Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Tänään possun ulkkaria kokonaisena airissa paistettuna ja sen jälkeen laitoin juustoiset kermaperunat pöhisemään.

DSC06158.JPG


DSC06165.JPG
Mitä olivat lämpö ja aika? Mikä pöhötin sulla on? Näyttää hyvältä. Ulkofile kuivahtaa helposti.
 
Mitä olivat lämpö ja aika? Mikä pöhötin sulla on? Näyttää hyvältä. Ulkofile kuivahtaa helposti.
Kumpaankin kirjoitin valmistamisen aikana reseptit.

---


PORSAAN ULKOFILEE (730g)

Marinointi:
• Ruokaöljyä
• Suolaa
• Viiden pippurin sekoitusta
• Savugrillimaustetta

Valmistaminen:
1. Ota ulkofilee noin tuntia ennen valmistamista huoneenlämpöön.
2. Hiero lihan pintaan ruokaöljyä ja mausteet.
3. Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
4. Kypsennä ensin 175°C asteessa 15 minuuttia ja pudota sitten lämpötila 140°C asteeseen.
5. Ota liha pois kun paistomittari näyttää 75°C astetta.
6. Anna lihan vetäytyä jonkin aikaa foliossa ennen syömistä.

Aikaa lihan kypsymisessä kului kaikkiaan 15 + 55 minuuttia.

Princess 182065 (1500W)

#porsas #ulkofilee #princess

---

JUUSTOISET KERMAPERUNAT

Ainekset:
• Viipaloituja raakoja perunoita
• 1 pieneksi pilkottu sipuli
• Muutama hienonnettu valkosipulinkynsi jos tykkää
• 4 dl ruokakermaa
• ½ dl maitoa
• ½ pussia juustoraastetta esim. vahvempaa emmentalia
• Yksi pieneksi pilkoittu tai revitty mozzarellapallo

Maustaminen:
• 1-2 tl suolaa
• Viiden pippurin sekoitusta
• Valkopippurijauhetta
• Umamia

Valmistaminen:
1. Kaada perunat, sipulit, juustoraaste ja mausteet voideltuun vuokaan.
2. Kaada mukaan kerma sekä maito ja sekoita ainekset keskenään.
3. Paista 180°C asteessa 45 minuuttia folion kanssa.
4. Sitten 10 minuuttia ilman foliota, sekoita ja vielä toiset 10 minuuttia ilman foliota.

Tein ensimmäisen kerran kermaperunoita, joten on vielä hakusessa paras tapa valmistaa. Perunat tuntuivat hiukan kovilta ja siksi loppuvaiheen kypsennys meni kahteen kertaan

Foliokikkailu olisi ehkä pitänyt jättää väliin ja sekoitella muutaman kerran kypsennyksen aikana.

Princess 182065 (1500W)

#kermaperunat #peruna #juustoraaste #mozzarella #emmental #lisuke #princess
 
Onko kukaan purkanut Xiaomi Airfryer Pro:ta? Tekisi mieli avata tuo ja repiä tuo saatanan piipperi helvettiin tuolta. Inhoan noita täysin turhia piippauksia todella paljon.
 
Onko kukaan purkanut Xiaomi Airfryer Pro:ta? Tekisi mieli avata tuo ja repiä tuo saatanan piipperi helvettiin tuolta. Inhoan noita täysin turhia piippauksia todella paljon.
En omista itse Xiaomia, mutta nopea Googletus kertoi että jotain piippauksia saa pois ainakin Mi Home apilla:
Select your air fryer, tap on the three dots at top right corner of your screen, then go Device Settings and disable the Reminder to turn over/shake the food.
 
En omista itse Xiaomia, mutta nopea Googletus kertoi että jotain piippauksia saa pois ainakin Mi Home apilla:
Select your air fryer, tap on the three dots at top right corner of your screen, then go Device Settings and disable the Reminder to turn over/shake the food.
Joo nuo on jo tehty. Sai tosiaan sen puoliaika merkin pois.
Tässä on esimerkkinä kun laitteen käynnistää niin näkyy 180C ja haluan kääntää sen täyteen eli 200C joten pyöräytän rullaa myötäpäivään ja sitten se ilmoittaa piippauksella ettei pääse enää pidemmälle. Kiitos, olisin huomannut sen muutenkin. Sitten piippaa kun painan ok, ja pitää vielä kuunnella piippauksia ajastimen kanssa.

Ei varmaan ole nämä edes pahimmasta päästä mutta en itse vain kykene ymmärtämään näiden käyttötarkoitusta ellei sitten ole otettu sokeitakin huomioon.
 
Nyt valkosipulikermaperunat onnistuivat täydellisesti, kun esikeitin viipaleet.

Resepti spoilerin takana.
JUUSTOISET VALKOSIPULIKERMAPERUNAT

Ainekset:

• 650g viipaloituja perunoita
• 1 pieneksi pilkottu sipuli
• 1 kokonainen pieni valkosipuli puristettuna
• 4 dl ruokakermaa
• ½ dl maitoa
• ½ pussia emmentalraastetta (90g)
• ½ pussia sinihomejuustomuruja (75g)

Maustaminen:
• 1-2 tl suolaa
• Viiden pippurin sekoitusta
• Valkopippurijauhetta

Valmistaminen:
1. Keitä vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää viipaleet keitinveteen ja esikeitä niitä noin 7-8 minuutta.
2. Kaada kaikki ainekset isoon kulhoon ja sekoita ainekset keskenään.
3. Kaada sekoitetut ainekset vuokaan, laita päälle vähän pippurisekoitusta ja laita vuoan päälle foliota.
4. Kypsennä 180°C asteessa 60 minuuttia ja vielä noin 10 minuuttia ilman foliota, jotta pintaan saadaan vähän väriä.
valkosipulikermaperunat.jpg
 
Eikai 5-6min riitä ranskiksille ainakaan jos jäisiä. Lötköjä vielä siinä vaiheessa. semmonen 12-14min itse pitänyt. Kananmunat on kyllä kätevä keittää tuolla ja saa aina just semmosia kun haluaa, eli 12min niin jää vielä keltuainen hieman pehmeäksi. Tuskinpa tulee enää koskaan "oikeasti" keitettyä munia vedessä.
 
Eikai 5-6min riitä ranskiksille ainakaan jos jäisiä. Lötköjä vielä siinä vaiheessa. semmonen 12-14min itse pitänyt. Kananmunat on kyllä kätevä keittää tuolla ja saa aina just semmosia kun haluaa, eli 12min niin jää vielä keltuainen hieman pehmeäksi. Tuskinpa tulee enää koskaan "oikeasti" keitettyä munia vedessä.
Meidän pöhöttimellä 12 min ja 130 astetta on sopiva kananmunille.
 
Naapureiden kiusaksi airfryerissa tulossa parhaillaan 4 kpl ciabattaa 24 tunnin jääkaappikohotuksella (jos tuo humina nyt heille kuuluu).
 
Eikai 5-6min riitä ranskiksille ainakaan jos jäisiä. Lötköjä vielä siinä vaiheessa. semmonen 12-14min itse pitänyt. Kananmunat on kyllä kätevä keittää tuolla ja saa aina just semmosia kun haluaa, eli 12min niin jää vielä keltuainen hieman pehmeäksi. Tuskinpa tulee enää koskaan "oikeasti" keitettyä munia vedessä.
5-6 min kuulostaa kyllä vähältä, mutta mitä nyt itse tuota Philipsin XXL pöhötintä käyttänyt, niin semmoinen 8 minuuttia ranskalais asetuksella on juuri sopiva Oolannin tikkuranuille. Mummon tikkuranut ottaa vähän enemmän aikaa. (en siis tykkää poimutetuista, pitää olla tikkuja)

Nuo Oolannin ranut oli 12 minuutin kohdalla (tein sillä ajalla ekalla kerralla) palaneita.

Menee vähän vielä opiskellessa tämän Philipsin kanssa. On nimittäin aika eri laite, kuin aikaisempi Emerio pöhötin. On siis paljon tehokkaampi.
 
Ne ei räjähdä? Ja kuinka monelle munalle tuo, itse munankeittimellä käytännössä aina 6 kerralla teen.
Ei räjähdä ja tee sen verran kuin tarvitset, vaikka sen yhden.

Lisäksi ei ole vaaraa, että munat jäävät liian pitkäksi aikaa kiehuvaan veteen jos kypsennät perinteisesti kattilassa, kun airfryer stoppaa kypsentämisen kun aika on päättynyt.

Tämä oli 13 minuuttia 130 asteessa ja oikein hyvää tuli.
 

Liitteet

  • IMG_20220103_224504.jpg
    IMG_20220103_224504.jpg
    156,1 KB · Luettu: 287
Onkohan jossain jotai fiksua konversiotaulukkoa uuni -> airfryer? Vähä erinäisten pakastetuotteiden (ja miksei tuoreidenki leivonnaisten kanssa) tuppaa vähän sormi menemään suuhun, et mitähän koneeseen pitäs arpoa tällä kertaa.
Nyt ois kahvin kylkeen jotain pullia, joissa uunitusohje 15min 200C asteessa,niin ei hajuakaan millä lähestyä airfryerin kanssa, jos pari pullaa haluaisi paistella?
 
Onkohan jossain jotai fiksua konversiotaulukkoa uuni -> airfryer? Vähä erinäisten pakastetuotteiden (ja miksei tuoreidenki leivonnaisten kanssa) tuppaa vähän sormi menemään suuhun, et mitähän koneeseen pitäs arpoa tällä kertaa.
Nyt ois kahvin kylkeen jotain pullia, joissa uunitusohje 15min 200C asteessa,niin ei hajuakaan millä lähestyä airfryerin kanssa, jos pari pullaa haluaisi paistella?
Yleensä aikalailla samoilla ohjeilla kuin kiertoilmauunin ohjeet. Vähän mallista riippuen ehkä hiukan vähemmän. Kokeilemalla selviää.
 
Onkohan jossain jotai fiksua konversiotaulukkoa uuni -> airfryer? Vähä erinäisten pakastetuotteiden (ja miksei tuoreidenki leivonnaisten kanssa) tuppaa vähän sormi menemään suuhun, et mitähän koneeseen pitäs arpoa tällä kertaa.
Nyt ois kahvin kylkeen jotain pullia, joissa uunitusohje 15min 200C asteessa,niin ei hajuakaan millä lähestyä airfryerin kanssa, jos pari pullaa haluaisi paistella?
Vähennä 15-20°C astetta pois ohjeesta ja kurkkaa välillä miltä näyttää.
 
Nimenomaan ei jaksaisi sitä kokeilua ja kurkkailua joka tuotteen kohdalla :D
Sitä on tullut tehtyä jo tarpeeksi ja monet paisto-ohjeet leikkaantuvat helposti randomilla 60-80% ohjeaikaan uuniohjetta pienemmilläkin lämmöillä, niin mietin että josko jossain jotain valmista charttia asiaan.
 
Nimenomaan ei jaksaisi sitä kokeilua ja kurkkailua joka tuotteen kohdalla :D
Sitä on tullut tehtyä jo tarpeeksi ja monet paisto-ohjeet leikkaantuvat helposti randomilla 60-80% ohjeaikaan uuniohjetta pienemmilläkin lämmöillä, niin mietin että josko jossain jotain valmista charttia asiaan.
Tuskimpa vaan on koska laitteet eroavat niin paljon toisistaan.
 
Nimenomaan ei jaksaisi sitä kokeilua ja kurkkailua joka tuotteen kohdalla :D
Sitä on tullut tehtyä jo tarpeeksi ja monet paisto-ohjeet leikkaantuvat helposti randomilla 60-80% ohjeaikaan uuniohjetta pienemmilläkin lämmöillä, niin mietin että josko jossain jotain valmista charttia asiaan.
Tuskin löytyy mitään kattavaa ainakaan suomalaista listaa erilaisista paisto-ohjeista.

Facebookin airfryer -ryhmistä löytyy sitten hakusanoilla paljonkin ja niistä voisi olla sinulle apua.
 
Pannaanpas tännekin muistiin. Eli grillikanasalaatin kylkeen tehtiin vuohenjuustoleipäiset. Salosen aamiais-säNpylä esipaahdettuna ja sitten voilla voideltu, vuohenjuusto (punalappuinen tarjouksesta) siipale päälle ja rosmariinihunajakastikkeella valeltu. Viitisen minsaa 180 astetta riitti OK philipsin air frierissä.
1688905969379.png
 
5-6 min kuulostaa kyllä vähältä, mutta mitä nyt itse tuota Philipsin XXL pöhötintä käyttänyt, niin semmoinen 8 minuuttia ranskalais asetuksella on juuri sopiva Oolannin tikkuranuille. Mummon tikkuranut ottaa vähän enemmän aikaa. (en siis tykkää poimutetuista, pitää olla tikkuja)

Nuo Oolannin ranut oli 12 minuutin kohdalla (tein sillä ajalla ekalla kerralla) palaneita.
Kannattaa testata myös Finduksen mirkrovalmiita raneja. Valmista tulee neljässä minuutissa (Emerio).
 
Onkohan jossain jotai fiksua konversiotaulukkoa uuni -> airfryer? Vähä erinäisten pakastetuotteiden (ja miksei tuoreidenki leivonnaisten kanssa) tuppaa vähän sormi menemään suuhun, et mitähän koneeseen pitäs arpoa tällä kertaa.
Nyt ois kahvin kylkeen jotain pullia, joissa uunitusohje 15min 200C asteessa,niin ei hajuakaan millä lähestyä airfryerin kanssa, jos pari pullaa haluaisi paistella?
Jos kori ei ole kovin täynnä, ota 20C ohjelämmöstä ja puolet ajasta.

Esim pakastecroissant alkuperäinen on vaikka 185C ja 20 min niin laita 165C ja 10 min.

Jos kori täynnä esimerkiksi ranskalaiset niin airfryerissä kestää saman kun uunissa, 20 min.
On myös tosi airfryer kohtainen mutta tällä ylläolevalla itse käyttänyt.
 
Kokeilin munia ja ainakaan ei näköjään Xiaomi Pro toimi tuolla 130 astetta/13min, pistin 4 munaa ja jäivät ihan löysiksi/käyttökelvottmiksi(heitin ne sitten pois), jos joutuu aikaa lisäämään niin munankeitin on sitten jo nopeampi(tai taitaa olla tuolla 13min asetuksellakin jo nopeampi tai par) ja sillä saa tarkalleen sellaisia kuin haluaa(kovia siis joita voi siivuttaa leivänpäälle yms).
 
Kokeilin munia ja ainakaan ei näköjään Xiaomi Pro toimi tuolla 130 astetta/13min, pistin 4 munaa ja jäivät ihan löysiksi/käyttökelvottmiksi(heitin ne sitten pois), jos joutuu aikaa lisäämään niin munankeitin on sitten jo nopeampi(tai taitaa olla tuolla 13min asetuksellakin jo nopeampi tai par) ja sillä saa tarkalleen sellaisia kuin haluaa(kovia siis joita voi siivuttaa leivänpäälle yms).

Miten voi olla mahdollista, täällä myös Xiaomi ja 130/13 antaa täysin kiinteät munat. Siis tämä malli: Xiaomi Mi Smart Air Fryer -kiertoilmakypsennin (3.5L)
 
Kokeilin munia ja ainakaan ei näköjään Xiaomi Pro toimi tuolla 130 astetta/13min, pistin 4 munaa ja jäivät ihan löysiksi/käyttökelvottmiksi(heitin ne sitten pois), jos joutuu aikaa lisäämään niin munankeitin on sitten jo nopeampi(tai taitaa olla tuolla 13min asetuksellakin jo nopeampi tai par) ja sillä saa tarkalleen sellaisia kuin haluaa(kovia siis joita voi siivuttaa leivänpäälle yms).

Mulla kävi aika samoin oman pricess fryerin kanssa joten seuraavalla kerralla laitoin 140/14 ja tuli hyviä.
 
Meillä tämä iso airfryer:

Olen miettinyt pariinkin kertaan et tähän vois ostaa hyllyn, eli sellasen jaloilla tai alemmalla hylllyllä varustetun rosterihyllyn, jolla sais siis kahteen tasoon sapuskat paistumaan. onko ideoita, vaikka tarvikkeita jotka eivät ole just airfryeriin tarkoitettu alunpitäin?
 
@Six

Tein ekaa kertaa ja kirjoittelin reseptin samalla tekstitiedostoon, joten tuota käyttämällä tai tuunaamalla tulee varmasti hyvää.

PORSAAN KASSLERIA SINAPPIKERMAKASTIKKEESSA

Ainekset:

• Porsaan kassleria
• 1 dl kermaa
• ¼ dl vettä
• 1 rkl sinappia

Maustaminen:
• Viiden pippurin maustetta
• Suolaa

Valmistaminen:
1. Leikkaa kasslerista ohkaisia siivuja.
2. Kypsennä 175°C asteessa 18 minuuttia (käännä lihoja puolessa välissä aikaa).
3. Kaada päälle kerma, vesi, mausteet ja sinappi.
4. Sekoittele kaikki ainekset ja mausteet keskenään.
5. Kypsennä 175°C asteessa vielä noin 10-12 minuuttia.
 
Aloitetaan viikko jauhelihamurekkeella.

JAUHELIHAMUREKE

Ainekset:

• 400g sikanauta jauhelihaa
• 1 paketti pekonia
• 1 pieneksi pilkottu sipuli
• Pari ruokalusikallista ruokaöljyä
• ½ dl kermaa
• Sulatejuustoviipaleita (cheddar & chili)
• Pieneksi pilkottua tuoretta persiljaa

Mausteet:
• Suolaa
• Viiden pippurin sekoitusta
• Valkopippuria
• Oreganoa

Valmistus:
1. Lisää kaikki ainekset ja mausteet kulhoon (paitsi pekoni).
2. Laita kädet kulhoon ja vaivaa ainekset kunnolla sekaisin.
3. Aseta taikinamassa leivinperin päälle ja muotoile siitä kostutetuin käsin tasainen neliö.
4. Lado päälle pekonin siivut ja sulatejuustoviipaleet.
5. Rullaa mureke leivinpaperin avulla pötköksi ja muista jättää sen saumakohta alimmaksi.
6. Nosta mureke folion päälle, siisti ja painele sen päädyt kiinni ja peitä se alumiiinifoliolla.
7. Ota talteen folion pohjalle valunut paistoliemi ja kaada se valmistumisen jälkeen murekkeen päälle.

Paistaminen:
1. 150°C astetta ja 40 minuuttia alumiinifolion kanssa.
2. 180°C astetta ja 10-12 minuuttia ilman alumiinifoliota, jotta pintaan saadaan kaunis väri.

Mureke on parhaimmillaan, kun sen on antanut jäähtyä ennen syömistä.

DSC06272.JPG DSC06266.JPG DSC06260.JPG DSC06258.JPG
 
Aloitetaan viikko jauhelihamurekkeella.

JAUHELIHAMUREKE

Ainekset:

• 400g sikanauta jauhelihaa
• 1 paketti pekonia
• 1 pieneksi pilkottu sipuli
• Pari ruokalusikallista ruokaöljyä
• ½ dl kermaa
• Sulatejuustoviipaleita (cheddar & chili)
• Pieneksi pilkottua tuoretta persiljaa

Mausteet:
• Suolaa
• Viiden pippurin sekoitusta
• Valkopippuria
• Oreganoa

Valmistus:
1. Lisää kaikki ainekset ja mausteet kulhoon (paitsi pekoni).
2. Laita kädet kulhoon ja vaivaa ainekset kunnolla sekaisin.
3. Aseta taikinamassa leivinperin päälle ja muotoile siitä kostutetuin käsin tasainen neliö.
4. Lado päälle pekonin siivut ja sulatejuustoviipaleet.
5. Rullaa mureke leivinpaperin avulla pötköksi ja muista jättää sen saumakohta alimmaksi.
6. Nosta mureke folion päälle, siisti ja painele sen päädyt kiinni ja peitä se alumiiinifoliolla.
7. Ota talteen folion pohjalle valunut paistoliemi ja kaada se valmistumisen jälkeen murekkeen päälle.

Paistaminen:
1. 150°C astetta ja 40 minuuttia alumiinifolion kanssa.
2. 180°C astetta ja 10-12 minuuttia ilman alumiinifoliota, jotta pintaan saadaan kaunis väri.

Mureke on parhaimmillaan, kun sen on antanut jäähtyä ennen syömistä.

DSC06272.JPG DSC06266.JPG DSC06260.JPG DSC06258.JPG
Offtopiccia mutta noi kuvat menee aina nurinkurisessa järjestyksessä mielestäni.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 463
Viestejä
4 552 295
Jäsenet
74 989
Uusin jäsen
Verri_T

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom