Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Näyttäis aika naftilta tuo vartaan sovitus kanaan... rajoittaako tuo Aierfryer kuinka paljon, minkälaisen kanan/broilerin voi kokonaisena grillata? Mahtuuko vartaassa pyörimään ihan täyskokoinen broileri?
Nämä mitä kaupasta saa (ei pakasteet) ovat olleet muistaakseni 1,3-1,5 kiloisen kokoisia ja mahtuneet pyörimään vartaassa ongelmitta.

Laitoin kokonaiset broilerit airfryer-uunin ranukoriin pyörimään, ennen kuin hommasin grillivartaan.
 
En ole itse tuohon Princessin pyörivään koriin kovin ihastunut. Toi uuni on vaan niin pieni että kun käyttää sitä pyörivää koria ranskalaisille, niin sinne ei enää mahdu esim. makkaran palat mukaan samaan aikaan. Koria ei saa laittaa täyteen jotta ruoka siellä mahtuu liikkumaan, ja korin lisäksi ei samaan aikaan uuniin mahdu enää peltiä johon ne makkarat/lihapullat jne mahtuisi.

Kori on muutenkin aika hankala käyttää. Käytettäessä koria sen toinen pääty korirullasta irtoaa kun sitä hieman pyöräyttää (siis lukittuu kiertämällä hieman), mutta kun kuumana siitä päätypalasta on todella hankala saada otetta, ja oman akrobatiansa tähän tuo se heiluva irtokahva jolla kori nostetaan uunista. Sopivasti kun uunista sitä irroittaa niin se päätypala ehtii jo sen verran siinä pyörähtää että se irtoaa korista. Sitä ennen pitää vielä painaa korinpyöritysnappia niin pitkään että saa sen yhden kohdan korista sopivaan kohtaan, sen johon irtokahva kiinnitetään. Sitten pitää taas varoa sormia ettei polta niitä uunin reunoihin. :thumbsdown:
 
En ole itse tuohon Princessin pyörivään koriin kovin ihastunut. Toi uuni on vaan niin pieni että kun käyttää sitä pyörivää koria ranskalaisille, niin sinne ei enää mahdu esim. makkaran palat mukaan samaan aikaan. Koria ei saa laittaa täyteen jotta ruoka siellä mahtuu liikkumaan, ja korin lisäksi ei samaan aikaan uuniin mahdu enää peltiä johon ne makkarat/lihapullat jne mahtuisi.

Kori on muutenkin aika hankala käyttää. Käytettäessä koria sen toinen pääty korirullasta irtoaa kun sitä hieman pyöräyttää (siis lukittuu kiertämällä hieman), mutta kun kuumana siitä päätypalasta on todella hankala saada otetta, ja oman akrobatiansa tähän tuo se heiluva irtokahva jolla kori nostetaan uunista. Sopivasti kun uunista sitä irroittaa niin se päätypala ehtii jo sen verran siinä pyörähtää että se irtoaa korista. Sitä ennen pitää vielä painaa korinpyöritysnappia niin pitkään että saa sen yhden kohdan korista sopivaan kohtaan, sen johon irtokahva kiinnitetään. Sitten pitää taas varoa sormia ettei polta niitä uunin reunoihin. :thumbsdown:
Vähän samoja kokemuksia ja nykyään laitan aina tikkuperunat reikäpellille.

Tikkuperunat kulhoon ja niiden päälle reippaasti oliiviöljyä, suolalla maustaminen ja hölskyttelyä.

Samalla tavalla valmistuu myös raaoista perunoita itse leikatut perunanlohkot ja ranut, mutta silloin pidän leikattuja perunoita tunnin verran kylmässä vedessä, että niistä lähtee tärkkelys pois.

Öljyä vaan reippaasti pintaan, että saa rapeaa pintaa aikaiseksi.
 
Mikäs olisi tämän hetken paras kapistus noin parin sadan hintaluokassa? Ei aiempaa kokemusta airfryeristä ja taloudessa kaksi aikuista ja yksi kolmevuotias lapsi. Ranujen lisäksi mm. kanan, lihan ja kasviksien valmistaminen kiinnostaa.
 
Mikäs olisi tämän hetken paras kapistus noin parin sadan hintaluokassa? Ei aiempaa kokemusta airfryeristä ja taloudessa kaksi aikuista ja yksi kolmevuotias lapsi. Ranujen lisäksi mm. kanan, lihan ja kasviksien valmistaminen kiinnostaa.

Itellä oli ensin philipsin xxl, mutta alkoi harmittamaan yhden tuotteen valmistus kerrallaan. Vaihdoin sitten aika nopeasti tähän gigantistakin löytyvään Ninja Dualiin jossa on kaksi erillistä koria. Voi valmistaa vaikka ranskalaisia ja lihaa samalla kertaa eri lämpötiloissa. Tuostakin taitaa olla joku xl versio.

 
Itellä oli ensin philipsin xxl, mutta alkoi harmittamaan yhden tuotteen valmistus kerrallaan. Vaihdoin sitten aika nopeasti tähän gigantistakin löytyvään Ninja Dualiin jossa on kaksi erillistä koria. Voi valmistaa vaikka ranskalaisia ja lihaa samalla kertaa eri lämpötiloissa. Tuostakin taitaa olla joku xl versio.

Tuli nyt kuitenkin hankittua tuo Philipsin XXL, koska käsittääkseni aika pitkälti yksi suositelluimmmista laitteista.

Onko mikään noista lisävarustepaketeista ns. ”pakollinen” tai edes vahvasti suositeltava? Laite vaikuttaa ensikosketuksella ihan pätevältä. Ei ehkä kaikista helpoin putsattava, koska se ylimääräinen ”tähtipelti” pohjalla ja verkosta tehty kori. Siinä mielessä halpislaitteet jopa parempia.

Onko sitä tähtipeltiä muuten pakko edes käyttää, koska jotenkin vaikea käsittää sen funktiota ylipäätään (ilmeisesti yrittää ”vangita” pohjalle valuvan rasvan)?

Onko jotain 3rd party astioita tms. mitä tähän kannattaisi hankkia? Moni taitaa käyttää silikonivuokia.
 
Tuli nyt kuitenkin hankittua tuo Philipsin XXL, koska käsittääkseni aika pitkälti yksi suositelluimmmista laitteista.

Onko mikään noista lisävarustepaketeista ns. ”pakollinen” tai edes vahvasti suositeltava? Laite vaikuttaa ensikosketuksella ihan pätevältä. Ei ehkä kaikista helpoin putsattava, koska se ylimääräinen ”tähtipelti” pohjalla ja verkosta tehty kori. Siinä mielessä halpislaitteet jopa parempia.

Onko sitä tähtipeltiä muuten pakko edes käyttää, koska jotenkin vaikea käsittää sen funktiota ylipäätään (ilmeisesti yrittää ”vangita” pohjalle valuvan rasvan)?

Onko jotain 3rd party astioita tms. mitä tähän kannattaisi hankkia? Moni taitaa käyttää silikonivuokia.
Nimenomaan se tähtipelti estää rasvan sun muun räippeen lentämisen ympäri konetta, siellä käy melkoinen puhuri. Kannattaa sitä käyttää.
 
Nimenomaan se tähtipelti estää rasvan sun muun räippeen lentämisen ympäri konetta, siellä käy melkoinen puhuri. Kannattaa sitä käyttää.
Ei se nyt varmasti noin mene.
Kyllä se rasva siellä pohjalla pysyy ilman tuplapeltiäkin, philipsin mukaan tuo vaan tehostaa sitä ilmankiertoa.
Kaikista muista fryereista puuttuu tuo tuplapelti eli rasva vaan valuu tasaiselle pohjalle ja hyvin se siellä niilläkin pysyy, vaikka osassa on kovempi kiertoilma kuin philipsissä.


Itse hommasin kanssa (kun halvalla sai käytettynä liki käyttämättömän) ton Philipsin XXL (9650/90), ennestään löytyi jo Cosorin airfryeri.
Aion itsekkin ton tähtipellin pois alta ottaa koska se estää helpon siivoamisen, eli paperilla pyyhkimisen.
Sit jos tekee jotain minkä jäljiltä kuitenkin tarvii pestä (eli jotain tosi likaista, kana, wingsit, lihapullat tms) niin pistää sen takaisin.

Yllätyin siitä että toi korissa oleva verkko olikin täysin tasaista, eli siivoaminen ei olekkaan yhtään niin hankala projekti kuin pelkäsin, saa edelleen pyyhittyä paperilla molemmilta puolilta eli pesemistä tarvitsee hyvin hyvin harvoin tehdä.
 
Teille jotka olette ehtineet käyttää enemmän , onko noissa alustoissa ja pohjissa pinnotteet miten kestäneet käyttöä vai onko havaittavissa rispaatunmisen merkkejä, kuten monesti jossain voileipägrilleissä ym.
Meillä on muutaman vuoden vanha joku 50 € tokmanni airfryeri missä ei taida edes lukea mitään brändiä. Käytössä viikoittain, mutta ei päivittäin. On siinä määrin pinnoitteet kuluneet, että suihkuttelen spraypurkkiöljyllä sen korin ennen paistoa niin sitten pärjää ihan hyvin.
Antakaapa jotain aikoja mitä teillä menee ns perus ruokien kanssa airfryerilla? Olisi mielenkiintoista kuulla onko isoja eroja mallien välillä.
Kanafileet 180 astetta n. 15 min koosta riippuen.
Kananmunat "keitettynä" 130 astetta n. 15 min. Tällä tulee kovaksi keitettyjä.
Perunalohkoja oon tainnut pitää 200 asteessa n. 20 min, en oo nyt ajasta ihan varma kun niitä välillä kurkkii ja sekoittelee kumminkin.

Edit: Fileillä tarkoitan siis niitä ohuempia, lukeekohan siinä paketissa fileeleike tms. Se ihan kokonainen broilerin filee ei liene tuossa ajassa kypsä.
 
Toki pitää ensin kuulua Facebookkiin ja sitä ei tule tapahtumaan.
No toki :)

Vinkkasin vaan jos joku Facebookiin rekisteröitynyt ei tiennyt tästä ryhmästä ja haluaa sitä kautta tutustua tarkemmin airfryerin kanssa toimimiseen.
 
Suosittelen airfyer vinkit ja ohjeet Suomi -ryhmään liittymistä.

Yli 84k jäsentä ja monenlaisia vinkkejä ja ohjeita on saatavilla.

Siellä vaan kysellään samoja kysymyksiä laitteista harvase päivä ja sama ukkeli postaa makkaranpaisto kuvia joka ilta :D kai siellä välillä ihan vinkkejäkin on.
 
Viimeksi muokattu:
Meillä on muutaman vuoden vanha joku 50 € tokmanni airfryeri missä ei taida edes lukea mitään brändiä. Käytössä viikoittain, mutta ei päivittäin. On siinä määrin pinnoitteet kuluneet, että suihkuttelen spraypurkkiöljyllä sen korin ennen paistoa niin sitten pärjää ihan hyvin.

Kanafileet 180 astetta n. 15 min koosta riippuen.
Kananmunat "keitettynä" 130 astetta n. 15 min. Tällä tulee kovaksi keitettyjä.
Perunalohkoja oon tainnut pitää 200 asteessa n. 20 min, en oo nyt ajasta ihan varma kun niitä välillä kurkkii ja sekoittelee kumminkin.

Edit: Fileillä tarkoitan siis niitä ohuempia, lukeekohan siinä paketissa fileeleike tms. Se ihan kokonainen broilerin filee ei liene tuossa ajassa kypsä.
Noita spray öljyjä ei saisi koriin tunkea, syövyttävät kuulemma pinnoitteet irti.
Saanko arvata että on reilusti pesty, ja vielä astianpesukoneessa? :D

Itse en kyllä käyttäisi kertaakaan koria mistä pinnoitteet irtoaa, eikös niissä pinnoitteissa ollu jotain syöpää aiheuttavaaa ainetta?
 
Noita spray öljyjä ei saisi koriin tunkea, syövyttävät kuulemma pinnoitteet irti.
Saanko arvata että on reilusti pesty, ja vielä astianpesukoneessa? :D
Miten paistinpannut sitten kestää nuo öljyt? Samat teflonit niissäkin on ja ruokakäyttöön tarkoitetut sprayöljyt eivät tee pinnoitteille yhtään mitään. Ihan samaa rypsi/rapsiöljyä se spray sisältää mitä voit ostaa pullossa ja laitat pannulle muutenkin.
 
Noita spray öljyjä ei saisi koriin tunkea, syövyttävät kuulemma pinnoitteet irti.
Saanko arvata että on reilusti pesty, ja vielä astianpesukoneessa? :D
Riippuu vähän spraypullon sisällöstä. Tämä Keijun oliiviöljy spray ei pitäisi vahingoittaa yhtään nonstick-pinnoitetta koska tässä ei ole ponnekaasua tai mitään muutakaan ylimääräistä myrkkyä. Hyvin on toiminut tähän mennessä airfryerin kanssa.

 
Noita spray öljyjä ei saisi koriin tunkea, syövyttävät kuulemma pinnoitteet irti.
Saanko arvata että on reilusti pesty, ja vielä astianpesukoneessa? :D

Itse en kyllä käyttäisi kertaakaan koria mistä pinnoitteet irtoaa, eikös niissä pinnoitteissa ollu jotain syöpää aiheuttavaaa ainetta?
En ole tämmöisestä kuullutkaan. Olisko meillä nyt joku keiju rypsispray menossa. Aion silti käyttää, ne on käteviä.

Syöpä minulle tulee luultavasti savukkeista, joten voin syödä pinnoitetta muutaman pannullisen verran. Toki ymmärrän, jos muita asia huolettaa.
 
Miten paistinpannut sitten kestää nuo öljyt? Samat teflonit niissäkin on ja ruokakäyttöön tarkoitetut sprayöljyt eivät tee pinnoitteille yhtään mitään. Ihan samaa rypsi/rapsiöljyä se spray sisältää mitä voit ostaa pullossa ja laitat pannulle muutenkin.
Se öljy ei ole se mikä sitä vahingoittaa vaan se aerosoli, löytyy kyllä googlella tietoa asiasta.

Pitää sen korin vain käsinpesussa, eikä pese kuin vain sillon kun tarvii, niin ei mitään sprayta muutenkaan mihinkään tarvitse, sitä varten niissä se nonstick pinnoite on.
 
tuotteistus on sentään upeaa. leipäkone, kananmunankeitin ja banaaniteline.
mielestäni airfryer sopii loistavasti pieneen talouteen ja yksinkertaiseen kokkailuun.
kunnon uuni kiertoilmagrilleineen lisäominaisuuksilla taasen mahdollistaa suuremman määrän sekä laajemman reseptiikan ruuanvalmistukseen.
ynnätäänpä yhtälöön vielä kunnon leipäuuni johon metriset klapit menee kätevästi tuottaen taas uuden asteen ruuan valmistukseen, kaiken osalta.

pakko oli sanoa. koska näen ko. tuotteen uutena aromipesänä. kaikelle on paikkansa. ehkä divareissa jo myynnissä? odotamme.
herkullisia kokkauksia vaikka vain mikron kanssa! ei se keneltäkään pois ole. :smoke:
 
tuotteistus on sentään upeaa. leipäkone, kananmunankeitin ja banaaniteline.
mielestäni airfryer sopii loistavasti pieneen talouteen ja yksinkertaiseen kokkailuun.
kunnon uuni kiertoilmagrilleineen lisäominaisuuksilla taasen mahdollistaa suuremman määrän sekä laajemman reseptiikan ruuanvalmistukseen.
ynnätäänpä yhtälöön vielä kunnon leipäuuni johon metriset klapit menee kätevästi tuottaen taas uuden asteen ruuan valmistukseen, kaiken osalta.

pakko oli sanoa. koska näen ko. tuotteen uutena aromipesänä. kaikelle on paikkansa. ehkä divareissa jo myynnissä? odotamme.
herkullisia kokkauksia vaikka vain mikron kanssa! ei se keneltäkään pois ole. :smoke:
Kiitos infosta.
 
Viimeksi muokattu:
Ihan tosissaan, airfryeri on ollut jo kauan markkinoilla, sen suosio vain kiihtyy, eikä sillä ole mitään tekemistä mikron, leipäkoneen tai tavallaan edes kiertoilmauunin kanssa.
On ihan helvetin rasittavaa kun aina säännöllisin väliajoin joku sankari luulee olevansa omaperäinen ja tulee heittämään ilmoille hassusti vertauksen leipäkoneeseen/aromipesään, toi juttu on kuultu jo vuosia sitten, joka ikinen viikko, ei se ollut hauskaa silloin, eikä ole vieläkään.

Mulla itelläni on ollut kiertoilmauuni viimesen 15 vuotta, ja viimesen vuoden ihan uusi malli jossa esim airfryer pelti.
No se ei vaan ole tippaakaan sama asia.
Airfryer on heti käyttövalmis - Uuni aikaisintaan 10min päästä.
Airfryerissa on moninkertaisesti voimakkaampi kiertoilma.
Airfryerissa on tavallaan grillivastus kokoajan päällä, ruoka on tavallaan puoliksi grillivastuksen ja puoliksi helvetin kovan kiertoilman vaikutuksen alla, pistäppä uunissa vaikka kokonainen broileri grillivastusten alle, no saat päältä täysin palaneen raa-an kanan.
Airfryerissa ruoka myös kypsyy paljon nopeammin, paljon vähemmällä sähköllä, ja (ei kaikista, mutta sinne sopivista) ruoista tulee paljon paremman makuista kuin uunissa, esim ranskalaisista tai wingseistä.
 
Yleensä kaapin perukoille päätyvät laitteet ovat sellaisia leipäkoneen kaltaisia ”yhden hitin ihmeitä”, jotka on tehty johonkin aika spesifiin tarkoitukseen. Airfryer on taasen varsin monipuolinen laite, joten en usko näiden suosion täydelliseen laantumiseen.

Itselläni airfryer otti juuri leivänpaahtimen paikan keittiössä. Paahdin on nyt turha, kun airfryer hoitaa senkin homman paremmin kaiken muun ohessa.

Jopa näin lyhyellä kokemuksella voin sanoa, että airfryerin ja kiertoilmauunin toisiinsa rinnastavat ovat täysin kujalla. Molemmissa on omat puolensa, mutta airfryer on merkittävästi nopeampi ja tuottaa helpommin rapeaa lopputulosta.

Kuten toisessa ketjussa totesin: airfryer ei ole ehkä paras missään, mutta se tuottaa varsin hyvää ja tasalaatuista tulosta helposti ja nopeasti. Täydellinen kumppani arkiruuan valmistukseen siis. Monesti väsyneenä tai kiireisenä on jonkinasteinen kynnys alkaa väsäämään ruokaa pannulla tahi uunissa. Mielestäni juuri tuon raon airfryer täyttää.

Pitäisi jossain välissä ihan vertailla aikaa ja lopputulosta, kun valmistaisi tuotteet x, y ja z kiertoilmalla ja airfryerillä peräjälkeen.

Huonot puolet: onhan tää nyt törkeän ruma iso möhkäle keittiön pöydällä. Mielellään pidättäytyisin integroidussa kiertoilmauunissa, jos se tekisi samat temput yhtä hyvin. Joidenkin ruokien jälkeen jonkinlainen vaiva puhdistukselle. Philips yllättäen vähän työläämpi, kuin halpikset tuon osalta. Aika nopea homma kuitenkin ja voisihan tän pistää tiskariinkin (mutta osat täyttää melkein koko koneen).
 
Oltiin täälläkin skeptisiä noita härpäkkeitä kohtaan kuten sodastream ja airfryeri....Soda stream päivittäin käytössä jo toista vuotta, airfryeri vähintään viikottain käytössä.:thumbsup:(Ja kunhan muutto ohi niin jo toinenkin airfryeri käyttöön rinnalle, kiitos @living_death in...:) :thumbsup: )
 
Viimeksi muokattu:
Onhan toi kiva vekotin kun saa nopeasti todella hyvää ja monipuolista ruokaa aikaiseksi.

Yleensä ne jotka eivät ole koskaan valmistaneen airilla ruokaa tai eivät ole onnistuneet sen kanssa ovat skeptisiä ja mussuttavat aina muille, että laite on leipäkoneeseen verrattavissa, joka hylätään hetken huuman jälkeen. Tai sitten laite vie muka ihan liikaa tilaa keittiössä, vaikka laite korvaa aika monta muuta tarpeetonta masiinaa.

Itse olen pöhistellyt paria viikkoa vaille kaksi vuotta ja kyllä tuo laite on tullut jäädäkseen.

Eilen kypsensin pari isompaa kasslerlihapalaa ja annoin niiden olla sen aikaan kunnes pinta oli rapea (vähän kuin grillattu).

Leikkasin lihapalat ennen syömistä viipaleiksi ja ne olivat sisältä kostean mehukkaita. Ei olisi onnistunut normiuunilla tai paistinpannulla samalla tavalla.

Tänään teen muutamassa minuutissa valmistuvia tortillapizzoja ja näillä helteillä ei ole mitään toivoa, että alkaisin lämmittämään normiuunia ja sen kautta epäsuorasti kämppää.

Pitää laittaa taas tänään parit kananmunat kypsymään. 130 astetta ja 13 minuuttia on sopiva aika niille.
 
Kaverilla muutaman kerran kokeillut, ihan hyvin ainakin siivet kypsentää. Miinusta siitä että tuolla ei saa edes yhdelle tehtyä annosta kerralla vaan ristikot joutuu esim laittamaan uuniin.
 
Kaverilla muutaman kerran kokeillut, ihan hyvin ainakin siivet kypsentää. Miinusta siitä että tuolla ei saa edes yhdelle tehtyä annosta kerralla vaan ristikot joutuu esim laittamaan uuniin.

Just tän takia vaihdoin philipsin xxl pois. Mietin uunimalliseen siirtymistä, mutta joku onneksi osasi suositella kahden korin airfryeria jolla onnistuu useamman ruoan valmistus samaan aikaan eri lämmöillä vielä:thumbsup:
 
Varmasti Airfryer on kätevä laitos keittiössä, mutta meidän taloudessa ruokaa tehdään sen verran monipuolisesti ettei tuo tuo lisäarvoa. En tee kaikkea uunissakaan koska haluan rapeapintaisen paahdetun lisäksi padassa haudutettua (pataruuat), öljyssä pannulla paistettua (pihvit, paistetut nuudelit ja riisit), kattilassa keitettyä (peruna, kasvikset, pasta, riisi), pannulla paisto ja sitten kastike (lihakastike), uunissa jälkiruokia (kakkuja, pullaa) jne. Ei tuossa ruuanlaitossa paljon pysty Airfryeria käyttämään, ehkä jotenkin apuna jos eivät olisi niin onnettoman pieniä laitoksia. Lisäksi ruuantähteitä kun lämmitellään seuraavana päivänä niin paistinpannu on tähän hyvä ja nopea, eikä ollenkaan ronkeli lämmitettävän ruuan suhteen: voit heittää esim. lihakastikkeen jämät, pavut ja riisit/perunat pannulle ja saada maistuvan aterian. Mikro on kamalin laitos ikinä ruuan lämmittämiseen.

Lisäksi Teflon-johdannaiset pinnoitteet kaikki ovat meidän keittiössä kiellettyjä joten en sen vuoksikaan voisi Airfryeria käyttää.

Hyvä huomio ettei tuota kuitenkaan voi leipäkoneeseen verrata, kun ei sinällään ole yhden tempun ihme. Voisin kuvitella että jollain aikavälillä uunivalmistajat saavat uuniin samoja ominaisuuksia, jos vaan teknisesti mahdollista ja järkevää. Vaikken itse olekaan airfryerista kiinnostunut niin hyvä vaan jos se kannustaa ihmisiä parempaan ruuanlaittoon. Itse tunnen yhden perheen jotka eivät ruuanlaittoa kummoisesti hanskaa, mutta airfyerilla saavan ruuan maistuvaksi. Hyvä niin.
 
Onhan toi kiva vekotin kun saa nopeasti todella hyvää ja monipuolista ruokaa aikaiseksi.

Yleensä ne jotka eivät ole koskaan valmistaneen airilla ruokaa tai eivät ole onnistuneet sen kanssa ovat skeptisiä ja mussuttavat aina muille, että laite on leipäkoneeseen verrattavissa, joka hylätään hetken huuman jälkeen. Tai sitten laite vie muka ihan liikaa tilaa keittiössä, vaikka laite korvaa aika monta muuta tarpeetonta masiinaa.

Itse olen pöhistellyt paria viikkoa vaille kaksi vuotta ja kyllä tuo laite on tullut jäädäkseen.

Eilen kypsensin pari isompaa kasslerlihapalaa ja annoin niiden olla sen aikaan kunnes pinta oli rapea (vähän kuin grillattu).

Leikkasin lihapalat ennen syömistä viipaleiksi ja ne olivat sisältä kostean mehukkaita. Ei olisi onnistunut normiuunilla tai paistinpannulla samalla tavalla.

Tänään teen muutamassa minuutissa valmistuvia tortillapizzoja ja näillä helteillä ei ole mitään toivoa, että alkaisin lämmittämään normiuunia ja sen kautta epäsuorasti kämppää.

Pitää laittaa taas tänään parit kananmunat kypsymään. 130 astetta ja 13 minuuttia on sopiva aika niille.
Tortillapizzat on muuten oikeesti älyttömän hyviä airfryerista, itse kans just muutama viikko taaksepäin aloin niitä tekeen kun pohdin mitä tekis tacoista jääneistä lihasta.
Muutamaa eri juustoa lihan alle ja päälle ja tulee niin pirun hyvää :)
 
TORTILLAPIZZA

Tomaattikastiketta, tonnikalaa, valkosipulia, sinihomejuustoa ja quattro juustoraastetta.

Kypsennä 200°C asteessa noin 5-6 minuuttia.

Laitoin vahingossa kaikki juustot päällimmäiseksi, mutta tuli silti hyvää

FotoJet.jpg
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Muistakaa välttää myös vettähylkiviä tekstiilejä. Siis paistamisen ja syömisen ja hengittämisen lisäksi.
Niitä nyt ei varsinaisesti kuumenneta, eikä käytetä ruuanlaittoon. Ja vaikka teflon olisi turvallista niin en halua mitään pinnoitettuja astioita tai ruuanlaittovälineitä kun eivät kestä käsittelyä kovin pitkään menettämättä pintaa ja tarttumattomuutta, ja jonka jälkeen ovat erittäin huonoja käyttää.
 
Niitä nyt ei varsinaisesti kuumenneta, eikä käytetä ruuanlaittoon. Ja vaikka teflon olisi turvallista niin en halua mitään pinnoitettuja astioita tai ruuanlaittovälineitä kun eivät kestä käsittelyä kovin pitkään menettämättä pintaa ja tarttumattomuutta, ja jonka jälkeen ovat erittäin huonoja käyttää.
Mulla ei ole lähtenyt yhtään teflonia irti noista prinsessan pelleistä kahden vuoden käytön aikana, vaikka olen pessyt niitä käsin ja viimeaikoina laittanut myös astianpesukoneeseen, jos on ollut normaalia tiukemmin tarttunutta rasvaa pinnassa.

Tietenkin jos jollain on joku yleinen teflonin välttely meneillään, niin sitten täytyy pysytellä niistä erossa :hmm:
 
TORTILLAPIZZA

Tomaattikastiketta, tonnikalaa, valkosipulia, sinihomejuustoa ja quattro juustoraastetta.

Kypsennä 200°C asteessa noin 5-6 minuuttia.

Laitoin vahingossa kaikki juustot päällimmäiseksi, mutta tuli silti hyvää

FotoJet.jpg
Mikäs toi sun alusta on?
 
Muistaakseni tilasin tuon pizza-alustan AliExpressista, kuten tuon toisen lisäosasetin missä on enemmän tarvikkeita.

IMG_20220429_142503.jpg


IMG_20210912_103731.jpg
Koetko että tosta alusta on jotain hyötyä airfryerissa? Kun se ilma kuitenkin kiertää ihan ilman tuotakin alhaalta?
Toki jos ihan taikinalle pistäisi niin tuo olisi helppo keino saada nostettua taikina valmiiksi kuumennettuun koriin…
 
Mulla ei ole lähtenyt yhtään teflonia irti noista prinsessan pelleistä kahden vuoden käytön aikana, vaikka olen pessyt niitä käsin ja viimeaikoina laittanut myös astianpesukoneeseen, jos on ollut normaalia tiukemmin tarttunutta rasvaa pinnassa.
Eipä ole meilläkään (siis noin yleisellä tasolla mistään astiasta), pl. yksi kasari. Aktiivikäytössä pari pientä kattilaa, joista toinen halpistyyppinen, mutta edelleen ihan kelpo. Kasari on kovimmassa käytössä ja meni uusiksi muistaakseni ennen koronaa. Sekin lähinnä siksi, että pohja meni käytön mukana hiukan kuprulle. Se oli kai joku Hackamann ja rouva osti korvaavaksi kasariksi jonkun Swiss Diamondin, kun sen piti olla aivan saatanan hyvä. Kestikö puoli vuotta ja toisesta reunasta pinnoite alkoi rispaantua. Kasari kierrätykseen ja Kovanaama tilalle. Kovaa käyttöä ollut taas eikä mitään irtoamista havaittavissa. AirFryer on hiukan harvemmassa käytössä, pesu aina koneessa siipisetin jälkeen. Ainakaan vielä ei ole mitään kulumaa näkyvissä.
 
Koetko että tosta alusta on jotain hyötyä airfryerissa? Kun se ilma kuitenkin kiertää ihan ilman tuotakin alhaalta?
Toki jos ihan taikinalle pistäisi niin tuo olisi helppo keino saada nostettua taikina valmiiksi kuumennettuun koriin…
Olen käyttänyt ainoastaan tortillapizzojen kypsentämisessä ja kerran tein pizzan omalla pizzataikinalla.

Prinsessan reikäpelti toimii ihan yhtä hyvin, mutta jos haluaa tehdä pyöreää, niin tuohon on helpompi mitoittaa.

Taisin kerran laittaa wingsejä tuohon ja oli hankala pestä, kun kanaa tarttui jokaiseen koloon.

Toimii varmaan parhaiten vessanpöntön muotoisissa airfryereissa ja niiden koreissa.
 
Eipä ole meilläkään (siis noin yleisellä tasolla mistään astiasta), pl. yksi kasari. Aktiivikäytössä pari pientä kattilaa, joista toinen halpistyyppinen, mutta edelleen ihan kelpo. Kasari on kovimmassa käytössä ja meni uusiksi muistaakseni ennen koronaa. Sekin lähinnä siksi, että pohja meni käytön mukana hiukan kuprulle. Se oli kai joku Hackamann ja rouva osti korvaavaksi kasariksi jonkun Swiss Diamondin, kun sen piti olla aivan saatanan hyvä. Kestikö puoli vuotta ja toisesta reunasta pinnoite alkoi rispaantua. Kasari kierrätykseen ja Kovanaama tilalle. Kovaa käyttöä ollut taas eikä mitään irtoamista havaittavissa. AirFryer on hiukan harvemmassa käytössä, pesu aina koneessa siipisetin jälkeen. Ainakaan vielä ei ole mitään kulumaa näkyvissä.
Ainut miten sen teflonin saa pilalle on liian kuuma lämpö tai naarmuttaminen esim. veitsellä.

Oma korkeareunainen paistokasari meni pilalle, kun laitoin rasvan sulamaan pannulle ja menin "nopeasti" olohuoneeseen hakemaan jotain muka tärkeää ja pannu unohtui liedelle ja pinnoite paloi hilseilevästi irti.

Käytin samaa pannua vielä ainakin reilun vuoden ennen kuin heitin roskikseen.

Ilmeisesti on jotain syöpää odotettavissa, jollei tupakointi, alkoholinkäyttö ja epäterveelliset ruokailutottumukset aiheuta syöpää ennen sitä.
 
Prismassa näytti olevan Philipsin XL 99e mutta kovasti tunnutaan suosittelevan isompaa mallia. Kokkaan kuitenkin vain itselleni niin mietin onko järkevää satsata 249 euroa tohon xxl malliin. Onko tossa koon lisäksi jotain muuta mistä saa lisäarvoa?

Mietin myös että jos joskus tulee tarvetta isommalle niin ton pienemmän voi sitten hyvin laittaa vaikka matkailuautoon tai lahjoittaa jollekin yksineläjälle.
 
Tuo Philipsin XL mallin korin pohja on todella pieni pinta-alaltaan. Kerran katselin noita kaupassa ja yllätyin että XL-mallin (Philips HD9270/60) korin pohjan pinta-ala on pienempi kuin omistamassani Xiaomin airfryerissa jossa korin tilavuus on 3.5l. Korkeussuunnassa tilaa on tietysti enemmän mutta sillä ei hirveämmin tee mitään airfryerissä.

Kannattaa käydä kaupassa paikan päällä ihmettelemässä noita laitteita niin saa paremman kuvan korin koosta.
 
Prismassa näytti olevan Philipsin XL 99e mutta kovasti tunnutaan suosittelevan isompaa mallia. Kokkaan kuitenkin vain itselleni niin mietin onko järkevää satsata 249 euroa tohon xxl malliin. Onko tossa koon lisäksi jotain muuta mistä saa lisäarvoa?

Mietin myös että jos joskus tulee tarvetta isommalle niin ton pienemmän voi sitten hyvin laittaa vaikka matkailuautoon tai lahjoittaa jollekin yksineläjälle.
Ehdottomasti noista tuo XLL, tuokaan ei loppupeleissä sisämitoiltaan kovin iso ole.
Ja tuohon mukaan living_death:n suosittelema lisäpaketti 25.7€ 30% OFF|8pcs/set 7 Inch / 8 Inch Air Fryer Accessories For Gowise Phillips Cozyna And Secura Fit All Airfryer 3.7 4.2 5.3 5.8qt - Air Fryers - AliExpress, saa tehtyä kerralla koko aterian, kun käyttää hieman mielikuvitusta.
 
Viimeksi muokattu:
Ehdottomasti noista tuo XLL, tuokaan ei loppupeleissä sisämitoiltaan kovin iso ole.

Kävin vähän katselemassa kokoja ja tosiaan varmaan tuo xxl pienillekin annoksilla paljon parempi kun voi sitten laittaa ohuemman kerroksen.

Powerissa oli kyllä tuo prinsessan uunimallinenkin ihan houkutteleva, mutta siinä on vain 1500w ja ainakin tätä ketjua lueskellessa sain kuvan että ei riitä ?
 
Kävin vähän katselemassa kokoja ja tosiaan varmaan tuo xxl pienillekin annoksilla paljon parempi kun voi sitten laittaa ohuemman kerroksen.

Powerissa oli kyllä tuo prinsessan uunimallinenkin ihan houkutteleva, mutta siinä on vain 1500w ja ainakin tätä ketjua lueskellessa sain kuvan että ei riitä ?
Kyllä tässä ketjussa on osoitettu tehon riittävän, eroa mielipiteille tulee uuni/pönttö mallien käytettävyydestä.
 
Jotenkin naurettavaa että porukat täällä vieläkin jauhaa tuota teflon-syöpä-mantraa.
Aina kun kokkailet munakasta teflon-pannulla, siitä irtoaa niitä syöpähiukkasia sinun verenkiertoon!
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 628
Viestejä
4 560 333
Jäsenet
75 010
Uusin jäsen
laaseri-erkki

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom