Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Ehdottomasti noista tuo XLL, tuokaan ei loppupeleissä sisämitoiltaan kovin iso ole.
Ja tuohon mukaan living_death:n suosittelema lisäpaketti 25.7€ 30% OFF|8pcs/set 7 Inch / 8 Inch Air Fryer Accessories For Gowise Phillips Cozyna And Secura Fit All Airfryer 3.7 4.2 5.3 5.8qt - Air Fryers - AliExpress, saa tehtyä kerralla koko aterian, kun käyttää hieman mielikuvitusta.
Kävin Gigantin alesta nyt poimimassa Philips Avance/Premium XXL:n, mikäs noista seteistä osuisi parhaiten kooltaan?
 
TORTILLAPIZZA

Tomaattikastiketta, pepperonisalamia, sinihomejuustoa, koskenlaskijadippiä ja quattro juustoraastetta.

FotoJet.jpg
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Laita lämpötilat ja ajat myös, muuten nuo ruokakuvat ketjussa on vähän turhia. :bored:
Teen aina itselleni notepadiin muistiksi reseptit seuraavaa kertaa varten ja tuosta vaikka ohjetta.
JAUHELIHAMUREKE

Ainekset:

- 400g sika-nauta jauhelihaa
- 1 keitetty kananmuna pilkoittuna
- 1 raaka kananmuna
- tilkka kermaa
- 2-3 rkl korppujauhoja
- Sipulia ja valkosipulia
- Emmantalraastemuruja
- Mausteita

Valmistus:
1. Pilko sipulit pieneksi ja heittele kaikki ainekset samaan kulhoon.
2. Vaivaa kaikki ainekset kunnolla sekaisin.
3. Anna massan tekeytyä kulhossa noin vartin verran ennen muotoilua.
4. Muotoile massasta sopivan kokoinen pötkö vedellä kostutetuilla sormilla.
5. Aseta mureke airfryerin uunipellille ja peitä se foliolla.

Kypsennys:
1. 175°C astetta / 30 minuuttia folion kanssa.
2. 180°C astetta / 10 minuuttia ilman foliota (värit pintaan).

Laita folio takaisin murekkeen päälle kypsennyksen jälkeen ja anna murekkeelle hetki aikaa tekeytyä ennen syömistä.

Jauhelihamureketta on helpointa leikata vasta seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.

Mausteina käytin:
- Suolaa
- Viiden pippurin sekoitusta
- Valkopippurijauhetta
- Umamia
- Oreganoa
- Pizzasta tähteeksi jäänyttä tomaattikastiketta
- Todella tulista Indonesialaista Sambal Oelek chilikastiketta

Princess 182065 uunimallinen airfryer
 
Kananmunia syön joka päivä niin hienosäätänyt tuota "keittoreseptiä". Lämpötilana tuo 130 astetta on juuri sopiva, pienemmällä lämmöllä havaitsin ongelmaa kuoren irtoamisessa. 130 asteella lähtee kuori nätisti isoissa paloissa. Paahtoaika 8-13 minuuttia riippuen haluaako millaisen koostumuksen keltuaiseen.
 
Kananmunia syön joka päivä niin hienosäätänyt tuota "keittoreseptiä". Lämpötilana tuo 130 astetta on juuri sopiva, pienemmällä lämmöllä havaitsin ongelmaa kuoren irtoamisessa. 130 asteella lähtee kuori nätisti isoissa paloissa. Paahtoaika 8-13 minuuttia riippuen haluaako millaisen koostumuksen keltuaiseen.
130/13 on hyvä sääntö, mutta jos kaupasta saa liian tuoreita munia, silloin kuori ei irtoa hyvin.
 
Kananmunia syön joka päivä niin hienosäätänyt tuota "keittoreseptiä". Lämpötilana tuo 130 astetta on juuri sopiva, pienemmällä lämmöllä havaitsin ongelmaa kuoren irtoamisessa. 130 asteella lähtee kuori nätisti isoissa paloissa. Paahtoaika 8-13 minuuttia riippuen haluaako millaisen koostumuksen keltuaiseen.
Tuossa kuoren irtoamisessa olen huomannut, että mitä tuoreampia munat ovat, sitä huonommin irtoavat.
 
Juu, lämpiminä ei saanut kuorta nätisti irti, seuraavana aamuna lähti hienosti. 130 asteessa tehtynä.

Just testasin ja tarpeeksi kauan kylmässä vedessä lämmityksen jälkeen, niin irtoo tuoreenakin hyvin kuori.
 
Viimeksi muokattu:
Juu, lämpiminä ei saanut kuorta nätisti irti, seuraavana aamuna lähti hienosti. 130 asteessa tehtynä.

Just testasin ja tarpeeksi kauan kylmässä vedessä lämmityksen jälkeen, niin irtoo tuoreenakin hyvin kuori.
Meillä juuri nyt airissa kaksi munaa 130/13 ja ne on ostettu jo 1kk sitten.

Aina säikäytän kylmässä vedessä.
 
Arvalla ihan hyvin toimi 175 astetta ja 10 minuuttia. Hyvä tuli vaikka ensikerralla saa laittaa reilummin soosia.

Saanu kyllä uutta intoa ruuanlaittoon. Joka päivä jotain valmistanut tässä noin kuukauden aikana. Ei varmaan mene kaappiin pölyttymään kuten pitsauuni tai blenderi :thumbsup:
 

Liitteet

  • IMG-20220924-WA0001.jpeg
    IMG-20220924-WA0001.jpeg
    1,2 MB · Luettu: 247
  • IMG_20220924_211349.jpg
    IMG_20220924_211349.jpg
    4 MB · Luettu: 251
Viimeksi muokattu:
130/13 on hyvä sääntö, mutta jos kaupasta saa liian tuoreita munia, silloin kuori ei irtoa hyvin.
Semmoinen havainto, että munankeittimellä keitetyistä munista kuoret irtoaa aina hyvin, eikä tarvii laittaa kylmään veteen. Aikoinaan ihmettelin, että ”mitä joku tekee munankeittimellä”? Mutta on loisto kapistus!
 
Löysin Prismasta uuden tuttavuuden.

Kariniemen Kananpojan hot wings.

Menee ehdottomasti jatkoon :thumbsup: :p

180 / 30

DSC04521.JPG
 
  • Tykkää
Reactions: jkm
Tuli itsekin tehtyä ekaa kertaa lihapullia ja tuli kyllä hemmetin hyviä. Asteita 180 ja 15 minsaa.
En tosin ole koskaan ymmärtänyt miksi ihmiset aina tunkee sinne jauhelihan sekaan jotain kananmunaa ja korppujauhoja. Mulla oli seassa pelkkää grillimaustetta ja kun sitä jauhelihaa pari minsaa rutistelee niin, että se tursuaa sormien välistä niin koostumus on niin kiinteä ettei se mitään ylimääräisiä sidosaineita tartte. Ihan samalla tyylillä onnistuu myös kotitekoinen kebab ja se vasta tarkka onkin koostumuksesta ettei tule lihamureke.

Myös kananmunia tuli tehtyä eilen sillä 130/13 ohjeella, mutta oli ne vielä hitusen liian pehmeitä omaan makuun. Vain yks oli oikeasti kovaksi keitettyä vastaava.
Ei tuo nyt pahemmin haitannut kun tuli tehtyä munavoita, mutta seuraavalla kerralla täytyy kokeilla pidempää aikaa kovemmilla asteilla.
 
Kannattaa kokeilla perunat ja porkkanat esikeittää, tuli ihan hyvä kun vedenkeittimestä kippoon ja anto olla sen aikaa että vesi vähä jäähtyy. Sitten perunat ylähyllylle ja nakit alhaalle (tai joku muu mikä valmistuu nopeammin. 200 asteessa ehkä 10 minuuttia että perunat saa väriä pintaan ja valmista. Tämä idea sai laiskuudesta alkunsa kun ei viitsinyt lisätä myöhemmin aineksia. Samalla tulee vähän erilainen koostumus, pehmeä peruna rapealla kuorella.
 
Sellainen tyhmä kysymys tuli tässä mieleen. Mites nää Airfryerit vie sähköä? Mietin kun nyt taas hinnat vielä entisestään nousee niin olisiko taloudellisempaa tehdä tällaisella muljuttimella enemmän ruokaa kun hellalla/uunissa? Ja vaikuttaako noissa noi wattimäärät miten?
 
Sellainen tyhmä kysymys tuli tässä mieleen. Mites nää Airfryerit vie sähköä? Mietin kun nyt taas hinnat vielä entisestään nousee niin olisiko taloudellisempaa tehdä tällaisella muljuttimella enemmän ruokaa kun hellalla/uunissa? Ja vaikuttaako noissa noi wattimäärät miten?
Riippuu laitteesta, mutta säästöähän syntyy siinä että pienempi tila lämmitetään ja nopeammin tulee ruoka.
 
Kokeilin kananmunien valmistusta ensimmäistä kertaa. Laitoin lämpöä 135 astetta ja aikaa 14 minuuttia. Esilämmitin pari minuuttia eli 12 minuutin kohdalla lisäsin kolme huoneenlämpöistä 25.10. päiväyksellä olevaa kananmunaa ja ohjelman valmistuttua siirsin ne kylmään veteen. Kuoriessa vaikutti siltä kuin olisivat olleet todella löysiä, valkuinen oli hyytelömäistä ja siitä irtosi paloja kuoren mukana, mutta keltuainen kuitenkin oli jo aivan liian kypsä, meni jo kuivaksi. Täytyy varmaan ensi kerralla kokeilla tuota 130/13 ilman esilämmitystä ja vanhemmilla munilla, nyt noudatin jtn amerikkalaista ohjetta.
 
Riippuu laitteesta, mutta säästöähän syntyy siinä että pienempi tila lämmitetään ja nopeammin tulee ruoka.
Näin on. Mutta jos on omakotitalo ja suora sähkölämmitys niin kylmään vuodenaikaan tuo kaikki lämpö menee hyödyksi talon lämmitykseen joka tapauksessa.
 
Onko Philipsin HD9252/70 ja /90 mitään muuta eroa kuin kahvan väri?
 
Onko Philipsin HD9252/70 ja /90 mitään muuta eroa kuin kahvan väri?


Kattilan ja korin koko. itse tossa juuri ostin HD9252/70 ja onhan tuo naurettavan pieni. En ole vielä ehtinyt testaa kuin monta esim kana pihviä tuonne saa. Silmämääräisesti yksi ehkä kaksi jos ovat pieniä
 
Riippuu mitä haluaa. Aika pieni kori tossa ainakin on ja voisin veikata että ei ole kaksisen tehoinenkaan kuten halpikset aina.
En tiedä näistä mitään, mutta kahdelle hengelle jotain pientä kivaa jos sais.
Mikäs ois suositus jos ei tarvitse olla halppis? Mökille uunin korvikkeeksi tulossa.
 
En tiedä näistä mitään, mutta kahdelle hengelle jotain pientä kivaa jos sais.
Mikäs ois suositus jos ei tarvitse olla halppis? Mökille uunin korvikkeeksi tulossa.
Itellä on Philipsin orkkis XXL ja tyytyväinen ollut. Tila riittää samoin kuin potku.
Toiset taas vannoo uunimallisten fryereiden nimeen, kuten Princess mutta niistä ei ole kokemusta.
 
Nyt pitäisi päättää kumman mallin hankkisin. Philipsin XXL vai tämä Ninja Foodi dual zone kahdella korilla. Philipsissä taitaa olla lisävarusteena (yli 40€!?) jakajapelti jolloin koriin voi mahduttaa eri tuotteita . Ninjassa taasen olisi kaksi erillistä paistokoria, mutta mahtuukohan 7.6L /2 eli 3.8 L kapasiteettiin esim. kokonainen kana? Pitäisi saada ihan reiluja satseja tehtyä ja mielellään niin ettei pihvit kuivu pöydällä sillä aikaa kun kasviksia /pottuja paistelee. Eli siinä mielessä Ninja olisi houkuttelevampi vaihtoehto ja myös edullisempi.
 
Nyt kannattaa ehkä odotella Black Friday-saleja, saattaa ehkä saada halvemmalla kuin normisti.

Itse olen väijynyt tuota Princessin uunimallin fryeria jo pari kuukautta, jos ei Black Fridayn aikaan ole parempia tarjouksia, niin pistän Verkkokaupasta tilaukseen tuon 134€ saatana.
Ois pitänyt tilata silloin kuin oli 99€ tarjouksessa.
Noh, tyhmästä päästä kärsii nyt sitten koko talous.

Meillä on siis tarkoitus käyttää noita molempia airfryereitä, pönttöä sekä uunia tulevaisuudessa.
Mihin sitä karvalakkiuunia enää tarvii 2 hengen taloudessa jos on airfryerit tuplana?
 
Nyt pitäisi päättää kumman mallin hankkisin. Philipsin XXL vai tämä Ninja Foodi dual zone kahdella korilla. Philipsissä taitaa olla lisävarusteena (yli 40€!?) jakajapelti jolloin koriin voi mahduttaa eri tuotteita . Ninjassa taasen olisi kaksi erillistä paistokoria, mutta mahtuukohan 7.6L /2 eli 3.8 L kapasiteettiin esim. kokonainen kana? Pitäisi saada ihan reiluja satseja tehtyä ja mielellään niin ettei pihvit kuivu pöydällä sillä aikaa kun kasviksia /pottuja paistelee. Eli siinä mielessä Ninja olisi houkuttelevampi vaihtoehto ja myös edullisempi.

Mulla oli aiemmin philipsin xxl ja vaihdoin sen ninjan dual zone (ei xl) ja olen ollut tyytyväinen. Tykkään paljon enemmän kahdesta erillisestä korista ja jo noissa on enemmän tilaa kuin xxl yhdessä korissa. Ninja on myös hiljasempi vaikka olisi molemmat luukut ajossa. Yhdellä luukulla vielä hiljasempi. Yhteen koriin mahtuu ehkä hieman survomalla pieni kana mitä nähnyt esim lidlissä, mutta en ole kokeillut vielä. Isompi kana ei mahdu ainakaan tähä ei xl mallin koriin.
 
Okei, kiitos . Taidan kääntyä Ninjan puoleen ja ehkäpä odotella oisko Black Fridayna tosiaan jotain tarjousta .
 
Siskonmakkaramunakas 15 minuuttia ja 180 astetta ja ei ole koskaan ennen ollut niin maukkaita siskonmakkaroita, kun ne kypsyi kunnolla.

FotoJet.jpg
 
Toi munakas on tehty suoraan sille "rasvalevylle"? Oliko levy ylä- vai alaosassa?? Hyvän näköstäsettii, pitää testata.
 
Ostin nyt minäkin sitten itselle muljuttimen Verkkiksen tarjouksesta. Katsotaan mitä hauskaa sillä saa aikaiseksi kunhan saapuu tänne mestoille. Saas nähdä joutuuko myöhemmin vaihtaa isompaan vai riittääkö tuo mulle itselle.
 
On sama, mutta toi ei ole lähimainkaan 200e arvoinen tuote.
Itse ostin verkkiksestä 99 eurolla ja nykytiedolla sanoisin et jopa satasella saa parempia vehkeitä. Tuolla +200e hintaluokassa Philipsin xxl on lähes ainut oikeasti varteenotettava vaihtoehto.
2761E2E1-D2D5-4403-9375-2D556F810DC6.jpeg


Ylempi tehty tolla Princesillä ja alempi Phillipsillä. (Joo tällä kertaa astia oli eri, mut lopputulos on ihan sama vaikka pistäis samaan vuokaan. Kypsyy hitaammin, kuivattaa sen takia enemmän. Ei ota väriä.
Esim jotku nugetit jää paljon löysemmäksi ja kuivemmaksi kuin Phillipsillä. Ajattelin et satasella saan ihan ok kakkos koneen, mutta en mä enää ostais tota. Ottaisin ennemmin muutaman kuukauden säästämisen jälkeen toisen Philipsin rinnalle.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 156
Viestejä
4 485 424
Jäsenet
74 176
Uusin jäsen
Nahkapaska

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom