Jos jollakulla on todisteita kaupallisesta vaikuttamisesta jossain ketjussa, todisteet voi raportoida ylläpidolle.
Käykö todisteeksi tämä ketju, vai pitääkö viestit yksitellen raportoida? Sinulla lienee moderaattorina parempi näkymä lukuisiin viesteihin, joissa linkitetään sen kummemmitta saatteitta Philipsin television tuotesivulle johonkin nettikauppaan. Itselläni ei koottua näkymää ole, sillä profiilin ja sitä myöten viestihistorian katsomista on rajoitettu.
Toistuva nettikaupan tuotesivulle linkittäminen ei ole keskustelua, vaan myyntiä tai markkinointia. Foorumi toimii näissä tapauksissa liikenteenohjaajana jälleenmyyjän sivulle, vähän samalla tavalla kuin jokin banneri tai suorameili. Kyse ei ole "mainonnasta" sanan perinteisessä merkityksessä, mutta toiminnan tavoite on täsmälleen sama, myynnin lisääminen. Kyse ei siis ole "fanaattisesta kannattamisesta", vaan bisneksen teosta. Tämä legitimoidaan sitten asiakaspalvelumaisella vastaamisella tuotteita koskeviin kysymyksiin, mistä toki on konkreettista hyötyä käyttäjille.
Ongelma ei ole vain omien korvieni välissä, sillä monella muullakin käyttäjällä tuntuu menneen kuppi nurin Philipsin markkinointiin tässä ketjussa. Kuten yritin sanoa, keskustelusta ei tulisi mitään, jos täällä olisi myös LG:n, Sonyn, Panasonicin ja Samsungin myyntimiehet tarjoamassa omia televisioitaan ratkaisuksi joka tarpeeseen ja tyrkkimässä ihmisiä omaan ostopolkuunsa. Foorumille tullaan ymmärtääkseni pitkälti Googlen kautta, luotettavan ja ei-kaupallisen tiedon perässä, ja täältä sitä myös kiitettävästi saakin. Myyjälle tällainen ketju on rautaa; tätä kautta tavoittaa yllättävän suuren porukan, jolla on jo selvät ostoaikeet. Jos kanavan hyväksikäyttöä ei osata tunnistaa tai siihen ei haluta puuttua, luotettavuus ja luottamus alkavat rapautua.
Mitä itse television hankintaan tulee, voin tietyin varauksin suositella Sonyn XG95:n (X950G) 55-tuumaista versiota nykyisellä noin 750 euron tarjoushinnalla heille, jotka eivät syystä tai toisesta halua OLEDia, mutta tykkäävät silti vähän hifistellä. Kyseinen vehje on ollut omassa leffa-, suoratoisto-, kaapeli-tv- ja pelikäytössä viime toukokuusta, jolloin maksoin siitä 888 euroa. Vaikka uusin ohjelmistopäivitys huononsi käytettävyyttä (esimerkiksi Netflix Calibrated Modessa on nyt pakko pitää valoisuussensoria päällä ja valikot ovat yleisesti sekavammat), kuvanlaatu on pirun hyvä. Pakasta vedettynä mutta custom-kuvatilassa värit ovat silmämääräisesti "oikein". Kuva on luonnollinen ja sävykäs, muttei vedä mitään överiksi, vaan pysyy alkuperäiselle uskollisena. Panoroinnit ja pitkät kamera-ajot eivät aiheuta nikottelua, urheilussa liike toistuu sulavasti ilman Motionflow-humputteluakin, ja kirkkautta riittää hyvään HDR-kuvaan. Ainoa suurempi ongelma liittyykin tähän; kohtauksissa, joissa on äärimmäiset kontrastit (esimerkiksi Stranger Thingsin valkoinen hahmo täysin mustalla taustalla), kirkkautta vuotaa paikallishimmennyksestä huolimatta tummiin osiin, ja HDR-kuvan kanssa tekstitykset tuppaavat säätämättöminä loistamaan lujaa. Musta ei ole täysin mustaa, mutta riittää normikäyttöön.
Testailin skaalausta tuikkaamalla muinaiset mutta asialliset DVD- ja Blu-ray-soittimet kiinni ja sekin puoli toimii mallikkaasti; DVD-leffat näyttävät siedettävän kehnoilta ja Blu-ray-leffat oikein hyviltä. 4K-leffat näyttävät siltä miltä pitääkin. Pelikäytössä (normi ja HDR) XG95 futaa mainiosti; kuva on niin hyvä ja alkuperäiselle uskollinen, että se toistaa grafiikkamoottorien puutteet ja toisaalta saavutuksetkin juuri kuten pitää. Kuvasta löytyy asioita, joiden olemassaolo voi jäädä vaatimattomammilla ruuduilla piiloon. Kunhan pelin koodi on kunnossa, mitä se ei aina ole, myös HDR-pelit näyttävät upeilta.
Lyhyesti: jos paneelin epätasainen kuluminen ei omassa käytössä huoleta, ja tykkää laadusta, kannattanee valita noin 900 euron OLED. Jos se ei käy, Sonyn XG95 on oikein hyvä laite nykyisellä hinnalla.