Samsungissa on pelaamiseen paremmat ominaisuudet (pienempi input lagi, up to 1440p/120Hz natiivi-inputit, adaptive sync-tuki). Riippuu nyt siitä paljonko tuota painottaa silloin tällöin pelailun kannalta.
Philipsissä ja Sonyssä noissa kyseisissä malleissa tietääkseni IPS-paneeli, kun taas Samsungissa VA-paneeli. Siis IPS = heikompi natiivikontrasti, paremmat katselukulmat. VA = parempi natiivikontrasti, jonkin verran heikommat katselukulmat. Molemmat paneelityypit voivat kärsiä pilveilystä, mutta IPS:n kirkkaamman mustan tason takia pilveily ja taustavalon epätasaisuus saattaa olla todennäköisemmin havaittavissa. Tämä riippuu kuitenkin TV-yksilöstä ja siitä, katsooko televisiota ylipäätään koskaan hämärässä tai pimeässä.
Ambilight saattaa jonkin verran piilottaa IPS-paneelin ongelmakohtia, jos sitä pitää päällä.
Android TV:stä en uskalla sanoa pahaa sanaa, koska se on todistettu tässä ketjussa niin monta kertaa jo tällä hetkellä täydelliseksi ja vieläpä koko ajan parantuvaksi, ja kaikki valitukset sen käytettävyydestä ovat vain muutosvastarintaa tai omaa tyhmyyttä.
Joka tapauksessa siis Philipsissä ja Sonyssä Android TV ja Samsungissa Tizen.
Sonyn ainoa "valttikortti" on se, että taustavaloa ei välkytetä lainkaan jos liiketoistoasetuksissa BFI ei ole päällä - kts esim
Sony X850F Review (XBR65X850F, XBR75X850F, XBR85X850F - tosin Rtings-arvostelun "Flicker-free" kohta sanoo hämmentävästi "Flicker-free: No" vaikka arvosanaksi annetaan täysi 10 ja teksti sanoo ettei kuva vilku. Tämä on sama asia kuin monitoreissa mainostettu flicker free / eye saver / tms ominaisuus, suurinta osaa ihmisistä tämä ei haittaa lainkaan mutta joitakin se häiritsee paljonkin (taustavalon vilkutusta esim. 200 Hz taajuudella ei näe mutta sen saattaa tuntea pidemmän päälle).
Mutta jos PWM-taustavaloiset monitorit eivät ole koskaan aiheuttaneet oireita, valitsisin Philipsin ja Samsungin välillä.