Windows 11 keskustelu

Onko joku kokeillut asentaa Windows 11 ulkoiselle levylle? Rufuksella ilmeisesti saa tehtyä.
 
Neljän fyysisen ja kolmen virtuaalisen koneen kokemuksella:

Työläppäri (HP EliteBook 645 G9) oli ainoa, millä ei mennyt kaikki putkeen 24H2:n kanssa. 2kpl BSOD sain aikaiseksi (WIN32K_POWER_WATCHDOG_TIMEOUT, vikakoodi 0x19c, Win32k ei saa herätettyä näyttöä). Aina ei tullut crashia, mutta näytöt / UI saattoi vetää ihan täysjumiin jos näytöt kävivät nukkumassa tai UAC-prompti yritti avautua. Taustalla kaikki toimi ilmeisesti OK (musa jatkoi soimistaan "hamaan tappiin") mutta mikään käyttöliittymäkomponentti Windowsissa tai yhdessäkään softassa ei enää auennut tai reagoinut mihinkään -> pakkobuutti.

Koneessa oli sisällä uusimmat firmikset ja ajurit HP:lta, joten kokeilin ensin tuloksetta ajaa suoraan AMD:ltä ladatut uudemmat piirisarja- ja näyttisjurit koneelle. Virransäästöasetusten viilaus ei sekään auttanut, kone saattoi edelleen jäätää totaalisesti UAC-prompteihin. Jäätymiset sain ratkottua sillä, että ajoin koneelle Windows Updaten kautta tulevat ajuripalikat (eli sälä tyyliin Advanced Micro Devices - System - 1.2.0.119, HP Inc. - Extension - 1.66.3710.0 jne). Defaulttina koneella on ajuriasennukset Windows Updatesta blokattuna... pitää ehkä harkita asiaa uudelleen :hmm:

Toki tuon ratkettua lokakuun kumulatiivinen päivitys ei uponnut koneelle kirveelläkään (error 0x80073713). Päädyin ajamaan 24H2:n uudelleen korjausasennuksena, minkä jälkeen sain lokakuun päivitykset sisään. Jospa tässä pärjäisi nyt ilman säätöä edes marraskuun päivityksiin asti :geek:
 
tuleeko siinä jotain hyödyllistä uutta, tuossa 24h2
Tein vain päivityshomman 23H2 → 24H2 eli mikään ei juurikaan muuttunut miksikään. Luuria käytän ikäänkuin modeemina usb:n kautta niin kytkeytymisaika tipahti puolesta minuutista neljään sekuntiin. Hoh.

Epäkelpoa rautaa täällä M$:n mukaan mutta kattellaan nyt 9 päivää vielä kun on tuo win.old kansio vielä masiinalla.


lisäys ja päivitykset rullaa 24H2...

1728545779423.jpeg
 
Miten käytännössä tapahtuu valmiskoneen OEM Win 11 Pro palauttaminen koneelle, josta on kovalevy jyrätty yli? Pitääkö koittaa säästää joku valmistajan palautusosio (onko niitä vielä?), vai kelpaako geneerinen asennuslevy niin että Windows nuuhkii itse OEM lisenssin raudasta?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
255 274
Viestejä
4 438 642
Jäsenet
73 523
Uusin jäsen
ajoha

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom