- Liittynyt
- 25.10.2016
- Viestejä
- 1 013
Tarkoitin vain Säpö:ä Ruotsissa; en Supo:a Suomessa.Niin vai supo suomessa ?
Alkujaan epäilltiin tappokytkintä nyt en en tiedä mitä epäillään....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tarkoitin vain Säpö:ä Ruotsissa; en Supo:a Suomessa.Niin vai supo suomessa ?
Alkujaan epäilltiin tappokytkintä nyt en en tiedä mitä epäillään....
No niin tai näin samat uhkakuvat ?
Ei ole telenor (DNA) ja Elisa käyttävät, kyse enemmänkin onko suomelta pimitetty tietoa ?Huawei ei taida olla Suomessa kielletty.
X55 modeemilla varustetut päätelaitteet ovat hyvässä iskussa kotimaisessa verkossa. Mitä tuohon DNA 5G kotinetin Huawei-päätelaitteeseen tulee, ko. ongelman sanotaan olevan firmware bugi, joka aiotaan korjata seuraavassa päivityksessä. Tämä tieto tulee korkealta DNA:n organisaatiosta.Niin mikä tuossa nr7101 on parempaa, muuta kuin ei niin buginen softa. Josta tuntuu moni ongelman johtuvan esim dna 5gkotinetissä.
Töitä tehdään kaikilla tasoilla asioiden saamiseksi parempaan tilaan. Yksityiskohdat näissä teknologioissa voivat olla aika vaativia, troubleshooting ja ratkaisut voivat vaatia monien toimijoiden yhteispeliä.Odottavan aika tunnetusti on melkoisen pitkä näiden kanssa...
Tuo on totta, tekniikka vanhenee nopeasti, mutta säilyy toki käyttökelpoisena pitkään. Futureproof kysymykseen sanoisin, että X55:sta pitäisin hienoisena suosikkina tässä mielessä.Kiitos tiedoista, hyvä tietää että ainakin jollain aikavälillä on tulossa korjausta.
Onko noissa X55- ja Balong-piireissä eroa sen suhteen, että jompikumpi olisi enemmän ns. future proof? Tietty kaikkihan nämä taitavat vanheta käsiin, kun 5G-tekniikka kehittyy niin kovaa vauhtia.
Milläa olet mitannut ton etäisyyden mastoon? Itsellä Elisan kartassa 2 tähteä ja etäisyyttä jotain 850m. Ei suoraa näkyvyyttä vaan puuston latvat ainakin edessä.Mulla ei ole DNA Koti 5G:ssä ollut mitään hidastumisen merkkejä. Elokuussa oli asennus ja antaa aina vähintään 800mb/s.
Kunhan ei vain pätkisi, niin olisi kyllä huippu yhteys.
Matkaa mastolle 800 metriä.
Tässä juuri äsken mitattu nopeus:
Mitenkähän tässä jutussa mainitut palvelut kuulostavat taas niin helvetin hyödyllisilta ettei toki vituta paljoakaan maksaa enemmän jo valmiiksi kalliista autoilusta.
Onko tästä siis jotain konkreettisempaa tietoa tai päätöstä kuin että (autoilevat) veronmaksajat maksaa valtion toiminnan minkä ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä?
Milläa olet mitannut ton etäisyyden mastoon? Itsellä Elisan kartassa 2 tähteä ja etäisyyttä jotain 850m. Ei suoraa näkyvyyttä vaan puuston latvat ainakin edessä.
Epäilen, ettei tuo 5G toimisi, mut jos tossakin on 800m etäisyys ja melkein giga dl, pistää epäilemään josko sittenkin toimisi..
Tuleekos myös muille esim. CPE Pro ja Elisan CPE Pro 2 kun DNA pihtaa edelleen sen myyntiä?X55 modeemilla varustetut päätelaitteet ovat hyvässä iskussa kotimaisessa verkossa. Mitä tuohon DNA 5G kotinetin Huawei-päätelaitteeseen tulee, ko. ongelman sanotaan olevan firmware bugi, joka aiotaan korjata seuraavassa päivityksessä. Tämä tieto tulee korkealta DNA:n organisaatiosta.
DNA Koti 5G. Tietääkö joku, toimiiko DNA TV Hubi sen kanssa?
Ovathan nuokin laitteet päivitystuen piirissä. Päivityksiä tulee kun tulee. Tarkkoja julkaisuajankohtia on todella vaikea saada selville.Tuleekos myös muille esim. CPE Pro ja Elisan CPE Pro 2 kun DNA pihtaa edelleen sen myyntiä?
Mitä lie sitten Telenor vaikuttanut DNA:n valintoihin, kauppa tais tulla voimaan 2020 alkupuolella.En mitään muuta selitystä Denarin fiaskolle keksi
Se on varmaankin tuo Huawei-vaihdos, johon Telenorilla on ollut vaikutusta. Mut nyt Telia torppasi SYV osalta Huawein, 51% omistusosuudellaan. Omassa verkossaan Huawei-swap vain kiihtyy. Hyvä Cellmapperista katsella mihin tulee 7, 8 ja 9-alkuisia tukiasemia, joissa B28. Ne ovat lähes 100% varmasti Huaweita.Mitä lie sitten Telenor vaikuttanut DNA:n valintoihin, kauppa tais tulla voimaan 2020 alkupuolella.
Mitä lie sitten Telenor vaikuttanut DNA:n valintoihin, kauppa tais tulla voimaan 2020 alkupuolella.
Hyvä kysymysMites taas Telenor pitää, kun yhteisverkossa käytetään taas Nokiaa 5G-verkossa eikä Ruotsalaisvalmistajaa
Jos se olikin Venäjä, joka ei halua kiinalaisia vakoilemaan rajan pintaanMut nyt Telia torppasi SYV osalta Huawein, 51% omistusosuudellaan.
Ei Telenor/DNA voi sanoa mitään, koska heillä vähemmistöomistus SYV:sta.Hyvä kysymys
Tuolla tiettävästi on jo Huaweita ja ZTE:tä vaikka kuinka. Ericssonikin on Venäjällä suosittu.Jos se olikin Venäjä, joka ei halua kiinalaisia vakoilemaan rajan pintaan
Laitoinpa kanssa tuon Zyxelin tilaukseen ja Huawei lähtee takaisin DNA:lle, katsotaan muuttuuko parempaan päin.
Tuollaisia samanlaisia aivopieru toteutuksia siltauksen suhteen löytyy myös esim technicolorin kaapelimodeemista.Mulla tuo Elisan firmiksellä oleva N5368X (CPE max) on muuten vakaa, mutta jostain syystä bootatessa satunnaisesti se siltaamisesta huolimatta antaa Asuksen RT-AX86U purkille 192.168.100.xxx osoitteen Elisan IP:n sijaan. Asukselta kun vetää wanin on-off-on, niin IP korjautuu oikeaksi. Hieman rasittava vika enkä ole keksinyt millä tuon saisi estettyä. Huaweissa se vika kai on.
Asiallinen Traficomin tuottama videopätkä 5G liittyen.
Olihan se joo mainosvideo. Kai tuo luontoa säästävä väite perustuu ihan siihen oletukseen että paremmat tietoliikenneyhteydet mahdollisesti vähentävät tarvetta ihmisten ja ehkä jossain määrin tavaran fyysiselle liikkumiselle mikä aiheuttaa aika helposti enemmän päästöjä kuin 5g tukiasema.Olipas loistava mainos.
Mainoksesta ei ilmennyt miten paljon vähemmän sähköä 5G kuluttaa muihin käytettäviin yhteyksiin nähden.
Luontoa se kuitenkin säästää, siitä kerrottiin useasti.
Olihan se joo mainosvideo. Kai tuo luontoa säästävä väite perustuu ihan siihen oletukseen että paremmat tietoliikenneyhteydet mahdollisesti vähentävät tarvetta ihmisten ja ehkä jossain määrin tavaran fyysiselle liikkumiselle mikä aiheuttaa aika helposti enemmän päästöjä kuin 5g tukiasema.
Yhden talouden tasolla kiinteistön lämmittämisen ja asukkaiden liikkumisen päästöt ovat tietysti paljon merkittävämpiä kuin laajakaistan päästöt. Operaattoritasolla kansallisesti merkitys on kuitenkin suhteessa suurempi. Kattavia laskelmia aiheesta ei ole toistaiseksi löydettävissä, mutta asiaa voisi tarkastella vaikkapa laajakaistapalvelun tuottamiseen tarvittavien laitteiden virrankulutuksen kautta.
Yksittäinen kolmen solun 5G-tukiasema vie lähes 1500 wattia, alueelle niitä tarvitaan tietysti useampia. On vaikea arvioida kuinka montaa asiakasta, vaikka kymmenellä tukiasemalla voidaan yhtä aikaa palvella, puhuttaneen sadoista, ehkä max. tuhannesta liittymästä. Riippuu paljon kuormituksestakin.
Omakotitalojen valokuiduissa käytetään usein GPON-tekniikkaa, jossa asiakasta lähimpänä olevat laitteet ovat passiivisia prismoja, virrankulutus siis pyöreä nolla. Keskuslaite (OLT) vie täydellä kuormituksella noin 550 wattia, jolla hoidetaan yli 8000 aktiivista ja yhtä aikaa nettiä käyttävää asiakasta.
Lounea käyttää kestävästi tuotettua nollapäästöistä sähköenergiaa – rohkenemme siis väittää ilman tarkempia laskelmiakin olevamme hyvin kilpailukykyisiä ainakin tällä osa-alueella, joka on elinkaaren kannalta merkittävin.
Todellisuudessa asia on paljon monisyisempi ja verkon rakentamisestakin tulee päästöjä, niin valokuidulle kuin 5G:lle. Kaapelia kumpikin kaivaa koneilla, eikä 5G tukiasemakaan mastoon nouse lihasvoimalla. Tässä olisi hyvä aihe laajemmalle tutkimukselle tai lopputyölle.
Voittaja: Alustavasti Valokuitu – laajakaistapalvelun tuottamisen osalta
Vesilinnut ovat kuitenkin hätää kärsimässäLuontoa se kuitenkin säästää, siitä kerrottiin useasti.
Varmaan tarkoitit modeemia? Mutta ei ole merkitystä, ihan samalla tavalla toimivat. Kannattaa tietysti varmistaa, ettei ole mikään Australian markkinoille tarkoitettu laite tai vastaava, mutta aika vähän noita tuolla näkee.
Tuskin norjalaiset ihan äänettömiä yhtiömiehiä ovat vaikka omistusosuus ei olisikaan määräävä?Ei Telenor/DNA voi sanoa mitään, koska heillä vähemmistöomistus SYV:sta.