Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
1 454
Tuskin tuo mikään normaali proseduuri on, mutta lääkkeen oikeaa käyttöä pitää hoitosuosituksen mukaa seurata ja kyseessä on kuitenkin huumausainelääkemääräyksellä toimitettava lääke. Kyllä siitä joku niuhompi lääkäri lyö jarrun pohjaan, jos omin päin jotain kokeilee / lääkkeet katoaa ennen aikojaan. Kärähtäminen tästä tietysti lienee mahdollista vain, jos on liian rehellinen :smoke:

Toki RB:n lääkäri voi olla vaan muuten kokematon adhd:n hoidossa, pedantti luonne tai jotain muuta vastaavaa ja siksi tarvitsee paljon harkinta-aikaa ja haluaa varmistella kaikki useaan kertaan. Mutta on tuossa tarinassa sen verran tarkan oloinen tohtori kuitenkin, että en lähtisi kauheasti omatoimikokeiluilla kehuskelemaan vastaanotolla:D

Itsellä muuten oli määrätty 2 x 30 tbl nyt lääkettä ja pyysin apteekista molemmat paketit kerralla, kun lääkettä kuitenkin kuluu 2 tablettia päivässä eli 2 viikon päästä pitäis jo hakea se toinen. Farmaseutti sanoi, että toisen paketin saa hakea vasta, kun edellinen on "melkein loppu". Kotona tarkastin reseptin kannasta niin se oli tosiaan iteroitu. Onko muilla vastaavia kokemuksia vai pitääkö se mun tohtori mua kuitenkin jonain nappikauppiaana?
Juu vähän tarkan oloinen täti tuntuu olevan. Sellainen kokemus jäi että onnistuu sitten sanomaan jotain sopivaa minkä jälkeen muuttaa mielensä välittömästi. Tänäänkin kuulosti vähän siltä ettei ole lääkettä antamassa mutta sitten yhdenäkin sanoi että no hän laittaa reseptin ja katsotaan että miten käy.

Toistaiseksi ei ole kyllä minkään sortin sivuvaikutuksia, pitänee se paine mittailla tuossa kohta ja kuskata sitten toinen mittari sängyn viereen että mittaan paineen heti silmät auki saatua. Niin jospa ei tarvitsisi hirveästi modailla lukemia.
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 210
jostain syystä sun lääkäri ei suhun luota täysin, mutta voi olla ettei ole henkilökohtaisesti sinuun liittyvä juttu, vaan jostain syystä hänen periaate on määrä kaikille adhd-lääkkeet iteroituna...
Voi olla ja voihan tuo liittyä titrausvaiheeseen jotenkin. Ihmettelin vaan, kun luulisin kuitenkin antaneeni melko rehellisen vaikutelman itsestäni, enkä ole huomannut mitään epäilyjä hänen suunnalta. Eikä tietysti mitään syytäkään ole, ihan ekana en oo lähdössä myymään näitä :D

Eihän tuo iterointi sinänsä kohtuutonta haittaa tee, kun lähikaupan vieressä on apteekki. Enemmän vain mietityttää miksi siihen on päätynyt. Sitten kun oikea annos löytyy niin toivottavasti niitä paketteja iteroidaan vaikka vuodeksi etten joudu kuukauden välein ostamaan 200€ vastaanottoa reseptin uusimisen takia :psmoke:
 
Liittynyt
06.11.2018
Viestejä
1 878
Mä otan aina 2 pakettia kerrallaan. Muistaakseni kerran resepti oli vanhenemassa ja puolet käyttämättä niin otin 3. Silloin apteekkari tais sanoa että 3 on maksimi, mutta saattoihan se viitata noihin kelan korvauksiin.
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
1 454
Mittasin sitten päivästä innoittuneena (ja pakotettuna) paineet niin kyllähän nuo hiukan koholla näyttivät olevan (135/105). Lääke vaikuttanee jonkin verran mutta enemmän epäilen olevan psykologista vaikutusta tuolla kiristyksellä jossa troppi evätään heti jos vähänkin syytä löydetään.

Tällä vähäisellä kokemuksella en mielelläni kyllä lääkkeestä luovu ellei pakko ole - ja pientä arvojen koholla oloa en kovin ehdottomana pakkona näe. On nuo olleet joskus paljon korkeammatkin enkä siihen näköjään kuollut.

Että laitellaanpa sitten hatusta hyvät lukemat talteen ja katsellaan että josko nuo tulevina päivinä olisivat vähän matalammalla. Tarvittaessa voi sitten tammikuun puolella pyytää työterveyslääkäriltä lisää verenpainelääkettä niin saadaan lukemat todenmukaisiksi. Typerää mutta yhtä typerää minusta on alkaa laskemaan paineita "varmuuden vuoksi". Eiköhän tuo tuosta tasaannu kun kroppa tottuu lääkkeeseen.
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 210
Tällä vähäisellä kokemuksella en mielelläni kyllä lääkkeestä luovu ellei pakko ole - ja pientä arvojen koholla oloa en kovin ehdottomana pakkona näe. On nuo olleet joskus paljon korkeammatkin enkä siihen näköjään kuollut.
Tietysti yli 100 alapaine ehkä kannattaa sillä tavalla ottaa vakavasti, että vuosien ja vuosikymmenien aikana se voi kyllä tehdä huonoa tai vaikka ihan tappaa ennenaikaisesti. Päivissä tai viikoissa se ei varmaan nyt niin iso murhe ole, ellei lähde oikein hävyttömäksi nousemaan.

Jos itsellä olisi vastaava tilanne niin ehdottomasti nostaisin verenpainelääkkeen annosta ennemmin kuin jättäisin nämä adhd-lääkkeet pois. Ja voihan tuo verenpainekeissi tosiaan tuosta laueta itsestäänkin, kun vähän tottuu lääkkeeseen.
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
1 454
Tietysti yli 100 alapaine ehkä kannattaa sillä tavalla ottaa vakavasti, että vuosien ja vuosikymmenien aikana se voi kyllä tehdä huonoa tai vaikka ihan tappaa ennenaikaisesti. Päivissä tai viikoissa se ei varmaan nyt niin iso murhe ole, ellei lähde oikein hävyttömäksi nousemaan.

Jos itsellä olisi vastaava tilanne niin ehdottomasti nostaisin verenpainelääkkeen annosta ennemmin kuin jättäisin nämä adhd-lääkkeet pois. Ja voihan tuo verenpainekeissi tosiaan tuosta laueta itsestäänkin, kun vähän tottuu lääkkeeseen.
Ei tuo ole ollut mitä ilmeisimmin koholla aiemmin kun parin viikon mittausjaksollakin taisi tulla vain yksi yli 100 arvo, pikemminkin satunnaista milloin minkäkin riskitekijän kanssa.

Täytyyhän tuota seurata ja ottaa sitten vaikka yhteyttä tth:hon että nyt sitä lääkettä lisää kun näyttää vielä vähemmän asettuvan adhd-lääkkeen kanssa. Ehkä mieluummin niin päin kuin että menen tuolle tämänpäiväiselle enää sanomaan että "joo, kyllähän ne kohosi" kun veikkaan että lääkeen myöntäminen tyssää siihen - ei tuntunut paljoa neuvottelun varaa olevan.
 
Liittynyt
25.02.2022
Viestejä
6
Muutamia kommentteja koskien viimeisimpiä postauksia. Kela korvaa uudesta lääkkeestä vain ensimmäisen annoksen, siksi farmaseutti kysyy aina onko tämä valmiste ollut ennen käytössä. Metyylifenidaatti nostaa yleisesti verenpainetta ja lisää osalle käyttäjistä ahdistusta. Voxra aiheuttaa miehillä pitkään käytettynä tihentynyttä virtsaamistarvetta (eturauhanen), ja on enemmin käytetty masennuslääkenä samoin kuin Brintellix. Elvansea suosittelen kokeilemaan mikäli muiden valmisteiden hyödyt suhteessa sivuvaikutuksiin ovat heikot.
 

a-p

Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
678
Elvansea suosittelen kokeilemaan mikäli muiden valmisteiden hyödyt suhteessa sivuvaikutuksiin ovat heikot.
Onko tuo Elvansen saanti ihan niin yksinkertaista? Metyylifenidaatti on se ensimmäinen jota kokeillaan. Oireitten perusteella on testissä joko pitkävaikutteiset tahikka lyhytvaikututteiset lääkevalmisteet.

Yhistelmiäkin voi olla. Esimerkiksi voit saada reseptin pitkävaikutteiset ja siihen lisäksi tulisi lyhytvaikutteiset. Tuolla on se idea, että lääkeaine pysyy samana ja lääkepitoisuus elimistössä pysyy suhteellisen tasaisena koko päivän.

Ensimmäisenä aamulla on se pitkävaikutteinen, joka yleensä toimii noin 9-12h, siinä noin 8-9h:n kohdilla otetaan se lyhytvaikutteinen lääke. Näin ollen se lyhyt vaikutteinen tasaa sen ensimmäisen hiipumista henkilö ei koe sitä erikoista ahdistusta, joka voi tulla ilmi noissa lääkkeen hiipumisvaiheissa.

Joillain voi olla joku pitkävaikutteinen ja siihen tulee joku verenpaineita tasaava lääkeaine. Näin se verenpaine ei pompi tai nouse liian korkealle, joka voisi olla terveydelle haitallista pidemmällä aikavälillä.
 
Liittynyt
25.02.2022
Viestejä
6
Verenpaineeseen sen enempää kommentoimatta toteaisin että kyse on neurologisesta häiriöstä. Concerta, Medikinet CR ja Elvanse ovat hitaasti eli noin kahdessa tunnissa ja 6-12h vaikuttavia valmisteita (taisi olla taulukkokin aiemmalla sivulla). Lievemmissä tapauksissa esim. kahvi toimii riittävänä stimulanttina. Muuten määrätään Medikinet IR tai jopa Attentin aamulääkkeeksi. Luonnollisesti näissäkin tapauksissa tehdään huumetestit ja annostus määritellään potilaalle sopivaksi.
Edit. Elvanse alkaa olla nykyisin jo varsin yleisesti määrätty lääke. Metaboloitumismekanismin johdosta väärinkäyttöriski on melko vähäistä erityisesti aikuisiällä diagnosoiduilla potilailla.
Edit. 2. Mainittakoon että atomoksetiinia ei pitäisi määrätä jos esim. Voxra (CYP2D6-estäjä) käytössä. Tämä ei ole kaikissa Suomen sairaanhoitopiirien järjestestelmissä merkittynä. Lisäksi Equasym Retard on nopeampi ja tasaisempi vaikutukseltaan jos ei halua lyhytvaikutteisia metyylifenidaatteja.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: a-p

a-p

Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
678
Elvansen Metaboloitumismekanismin johdosta väärinkäyttöriski on melko vähäistä erityisesti aikuisiällä diagnosoiduilla potilailla.
Tartuisin tuohon kohtaan. Elvanse on Lisdeksamfetamiinidimesilaattia.Elvanse alkaa toimimaan vasta, kun se hajoaa aktiiviseksi deksamfetamiiniksi henkilön suoliston ja haiman hydrolaasientsyymien vaikutuksessa.

Tuo tarkoittaa siis sitä, että väärinkäyttö tuolla ei oikein ole kovinkaan helppoa. Se lääkeaine ei vain muunnu nenän limakalvoilla tai verisuonissa deksamfetamiiniksi.

Ohessa linkki lääkeinfoon. Elvanse Lääkeinfo


Sen sijaan tämä monesti käytössä oleva metyylifenidaatti on sellainen lääkeaine, joka ei tarvitse toimiakseen mitään muuntumista jossain sisäelimessä, vaan se on väärinkäytetyttynä mahdollista pistää vaikka nenän limakalvoille tai pistää verenkiertoon.


Metyylifenidaatti Päihdelinkki


Mikäli joku henkilö on sellainen, jolla on vain tarkoitus saada lääkkeistä päihtymystä, niin hän kyllä varmasti saa ne haluamansa lääkeaineet ihan ilman diagnoosiakin ja reseptiä.

Toki ymmärtää, että terveydenhuollon ammattilaisten tulee olla tarkkana lääkkeiden kanssa. Liian löysä ja välinpitämätön toiminta edesauttaa lääkkeiden päätymistä vääriinkäsiin. Liian tiukka kontrolli aiheuttaa isoja vaikeuksia oikeasti lääkkeistä hyötyville potilaile.


ADHD-lääkkeillä on paljon hyviä vaikutuksia. Henkilö saa todennäköisesti apua ongelmiinsa. Hän on voinut olla ongelmissa päihteiden kanssa, koska ADHD-henkilö on varsin herkkä riippuvuuksille. Oikein lääkittynä on iso todennäköisyys sille, että henkilön päihteiden kulutus laskee huomattavasti.


Nikotiinin kulutus on todennäköisesti isompaa, jos henkilö kärsii ADHD:sta. Ainakin joidenkin tutkimuksien mukaan noin 40% ADHD-henkilöistä käyttää nikotiinia.

Tuossa syy on se, että se nikotiini on stimulantti ja se vaikuttaa aivoissa aktivoivasti.

Tuon nikotiinin vaikutuksen olen havainnut. Muutamia kertoja on tullut tehtyä sekin, että on selvinpäin ostanut askin röökiä ja imenyt sen parikymmentä punaista röökiä lähes yhdeltä istumalta.

Noista kerroista huomasi, että miten helposti saan kiskottua röökiä. Se teki suht rauhallisen olon, kun pystyi kelailemaan päätään ja sai keskitettyä siihen poltteluun.

Muutamien kertojen jälkeen totesin, ettei ole ideaa alkaa tupakoimaan. Savun ja muiden myrkkyjen vetäminen kroppaansa ei tee hyvää ja askin jälkeen oli melkoiset ahdistukset ja ilma ei kulkenut.


 
Liittynyt
25.02.2022
Viestejä
6
Taas muokkaan viestiä. Edelliseen a-p:n viestiin lisäisin että mikäli lääkäri määrää teille Elvansea, niin varmistakaa että se on Elvanse Adult. ELVANSE ADULT kapseli, kova 30 mg, 50 mg, 70 mg - Pharmaca Fennica Kela ei männävuosina hyväksynyt tuota normi Elvansea...
Totta turiset. Sinänsä mielenkiintoista että nikotiini- ja alkoholiriippuvuuksia estämään ja niistä irtautumiseen on olemassa aineita, joita ei saa määrätä. Onneksi vihdoin nousi otsikoihin tämä suolistohormonin tavoin toimiva diabeteslääke, mikä auttaa ylipainoisia.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: a-p
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 210
Onko tuo Elvansen saanti ihan niin yksinkertaista?
Kun tätä annosnostoa viime käynnillä puuhattiin niin lääkäri ainakin itselle sanoi, että jos korkeammasta annoksesta tulee haittoja tai oireiden lievitys ei muutu johdonmukaisemmaksi/tasaisemmaksi niin vaihdetaan lääkettä seuraavaksi. Ei tosin sanonut mihin vaihdettaisiin, mutta eikö tuo Elvanse yleensä ole metyylifenidaatista se seuraava.
Nikotiinin kulutus on todennäköisesti isompaa, jos henkilö kärsii ADHD:sta. Ainakin joidenkin tutkimuksien mukaan noin 40% ADHD-henkilöistä käyttää nikotiinia.

Tuossa syy on se, että se nikotiini on stimulantti ja se vaikuttaa aivoissa aktivoivasti.
Tätä oon itsekin pohtinut omalla kohdalla ja kirjoittanut ketjuunkin. Tupakka on mulle ollut yli 20 vuotta paras kaveri ja poltan aina iloon, suruun, vitutukseen, jännitykseen, ärsytykseen ja oikeastaan mihin vaan tunnetilaan kuuluu vetää perssauhut. Lisäksi jos olen yli tunnin tilassa, jossa ei saa polttaa niin mukana on aina nuuskaa sitä varten.

Ekalla viikolla lääkkeen kanssa tupakointini tipahti ehkä n. 10 savukkeeseen päivässä aiemmasta 30 savukkeesta. Nyt määrä on kyllä noussut taas johonkin 20 tienoille. Osasyy nousuun on varmaan se, että lääkepäivinä olen enemmän ulkotiloissa ja tulee herkemmin lähdettyä hoitamaan asioita, jolloin esimerkiksi siirtymien aikana on helppoa tupakoida.

Aion nyt kokeilla tupakoinnin lopettamista, kunhan tämä hoitotasapaino vaan saavutetaan. Jos edes tuosta poltettavasta tupakasta pääsisi eroon, kun ikävästi alkaa ilmetä aamuisin limannousua, joka ajoittain etenee ihan oksentamiseen asti. Joku alkava COPD ei kauheasti napostelisi. Aerobinen suorituskyky on vielä toistaiseksi hyvä ja olisi kiva olla jatkossakin. No, alkaa harhautua ot:ksi tämä. Lopettelen. (Pun intended).
 
  • Tykkää
Reactions: a-p
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
1 454
Mittasin paineet heti herättyä ilman että kiirehdin nousemaan sängystä. Tällä kertaa tuli ihan siedettävä 122/82 tulos. Lepopulssi on aina ollut alhainen joten levon jälkeen se oli maltilliset 47.

Ensimmäisen käyttökerran jälkeen ei mitään erityisiä sivuvaikutuksia ollut - sen sijaan rakentelin eilen illalla projektina olleen verkkokaupan toiminnallisesti siihen kuosiin että sillä voinee pikapuoliin tehdä testitilauksia. Ei tuo välttämättä lääkkeen ansiota ollut mutta ainakin tuntui että olo on pikemminkin rento tuota tehdessä ja homma on ihan mukavaa - vaikkeivat kaikki pluginit lähteneet toimimaan suorilta.

Katsotaan mitä tämä päivä tuo tullessaan. Ahdistusta en tuntenut sen enempää kuin aiemminkaan herätessä joten en epäile tuon lisäävän sitä itsellä.

Kysyin illalla korkeakoulutettujen ADHD-ryhmästä että miten siellä on suhtauduttu verenpaineisiin. Kuten hiukan epäilinkin, melko rauhallisesti ja kellä on vaihdettu lääkettä jos paineet ovat nousseet ja kellä paine ei ole noussut ollenkaan lääkkeen aloittamisen jälkeen. Joku taas on saanut vihdoin keskityttyä tiputtamaan painoaan sen verran että paineet ovat korjaantuneet sitä myöten.

Se tässä nyt unohtui lääkäriltä mainita että sekin on kovin yksilöllistä että nostaako tuo painetta vaiko ei. Kyseessä ei tässä(kään) tapauksessa ole mikään automaatio.

e. Tuttu tuosta alle 100km päästä vastasi että hänelle rajaksi oli sanottu 140/90 kun lääkitystä oli aloitettu. Että kovin tuntuu vaihtelevan. :lol:
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 210
Ensimmäisen käyttökerran jälkeen ei mitään erityisiä sivuvaikutuksia ollut
Miten nukkuminen luonas kun otit eilen vissiin aika myöhään tuon tropin?
Kysyin illalla korkeakoulutettujen ADHD-ryhmästä
Onko tämmöinen jossain facessa vai mistä moisen löytäisi?
Mittasin paineet heti herättyä ilman että kiirehdin nousemaan sängystä. Tällä kertaa tuli ihan siedettävä 122/82 tulos. Lepopulssi on aina ollut alhainen joten levon jälkeen se oli maltilliset 47.
Vaikuttaa ihan lupaavalta, että ennen verenpainelääkkeen vaikutusta noinkin hyvät lukemat. Toki Concertan vaikutus aamulla jo haihtunut, myös verenpaineen osalta.
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
1 454
Miten nukkuminen luonas kun otit eilen vissiin aika myöhään tuon tropin?

Onko tämmöinen jossain facessa vai mistä moisen löytäisi?

Vaikuttaa ihan lupaavalta, että ennen verenpainelääkkeen vaikutusta noinkin hyvät lukemat. Toki Concertan vaikutus aamulla jo haihtunut, myös verenpaineen osalta.
Nukkuminen on ollut heikkoa lähinnä siksi että pää lähtee kehittelemään omia juttujaan silloin kun pitäisi nukkua. Normaaleilla tropeilla en huomannut suurta eroa entiseen - joskus saa pyöriä hetken aikaa ja itselle uni ei tule koskaan minuuteissa + heräilen aamusta mutta saan unen päästä kiinni. Ei mielestäni erityistä vaikutusta mitä nyt puolisen tuntia normaalia myöhempään säädin projektini kanssa.

Ryhmän löytää paljon parjatusta Facebookista joka on tällä hetkellä hyvä juuri tuollaisiin eri harrasteryhmistä puhumattakaan. :)

Minä luulen että ns. valkotakkikammo on nostanut päätään noitten paineitten kanssa tässäkin tapauksessa kun mittailuja on saanut olla järjestämässä kaiken kiireen keskellä ja tulos olisi "pakko" olla hyvä, että saavuttaa jonkun toisen asian. Jos tuo lääkäri olisi tehnyt vähän muutakin kuin tavannut tutkimustuloksia ja kehdannut tutustua potilaaseensa, niin asia saattaisi olla vaikkapa tiedossa. Ei kai neurologisia häiriöitä tulisi hoitaa kuin jotain kohonnutta kolesterolia jossa vahditaan että syöthän nyt varmasti oikein ja liikut tarpeeksi. :smoke:
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
1 454
Vissiin tuo 18mg on sitten tämän kokoiselle ukolle vähän ujo annos. Tänään ei ole kovin kummoista vaikutusta tuntunut eikä toki sillä että pitäisi tuntuakaan. Mutta sama epämukava fiilis tahtoo hiipiä taustalta ja kaiken pitäisi tapahtua mieluummin nopeammin kuin hitaammin.

Ts. eilen rakensin tyytyväisenä verkkokauppaa ja ajattelin että "tästähän tämä valmistuu". Tänään on hinnoittelumallit hukassa ja teeman muokkaaminen kettuilee jne. Muulle porukallekin tuli tuossa spontaanisti äyskähdettyä kun tuntuu että nuo härväävät niin paljon etteivät malta kuunnella.

Tosin normaaleja ärsykkeitähän nuo ovat. Silti käy mielessä että pitäisikö tätä troppia sulkeutua kokeilemaan johonkin omaan poteroon niin kauaksi aikaa että selviää, mikä annos on sopiva koko päiväksi. Vai vetää lääke huiviin vasta puolen päivän tienoilla. :hmm:
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 210
Tosin normaaleja ärsykkeitähän nuo ovat. Silti käy mielessä että pitäisikö tätä troppia sulkeutua kokeilemaan johonkin omaan poteroon niin kauaksi aikaa että selviää, mikä annos on sopiva koko päiväksi. Vai vetää lääke huiviin vasta puolen päivän tienoilla. :hmm:
Itse olen ajatellut että olisi hyvä testata lääke normaalissa ympäristössä. Minulla on häiriöherkkyys kyllä vähentynyt esim mukuloiden härväämiseen. Luulen ettei toi 18 mg vaan ehkä riitä. Toki keskittyminen on parasta ilman häiriötekijöitä, mutta sehän on varmaan ns normaalillakin ihmisellä näin.
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
1 454
Itse olen ajatellut että olisi hyvä testata lääke normaalissa ympäristössä. Minulla on häiriöherkkyys kyllä vähentynyt esim mukuloiden härväämiseen. Luulen ettei toi 18 mg vaan ehkä riitä. Toki keskittyminen on parasta ilman häiriötekijöitä, mutta sehän on varmaan ns normaalillakin ihmisellä näin.
Erittäin paljon mahdollista. Ei tuo olo ainakaan huonompi ole kuin ilman lääkettä joten ehkä se siitä. Eihän tässä kiirettä kannattaisi pitää mutta minkäs teet kun on jo luonnostaan kiireinen.
 
Liittynyt
06.11.2018
Viestejä
1 878
Mä painan 80kg (vähän aikaa sitten 89kg) ja syön 18mg lääkkeen jota boostaan lounaan aikaan 5-10mg medikinetillä. Se on tosi heikko, mutta illalla sitten väsyttää vähenmän. Viikonloput / vapaapäivät olen ilman lääkettä jollei ole hyvä syy.

Olen käynyt läpi 18 -> 36 -> 54 -> 36 -> 18 ja isommat annokset auttoivat erityisesti töissä. En tiedä olisinko voinut arvostaa nykyistä pienempää annosta ilman tuota polkua.
 

a-p

Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
678
Taas muokkaan viestiä. Edelliseen a-p:n viestiin lisäisin että mikäli lääkäri määrää teille Elvansea, niin varmistakaa että se on Elvanse Adult. ELVANSE ADULT kapseli, kova 30 mg, 50 mg, 70 mg - Pharmaca Fennica Kela ei männävuosina hyväksynyt tuota normi Elvansea...
Katselin noita Elvansen ja Elvanse Adultin tietoja. Noissa ei ole ilmeisesti muuta eroa, kuin nimi ja Elvansessa on tarjolla 20mg, 30mg, 40mg, 50mg, 60mg ja 70mg:n kapselit. Adultissa sitten on tarjolla kolme eri vahvuutta.
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
1 454
Päiväkirja tulee tännekin mutta pitää vissiin näyttää sitten lääkärille (ei kaikkea :D). Paineet aamulla ennen verenpainelääkettä 112/76. Illalla myös normaalit joten ehkä lääke muutaman pykälän nostaa mutta yli ei ole mennyt vielä kertaakaan.

Mielestäni kokolailla case closed ja lääkeiden siirto iltaan on auttanut.
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 210
Sain nyt ohjeeksi kokeilla nykyisen 20 mg + 10 mg sijasta annoksia 20+20, 30+10 ja 30+20.
Eilen koitin tuota suurinta annostusta ja päivä meni ihan hyvin, iltapäivällä oli vähän lisälyöntejä, mutta niitä ollut ennenkin. Oletan runsaan kahvin ja nikotiinin käytön provoisoineen noita, eikä niitä kuitenkaan ollut häiritsevästi. Työtehtäviä ei eilen ollut, mutta tein ihan onnistuneesti autoremppaa ja 2-3 vuotta odotuksella ollut autotallin siivouskin onnistui, jotta pääsin sinne fiksaamaan auton. Lisäksi sitten alkuillasta vielä pieniä kunnostustöitä kotona, jotka jääneet roikkumaan. Aloitekyky siis maximit ja myös toimintojen loppuunsaattaminen maximit.

Yöllä kuitenkin oli tosi erikoisia, ahdistavia ja todentuntuisia unia. En tiedä oliko sattumaa vai ei.. otin kuitenkin lääkkeet klo 9 ja 14, lääkärin luvatessa 6-8 h vaikutusaikaa / annos. Eli yöllä ei olisi pitänyt enää olla lääkevaikutusta. Saattoi sekin kyllä vaikuttaa, että kuuntelin nukkumaanmenneessä areenasta podcastia kulttijohtajista ja siinä oli osin samantyylisiä asioita, joita unissakin. Tosin unissa konteksti oli eri ja uhreina minulle läheiset ihmiset. Yleensä en edes mitään unia näe saati muista niitä seuraavana päivänä, mutta nyt on ihan elävästi vieläkin unen tapahtumat mielessä ja yöllä kun noihin uniin heräilin niin oli herätessä vaikea erottaa totuutta siitä unesta.

TLDR: Toimintakyky mielestäni paras ja pitkäkestoisin tuolla isoimmalla annostuksella, mutta mahdollisesti verenkiertoelimistössä ja korvien välissä haittavaikutuksia. Molemmat haitoista saattoi toki myös olla sattumaa. Pitää varmaan kokeilla uudestaan, mutta otetaan tänään taas vaikka 20+20 päivä.
 
Liittynyt
06.11.2018
Viestejä
1 878
Olen ottanut puolilta päivin medikinetin lyhytvaikutteisen, ja kyllä se vaikuttaa yöuniin jos otan klo 13 jälkeen. Määrä vaikuttaa myös (5 vs 10mg) ja varmaan vaikutus on yksilöllinen. Käyn yleensä nukkumaan puolen yön aikoihin.
 
Liittynyt
06.11.2018
Viestejä
1 878
Piti vielä tarkastaa, että metyylifenidaatin puoliintumisaika on 2-3 tuntia. Kuitenkin sen pitää ensin imeytyä, ja tuon nopeus vaihtelee lääkkeestä toiseen (ja siitä kuinka paljon on syönyt). Eli jos ottaisi klo 12 lääkkeen joka vaikuttaa voimakkaimmin 4 tunnin kuluttua olisi se huipussaan klo 16, puolittunut n. 18:30 ja uudestaan puolittunut 21:00. Puolilta öin olisi vielä 1/8 elimistössä. Pitkävaikutteisella tilanne olisi pahempi.
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 210
Piti vielä tarkastaa, että metyylifenidaatin puoliintumisaika on 2-3 tuntia. Kuitenkin sen pitää ensin imeytyä, ja tuon nopeus vaihtelee lääkkeestä toiseen (ja siitä kuinka paljon on syönyt). Eli jos ottaisi klo 12 lääkkeen joka vaikuttaa voimakkaimmin 4 tunnin kuluttua olisi se huipussaan klo 16, puolittunut n. 18:30 ja uudestaan puolittunut 21:00. Puolilta öin olisi vielä 1/8 elimistössä. Pitkävaikutteisella tilanne olisi pahempi.
Joo tietysti joku määrä lääkettä on vielä elimistössä yölläkin, vaikka vaikutus päättyy jo aiemmin. Voi olla, että se iltapäivän 20 on itselle no-go ja tuo 30+10 olisi se paras combo. Yhden tuollaisen päivän ehdin jo kokeilla, mutta se oli muuten vähän huonoilla unilla kun lapset järjesti edeltävänä yönä ohjelmaa. Silloin iltapäivästä olo oli vähän tahmea ja keskittyminen vaikeaa, mutta niinhän se kai väsyneenä kuuluu ollakin.

Pitäisi muistaa tässä kokeillessa, että lääke ei ole ainoa asia mikä vaikuttaa oireisiin vaan vireystila, kuormitus ja ruokailu yms. vaikuttavat kuten ennenkin.
 
Liittynyt
13.11.2018
Viestejä
687
Piti vielä tarkastaa, että metyylifenidaatin puoliintumisaika on 2-3 tuntia. Kuitenkin sen pitää ensin imeytyä, ja tuon nopeus vaihtelee lääkkeestä toiseen (ja siitä kuinka paljon on syönyt). Eli jos ottaisi klo 12 lääkkeen joka vaikuttaa voimakkaimmin 4 tunnin kuluttua olisi se huipussaan klo 16, puolittunut n. 18:30 ja uudestaan puolittunut 21:00. Puolilta öin olisi vielä 1/8 elimistössä. Pitkävaikutteisella tilanne olisi pahempi.
Oon ottanut aamulla noin klo 08, sitten n klo 1530 ja klo 17 methyylifenidaattia siis. Ei oo vaikuttanut uneen. Kokonaismäärä päivälle oli jotain vajaa 70mg.
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 210
Noissahan on eroja. Taisin joskus 5 sivua sitten laittaa jotain kuvaajiakin, mut concerta imeytyy ilmeisesti kolmessa vaiheessa ja Medikinet CR kahdessa. Sitten on noi heti vapauttavat tabletit, joissa tulee yksi nousu ja yksi lasku pitoisuudessa. Siihen sitten päälle yksilöllinen vaikutus eri pitoisuuksilla ja metaboloitumisen nopeudessa on kanssa aika isoja yksilöllisiä eroja.

Tommonen lyhytvaikutteinen voisi olla kyllä kätevä olla olemassa, kun elämä ei aina ole ennalta-arvattavaa ja esim. klo 18 ei ehkä viitsi ottaa enää pitkävaikutteista tablettia.
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
1 454
Parisen viikkoa on nyt menty lääkkeen avulla. Kuten joku totesikin, universumin salat eivät ihan vielä ole tuolla minimiannoksella avautuneet ja elämä on jatkunut vähintäänkin yhtä hektisenä kuin ennenkin.

Mutta se turha kiire. Se puristava tunne itsellä kun tuntuu että koko ajan saa olla menossa. Se on jäänyt tai ainakin vähentynyt huomattavasti. Ja kun kiire on vähentynyt, ovat vähentyneet myös yhteentörmäykset ja ilkeilyt perheenjäsenten suuntaan toiseen potenssiin. Impulsiivisuus on vähentynyt myös töissä ja huomaan etten enää kehitä älytöntä stressiä siitä, etten saa jotain asiaa eteenpäin juuri siinä hetkessä. Jotenkin tuntuu että myös keskusteluista on tullut rennompia enkä pingota turhaan.

Verenpaineista en viitsi enää jauhaa vaan totean että kunnossa ovat, ihan oikeasti jopa ja lääke näyttää päinvastoin tiputtavan paineita.

Asioiden edistäminen ei aiemminkaan ole ollut ongelma mutta niissä on edetty ehkäpä enemmän selviytymisperiaattella. Nyt huomaa välillä tekevänsä jotain jopa ihan mielellään.

Kaiken kaikkiaan vaikutukset ovat hyvinkin pitkälti olleet sen kaltaiset kuin hoidon tavoitteisiin niitä puristin kun kokemusta ei ollut.

Nyt tämä sitten pitäisi saada kerrottua sille lääkärille joka stressaa milloin mistäkin ja pitää lääkettä suunnilleen vaarallisimpana valmisteena maan päällä. Tästä tulee erinomainen päiväkirja kun alan näitä koostamaan yhteen dokumenttiin mitä voin puhelussa käydä läpi ensi viikolla.

Tosin tässä vaiheessa se ei varmasti mahdottomia enää maksa yksityiselläkään jos kovin vaikeaksi menee. Pyydän kirjaamaan että tuloksia lääkehoidosta on saatu ja marssin niiden kanssa jollekin hiukan enemmän asiaa ymmärtävälle jos tuolta julkiselta ei vieläkään ala diagnoosia herumaan.

Tuolla Fb-ryhmässä kun tuskailin että mitä sanon lääkärille ja miten pyydän että katsottaisiin annos sopivaksi niin etten kuulosta ihan narkilta, todettin että kuulostaa ihan julkisen puolen seikkailulta. Sitä se kyllä on.
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 210
Parisen viikkoa on nyt menty lääkkeen avulla.
Mukava kuulla, että lääkekokeilu on ollut positiivinen. Ootko mennyt koko ajan sillä 18 vai uskalsitko kokeilla 36 omatoimisesti? Luulen, että saat tuosta kyllä hyvän avun kun noinkin pienellä annoksella jo ollut huomattavia vaikutuksia.

Omalla kohdalla en oo ihan varma mitä tuumailisin tällä hetkellä. Isoin annos mitä määrättiin kokeiltavaksi auttaa kyllä aloitekykyyn, keskittymiseen ja asioiden loppuun saakka viemiseen huomattavasti, mutta välillä tulee lisälyöntejä ja olo on jotenkin semmoinen "lääkkeinen", vaikea kuvailla. Vähän niinkuin ehkä huimaa, mutta ei se huimaustakaan ole.

Toiseksi pienin annos on sivuvaikutusten osalta edullisempi, mutta mielestäni saan itsestäni enemmän irti tuolla isommalla määrällä. Elvansekokeilu yksi mahdollisuus, mutta näyttäähän se olevan kyllä pirusti kalliimpaa ja vaatisi taas lisää käyntejä, että sen annos katsottaisiin sopivaksi. Ja voihan silläkin ihan hyvin tulla lisälyöntejä, kun kuitenkin on stimulanttilääkityksestä kyse. Mikään atomoksetiini ei napostele.

Toki omassa elämässä ainakin tällä hetkellä tarve täydelliselle keskittymiselle ja aloitekyvylle on vain joinain päivinä, joten voisi ehkä tehdä niin, että ottaa isoa annosta vain niinä päivinä kuin on tarpeen ja suurimman osan päivistä vähän pienempää, jolla arki kuitenkin rullaa vielä mukavasti. Onhan sitä jo vuosikymmeniä pärjännyt ihan luomunakin :D

Tuli muuten hauska oivallus tuossa, kun kirjoittelin työttömän elämä -ketjuun. ADHD on tainnut pelastaa minut syrjäytymiseltä. Joskus nuorena miehenä, kun jouduin työttömäksi niin kävin työkkärissä ja sen työvoimaneuvojan antama paperinippu ja kurssimääräykset kuulostivat niin haastavilta ja epämielenkiintoisilta asioilta, että heitin laput roskiin ja menin töihin.

Jos tuolloin ei olisi ollut riittävää impulsiivisuutta ja riittävän vähäistä keskittymiskykyä noiden kaavakkeiden pläräämiseen niin luultavasti olisin vieläkin tukien varassa, koska katsoen itseäni 15 vuotta sitten tilanne oli jokseenkin sellainen, että ei ollut päivärytmiä, ei ollut motia, tykkäsin vaan datailla ja hengata kotona ja lisäksi viinan juominenkin oli kivaa.
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
1 454
Mukava kuulla, että lääkekokeilu on ollut positiivinen. Ootko mennyt koko ajan sillä 18 vai uskalsitko kokeilla 36 omatoimisesti? Luulen, että saat tuosta kyllä hyvän avun kun noinkin pienellä annoksella jo ollut huomattavia vaikutuksia.

Omalla kohdalla en oo ihan varma mitä tuumailisin tällä hetkellä. Isoin annos mitä määrättiin kokeiltavaksi auttaa kyllä aloitekykyyn, keskittymiseen ja asioiden loppuun saakka viemiseen huomattavasti, mutta välillä tulee lisälyöntejä ja olo on jotenkin semmoinen "lääkkeinen", vaikea kuvailla. Vähän niinkuin ehkä huimaa, mutta ei se huimaustakaan ole.

Toiseksi pienin annos on sivuvaikutusten osalta edullisempi, mutta mielestäni saan itsestäni enemmän irti tuolla isommalla määrällä. Elvansekokeilu yksi mahdollisuus, mutta näyttäähän se olevan kyllä pirusti kalliimpaa ja vaatisi taas lisää käyntejä, että sen annos katsottaisiin sopivaksi. Ja voihan silläkin ihan hyvin tulla lisälyöntejä, kun kuitenkin on stimulanttilääkityksestä kyse. Mikään atomoksetiini ei napostele.

Toki omassa elämässä ainakin tällä hetkellä tarve täydelliselle keskittymiselle ja aloitekyvylle on vain joinain päivinä, joten voisi ehkä tehdä niin, että ottaa isoa annosta vain niinä päivinä kuin on tarpeen ja suurimman osan päivistä vähän pienempää, jolla arki kuitenkin rullaa vielä mukavasti. Onhan sitä jo vuosikymmeniä pärjännyt ihan luomunakin :D

Tuli muuten hauska oivallus tuossa, kun kirjoittelin työttömän elämä -ketjuun. ADHD on tainnut pelastaa minut syrjäytymiseltä. Joskus nuorena miehenä, kun jouduin työttömäksi niin kävin työkkärissä ja sen työvoimaneuvojan antama paperinippu ja kurssimääräykset kuulostivat niin haastavilta ja epämielenkiintoisilta asioilta, että heitin laput roskiin ja menin töihin.

Jos tuolloin ei olisi ollut riittävää impulsiivisuutta ja riittävän vähäistä keskittymiskykyä noiden kaavakkeiden pläräämiseen niin luultavasti olisin vieläkin tukien varassa, koska katsoen itseäni 15 vuotta sitten tilanne oli jokseenkin sellainen, että ei ollut päivärytmiä, ei ollut motia, tykkäsin vaan datailla ja hengata kotona ja lisäksi viinan juominenkin oli kivaa.
En ole kokeillut isommilla annoksilla vaan olen ollut mahdollisimman kuuliainen. :)

On sen kyllä huomannut kuten huomaa nytkin että kun paljon on menneillään, niin loppupäivästä tropin teho alkaa todennäköisesti hiipumaan joten varmaan isompi annos olisi paikallaan. Vaan täytynee nyt tosiaan ensin keskittyä siihen että lääkitys ylipäätään jatkuu. Toki potilaan voinnin kannalta se olisi vähintään erikoinen ratkaisu katkaista lääkitys tässä kohtaa kun varmaan seuraavaksi pitää taas "ryhmän" kanssa pohtia, että kannattaisiko tätä nyt jatkaa kun tuloksia on tullut. Mutta kuten todettu, julkisella kaikki on mahdollista.
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 210
En ole kokeillut isommilla annoksilla vaan olen ollut mahdollisimman kuuliainen. :)

On sen kyllä huomannut kuten huomaa nytkin että kun paljon on menneillään, niin loppupäivästä tropin teho alkaa todennäköisesti hiipumaan joten varmaan isompi annos olisi paikallaan. Vaan täytynee nyt tosiaan ensin keskittyä siihen että lääkitys ylipäätään jatkuu. Toki potilaan voinnin kannalta se olisi vähintään erikoinen ratkaisu katkaista lääkitys tässä kohtaa kun varmaan seuraavaksi pitää taas "ryhmän" kanssa pohtia, että kannattaisiko tätä nyt jatkaa kun tuloksia on tullut. Mutta kuten todettu, julkisella kaikki on mahdollista.
Varmempaahan se on leikkiä mukana ja olla niin kuuliainen kuin kohtuudella voi olla. Ja onhan se hoitavan tahon kanssa helpompi asioidakin kun ei tarvitse miettiä mitä edellisellä kerralla oli keksinyt :D
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
1 454
Varmempaahan se on leikkiä mukana ja olla niin kuuliainen kuin kohtuudella voi olla. Ja onhan se hoitavan tahon kanssa helpompi asioidakin kun ei tarvitse miettiä mitä edellisellä kerralla oli keksinyt :D
Se on ihan totta. Eikä tässä nyt suurempaa syytä ole mitään satuja kertoakaan mutta kun välillä tahtoo mennä omasta mielestä vähän turhankin tarkaksi niin nyt on ainakin mustaa valkoisella - eihän se toki puhelimen läpi mihinkään näy. :D
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 210
Omalla kohdalla en oo ihan varma mitä tuumailisin tällä hetkellä. Isoin annos mitä määrättiin kokeiltavaksi auttaa kyllä aloitekykyyn, keskittymiseen ja asioiden loppuun saakka viemiseen huomattavasti, mutta välillä tulee lisälyöntejä ja olo on jotenkin semmoinen "lääkkeinen", vaikea kuvailla. Vähän niinkuin ehkä huimaa, mutta ei se huimaustakaan ole.

Toiseksi pienin annos on sivuvaikutusten osalta edullisempi, mutta mielestäni saan itsestäni enemmän irti tuolla isommalla määrällä. Elvansekokeilu yksi mahdollisuus, mutta näyttäähän se olevan kyllä pirusti kalliimpaa ja vaatisi taas lisää käyntejä, että sen annos katsottaisiin sopivaksi. Ja voihan silläkin ihan hyvin tulla lisälyöntejä, kun kuitenkin on stimulanttilääkityksestä kyse. Mikään atomoksetiini ei napostele
Tänään oli vuoden viimeinen psykiatrikäynti ja nuo edellisen viestin jutut kerrottuani lääkäri päätyi vaihtamaan lääkkeen Elvanseen.

Mietityttää tuo kova hinta vähän. Aluksi nyt ainakin annostus oli 30 mg x 1-2 ja tämä sitten kuukausitasolla tarkoittaa 100-200 € hintaa. Kelakorvauksen lääkkeestä kai saa vain jos on lapsena todettu adhd, mutta googlen perusteella tämä ei ole täysin kiveen hakattua etteikö korvausta voisi saada myös aikuisena. Tällä saisi sitten 40 % pois.

Geneerisiäkin vissiin olisi tulossa ensi vuonna, koska myynti on kovaa ja patenttisuoja raukeaa:
By analyzing the patents and regulatory protections it appears that the earliest date for generic entry will be August 24, 2023. This may change due to patent challenges or generic licensing.

Annual sales in 2019 were $3.4bn, indicating a strong incentive for generic entry.
Toki tommonen satku on ihan ok, jos lääke on hyvä ja voihan siitä (ja vissiin jopa suotavaa) pitää taukopäiviä. Toki ennen tarkempia suunnitelmia nyt kannattaa ehkä kokeilla et miten tuo vaikuttaa.
 
Liittynyt
08.05.2019
Viestejä
341
Mietityttää tuo kova hinta vähän. Aluksi nyt ainakin annostus oli 30 mg x 1-2 ja tämä sitten kuukausitasolla tarkoittaa 100-200 € hintaa. Kelakorvauksen lääkkeestä kai saa vain jos on lapsena todettu adhd, mutta googlen perusteella tämä ei ole täysin kiveen hakattua etteikö korvausta voisi saada myös aikuisena. Tällä saisi sitten 40 % pois.
Ei tarvitse olla lapsuudessa todettu ADHD että saa Elvanseen korvausoikeuden.

Riittää että aikuisiällä voidaan näyttää toteen lapsena olleen jo oireita. Ei tarvitse välttämättä edes mitään epikriisejä asiasta joka todentaisi lapsuuden oireet, riittää ihan hyvin luotettavan tahon kertomus, esim omaisen. Tästä on paljon juttua erinäisissä ADHD-ryhmissä facebookissa.

Ensimmäiseen korvausoikeushakemukseen tarvitaan erikoislääkärin B-lausunto, ja sen perusteella voidaan korvaus myöntää 5 vuodeksi, minkä jälkeen jatkohakemukseen riittää yleislääkärin lausunto, ja sen jälkeen saa loppuelämäksi korvausoikeuden.

Ja tosiaan 40% on se korvaus niin kauan, että se vuotuinen lääkekatto menee täyteen. Itsellä se lääkekatto menee täyteen jo alkuvuodesta ja sen jälkeen Elvanset maksavat sen 2.5 euroa per 3 kuukauden satsi jos ottaa 3 kk kerralla.
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
1 454
Huomenna olisi taas lääkärin soittoaika. Yritin eilen täyttää lääkkeenseurantalomaketta ja huomasin, että siihen olisi pitänyt sopia, mitä lääkken käytön aikana seurataan. Lomake kuitenkin vain annettiin eikä siihen tehty mitään merkintöjä.

Kuten aiemmin todettu, mitään ohjeistusta annostukseen ei tullut joten yhdellä tabletilla mentiin.

Ainut ukaasi oli seurata verenpaineita joita nyt sitten seurattu kun tth muutti lääkkeiden jaksotusta. KA ilta 112/74 ja ilta 114/77. Tuntuu että tuossa nyt keskityttiin kaikkeen muuhun kuin potilaan ohjeistamiseen lääkkeen käytöstä ja ajatuksena ilmeisesti oli että suunnilleen hengenlähtö on lähellä kun ensimmäisen tabletin nielaisee. Ihmetyttää kyllä hoitometodi erittäin paljon ja mitä lienee luvassa huomenna. Todetaan että joo, lääkkeestä on apua mutta onko tarpeeksi ja ryhmä pohtimaan. Ja potilas saa viettää seuraavat kaksi kuukautta ilman lääkitystä.

Ei voi ymmärtää.

e. Kävin vielä katsomassa Kannasta. Lääkekokeiluksi mainitaan. Silloin kai tuota kokeilua kannattaisi jatkaa vähän isommalla annoksella jos lääke on muutoin havaittu sopivaksi. Mutta saatan kyllä olla tyystin väärässäkin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 210
Riittää että aikuisiällä voidaan näyttää toteen lapsena olleen jo oireita. Ei tarvitse välttämättä edes mitään epikriisejä asiasta joka todentaisi lapsuuden oireet, riittää ihan hyvin luotettavan tahon kertomus, esim omaisen. Tästä on paljon juttua erinäisissä ADHD-ryhmissä facebookissa.

Ensimmäiseen korvausoikeushakemukseen tarvitaan erikoislääkärin B-lausunto, ja sen perusteella voidaan korvaus myöntää 5 vuodeksi, minkä jälkeen jatkohakemukseen riittää yleislääkärin lausunto, ja sen jälkeen saa loppuelämäksi korvausoikeuden.
Mulla olis neuropsykologin lausunto, jossa haastateltu huoltaja ja lausunnossa mainitaan oireita esiintyneen lapsuudessa. Pitää selata noita ryhmiä, pariin oon liittynytkin. Tuosta hinnasta 40 % pois helpottais kyllä jo kummasti.
Kävin vielä katsomassa Kannasta. Lääkekokeiluksi mainitaan. Silloin kai tuota kokeilua kannattaisi jatkaa vähän isommalla annoksella jos lääke on muutoin havaittu sopivaksi. Mutta saatan kyllä olla tyystin väärässäkin.
Oon ymmärtänyt, että vakiintunut tapa on nostaa annosta kunnes se on liikaa ja siitä vähän lasketaan takasinpäin -> sweet spot. Sun lekurilla kyl muutenkin aika tarkat setit, ettei niitä välttämättä ihan niin vaan nostella :D Mut nyt kun kokeilu on tehty ja lääke todettu toimivaksi niin alkaa olla hoitovirhe, ellei hoitoa jatketa ja annosta titrata kohdalleen.
 
Liittynyt
08.01.2017
Viestejä
193
Sain myös kelakorvauksen Elvanseen aikuisiällä todetulla ADHD:lla. Sain vielä takautuvasti korvauksen muistaakseni edellisen 12kk tms lääkkeistä.
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
1 454
Soittoaika piti olla mutta eipä ollutkaan, lääkäri poissa ensi vuoteen asti.

Harmillisesti nappejakin oli juuri se määrä että riittää tuonne asti joten lisää ei määrätty.

Siis jo muutenkin pitkässä prosessissa vielä tässäkin vaiheessa roikotetaan löysässä hirressä odottelemassa että mikä se tuomio nyt lopun viimein on. Eihän siinä.
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 210
Ite otin tänään eka kerran sen Elvansen. Aloin jo vähän ihmetellä, että myivätkö jonkun placebopakkauksen, kun klo 7 otin tabletin ja kahdeksan aikaan en vielä huomannut mitään vaikutusta. Istuin sitten 8:30 - 9:30 mukulien joulujuhlaa katsomassa koululla ja tajusin, että puhelinta en vilkaissut tuona aikana kertaakaan. Fokus pysyi esityksessä koko ajan, vaikka omien lasten osuus olikin n. 2 x 2 minuuttia, eli se kohta mikä oli ns. pakko katsella. Meluisa ympäristökään ei näin jälkikäteen analysoiden tuntunut yhtään semmoiselta vittumaiselta kuin yleensä.

Eli vaikutus hiipi yllättäen ja olin kuitenkin tosi skarppina. Olo oli paljon rauhallisempi kuin Medikinetin kanssa, joskin Medikinet tuntuu itsellä olleen parempi semmoisen aktiivisen suorittamisen edistäjänä, eli siitä tulee ehkä vähän semmoinen "höyryjunafiilis", että painaa vaan eteenpäin koko ajan. Vaikutus alkaa tällä hitaammin, tosin vaikea sanoa missä kohtaa se oikeastaan alkoi. Medikinetin kanssa vaikutuksen alku on paljon selkeämpi ja jotenkin terävämpi vai miten sitä kuvailisi. Tällä on ihan selvästi voimakkaampi vaikutus hälinän sietämiseen kuin Medikinetillä.

Sama toimii iltaa kohden, tosin lääke saattaa vielä vaikuttaakin.. kellon mukaan ei pitäisi, mutta olo on edelleen jokseenkin rauhallinen ja pystyn ainakin jossain määrin syventymään asioihin ajatusten pomppimatta. Häiriöherkkyys on ainakin päivään nähden jo lisääntynyt. Mutta semmoista selkeää vaikutuksen loppumista ei ole tullut, joka Medikinetillä oli kyllä havaittavissa.

Kaiken kaikkiaan vaikuttaa oikein pätevältä lääkkeeltä. Otan nyt ensin tuota 30 mg ja kokeilen jossain kohtaa lisätä toisen kapselin siihen ohjeen mukaisesti. Voisi yrittää tässä joulun aikaan jotain keskittymistä vaativaa projektia vaikka tehdä niin saisi vähän paremmin näkemystä miten tuo toimii semmoisessa ajatusta haastavassa työskentelyssä.
Soittoaika piti olla mutta eipä ollutkaan, lääkäri poissa ensi vuoteen asti.

Harmillisesti nappejakin oli juuri se määrä että riittää tuonne asti joten lisää ei määrätty.

Siis jo muutenkin pitkässä prosessissa vielä tässäkin vaiheessa roikotetaan löysässä hirressä odottelemassa että mikä se tuomio nyt lopun viimein on. Eihän siinä.
Paska homma. Eiköhän se siitä kuitenkin ja hyvä että lääkettä riittää uuteen aikaan asti. Vieläkö toi 18 mg tuntuu tarjoavan apua vai onko siihen vaikutukseen jotenkin tottunut tjsp? Muistan itselle käyneen niin hoidon alussa.
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
1 454
Paska homma. Eiköhän se siitä kuitenkin ja hyvä että lääkettä riittää uuteen aikaan asti. Vieläkö toi 18 mg tuntuu tarjoavan apua vai onko siihen vaikutukseen jotenkin tottunut tjsp? Muistan itselle käyneen niin hoidon alussa.
Aamuisin lääkkeen vaikutus lienee loppunut koska sama hiukan ahdistava olo tahtoo hiipiä. Ei siis mitään varsinaista ahdistusta vaan tuskaa päivän kaikesta ohjelmasta yms. Se kuitenkin häviää siinä kohtaa kun lääkkeen vaikutus alkaa. Iltaisin olen huomannut levottomuuden lisääntymistä joten pitoisuus varmaan laskee pois ja laskennallisestikin tuon vaikutus on jo loppumaan päin illalla.

Eli vähäsen tuo isompaa annosta vaatisi mutta nyt niitä vielä vähemmän viitsii omin päin popsia kun juuri ja juuri riittävät tuohon seuraavaan soittoaikaan asti. Pääasia että on edes tuo 18mg koska kyllä siitä selkeästi apua on. En ole niin ärtynyt ja kiriherkkä tuon kanssa kuin normaalisti kun koko päivä tahtoo mennä yhdeksi suorittamiseksi ja päätä kiristää koko ajan kun tahti ei ole riittävä.
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 210
Aamuisin lääkkeen vaikutus lienee loppunut koska sama hiukan ahdistava olo tahtoo hiipiä. Ei siis mitään varsinaista ahdistusta vaan tuskaa päivän kaikesta ohjelmasta yms. Se kuitenkin häviää siinä kohtaa kun lääkkeen vaikutus alkaa. Iltaisin olen huomannut levottomuuden lisääntymistä joten pitoisuus varmaan laskee pois ja laskennallisestikin tuon vaikutus on jo loppumaan päin illalla.

Eli vähäsen tuo isompaa annosta vaatisi mutta nyt niitä vielä vähemmän viitsii omin päin popsia kun juuri ja juuri riittävät tuohon seuraavaan soittoaikaan asti. Pääasia että on edes tuo 18mg koska kyllä siitä selkeästi apua on. En ole niin ärtynyt ja kiriherkkä tuon kanssa kuin normaalisti kun koko päivä tahtoo mennä yhdeksi suorittamiseksi ja päätä kiristää koko ajan kun tahti ei ole riittävä.
Aamulla ennen lääkettä kuuluukin olla "normaali" olo ja sillä lääkkeellä se sitten korjaantuu, eli kuulostaa toimivan ihan hyvin.

Concertaakin jotkut vissiin ottaa aamulla ja lounaalla, että vaikutus pitenee, jos aikoo illalla vielä opiskella tai muuta semmosta touhuta joka vaatii järjen käyttöä. Toki se vaikutus päivällä myös kumuloituu noin otettuna. En tiedä kuinka yleistä tuo on, mutta jossain faceryhmässä tms mielestäni oli noin joku kirjoittanut.
 
Liittynyt
17.10.2020
Viestejä
272
Ehkä aika liittyä tähän keskusteluun… vaikka hippasen a(d)hdistavaa onkin. Oma prosessi alkoi pitkällisten työpsykologikeskustelujen jälkeen, mikä jeppeä vaivaa? Sitten toista vuotta julkisen jonossa, syksyllä selvitykset käyntiin ja kohtapuoliin pitäisi selvitä lopputulos. Ns. tavallinen tarina burnoutin partaalla heiluvasta keski-ikäisestä alisuorittajasta asiantuntijatyössä, ruuhkavuodet kärjistää tilanteen jne., mitäpä näitä listaamaan. Napsuu ja napsahtelen, tunnistan itseni langan viesteistä.
Että kiitokset kirjoittajille, tästä on ollut todella paljon apua monella tasolla.
 

a-p

Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
678
Olen huomannut sen, että pystyn helposti polttamaan askin röökiä päivässä. Tuota on useampi kaveri tai tuttu ihmetellyt, vaikka olenkin ollut melkein kokoikäni savuuttomana. Mikäli erehdyn ostamaan askin röökiä niin se sitten on pelkkää polttelua melkein yhtäputkeen. Tuntuu jotenkin erikoiselle, kun joku kertoo askin riittävän helposti moneksi päivää. En itse tuollaiseen ole koskaan onnistunut. Mikäli olen ottanut päivän ADHD-lääkkeet niin se ei ole poistanut tuota ''nautinnon'' tuntua mitä tupakka tuo poltettuna. Toki tuo sama vaikutus on myös nuuskalla. Muutaman kerran on tullut hankittua tolppa nuuskaa ja sitten se on mennyt taas siihen, että pussi on kokoajan huulessa.

Tuntuisi, että nikotiini tuo sen mukavan toissijaisen toiminnan, kun ajaa autoa tai duunailee tietokoneen parissa vaikka ihan nettisurffausta tai pelailua. En koe, että varsinkaan miedommat nuuskat tekisi sitä ''pöhinää'' tai ''sätinää'' mitä moni hakee nuuskalla. Pari kertaa on tullut kokeiltua tuota Odenssia, se on itselleni ihan liian stydiä ja se maistuu ja haisee ihan törkeän pahalle.

Parhaillaan tilanne on mennyt siihen, että koko suu on kipeä ja täynnä aftoja, koska nuuska. Viimeksi meni tolppa nuuskaa jossain noin kuudessa päivässä. Toki vahvalla itsehillinnällä saisi tuon nikotiininkin pois. Se vain on opelteltava kieltäytymään tupakasta, jos sellaista olisi tarjolla. Oli pitkäkin aika ilman tupakkaa, kunnes eräs tuttu heitti testiin jotain ulkomailta tuotua sikaria. Se sitten taas lähti siitä, että nikotiini alkoi himoittamaan ja siinä useampi päivä meni aski per päivä tahdilla.

Alkoholin kanssa ei ole ollut tuollaista. Siinä vaikka saisikin oluen ilmaiseksi niin se ei tee sitä, että kiskoisin sen jälkeen olutta päivittäin.

Aiemmin linkkasin jonkun artikkelin, että miten ADHD-henkilöillä tuo nikotiini koukuttaa erittäin helposti ja se on tullut huomattua omalla kohdalla ja myös monen muun kaverinkin kohdilla. Moni kaveri, joilla on ADHD niin heilläkin tuota tupakkaa menee aika reilulla tahdilla.

Seuraava tapaaminen olisi psykiatrin kanssa joskus Q1 aikana. Lähete vanhentuu muistaakseni josksus huhtikuun aikana. Sitä ennen olisi käytävä paikanpäällä. Pitäisi kysellä, että olisiko mahdollista saada reseptiä hieman isommille Medikineteille. Nyt on käytössä toisiksi pienimmät mahdolliset eli 10mg:n ja nyt joudun hakemaan pari pakettia apteekista. Pykälää vahvemmilla voisin käydä apteekissa vain kerran kuussa, jolloin saisin yhdellä kertaa kuukauden lääkkeet. Tuolloin myös säästyisi hieman rahaa, koska yksi 30tbl paketti 20mg medikinettejä maksaa noin 30e ja näin ollen se pakkaus kestäisi kuukauden.

Käyttämäni Medikinet 10mg CR maksaa 21.86e per 30tbl paketti. Näin ollen siis medikinetteihin menee 43,72e/kk. Tuohon päälle tulee Concerta 54mg, jotka maksavat 43,65e/kk. Yhteensä näihin ADHD-lääkkeisiin palaa rahaa noin 87e/kk. Tuolla vahvemmalla medikinetillä säästyisi noin 14e/kk.

Mikäli tuota rahan menoa miettii vain ja ainoastaan lääkkeen hinnoista niin se vääristää. Silloin, kun lääkitys on kunnossa niin se tuo säästöä, kun henkilö ei ole niin impulsiivinen. Ei tule niitä muistutuslaskuja tai henkilö ei tee turhia ostoksia harkitsematta niin paljoa.

Tuohon omaan rahankäyttöön tulisi kiinittää enemmän huomioita. Sitä tulee ravattua kaupassa liian usein, koska en ole oikein oppinut siihen kertaosteluun. Lähinnä omat rahankäytön probleemat ovat edelleen sitä opittua toimintaa. Opettelemalla käymään kaupassa vain pari kertaa viikkoon niin silloin säästyisi mieliostoksilta. Duunissakin tulee satunnaisesti ostettua turhaan automaatista jotain juotavaa tai vastaavaa.
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 210
Ehkä aika liittyä tähän keskusteluun… vaikka hippasen a(d)hdistavaa onkin. Oma prosessi alkoi pitkällisten työpsykologikeskustelujen jälkeen, mikä jeppeä vaivaa? Sitten toista vuotta julkisen jonossa, syksyllä selvitykset käyntiin ja kohtapuoliin pitäisi selvitä lopputulos. Ns. tavallinen tarina burnoutin partaalla heiluvasta keski-ikäisestä alisuorittajasta asiantuntijatyössä, ruuhkavuodet kärjistää tilanteen jne., mitäpä näitä listaamaan. Napsuu ja napsahtelen, tunnistan itseni langan viesteistä.
Että kiitokset kirjoittajille, tästä on ollut todella paljon apua monella tasolla.
Itsellä ainakin diagnoosi oli aika vapauttava kokemus, vaikka se onkin paradoksaalista kun kuulee sairastavansa parantumatonta psykiatrista sairautta. Sillä sai selityksen omalle touhulleen. Asian tiedostaminenkin vaikuttaa jo paljon ja lääkkeistä on ainakin itselle apua tähän.

Aluksi oli kyllä harmistunut olo siitä, että jos olisi ymmärtänyt ajoissa hakea apua niin saattaisin olla ihan mitä vaan tällä hetkellä, mutta toisaalta eihän se märehtiminen ole hedelmällistä joten lopetin sen.
Aiemmin linkkasin jonkun artikkelin, että miten ADHD-henkilöillä tuo nikotiini koukuttaa erittäin helposti ja se on tullut huomattua omalla kohdalla ja myös monen muun kaverinkin kohdilla. Moni kaveri, joilla on ADHD niin heilläkin tuota tupakkaa menee aika reilulla tahdilla.
Mäkin kirjoitellut nikotiinista tänne. Suhde tupakkaan on oikeastaan vahvempi kuin suhde moniin läheisiin :smoke: Luulen, että se liittyy nikotiinin stimulanttivaikutukseen ja osin sillä lääkitään oiretta. Tupakkaahan usein polttaa silloin kun on tarve rauhoittua, motivoida itseään, tylsyyteen, ärsytykseen jne. Eli aika samoja asioita, joita noilla stimulanteilla yleisesti yritetään lääkitä.
Ite oon luvannut itselleni kokeilla päästä ainakin poltettavista savukkeista eroon, kun saadaan lääkitys kohdalleen.
Mikäli tuota rahan menoa miettii vain ja ainoastaan lääkkeen hinnoista niin se vääristää. Silloin, kun lääkitys on kunnossa niin se tuo säästöä, kun henkilö ei ole niin impulsiivinen. Ei tule niitä muistutuslaskuja tai henkilö ei tee turhia ostoksia harkitsematta niin paljoa.
Itse miettinyt tätäkin tuon tupakan kautta, että jos röökiin on varaa laittaa se 300-400 € / kk niin kyllä mä sitten voin laittaa satasen lääkkeeseen tai pari sataa lääkäriinkin:D
 
  • Tykkää
Reactions: a-p
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
1 454
Tänään sitten vihdoin ja viimein uusi yritys lääkärin kanssa, lääkkeet olivatkin jo yhtä tablettia vaille loppu.

Liekö sitten vaikuttanut kun tiesi että pääsee meikäläisestä eroon - on nimittäin yllätys yllätys vaihtamassa työpaikkaa tämän kuukauden jälkeen. Eihän tuo sitten olekaan kuin vasta kolmas lääkäri prosessissa. Vaan jos tulisi hiukan ymmärtäväisempi tapaus seuraavalla kertaa. Luonnollisesti siinä sitten pääsee taas käymään paikan päällä - vaan josko sitten edistyttäisiin jo ihan diagnoosiinkin asti.

Se kun nyt on kokolailla selväksi käynyt kuukauden aikana että lääkkeestä kyllä on apua - jopa verenpaineetkin ovat tosiaan laskeneet mikä voi johtua jo pelkästään stressin ja kiristävän tunteen vähenemisestä.

Viime yönä huomasin myös toisen efektin lääkkeellä. Uudenvuoden karkelot tahtovat itselle tehdä sen että vaikka muita oloja ei enää olisikaan, unet häviävät kuin taikaiskusta. Siinä missä olutta nauttineena kyllä nukahtaa per heti, niin ei tarvitse edes kovin kovat juhlat olla että voi jo valmiiksi odotella että seuraavana yönä ei nukuta.

Aamukolmelta kyllästyin pyörimiseen ja kun edellinen 18mg nappi oli otettu aamulla, nappasin kokeeksi toisen kun varaa oli vielä yhden tabletin verran. Kappas kummaa lääkkeen vaikutuksen alkaessa ylimääräinen pyöriminen ja ajatusten vilinä päässä rauhoittui ja sain nukuttua muutaman tunnin, muutoin olisi varmaan saanut pyöriä sängyssä aamukahviin asti.

Noh, näillä maailmaa syleilevillä ajatuksilla sitten ilahdutin lääkäriäkin että upeasti tuntuu toimivan kaikin puolin eikä sivuvaikutuksiakaan oikeastaan ole. Käytin kyllä kaikki mahdolliset puhelahjat ja tiedustelin että onko mahdollista kokeilla isompaa annosta kun tehon hiipumista illalla on ollut havaittavissa. Kun ei mitään sivuvaikutuksia ole tullut ja vastetta tuntuu olevan, niin keskusteluhan oli jo kutakuinkin oikealla tasolla ja päädytiin kokeilemaan seuraavaks 27mg annosta, koska perussairaudet, perintötekijät jne jne.

Siispä kuukausi vähän isommalla annoksella ja kädet kyynärpäitä myöten ristissä että tulisi hiukan ymmärtäväisempi lekuri seuraavaksi. Diagnoosi nyt luulisi irtoavan jos kerran lääkkeestä hyötyä tuntuu olevan joten sen puolesta ei tarvinne jännittää.
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 210
Itsellä alkaa olla paketissa tämä homma. Elvanse toimii tosi hyvin, haittavaikutuksia ei ole lainkaan ja sopiva annoskin taitaa olla jotakuinkin tuo 30 mg aamuisin. Lääkärin ohjeen mukaan kokeilin kerran ottaa toisen tabletin alkuiltapäivästä, mutta iltapäivällä oli tosi erikoinen olo ja valvoin johonkin kolmeen asti.

Lääkäri sanoi, että näitä voi myös puolittaa jakamalla kapselin sisällä olevan jauheen, niin olen eilen ja tänään ottanut 45 mg aamulla. En ole eilisen perusteella ihan varma onko tuolla merkittävää vaikutusta, mutta lääkkeestä näyttää olevan myös 40 mg kapseli, joten varmaan pyydän reseptin siihen ja luulen, että lääkitys on sitten kunnossa ja elämä pääsee jatkumaan.

Ainoa mikä on vielä ratkaisematta niin on tuo yövuoroja seuraavan päivän annostus. Yleensä nukun johonkin klo 13-14 saakka tuolloin ja Medikinet CR pystyi vielä ottamaan klo 14 ilman, että yöunet menee. Tämän kanssa ei kyllä onnistu. Pitäisi saada joku lyhytvaikutteinen lääke siihen iltapäivään. En tiedä voiko eri lääkkeitä "sekoittaa" eli voisiko Medikinet CR olla sitten käytössä noina päivinä vai pitäisikö pyytää Attentinia, joka olisi Elvansen tavoin amfetamiinia. Tuo jälkimmäinen on vissiin juuri se mitä ei yleensä haluta määrätä, koska se on juuri se jolla on väärinkäyttöpotentiaalia eniten.

Ja toki tuon kelakorvauksen selvittäminen vielä pitäisi tehdä, mutta toisaalta maksan kyllä tästä lystistä satkun kuussa ihan mielellään ilman mutinoita. On se vaan mahtava tunne, kun askareet ei jää tekemättä, ymmärtää lähes koko ajan mitä ympärillä olevat ihmiset puhuu, hermot ei pala koko ajan ja pystyy paneutumaan myös sellaisiin asioihin, jotka ovat hiukan haastavampia.
Tänään sitten vihdoin ja viimein uusi yritys lääkärin kanssa, lääkkeet olivatkin jo yhtä tablettia vaille loppu.
Hyvä että alkaa asiat järjestyä. Tuskin varovaisempaa lääkäriä ainakaan saat tilalle :D Ja hieno juttu, että jaksoit tapella kaikkien vastoinkäymisten läpi vuosien ajan. Hoidon vaikeuttaminen järjestelmän osalta on kyllä tosi harmillista.

Epäilen, että monella jää sen takia diagnoosi ja lääkitys saamatta. Vaikutus toimintakykyyn ja elämänlaatuun voi olla aika dramaattinen kun saa korvien välin kuntoon ainakin omien kokemusten perusteella. Ja itse tuskin ollut edes pahimmasta päästä, koska kuitenkin nyt pystynyt esim. opiskelemaan amk-tutkinnon ja pysymään työsuhteissa jokseenkin hyvin. Rikostaustakin koostuu pelkästään liikennerikkomuksista ja päihdeongelmana on vain nikotiinikoukku. Kaikille adhd-potilaille ei ole ihan yhtä hyviä kortteja jaettu.
 

a-p

Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
678
Iso ongelma näissä ADHD-lääkkeissä on se, että lääkkeiden oton jälkeen tulee alettua puuhamaan rästihommia. Näin ollen duunin jälkeen on helposti 6-8h vielä tekemässä asioita, joita on jättänyt tekemättä ja hommat eivät tunnu edes vähentyvän, koska kaikkea olisi vielä edessä.
 
Liittynyt
13.09.2017
Viestejä
487
Itse olen menossa Nepsy-tutkimuksiin, kun epäillään ADHDta. Tein jonkun testin mistä sain 113/117 pistettä ja parin psykologin puhelun jälkeen epäilivät tuota. Mukava tietää näin yli nelikymppisenä miksi niin moni asia on mennyt vitulleen elämässä. On ollut jännityksenhakuisuutta, impulsiivisuutta, talousasia,!en ole saanut hoidettua asioita, kuten laskujen maksua (ja muut perusasiat arjessa, siivoaminen ym mahdotonta välillä), kauhea kiire tehdä kaikkea tekemättä mitään, ajatukset menee 5 askelta itseä edellä, opiskelut jäi kesken, mikään ”tylsä” ei kiinnosta paitsi tietyt asiat, joita voin tehdä kymmeniä tunteja putkeen. Koulussa oli kymppejä ja vitosia päästötodistuksessa. Jos joku kiinnostaa, sitä todella tekee tai tutkii perin pohjin ja opin melkein mitä vaan mikä kiinnostaa.

Aloittaminen on helvetin vaikeaa ja jos asia on vähänkään monimutkaisempi eikä se kiinnosta, menee pää ihan solmuun, oikein tuntee kun turhautuminen ja ahdistus ”kuohahtaa” päästä varpaisiin. Jos siis esim asiassa on 3 kohtaa, turhaudun kohdasta kolme etukäteen niin paljon että kohtaa yksi ei saa aloitettua :D Sitten tuo ihme kiire päässä, tämäkin teksti oikein ahdistaa kun se pitää saada valmiiksi.

Tuntuu että on energiat täysin loppu tuohon, ja toivoisi vaan jotain rauhaa pään sisään. Samaan aikaan normiarki on hirveän tylsää, vaikka kaipaa vain seesteisyyttä. Se taas on vienyt välillä rikollisen maailman ”liepeille”

10v ollut selittämätöntä ahdistusta ja masennusta, alkoholismi (ilman nyt 2v), kaameaa unettomuutta (5-10vrk putkia nukkumatta, ym settiä. Päässä yöllä pyörii miljoona asiaa, ja ärsyttävin on radio jota ei voi sulkea. Kanavan voin vaihtaa biiseineen ja mainoksineen mut jos musa alkaa, en saa sitä loppumaan. Pystyn kuuntelemaan melkeen minkä vaan biisi päässäni harmonioineen ja koukkuineen alusta loppuun. Ainoa asia joka pitänyt jotenkin yhteiskunnassa mukana on ollut vakityö 20v joka loppui kesällä. Nyt sit pitäisi kai hakea töitä tai opiskella, mutta tuntuu aivan ylitsepääsemättömältä. Tästä sanoin kelan työpsykologille, jonka ansiosta tässä ollaankin.

On siis kolmaskin taho julkisen ja yksityisen lisäksi, mistä voi saada apua tähän. Kela. Heillä on oma budjetti näille, eikä tarvitse odottaa vuosia kuten julkiselle.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.07.2018
Viestejä
477
Työkkäri kustansi omat neuropsykologiset testit. En tiedä toimivatko näin joka asiakkaan kanssa mut mahtaa rikkinäisellä työ- & kouluhistorialla olla meikäläisen kohdalla ainakin tekemistä.

Nappeja en ala syömään, mutta add-diagnoosi sai ajattelemaan&toimimaan erillä tapaa. Vaikkakin lääkkeistä todennäköisesti apua olisi, en halua mennä siihen että ilman lääkettä nappaakkaan sit enään yhtään mitään.

Lähes kaikki kuosaaminen jääny. Pyrkiny pitämään kämpässä edes jonkulaisen järjestyksen yllä, niin ei tuu sitä helvetinmoista kynnystä alottaa siivoamaan. Tiskit pyrkiny tiskaamaan hyvissä ajoin ettei joka kippo ole paskasena tiskipöydällä. Pieniä asioita mut helpottaa kummasti kaaosta pään sisällä.

Ajatus toki yhä harhailee, mikä lienee se suurin ongelma itselläni. Kesken lausen saattaa ajatus hypätä toiseen asiaan ja alkuperäinen juttu katoaa kuin pieru saharaan.

Toki samaistun myös tuohon ettei meinaa asiat kiinnostaa, tai vaikee innostua mistään.

Kuntosalilla käynnin alotin viimekuussa johon hurahdinki ihan täysin. Tuntuu et jo tuo salilla käynti sai sen verta muutakin rutiinia arkeen ku duunit, et helpottaa tätä sinkoilua.



Kiinassa käyttävät luontaistuotetta adhdn hoitoon, liekköhän tuo ois laillista tavaraa suomessa? Kiinassa kuitenki käytetty luonnontuotteita sairauksien hoidossa vuosituhansia... Rohdon nimeä en muista, pitää kysyä muijalta illemmalla kuha näkee.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.09.2017
Viestejä
487
Mulla se pään sisäinen melu on se häiritsevin juttu sekä impulsiivisuus, että tekee asioita miettimättä, esim just rahan käyttö. Mutta tosiaan olisi kiva saada se diagnoosi. Asunnon ym olen nyt saanut pidettyä kunnossa pari vuotta. Että paljon on jo lieventynyt iän myötä.
 
  • Tykkää
Reactions: a-p
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 442
Viestejä
4 161 900
Jäsenet
70 410
Uusin jäsen
Acrat

Hinta.fi

Ylös Bottom