Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Itse ottaisin ehdottomasti OLEDin.Nyt on tilaus aika lähellä. Kumpaa suosittelisitte, kun katson lähinnä normi tv-lähetyksiä. Eläkeläisenä myös valoisaan aikaan. Vaimo tykkää tallentaa. Hyvälle äänelle musiikkifriikkinä paljon painoarvoa (tilanpuute estää hifistelyn).
Philips OLED+903 65 tai Samsung qe65qfnat
Käsittääkseni tuo Powerin kalibrointi on sitä että yksi malli kalibroidaan ja ne samat asetukset kopioidaan muihin identtisiin malleihin. Ne ei todellakaan joka ikistä laitetta kalibroi erikseen.
Nyt on tilaus aika lähellä. Kumpaa suosittelisitte, kun katson lähinnä normi tv-lähetyksiä. Eläkeläisenä myös valoisaan aikaan. Vaimo tykkää tallentaa. Hyvälle äänelle musiikkifriikkinä paljon painoarvoa (tilanpuute estää hifistelyn).
Philips OLED+903 65 tai Samsung qe65qfnat
Ja lisäyksenä jos ei telkkujen omat ämyrit eivät riitä tai miellytä, niin ulkoiset äänijärjestelmät ovat aina vaihtoehto. En lähtisi sisäänrakennettujen äänien perusteella äkkiseltään telkkua valitsemaanBowers&Wilkins ei lyö logoaan paskaan. Eli OLED903.
1.4 high speed kaapeli pitäisi toimia ihan hyvin 4K HDR.Pyöriikö HDR ja 4K kuva tavalliselle HDMI-piuhalla vai pitääkö olla vähintään 2.0 formaatin mukainen "hifi" HDMI-kaapeli?
Entä mistä löytyy hyvä Blu-ray soitin, jossa on myös pieni näyttö?
Sony UBP-X700 kohtuu hyvä ominaisuuksien puolesta mutta se näyttö on poistettu..
Ja lisäyksenä jos ei telkkujen omat ämyrit eivät riitä tai miellytä, niin ulkoiset äänijärjestelmät ovat aina vaihtoehto. En lähtisi sisäänrakennettujen äänien perusteella äkkiseltään telkkua valitsemaan
Pyöriikö HDR ja 4K kuva tavalliselle HDMI-piuhalla vai pitääkö olla vähintään 2.0 formaatin mukainen "hifi" HDMI-kaapeli?
Entä mistä löytyy hyvä Blu-ray soitin, jossa on myös pieni näyttö?
Sony UBP-X700 kohtuu hyvä ominaisuuksien puolesta mutta se näyttö on poistettu..
Tuosta voin omasta kokemuksesta todeta, että läppäreissäni on ollut B&W:n ja Harman Kardonin lätkiä eivätkä ne automaagisesti tee äänestä juurikaan parempaa. Telkkareiden sisänrakennettujen kajareiden ongelmana on TV:n ulottuvuudet, jotka valmistajat pyrkivät saamaan mahdollisimman pieneksi syvyyssuutaan. Kaiuttimien sijoitus vaikuttaa myös stereo-fieldiin sekä äänenlaatuun. Omissa Philipseissä on kajarit ovat olleet aina takana, jolloin ääni heijastuu seinän kautta katsojalle (tosin tuosta oledista en itse niin varma miten toteutettu ja joissain premium-malleissa on jonkinlaisia integroituja soundbareja). Bassontoisto jää näissä normaalisti n. 30W ämyreissä latteaksi ja esim kehuttu Yamahan YAS soundbar subbarilla lähtee alta 300€. Enemmän kun laittaa rahaa peliin, niin surround-systeemit tuo jo aivan eri ulottuvuuden äänellisesti. Totta on myös, että monet halvat ja kalliitkin soundbar-systeemit on huonohkoja ja TV:n oma äänijärjestelmä voi olla monien käyttöön täysin riittävä. Erilliset vahvistimet kaiuttimineen taas voivat olla kalliimpia. Vertailemalla löytää noissakin sen parhaan sweetspotin. Noin yleisesti suosittelisin ehkä ensin testaamaan itse telkun kajarit ja sitten tuomion perusteella laajentamaan muihin järjestelmiin.@Sonyttelija hakee vain
Tietämättä ihan hirveästi Hifistä niin voisin kuvitella ettei muutaman sadan euron ulkoisilla systeemeillä pestä B&W:n suunnittelemaa ääntä. Voin olla väärässäkin...
Tuota vaan harvemmin johdossa tai spekseissä ilmoitetaan, joten tuon liitäntästandardin tuen info tai "high speed" -teksti kaapelissa taitavat olla niitä indikaattoreita kuluttajalle kaapelin ostossa?Ei ole olemassa 1.4 tai 2.0 kaapeleita. Jos kaapeli tukee 18Gbps niin kaikki toimii.
Kyllä on. HDMI 1.4 kaapelit ja liitännät tukevat 10.2 Gbit/s, kun 2.0 tukee 18 Gbit/s. Jälkimmäisellä toimii HDR @ 4k, 1.4:llä ei.Ei ole olemassa 1.4 tai 2.0 kaapeleita. Jos kaapeli tukee 18Gbps niin kaikki toimii.
Hyvälle äänelle musiikkifriikkinä paljon painoarvoa (tilanpuute estää hifistelyn).
Ei voita oled 100-0 Samsungin q9fn mallia. Sampassa on parempi käyttöjärjestelmä,one connect boksi,laajempi väriavaruus,parempi tallennus,parempi hdr ( kirkkaus ) Jos oled niin Panasonic fz800 suosittelen. On helppo käyttää ,parempi kuva kuin Philipsin oledissa ja parempi tallennus. Android tvt on niin bugista paskoja ettei niihin kannata sekaantua.
Mielipide käyttöjärjestelmistä ja One Connect boxin tarve ovat yksilöllisiä. Itse en esim pidä Tizenistä tai WebOS:stä käytössä verrattuna Androidiin. OLEDissa ei ole FALDin heikkouksia kuten local dimmingin aiheuttamaa bloomingia.Ei voita oled 100-0 Samsungin q9fn mallia. Sampassa on parempi käyttöjärjestelmä,one connect boksi,laajempi väriavaruus,parempi tallennus,parempi hdr ( kirkkaus ) Jos oled niin Panasonic fz800 suosittelen. On helppo käyttää ,parempi kuva kuin Philipsin oledissa ja parempi tallennus. Android tvt on niin bugista paskoja ettei niihin kannata sekaantua.
OLEDin väriavaruus lienee aina around sen 100%, HDR kirkkaus tuossa sen 880nit, tuplavirittimet, tallennus ja 90min timeshift löytyy... Ja Android TV vaan nyt sattuu pesemään jonkin in-house käyttiksen luotettavuudessa mennen tullen.
Philips 65OLED903 | EISA – Expert Imaging and Sound Association
Tuossa näytetään kyllä jo panostaneen astetta enemmän äänentoistoon. Rohkenen kyllä silti epäillä esim basson potkua elokuvakäytössä. Tietysti jos tila on haasteellinen ja tuo riittää, niin kaikin mokomin.
Kyllä on. HDMI 1.4 kaapelit ja liitännät tukevat 10.2 Gbit/s, kun 2.0 tukee 18 Gbit/s. Jälkimmäisellä toimii HDR @ 4k, 1.4:llä ei.
- Standard HDMI Cable – up to 1080i and 720p
- Standard HDMI Cable with Ethernet
- Standard Automotive HDMI Cable
- High Speed HDMI Cable – 1080p, 4K 30 Hz, 3D and deep color
- High Speed HDMI Cable with Ethernet
- Premium High Speed HDMI Cable
- Premium High Speed HDMI Cable with Ethernet
- Ultra High Speed HDMI Cable (48G Cable) – 4K, 5K, 8K and 10K at 120 Hz
Ei tuollaisesta jugurttipurkin kokoisesta subista kiinnitettynä muoviseen koteloon voi kyllä odottaa kovin kummoista ääntä. Samoin stereokuva jää pakosti ohueksi kun kaiuttimet on niin lähellä toisiaan. Varmaan parempi kuin perus tv:n äänentoisto, mutta ei pärjää erillisille kaiuttimille.
OLEDin väriavaruus lienee aina around sen 100%, HDR kirkkaus tuossa sen 880nit (ja se mainitsematon mustantoisto pesee LED-televisiot luonnollisesti), tuplavirittimet, tallennus ja 90min timeshift löytyy... Ja Android TV vaan nyt sattuu pesemään jonkin in-house käyttiksen luotettavuudessa mennen tullen.
Philips 65OLED903 | EISA – Expert Imaging and Sound Association
Tuon Philipsin ulkonäön perusteella veikkaan, että äänentoisto vastaa juurikin parinsadan euron soundbaria. Bassotoisto tietysti kysymysmerkki, kun ei ole ulkoista subbaria, tosin halpissoundbarien subbarit nyt ovat muutenkin hirveitä.Tietämättä ihan hirveästi Hifistä niin voisin kuvitella ettei edes parin sadan euron ulkoisilla systeemeillä toisaalta pestä B&W:n suunnittelemaa ääntä. Voin olla väärässäkin...
Jahas, kuvittelin tekstitysbloomauksen aiheutuvan nimenomaan paikallishimmennysalueiden liian vähäisestä määrästä. Vastaavasti OLED valaisee jokaisen pikselin erikseen, niin miten bloomingia ylipäänsä syntyy?Tuosta Oled vs. Qled bloomingista voi jokainen katsoa HDTV_testi C8/Q9 kohdasta 9.19 jossa on selvästi havaittavissa molempien tekniikoiden kärsivän siitä. Aika samanlaisia ovat, 65" Oled ja 55" Qled.
Mitä tulee Oledien mustaan se on parempi. Kun katsotaan esim. valkoisen tai harmaan värin esiintymistä testeissä usein on Oled vihertävä ja Q9 on kirkkaampi värien osalta, joskus jopa valkoinen palaa puhki. Ehkä sitä pohjaan palamista pelätään Oledin kohdalla. Kuitenkin värikolmiotestit ovat kummallakin C8/Q9 varmasti standardien mukaiset. Se miten sitten säädetään kotona on asia erikseen.
Kaupassa olevat telkut on säädetty alunperin valmistajan spekseihin, näin sanottiin minulle kun kysyin LG C8n asentajalta, joka laittoi telkkua seinälle Jätkäsaaressa. Ongelmahan tulee sitten kun joku ottaa kapulan käteen ja alkaa "parantamaan" kuvaa.
Kontrastitila -asetusta säätämällä?Philipsin pus7601 saa faldin agressivisimmalla asetuksella tekstitys/yleisesti bloomingin kokonaan pois, tietysti tämä syö kirkkautta rajakohdista ja harmaiden yksityiskohtia mutta pidän tuon kompromissina silti käytössä.
Kontrastitila -asetusta säätämällä?
Onhan siinä pikselin edessä kuitenkin jonkinlainen pinnoite, voihan se levitä sitä kautta hiukan. Plasmatelkkareissa oli paksu lasi, ja se kyllä selvästi aiheutti bloomingia, vaikka jokaista pikseliä pystyttiinkin kontrolloimaan tarkasti.Jahas, kuvittelin tekstitysbloomauksen aiheutuvan nimenomaan paikallishimmennysalueiden liian vähäisestä määrästä. Vastaavasti OLED valaisee jokaisen pikselin erikseen, niin miten bloomingia ylipäänsä syntyy?
Jep, Contrast mode : Best picture ja fald toimii maksimilla.
Jahas, kuvittelin tekstitysbloomauksen aiheutuvan nimenomaan paikallishimmennysalueiden liian vähäisestä määrästä. Vastaavasti OLED valaisee jokaisen pikselin erikseen, niin miten bloomingia ylipäänsä syntyy?
Läpinäkyvä teksti oli taas itselleni hiukan vaikeasti luettava. Oma sweetspot löytyi kun lisäsi tekstilaatikon, keltaiset tekstit ja mustan tasavarjostuksen teksteilleHDR teksti-bloomingista pääsee parhauten eroon säästämällä tekstitys läpikuultavaksi (Netflix). Ainakaan Q8DN:llä se ei enää ole haitallista.
Taisin minäkin hieman säädellä muutakin, en muista tarkkoja asetuksia nyt.Läpinäkyvä teksti oli taas itselleni hiukan vaikeasti luettava. Oma sweetspot löytyi kun lisäsi tekstilaatikon, keltaiset tekstit ja mustan tasavarjostuksen teksteille
Helppo vastaus: kamerassa. Youtuben yli kuvanlaatua arvioidessa tulee yhtenään vastaan tällaisia pullonkauloja. Ja niitä sitten ajoittain koitetaan käyttää yleispätevinä argumentteina tyyliin "pakko olla totta, kun omin silmin Youtube-videossa näin".
Vai onko sitten syynä se että palava ledi valaisee viereiset ledit joista "näkyy läpi"? Ja molemmissa sama ilmiö, siis yhtä hyvä tai huono, millä silmällä (kameralla) mitä sitten katsookin.
Joskus rakentelin LED_BAReja joista piti jokainen irtoled eristää mustalla teipillä jotta olisi LED_rivi hyvän näköinen. 20 kpl litteää LEDiä ja ensimmäinen valaisi viittä viereistä. Saman tyylinen ilmiö kumminkin.
Digikameran kuvissakin näkyy joskus kirkasta valoa kohti kuvattaessa pikselien ylivalottuminen kennon läpi, aurinko ainakin tekee sen, vaikka olisi ihan sivussa.
En ole pitkään aikaan kokeillut, mutta ainakin aiemmin Sonyn sisäinen Chromecast näytti aina kaiken 60 Hz moodissa. Formulat ja lätkä tod näk 50 fps -> pitäisi vaihtaa chromecastikin 50 Hz moodiin jotta olisi sulavaa. Erillisissä Chromecasteissahan tuo optio on.Televisiona Sony xf55 ja ongelma sisäisen chromecastin käyttö. Formulaa ja lätkää katsoessa kuva nykii jatkuvalla syötöllä. Motionflow vakiolla.
OLEDin väriavaruus lienee aina around sen 100%, HDR kirkkaus tuossa sen 880nit (ja se mainitsematon mustantoisto pesee LED-televisiot luonnollisesti), tuplavirittimet, tallennus ja 90min timeshift löytyy... Ja Android TV vaan nyt sattuu pesemään jonkin in-house käyttiksen luotettavuudessa mennen tullen.
Philipsissä näkisin etuina kajarit ja ambilightin. Käyttöjärjestelmä paljolti mieltymyksistä kiinni. Kummallakaan ei metsään meneTelevision osto on lähestynyt loppuhuipennusta, onko teidän mielestä fiksut vaihtoehdot itsellä elikkäs Philips 903 ja lg C8 molemmat 65".
Molemmat lähtevät suhteellisen samalla rahalla, philipsillä saisin ilmeisesti vähän paremmat TV:n kaiuttimet.
Nykyiseen tilaan en kuitenkaan pysty kotiteatteria rakentelemaan.
Tuskin kovin pahasti metsään voi mennä kummallakaan? Käyttöjärjestelmät ilmeisesti hiukan erilaiset?
TV:n käyttö painottuu elokuvat + urheilu.
Television osto on lähestynyt loppuhuipennusta, onko teidän mielestä fiksut vaihtoehdot itsellä elikkäs Philips 903 ja lg C8 molemmat 65".
Molemmat lähtevät suhteellisen samalla rahalla, philipsillä saisin ilmeisesti vähän paremmat TV:n kaiuttimet.
Nykyiseen tilaan en kuitenkaan pysty kotiteatteria rakentelemaan.
Tuskin kovin pahasti metsään voi mennä kummallakaan? Käyttöjärjestelmät ilmeisesti hiukan erilaiset?
TV:n käyttö painottuu elokuvat + urheilu.
Tuosta Oled vs. Qled bloomingista voi jokainen katsoa HDTV_testi C8/Q9 kohdasta 9.19 jossa on selvästi havaittavissa molempien tekniikoiden kärsivän siitä. Aika samanlaisia ovat, 65" Oled ja 55" Qled.
Mitä tulee Oledien mustaan se on parempi. Kun katsotaan esim. valkoisen tai harmaan värin esiintymistä testeissä usein on Oled vihertävä ja Q9 on kirkkaampi värien osalta, joskus jopa valkoinen palaa puhki. Ehkä sitä pohjaan palamista pelätään Oledin kohdalla. Kuitenkin värikolmiotestit ovat kummallakin C8/Q9 varmasti standardien mukaiset. Se miten sitten säädetään kotona on asia erikseen.
Kaupassa olevat telkut on säädetty alunperin valmistajan spekseihin, näin sanottiin minulle kun kysyin LG C8n asentajalta, joka laittoi telkkua seinälle Jätkäsaaressa. Ongelmahan tulee sitten kun joku ottaa kapulan käteen ja alkaa "parantamaan" kuvaa.
Juuri sillä optisella (jos ei tarvitse enää tietokoneeseen kytkeä).Yamaha WXC-50 -MusicCast-esivahvistin 295,00 €
Tällä hetkellä kaiuttimet ja subwoofer ovat kiinni tällaisessa esivahvistimessa, joka on kiinni tietokoneessa optisella ulostulolla. Millä lähdöllä tuo esivahvistin kannattaisi kytkeä televisioon? Vai onnistuuko se noilla liitännöillä mitenkään fiksusti?