Windows 10 keskustelu

Etkös juuri kertonut että et ole vaihtanut osia moneen vuoteen.
No, käsittääkseni nelisen vuotta on "moneen vuoteen" tietokoneessa.
Tästä alla olevasta oli alkuperäinen kysymys ,jos vain pysyttäisiin itse asiassa. Mikähän on sinun neuvosi?:)
 
Viimeksi muokattu:
Tuo mbr->gpt muunnos ei teknisesti ottaen ole vaatimus c asemalle. Se on vaatimus uefi partitiolle, joka löytyy levyltä erikseen. Itsellä siis työpöytäkoneella on c asema edelleen mbr asemana, vaikka laite buuttaa uefin kautta (joka on gpt). Tuo uefi buuttaus piti asettaa päälle, kun halusin SAM:n käyttöön näyttikselle (6800).
Tarkkoja toimenpiteitä en enää muista (pitää varmaan kaivaa, jos ne jostain löydän), mutta ajoin ainakin tuon konversion mbr2gpt, mutta sitä en saanut koskaan c asemalle toimimaan. Uefi asemalle sain sen muistaakseni lopulta toimimaan ja taisin kopioida Windows filut Windows läynnistystikulta tuonne partitiolle konversion jälkeen (ko. partitiosta piti muistaakseni tiedostot poistaa tai sitten ne poistuivat ko. konversiolla). Sitten windowssin käynnistystikku uusiksi käyntiin ja fixboot komentoa muistaakseni. Sitten se uefi partitio tuli biossilla näkyviin jolloin Windows lähtee myös mbr levyltä käyntiin ihan oikein uefina (ja SAM oli päällä itsellä kuten kuului).

Muistaakseni ilman niiden tiedostojen poistoa uefi partitiolta sain vain permission denied herjan (tuolla mbr2gpt komennolla) jota en netistä löytyvillä korjausehdotuksilla saanut ohitettua mitenkään vaikka komensin eri taikakomentoja.

Suosittelen tiedostojen varmuuskopiointia :) ennen tuota rumbaa.
 
Jos se nettipiuha unohtuu ottaa irti asennettaessa Win 10 Homea, niin paikallisen käyttäjän saa luotua kun antaa virheellisen/randomin @outlook.com-osoitteen ja salasanan. Kun noi esim. veikko@outlook.com random passulla on antanu, niin pitäisi tulla virheilmoitus ja sen jälkeen avautuu mahdollisuus luoda paikallinen tili.
 
Vaikka piuhat unohtuukin ja sen nypää irti kesken asennusta, niin toimii hyvin niinkin. Osaa vaihtaa käyttäjän paikkalliseksi kesken kaiken.
 
Itsellä siis työpöytäkoneella on c asema edelleen mbr asemana
Tai siis c-aseman sisältävä levy, eikö?

Disk Managementistahan viimekädessä näkee onko levy GPT vai MBR. Jos klikkaa hiiren oikealla vaikka sitä Disk 0 -levyä ja valitsee Properties, niin Volumes-välilehdeltä (Disk Information/Partition style) voidaan havaita onko kyseessä GUID Partition Table (GPT) vaiko Master Boot Record (MBR).

Vielä tähän MBR -> GPT -muunnokseen liittyen muistelisin että jokunen vuosi sitten minulla oli yhteen läppäriin (UEFI ehkä??) asennettuna Windows 7 ja levy oli MBR. Sitten jossain välissä päivitin käyttiksen Windows 10 -versioon. Ja kun hieman myöhemmin päivitin koneessa olleen spinneri-mallisen limpun SSD-aikaan ja palautin usein tälläkin sivustolla "mainostamallani" Macrium Reflect Free -sovelluksella spinneriltä otetun levyimagen SSD:lle niin Macrium ehdotti (tai oikeastaan vain totesi) että nyt levystä tehdään samalla GPT-mallinen. Eikä siinä mitään, hyvinhän se sujui. Ei mitään ongelmia. Saatan toki muistaa väärinkin, mutta vahva mielikuva minulle on jäänyt että juurikin näin tapahtui.
 
Tai siis c-aseman sisältävä levy, eikö?

Ei. C -aseman sisältämän levyn partition style on MBR. Se saa olla MBR ihan rauhassa, kunhan tuo efi partitio on korjattu konvertoimalla, kopioimalla sinne filut ja fixbootilla kerrottu windowssille/biossille? että mistä pitää buutata (ja firmware täten windowssista muutettu UEFI tilaan). Ikävä kyllä ohjeita en nyt tahdo tähän löytää että millä sivuilla surffailin.

Tuota mbr2gpt yritin käyttää, mutta se tosiaan antoi persmission denied tai validation failed, en ihan tarkkaa enää muista. Tämän jälkeen kaivoin jostain ohjeen jossa opastettiin miten ko. efi partitio konvertoidaan, kopioidaan uefi windows buuttaustikulta tiedostot ko. partitioon, buutataan ko. tikulta korjaustoimenpiteisiin ja komennetaan fixboot tms. komento jonka jälkeen buuttausvaihtoehto tuli biossiin ja se osasi sen uefi tilassa buutata (niin että legacy support vanhoille levyille on poissa päältä). Nämä kaikki komennot hoidin komentoriviltä windowssin ulkopuolella (muistaakseni buuttaamalla tuolla windows -tikulla). Eli en käyttänyt mitään kolmannen osapuolen softia.
 
Viimeksi muokattu:
No, käsittääkseni nelisen vuotta on "moneen vuoteen" tietokoneessa.
Tästä alla olevasta oli alkuperäinen kysymys ,jos vain pysyttäisiin itse asiassa. Mikähän on sinun neuvosi?:)
Windows-lisenssejä on monenlaisia. Itse olen tutustunut seuraaviin:
- Volyymilisenssit (Enterprise / Educational): Voidaan asentaa samanaikaisesti useaan koneeseen
- Retail: Voidaan asentaa yhteen koneeseen kerrallaan
- OEM: Voidaan asentaa vain yhteen koneeseen, usein esiasennettu. Muunkinlaisia OEM-lisenssejä saattaa olla, mutta en ole tavannut.
- Päivitetty Windows seiskasta tai kasista: Voidaan siirtää uuteen koneeseen, jos alkuperäinen lisenssi oli retail-tyyppinen. Luulisin.

MS-tilistä on apua lähinnä siirrettäessä retail-lisenssiä koneesta toiseen, jos product key on talletettu MS-tilin taakse. Toki tili on muutenkin hyödyllinen.

Ja emolevyn vaihto siis on sellainen "merkityksellinen kokoonpanon muutos", joka aiheuttaa lisenssin kelpoisuuden tarkistuksen.

Linkkaamassasi artikkelissa nähtävästi oletetaan, että lisenssi on retail-tyyppinen.
 
niin tarkoitus ei siis ole asentaa windowsia uusiksi vaan siirtää se nykyisestä emosta uuteen kovalevyn mukana. muutenhan tuossa ei olisi mitään ongelmaa..

Eikös yksinkertaisin ole kirjautua MS tilille ja varmistaa että tietokoneen tiedoissa lukee "Windows is activated with a digital license linked to your Microsoft account.”" Lisäksi katsot selaimella että ko. koneen nimellä näet sen laitteen siellä MS tilillä.

Sitten vaihdat emolevyn ja kirjaudut sisään. Sitten valitset että hardware has been changed tms. mikä se valinta siellä olikaan mahdollisena ja valitset annetulta listalta sen oiken koneen (jos sulla on useita laitteita sinne listattuna):
 
Eikös yksinkertaisin ole kirjautua MS tilille ja varmistaa että tietokoneen tiedoissa lukee "Windows is activated with a digital license linked to your Microsoft account.”
Tuotahan olen koittanut ehdottaa, mutta kysyjä ei halua ms tiliä.
Joten ehdottakaa jotain muuta, jos muuta yleensä onkaan?:lol:
Onkohan kysyjä saanut näistä kommenteista mitään selkoa. tuskin?:p
 
Viimeksi muokattu:
MS tilin saa kyllä poistettua ja sen aktivointikytköksen poistettua (tämän rumban jälkeen). Teoriassa pelkkä digitaalinen allekirjoitus (ja laitteisto on muuttunut valinta) saattaa toimia, mutta ilman serialia en usko sen olevan mahdollista. Serialin kanssakin se valittaa aktivoinnista, ja sen saa kyllä aktivoitua mutta tätä joutuu toistamaan jonkin aikaa ja aktivointia valittaa ko. ajan. Itsellä muistaakseni on joku viikko/pari tuossa rumbassa joskus mennyt (olisiko ollut windows 8 avain), mutta hyväksyi sen lopulta (en tiedä onko tuolla joku cooldown tyyppinen aika jonka aikana se ei suostu vaihtamaan laitteistoa kunnes se kuluu umpeen eikä se edellinen laite ole verkkoon asti päätynyt). Nopeamminkin saattaa saada toimimaan jos tuo puhelinpalvelu toimii. Itsellä pari kokemusta noista ja toisella kerralla aktivointi onnistui robotilla ja toisella kertaa lopulta ei.
Avain kannattaa toki ottaa talteen jos sellainen on: (OEM toteutuksesta riippuen voi olla esim. läppärin johonkin eeprommin jemmattu jolloin sitä ei saa näkyviin). Jos OEM avain on ostettu erikseen (ja syötetty itse) niin silloin sen yleensä saa näkyviin.

Tällä hetkellähän itsellä on jostain syystä yksi seriali aktivoituna kahdelle eri koneelle. Vaihdoin emon aikoinaan tuohon pääkoneeseen jossa serial on kytketty MS tilin kautta ja siirsin vanhan emon tyttären koneeseen ja siinä se aktivointi on jostain syystä aktivoinut itse itsensä (asensin windowssin ilman serialia). En sille ole mitään tehnyt, mutta tässä nyt vuoden odottanut koska se aktivointi irtoaisi mutta ei tunnu irtoavan. Ehkä se sitten päivittää itseään jos jossain vaiheessa vahdan komponentteja riittävästi, mutta sitä odotellessa.
 
Viimeksi muokattu:
Ehkä se sitten päivittää itseään jos jossain vaiheessa vahdan komponentteja riittävästi, mutta sitä odotellessa.
Justiinsa, itse muistan olisiko vuonna 2011 paikkeilla asensin ainakin viiteen kavereitten koneeseen win 7 pron samalla omalla oem avaimella tai vastaavalla ja kaikki aktivoitui !!!!
Sitten he kukin tietysti siirtyi win 10:n ja kaikki saivat aktivoitua omansa win 10 pro:n. Näin taannoin ja sitten alkoi mikin kyttäys. Kaikki kiva kiellettiin. Saahan toki vielä win 8 ja win 7 päivitettyä ilmaiseksi win 10:n :)
 
Viimeksi muokattu:
Millä saa nykyään blokattua Windows 10 Homessa (20H2) Windows Updatea, ettei asentaisi näytönohjaimelle ajuria? Vanhempi HP:n läppäri, joka alkaa lagaamaan n. sekunniksi parin sekunnin välein jos näyttiksen ajurit asentaa. Kokeiltu on valmistajan omia ajureita, Windows Updaten ajureita sekä AMD:n sivuilta ladattuja mutta jokaisella näistä sama härö. Microsoftin Perusnäyttöajurilla toimii tökkimättä, joten helppo ratkaisu surffi-/tekstinkäsittelykoneeksi menisi ihan tuolla perusajurillakin.

Edit: Tämä ei enää toimi: Hide Windows Updates or driver updates
Ei siis löydä blokattavaksi ajuria.
 
Käytä aktivoinnin vianmääritystä. Eli puhtaan asennuksen jälkeen kirjaudut sisään omalla MS-tilillä, valitset asetukset - > päivittäminen ja suojaus -> aktivointi, käynnistät aktivoinnin vianmäärityksen ja valitset että olet vain päivittänyt koneen komponentteja. Digitaalinen käyttöoikus siirtyy uuteen emolevyyn.

Jos et ole MS-tiliä tehnyt, pitää soittaa MS:n tuotetukeen ja hoitaa aktivointi sitä kautta.
Mä heitin muistaakseni aikoinaan vanhan win 7 pro avaimen, kun vaihdoin emon ja se aktivoitu sillä takaisin win 10 pro:n.
Juu näin on. Perinteinen toimintaohje oli, että jos lisenssisi on OEM-tyyppinen, niin emon vaihtuessa hankit uuden lisenssin, mutta retail-lisenssin pitäisi kelvata edelleen. Product key kenties joudutaan syöttämään uudelleen, jos se ei ole tallessa MS-tilin takana. Mutta näköjään säännöt ovat muuttumeet. Jos lisenssi on linkattu MS-tiliin, sen voi ottaa käyttöön toisella koneella Activation troubleshooter -menetelmällä, vaikka lisenssi on OEM-tyyppinen. Ja näköjään saman lisenssin voi aktivoida useallakin koneella, ainakin joksikin aikaa. Olen siis tätä harjoitellut virtuaalikoneilla, kun minulla on nippu huokeita ebay-lisenssejä, jotka oletan OEM-tyyppisiksi. Ei taida olla OEM- ja retail-lisensseillä käytännössä mitään eroa, paitsi jos käyttäjä ei suostu MS-tiliin.

Toissapäivänä en tätä vielä uskonut, oppia ikä kaikki. Vielä jos Microsoft dokumentoisi nämä uudet säännöt.
 
Viimeksi muokattu:
Tuotahan olen koittanut ehdottaa, mutta kysyjä ei halua ms tiliä.
Joten ehdottakaa jotain muuta, jos muuta yleensä onkaan?:lol:
Onkohan kysyjä saanut näistä kommenteista mitään selkoa. tuskin?:p
Emo vaihdettu ja kivuttomasti meni. vanhasta emosta levyt irti ja kiinni uuteen emoon. virrat päälle ja windows konffasi itsensä ylös.
Aktivointi tikkunassa tilana oli virhe aktivoinnissa, laitoin change product key -kohtaan win 8.1 pron tuoteavaimen ja win 10 aktivoitui sillä.
avain oli retail ja lisenssin tila ennen emon vaihtoa ja uudelleen aktivoinnin jälkeen 'windows activated with a digital license'. en ole koskaan sitonut avainta ms tiliin.

ainoa moka tapahtui siinä etten ennen emon vaihtoa poistanu asuksen softia koneelta. niistä heitti käynnistyksessä herjaa kun oli eri merkkinen ja eri piirisarjallinen emo alla.
eikä pystynyt suoraan uninstaamaankaan kun valitti ettei tue tätä tuotetta :D, no löyty siihen windowsin perusuninstalleria järeämpi työkalu millä lähti pois.
 
Viimeksi muokattu:
Windows pakottaa päivittämään ja käynnistämään uudelleen lähitunteina.

Luin kuitenkin, että uusin päivitys saattaa joillakin lukita koneen Bitlockerin toimesta. En ole koskaan tietoisesti Bitlockeria käyttänyt ja tarkistin asetuksista, että kaikilla kovalevyillä Bitlocker on "poistettu käytöstä". Onko siis mitään riskiä, että tietokone menisi lukkoon uudelleenkäynnistyksen jälkeen?

 
Niin no, tätä BitLockeriahan ei voi asentaa tai poistaa, koska on Windowsin sisäinen ohjelma...
 
Ai niin tämäkin tuli kokeiltua, ei auttanut, asentaa silti

Kokeile laittaa Windowsin verkkoyhteys metered-yhteydeksi. Sen pitäisi estää automaattiset päivitykset kokonaan.

1613894831680.png
 
Olen siis tätä harjoitellut virtuaalikoneilla, kun minulla on nippu huokeita ebay-lisenssejä, jotka oletan OEM-tyyppisiksi. Ei taida olla OEM- ja retail-lisensseillä käytännössä mitään eroa, paitsi jos käyttäjä ei suostu MS-tiliin.
Vaan nepä taitavatkin olla retail-versioita ne ebay-lisenssit. slmgr -dli sanoo:
1613895547537.png

Vaikka koskaan en ole tietoisesti retail-lisenssiä ostanut. Joten eivät nuo kokeeni mitään todista. Retail-lisenssi on siirrettävissä tietenkin. Vaimon läppärissä olisi OEM-lisenssi, mutta siihen en uskalla koskea.
 
Vinkkejä missä 6 GB käytettynä tilana saattaisi piilotella? C-aseman levynkäyttö 28,2 GB ja kaikki tiedostot/kansiot valittuna näyttää 22,2 GB. Hibernate-toiminto/file disabloitu kuten kuvasta näkyy.

windows_space.jpg

@TenderBeef

Oletko saanut ratkaisua tai löytänyt syyllistä, että mihin sulta on 6 GB hävinnyt?

Sillä itsellä on nyt jostain syystä sama ongelma. Reilut viikko sitten C-asemalla oli vapaata 151 GB ja nyt sitten jostain syystä vain 144 GB vapaata.

Mitään isoja pelejä en ole asentanut pitkiin pitkiin aikoihin ja eikä ole tullunna myös vähän aikaa edes ns. pelattua jossa tallentaisin pelitilannetta.

Ainoa sovellus jonka asensin oli muutama päivä sitten PowerISO 4.9 ohjelman (viimeisimmästä versiosta jostain syystä Defender urputti ja eikä antanut asentaa ns. kirveelläkään).

Asensin tuon Treesize ohjelman mutta EI sekään tuo mitään valaistusta, että mihin ihmeeseen on mennynnä reilut 7 GB.

Olen poistanut kaikki turhat välitiedostot sekä ajanut wsreset.exe ohjelman sekä ajanut vianmääritykset Windows Storelle ja WIndows Updatelle...näin neuvoo MS ohjesivu.

Mutta ei auttanut asiaan.

CrystalDiskInfo näyttää että Samsung SSD 256 GB kiintolevy on OK!
 
Windows 10 nykyään piilottelee paljonkin tiedostojaan, joita ei näy missään listauksissa, etenkin jos käytät Storea. Eipä tuolle mitään pysty tekemään, ellet halua rikkoa järjestelmää ja mennä sörkkimään noita suojattua polkuja käsin...
Ja monesti päivityksissä menee tuo Restore point systeemi päälle ja se myöskin varaa tilaa kyselemättä.
 
Oletko saanut ratkaisua tai löytänyt syyllistä, että mihin sulta on 6 GB hävinnyt?
En ole. Latasin myös sen ehdotetun softan ja tein lopuksi vertailua sen, admin promptin ja guin tiedostonhallinnalla, ja muutamista windowsin kansioista nämä kolme eri tapaa olivat eri mieltä miten paljon tilaa ne vievät (huom. myös siis windowsin oma admin prompt vs. guin tiedostonhallinta). Mitään logiikkaa en oikein löytänyt mistä erot noiden kolmen välillä tulivat. Ainoa mistä tuli vihjettä oli se, että (jos muistan nyt vielä oikein) windowsin joku "app" kansio ei taida ainakaan guin tiedostonhallinnassa näkyä tilaa vievänä (vaikka olen asetuksista kaikki estot laittanut pois) ja selitti ehkä osin asiaa mutta löin hanskat naulaan kun tämän kolmoisvertailun kanssa ei mitään oikeasti selvää syntynyt.
 
Tullu siihen päätelmään että microsoft store on niin rikki ettei auta kuin kokeilla korjaavaa asennusta niin mitä kaikkea se nyt poistaa? Kaikkin windows appit? Että uskaltaako erilliset kiintolevyt jättää kiinni operaation ajaksi?
 
Tullu siihen päätelmään että microsoft store on niin rikki ettei auta kuin kokeilla korjaavaa asennusta niin mitä kaikkea se nyt poistaa? Kaikkin windows appit? Että uskaltaako erilliset kiintolevyt jättää kiinni operaation ajaksi?

Korjausasennuksen voi tehdä niinkin, että asentaa saman windows version vikaantuneen päälle. Se on sama kuin säivitysasennus, jossa mitään ei poisteta. Korjaa windowsin ongelmat ja homma jatkuu siitä mihin se jäi.
 
Tullu siihen päätelmään että microsoft store on niin rikki ettei auta kuin kokeilla korjaavaa asennusta niin mitä kaikkea se nyt poistaa? Kaikkin windows appit? Että uskaltaako erilliset kiintolevyt jättää kiinni operaation ajaksi?
Kerro toki jos saat storen toimimaan. Mullakin se on niin jumissa että edes laskin ei lähde päälle. Mitään ei myöskään storesta voi ladata. Vaikka mitä loitsuja on ajeltu mutta ei vaan toimi.
Winkkaria en ala tuon takia asentamaan uudelleen.
 
Kirjoitin tuossa aikaisemmin omasta ongelmasta. Kun viikon jälkeen kiintolevyltä oli vähentynyt yllättäin noin 7 GB vapaata tilaa.
Samalla mainitsin, että vapaata tilaa ei tule vaikka poistaa väliaikaiset tiedostot.

Sitä kumminkin ihmettelen kun valitsee poistaa väliaikaiset tiedostot niin winukka ilmoittaa väliaikaiset tiedostojen kooksi 5,56 Gt ja kumminkin on vain poistettavissa 135 Mt (kuva) vaikka ruksii kaikki kohdat.
Eihän tuolla tavalla vapaudu vapaata tilaa yhtään gigaa vain joku hassu yli sata megaa.

PS. Winukkaa on pujahtanut pieni suomenkieliseen sanaan pieni virhe (kuka huomaa kuvasta).

Image2.jpg
 
Kokeile laittaa Windowsin verkkoyhteys metered-yhteydeksi. Sen pitäisi estää automaattiset päivitykset kokonaan.

1613894831680.png

Windows 8.1 Prosta lähtien olen hiukan ihmetellyt, että kummassa kohdassa pitäisi tuo valitsin pitäisi olla? tuossa käytön mukaan laskutettava yhteys.

Kun W8.1 oletuksena on Käytössä ja sekä W10Prossa.

Että missä tuo valitsin pitäisi olla kun on 4G LTE rajaton yhteysnopeus rajattomalla datakatolla sekä kiinteä kuukausimaksu?

Voisko ystävällisesti vääntää rautalankasta...kun olen jotenkin ymmärtänyt, että jos tuo on käytössä nettinopeus olisi hidasta sekä lataaminen.
 
Voisko ystävällisesti vääntää rautalankasta...kun olen jotenkin ymmärtänyt, että jos tuo on käytössä nettinopeus olisi hidasta sekä lataaminen.

Tuo vaikuttaa vain Windowsin sisäisten toimintojen internetin käyttöön: Windowsin päivitykset, Microsoft Storen kautta asennettujen sovellusten automaattiset päivitykset, uuden laitteen liittämisessä Windows ei automaatisesti lataa sille ajuria, ym. Muiden ohjelmien internetin käyttöä tuo asetus ei hidasta, esimerkiksi netin selailua Chromella tai Firefoxilla tai Steamin pelien latausnopeutta tai Youtuben videoiden laatua.
 
Tuo vaikuttaa vain Windowsin sisäisten toimintojen internetin käyttöön: Windowsin päivitykset, Microsoft Storen kautta asennettujen sovellusten automaattiset päivitykset, uuden laitteen liittämisessä Windows ei automaatisesti lataa sille ajuria, ym. Muiden ohjelmien internetin käyttöä tuo asetus ei hidasta, esimerkiksi netin selailua Chromella tai Firefoxilla tai Steamin pelien latausnopeutta tai Youtuben videoiden laatua.

Mulla oli kerran läppäri mukana ja yhdisten sen todella hitaan liittymään omaavaan kännykkään. Ja kun windows alkoi tuuttaamaan omia päivityksiään samoin tein niin mihinkäänmuuhun ei enää kaistaa riittänytkään. Eli tuo on todella hyvä, joskin aivan turhan liian piilossa oleva optio ruksittavaksi.
 
PS. Winukkaa on pujahtanut pieni suomenkieliseen sanaan pieni virhe (kuka huomaa kuvasta).
Huomaan enemmän virheitä Sinun viestissäsi kuin kuvassa... :asif:

Mutta näin pikaisella silmäyksellä epätoivottu-sanan voisin ehkä korvata ei-toivotulla. Muutoin oikolukuni ei juurikaan tuottanut tuloksia, etenkin kun kyseessä on tietokoneympäristö eikä kielitoimiston käytävä. Tai jotain.
 
Huomaan enemmän virheitä Sinun viestissäsi kuin kuvassa... :asif:

Mutta näin pikaisella silmäyksellä epätoivottu-sanan voisin ehkä korvata ei-toivotulla. Muutoin oikolukuni ei juurikaan tuottanut tuloksia, etenkin kun kyseessä on tietokoneympäristö eikä kielitoimiston käytävä. Tai jotain.

Se on tämä kohta punaisella värillä ympyröity (kuva).

Image2.jpg


En tiedä miksi se tässä pitää ilmoittaa, että 94,6 Gt käytössä.

Mutta jos otan Oma Tietokone ---> C-asemasta Ominaisuudet niin siinä ilmoitetaan, että Käytetty tila: jne.

Eikö tuossa voisi lukea ennemmin, että 94,6 Gt käytetty. ;)
 
Nyt tarvitaan apua, pitkän ajan jälkeen olisi taas tarve kotiverkolle. Ei mitään hajua kuinka sen voi windows 10 luoda kun viimeksi ollut käytössä xp ja 7 aikoina. Pitäisi pari kansiota jakaa tiedostoja ja tulostimet samaan verkkoon ja näitä pystyisi käyttää sitten vaikka android älypuhelimella (tämä ei ole aivan pakko). Kaikki koneet 3-4 kpl on windows 10 home tai pro versioita. Vai joutuuko tässä muistitikun kans pelleillä vielä loppuelämän kun se alkaa tympäsemään jo.
 
Sekä poistettu puoliväkisin ja asennettu uudelleen, ei vaan toimi.
[/QU
Get-AppxPackage -AllUsers| Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”} powershellillä ja WSReset.exe cmd;llä järjestelmänvalvojana tietty.
 
Viimeksi muokattu:
Get-AppxPackage -AllUsers| Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”} powershellillä ja WSReset.exe cmd;llä järjestelmänvalvojana tietty.
On nuokin ajettu. Get antoi useita herjoja luonnollisesti koska softia on päällä.
"Add-AppxPackage : Deployment failed with HRESULT: 0x80073D02, Pakettia ei voitu asentaa, koska sen muokkaamat resurssit ovat parhaillaan käytössä. "
 
Aika ihmeellistä, kun itsellä ei ole ollut vastaavaa?:hmm:
Tää onkin tiltissä :) Todennäköisesti tämä käyttäjätili on jotenkin umpisolmussa ja uuden tilin luonti auttaisi siihen. Siihen ratkaisuun olen törmännyt netissä. Itse ei vaanjaksa vaihtaa tiliä tuollaisen takia.
 
Sain vanhemman koneen omaksi, jossa laillinen Windows 7 Pro. Tämä on VLK masiina. Voinko ja jos niin kuinka päivitän tämän Windows 10:ksi ilmaiseksi?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 264
Viestejä
4 485 716
Jäsenet
74 129
Uusin jäsen
GentlePeace

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom