Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
En ole kerinnyt vielä tätä säiettä lukemaan, mutta hain myös tällaisen vehkeen. Suihkitteko tai lisäättekö ruokaan öljyä erikseen? Ohjetta vilkaisin nopeasti ja siellä taisi olla maininta, että öljyä ei lisättäisi erikseen.

Aika siis paneutua tähänkin maailmaan ellei sitten jää vallan siipiä varten.
 
Käytän oliiviöljy sprayta monesti, varsinkin itse leivitetyissä siivissä ja pihveissä ja sekä itse tehdyissä ja ostetuissa ranuissa tai lohkoperunoissa.

Monet sanovat, että airfryer on vaan rasvattomaan ruoanvalmistukseen, mutta tulee parempaa kun ruokien pinta ei pala korpuksi öljyämisen kautta.

Normaalin uunin käyttö on enää lähes olematonta ja valmistan samalla tavalla airfryerissa kuin normiuunissa.

Ainoastaan turha esilämmittämisen aika on poissa ja jostain syystä kaikki airfryerilla valmistettu ruoka on maistunut paremmalta.

Kananmuniakaan en enää keitä, vaan laitan ne airfryeriin 130 asteeseen 13:sta minuutiksi.
 
Semmosenaan, vai pitääkö tehdä reikä kuoreen?
Munat vaan airfryeriin, eikä muuta tarvitse.

Itse säikäytän munat kylmässä vedessä heti valmistumisen jälkeen, ettei ole niin kuumia jos haluaa heti syödä.

Tänään tein aika perussettiä mistä lapsetkin tykkää.

LEIVITETYT HUNAJASIIVET JA PERUNAT

Ainekset:
- 1 paketti hunajasiipiä
- Perunoita
- Ruokaöljyä
- Pippurisekoitusta
- Currya
- Perunamaustetta
- Suolaa
- Korppujauhoja

Siipien valmistus:
1. Ota siivet noin ½ tuntia ennen valmistamista huoneenlämpöön.
2. Laita siivet kulhoon ja ja pyörittele ne korppujauhoissa.
3. Asettele siivet ritilälle ja suihkauta niiden päälle oliiviöljyä.
4. Lisää vielä mausteeksi suolaa sekä currymaustetta.

Perunoiden valmistus:
1. Pese tai kuori perunat ja leikkaa niistä tikkuja ja/tai lohkoja.
2. Huuhtele perunoista enimmät tärkkelykset pois ja kuivata ne keittiöliinalla.
3. Kun perunat ovat kuivia, mausta ne ruokaöljyllä, suolalla, pippurisekoituksella sekä perunamausteella.

Kypsennys:
- Laita siivet uunimallisessa airfryerissa keskitasolle ja perunat ylätasolle.
- Aseta laitteeseen 180°C ja 25 minuuttia.
- Vaihda ritilöiden paikkaa keskenään noin 15 minuutin kuluttua ja käännä perunoita samalla, etteivät ne pääse kypsymään liikaa yhdeltä puolelta.
- Itse vaihdoin vielä kerran ritilöiden paikkaa kun aikaa oli enää jäljellä 2 minuuttia ja lisäsin lopulliseksi kypsennysajaksi 5 minuuttia.
- Kypsennysaikaan vaikuttaa perunoiden koko ja paksuus, joten kannattaa vähentää tai lisätä aikaa ja tarkkailla milloin ruoka on valmista.

Läträsin vähän ruokaöljyn kanssa ja perunoihin sitä lipsahti vahingossa vähän liikaa. Siksi perunoista ei tullut tarpeeksi rapeita, vaikka maku oli hyvä.

Leivitetyissä siivissä on melkein pakko käyttää lisänä öljyä, ettei niiden pinta pääse palamaan korpuksi, ennen kuin ne ovat kypsiä.

Princess 182065

kuvakollaasi.jpg
 
Tämmöisiä tein tänään.

En ole päässyt vielä maistamaan, kun odotan jälkikasvua koulusta kotiin ja maistetaan sitten yhdessä.

kampawienerit.jpg
 
Ei puutu kuin tiedot lämpötilasta & ajasta.

Nimim. Uutena vuotena ostettu Prinsessa vieläkin korkkaamatta :rolleyes:
Tästä ohjetta jauhelihamurekkeeseen.
JAUHELIHAMUREKE

Taikinamassa:
- 800g sikanautaa
- 200g pekonisuikaleita
- Noin pari desiä kuumassa vedessä turvotettuja korppujauhoja
- Joukkoon surautin yhden kokonaisen sipulin sauvasekoittimella
- 2 kpl kananmunia
- 2 ruokalusikallista ruokaöljyä
- Lisäksi emmental juustoraastetta

Mausteeksi:
- Oman maun mukaan aromisuolaa ja tavallista suolaa
- Pippurisekoitusta
- Paprikamaustetta

1. Annoin massan tekeytyä tunnin verran jääkaapissa ja sen jälkeen puolitin massan kahteen osaan.
2. Suihkautin massojen päälle oliiviöljy sprayta, muotoilin ne pötköiksi ja käärin foliopaperiin.

Paistoin airfyerissa 150°C asteessa 45 minuuttia, jonka jälkeen otin pötköt pois kääreistä ja paistoin niihin vielä erikseen kauniit pinnat 180°C asteessa ja 10 minuutissa.

Jos on kova nälkä syö heti, mutta murekkeen rakenne tiivistyy, kun sen antaa hengähtää jonkin aikaa ennen syömistä.

Nämä on siis tehty ihan omasta päästä koekeittiössä, eli reseptiä voi ja kannattaa soveltaa omaan makuun paremmaksi
1f642.png
 
Ei puutu kuin tiedot lämpötilasta & ajasta.

Nimim. Uutena vuotena ostettu Prinsessa vieläkin korkkaamatta :rolleyes:

Air fryer on siitä kiva, että helppo kesken prosessin nykäistä kamat ulos, sekoitella ja tarkistaa tilanne kypsyyden ja lämmönvaikutuksen osalta. Hankala mennä pieleen, jos eka kokeilussa vaikka 5-10 minuutin välein sekoittelee ja tarkistaa tilannetta. Lähtee liian matalalla lämmöllä liikkeelle ja nostaa lämpöä, jos kokee sen tarpeelliseksi.

Ainoa fataali virhe on tunkea fryer liian täyteen tavaraa. Sillon jää optimirapeus ja kypsymisnopeus saavuttamatta. Toki tiuhaan sekoittelulla voi jotain yrittää pelastaa ison satsin kanssa. Jotkin kasvikset kutistuvat(vesi haihtuu) niin niitä voi kyllä ladata aluksi liian isolta näyttävän määrän koriin. Munakoiso on yksi näistä.
 
Viimeksi muokattu:
Mites jauhispihvit, 150C ja 20min tms?

Koitin itte ekalla kertaa ja kova pinta + raaka sisältä, liikaa lämpöä :D
 
Mites jauhispihvit, 150C ja 20min tms?

Koitin itte ekalla kertaa ja kova pinta + raaka sisältä, liikaa lämpöä :D
Noissa äsken valmistetuissa oli todella löysä taikina ja kermaviiliä valui kypsentäessä pihveistä pois.

Läpikypsiä olivat kuitenkin ja mielummin matala lämpö kuin korkea, jos ei halua että pihvit halkeilevat.

Tässä resepti.
JAUHELIHAPIHVIT

Ainekset:
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 4-5 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl korppujauhoja
- 200 g kermaviiliä
- 1 kananmuna
- 1 rkl voita

Mausteet:
- 1 tl suolaa
- Pippurisekoitusta
- Valkopippuria

Valmistaminen:
1. Sekoita kermaviili ja korppujauhot keskenään ja anna turvota noin 10 minuuttia.
2. Hienonna sipuli ja valkosipuli pieneksi esim. tehosekoittimella.
3. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita käsin taikinaksi.
4. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne airfryerissä.

Kypsennys:
175°C astetta noin 10-12 minuuttia riippuen pihvien koosta.

Taikinamassasta tuli 9 kpl jauhelihapihvejä.

Tarjoile kermakastikkeen, perunamuusin tai vaikka hasselbackan perunoiden kanssa.

Princess 182065 uunimallin airfryer
 
Noissa äsken valmistetuissa oli todella löysä taikina ja kermaviiliä valui kypsentäessä pihveistä pois.

Läpikypsiä olivat kuitenkin ja mielummin matala lämpö kuin korkea, jos ei halua että pihvit halkeilevat.

Tässä resepti.
JAUHELIHAPIHVIT

Ainekset:
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 4-5 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl korppujauhoja
- 200 g kermaviiliä
- 1 kananmuna
- 1 rkl voita

Mausteet:
- 1 tl suolaa
- Pippurisekoitusta
- Valkopippuria

Valmistaminen:
1. Sekoita kermaviili ja korppujauhot keskenään ja anna turvota noin 10 minuuttia.
2. Hienonna sipuli ja valkosipuli pieneksi esim. tehosekoittimella.
3. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita käsin taikinaksi.
4. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne airfryerissä.

Kypsennys:
175°C astetta noin 10-12 minuuttia riippuen pihvien koosta.

Taikinamassasta tuli 9 kpl jauhelihapihvejä.

Tarjoile kermakastikkeen, perunamuusin tai vaikka hasselbackan perunoiden kanssa.

Princess 182065 uunimallin airfryer

Juu kiitti ohjeista.

Taitaa olla tuo Princess hiukkasen tömäkämpi kuin tämä Philipsin XXL mallinen airdryer vai onko noissa eroja lopputuloksen suhteen?
 
Juu kiitti ohjeista.

Taitaa olla tuo Princess hiukkasen tömäkämpi kuin tämä Philipsin XXL mallinen airdryer vai onko noissa eroja lopputuloksen suhteen?
Eikös tässä joku tehnyt testejä tässä ketjussa pönttömallisen sekä uunimallisen airfryerin välillä.

Itse olen tykästynyt uunimalliseen, kun ruokia saa eri tasoille ja ikkunasta näkee kypsennyksen tilanteen.
 
Gigantissa ilmaisesti molemmat Philipsin Avance ja Premium XLL versiot tarjouksessa. Nopealla vilkaisulla molemmissa sama kapasiteetti, mutta onko noilla mitään olennaista eroa sadan euron hinnan lisäksi? Enemmän tietenkin Avancen XLL:n puoleen olisin kallistumassa hinnan vuoksi.

edit: Ilmeisesti Premiumissa on kaikki osat koneenpestäviä ja paremmat ohjelmat paiston automatisointiin. Päädyin kuitenkin tuohon halvempaan Avanceen. Maksellaan sitten vähän oppirahoja oikeiden paistoaikojen selvityksessä.
 
Viimeksi muokattu:
Gigantissa ilmaisesti molemmat Philipsin Avance ja Premium XLL versiot tarjouksessa. Nopealla vilkaisulla molemmissa sama kapasiteetti, mutta onko noilla mitään olennaista eroa sadan euron hinnan lisäksi? Enemmän tietenkin Avancen XLL:n puoleen olisin kallistumassa hinnan vuoksi.

edit: Ilmeisesti Premiumissa on kaikki osat koneenpestäviä ja paremmat ohjelmat paiston automatisointiin. Päädyin kuitenkin tuohon halvempaan Avanceen. Maksellaan sitten vähän oppirahoja oikeiden paistoaikojen selvityksessä.
Noihin kapasitiittehin kannattaa ehkä suhtautua varauksella. Katselin Citymarketilla Electroluxia ja Philipsin XL fryeria ja Philipsin kannu on selvästi pienempi, mutta pakkauksen mukaan siinä on isommat litrat...
 
Noihin kapasitiittehin kannattaa ehkä suhtautua varauksella. Katselin Citymarketilla Electroluxia ja Philipsin XL fryeria ja Philipsin kannu on selvästi pienempi, mutta pakkauksen mukaan siinä on isommat litrat...

Yhden hengen käyttöön tulee joten todennäköisesti riittää kuitenkin. Aiemmilla sivuilla mainittiin pizza-kitistä, jolla tuon alkuperäisen kannun tilaa vievät seinät saisi hyötykäyttöön.
 
Yhden hengen käyttöön tulee joten todennäköisesti riittää kuitenkin. Aiemmilla sivuilla mainittiin pizza-kitistä, jolla tuon alkuperäisen kannun tilaa vievät seinät saisi hyötykäyttöön.

Osta ennemmin isompi niin ei harmita kuukauden päästä. Mitä ohkaisemman kerroksen tavaraa saa ladattua sisään niin sitä parempaa jälkeä tulee. Siihen pieneen kun lastaa setin makkaraperunaa yhdelle nälkäiselle niin ikävä on isompaa koria missä saisi paremman tuloksen ja mahtuisi ehkä jotain kasviksiakin sekaan,...
 
Pekonimakkaramunakas.

PEKONIMAKKARAMUNAKAS

Ainekset
:
- 3 kpl kananmunia
- 1 kpl kabanossin grillibalkania
- Valion Koskenlaskija® voimakas sulatejuustoa

Mausteet:
- Suolaa
- Pippurisekoitusta
- Umamia

Valmistaminen:
1. Sekoita kananmunat.
2. Aseta pekoninsiivut pellille.
3. Kaada kananmunamassa pellille pekonien päälle.
4. Lisää mausteet, pieneksi pilkotut grillipalkanin palat sekä koskenlaskija.

Kypsennys:
180°C astetta noin 10-11 minuuttia.

FotoJet(1).jpg
 
Donitseja viikonloppuherkuksi, tällä reseptillä.
Onnistui rakenteen ja sisäkypsyyden osalta tosi hyvin (paisto-ohje sanoi 4 min, mutta kuvan donitsit olivat airfryerissä n. 6 min), mutta resepti itsessään oli mauton. Makeuden lisäksi ei juuri mitään muuta. Aion tehdä uudestaankin, mutta laittaisin ainakin kardemummaa taikinaan - kenties myös kuivatuista marjoista tehtyä jauhetta kuorrutukseen.

IMG_0077.jpg
 
Tuli Gigantin uutiskirje, niin siellä olisi taas XXL tarjouksessa, jos joku kaipailee tätä ale ostoksilta.
 
Pitkästä aikaa makaronilaatikkoa (resepti spoilerissa).
MAKARONILAATIKKO

AINEKSET:
- 400 g sikanauta jauhelihaa
- 1 pussi makaronia
- Juustoraastetta
- 1 sipuli
- 1 kananmuna
- 1 dl kermaa
- 2½ dl vettä

MAUSTEET:
- Suolaa
- Lihaliemikuutio
- Pippurisekoitusta
- Umania

VALMISTAMINEN:
1. Laita makaronit kiehumaan ja pilko samalla yksi sipuli pieneksi.
2. Paista jauheliha, pilkottu sipuli ja mausteet keskenään.
3. Riko kulhoon 1 kananmuna, lisää sekaan 2½ dl vettä sekä 1 dl kermaa ja sekoita ainekset keskenään.
4. Kaada kattilasta vesi pois ja sekoita paistettu jauheliha makaronin kanssa.
5. Annostele vuokaan makaroni-jauhelihaseos ja raasta päälle cheddaria tai jotain muuta juustoa.

KYPSENNYS:
160°C astetta 10 minuuttia ja 180°C astetta 10-12 minuuttia, ettei juusto pala ennen ruoan valmistumista.

Lisäsin jauhelihan paistamisen ja maustamisen yhteydessä pari teelusikallista Spice Up! Sambal Oelek Chilitahnaa antamaan ruokaan tulisuutta.

ps. pesen ja käytän samoja alumiinivuokia niin kauan kunnes ne menevät rikki.

Princess 182065 uunimallin airfryer

kuvakollaasi.jpg
 
Sain transpiraation ja kaivoin netistä ohjeen lehtikaalisipseille. Eka setti onnistui kohtalaisesti.

Temppu ja kuinka se tehtiin:
- 200 g pussi lehtikaalia, huuhdellaan
- paloitellaan suupaloiksi, sellaisiksi sipsin kokoisiksi, paksut ruodot huitsiin
- setti isoon kulhoon ja oliiviöljyä kohtalainen loraus (perstuntumalta laitoin 1-2 rkl), sekoitellaan
- hippunen suolaa välillä sekoitellen, mun mielestä myllystä tulee sopivan hienoa, yllättävän pieni määrä riittää
- puolet setistä pöhöttimeen, mielellään se mahdollinen väliritilä päälle, muuten saa keräillä kamaa laitteen sisältä
- 150 astetta 3 min, kääntely ja uusi käsittely 2 min
- toistetaan toiselle puolikkaalle

Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin pöhistää 3 min välillä käännellen. Kokeilusettiin annoin 2x2 min, mutta se on mun mielestä aavistuksen liian vähän. Osaan sipseistä jäi sellanen aavistuksenomainen nahkeus, mutta hyvin nekin maistuivat. Kahdelle toi oli ehkä hiukan pieni annos, enemmänkin olisi suu vetänyt.
 
Hommasin airfryerin itsekkin ja nyt sitä vähän testaillut ja hyvinhän tuo pelittää.
Esipaistettuja patonkeja ja sämpylöitä sekä lämpimiä voileipiä tulee pääasiassa tehtyä. 5-6 min 180-200 astetta tuntuu yleensä riittävän.
Kananugetit, lohkoperunat ja ranskanperunat myös testattu 200 astetta 18 min.

Laite tuntuu yllättävänkin laadukkaalta, taisi olla 89€ tarjouksessa pari viikkoa sitten.
Tässä on tarjolla myös 5min esilämmityspainike mutta tehoja tuntuu sen verran olevan että en ainakaan itse ole kokenut tarvetta sitä käyttää.

Öljysumuttimen ostin ihan halvan mutta ainakin rapsiöljy tulee nätisti sumuna, muita öljyjä en ole testannut.
 
Itsellä käytössä Princess Aerofryer Deluxe ja ärsyttää niin perkeleesti sen kova piipitys niin päätin hieman modata uunia ja poistaa piipityksen kokonaan, kokonaisuutena erittäin nopea ja helppo toimenpide ja voin suositella kaikille kyseisen uunin omistajille. Löytyy myös Youtubesta paljon videoita aiheeseen liittyen, näitä itsekin katsoin ennen operaatiota.

Ensin veitsellä nostaen mustan kannen klipsut auki niin päästään kahteen ruuviin käsiksi:
20220416_133928.jpg


Sitten veitsellä isompi harmaa kansi ylös klipsuineen, kuvassa näkyvä musta sylinteri on se mikä piipittää:
20220416_125408.jpg



Pihdeillä nitkuttaen nostetaan sylinterin musta "kehä/kansi" pois (tarkoitus saada alempana oleva "folio" pois), tuolta näyttää sen alla, voi joutua voimaa käyttämään tai vähän taiteilemaan sen kanssa, aika tiukassa tuntui olevan:
20220416_133128.jpg


Tämän verran sälää/vahinkoa kaikenkaikkiaan tuli tehtyä, mutta eipähän piipitä enää yhtään ja käyttömukavuus on paljon parempi:
20220416_134450.jpg
 
Vois @living_death joko blogata reseptit ja/tai tehdä jonkun reseptilehden tarkemmilla ohjeilla, pistät vaikka vitosella myyntiin. Ostan heti, mm. viinereiden tarkat vaiheet ja ohjeet olis hienoa.
Miksei YouTube myös.

Aiheeseen, tarvii testata helpot munkit kun tuli vastaan:

 
Bongasin munkkiohjeen tänään ja tarkoistus olisi testata viikonloppuna.

Teen yleensä sapuskoista mitä teen airfryerilla notepadilla ruokaohjeen tietokoneelle talteen.

Spoilerissa ohje kampaviinereihin :)
KAMPAVIINERIT

Ainekset:
- 2 kpl wienertaikinalevyjä
- 1 kpl munankeltuainen

Täytteet:
- Vaniljakreemiä
- Uunin kestävää marmeladia

Koristeluun:
- Tomusokeria
- Sokerikuorrutetta

Valmistus:
1. Sulata taikinalevyt ohjeen mukaisesti.
2. Kaulitse taikinalevyt korkeussuunnassa hieman isommiksi.
3. Lisää taikinalevyjen toiselle reunalle ensin vanijakreemiä ja sen päälle marmelia.
4. Käännä kummankin viinerin reunat yhteen.
5. Puolita käännetyt viinerit niin, että niistä tulee neljä saman kokoista 4 kappaletta.
6. Tee viinereihin muutamia viiltoja samaan reunaan missä täytteet ovat.
7. Voitele viinerit munankeltuaisella.

180°C astetta / noin 10 minuuttia.

Laitoin kampaviinerit pakastimeen jäähtymään ja vasta sen jälkeen lisäsin koristeet.

Tämä oli ensimmäinen kokeilu wienertaikinasta ja ensi kerralla voisin kokeilla pudottaa lämpötilaa 170-175°C asteen tuntumaan.

Princess 182065 uunimallin airfryer

kampawienerit.jpg
 
Täällä on hieman yli vuoden päivät ollu käytössä Philips HD9762/90 Airfryer XXL. Kaikenlaista on kokeiltu valmistaa, mutta enimmäkseen perunaruokia. Oon kyllä ollu kaikissa tapauksissa paistotulokseen tyytyväinen. Erityisen hyviä tuntuu tulevan esivalmistetuista wingseistä. En ole jaksanut tutustua, miten raakana paistetuista saisi samanlaisen lopputuloksen.

Suurin miinus tähän tulee kyllä laitteen pesemisestä. Lika jää lujaan (varsinkin kun harvemmin tulee heti käytön jälkeen puhdistettua) ja on niin suuri kokoinen, että peseminen on kömpelöhköä. Mikäli laittaa astianpesukoneeseen, se täyttyy melkeimpä yksinomaan tuosta. Monesti tulee juuri tuon pesuvaiheen takia valmistettua sittenkin toisella tavalla.
 
Saako tuon Philipsin XXL fryerin osat laittaa astianpasukoneeseen? Pinnoitteet tms ei kärsi?
 
En tiedä onko meillä sit jotenkin isompi astianpesukone kuin normaalisti, mutta siinä missä normaalisti on pari kattilaa ollu koneessa, niin niiden tilalle menee xxl osat, eikä puhdistumisessa ole ongelmaa ollut, vaikka ei todellakaan putsailla joka käytön jälkeen. Ehkä 2-3 kertaa viikossa. Kaikki ruoka tehdään tuossa. Korvannut täysin paistinpannun, uunin, mikron, rasvakeittimen jne.

Viikonloppuna tuli tehtyä molemmilla laitteilla (xxl ja uunimallin princessillä) oikein urakalla.

Ensin kinkkukiusausta, jossa taas huomasi laitteiden tehoeron. Xxl:ssä 45min ja kerma oli täysin saostunut ja proncessissä 1,5h jonka jälkeenkin oli kerma täysin litkua, ei vain kypsy siinä mikään samalla tavalla.
0C39452A-9A70-48A7-BF49-7DFD2000CE99.jpeg


Sen jälkeen lapset teki täysin itsenäisesti omansa. Toinen mansikkapiirakan ja toinen voisilmäpullia.
D6026AFC-8346-4A73-9C0C-81E24D7647FE.jpeg


Minä sit sunnuntaina tein jatkoksi munkkeja.
34D4D690-0BAE-4226-9694-011DC1EFB2A1.jpeg
 
Aiheeseen, tarvii testata helpot munkit kun tuli vastaan:

Sai nuo helposti ja nopeasti tehtyä, mutta munkilta ne ei kyllä maistuneet. Kannattaa ainakin vähäsen kardemummaa lisätä.
 
Täällä on hieman yli vuoden päivät ollu käytössä Philips HD9762/90 Airfryer XXL. Kaikenlaista on kokeiltu valmistaa, mutta enimmäkseen perunaruokia. Oon kyllä ollu kaikissa tapauksissa paistotulokseen tyytyväinen. Erityisen hyviä tuntuu tulevan esivalmistetuista wingseistä. En ole jaksanut tutustua, miten raakana paistetuista saisi samanlaisen lopputuloksen.

Suurin miinus tähän tulee kyllä laitteen pesemisestä. Lika jää lujaan (varsinkin kun harvemmin tulee heti käytön jälkeen puhdistettua) ja on niin suuri kokoinen, että peseminen on kömpelöhköä. Mikäli laittaa astianpesukoneeseen, se täyttyy melkeimpä yksinomaan tuosta. Monesti tulee juuri tuon pesuvaiheen takia valmistettua sittenkin toisella tavalla.
Itse ostin tuon Verkkokaupassa myytävän Emerion 8l airfryerin ja on täysin sama ongelma korin pesemisessä. Se on niin massiivinen että peseminen on suoranaista helvettiä koska kori ei mahdu kunnolla edes hanan alle. Jäänyt laitteen käyttö vähän vähemmälle tuon takia vaikka airfryerissä tulisikin parempaa settiä nopeammin. Ei ole edes astianpesukonetta joten pakko mennä näillä mitä on.

Hiukan kostautui tuo kun ostin isoimman laitteen mikä löytyi. Joku 5.5l Cosori olisi varmaan riittänyt täysin itselleni ja en tiedä että onko tässä edes pinta-alaa enemmän vai onko ylimääräiset 2.5 litraa lisätty korkeusmittaan jolla ei ole paljoa merkitystä tietyn pisteen jälkeen.
 
Juuri tuon puhdistamisen takia pidän Princessin uunimallista enemmän kuin pönttömallisesta airfryeristä. Astianpesukoneettomalle (ja tiskausta yleensäkin inhoavalle) uunimalli on paljon kätevämpi ja hermoille kevyempi vaihtoehto. (Eikä minun pönttömallini edes ollut XXL-kokoinen, mutta siltikin tarpeeksi kömpelö pestäväksi.)
 
IMG-20220427-WA0002.jpg

Vaimo yllätti näillä. En tiedä voiko vertailla suoraan normimunkkiin mutta aivan hewletin hyviä....meinas jäädä kuvat ottamatta....!
 

Liitteet

  • IMG20220427180354.jpg
    IMG20220427180354.jpg
    1,7 MB · Luettu: 55
Menee viikonloppuna testiin. Tosin lisään taikinaan kardemummaa tuomaan lisämakua.
 
Uusimmassa Kuluttaja lehdessä oli testailtu näitä. Philips HD9650/90 Airfryer XXL Advance 250€ voitti, toka HD9867/90 joka 100€ kalliimpi, sai pisteen vähemmän. Näissä parhaat ranet, jopa täydellä korilla paremmat kuin osalla vajaalla. Yllättäjä minulle oli että Ninja Foodi AG551EU 285€, joka kolmas sai käytännössä samat pisteet testiruokien laadusta Philipsien kanssa, mutta puhdistuksesta 10, joten tuo olisi tämän testin perusteella mun valinta. Ranetkin oli hyvät kun ei täyteen työnnä. Ainakin gigantista löytyy tuota. Hyvä ostos leiman sai halvoista Emerio af-123544 80€, teki 10p kanankoivet, mutta 3!/10 pistettä vain raneista. Testissä ei ollut esim mulla olevaa Philipsin 99€ cittarista halpista, mutta tuossa Emerion ympärillä oli 3 muuta 130-220€ Philips mallia, joten siihen johonkin tuo varmaan menisi ja sillä perusteella se voisi olla ihan varteenotettava halpis myös.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 702
Viestejä
4 563 058
Jäsenet
75 010
Uusin jäsen
MrBrutalMachine

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom