- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 1 844
Ratkaisuhan olisi eSIM.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Sanoisin että ei välttämättä kosteus ole ongelma. Laite kun on päällä on sen lämpö ulkolämpötilaa aina jonkin verran korkeampi, tai ainakin vähintään sama. Tiivistyvän pinnan täytyy olla kylmempi kuin valitseva ympäristö, että kosteuden tiivistyminen tapahtuu. Ja yleensä muutenkaan ulkoiman lämpötila muuttuu niin nopeasti.Sekin on periaatteessa mahdollista, tosin lukijat on speksattu samoihin käyttölämpötiloihin. Valitettavasti tuon korjaaminen tuskin onnistuu.
Minusta suurin ongelma ulkoilemaan joutuvaan elektroniikkaan aiheutuu pintoihin tiivistyvästä kosteudesta (kotelot eivät ole ilmatiiviitä ja lämpötilanvaihtelut). Piirilevyjen lakkaus on yksi keino tuohon, mutta siitäkin voi tulla aikaa myöden haitta, kun lämpöliike yms. tekee lakkaan halkeamia, jotka suorastaan imevät kosteutta.
B715 ei kehtaa pitää nyt parvekkeella -25 lämpötiloissa, vaikkakin kesällä toimi loistavasti.
Tyhmä kysymys:
Vaatiiko uuden SIMmin jos haluaa vaihtaa liittymänsä 4G->5G vai onnistuuko ns. lennosta ettei tarvitse käydä ruuvaamassa ulkomodeemista korttia ulos tässä pakkasessa? Paketissa odottaisi bränikkä DNA 4G sim, jos haluan päivittää liittymän 5G niin pitääkö tilata uusi SIM?
Kyllä pakkasesta on iloakin. Omat nopeudet Huawei N5836X:lä olleet luokkaa 150-200/30 DL/UL ja nyt pakkasilla jopa 300-400/40-55 Mbps . Masto ei taida sijaita optimaalisen lähellä ja on mäen takanakin, mutta on tämä kyllä vanhaa ADSL:ää 17/12 DL/UL paljon parempi.Jotain hyötyä näemmä tästä pakkasest on. Nyt ulkona tosiaan se -25C ja upload speedi nousu 31 huijakoilta 55 megaan. Alaspäin kyllä ihan normaali ~550. Kai tuolle mastolle vaan on liikaa matkaa ettei muuten irtoa parempaa, paitsi nyt kun on vähempi häiriötä ilmassa.
Sekin on periaatteessa mahdollista, tosin lukijat on speksattu samoihin käyttölämpötiloihin. Valitettavasti tuon korjaaminen tuskin onnistuu.
Minusta suurin ongelma ulkoilemaan joutuvaan elektroniikkaan aiheutuu pintoihin tiivistyvästä kosteudesta (kotelot eivät ole ilmatiiviitä ja lämpötilanvaihtelut). Piirilevyjen lakkaus on yksi keino tuohon, mutta siitäkin voi tulla aikaa myöden haitta, kun lämpöliike yms. tekee lakkaan halkeamia, jotka suorastaan imevät kosteutta.
Minkähän takia pakkanen vaikuttaa noin voimakkaasti? Voisikohan olla, että kovalla pakkasella ilmankosteus on matala ja sen vuoksi radioaallot kulkevat paremmin.Jotain hyötyä näemmä tästä pakkasest on. Nyt ulkona tosiaan se -25C ja upload speedi nousu 31 huijakoilta 55 megaan. Alaspäin kyllä ihan normaali ~550. Kai tuolle mastolle vaan on liikaa matkaa ettei muuten irtoa parempaa, paitsi nyt kun on vähempi häiriötä ilmassa.
Kyllä. Sen huomaa kyllä ihan 4G:lläkin. Mulla on noin kuusi kilometriä matkaa (ilmaa välissä) Denarin 800+1800+2100 - tukariin. 2100 MHz signaalinvoimakkuus syksyllä oli n. -100 dBm (RSRP) ja nyt kovalla pakkasella -90 dBm (RSRP). Lisäksi lataus- ja lähetysnopeudet ovat kummatkin noin kaksinkertaiset (150/20 - 300/40) 3CA:lla, täällä kuuden kilometrin päässä.Minkähän takia pakkanen vaikuttaa noin voimakkaasti? Voisikohan olla, että kovalla pakkasella ilmankosteus on matala ja sen vuoksi radioaallot kulkevat paremmin.
mmwave 5G:n kanssa tuon ilmankosteuden, kuten kaikkien muidenkin esteiden, pitäisi vaikuttaa vielä paljon voimakkaammin kuin tämänhetkisen sub 6Ghz 5G:n kanssa
Mielenkiintoista että sillä on noin suuri vaikutus, en olisi osannut arvata. Jos sataa rankasti niin se sitten varmaan vastaavasti laskee nopeuksia? Noilla matalammilla taajuuksilla tuon vaikutuksen luulisi olevan pienempi.Kyllä. Sen huomaa kyllä ihan 4G:lläkin. Mulla on noin kuusi kilometriä matkaa (ilmaa välissä) Denarin 800+1800+2100 - tukariin. 2100 MHz signaalinvoimakkuus syksyllä oli n. -100 dBm (RSRP) ja nyt kovalla pakkasella -90 dBm (RSRP). Lisäksi lataus- ja lähetysnopeudet ovat kummatkin noin kaksinkertaiset (150/20 - 300/40) 3CA:lla, täällä kuuden kilometrin päässä.
Kyllä, sumu, sade ja lumisade heikentävät vastaavasti nopeuksia. Matalemmat taajuudet eivät niin välitä, mutta sitten korkeammat näillä etäisyyksillä ja erityisesti paluukaista.Mielenkiintoista että sillä on noin suuri vaikutus, en olisi osannut arvata. Jos sataa rankasti niin se sitten varmaan vastaavasti laskee nopeuksia? Noilla matalammilla taajuuksilla tuon vaikutuksen luulisi olevan pienempi.
Tämä ilmeisesti (digi/kaapeli-)tv-maailmasta alkunsa saanut paluukaista-nimitys (kun puhutaan uplinkistä) on kyllä hanurista. Ei varsinaisesti kuvaa mitään käytettävää protokollaaerityisesti paluukaista
DNA 5G koti harkinassa. Ulos tulee siis boksi minkä dna omistaa mutta mityäs laitteita suosittelette millä tekis verkon kotiin? Onko DNA kauppaamat googlen vehkeet mistään kotosin?
Lue ennen DNA päätöstä ettei tule ylläreitä: Huawei N5368X päivitykset - tuki.dna.fi - DNA
En osaa sanoa Googlen vehkeistä, mulla on torppa täynnä Ubiquiti Unifia (USG, 3*US, 5*UAP), hyvin rokkaa.
Keskeneräiseen olisi tulossa korjaavia softapäivityksiä, mutta tämä taitaa olla jo valmis. Viat ovat tuoteominaisuuksia?Näkee hyvin, miten keskeneräinen koko purkki on.
Ei ole keskeneräinen. Vika on DNAn verkossa. Elisalla toimii hyvin tämä. Oma laitteeni ei ole buuttaillut lainkaan, tällä hetkellä uptime yli 40 vrk jo.Näkee hyvin, miten keskeneräinen koko purkki on. Jos nyt 10v päästä olisi jo toimivia laitteita ja onneksi löytyy myös huoneistosta valokuitu, niin ei tartte tulevaisuudessa kärsiä toimimattomuudesta.
DNA;n maksamassa postauksessa ainakin sanovat seuraavaa:
"Teknisesti suurin muutos 2021 aikana tulee olemaan siirtyminen itsenäiseen 5G-arkkitehtuuriin (SA eli standalone). Tämä parantaa entisestään nopeuksia, alentaa viiveitä ja mahdollistaa verkon viipaloinnin asiakaskohtaisiin tarpeisiin. 5G saavuttaa itsenäisen aikuisiän eikä tarvitse enää tuekseen 4G-runkoverkkoa."
Aikataulu vaan on aika laaja.
Ihan normaalisti gigaisena toiminut tuo.Oikein hyvin on nyt pari kuukautta pelannut DNA 5G täällä Lahden syrjäseudulla, (kuuluvuuskartan mukaisen) kuuluvuusalueen (ulko) reunalla. Eivät suostuneet tänne Koti 5G:tä myymään, niin olen ihan vaan varaamattoman kaistan varassa.
Nyt huomasin kuitenkin, että tuo Huawein H312:n (CPE WIN) PoE-palikka kättelee vain 100 Mbps nopeudella LAN-suuntaan. Testattu Ubiquiti USG:llä ja Gigaisella kytkimellä. En tiedä mitä tuo kättelee varsinaisen ulkomokkulan kanssa, mutta itseä kiinnostaa toki ensisijaisesti tuo sisäverkon suuntaan tuleva yhteys.
Onko muilla yhteisön jäsenillä ko. portti ihan normaalisti gigaisena?
Tilasitko kaapelit Kiinasta vai teitkö itse ja säästit?PoE-palikka kättelee vain 100 Mbps nopeudella LAN-suuntaan
Onko se aiemmin toiminut gigaisena, vai etkö ole pannut asiaa merkille? Jos on toiminut, niin silloin tuo kiinalainen kaapeli on ehkä se todennäköisin vikapaikka.Mokkulalle menee tuo mukana tullut litteä naru, jota en vielä ole vaihtanut, enkä osannut epäilläkään.
Jäikö jollekin sitten epäselväksi mitä tuolla "paluukaistalla" tarkoitetaan?#offtopic
Tämä ilmeisesti (digi/kaapeli-)tv-maailmasta alkunsa saanut paluukaista-nimitys (kun puhutaan uplinkistä) on kyllä hanurista. Ei varsinaisesti kuvaa mitään käytettävää protokollaa
Ilmeisesti se ei ole koskaan toiminut gigaisena. Nyt vaan panin asian merkille, kun noita sisäverkon laitteita tuossa tunkkasin ja huomasin että tuo vilkutteli oranssia WAN-portissa.Onko se aiemmin toiminut gigaisena, vai etkö ole pannut asiaa merkille? Jos on toiminut, niin silloin tuo kiinalainen kaapeli on ehkä se todennäköisin vikapaikka.
Kiitos vinkeistä! Tosiaan - näitä PoE-jännitteitä on tarjolla moneen lähtöön. Tämä ongelma ratkesi vaihtamalla tuo laitteen mukana tullut litteä eetteripiuha kunnon CAT 7 -vetoon, jolla olen tehnyt muutkin vedot rakenteisiin.Älä kuitenkaan testaa sitä passive-PoE-injektoria minkä tahansa laitteen kanssa, koska korkea jatkuva dc-jännite voi hajottaa minkä tahansa muun laitteen portin siellä PoE-lähtöpuolella.
Väliaikaisen kaapelin veto modeemille lienee se helpoin vaihtoehto testata, onko siinä alkuperäisessä kaapelissa se vika.
Zyxel NR7101 on viimein tilattavissa. Kovaa hintaheittoa näyttää olevan. Verkkokauppa.com - 770e, pienemmiltä toimijoilta reilut 600e.
Itse tilasin saksasta (reichelt.com) myös reiluun kuuteensataan kun toimitusaika oli arvioitu 3-7 arkipäivää. Suomessa noita näyttää olevan varastossa vasta tammikuun puolivälistä alkaen.
Miten on NR7101 toiminut, nyt tuota rupee saamaan suomestakin alta 600€ joten tarkoitus tilata itsellekin LTE7460 tilalle jos saisi useammalla CA:lla nopeamman yhteyden. Itsellä ei vielä kuulu 5G alueellani mutta varaudun tuohon joten en näe järkevää ostaa tässä vaiheessa mitään muuta kuin 5G valmis laite.
Onko Zyxel toiminut niin kuin pitääkin? Onko muilla kokemuksia tästä "ZyXEL NR7101 5G/4G/LTE -modeemi ulkokäyttöön" modeemista?
Noniin DNA 5g saatu tosin 6 viikkoa myöhässä luvatusta. 5 kertaa soittanut tilauksen jälkeen ja joka kerta luvatiin asennus 2 päivän päästä. Mittaus oli sama mitä itse tein 4g kanssa eli äijät käveli boksin ja läppärin kanssa ympäritaloa. Testasivat ooklan speedtestillä. Lisäksi jäi paskanen maku avaimet käteen asennus lupauksesta kun googlen boksit vaan oli laitettu pöydän reunalle eikä asennusta niistä tehty lainkaan kuten luvattu.
Seuraavaksi odottelen reklamaation tuloksia. Ilmeisesti aika monelle tarjonneet 2kk ilman maksuja?
Lisäksi jännitän pätkiikö....
Oliko tämä siis sellainen "Koti 5G"?googlen boksit vaan oli laitettu pöydän reunalle eikä asennusta niistä tehty lainkaan kuten luvattu.
Oliko tämä siis sellainen "Koti 5G"?
Eikö heillä tosiaan ole mitään Oikeita™ laitteita signaalivahvuuksien mittaamiseen, vaan luukuttelevat jotain Speedtestiä?
Täällä DNA Koti 5G asentaja tuli pihaan, astui ulos autosta ja totesi että masto on suunnassa 173. Sen jälkeen katsoi kännyn kompassista suunnan. Seuraavaksi kävi ilmi ettei asentajalla ollut lupaa kiivetä katolle jossa oli valmis piuhaveto sisään ja antennimastosta varattu paikka ja jonka takia itse kävin viemässä sitten purkin katolle. Sen jälkeen asentaja ajeli puolenkymmentä kertaa Speedtestiä, totesi että näyttää hyvältä ja mä varmistin että homma toimii mun sisäverkon setupilla. Ok ==> asentaja lähti meneen alle puolen tunnin päästä.
Kyllä Elisan OEM-asentaja täällä kiipesi katolle, kiinnitti laitteen mastoon ja veti verkkopiuhan paikoilleen. Sitä ennen oli Speedtestillä testailtu ja testattiin mastoasennuksen jälkeenkin... Decot asenneltiin toimiviksi haluamiini paikkoihin. Pari tuntia kaikkinensa meni.
Huomenna se selviää! Reicheltiltä peruin tilauksen, kun saatavuus muuttui tilauksen jälkeen muotoon ”ei tiedossa”. Nyt tulee verkkokauppa.com:sta, jonne sitä oli tullut varastoon eilen ja laittoivat silloin myös postitse tulemaan.
Otin pohjille Elisa 5G 1000M kotinetti-liittymän ja Iphone 12 Pro luukuttaa sillä 880 - 930mbps sisätiloissa, joten odotukset on korkealla. Masto n. 300m päässä ja muutama puu välissä.
Mitäköhän ne tekee jos asiakkaalla on vaan tavallinen PC läppäri, ja jokin muu kuin android/iphone kapula?Se noissa DNAn Google Wifeissä ja Elisa Decoissa on hauskaa että eihän niitä pysty edes asentaja itse asentamaan. Molemmat vaatii asiakkaan puhelimen ja tunnukset sovelluksiin joilla tukiasemat käyttöönotetaan.
Mitäköhän ne tekee jos asiakkaalla on vaan tavallinen PC läppäri, ja jokin muu kuin android/iphone kapula?
myyjä lupas että asentajat testaa kannataako paritaloon 3 mesh laitettakannaatako siis ostaa eli onko kantamaa vai vedänkö kaapelilla naapuriin.Miten ne Google Wifit sitten olisi pitänyt asentaa?
Ensituntumia NR7101:sta, toistaiseksi vielä sisälle sijoitettuna, mutta mastoon kohdistettuna.
Kontrollipaneeli ei juuri eroa aiemmin käytössä olleesta Huawein 4G-perusboksista, näprättävää löytyy toki enemmän. Odotin ehkä vähän enemmän ”ammattimaista” UI:ta. Enkkutekstit selkeesti kirjoittanut joku ei natiivi ja jäi vähän vauhdilla kasaan kyhätty vaikutelma.
Ilman sen ihmeempiä säätöjä tuo otti yhteyden suoraan oikean mastoon ja vielä mastossa olevaan soluun, joka on suunnattu tänne päin. Myös solun lukitus on tuettuna, mutta ainakaan alkuun sille ei näytä olevan tarvetta. Ajelen tuota sillattuna ja WAN control panel access disabloituna jolloin purkin oma wlan hallintaa varten tuntuu todella kätevältä ajatukselta siinä vaiheessa, kun laite roikkuu antennimaston päässä. Pienenä yllärinä tuli Elisan valmiiksi natattu IP. Olisin toivonut suoraan julkista IP:tä mutta näillä mennään.
Sisätiloissa nopeudet on olleet pääasiassa 500mbps+, parhaimmillaan yli 700mbps. Upload luukuttaa n. 60mbps. Nämä wlanin yli kaikki, kaapelin veto on vähän vielä vaiheessa. Liittymänä Elisan 5G 1000M Kotinetti.
Cellmapper kertoo solun maksimitehoksi -65dBm, Zyxell kertoo signaalin olevan -83dBm luokkaa noilla 700mbps vauhdeilla.
Eiköhän näiden valossa mene se tonni rikki, kunhan saan tuon ulos ja mastoon kiinni.
Nokiaa se tulee olemaan ja kaipa vaiheittain rupeavat päivittelemään. Uskoisin, että tuovat sinne missä on 4G:llä jo ollut paljon kysyntää. Asukasluku ei varmaankaan ole se kriteeri, vaan 4g käyttöaste. Toki varmaan voi muitakin taajuuksia jonnekin tulla kuin 3,5GHz aika näyttää yleistyykö esim. 700 MHz, n28 ja tuleeko DSS (eli samanaikainen 4/5G) ilmestymään saataville.Onkos nuista yhteisverkon 5G rakenteluista tullut mitään uutta viimeaikoina? Marraskuussa taisivat mainita jotain viimeksi muttei mitään konkreettista.
Eipä silti, ei taida olla pikkukaupungit ihan ensimmäisenä sillä listalla.
Onkos nuista yhteisverkon 5G rakenteluista tullut mitään uutta viimeaikoina? Marraskuussa taisivat mainita jotain viimeksi muttei mitään konkreettista.
Eipä silti, ei taida olla pikkukaupungit ihan ensimmäisenä sillä listalla.
Niin vai supo suomessa ?Tulella leikkimistä tällainen. Telenor avasi jo 3,5 gigahertsin verkon Ruotsissa – Huawein tukiasemilla. Nimittäin Huawei kuten myös ZTE on yksiselitteisesti kielletty Ruotsissa. Toivottavasti Säpö Ruotsissa puuttuu tähän.