VR-keskustelua (Oculus Rift, HTC Vive, GearVR ja PSVR)

Viestiketju alueella 'Muut PC-komponentit ja oheislaitteet' , aloittaja varakreivi de Valmont, 17.10.2016.

 1. Mr K

  Mr K

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  17.02.2018
  Sen verran vanha emolevy kyseessä että USB3 portteja ei ole kuin kaksi takana ja kaksi etupaneelissa ja ne kaikki Etronin ohjaimen takana. Testattu on ja mitään muita laitteita ei ole samassa ohjaimessa kiinni. Välillä tunnistuu, mutta Oculuksen testi antaa lopulta virheen.
   
 2. Radium

  Radium

  Viestejä:
  289
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ruotsissa ei ole eurot käytössä ja eivät jaksa säätää muiden kanssa, joten dollarit on aika normaali valinta :)

  MAMUT VR is developed and maintained by Geektech AB
   
  Gugi^ tykkää tästä.
 3. Maso

  Maso

  Viestejä:
  420
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tulostelen TPU:sta vähän saman tyylisiä grippejä. Myynnissä torissa tai täällä. Katso signature.
   
 4. VU+

  VU+ RT

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En jaksa koko ketjua lukea niin kysyn. Voiko tässä S-versiossa käyttää omia silmälaseja? Tossa vanhassa on tyhmät sovitteet jotka piti tilata jostain (en muista mistä).
   
 5. Makro16

  Makro16 Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 099
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Tulipas kahlattua vr ketju läpi, joku 40sivua luettavaa kun toukokuussa taisin viimeksi käydä täällä. No nyt joku 1vko sit alkoi kuin tähti kirkkaalta taivaalta kiinnostamaan Quest, ihan sen takia varmaan että pääsisi pelaamaan jotain muutakin kuin simuja. Tilaa kun ei juuri ole siinä huoneessa jossa pääasiassa vr laseja käytän. Questin jälkeen voi pelata käytännössä missä vaan eikä tarvi konettakaan roudata isompaan tilaan.

  Ensi viikolla pitäisi saapua ja vanhat Odyssey+ möinki jo alta pois, psvr vielä löytyy mutta vähällä käytöllä sekin ja jääköön. Nyt varmaan tulee enemmän touhuttua vr lasien kanssa kun ei ole paikka riippuvainen.

  Niin ja tosiaan kun on maksanut nuo Mamut gripit niin selviää että Ruottalainen pulju kyseessä :tup: Semmoset siis tulossa itelle :)
   
  Gugi^ tykkää tästä.
 6. petfg

  petfg

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2019
  Ilmeisesti voi käyttää, mutta FOV pienenee, koska silmät ovat kauempana ruudusta. Kannattaa myös varoa, ettei laseilla naarmuta laitteen linssejä.
   
 7. Gugi^

  Gugi^

  Viestejä:
  415
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2017
  Rift S:n design on erittäin saman kaltainen kuin Playstation VR:ssä. Koostuu pyöreästä pannasta, jonka varassa headsetti on päässä, eikä ole mitään Questin tai vanhan Riftin kaltaisia kuminauhoja jotka kiskoo silmikkoa naamaa vasten.
  Silmikko-osan alapinnalla on nappi, jota painamalla voi säätää silmikon etäisyyttä naamasta.

  Itse käytän silmälaseja aina ja kaikkialla, myös VR-maailmassa. Playstation VR löytyy ja olen voinut käyttää sitä ongelmitta silmälasien kanssa. Toki kannattaa pitää mielessä ettei survo sitä silmikkoa voimalla ihan kiinni naamaan juurikin siksi ettei silmälasit naarmuttaisi linssejä.

  Rift S on myös tulossa ja saapunee ensiviikolla, joten sitten näkee toimiiko sekin silmälasien kanssa.

  Myös Dell WMR settiä olen käyttänyt onnistuneesti silmälasien kanssa eikä ainakaan vielä ole naarmuja linsseissä, kun vaan tosiaan muistaa ettei änkää sitä silmikkoa liian kiinni naamaan hakiessaan mahdollisimman suurta FOV:ia (Field Of View eli näkökenttä)
   
 8. VU+

  VU+ RT

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  PSP:n VR toimii hyvin lasien kanssa. Myin pois kun en sitä määrää johtoja jaksanut viritellä. Taidan tilata tuon uuden Rif S:n ehdottomasti loisto juttu on vain yhden USB-portin käyttö, eli vähemmän piuhoja. Pitää pistää huomenna tilaukseen kun on jossain Black tarjouksessa.
   
 9. Prkle

  Prkle

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  25.09.2017
  Tännekin muistutus. Oculus storessa alet menossa vielä tän päivää. Käykääs hakemassa Riftin kaveriksi pelejä.
   
 10. Rusna

  Rusna

  Viestejä:
  494
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Liipaisimella on minulle ensimmäisten VR-lasien hankinta. Silmälasit löytyy ja rautaa on rajalla PC:ssä riittävästi. Käsittääkseni silmälasit on nyt se isoin rasite. Rift S ja Indexin välillä tässä olen arponut. Kumpaan noista menee mukavammin omat lasit alle?

  Vai onko tässä sama kuin ”Ryzenin muistiongelmissa” —> joskus 1gen laitteissa ollut tuskaa? :D
   
 11. Edqar

  Edqar

  Viestejä:
  1 421
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Rift S en ole kokeillut, mutta Indexeissä voi säätää linssien etäisyyttä silmistä. Tuon luulis vain helpottavan lasien kanssa, tosin fovin kustannuksella.
   
 12. Excessus

  Excessus

  Viestejä:
  279
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos haluaa halvalla pelattavaa uudelle Questille, niin alkuperäinen Half-life on Steamissa 0.81 euroa. Tuon hankkimalla ja Side Questin avulla saa asennettua sen Questille. Tarkemmat ohjeet Lambda1VR - Official Page of the Dr Beef Xash mod capable of Playing Half Life 1 on Oculus Quest

  Edit:
  Ilmeisesti myös HL1 Blue Shift lisäri on myös pelattavissa Questilla tämän mukaan How to get started? Install Lambda1VR, the Half-Life VR mod for the Oculus Quest! : Lambda1VR

  Blue Shift maksaa Steamissa huimat 39 senttiä. Save 90% on Half-Life: Blue Shift on Steam
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2019
 13. Rusna

  Rusna

  Viestejä:
  494
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jep. Huoleni liittyivät lähinnä VR-lasien fyysisiin muotoihin, että omat lasit mahtuvat varmasti alle eikä VR-lasit purista tyhmästi. Hemmetti kun on hankalaa.
   
 14. Dargol

  Dargol

  Viestejä:
  939
  Rekisteröitynyt:
  08.05.2017
  Jos tehoa löytyy, niin Index tottakai. Siinä on myös fyysinen ipd-säätö. Rift S ei ole itsellä ollut päässä, mutta Index on huomattavasti mukavamman tuntuinen kuin Rift CV1.
   
 15. Excessus

  Excessus

  Viestejä:
  279
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tähän vielä lisään että tuossa kun pitää HL1 sisältö kopsia Questiin ja varoitellaan että voi kestää 40min, niin ftp:llä 5Ghz wlanin yli hommaan meni 6 min.

  HL: gold HD texture packin kopsaamiseen meni vielä 7 min lisää. Joten jos ei halua yli tuntia kopsia noita usb yli niin suosittelen ftp:tä.

  ... Ja nyt kun kokeilin niin tuo HD teksture pack parantaa kokemusta huimasti. Alkuperäiset tekstuurit ovat aivan pökäleet.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2019
 16. Spartacus

  Spartacus

  Viestejä:
  1 073
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos ostan Questille Oculus storesta Beat saberin ja haluan myöhemmin pelata sitä Linkin kanssa niin pitääkö se ostaa uudestaan tietokoneelle vai onko noissa jonkinlainen cross-platform ominaisuus?
   
 17. Radium

  Radium

  Viestejä:
  289
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Erikseen pitää ostaa molemmille. Facebook tosin osti tuon pelin ja firman vähän aikaa sitten, joten saattaa myöhemmin tulla crossbuy-tuki tai jopa muuttua ilmaiseksi Oculuksen omistaville.
   
  Spartacus tykkää tästä.
 18. Juice-78

  Juice-78

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2019
  Miten muilla on sujunut kauppojen teko Oculuksen sivuilla? Ite tein Rift S tilauksen tuossa kuuden aikoihin ja samalla piti rekisteröityä ja s-posti vahvistusta ei tule vaikka painaa ”lähetä s-posti uudelleen”. Eipä kyllä rahojaan ole vielä kortilta lähtenyt. Onkohan vain ruuhkaa vai mikä maksaa.
   
 19. Juice-78

  Juice-78

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2019
  Nyt tuli meilin vahvistus mutta tilauksia ei näy... uskaltaisikohan tilata uudelleen?

  Ja nyt tuli tilausvahvistus ja rahat lähti kortilta. Homma kunnossa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2019
 20. Radium

  Radium

  Viestejä:
  289
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Summit1g (yksi Twitchin isoimpia streamaajia) kävi läpi eilisessä streamissaan läpi noita samoja juttuja, joista osasta mainitsin täällä Index vs Rift ohjaimista, mm. huonosta ergonomiasta ja joystickin sijoituksesta. Voi katsella, jos miettii kumman ottaisi tai kiinnostaa muuten vain:

   
 21. Joda

  Joda

  Viestejä:
  229
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kannattaa noi ottaa silti vähän grain of saltin kanssa. Summit on hyvä streameri muttei kyllä ymmärrä laitteista mitään eikä oikein jaksa asioita selvittääkään. Nyt aloitetut VR-streamit ovat olleet kokonaisuudessaan pelkkää ragea laitteita ja softaa kohtaan vaikka hän on noin yleisellä tasolla VR:stä tykännytkin. Ennen Indexin saapumista hän haukkui Oculuksen pystyyn niin softan ongelmista kuin exclusive käytännöistä ja odotti Indexin korjaavan kaiken. Ei sillä onhan noissa kommenteissa nyt pointtinsa mutta samaan aikaan on aika marginaalissa mielipiteineen kun suurin osa arvostelijoista tuntuu pitävän Indexin ohjaimia "parhaimpina" vaikka esim. touchpadin sijoittelu on selvä fail.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2019
  mikke76 tykkää tästä.
 22. Radium

  Radium

  Viestejä:
  289
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juu kyllähän tuossa osassa paistoi tietämättömyys osasta asioista, muttei periaatteessa mikään ohjaimiin liittyvistä asioista. Periaatteessa ei pitäisi olla väliä osaako ostaja säätää tai jaksaako säätää, jos on maksanut premium-hinnan. Itselläni oli just tuo ongelma, että kädet väsyi huonosta asettelusta ja/tai sitten kättä alkoi hiertää sen strapin puristus eri kohdassa. En koskaan keksinyt miten sen saisi kunnolla. Redditistä löytyi kyllä ketjuja asiasta, mutta ne oli downvotettu minimiin, kun porukka hyökkäsi kysyjien/valittelijoiden kimppuun.
   
 23. m_vierimaa

  m_vierimaa

  Viestejä:
  9
  Rekisteröitynyt:
  06.10.2019
  Mikähän lie USB1 ollut varoittelijalla....itse kopsasin normisti mukana tulevalla latauspiuhalla, enkä ajatellut että siinä olisi erityisen kauan mennyt.
   
 24. Excessus

  Excessus

  Viestejä:
  279
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vanhalla linux koneella joskus yritin siirtää tiedostoja USB yli niin se oli todella hidasta. Ehkä juuri usb versiosta kiinni.
   
 25. Spartacus

  Spartacus

  Viestejä:
  1 073
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse kanssa tein äsken tilauksen, kirjauduin Paypalille suorittaakseni maksun jonka jälkeen tuli viesti, että kannattaa tehdä nyt Oculus tili jotta kaikki on valmiina. Tein kyseisen tilin (jonka vahvistusviestissä kesti aikansa) mutta nyt ihankuin en olisi edes tilannut mitään. Ei ole lähtenyt rahoja eikä missään mitään tietoa edes tilauksestani. Hienosti menee :cool:
   
 26. petfg

  petfg

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2019
  Rahat lähtee vasta kun vahvistavat tilauksen.

  edit: tai tarkemmin kun tilaus siirty käsiteltäväksi
   
 27. Spartacus

  Spartacus

  Viestejä:
  1 073
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ahaa, olin ihan varma, että tapahtui jokin sekaannus eikä tilaus lähtenyt perille. Tottunut Paypalin kanssa siihen, että kun on hyväksynyt maksun Paypalin kautta niin tullut heti vahvistukset maksusta/tilauksesta. Hyvä etten kerennyt tilaamaan uudestaan :)
   
 28. Spartacus

  Spartacus

  Viestejä:
  1 073
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja sieltähän se vahvistus tulikin
   
 29. Infinity

  Infinity

  Viestejä:
  731
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Alkaa FullBodyTracking olla jotenkuten nyt hanskassa, Beat Saber vaati pientä offsettiä ettei jalat mene lattian läpi. Vaatisi vieläkin conffitiedostojen puukottamista ollakseen täydellinen, mutta riittää nykyisellään.

  Tuossa Rasputinin ensimmäinen yritys beatmappiä koskaan aiemmin näkemättä, kropassa oli 3x Vive Tracker kiinni. Sai tuon heilumisen jälkeen hypätä suoraan suihkuun! :D

   
  Radium, Nisupulla, TheMeII ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 30. PearT

  PearT

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  08.08.2019
  Jos jotain haluaa ohjaimista haukkua, niin ne ei kestä kunnolla aktiivikäytössä pelaajilla. Tatti rupeaa driftaamaan keskipistettä osalla käyttäjistä jolloin hahmo juoksee itsekseen, liipaisin hajoaa iskussa seinää vasten helposti kun nakkelee granaatteja, seuranta sekoaa tärähdyksissä kun käyttää vaikka magneettikiinnityksellä olevaa asetukkia ja laittaa ohjainta takaisin tukkiin, seuranta ottaa häiriötä jostain huoneessa olevasta heijastuksesta ja ohjaimet pomppii, ohjainten kaikki valosensorit ei toimi ja vahvistaa seurannan sekoilua, tatti jää kiinni housuntaskuun kun huitoo ja hajoaa irti ohjaimesta, tatin klikkaus ei toimi joka suunnassa uutenakaan. Onneksi viimeisintä ei hirveästi ole peleissä käytössä ja on kierrettävissä käyttämällä custom näppäinprofiileja.
   
 31. Nisupulla

  Nisupulla

  Viestejä:
  297
  Rekisteröitynyt:
  26.09.2017
 32. jhir

  jhir

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  hei, silmälasi keskusteluun kommentti että kokeilin silmälaseja Indexin kanssa ja kuva muuttui kyllä sd kuvasta hd kuvaksi ainakin minun vahvuuksilla.
  Kokeilkaa ihmeessä silmälasi ihmiset :btooth:
   
 33. MK9999

  MK9999

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  12.08.2018
  Tuosta tuli mieleen, että oletteko huomannu eroja piilolinssien ja silmälasien välillä? Itsellä piilolinssit, niin ainakin rift cv1:llä aika ärsyttävän paljon näkyy noita heijastuksia. (god rays) Silmälaseja en ole kokeillut, kun eivät mahdu tuohon riftiin.
   
 34. mojo2

  mojo2

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  07.09.2017
  Kysytäänpä hupina. Olisikohan jotakuinkin Joensuun lähellä niin sosiaalista VR-lentosimuilijaa että kehtaisi antaa hieman testata silmikkoa. PSVR-lentelyt Ultrawings-pelillä saa kyllä pahan olon aikaan mutta luin että sitä käy muillakin, huonosti tehty peli. Tarkoitus olisi tiputtaa isosti rahaa PC:n VR-rautaan mutta hieman epäilyttää vielä onnistuuko lentely. IL-2 lähellä sydäntä. Tuon kahvipaketin tullessani.
  Viskaa yv:tä, oi ystävällinen sielu!
   
 35. Konttu

  Konttu

  Viestejä:
  242
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Alkanut itsekkin katselemaan näitä virtual reality vehkeitä, hankalaksi tekee kun näitä on muutamaan vuoteen ilmestynyt vaikka kuinka monta erillaista. :nb: PSVR olisi halvalla mutta en tiedä onko kannattava. PC:lle varmasti oisi parempia vaihtoehtoja.
   
 36. mojo2

  mojo2

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  07.09.2017
  PSVR on hyvä porttihuume. Pääsee makuun ja riittää kyllä iloa pitkäksi aikaa. Itse en ole pelannut pariin vuoteen pleikkarilla juuri muuta kuin VR-sisältöä.
  Itseasiassa PSVR riittäisi vielä muuten hyvin, mutta lentosimuharrastus nosti jo kuolleeksi luulemaani päätään.
   
  Nisupulla tykkää tästä.
 37. Radium

  Radium

  Viestejä:
  289
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tähän pitää sanoa, ettei se kokeilu kyllä riitä luotettavasti, jos pelkkää pahoinvointia haluaa mitata. Voi olla, että tottumattomalle tulee paha olo hetkessä ja lyttää idean liian helposti siihen tai voi lennellä sen kokeiluajan ilman ongelmia, mutta sitten omalla koneella tai pidemmillä sessioilla törmätä ongelmiin. Voi riippua myös pelistä. Hyvin todennäköisestä tuosta pääsee kuitenkin lopuksi yli ja pystyy lentelemään sitten millä tahansa pelillä ja headsetillä, ainakin jos koneessa riittää jerkkua.
   
 38. Jean_Sipulius

  Jean_Sipulius

  Viestejä:
  362
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei todellakaan ole hyvä porttihuume jos meinaa PC:llä pelata. PSVR:ssä on ainoastaan yksi kamera, joka kattaa vain murto-osan siitä mitä 99%:ssa VR peleissä tehdään. Käännyt ympäri ja sen jälkeen voit sanoa hyvästit käsiseurannalle.
   
  m_vierimaa tykkää tästä.
 39. Makro16

  Makro16 Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 099
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Säästät kahvipaketin ja otat "kokeiluun" 50pv ajaksi Gigantista lasit :):tup:
   
  Olm1, Juusonaattori ja mojo2 tykkäävät tästä.
 40. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 959
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mjooh, mutta PSVR:n pelit on suunniteltu pääosin niin, että ei tarvitse pyöriä jatkuvasti ympäriinsä johtosotkussa. Mielestäni PSVR on edelleen kaikkein parhaiten tuotteistettu ja helpoiten lähestyttävä VR-setti. Ja edullinenkin se on, jos on konsoli entuudestaan.
   
  mojo2 ja Nisupulla tykkäävät tästä.
 41. Jean_Sipulius

  Jean_Sipulius

  Viestejä:
  362
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aah juu, PS4:lla toki varmasti toimii kun kaikki sen pelit suunnitellaan sen etukameran varaan :).
   
 42. Nisupulla

  Nisupulla

  Viestejä:
  297
  Rekisteröitynyt:
  26.09.2017
  Kokemusta on PSVR ja Oculus Quest. Molempia voi suositella, myös silmälasit omaaville. Pleikkarilla pelit on useimmiten tehty PSVR:n ehdoilla ja sopivatko näin ollen siihen hyvin. Löytyy Astro Botin ja Firewall Zero Hourin kaltaisia huippupelejä, johon PCVR ei vielä yllä.

  Aloittelijalle jompi kumpi näistä. Tuleva PlayStation 5 tukee myös tätä nykyistä PSVR:ää.
   
 43. mojo2

  mojo2

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  07.09.2017
  Tämä tulikin mieleen jo aiemmin. Taisin tuon PSVR:n ottaa myös kokeiluun ja ostoon meni että sikäli ainakin sen kohdalla tuo palautusoikeuskoukku toimi kuten myyjäliike toivoo.
   
 44. BryciFani

  BryciFani

  Viestejä:
  1 389
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Poistakaa.
   
 45. MSuomi

  MSuomi

  Viestejä:
  350
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Kiitokset tästä, eilen pistin tilaten ja aamulla oli jo lähtöilmoitus mailissa...
   
  Kvaari tykkää tästä.
 46. Juice-78

  Juice-78

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2019
  Joo niinpä, aika hitaasti kyllä tapahtu tämä. Mulla tuli meiliin "tilauspäivitys", mutta Oculuksen sivuilla ei vieläkään näy että olisi tilauksia sisällä. Pitää alkaa kyselemään jos ei kohta ala ilmestymään. Noilla ei vissin ole mitään suomen kielistä aspaa vaikka sivut ym on suomeksi?
   
 47. AnanasKana

  AnanasKana

  Viestejä:
  106
  Rekisteröitynyt:
  16.02.2018
  Tilasin itse ässän perjantaina ja eilen tuli upsilta tekstaria että keskiviikkona pitäisi olla perillä. Jos rahasi on veloitettu niin eiköhän tilaus ole hoidossa...
   
 48. Juice-78

  Juice-78

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2019
  Joo kortilta lähti rahat. Jäädään siis odottelemaan.
   
 49. Spartacus

  Spartacus

  Viestejä:
  1 073
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itselle tuli juuri UPSilta viesti, että paketti matkalla. Aika nopeasti tapahtui vaikka alun tiedonkulku hieman takerteli. Itse tilasin Questin, ehkä noita ässiä ei ole varastossa juuri tms.
   
 50. PanzerManiac

  PanzerManiac

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Hitto ku sais tuo Virtual Desktop striimauksen toimimaan ilman stutterointia. Kuvanlaatu ja latenssi ovat selkeästi paremmat mitä ALVR experimentalissa mutta smoothimpi toiminta vetää aina sen puoleen silti. Kaikki palikat ja asetukset pitäis olla kunnossa mutta olisko tuo reititin silti liian heikko lenkki... Ei jotenkin halua alkaa Link käyttäjäksi ku on päässyt tuohon langattomuuteen kiinni.