Se on tietenkin totta että noita schukopistokkeesta lataavia varmasti on paljon tällä hetkellä. Sen kuitenkin pitäisi olla vain tilapäisratkaisu. Aika moni omakotitalossa asuva kuitenkin sen 11kW tai 22kW aseman itselleen asennuttaa. Ja uusissa rivareissakin näkyy olevan 11-22 kW latauspisteet. Myös joihinkin vanhoihin niitä on asennettu. Varmasti useimmat 70-100kWh akun omistavat haluaisivat kotiin nopeamman kuin 1,8kW (tai "super-Schukolla) 3,7kW latauksen, että auton saa alle vuorokaudessa ladattua.
Miksi auto pitäisi saada ladattua kotona tyhjästä täyteen alle vuorokaudessa?
Tuo lienee relevanttia vain niille jotka oikeasti ajavat joka päivä useampia satoja kilometrejä, eli tosiaan akun täydestä tyhjäksi. Useimmat kuitenkin ajavat paljon vähemmän vuorokaudessa, jolloin ei tule tarvetta saada ladattua koko akun kapasiteetin verran yön aikana, tai edes vuorokaudessa.
Ajan normipäivisin n. 120km työajoja, ja esim. tänään kun tulin kotiin, 52kWh akusta oli jäljellä vajaa 30%. Laitoin sen lataukseen n. 2,3kW teholla, ja nyt ennen nukkumaanmenoa se on päälle 50%. Eiköhän se aamulla töihin lähtiessäni ole latautunut jo reippaasti päälle 80%.
Ainoa lisäarvo mitä kotonani 11kW lataus toisi olisi jos tulisin kovin tyhjällä akulla kotiin ja tietäisin jo ennalta että parin tunnin kuluttua pitäisi lähteä pidemmälle matkalle. Tuon voi ratkaista kahdella tavalla:
1. Ennakoi, vältellen akun ajamista kovin tyhjäksi ellei ole pakko (jos siis on tarkoituksella jättänyt jossain lataamatta ajatellen "No kyllä tuolla vielä kotiin pääsee...", tietämättä että pitäisi lähteä vielä johonkin pidempään ajoon).
2. Käy julkisilla asemilla ottamassa vieläkin nopeampaa pikalatausta yllättävän matkan varalla.
Jos töistä kotiin tulon jälkeen on esim. 10-14 tuntia aikaa ladata, ei silloin ole merkitystä hoituuko lataus seuraavan päivän ajoja varten kahdessa vai 10 tunnissa. Paitsi siinä pörssisähkötapauksessa jos haluaa ladata vain klo 1-5 välisenä aikana yöllä.