VR-keskustelua (Oculus Rift, HTC Vive, GearVR ja PSVR)

Viestiketju alueella 'Muut PC-komponentit ja oheislaitteet' , aloittaja varakreivi de Valmont, 17.10.2016.

 1. Oudie

  Oudie

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Itse nähnyt vain jenkkilän puolen Microsoft Storessa vastaavaan 250$ hintaan jossain erikoistarjouksessa (mikä ei nyt hirveesti lämmitä täällä euroopassa). Kerro toki jos euroopan puolelta saanut tuohon hintaan.

  Eikä Samsung Odyssey:tä valitettavasti tule (ainakaan virallisesti) saataville eurooppaan (Samsung isn’t selling the best Windows Mixed Reality headset in Europe).
   
 2. mike the machine

  mike the machine

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  05.01.2018
  Redditistä jostain lueskelin et jotkut oli saanu Ranskasta ja oisko ollu Belgiasta 250 e hintaan blackfridayna ja tarjouksesta sitten 350 e hintaan monistakin paikoista.
   
 3. KLF

  KLF

  Viestejä:
  188
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Britti-amazonista Lenovon lasit lähti hiukan ennen joulua 275£ ja postikuluja päälle, euroissa loppusumma oli vähän alle 350e. Kävi tosiaan sellainen tuuri että camelcamelcamelin mukaan myyjä oli tiputtanut hintaa 100£ alle 30min aikaisemmin kun huomasin ne, kyseessä oli liikkeen viimeinen kappale. Täydellinen avaamaton laatikko sieltä tuli.

  Jenkeissä oli muutaman päivän ajan 199$ tarjous mutta se tais olla veroton hinta.
   
 4. mike the machine

  mike the machine

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  05.01.2018
  Suositteletko laseja? Miten kuvanlaatu ja toimiiko steamvr jo niinkuin pitääkin? Voiko laseja käyttää ihan perus työpöytä käytössä ja miten on mustan taso ja vaikka netflixistä elokuvien kattelu? Onko tuo fov riittävän iso? Onko kokemusta Riftistä tai Vivestä joihin voisit verrata? Kiinnostas kyllä jotenkin enemmän nuo ku Rift tuon paremman reson ja tyhjemmän pöydän ansiosta. :)
   
  Haukka81 tykkää tästä.
 5. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  1 712
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuli ostettua LA Noire VR Case Files. Kontrollien kanssa oltiin hukassa koko striimin ajan mutta hauskaa oli. :D

   
 6. KLF

  KLF

  Viestejä:
  188
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Käytännössä kaiken pelailun olen tehnyt SteamVR:än kautta. Kerran se hävitti molemmat ohjaimet mutta koneen uudelleenkäynnistys auttoi siihen.

  Jokunen peli pistää vastaan, esimerkiksi The Lab jää suht alussa jumiin kun jokin nappi pelistä puuttui tai ei toiminut. Kuulemma ongelmaa on ollut muillakin, niin olen odotellut uusia päivityksiä.

  Guns'n'Stories demo toimi muuten mutta pelin äänet ohjautui johonkin limboon ja sama ääniongelma oli jossain toisessakin pelissä (tais olla The Lab). Windowsin mukaan äänet toimivat mutta mitään ei tule PC kaiuttimista, monitorin virkaa tekevästä telkkarista tai headsetin omasta kuulokeplugista.

  Bigscreen beta toimi sinänsä ihan hienosti leffateatterina mutta siihen olisi kaivannut sijainnin resetointia. Virtuaalisen leffateatterin kangas kun oli 90 astetta vasemmalle siihen nähden miten normaalisti tuolissa istun joten stereokuva persiillään 5.1 kaiuttimien kanssa. Leffa näytti muuten kohtalaiselta mutta resoluution puute oli aika selkeä ja headsetin pitäminen päässä on sangen lämmintä touhua. Leffakokemuksena ei jatkoon. 32" telkkari käsivarren mitan päässä näyttää yhtä isolta mutta on tarkempi, eikä katsoessa tule hiki.

  QuiVR toimi muuten mutta kamerat ei träkkää kapuloita pään taakse (tietenkään) niin jouskarilla tähtäily hankalaa eikä vetoon saanut tarpeeksi voimaa. Ehkä tuohon tulee jonkin sortin kiertotie joskus.

  Space Pirate trainer ja Audioshield toimii omasta mielestä moitteetta ja niille on kertynyt eniten pelituntejakin tähän mennessä.

  Pelialue on tällä hetkellä hyvin rajattu tässä oman työpöydän edessä, käytössä on "seiso paikallaan -moodi" mikä se nyt olikaan oikealta nimeltään. Reilusti liikkumista vaativat pelit ei siis oikein vielä onnistu, pitäisi raahata pelikone olohuoneeseen.

  Valitettavasti joudun käyttämään laseja tämän kanssa ja headset työntää ne niin lähelle että silmäluomet tahraa linssit sisältäpäin kunnon heilautuksissa. Välillä on hankala tietää johtuuko sumea kohta headsetistä, silmälasien asennosta vai paskasta omissa laseissa :D Omat silmät on reippaasti eriparia ja lisänä vielä pahentunut ikänäkö: hyvä asento headsetin, lasien ja silmien välillä löytyy helposti ja toisinaan ei. Sehän ei ole headsetin vika :p Silmälasien kanssa myös mahdollisuus nostaa silmikko ylös ja korjailla laseja hetkessä on mainio ominaisuus.

  Ainakin tämä WMR headset lähtee välillä käyntiin kun koneella pelaa muuten (ei kuvaa mutta headset lämpenee). Tarkoitus on vetää hdmi (ja usb) jatkojohto koneen takaa pöydän alta vähän lähemmäs nyt ensialkuun jotta headsetin saa helposti irti kun sitä ei käytä.

  Käyttöönotto oli kyllä helppoa, uusin versio windowsia koneeseen ja WMR portaali käyntiin. Ohjelma tarkistaa onko rauta ja ajuriversiot riittävän uusia, ohjaimet paritetaan bluetoothilla ja siinä se suunnilleen oli. Kymmenen minuuttia. Voin hyvin kuvitella miten helposti uuden peliläppärin kanssa saa virtuaalipelit käyntiin hetkessä ihan missä vain kun ei tarvitse pystyttää majakoita.

  Jos saan hankittua vaihtopehmusteita niin sitten voin lainata tätä parille kaverille jotka ovat jo kyselleet. Sen verran noi alkuperäiset pehmusteet imee hikeä etten todellakaan halua muiden jälkeen sitä käyttää. Yäh :D

  Kun pitää mielessä trackingin rajoitteet, niin onhan tämä ollut hintaansa nähden ihan pirun kiva hankinta. Kuvanlaadullisesti en osaa sanoa eroa, koska ei ole kokemusta muista niin ei ole vertailukohtaa. Resoluution pienuus riippuu ihan pelistä huomaako sitä vai ei. Osa näyttää pirun hyvältä ja toiset taas kuin katsoisi jotain 540p youtubea.
   
  mike the machine tykkää tästä.
 7. Joda

  Joda

  Viestejä:
  152
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Karkea SDE-vertailukuva:
   
 8. Marco_m

  Marco_m

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  26.04.2017
  Saako riftin kapuloita säädettyä jotenkin, että windows tunnistais ne silleen, et sais bindattua niiden nappeja windowsin ohjelmiin? Suoraan ei ainakaan tunnu toimivan, ku käynnistää riftin päälle ja koittaa bindata.
   
 9. Frank Provo

  Frank Provo

  Viestejä:
  667
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Mitäs helvataa. Pitkästä aikaa Rift tulille ja motion tracking ei pelaa. Eli peleissä kamera pysyy paikoillaan.

  Yritin resetoida kameran Oculuksen valikoista niin tulee joku error tyyliin "sori, me korjaamme ongelmaa".
   
 10. Radium

  Radium

  Viestejä:
  106
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos on niin pitkä aika, että windowsin niitä isoja updateja tullut välissä, niin ne sotki jotain noihin liittyviä monella.
   
 11. Haukka81

  Haukka81

  Viestejä:
  294
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Pikainen netti etsintä ei tuota tulosta, veikkaan että ei vaan onnistu
   
 12. Haukka81

  Haukka81

  Viestejä:
  294
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Vitsi, ihan paras mätkintä mitä oculla pelannu tämä GORN siis, lyöminen toimii. Ja ”taipuvat/kumiset” aseet / raajat on loistava ratkaisu muutoin hahmon läpi menevään liikkeeseen, aivot hyväksyy tän helpommin , vaikea selittää mut pelatessa huomaa kyl mitä tarkoitan.

  :)
   
  Jooga, nataS ja Dargol tykkäävät tästä.
 13. Frank Provo

  Frank Provo

  Viestejä:
  667
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Voi liittyä, jotain USB sähläystä, kun visiiri ei löytänyt majakkaa. Nyt taas pelaa.
   
 14. mindthepipes

  mindthepipes

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  16.01.2018
  Hei! Onko kukaan välipäivinä Gigantin alesta Oculus VR + Oculus Touch-paketin tilannut saanut vielä viestiä toimituksen alkamisesta? Silloin kun itse tilasin niin luki, että toimitukset alkavat 16.1. Viikonloppuna näytti nettivarastossa olevan 100+ kappaletta, sitten 25+ ja nyt näyttääkin, että toimitukset alkavat vasta 30.1.2018.
   
 15. TheMeII

  TheMeII echo "%0|%0">s.bat|s Tukijäsen

  Viestejä:
  2 649
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Mitä sun tilauksessa lukee toimituksesta?
   
 16. mindthepipes

  mindthepipes

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  16.01.2018
  "Keräilyssä". Eli jospa sieltä tulisi piakkoin?
   
 17. Gigabee

  Gigabee

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  No niin nyt män hermot. Pistin jenkeistä samsung odysseyn tilaukseen Bigg apple buddyn kautta. Haluan lisä terävyyttä kuvaan assetto corsaan. Riftillä mennyt tähän asti ja loistopeli sekin ollut simuiluun. Ei vaan jaksa htc:n prota odottaa, kun aika sama laite samsungin kanssa taitaa loppupeleissä olla, vaikka parempi ergonomia mutulla varmaan.

  Pimax 8 oli mietteissä, mutta se saa nyt suosiolla jäädä, toivottavasti onnistuisivat kuitenkin julkaisussaan.

  Tulleja ja alveja odotellessa...

  Edit: typo
   
  Haukka81 ja Nakkisormi tykkäävät tästä.
 18. Marco_m

  Marco_m

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  26.04.2017
  Kyllähän sitä välipäivinä sai heti samana päivänä, kun haki gigantista suoraan :D
   
 19. Kaide

  Kaide

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2017
  Pistäppä tänne testiä samsung odysseyn laseista kunhan saat! Kiinostas itteäkin päivittää oculukset samsung odysseyhin tai sitten vive pro laseihin, mutta luulen että vive pron hinta pomppaa sen verran korkeelle että ne jää kauppaan! Mutta jos tuo jenkeistä tilaus onnistus niin hienoa!
   
 20. Gigabee

  Gigabee

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Huomenna pitäisi jo saapua. Fedex suomi jo tänään soitti tullauksista ja toimitus tosiaan jo huomenna. Jo on nopeaa toimintaa tuolla palvelussa. Su yönä maksoin laitteen ja maanantaina sain tiedon, että ovat ostaneet ja odottavat saavansa sen 3-7 arkipäivän kuluttua jonka jälkeen lähettävät. Tänään sitten tulikin jo tekstiviesti kännyyn et huomenna toimitus jne.

  Ajattelin että hyvä jos ensiviikonlopuksi..
  Pistän rapsaa kunhan saan ja ehdin vkl laittaa tulille.
   
  Dargol, Teemu ja Starglazer tykkäävät tästä.
 21. Vision

  Vision

  Viestejä:
  111
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Iracing foorumilla monet ex-Rift-simuilijat ovat kehuneet noita Samsungin laseja, varmasti hyvä päivitys :)
   
 22. Dargol

  Dargol

  Viestejä:
  276
  Rekisteröitynyt:
  08.05.2017
  Tällä viikolla pitäisi tulla mielenkiintoinen peli early accessiin: Primordian.
   
  Starglazer tykkää tästä.
 23. Laquel

  Laquel This is where I get off. Tukijäsen

  Viestejä:
  1 900
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko muuten kuinka hyvä VR-toteutus iracingissä on verrattuna vaikka assettoon tai project cars 2:een?
   
 24. Jooga

  Jooga

  Viestejä:
  811
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Ite ainakin tykkäsin iRacingin VR:stä. Aikaa on ostettuna siihen muistaakseni vielä vuodeksi, mutta ei ole ehtinyt ajamaan johtuen osin pienestä kämpästä ja ratin käyttö/varastointihaasteista. Omat kierrosaikani tasoittuivat paljon (nopeutuivat myös) VR-lasien käyttöönoton jälkeen. Assettoa ajoin kanssa lähinnä demoamismielessä kavereille VR:n kanssa, mutta iRacingista tykkäsin enemmän. iRacingin radat tuntuvat selkeämmiltä VR:n kanssa, mutta toisaalta ajoin muutenkin iRacingia paljon enemmän.
   
  Laquel tykkää tästä.
 25. Hattu47

  Hattu47

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2017
  Tässä idea simuiluun. Toimii erinomaisesti ja vie vähän tilaa.
   

  Liitetyt tiedostot:

  SpeCi ja Excessus tykkäävät tästä.
 26. SpeCi

  SpeCi

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  27.08.2017
  Vanha kunnon Microsoft-ratti. Itseltä löytyy tuo sama. Vanha kuin taivas, mutta edelleen pelittää!

  Tykkäisin kuitenkin enemmän puoli-arcadesta (tyyliin NFS Porsche 2000) kuin simulaattoreista. Harmi vain, että parhaat VR-autopelit taitaa juuri noita simulaattoreita olla.

  Toimiiko tuo ratti muuten Project Cars 2:ssa tai muissa vastaavissa VR-simuissa? Richard Burns Rallyssa näytti ainakin toimivan.
   
 27. Hattu47

  Hattu47

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2017
  Project cars 2:sta en ole kokeillut. Dirt Rallyssa ainakin pelittää hienosti.

  Ja Elitessä...
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2018
  Starglazer ja SpeCi tykkäävät tästä.
 28. Oudie

  Oudie

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Pongasin "mixed reality tv" youtube-kanavalta jotta jenkkien amazonissa on nyt tarjouksessa WMR-kakkuloita alk. 201$ (ja ilmeisesti veroton ja toimituskuluton hinta).

  Tässä vielä linkki kyseisen videon kohtaan missä käydään läpi jenkkien amazonista tilaamista:

  Itellä näyttäisi amazoniin kirjautuneena esim. Lenovo Explorerin kohdalla: "Price: $246.99 + $115.02 Shipping & Import Fees Deposit to Finland".
   
 29. pingu5988

  pingu5988

  Viestejä:
  117
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2017
  Menee liian lähelle Riftin hintaa. 250€ olisi itselle maksimi mitä maksaisin nykypäivänä.
   
 30. Gugi^

  Gugi^

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2017
  Vähän kyllä houkuttelis tilailla jenkeistä tuohon hintaan.
  Jos tuon $247 + $115 lisäksi ei tulisi mitään muita kuluja. RatesFX:n valuuttamuuntimen mukaan noin 301€
  Sisältäneekö tuo tullaukset, alvit ja kaikki?

  Onhan noissa aika paljon etuja Riftiin ja Viveen verrattuna.
  - inside out tracking, ei tarvitse leikkiä majakoiden kanssa
  - parempi resoluutio
  - parempi headband (IMO) kun voi nostaa visiirin helposti pois naamalta jos tarvitsee vaikka sitä juomaa hörppiä tai säätää konetta muuten
  - helpompi setup vähemmällä kaapelisähellyksellä

  Tuo 301€ kuitenkin vielä melkein satasen halvempi kuin Rift siihen 399€ tarjoushintaan, puhumattakaan Viven hinnasta.
   
 31. JuhaH

  JuhaH

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pitäis saada Oculus Touch liitettyä läppäriin ja ongelmana on USB3 porttien puute. Koneesta löytyy Thunderbolt 3 portti, josta pitäisi riittää kaistaa useampaankin USB3.0 porttiin, mutta netistä ei löydy yhtään onnistunutta käytännönkokemusta liiketunnistimien liittämisestä HUBiin. Eihän kellään olisi kokemusta tällaisestä järjestelystä tai suositusta sopivasta TB3->USB3 Hubista.
   
 32. Oudie

  Oudie

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Käsittääkseni tuo "Import fees" sisältää tullaukset alvit jne.
  Tässä vielä ote Amazonin sivuilta Amazon.com Help: About Import Fees Deposit: "AmazonGlobal offers customers customs duties, taxes and fees ("Import Fees") estimation during checkout and customs clearance on your behalf for certain eligible countries."

  Itsekin punniskelin noita WMR:n etuja, mutta päädyin joulun jälkeisinä päivinä tuohon gigantin Rift tarjoukseen. Jospa tuo Rifti saapuisi seuraavalla viikolla.
   
 33. timop

  timop

  Viestejä:
  204
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  vähän polttelisi oculus, onko tuo minimi näytön ohjain R9 290 kuitenkaan oikeasti riittävä ?
  koneesta löytyy:
  tel(R) Xeon(R) CPU E3-1231 v3
  R9 290
  12Gb muistia.
  oculuksen testi kyllä antaa plussat.
   
 34. Marco_m

  Marco_m

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  26.04.2017
  Kyllähän sitä jotku vähä kevyemmät pelit pyörii ja paremmat kun laittaa asetukset pienelle, mutta ei mitään hyviä fps voi luvata.
   
  timop tykkää tästä.
 35. xtomppax

  xtomppax

  Viestejä:
  114
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No, ittellä oli gtx970 4670k kaverina, niin aika nopeasti vaihtu gtx980ti:hin. Nyt ois haaveena päivittää toi prossu, kun tuntuu vähän mopolta :(
   
 36. timop

  timop

  Viestejä:
  204
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  kiitos tiedosta, taidanpa jättää ostamatta sitten..
  jotain videoita katsoi R390llä jotka takkusia aika paljo project carsilla, joka kyllä toimii siedettävästi tälläkin 290llä kunhan vähän karsii detaileja.
   
 37. varakreivi de Valmont

  varakreivi de Valmont cunning linguist

  Viestejä:
  591
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Pcars ei ole tyypillinen esimerkki VR-pelistä, koska se pyörii huonosti paljon minimispeksiä paremmallakin raudalla. Jatko-osakin kuuluu olevan hankala tapaus. Valtaosa peleistä toimii ok tuollakin raudalla, mutta toki niitäkin pelejä on, joissa minimispekseillä ei tahdo saada pelikelpoista kokemusta. Pahimpina pelit, joita ei ole alun perin suunniteltu VR-käyttöön.
   
 38. timop

  timop

  Viestejä:
  204
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  kiitos, auto ja lentopelit eniten kiinnostaa. valmiiksi löytyy valmiina AC, dirt rally, PCars1, IL-2 Sturmovik Cliffs of Dover Blitz(tähän ei vielä tosin ole VR tukea)..
  pitää nyt tuumailla..
   
 39. timop

  timop

  Viestejä:
  204
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  ei tuo kyllä oikein vakuuta o_O
  ajoin Superpostion benchmarkkia oculus asetuksella
  Vr Optimum pisteet 8633 fps min 68 avg 97 max 133
  Vr Maximum pisteet 4815 fps min 43 avg 54 max 71
  joskaan ei tuo mitään totuutta (tai mitään) kerro...
   
 40. Pennyw

  Pennyw

  Viestejä:
  172
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  No tässä pari kuukautta oculuksia testaillut niin positiivinen maku jäänyt. Vaikka en nyt tuohon maksulliseen puoleen ole kauheammin mennyt eli demoillut tuota ja pari kertaa eliteä testantut, mutta ei se sokeana onnistu näppikseltä. War thunderia jonkun verran lennelleenä en sanois että Riftillä pääsis parempiin tuloksiin vaan se on niin paljon kivempaa.
  Minä siinä onnelisessa asemassa et tuo motion sickness ei vaivaa ja pää kestää kaikki mitä tuo on tuolta tarjonnut.

  Onhan tuossa ongelmansakin mutta jos niihin ei liikaa tartu niin hieno ehkä vähän aikaansa edellä oleva laite on.
   
 41. Gugi^

  Gugi^

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2017
  Elite Dangerousissa on tosi hyvät default kontrollit Xboxin ohjaimelle, joten jos sellainen löytyy (360 tai One) niin sillä vaan lentelemään. Ei tarvitse sohia näppistä sokkona kun kaikki napit on näppien ulottuvilla.
  Itse lentelen vielä ainakin toistaiseksi langallisella X360:n ohjaimella.
   
 42. Paasse

  Paasse

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  21.01.2018
  Moikka foorumin väki.
  On tulossa vive ( ensimmäinen vr tuote minulle) ja uusi kone sitä palvelemaan, lähinnä mietin parasta ratkaisua johtojen ripustukseen.
  Tämän ketjun olen jo kahlannut läpi kokonaan.
  Ajatus on ripustaa kattoon siten että johdot saa helposti pois roikkumasta olemassa olevan videotykin tieltä, peli alueen koko on 4x4m ja korkeutta tilassa 2,6m.

  Jonkinlainen rissa systeemi? Vai joku muu ? Miten olette toteuttaneet itse ?
  Lattialle en halua jättää yhtään johtoa.
   
 43. Starglazer

  Starglazer Tukijäsen

  Viestejä:
  727
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla siis Rift.
  Itse ostin halvimmat jojo avaimenperät mitä löysin ebaystä. Nuo on kiinni koukuissa katossa. Esimerkiksi tuollaiset:
  FP 2 PCS BADGE REEL - RETRACTABLE RECOIL YOYO SKI PASS ID CARD HOLDER KEY CHAIN | eBay
  Vähän tuurista kiinni miten sattuu sopiva jännitys tulemaan näillä. Ei ihan optimaalinen ole mulla mutta kuitenkin parempi kuin johto jaloissa. Laitoin osaan koukuista kaksi näitä niin tulee vähän enemmän jännitystä.
  Headsetin piuhat jatkoin Verkkokaupan Fuj:tech 2m HDMI ja USB 3 jatkokaapeleilla. Hyvin ovat toimineet, mitä nyt näytönohjaimen päähän tuleva liitin on tuossa jatkossa aika löysä.
  E: Tuossa kanssa yksi mitä mietin. Löytyy omat versio Vivelle ja Riftille.
  https://www.amazon.de/MIDWEC-Versio...F8&qid=1516618089&sr=8-1&keywords=midwec+vive
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2018
 44. Rummukainen

  Rummukainen

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  22.01.2018
  Morjesta!

  Tutustuminen Riftiin on alkanut ja ensimmäisten testien jälkeen oli tarkoitus perehtyä Dirt Rallyn sekä Assetto Corsan maailmaan. Löysin jo suositeltuja asetuksia pelien asetuksiin, mutta pikkasen askarruttaa seuraavat jutut:
  Simupenkki on Riftin pelialueen sivussa seinän vieressä.

  - Pääsin dirtissä pätkälle ja autosta näkyy vain puolet, kun käännän päätä niin takaa näkyy vain tietä ja auto "katkeaa"
  - Samoiten pelialueen siniset rajat/neliöt näkyy koko ajan kun käännän pään vasemmalle.
  - Oliko tuohon Dirtin asetuksiin jotain kameran lukitusta käytettävä horisonttiin tms. En asetusta löytänyt.

  Nyt tein Dirtin käynnistyksen seuraavasti:
  Oculus ohjelma oli taustalla auki,
  Tray tool taustalla auki,
  Käynnistin Dirtin työpöydän pikakuvakkeesta, en Steamista.

  Kiitokset!
   
 45. Jooga

  Jooga

  Viestejä:
  811
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  ^ Käsittääkseni tuo puolikas auto on sen takia, että VR:ssä saadaan FPS-korkeammaksi kun voidaan jättää osa autosta piirtämättä. iRacingissa ja AC:ssä tuota ei muistaakseni tehdä, mutta esimerkiksi DCS-lentosimussa jotkin koneet piirtävät vian ohjaamona ja ohjaamosta näkyvät osta, mutta jos siirryt ohjaamosta pois itse, niin näet joko tyhjää tai mustaa kohdissa missä pitäisi olla lentokoneen runkoa.

  Sininen verkko vierelläsi on se Guardian boundary, minkä saat pois päältä asetuksista. Esimerkiksi touch-ohjaimella menet siihen valkotaustaiseen menuun, niin muistaakseni vasemmalla alhaalla jokin pallo poistaa guardianin käytöstä, tällöin verkko poistuu. Teen tuon kun lentelen simulaattorilla enkä pelaa roomscalea.
   
 46. Kirvasto

  Kirvasto

  Viestejä:
  144
  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  @Jooga En oikein usko että kyse on suorityskyvyn säästämisestä, koska ei asioita tarvitse piirtää silloin kuin ne eivät ole näkyvissä. Todennäköisempi syy on siinä että se auton mallintaminen vie työtunteja joka maksaa. Varsinkin jos takaosa ei näy koskaan normi 2d versiossa niin tuossa on varmaan säästetty pelin kehityskustannuksissa.

  @Rummukainen Dirtissä on joku asetus joka vaikuttaa miten horisontti tai auto käyttäytyy. En muista ulkoa mikä se oli.
   
 47. Jooga

  Jooga

  Viestejä:
  811
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Käsitin että tuolloin sitä auton takaosaa ei tarvitse ladata näytönohjaimen muistiin. Voin olla tässä väärässäkin, mutta käsittääkseni näytönohjaimen muistissa on paljon tavaraa valmiina jota ei tarvitse nykyhetkellä piirtää sitä varten, että kuvakulmaa muutetaan nopeasti ja tätä muistissa olevaa tavaraa ei tarvitse erikseen lähteä enää hakemaan. Tuosta tulisi se suorituskykylisä muulle näkymälle kun auton takaosaa ei ole ladattu valmiiksi GPU:lle. Onhan se työ jo tehty auton takaosan visuaaleille, sillä eihän se uusinnoissa tai muita kuvakulmia käyttämällä ilman VR:ää varmasti näytä samalta puoliautolta?
   
 48. Haukka81

  Haukka81

  Viestejä:
  294
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
 49. Kirvasto

  Kirvasto

  Viestejä:
  144
  Rekisteröitynyt:
  03.06.2017
  Tässä pelissä on niin pienet radat että ne ja kaikki GPU piirtämä data todennäköisesti mahtuu kerralla näytöohjaimen muistiin. Datan striimausta tarvitaan vasta jossain oikeasti isossa avoimen maailman pelissä kuten GTAV tai Witcher 3, ja se rasittaa ennemminkin CPU:ta ja muistiväyliä kuin näytönohjainta.

  Autoista pitää mallintaa tai generoida tarkimmasta mallista useita eri versioita (LOD=level of detail) joita käytetään tilanteen mukaan. Uusinnoissa näkyvässä autossa on vähemmän yksityskohtia kuin sisäkameran näkymässä joka on kaikein yksityiskohtaisin ja ainut versio josta puuttuu takaosa.
   
 50. vipe

  vipe

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tai jos haluaa vielä hieman paremman padin niin Xbox Elite Controller. Nuo paddlet on ihan käteviä lisänappeja, pelistä riippuen.

  Toki VoiceAttack on myös mikä kannattaa ilman muuta hommata, niin ei tarvitse jokaikistä nappia mapata.