Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
No ehdotin seuraavaksi tätä Philipsiä (Philips HD9650/90 -Airfryer, XXL 229,00), kun siltä vaikutti että juurikin Philipseihin saa noita lisäosia (hirveän hintaisia ja tietysti eivät sovi keskenään kaikkiin malleihin, ja nuo Philipsin mallien nimet on kyllä sellaisia kun yrittää selvittää mikä sopii mihininkin, että oksat pois). Mutta kuulemma tuo olisi sitten taas aika overkill kokonsa puolesta, kun etsii korvaajaa hellalle eikä uunille. Tuo ehdottamani Philips oli näköjään 2225 wattinen. Löysin myös tällaisen Princess-merkkisen, jossa tulee kakkuvuoka mukana: PRINCESS 182055 AIRFRYER - Power.fi

Mutta tuo Princessa se vasta iso onkin, kun vertasin noita kolmea:
Xiaomi (LxSxK): 335 × 252 × 304 mm
Princess (LxSxK): 360 x 428 x 360 mm
Philips (LxSxK): 322 x 316 x 433 mm

Olenkohan ihan väärässä, jos arvaan ettei noihin pienempiin ole lisäosia? Ja miten 1500 wattia ei riitä mihinkään? Kuinka 2400 wattisella tulee parempaa? Jos puhutaan samasta määrästä ruokaa. Voin kuvitella että isommassa määrässä ruokaa teholla on tietysti merkitystä, mutta jos valmistaa perus makkaraperunoita yhden hengen annoksen.
 
Philipsin vehkeet on suosittuja ja laadukkaita joskin myös kalliita.Uunimallissa on se hyvä puoli etta siihen sopii yleisimmat uuniastiat poislukien tietenkin isoimmat mallit.
Edit: osa uuniastioista sopii myös isompiin pönttömalleihin.
 
Airfryer on loppujen lopuksi yllättävän pieni käytössä. Itsellä oli ensimmäinen kone Philipsin ei-XL (en muista tarkkaa mallia). Se kävi liian pieneksi hyvin äkkiä. Tällä hetkellä on uunimallinen Princess käytössä ja se on kokonsa puolesta parempi kuin tuo alkuperäinen Philips-pönttö. Jos olisin nyt ostamassa pönttömallista airfryeriä, ottaisin XL-koon jo yksinäistalouteenkin. Kahdelle hengelle katsoisin kyllä XXL:ää.

Edit.
Ja luulen kyllä, että antaisin rahani kaikista mieluiten Philipsille. Ihan sama kuin Panasonicille leipäkoneiden kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Airfryer on loppujen lopuksi yllättävän pieni käytössä. Itsellä oli ensimmäinen kone Philipsin ei-XL (en muista tarkkaa mallia). Se kävi liian pieneksi hyvin äkkiä. Tällä hetkellä on uunimallinen Princess käytössä ja se on kokonsa puolesta parempi kuin tuo alkuperäinen Philips-pönttö. Jos olisin nyt ostamassa pönttömallista airfryeriä, ottaisin XL-koon jo yksinäistalouteenkin. Kahdelle hengelle katsoisin kyllä XXL:ää.
Jep ja itsellä lensin mikro kodinhoitohuoneen kauimmaiseen nurkkaan kun ei sitä enää tule juuri käytettyä.
 
Jep ja itsellä lensin mikro kodinhoitohuoneen kauimmaiseen nurkkaan kun ei sitä enää tule juuri käytettyä.
Kyllä meillä kahden hengen taloudessa käytetään mikroa paljon enemmän kuin uunimallin pöhötintä.Toki riippuu paljon siitä mitä,milloin ja missä syödään.
 
Kyllä meillä kahden hengen taloudessa käytetään mikroa paljon enemmän kuin uunimallin pöhötintä.Toki riippuu paljon siitä mitä,milloin ja missä syödään.
Riippu toki. Meilä kahdella hengellä jäänyt mikron käyttö ihan minimiin.
 
Mikroa tulee kyllä nykyään käytettyä harvoin airfryerin hommaamisen jälkeen, mutta ei niin harvoin että varastoon vois viedä.
Mikroa käytetään kun on tehty kahen päivän setti jotain ruokaa, ja sen uudelleenlämmittäminen toimii myös mikrossa helpommin.

Mutta perus uunin ja paistinpannun käyttö liedellä on vähentynyt huomattavasti, helpottaa myös kesäkautena kun on hellettä ja haluaa minimoida lämmöntuotannon kämpässä.
Silloi airfryer on ässä-ratkaisu.

Ainoastaan jutut mitkä vaatii kastikkeen ja ruokakerman, tulee tehtyä pannulla.
 
Mikä airfryer kannattaa ostaa? Onko tuo aiemmin mainittu Princess 1700W pätevä?
Hakusessa jokin 5L kokoinen vekotin, halpa ja hyvä hakusessa :D
 
Mikä airfryer kannattaa ostaa? Onko tuo aiemmin mainittu Princess 1700W pätevä?
Hakusessa jokin 5L kokoinen vekotin, halpa ja hyvä hakusessa :D
Vastaan ittelleni, tilasin tuon Powerin tarjous Princessin ja hain sen tänään. Ihan hyvän kokoinen vehje pitää testata ehkä illalla tai huomenna miten ranskalaiset onnistuu.
 
Kävin sitten lopulta hakemassa puolisolle lähicittarista tämän Philips HD925200:n 129,90 euroon: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/philips-hd925200-airfryer-digital-8710103975489

Kokeilin äsken pikaiset testiajot sipulirenkailla ja onhan tuo aivan uskomatton näppärä laite :oops: pakko hankkia omaankin talouteen vastaavanlainen laite :rofl2:

Tuossa kun googlasin paisto-ohjeita noille sipulirenkaille niin monella sivulla sanottiin, että airfryer kannattaisi esilämmittää :think: mielipiteitä tästä? Itse en sitä tehnyt (en edes tiedä miten) vaan heitin vain jäiset renkaat kippoon, lämpöä 200 astetta ja 10 min sekä sekoitus puolessa välissä ja hyvää tuli.
 
Kävin sitten lopulta hakemassa puolisolle lähicittarista tämän Philips HD925200:n 129,90 euroon: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/philips-hd925200-airfryer-digital-8710103975489

Kokeilin äsken pikaiset testiajot sipulirenkailla ja onhan tuo aivan uskomatton näppärä laite :oops: pakko hankkia omaankin talouteen vastaavanlainen laite :rofl2:

Tuossa kun googlasin paisto-ohjeita noille sipulirenkaille niin monella sivulla sanottiin, että airfryer kannattaisi esilämmittää :think: mielipiteitä tästä? Itse en sitä tehnyt (en edes tiedä miten) vaan heitin vain jäiset renkaat kippoon, lämpöä 200 astetta ja 10 min sekä sekoitus puolessa välissä ja hyvää tuli.
Jossain tilanteessa pitää esilämmittää. Esim mozzarellatikuista tulee parempia kun uuni on esilämmitetty.
 
Onko väärä paikka, mutta paljon on porukka philipsillä laittanut ajaksi/asteiksi perus kananfileille esim?
 
Onko väärä paikka, mutta paljon on porukka philipsillä laittanut ajaksi/asteiksi perus kananfileille esim?

Tein itte tolla princessillä niin aikalailla ekana 10min sit kääntö ja viel 5min niin tuli kyl pinnasta just sopivan ruskeet ja sisältä mehevät.
 
Onko kokemuksia irtopakastettujen kana/kebablastujen onnistuneesta valmistuksesta air fryerilla ihan sellaisenaan? Esim. Görans.
Aiemmin joutunut aina paistelemaan pannulla, mutta voisi saada hyvän pinnan air fryerillakin?
 
Onko kokemuksia irtopakastettujen kana/kebablastujen onnistuneesta valmistuksesta air fryerilla ihan sellaisenaan? Esim. Görans.
Aiemmin joutunut aina paistelemaan pannulla, mutta voisi saada hyvän pinnan air fryerillakin?
Onnistuu loistavasti ja en ite enää jaksa käyttää pannua moiseen. Ja on sit kebabbia, nugettia, pyttipannua tai melkein mitä vaan ni ton Philipsin automatiikka toimii loistavasti sillä ranskalaistoiminnolla. Säätää lämmöt ja ajan itse, vaikka ei ranskalaisia olekaan. :D
 
Voiko air fryereissä käyttää paistopusseja?

Sanoisin että "EI paistopusseille", sillä logiikkahan on sama, kuin Philipsin ohjeistaman folion ja leivinpaperin kohdalla (Estää ilmavirtausta).

"Voiko Philips Airfryerissa käyttää leivinpaperia tai alumiinifoliota?

Päivitetty 2022-05-17

Ei. Leivinpaperin tai alumiinifolion käyttämistä Philips Airfryerissa ei suositella seuraavista syistä:
1. Jos peität korin pohjan, ilmavirtaus laitteen sisällä vähenee. Tämä heikentää Philips Airfryerin tehoa.
2. Jos asetat leivinpaperia tai alumiinifoliota astian pohjalle, jonne rasva ja lika kerääntyvät, ilmavirta estyy ja lopputulos jää huonoksi.
3. Jos asetat leivinpaperia tai foliota Philips Airfryeriin asettamatta siihen ruokaa, leivinpaperi tai folio voi imeytyä lämmittimeen ja syttyä palamaan.
"

b2c.article.details.page.social.title
 
Tämä pitää avata, ja selvittää missä se kaiutin on... tähän asti laittanut aina pari minuuttia ekstraa, ettei tarvitse kuunnella tota kauheeta piipitystä.
 
Voiko air fryereissä käyttää paistopusseja?
Käyttäisin jos tarkoituksena on korvata normaalin uunin käyttö.

Ensimmäisenä tulee mieleen esim. pikkukinkku jos haluaa säilyttää lihan kosteuden ja ottaa talteen kinkkunesteet tai suojata airfryerin lämpövastuksia sekä sisäosia ruoasta lentävistä roiskeista.

Ihan hölmöä ajatella, ettei airfryerissa voisi valmistaa samalla tavalla ruokia kuin normiuunissa ja kaiken pitäisi tapahtua vain kuumassa kiertävässä ilmavirtauksessa.
 
Näissä kun ideana on että ilma kiertää niin alustat/korit ovat ritilöitä ilmeisesti? Jos tuollaiseen siis laittaa jotain lihaa esim josta sitten paistaessa valuu rasvaa niin minne se menee? Laitteen pohjalle? Miten puhdistaminen? Ja roiskuuko tuolla sitten rasvat laitteen seinille jne kanssa? Saako tuollaisen helposti pidettyä puhtaana?

Joskus siis oli joku halpis rasvakeitin, mutta se oli heti ihan tahmea ja likainen ja todella vaikea puhdistaa niin annoin sen lopulta pois.

Näistä air fryereista selvästi on monilla hyviä kokemuksia ja tuo varmaan veisi vähemmän sähköäkin kuin uuni joten nyt kovilla sähkön hinnoilla voisi olla järkevä. Ja helteellä tuon voisi laittaa parvekkeelle niin ei tarvitsisi uunilla lämmittää asuntoa entisestään.
 
Näissä kun ideana on että ilma kiertää niin alustat/korit ovat ritilöitä ilmeisesti? Jos tuollaiseen siis laittaa jotain lihaa esim josta sitten paistaessa valuu rasvaa niin minne se menee? Laitteen pohjalle? Miten puhdistaminen? Ja roiskuuko tuolla sitten rasvat laitteen seinille jne kanssa? Saako tuollaisen helposti pidettyä puhtaana?

Joskus siis oli joku halpis rasvakeitin, mutta se oli heti ihan tahmea ja likainen ja todella vaikea puhdistaa niin annoin sen lopulta pois.

Näistä air fryereista selvästi on monilla hyviä kokemuksia ja tuo varmaan veisi vähemmän sähköäkin kuin uuni joten nyt kovilla sähkön hinnoilla voisi olla järkevä. Ja helteellä tuon voisi laittaa parvekkeelle niin ei tarvitsisi uunilla lämmittää asuntoa entisestään.

Kori ja rasva valuu sitten korin ympärillä olevan osan pohjalle, rasva ei niinkään roisku ollenkaan.
Todella helppo putsata, fairyä ja pari käsiliikettä niin on molemmat, kori sekä pohja puhtaat.
 
Näissä kun ideana on että ilma kiertää niin alustat/korit ovat ritilöitä ilmeisesti? Jos tuollaiseen siis laittaa jotain lihaa esim josta sitten paistaessa valuu rasvaa niin minne se menee? Laitteen pohjalle? Miten puhdistaminen? Ja roiskuuko tuolla sitten rasvat laitteen seinille jne kanssa? Saako tuollaisen helposti pidettyä puhtaana?

Joskus siis oli joku halpis rasvakeitin, mutta se oli heti ihan tahmea ja likainen ja todella vaikea puhdistaa niin annoin sen lopulta pois.

Näistä air fryereista selvästi on monilla hyviä kokemuksia ja tuo varmaan veisi vähemmän sähköäkin kuin uuni joten nyt kovilla sähkön hinnoilla voisi olla järkevä. Ja helteellä tuon voisi laittaa parvekkeelle niin ei tarvitsisi uunilla lämmittää asuntoa entisestään.
Philipsissä ainakin helppoa ku heinän teko. Rasva valuu alustaan jossa on vielä roiskesuoja. Kun sessio ohi niin laite osiksi parissa sekunnissa ja rasvat kaadetaan roskiin ja osat tiskikoneeseen. Eikä noiden pesu ole käsinkään kovin kummonen juttu. Ainakaa tässä Philipsissä.
 
Pitkästä aikaa lihapullia.

kuvakollaasi.jpg
 
Mikä malli? Uuni vai pönttömallinen?

Itselläni on tämä.
Kauanko sulla kestää perus ranskisten kanssa?

Airfryer täälläkin harkinnassa, porukoilla testannut Philipsiä ja tykännyt kun pakastelokeron avaamisesta menee alle 15min että ranut rapeita ja syömäkelposia. Philipsin vehjeelle ilmotetaan tehoksi 2000W ja sun Princess 1500W niin vertailu kiinnostaisi.

Ps. Airfryer ollut pitkään jahkailussa, "viitsiikö pelkkiä ranskiksia varten", mutta sun postaukset täällä sai vetämään ostohousut jalkaan. Keep them coming!
 
Teille jotka olette ehtineet käyttää enemmän , onko noissa alustoissa ja pohjissa pinnotteet miten kestäneet käyttöä vai onko havaittavissa rispaatunmisen merkkejä, kuten monesti jossain voileipägrilleissä ym.
 
Tuolla Electroluxilla...
Itse tehdyt ( raaka peruna ) lohkoperunat vaatii 2 x ranskis ohjelman + vielä 5 min. täysillä lämmöillä, niin sitten pintakin on rapea ja perunat loistavan pehmeitä sisältä.

Ja ennen paistoa perunalohkot on oikein huolella pyöritelty öljyssä ja mausteissa.
Miten Philipseillä ?
 
Mietiskellyt tuollaisen laitteen mielekkyyttä, kun itselle ei ole tullut mieleen missä sitä voisi käyttää, kun nämä lohkoperunat, ranskalaiset, sipulirenkaat ja sen sellaiset ei kovin usein kuulu ruokavalioon. Kanaleikkeet ja lihapullat haluan tehdä pannulla koska saan rasvassa paistamisella makua versus uunissa, jossa tulee joskus isompia määriä tehtyä pakon edessä. Olen ymmärtänyt että tuollainen laite on alunperin suunniteltu korvaamaan upporasvakeitin, mutta myöhemmin porukka on keksinyt sille vaikka mitä käyttöä.

Tarkoitus ei ole kyseenalaistaa laitetta vaan yrittää ymmärtää mitä se tekee paremmin kuin uuni ja paistinpannu. Varmasti nopeampi varsinkin verrattaessa uuniin, mutta että paistinpannuun? Ainakaan kananmunat ei tunnu tulevan sen nopeammin kuin keittämällä, jos omaa induktiolieden. Lisäksi kattiloita ja kasaria tulee käytettyä sen verran paljon etten ihan heti olisi niitä hylkäämässä. Eli jos kaiken ruuan valmistaa itse alusta asti (ei pilkunviilausta tähän kiitos :)) ja tekee monipuolista ruokaa maailman eri keittiöistä niin jääkö tuollaiselle laitteelle lopulta paljon käyttöä?
 
@Paskisti
Niinno tuolla laitteella voi tehdä täsmälleen samat asiat nopeammin ja maukkaammin kuin normaalilla kiertoilmauunilla, mutta ilman uunin esilämmittämistä.

Tänään tai huomenna lähtee tämmöinen aifryerin vartaaseen pyörimään.

bbq_chicken.JPG
 
Mietiskellyt tuollaisen laitteen mielekkyyttä, kun itselle ei ole tullut mieleen missä sitä voisi käyttää, kun nämä lohkoperunat, ranskalaiset, sipulirenkaat ja sen sellaiset ei kovin usein kuulu ruokavalioon. Kanaleikkeet ja lihapullat haluan tehdä pannulla koska saan rasvassa paistamisella makua versus uunissa, jossa tulee joskus isompia määriä tehtyä pakon edessä. Olen ymmärtänyt että tuollainen laite on alunperin suunniteltu korvaamaan upporasvakeitin, mutta myöhemmin porukka on keksinyt sille vaikka mitä käyttöä.

Tarkoitus ei ole kyseenalaistaa laitetta vaan yrittää ymmärtää mitä se tekee paremmin kuin uuni ja paistinpannu. Varmasti nopeampi varsinkin verrattaessa uuniin, mutta että paistinpannuun? Ainakaan kananmunat ei tunnu tulevan sen nopeammin kuin keittämällä, jos omaa induktiolieden. Lisäksi kattiloita ja kasaria tulee käytettyä sen verran paljon etten ihan heti olisi niitä hylkäämässä. Eli jos kaiken ruuan valmistaa itse alusta asti (ei pilkunviilausta tähän kiitos :)) ja tekee monipuolista ruokaa maailman eri keittiöistä niin jääkö tuollaiselle laitteelle lopulta paljon käyttöä?
Meillä airfryer on käytännössä päivittäisessä käytössä. Ei juurikaan syödä "roskaruokaa" vaan valmistetaan airfryerillä kanaa, kalaa ja kasviksia (pakaste). Uunia ei käytetä enää oikeastaan ollenkaan ja paistinpannulla tehdään vain jauheliha tai kastikepohjaiset sapuskat, jotka vaatii hauduttamista.

Suurin etu mielestäni laitteessa on se, ettei ruokaa tarvitse hämmentää kypsennyksen aikana ja lopputulos on ainakin mielestäni vähintään vastaava (ellei jopa parempi) kuin pannulla valmistettuna. Puhdistuksesta on porukka monta mieltä, mutta omasta keittiöstä löytyy suurehko tiskiallas, joten puhtaana pito ei ole omasta mielestä mitenkään vaivalloista.
 
@Paskisti
Niinno tuolla laitteella voi tehdä täsmälleen samat asiat nopeammin ja maukkaammin kuin normaalilla kiertoilmauunilla, mutta ilman uunin esilämmittämistä.

Hyvä tietää, tosin kapasiteetti ei varmaan vastaa ihan kiertoilmauunia jolla voi laittaa kolme pellillistä tavaraa kypsymään. No ei se kyllä ole kovin tehokasta enää sekään. Onko noita Airfryiereita tehty 60cm kalusteasenteisina eli jos voisi korvata koko uunin tuollaisella.

Edit: Tarkemmin kun mietin niin ei se varmaan korvaa uunia kuitenkaan leivonnassa, jossa tarvitaan erilaisia vastuskonfiguraatioita riippuen mitä milloinkin tekee, joten ei se silloin voi olla uunin tilalla.
 
Viimeksi muokattu:
Niinno periaatteesahan airfryer on pieni kiertoilmauuni.... ainoa erottava tekijä on pienempi koko joka mahdollistaa uunia nopeamman lämmityksen ja tehokkaamaan ilmankierron.
 
Kiitokset hyvistä vastauksista kaikille. Valaisee asiaa Airfryerin suhteen huomattavasti.
 
Airfryer tosiaan kierrättää ilmaa kuten kiertoilma uuni. Mutta ainakin näissä pöntömalleissa oma fiilis on että tämä tapahtuu tehokkaamin, eli ylhäältä tuleva lämpö toimii paremmin kuin normaalissa kiertoilmauunissa jossa se tulee takaa.
 
Airfryer tosiaan kierrättää ilmaa kuten kiertoilma uuni. Mutta ainakin näissä pöntömalleissa oma fiilis on että tämä tapahtuu tehokkaamin, eli ylhäältä tuleva lämpö toimii paremmin kuin normaalissa kiertoilmauunissa jossa se tulee takaa.
Ja ohan se huomattavasti kuumempaa kun pieni tila ja tehokas vastus niin saa mehevämpää tavaraa kuivattamatta korpuks.
 
Antakaapa jotain aikoja mitä teillä menee ns perus ruokien kanssa airfryerilla? Olisi mielenkiintoista kuulla onko isoja eroja mallien välillä.
 
^ Joo, havaitsin saman, sen lisäksi että ne on hitaampia on ne myös hankalampia käyttää.
Yhdellä kädellä saa korin vetäistyä ulos, eikä tarvitse kikkailla pienten hankalasti uunista ulos otettavien peltien kanssa. Aika monta kertaa olen jo polttanut käteni uunimallin kanssa, pelleistä kun ei saa kunnon otetta jos ei käsi ole lähes uuni sisällä.

Jos tavallisen kiertoilmauunin jo omistaa, niin ei uunimallissen airfryerin kanssa jaksa pelleillä. Se jää auttamattomasti pieneksi, koska useamman pellin kanssa eri tasojen lämpötilaerot on turhan suuria, ja pienen uunimallin kanssa peltien siirtely kesken ruuan valmistuksen on melkoista kikkailua.
 
Antakaapa jotain aikoja mitä teillä menee ns perus ruokien kanssa airfryerilla? Olisi mielenkiintoista kuulla onko isoja eroja mallien välillä.
Pakastekasvikset n.15-20min, ranskalaiset n.10-15min, paneroitu kalaleike n.20min, jäiset karjalanpiirakat n.20min, esikypsennetyt sämpylä n.8min, kokonainen possin ulkofile n.1,5h, kokonainen broileri n.1,5h (tää riippuu paljon koosta ja haluaako ylikypsää kuten itse).
 
Ollut kahta viikoa vaille vuoden käytössä Princess 182065 uunimallinen airfryer ja ei tulisi mieleenkään hankkia pönttömallista pöhistintä.

Itse arvostan sitä, että airfyeriin saa laitettua kokonaisen broilerin pyörimään vartaassa ja muutenkin tavaraa useissa eri tasoissa kypsymään.

Pyörivä ranukori on myös ihan toimiva ominaisuus.

ISO plussa myös siitä, että näen ruoan kypsymisen suoraan laitteen ikkunasta ja laitteessa on myös sisävalo.

Tulee myös usein viimeisteltyä pakasteena olevien pizzapallojen sulatus airilla, kun siinä saa minimilämmöksi 30 astetta.

Puhun siis tästä laitoksesta:
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Itse ostin uunimallisen, koska niitä kehuttiin kovasti. Tein vertailut kiertoilmauunin kanssa (ei näitä tarvi esilämmittää). Sama ruoka samaan aikaan molempiin. Tulos: kiertoilmauuni voitti kaikessa. Jopa nopeudessakin. Tein siis broileria ja toisella kertaa käristin makkaroita. Ei aika erot järkyttävän suuria ollut kuitenkaan. Hitaampi oli uunimallin fryeri kuitenkin.

Ajattelin silti pitää pikkupöhöttimen että jospa vaikka muutama lämmin voileipä tulee näppärästi: ensitöikseen laite heitti juustot seinille. Noo en vielä lannistunut. Ehkä jossain se on hyvä.

Testaanpa ranskalaiset siis kovasti kehutulla pyörivällä korilla: tulee joko kuumia ja lötköjä tai kuumia ja kuivia. Sitten päätin palauttaa laitteen. En keksi mitään, missä miniuuni voittaisi hyvän kiertoilmauunin. Lämpötilamaksimikin vain 200 c verrattuna kiertoilmauunin 300 astetta.
Mutta pönttömallinen vaikuttaa paremmalta.... ainakin Philipsin pöntöissä se ilma taitaa kiertää fiksummin kuin miniuunissa..... pitäisiköhän ostaa ja testata....
 
Itse ostin uunimallisen, koska niitä kehuttiin kovasti. Tein vertailut kiertoilmauunin kanssa (ei näitä tarvi esilämmittää). Sama ruoka samaan aikaan molempiin. Tulos: kiertoilmauuni voitti kaikessa. Jopa nopeudessakin. Tein siis broileria ja toisella kertaa käristin makkaroita. Ei aika erot järkyttävän suuria ollut kuitenkaan. Hitaampi oli uunimallin fryeri kuitenkin.

Ajattelin silti pitää pikkupöhöttimen että jospa vaikka muutama lämmin voileipä tulee näppärästi: ensitöikseen laite heitti juustot seinille. Noo en vielä lannistunut. Ehkä jossain se on hyvä.

Testaanpa ranskalaiset siis kovasti kehutulla pyörivällä korilla: tulee joko kuumia ja lötköjä tai kuumia ja kuivia. Sitten päätin palauttaa laitteen. En keksi mitään, missä miniuuni voittaisi hyvän kiertoilmauunin. Lämpötilamaksimikin vain 200 c verrattuna kiertoilmauunin 300 astetta.
Mutta pönttömallinen vaikuttaa paremmalta.... ainakin Philipsin pöntöissä se ilma taitaa kiertää fiksummin kuin miniuunissa..... pitäisiköhän ostaa ja testata....
Älä osta. Olet selkeästi kiertoilmauunihmisiä niin tolla asenteella et hyvää fryeriä löydä.
Ja muuten ihan vinkkinä että uunissakin kiertoilmaa käytettäessä maksimiasteet saa olla korkeintaan 200-225c..
 
@Mikkos

Pizzaa paistaessa laitan kiertoilmauunissa pizzaohjelman päälle ja valitsen 275 astetta ja varmistan vielä infrapunamittarilla, että pizzakiven lämpötila on sama, ennen paistamista.

Käytetyt lämpötilat sen mukaan mitä uunissa valmistaa.
 
Enpä ole tuollaisesta kuullutkaan.
En minäkään, en ole tietoa edes etsinyt. Mutta nyrkkisääntönä olen pitänyt reseptin noudattamista kiertoilmalla muuten, mutta 20 astetta miedommassa. Kaikki uunini ovat menneet, ei yhteentoista, mutta 250 asteeseen.
 
180°C astetta ja 75 minuuttia vartaassa pyörittelyä.

kuvakollaasi.jpg
Näyttäis aika naftilta tuo vartaan sovitus kanaan... rajoittaako tuo Aierfryer kuinka paljon, minkälaisen kanan/broilerin voi kokonaisena grillata? Mahtuuko vartaassa pyörimään ihan täyskokoinen broileri?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 643
Viestejä
4 560 873
Jäsenet
75 010
Uusin jäsen
laaseri-erkki

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom