V2N:ssä ovat sarjassa, Linusista ja L3:sta en ole varma, lienevät niissäkin sarjassa. Mutta olisi tyhmää eritellä varoituksia tavalliselle matti meikäläiselle joka ei ymmärrä sarjassa ja rinnakkain välistä eroa, joten on parempi kertoa vain, että älä käytä vanhoja ja uusia sekaisin.
Koska monella kiusaus laittaa vanhoja ja uusia sekaisin, jos uusia ei ole tarpeeksi, niin hyvä kieltää ns vastuu vapautus, jos tulee mutinaa toimivuus haasteista. En sitä kommentoinut, vaan tuota latautumis juttua. Siis itse puhun otsikoin laitteesta.
Lithium on epävakaa alkuaine ja sen vuoksi esim. kolhuja ottanut akku/paristo voi syttyä palamaan.
En tässä halua kiistellä, vaan nyt yritän ymmärtää mitä riskejä, niiden tasoa, jos valmistaja puhuu vakavista turvallisuus riskeistä, niin nyt vähän tuoksuu se että laitteessa on jotain suunnittelu kämmejä, tai nyt ei vaan ole testatttu.
Se miksi kiinnostaa, johtuu ihan siitä että lithium paristoissa on hyviä ominaisuuksi, laajat käyttöalueet, hyvä kapasiteetti, hyvä virrana-antokyky käyttöiän ajan. Omianisuuksia jotka nimenomaan sopii tähän käyttötarkoitukseen.
Ymmärtääkseni paristojen paloriksi on varsin pieni, varsinkin kun nyt ei puhuta marketin paristolaatikosta, tai pesään heittelystä. varsinkin kun nyt ei puhuta akkuista, jotka nekin varsin turvallisia käyttää. Ohje ei kuitenkaan kieltänyt ladattavien akkujenkäyttöä.
Jos laitteessa on sellainen ominaisuus että litiumparistoilla vaara että ovesta ei pääse ulos esim hätätilanteessa, siis ihan oikeasti, niin ok, ei kannatta käyttää jos sillä merkitystä.
Jos vakavaturvallisuus riski on se että pikäkestoinen, pitkää hyvin virtaa antava ja jännitteen säilyttävä paristo johtaa siihen että ovi ei välttämättä mene lukkoon, niin selvä, sitten mietittävä tapauskohtaisesti.
Jos vakavaturvallisuus riski on se että laite ei osaa varoittaa pariston loppumista oikein, niin selvä, silloin pariston käyttö voi olla hyvinkin perusteltua siitä huolimatta. ja ymmärtääkseni myös käytetään kohteissa joissa halutaan varmistaa että riittävät huoltovälin.