VR-keskustelua (Oculus Rift, HTC Vive, GearVR ja PSVR)

Viestiketju alueella 'Muut PC-komponentit ja oheislaitteet' , aloittaja varakreivi de Valmont, 17.10.2016.

 1. Tukkeuma

  Tukkeuma

  Viestejä:
  571
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Onko tuo Samsung odyssey+ nyt ne lasit mitkä kannattaa ostaa, kun konetehoa löytyy (1080Ti)? Eglobalcentral.eu myy niitä 537 eurolla, onko hyvä vai huono diili?
  En ole seurannut näitä lasihommia nyt yhtään pitkään aikaan, onko lähiaikoina tulossa jotain killer -tuotetta markkinoille, jota kannattaisi jäädä vielä odottelemaan?
   
 2. Kvaari

  Kvaari

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Jos proriteettina on kuvanlaatu, niin Odyssey+ on tällä hetkellä hinta-laadultaan loistava ratkaisu, jos silmikko istuu päähän. Ohjainten liikkeenseuranta ei ole koko ajan katkeamattoman virheetöntä, joten sitä varten Vive tai Oculus on parempi vaihtoehto. Tai sitten hankkii Viven kapulat ja majakat erikseen Odyssey+:lle. Luetun perusteella toimii.

  Pelasin juuri Odysseyn kapuloilla Arizona Sunshinen läpi, niin kyllä tuollainenkin onnistuu, vaikka kapulat toimivat paremmin seikkailuvetoisemmissa ja rauhallisissa peleissä, joissa hetkelliset pätkimiset ei haittaa. Ja toki simuissa Odyssey(+) loistaa, kun ei kapuloita käytetä.
   
  Tukkeuma tykkää tästä.
 3. Tukkeuma

  Tukkeuma

  Viestejä:
  571
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Tilaukseen lähti odyssey+ :)
   
 4. Atorox

  Atorox

  Viestejä:
  449
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  En ymmärrä audiosta kauheasti, mutta mielestäni Odysseyn matalat taajuudet ovat pikemminkin pahasti alikorostuneita. Odysseyn ääni on hauras ja ohut, kun taas Oculuksen äänessä on jytkettä ja voimaa silloin, kun sitä tarvitaan tai halutaan. Odysseyn matalat taajuudet tulevan hieman paremmin kuuluviin, jos kuulokkeita painaa voimakkaasti korvia vasten.

  Windows ei anna laitteelle "Realtek USB2.0 Audio" minkäänlaisia säätömahdollisuuksia, joten olen tässä katsellut jotakin taajuuskorjainsoftaa, jolla ääntä voisi yrittää parantaa.
   
 5. Kvaari

  Kvaari

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Äsken kurkkasin nettikeskusteluja, niin niitä taajuuksia kai voi koittaa jostain Windowsista säätää. Minulla ei ole Oculuksen kuulokkeista kokemusta. Silloin kun Odysseyn sain, olin helpottunut kun äänenlaatu oli huomattavasti parempi kuin ennakolta pelkäsin. Vertailukohtaa on pilipalikuulokkeisiin, joilla ei tee juuri muuta kuin puhu nettipiheluita. Aktiivikäytössä musiikin kuuntelussa on Sennheiser HD 280 PRO -kuulokkeet, eikä niitä ole tullut edes ikävä integroidun ratkaisun vaivattomuuden takia. Nuo HD 280 -kuulokkeet eivät olekaan bassojytkeeseen suunnattu, joten korvat ei sitä tottumuksesta osaa odottaa.

  Varmasti jykevyyttä voisi enemmänkin Odysseyn matalassa päässä olla. Voiko osin olla kiinni siitäkin, kuinka hyvin kuulokkeet korvalle asettuvat?
   
 6. Atorox

  Atorox

  Viestejä:
  449
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Tuollaisen Boom3D:n trial-version asensin. Bass boost -preset + ihan aavistuksen ylätaajuuksia lisää auttoi huomattavasti. Kyllä tämä on jo ihan kohtuullinen näin.

  Voi hyvinkin olla. Äänen laatu muuttuu koko ajan, kun liikuttelen kuulokkeita vähänkin korvillani. Bass boostin käyttöönoton jälkeenkin vaatii painetta korvaa vasten, jotta ääni kuuluu parhaimmalla mahdollisella tavalla.
   
 7. Starglazer

  Starglazer Tukijäsen

  Viestejä:
  1 119
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pääsin tänään testaamaan Vive Pro:ta. Yllättävän iso ero oli tarkkuudessa Riftiin verrattuna. Kuulokkeet eivät toimineet niin niitä en voinut verrata. Tunnin ajan pelailtiin kaverin kanssa. Testipeleinä Beat Saber, Space Pirate Trainer ja Elven Assassin. Aika äkkiä tunti vierähti. Itselläni ei ole kuin Beat Saber joten muita pelejä en voinut suoraan verrata.
  Muuten kokemus oli toki hyvin samanlainen, näkokenttä oli samaa tasoa Riftin kanssa. Headsetin kiinnitys tuntui olevan hieman kätevämpi kuin Riftissä muttei ihan yhtä tukeva.
   
 8. Nisupulla

  Nisupulla

  Viestejä:
  177
  Rekisteröitynyt:
  26.09.2017
  Valitsivat The Game Awards -gaalassa vuoden VR/AR-peliksi Astro Botin. Vallankumouksellinen ja uusia latuja avaava pioneeri. Eikä tarvitse edes olla genren varsinainen fani ymmärtääkseen tämän.

   
 9. aajiikoo

  aajiikoo

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2017
  Nyt on muutama päivä takana kokemusta Lenovo Explorerista. Tilasin itsekin BF-tarjouksesta, koska hinta oli nyt sillä tasolla, että tällainen satunnainen pelailijakin viitsii lähteä kokeilemaan VR:ää. Kiitoksia vain vinkistä, olisi muuten kyllä mennyt tämäkin tarjous ohi.

  Plussat:
  - Kuvanlaatu oli positiivinen yllätys. Foorumikeskustelujen perusteella odotukset oli aika alhaalla, mutta laatu riittää itselleni täysin ainakin tässä vaiheessa.
  - Wow-efekti oli aika suuri ilman aikaisempaa kokemusta VR:stä. Varsinkin The Lab ja Assetto Corsa yllättivät.
  - Alkuvaikeuksien jälkeen kapuloiden seuranta on toiminut hyvin, ei pätki ja muutenkin seuranta on tarkkaa.

  Miinukset:
  - Asentaminen ei todellakaan ollut plug&play: ensimmäinen ilta meni kokonaan taistellessa, koska kapuloiden seuranta ei toiminut huonostikaan. Välillä kapula leijui metrin pään yläpuolella, välillä se katosi kokonaan ja lopulta kapuloita ei enää löytynyt ollenkaan. Koko WMR myös kaatui muutaman minuutin välein. Ankaran googlettelun jälkeen löysin jonkun kohtalotoverin, jolla oli auttanut, kun siirsi USB 4.0 adapterin emolevyn USB-portista johonkin toiseen porttiin, joka on kauempana emolevystä. No, siirsin adapterin koneen etupuolen porttiin ja hommahan alkoi saman tien toimimaan. Aiheuttaakohan emolevyn läheisyys jotain häiriöitä signaaliin, en tiedä...?

  Alunperin oli ajatuksena käyttää tätä lähinnä ajosimuissa, mutta nyt kiinnostus on herännyt myös muihin peleihin. Latasin kokeeksi Contagion VR Demon, mutta en saanut kapuloita toimimaan kunnolla siinä. Trigger- ja grip-napit toimivat, mutta en ole kyllä keksinyt, että miten tuossa liikutaan. Joystick tai padi kumpikaan eivät tee mitään. Onkohan tuo demo edes WMR yhteensopiva, koska alkunäkymässäkin on ohjainkaaviot vain Riftille ja Vivelle...?

  Vielä pitäisi saada tuo toimimaan Dirt Rallyssa. Yritin sitä eilen joidenkin ohjeiden mukaisesti eli asensin ensin Reviven ja sitten yritin asentaa Oculuksen softan, mutta jostain syystä tuo Oculuksen asennus ei ilmeisesti mene aivan loppuun asti, vaikka olen monta kertaa yrittänyt sitä. Asennuksen päätteeksi ruutuun jää vain loputtomasti pyörimään Oculuksen logo ja latausympyrä. Nyt sitten kun avaa Steam VR:n, niin Revive herjaa Oculuksen puutetta ja näyttäisi aiheuttavan kaatumisia silloin tällöin. Saakohan tuota Dirt Rallya toimimaan jollain muulla menetelmällä?
   
  pcp tykkää tästä.
 10. Paksuaksu

  Paksuaksu

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  08.03.2017
  Itsellä ainakin toimii Viven kanssa näillä ohjeilla ilman Oculuksen ohjelmiston asennusta: Dirt Rally Without Oculus Software Installed. : Vive
   
 11. Panzo

  Panzo

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2017
  Itsekin ehtinyt nyt muutaman päivän leikkiä lenovo explorerin kanssa.

  Plussat:
  -Yllättävän hyvä tuohon hintaan (200€). En näe, mitä oculus tekisi paremmin varsinkin, kun hintaa on heti tuplaten.
  -Alussa hieman säätöä, mutta suhteellisen helppo käyttöönotto.
  -Tracking on luokkaa ihan hyvä. Parani mielestäni, kun käänsin koneen ympäri, jotta ohjaimet saa suoran näkyvyyden dongelille.

  Miinukset:
  -Ohjaimet syö 2 AA patteria per ohjain ja imee niitä aika hyvään tahtiin, ladattavat patterit lähes pakko ostos
  -Pari kertaa hävittänyt pelialueen, saa säätää uudelleen
  -Headsettiä saa säätää jonkin aikaan, että saa tarpeeksi hyvän kuvan. Tarpeeksi jos pomppii niin saa säädellä uudelleen.

  Ostaisin kuitenkin uudelleen :)
   
 12. Wasabrod

  Wasabrod

  Viestejä:
  255
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Pitihän tuo peli sitten ostaa, ja onhan kyllä aika siistiä :cigar:
  Opeteltavaa on paljon, liikkuminen on aluksi hieman haastavaa, kun tuossa ei vissiin ole kuin teleportti, niin käy usein niin, että jää vihusta aavistuksen liian kauas ja sitten siinä typeränä huidot miekalla ihan yltämättä. Heittotähtiä on aika vaikea käyttää, mutta harjoittelu on hauskaa.

  Semmoinen ongelma tuli, että kampanjassa Chapter 4:ssa ei ole ollenkaan vihuja?!
   
 13. Starglazer

  Starglazer Tukijäsen

  Viestejä:
  1 119
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No Lenovoa en ole kokeillut mutta itsehän listasit miinukset joissa Rift on parempi :D Seurannan luulisin olevan isoin ero näiden välillä. Toisena asiana on sitten ohjaimet, väittäisin että Touchit ovat tällä hetkellä parhaat ohjaimet VR:ssä.
  Eilisessä Vive Pro testailussa kyllä huomasi Viven paremman seurannan. Kahdella majakalla saavutettiin selvästi parempi träkkäys ohjaimissa mitä Riftin kahdella sensorilla.
   
  Edqar tykkää tästä.
 14. Panzo

  Panzo

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2017
  No joo ehkä hieman väärin sanottu. Tarkoitin, että en itse olisi valmis maksamaan 200€ lisää noiden puutteiden vuoksi.
  Hinta eroa jos olisi maksimissaan 100€, niin saattaisin kallistua riftin puolelle, mutta tyytyväinen tähän olen.
  Katsellaan mitä seuraava vr gen tuo tullessaan, pitäisi sitten konettakin päivittää.

  Tällä hetkellä kaipaisin eniten kunnon AAA pelejä. Jos vaikka seuraavan vr generaation myötä pelinkehittäjät innostuisi enemmän.
   
 15. Ronttosaurus

  Ronttosaurus

  Viestejä:
  274
  Rekisteröitynyt:
  14.02.2018
  Lenovot tosiaan tuli ja kaikki pelittää hyvin mutta samaa ongelmaa on Google Earth VR:ssä kuin muillakin AMD:n näytönohjaimen omistavilla eli kuva näkyy vain tietokoneen näytöllä ja siinä trackaa hyvin mutta kypärään asti ei kuva tule. Kokeilin jollain kivikautisilla näyttiksen ajureilla ja niillä pelitti kyllä mutta en haluaisi kyllä pysyvästi pitää tuollaisia ajureita. Olikos täällä kukaa keksinyt miten tuon saa korjattua? Muilta foorumeilta en löytänyt apuja tähän.
   
 16. soup

  soup

  Viestejä:
  103
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Ei siinä ainakaan kovasti ole valinnassa metsään menty. Oli meinaan omastakin mielestä parhaita kokeilemiani vr pelejä. Taitaa olla ainut vähän pidempi vr peli jonka olen pelannut yhdeltä istumalta läpi.


  Sitten päivitystä bh photon Odysseyn kulkuun. Tänään on omat lasit siirtyneet pakkaukseen. Tilasin myös alkuviikosta vr opticianin odyssey linssit vahvuuksilla. Pitäisi tulla suurin piirtein samoihin aikoihin niin ei tarvitse sitten lasien kanssa sumplia.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2018
  Nisupulla tykkää tästä.
 17. Raunhofer

  Raunhofer

  Viestejä:
  135
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Muotoilisin ehkä mieluummin näin että Lighthousen kanssa on helpompi saavuttaa hyvä, koko alueen kattava liikeseuranta. Riftien kanssa joudut säätämään USB-jatkojohtojen kanssa ja sensorien kattama alue on pienempi, vaikeuttaen sijoittelua. Ehkä joudut hommaamaan jopa kolmannen sensorin, joskin kolmannella sensorilla saakin sitten hieman paremman kattavuuden kuin kahdella base-stationilla. Kuitenkin, monille ehkä yllätyksenä, Riftin Constellation on kuitenkin desimaalin tarkempi. Tämä näkyy pienempänä jitteröintinä, eli karkeasti maailman/käsien tärinänä.

  Tuli joskus noita rinnakkain mittailtua läpi kun yritin selvittää miksi itselleni tuli Vivellä huono olo, mutta Rifteillä ei. Tärinää ei silmin oikein meinannut nähdä, mutta sisäkorva-mikäikinä sen jotenkin silti nappasi. Tyyliin promillea käyttäjistä tuo haittasi ja lottotuurillani satuin kuulumaan heihin. Nyt immuuni +1
   
  Edqar ja Starglazer tykkäävät tästä.
 18. Kvaari

  Kvaari

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Eilen tuli ilmoitus sähköpostiin, että Odyssey+ on matkalla. Jo alkuviikosta pitäisi olla perillä. Pääsee vertailemaan versioiden eroja. Toinen niistä päätyy myyntiin.

  Kokeilin eilen pitkästä aikaa War Dustia. Yhdellä serverillä oli useita suomalaisia. Oli mikrofoni pois päältä, niin en voinut tervehtiä. Palasin päävalikkoon kytkemään mikrofonin, mutta palatessa päädyin jollekin toiselle serverille.

  Edit: Nyt löytyi suosikkiluokka War Dustissa. Support. Pystyy tekemään suoja-asemat hiekkasäkeillä taktisesti hyviin paikkoihin ja parantamaan itseä ja muita ensiapupakkauksilla.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2018
 19. aajiikoo

  aajiikoo

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2017
  Paksuaksu tykkää tästä.
 20. Mixx

  Mixx

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2017
  Täällä myös VR ensikertalainen Lenovon lasien kanssa.

  Toistaiseksi kokemukset lähinnä autopeleistä (Assetto Corsa, Dirt Rally). Dirt Rallya en myöskään meinannut saada aluksi toimimaan, mutta Reviven inject kansiosta ja Oculuksen softasta kun kopioi DLLiä Dirtin steam kansioon, niin rupesi toimimaan. Uusimman Reviven kanssa en Patch tai Inject toimintoja löytänyt.

  Näyttiksenä 1060/3GB, jonka kanssa autopeleissä pärjää, mutta ei lisäteho varmaan pahitteeksi olisi. Investoinnin hinta vaan kasvaisi yli kipurajan. Eli näillä mennään.

  Sinänsä VR on ollut kyllä loistava tuttavuus autopeleissä. Pystyy kyllä aivan eri tavalla sijoittamaan auton tiellä, kun näkee mutkan "taakse". Tähän astii siis pelailtu 4/3 ruudulta. Samoin immersio on kyllä hienoa.

  Täytyy jotain seisomapelejäkin jossain välissä kokeilla.

  Kaiken kaikkiaan hintansa (BF 200€) arvoinen sijoitus!
   
 21. valipalakeksi

  valipalakeksi

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  Saakohan mistään enää tuota Lenovo Exploreria suunnilleen black friday-hintaan?
   
 22. Excessus

  Excessus

  Viestejä:
  146
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässä nyt puolisen vuotta Oculus Go:n kanssa leikkineenä ajattelin listata omat suosikki pelini sille. Pukin kontistakin saattaa joiltain löytyä, niin ehkä tämä lista antaa ideaa mitä voisi pelaila. Ikävä kyllä storessa on myös aika paljon köpöjä virityksiä. Mielestäni jos joku näistä vilahtaa alennuksessa niin kannattaa napata talteen. Yritin laittaa karkean genren, jos vaikka sattuu vihaamaan jotain yli kaiken. Pääasiassa rauhallisia, tyylikkäitä, hiottuja kokonaisuuksia, joita on mukava pelata.

  Top10:
  1. Virtual Virtual Reality (seikkailu/puzzle)
  2. Smash Hit (shooter)
  3. Ultrawings (lentely)
  4. Daedalus (platform)
  5. Keep talking and nobody explodes (team puzzle)
  6. Arca's Path (platform)
  7. Along Together (puzzle)
  8. Dead Secret (seikkailu/puzzle)
  9. Neverout (puzzle)
  10. Land's End (puzzle)

  Kunniamaininta rpg osastolle, joka on aivan liian pieni:
  The Well (seikkailu/rpg)
   
  Oudie, Raunhofer ja karuselli tykkäävät tästä.
 23. Raunhofer

  Raunhofer

  Viestejä:
  135
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo, peli etsii automaattisesti jonkun serverin jolla on tilaa ja näitä servereitä on useita. Toivottavasti joskus tulee jokin server browser ratkaisu että saisi vaikka ihan suomiservuja pystyyn, mutta hyvin tuo toimii noinkin. Todella nopea matchmaking.

  Minut voi spotata tällä samalla nimimerkillä War Dustissa. Käsipäivää jos törmätään.
   
 24. carnifexi

  carnifexi

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  13.03.2017
  Onko muuten kukaan katsonut tuota Oculus Storessa olevaa The Limit VR-elokuvaa? Ei nyt varmaan elokuvana kovinkaan kummanen, mutta saako minkäänlaista VR-kokemusta? Olisi 5e hintaan, niin ei sinänsä olisi paha testata.
   
 25. Kvaari

  Kvaari

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Kai olen vanhaa koulukuntaa, kun ottaa jonkin verran pannuun ettei saa valita itse sopivaa serveriä, jossa pingi on riittävän alhainen ja serverillä ehkä joku tuttu. Vilkutan, jos tulet vastaan.
   
  t0npp4 tykkää tästä.
 26. Dargol

  Dargol

  Viestejä:
  752
  Rekisteröitynyt:
  08.05.2017
  Itsellä ei kuulu siinä äänet, joten en ole viitsinyt katsoa.
   
 27. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  898
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Tuli pelailtua War Thunderia pari matsia Explorerilla. Ihan muikea kokemus, vaikkakin kontrollien ja asetusten kanssa oli taistelemista. Pitää vielä katsoa saisiko grafiikoita vielä paremmaksi.

  Hiukan alkoi heikottamaat parin matsin jälkeen (+asetusten kanssa tappelut), tosin väsyneenä pelaaminen ei varmasti auttanut asiaa. Pitää totutella ajan mittaan että kunnon peliputket onnistuu.
   
 28. Jymä

  Jymä

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Huomenna pitäisi tulla Odyssey+. Näille löytyy näköjään suoraan tullausnumerokin. Käytin ensin liikaa aikaa fintaric sivustolla ja päädyin ylempään koodiin. Siellä puhuttiin vain "other monitors", mutta nyt huomasin että VR-lasit olisi löytynyt helpommin suoraan tullin sivuilta :facepalm:. Kummassakaan ei näyttäisi olevan erillistä tullausmaksua.

  Virtuaalitodellisuuslasit (mukana vain virtalähde ja tarvittavat johdot) 8528529900
  Virtuaalitodellisuuslasit, jossa virtuaalitodellisuuslasit tarvittavine virtalähteineen ja johtoineen, erillinen kauko-ohjain (langaton), erillinen liiketunnistin, erillinen peliohjain konsolipelille 9504500000
   
  Starglazer tykkää tästä.
 29. Excessus

  Excessus

  Viestejä:
  146
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos telkkarissa olisi täys android ja saisi tuon oculuksen appiksen asennettua, niin luulisi sillä saavan pelikuvan ruutuun. Ainakin kännykkään saa kuvan sen avulla.
   
 30. Kvaari

  Kvaari

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Gear VR:stä saa kuvan telkulle Chromecastin kautta. Luulisi, että myös Oculus Go:sta.
   
 31. Kvaari

  Kvaari

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Minulle saapui puolilta päivin viesti, että toimittavat jo tämän päivän loppuun mennessä. Tullaukset jätin B&H:n huoleksi. Päässee jo illalla vertailemaan Odysseyn ja Odyssey+:n eroja :tup:
   
  Starglazer tykkää tästä.
 32. Jymä

  Jymä

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Hienoa! :tup: Ottikos B&H jotain ylimääräisiä kuluja kun hoitivat tullauksen? Katsoin niin minulle tuli maksamaan 369€ (luottokorttilasku + itsetullaus).
   
 33. Tukkeuma

  Tukkeuma

  Viestejä:
  571
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Täh... saitko noin halvalla Odyssey+ jostain? Siis kaikkine kuluineen kotia asti?
   
 34. Excessus

  Excessus

  Viestejä:
  146
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Voiko chromecastiin asentaa android sovelluksia, sitä kautta voisi oculuksen appin avulla onnistua?
   
 35. Jymä

  Jymä

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
 36. Kvaari

  Kvaari

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Ottihan ne vissiin aika rutkasti. 414e ja rapiat tuli hintaa maksettavaksi.

  Black Friday -tarjouksesta. Enää ei ole niistä hinnoista toivoa. Silti nuo on näytöltään hintaluokkaan parhaat silmikot, vielä jos saa kohtuuhintaan toimitukset Suomeen.
   
 37. Jymä

  Jymä

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Jos kaipaa nyt halpoja VR laseja, niin B&H:lla on Lenovo Explorerit (ilman ohjaimia) $99. Postikulut $30 joten itsetullauksella tulee maksamaan varmaan noin 145€ kotiovelle toimitettuna.

  Tosiaan näyttäisi olevan ilman ohjaimia, mutta soveltuu ainakin auto-/lentosimulaattoreihin ja :rolleyes:-videoiden katseluun. LenovoExplorer Mixed Reality Headset (Iron Gray)

  EDIT: taitaa olla tulossa vielä parempaan tarjoukseen (ohjaimet mukaan) Amazon.de [GER] Lenovo Explorer 149€ at amazon.de starting 20:00 today : virtualreality
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2018
  Tommy Goldfish tykkää tästä.
 38. Tukkeuma

  Tukkeuma

  Viestejä:
  571
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  No halpa on ollut, itsellä tilaus 537€. Pitääkö tässä vielä perua ja ootella tarjouksia.... :dead:
   
 39. Excessus

  Excessus

  Viestejä:
  146
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En kyllä usko että ihan äkkiä olisi tulossa, kun vasta saivat sen tuen aikaiseksi siihen omaan sovellukseensa.
   
 40. Atorox

  Atorox

  Viestejä:
  449
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Kappas, itselleni ei tullut lainkaan mieleen, että VR-laitteilla saattaisi olla oma tullausnumeronsa. Tullasin "muina tietokonetarvikkeina". Eivät taida olla kauhean tarkkoja näistä.
   
  Nisupulla tykkää tästä.
 41. Kvaari

  Kvaari

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Odyssey+ vs Odyssey

  Listaan tähän henkilökohtaisia vertailukokemuksia sitä mukaa kun niitä kertyy.

  Out of the box:

  - pehmustemateriaali on vaihdettu. Kuinka käy puhdistettavuuden? Odysseyn keinonahka tms. on helppo pitää puhtaana eikä kerää erityisesti likaa. Odyssey+:n kangas epäilyttää imeekö rasvan ja lian itseensä ja saako puhdistettua.
  - Odyssey+ tuntuu aavistuksen kevyemmältä. On syytäkin olla, kun otsapehmustetta on huomattavasti vähennetty ja silmikko painaa heti hieman kipeästi otsan keskeltä. Voi vaikuttaa myös yhä nipussa roikkuva johto ja mahdollinen silmikon virheellinen asento, kun en ole silmikkoa toistaiseksi koneeseen kytkenyt ja asentoa tarkistanut. Odyssey tuntuu silti aina mukavalta.
  - valoa vuotaa Odyssey+:ssa nenän vierestä pehmusteen reunasta aika paljon silmikkoon, Odysseyssä ei.

  Tulos: Ensimmäinen erä menee aika helposti Odysseyksen eduksi.

  Illemmalla kytken laitteen tietokoneeseen ensi kertaa ja pääsen toivottavasti vertailemaan laitteita käytössä.

  Edit:

  Ensi-illan pelitestit:

  - käytännössä valovuotoon ei kiinnitä pelatessa minkäänlaista huomiota eikä se häirinnyt käyttöä. Kyllä sen toki huomaa, jos oikein tarkoituksella rintakehäänsä tuijottaa. Käytin rakoa rannekellosta ajan tarkistamiseen.
  - Odyssey on edelleen parempi ergonomialtaan kasvoilleni kuin Odyssey+
  - Silmikon bluetooth-yhteys on kätevä. Odysseyn kanssa pyrin seisomaan koko ajan bluetooth-donglea kohti, että yhteys ohjaimeen olisi paras mahdollinen. Odyssey+:ssa kääntyilin huoletta murehtimatta, missä lähetin milloinkin on. Sai keskittyä paremmin itse pelaamiseen ja luontevampaan liikkumiseen.
  - Odyssey+:ssa kuvanlaatu on vaikutelmaltaan aavistuksen parempi, mutta hieman pehmeämpi. Tuntui, että ETS2:ssa sai hieman selvemmin luettua auton kojelaudasta merkintöjä ja katukylttejä näki lukea vähän kauempaa. Resoluutio ei tuntunut silti varsinaisesti korkeammalta.

  Lopputulos:

  Sekä Odyssey+ että Odyssey antavat etenkin kuvaltaan laadukkaan ja nautittavan kokemuksen. Odyssey+ tuo joitain parannuksia käyttökokemukseen, mutta erot eivät ole massiivisia. Odysseyn paremman istuvuuden takia kasvoilleni, olen valmis pärjäämään ilman Odyssey+:n joitakin parannuksia. Jatkan siis toistaiseksi Odysseyn käyttäjänä. Seuraavalta silmikolta toivon langattomuutta. Siihen asti jatkanen nykyisellä setillä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2018
  GPGPU tykkää tästä.
 42. PCB

  PCB

  Viestejä:
  333
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei antanut valita oikeaa tullausnimikettä minulla, joten päädyin nimikkeeseen "Tietokoneen näyttö". Tutkin tuota varmaan 30 minuuttia, ja veivailin edestakaisin. No samapa tuo kun tullimaksu on kuitenkin se 0 %.
   
 43. carnifexi

  carnifexi

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  13.03.2017
  Älkää hitossa ostako. Ostin ja katsoin. Yllätyksenä olikin 18min pitkä pätkä eikä elokuvan mittainen. Tässä tapauksessa ei ollut kuin bonusta, että oli noin lyhyt, koska leffakin oli niin B-luokkaa. Oculus Riftillä ei ainakaan kuvanlaatu ollut mikään parhaimmasta päästä ja muutenkaan leffassa ei oltu käytetty VR-maailmaan riittävästi hienoja efektejä, jotta sais kunnon 3D-vaikutelman. Vähän jäi sellainen fiilis kuin joku olisi kesälomillaan koulutehtävänä tehnyt videopätkän, eli aika amatöörimäinen vaikutelma. No okei, oli siellä joku haastavampi kohta, mutta leffantekijöille peruskauraa.

  Seuraava VR-leffa jää kyllä odottamaan ehdottomasti sitä, että leffa saa 5 tähteä ja suurin osa hehkuttaa kuinka oli hyvä VR-laseilla katsottuna. Jotkut animaatiopätkät on huomattavasti parempia kuin tämä.

  Leffa ei muuten meinannut lähteä kerralla toimimaan vaan piti käynnistää uudelleen. Sitten toimi kyllä hyvin.
   
 44. Wasabrod

  Wasabrod

  Viestejä:
  255
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Kyseessä oli bugi, ja devit korjasi asian muutamassa päivässä.
   
 45. GPGPU

  GPGPU

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Tännekin DHL kantoi Odyssey+:n, joten pistän ensikokemuksia. Taustaa sen verran, että minulla on jo kaksi eri Gear VR:ä sekä Lenovo Explorerer.

  Explorerin jälkeen istuvuus tuntuu hieman huonommalta. Lenovossa on sarana, joka mahdollistaa näytön kääntämisen ylös visiirin tapaan ja myös parhaan kulman kasvojen muodon mukaan käytettäessä. Odyssey+:ssa koko paketti on kiinteä, ainoat liikkuvat osat ovat pannan kireys ja kuulokkeet. Odyssey+:ssa voisi ehkä olla muhkeammat ja pehmeämmät pehmusteet. Valoa myös pääsee vuotamaan enemmän tai vähemmän pannan takaosan korkeudesta riippuen. Lenovossa valovuoto on olematon.

  Nämä siis ensikokemuksia ennen koneeseen kytkemistä. Luvassa lisää itse käyttökokemuksia lähinnä DCS World lentosimulaattorista...

  Edit: Silmälasit
  Lasit sopivat yllättävän hyvin Odyssey+:n kanssa. Tilaa linssien väliin jää enemmän kuin Lenovo Explorerissa, eikä sivusuunnassa ole ongelmia. Tämä on toki yksilöllistä, mutta näin siis minulla.

  Edit: Näyttö
  Tämä on se iso juttu Odyssey+:ssa. SDE tosiaan on eliminoitu lähes täydellisesti. Jos oikein keskittyy ja hakee, niin kirkkaasta taustasta voi erottaa hienon tekstuurin, mutta joka tapauksessa tämä on suuri parannus kaikkiin edellisiin VR-laseihini. Lenovoon verrattuna värit ja kontrasti ovat paljon paremmat ja sweet spot on myös mielestäni jonkin verran suurempi.

  Edit: Kuulokkeet
  Explorerin kanssa käytin Sennheiser HD600 kuulokkeita, joten odotukset Odyssey+: kuulokkeiden suhteen olivat aika matalalla. Ne kuitenkin yllättivät positiivisesti: teho tuntuu riittävältä, taajuusvaste äkkiseltään kohtalainen. Tosin huomasin joidenkin voimakkaiden matalien äänien kohdalla puuroutumista.

  Sennheisereita ei valitettavasti voi käyttää Odyssey+:n kiinteiden kuulokkeiden takia. Toisaalta Odyssey+:n kuulokkeiden ergonomia on parempi, jos ne vaan saa osumaan korvien kohdalle (säätövara voisi olla laajempi).
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2018
  Kvaari ja Haukka81 tykkäävät tästä.
 46. Rondy

  Rondy

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2018
 47. PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼

  PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼ MurottajaSince2004

  Viestejä:
  669
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
 48. Rondy

  Rondy

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2018
  Mitäs sillä on väliä kun tämä kuitenkin SteamVR:ssä toimisi? Ymmärtäisin jos olisi joku venäläisten oma softakikkare minkä kautta pitäisi pelata.
   
 49. Excessus

  Excessus

  Viestejä:
  146
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No on tuossa noiden omat laserkeilaimet ja siihen liittyvä säätäminen, ohjaimet eivät edes kehitysversiossa vielä tue positionaalista träkkäystä.
   
 50. Dargol

  Dargol

  Viestejä:
  752
  Rekisteröitynyt:
  08.05.2017
  Veikkaan, että kirjoittaja viittaa venäläisen rakentamisen kyseenalaiseen laatuun. Ja voihan siinä olla Putinin piilotettua vakoilusoftaa.