Virallinen: AMD vs Intel keskustelu- ja väittelyketju

Cuthalu

Tukijäsen
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 406
Steve benchmarkkas kuukausi sitten muutaman näytönohjaimen uusiksi 8700K ja 2700X:llä. Ei tuo minusta näytä ollenkaan niin huonolta suoritukselta AMD:n osalta, kuin täälläkin annetaan ymmärtää. :confused:

Radeon VII & GeForce RTX 2080 using Ryzen 7 2700X & Core i7-8700K
Kaikki testit ajettu @ 1440p ultra quality. Noin testataan lähinnä näytönohjainta, vaikka tuossakin paikoitellen ero repesi min fps:n kanssa. Tietysti on hyvä jokunen testi olla ns. tyypillisellä käyttöresoluutiolla, mutta jotta oikeasti voidaan testata prosessorin suorituskykyä, tulee muut pullonkaulat eliminoida, tai käyttää edes niitä tyypillisiä tilanteita, joissa prosessorin suorituskykyä tarvitaan paljon (144-240+ 99 % min fps pelinäytöille).
 

jkm

Liittynyt
23.06.2017
Viestejä
1 538
Mun mielestä tommonen testi on paljon hyödyllisempi loppukäyttäjälle (pelaajalle) kuin se, että ajetaan cs:go 720p. Uskoisin kuitenkin, että toi 1440p rupee olemaan yleisin pelikäytössä pikkuhiljaa.
 
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
7 018
Intel näytti olevan nopeampi sen mitä nopeasti selasin videon läpi. En kyllä Ryzeniä varsinkaan peleissä saa mitenkään paremmaksi.
En ole tälläisestä Intelin tuuletin melusta kuullut. Sen sijaan kuulemma AMD:n uusin lippulaiva näyttis on kuulemma hirveän meluinen.
Vai Inteli ottaa muualla kuin peleissä pataan?
Katsoppa uudestaan se video, laitetaan nyt vielä aikamerkinnällä kohtaan jossa Inteliä aletaan roustaamaan oikein huolella.


Eli yhteenvetona, molemmat prossut on pelaamiseen oikein soivia pelejä erot on ihan muutaman prosentin sisällä, käytännössä siis tasoissa.
Mutta heti kun aletaan ajamaan jotain kunnolla säikeistyvää kuormaa niin AMD vie ja Intel vikisee.
Ja lopuksi se Intelin halvempi hinta haihtuu siihen kun se boxed cooleri joka kuulostaa suihkumoottorilta tarvii korvata jollain oikealla tuulettimella, kun taas AMD:n mukana toimitettu cooleri on hiljainen kuin kuiskaus.
Ja lopuksi vielä maininta että 2600X tuotti huomattavasti parempia 1% low tuloksia joka siis tarkoittaa sitä että frametime on AMD:llä tasaisempi.

Se on hieman ristiriitaista tietoa siihen, että testit osoittivat käsittääkseni että 9900k on kaikessa 2700x nopeampi muussakin kuin pelikäytössä.
Toinen maksaa ~335€ ja toinen maksaa ~549€ niin kyllä silloin on syytäkin että on hiukan parempi.

Käsittääkseni Intel on tässä johdossa joten oletan että se IPC rajojen vastaantuleminen on isompi ongelma AMD:lle.
On sinulla erikoinen logiikka. Intel ei ole IPC:tä saanut paljo parannettua enää vuosiin joka kielii siitä että se luu on Intelin osalta kaluttu loppuun. AMD on hieman vielä perässä Inteliä IPC:ssä, joten AMD:n on helpompi hakea sieltä vielä hiukan lisää vauhtia. Eli näkisin täysin päinvastoin tämän asian: IPC kehitys on suurempi ongelma Intelille koska he ovat sen kortin jo pelannu loppuun.

Intel kiittää tästä AMD:n uudesta linjauksesta, vaikka AMD oli takana jo muutenkin.
Epäilen että siellä Intelillä ei paljon nyt kiitellä :D Taitaa olla aika tuskanhikiset ajat juuri nyt Intelillä menossa.

Mikään ei kerro sen puolesta, etteikö Intel voisi jatkaa 10nm optimointia myös kanssa todella pitkään.
No toki saavat jatkaa sen parissa vaikka 10v mutta sitten peli on pelattu Intelin osalta täysin ja muut on menneet menojaan. TSMC Valmistelee jo 7nm+ massatuotantoon joka on siis EUV lisäys. 5nm on myös jo suunnittelua pidemmällä ja 3nm prosessista ovat jo jutelleet.
Samaan aikaan Intel taistelee edelleen tuon 10nm että...

Aivan naurettava väite, että nopeimmiksi peliprossuiksi 9900K ja 2700x eivät olisi hyväksyttäviä vastauksia...
Jos on pelikonsolia pelkästään rakentamassa niin noista kummassakaan ei ole mitään järkeä.

Myös naurettava väite, että Intelin paras peliprossu olisi 6 vuoden päästä arvotonta jätettä.
Se on 6v päästä ihan roskaas.

Jätit mainitsematta sen, että Intelillä on ollut toimitusvaikeuksia, jonka takia AMD:n osuus on kasvanut.
AMD on saanut aikaiseksi ne toimitusvaikeudet Intelille. Ja selitetään jos et ymmärrä. AMD toi kuluttajille vihdoin muutakin kuin 4-core. Intelin oli pakko vastata tähän ja EPYC taas pisti datacenter puolelle painetta joka johti siihen että Intel laski hintoja isoille kumppaneille joten erittäin suurien monoliittisten ydinten kysyntä lisääntyi valtavasti. Siihen kun lisätään noi desktop suorittimien kasvanut koko niin Inteliltä yksinkertaisesti loppui kapasiteetti.


Katsotaanpa tuota "kehitystä" udestaan kun toimitusvaikeudet loppuvat.
Ne toimitusvaikeudet tuskin loppuu. Se vaatii sen että datacenter puolella kysyntä romahtaa, mikä voi toki hyvinkin toteutua pian kun ROME julkaistaan. Tai sitten Intel joutuu pykäämään lisää tehtaita 14nm valmistukseen. Tätäkin on ilmeisesti tehty, mitä se taas kertoo 10nm prosessista kun tässä vaiheessa kasvatetaan 14nm valmistuskapasiteettia? Se kertoo että 10nm ei ole vielä pitkään aikaan valmis todelliseen massatuotantoon koko mallistoon.
Eli synkät ajat edessä Intelillä.

AMD on jo pitkään johtanut 'performance per dollar' tilastoja ja silti on markkinaosuuksissa todella paljon perässä. Ihmiset tietävät, että Intel vaan on parempi.
Miten pitkän aikaa AMD on johtanut? Siihen on syynsä miksi minulla pari edellistä prossua oli Intel, syy oli se että AMD:llä ei ollut tarjota mitään hinta/laatu suhteessa vastaavaa. Nyt on AMD alla koska hinta/laatu on kohdillaan.
 

Cuthalu

Tukijäsen
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 406
Mun mielestä tommonen testi on paljon hyödyllisempi loppukäyttäjälle (pelaajalle) kuin se, että ajetaan cs:go 720p. Uskoisin kuitenkin, että toi 1440p rupee olemaan yleisin pelikäytössä pikkuhiljaa.
720p kertoo hyvin prosessorin absoluuttisesta suorituskyvystä, ja on siten omiaan prosessoreiden vertailemiseen. Oleellistahan olisi testin monipuolisuus: miksi testata vain yhdelle kohderyhmälle jotakin tavalla, joka ei edes testaa kunnolla testattavaa tuotetta? 144-240 Hz näyttöjen tarjonta on siinä määrin yleistynyt sekä 1080- että 1440p-resoluutioilla 120 Hz telkkareita unohtamatta, että nekin kannattaa huomioida. Esim. 1440p minimiasetuksilla olisi mielenkiintoinen lisä silmäkarkkiversion kaveriksi.

"Silmät sulaa päähän ja pää räjähtää jos fps dippaa 143 frameen sekunnissa." Tämä siis rivikuluttajillakin enemmässä määrin. Tosin moni sais paremmin niitä frägejä kun tuijottaisi muutakin kun näytön ylänurkan fps-counteria.
Tuollaiset dipit huomaa valitettavan helposti suoraan ilman mitään fps-countereitakin, ainakin Overwatchissa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
7 018
Lähes 10fps ero osassa pelejä minimeissä kovilla asetuksilla.
Kun lasketaan asetuksia ja lähdetään hyödyntämään 144hz niin erot kasvaa jolloin AMD ei olekkaan enään kovin varteenotettava prossu 144hz pelaamiseen.(pärjää kyllä mutta useampi kymmenen fps hitaampana)


Hyvä esimerkki siitä kun pelintekijä panostaa hiukan optimointeihin. Toi pelihän oli aika myrkkyä Ryzenille vielä taannoin, mutta sai tässä hiljattain "Ryzen" päivityksen. Ja kas kummaa, ollaankin tasoissa Intelin kanssa.

EDIT: Tässä vielä video josta näkyy miten surkeasti peli toimi Ryzenin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
7 018
Toi peli on tosin julkaistu ilmeisesti vuonna 2010 että pyöris ehkä perunallakin.
Noi MMO:t vähän poikkeaa muista peleistä, niissä kun kehitys jatkuu vuosia. Kuten tuossa WoT:ssa pistettiin moottori uusiksi, sehän oli täysin single thread aiemmin, nyt on multithread tuki.
WoW on saanut käsittääkseni vasta päivityksen joka vei pelin DX12 aikaan ja pelillä on jo yli 10v vissiin ikää.
LOTRO on kohta saamassa 64-bit clientin ja ja joitakin vuosia sitten pelin minimi vaatimuksia pumpattiin ylös. Pelillä ikää yli 10v.
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
5 527
No sitten on markkinointi onnistunut loistavasti, jos hifi-tason hömpötys on menossa rivikuluttajillakin.
En ole maininnut missään rivikuluttajia, mainitsin että niitä ostavat muutkin kuin innokkaat harrastajat.
Sellaiset jotka haluaa saada raskaimmatkin pelit toimimaan korkeammilla asetuksilla/resoluutiolla tai Hz lukemilla

Eikä kalliimman ohjaimen ostaminen ole "hömpötystä"
Tämä puhe hömpötyksistä yhdistettynä kovempaan rautaan kuvastaa asiasta tietämättömän tai siitä piittaamattoman henkilön kommenttia.

.
Jos nyt pelaajia tarkastelee massana, 1060:lla/rx580:lla pelaavat ovat marginaalinen joukko. Valtaosa pelaa pelinsä konsoleilla tai noita hitaammilla gpu:illa.
Rx580 ja Gtx1060 marginaalinen? :lol:

Yksi parhaiten myyvistä pelinäytönohjain segmenteistä on juuri tämän hintaluokan ohjaimet ja sanot näitä marginaali tuotteiksi.

Esim. Rtx2080/Ti on se marginaali tuote mutta ei Gtx1060 tai vastaavat siinä hinta segmentissä.

Suuntaa antavasti Gtx1060 on melko suosittu Steamissäkin
Steam Hardware & Software Survey
 
Liittynyt
08.08.2017
Viestejä
118
Se että IPC-kehitys alkaa AMD:llä tökkiä entistä enemmän ei kyllä minusta kuulostaa mistään katselukulmata hyvältä, vaikkakin siinä saisi virransäästön kylkiäisenä. Katselen asiaa varsinkin pelaajan näkökulmasta ja teho-ohjelmien ajajien.
Epämääräisten nettisivujen uutisia lukiessa kannattaa katsoa linkit. Tässä tapauksessa näyttää pahasti siltä, että AMD:n edustaja ei ollut kertonut oikeastaan mitään Zen 3:n suunnittelun tavoitteista vaan siitä, mitä uusi valmistusprosessi ("7nm+") antaa edeltäjäänsä ("7nm") verrattuna. Asia liittyy siis lähinnä AMD:lle(kin) piirejä valmistavaan TSMC:hen.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
6 111
E
Yksi parhaiten myyvistä pelinäytönohjain segmenteistä on juuri tämän hintaluokan ohjaimet ja sanot näitä marginaali tuotteiksi.

Esim. Rtx2080/Ti on se marginaali tuote mutta ei Gtx1060 tai vastaavat siinä hinta segmentissä.

Suuntaa antavasti Gtx1060 on melko suosittu Steamissäkin
Steam Hardware & Software Survey
Mistä ihmeen segmenteistä puhut? Steamin tilastojenkin mukaan 70% pelaa noita mainittuja ohjaimia hitaammalla raudalla ja vajaat 13% niitä nopeammalla. Vielä rumempaa lukua tulee kun laskee konsolit mukaan, kun niilläkin pelataan melko paljon. Tästä päästään siihen, että tuo hz-hifistely on marginaalipuuhaa pelaajien keskuudessa.
 

Griffin

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
Lähes 10fps ero osassa pelejä minimeissä kovilla asetuksilla.
Kun lasketaan asetuksia ja lähdetään hyödyntämään 144hz niin erot kasvaa jolloin AMD ei olekkaan enään kovin varteenotettava prossu 144hz pelaamiseen.(pärjää kyllä mutta useampi kymmenen fps hitaampana)

1080p/144hz tilanne toki vielä vaativampi ja erot paikoin isohkoja.
(silti painotan että Amd.lla pärjää kyllä ja hintaansa nähden hyviä prossuja)


1080p 144hz ja 1440p näyttöjen myötä +400e ohjaimillakin on kysyntää.
Ihan tavalliset henkilöt siis ostelee myös +400e näytönohjaimia, ei tarvitse olla innokas harrastaja.
AMD:llä on ollut prossujen kanssa nyt todella hyvä tilanne, kun Intel on junnannut paikoillaan
1. 10 nanon prosessin ongelmien takia.
2. todennäköisesti uusia prossuja on viivästettu HW patchien takia.

SILTI

AMD:n ongelmana on edelleen se, että pelikäyttöön sillä on markkinoilla vain ja ainoastaan VÄLTTÄVÄ prosessori. AMD:n pitää kyetä pinnistämään senverran, että pääsee kiilaamaan oikeasti vähintään intelin rinnalle pelikäytössäkin, eli saavat tehtyä HYVÄN CPU:n

GPU puolella taas tilanne on siitä surkea, että AMD:n huippupelinäyttis (joka on täysi paperilaunchi) ei pärjää edes kilpailijan keskitason kortille (RTX2080)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
5 527
Mistä ihmeen segmenteistä puhut? Steamin tilastojenkin mukaan 70% pelaa noita mainittuja ohjaimia hitaammalla raudalla ja vajaat 13% niitä nopeammalla. Vielä rumempaa lukua tulee kun laskee konsolit mukaan, kun niilläkin pelataan melko paljon. Tästä päästään siihen, että tuo hz-hifistely on marginaalipuuhaa pelaajien keskuudessa.
Vähän sama kun Amg mersulla ajaminen, marginaali puuhaa mutta komiaa se on.
1440p/4K ja 144Hz pelailu on jatkuvasti yleistymässä kuten myös 75Hz paneelit.

"Kehitysmaissa" pelataan tuolla mopo raudalla pelejä jotka ei vaadi mitään.
Mutta 150-300e haarukassa on suurinosa(uusista)myydyistä peli näytönohjaimista joilla näitä uutuus pelejäkin pelataan.

Piruuttani heitän villin veikkauksen vaikka meniskin mettään.
Mutta sulla on 1080p 60hz paneeli ja hieman vanhempi ohjain, esim Gtx960 tai vastaava.
Et välitä 144hz pelailusta eikä sua kiinnosta sijoittaa kuin mahd.pieni budjekti mitä Pc komponentien hankintaan tulee.
 
Viimeksi muokattu:

Cuthalu

Tukijäsen
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 406
Mistä ihmeen segmenteistä puhut? Steamin tilastojenkin mukaan 70% pelaa noita mainittuja ohjaimia hitaammalla raudalla ja vajaat 13% niitä nopeammalla. Vielä rumempaa lukua tulee kun laskee konsolit mukaan, kun niilläkin pelataan melko paljon. Tästä päästään siihen, että tuo hz-hifistely on marginaalipuuhaa pelaajien keskuudessa.
Reilu 42 % oli GTX 970 tai paremmalla tasolla, saattoi jäädä joitain AMD:n virityksiä uupumaan laskuista. Toisaalta kyseessä on turhaa informaatiota, koska pitäisi tietää kuinka monelta löytyy 120 Hz+ kykenevä näyttölaite. Kauppojen monitoritarjontaa katsomalla vois myös jotain päätellä siitä mikä myy. Kannattaa vilkaista paljonko on 60 Hz-näyttöjä suhteessa 144 Hz+ versioihin. Ja tähän päälle vielä telkkareiden peliominaisuuksien kehitys parina viime vuotena. Marginaalipuuhaa? Haha.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
6 111
Vähän sama kun Amg mersulla ajaminen, marginaali puuhaa mutta komiaa se on.
1440p/4K ja 144Hz pelailu on jatkuvasti yleistymässä kuten myös 75Hz paneelit.

"Kehitysmaissa" pelataan tuolla mopo raudalla pelejä jotka ei vaadi mitään.
Mutta 150-300e haarukassa on suurinosa(uusista)myydyistä peli näytönohjaimista joilla näitä uutuus pelejäkin pelataan.
Selvästi suurin osa ostaa siis sinunkin mielestäsi koneita missä yli 200€:n cpu on turhaa tuhlausta. Mikä sattumalta on sen hintaluokan rautaa missä pelkkä hinta ratkaisee kumpi merkki on jollain tietyllä hetkellä parempi ostos. Hassusti sama juttu myös gpu-puolella tuossa ei marginaalimiesten hintaluokassa.

Reilu 42 % oli GTX 970 tai paremmalla tasolla, saattoi jäädä joitain AMD:n virityksiä uupumaan laskuista. Toisaalta kyseessä on turhaa informaatiota, koska pitäisi tietää kuinka monelta löytyy 120 Hz+ kykenevä näyttölaite. Kauppojen monitoritarjontaa katsomalla vois myös jotain päätellä siitä mikä myy. Kannattaa vilkaista paljonko on 60 Hz-näyttöjä suhteessa 144 Hz+ versioihin. Ja tähän päälle vielä telkkareiden peliominaisuuksien kehitys parina viime vuotena. Marginaalipuuhaa? Haha.
Ensin lytätään Radeon VII huonon suorituskyvyn takia, minkä jälkeen 970 on hyvä kortti 144fps pelaamiseen. Alkaa mennä koomiseksi. Ja laskuihin on tainnut eksyä pari vitosta 0,5:n sijaan tai 1050ti on laskettu mukaan noihin koviin 144fps kortteihin.
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
5 527
Ensin lytätään Radeon VII huonon suorituskyvyn takia, minkä jälkeen 970 on hyvä kortti 144fps pelaamiseen. Alkaa mennä koomiseksi. Ja laskuihin on tainnut eksyä pari vitosta 0,5:n sijaan tai 1050ti on laskettu mukaan noihin koviin 144fps kortteihin.
Radeon VII +700e
Gtx970 n. 80-100e käytettynä mikä tekee kortista aika kovan hinta/perf. suhteeltaan.

Gtx970 sopii Esport peleissä hyvin 144hz näytölle.
Ja pyörii sillä uudemmatkin pelit vielä kohtalaisen hyvin.
 

Cuthalu

Tukijäsen
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 406
Ensin lytätään Radeon VII huonon suorituskyvyn takia, minkä jälkeen 970 on hyvä kortti 144fps pelaamiseen. Alkaa mennä koomiseksi. Ja laskuihin on tainnut eksyä pari vitosta 0,5:n sijaan tai 1050ti on laskettu mukaan noihin koviin 144fps kortteihin.
En ole seiskaraatoa lytännyt. 970:n tiedän riittävän kohtuullisesti, koska olen itsekin sillä 144 Hz-pelailut aloitellut. 1050ti oli tosiaan mukana, olikin näemmä mopompi kortti kuin tuli oletettua. Turha statistiikka korjattuna ja raadoilla lisättynä: ~35 %. Oikeasti kovat high fps kortit ovat toki erikseen, mutta kyllä noilla jo tyypilliset kilpailuhenkiset fps:t saa pyörähtelemään hyvin sopivilla asetuksilla.

Relevantimpaa dataa: Näytöt - Tietokoneet - Gigantti
Pelinäyttöjä löytyy paljon kärkipaikoilta. Jännä homma. Meinasi sekin unohtua, että nykyään konsoleillakin on jonkinlainen high fps -pelaaminen mahdollista: XBX tukee 120 Hz pelaamista.

Koomista tässä on lähinnä se, että joillakin tuntuu olevan suorastaan ideologinen pakko vastustaa 60 Hz:n yli menevää pelaamista, aivan kuin se olisi itseltä jotenkin pois. Tai kyllähän se onkin, jos fps-moninpelejä pelaa. ;)
 

Griffin

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
En ole seiskaraatoa lytännyt. 970:n tiedän riittävän kohtuullisesti, koska olen itsekin sillä 144 Hz-pelailut aloitellut. 1050ti oli tosiaan mukana, olikin näemmä mopompi kortti kuin tuli oletettua. Turha statistiikka korjattuna ja raadoilla lisättynä: ~35 %. Oikeasti kovat high fps kortit ovat toki erikseen, mutta kyllä noilla jo tyypilliset kilpailuhenkiset fps:t saa pyörähtelemään hyvin sopivilla asetuksilla.

Relevantimpaa dataa: Näytöt - Tietokoneet - Gigantti
Pelinäyttöjä löytyy paljon kärkipaikoilta. Jännä homma. Meinasi sekin unohtua, että nykyään konsoleillakin on jonkinlainen high fps -pelaaminen mahdollista: XBX tukee 120 Hz pelaamista.

Koomista tässä on lähinnä se, että joillakin tuntuu olevan suorastaan ideologinen pakko vastustaa 60 Hz:n yli menevää pelaamista, aivan kuin se olisi itseltä jotenkin pois. Tai kyllähän se onkin, jos fps-moninpelejä pelaa. ;)
Tuolta näkee myös hyvin, miten 4K näyttöjen hinta on laskemassa ihan "jokapäiväiselle" tasolle:
Samsung U32J590U 31,5&quote; 4K UHD näyttö (musta) - Näytöt

Joten jos on nyt hankkimassa näyttistä, niin kannattaa katsoa, miten se sitten jaksaa (peleissä) 4K tilaa ...
 

Griffin

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
Oletko varma.

DIRECTX 12
NVIDIA GeForce GTX 1060 15.80%
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 10.12%
NVIDIA GeForce GTX 1050 5.41%
NVIDIA GeForce GTX 1070 4.76%
NVIDIA GeForce GTX 960 4.03%
NVIDIA GeForce GTX 970 3.64%
NVIDIA GeForce GTX 1080 3.23%
NVIDIA GeForce GTX 750 Ti 3.31%
NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 1.84%
NVIDIA GeForce GTX 960M 2.02%

DIRECTX 11
Intel HD Graphics 4000 22.64%
Intel Haswell 15.34%
Intel Ivy Bridge 9.80%
Intel Valleyview Baytrail 7.80%
Intel Cherryview Cherrytrai l5.63%
ATI Radeon HD 5450 3.23%
ATI Mobility Radeon HD 5000 Series 2.80%
ATI Radeon HD 5700 Series 3.01%
AMD Radeon HD 6670 2.83%
AMD Radeon HD 6570 2.88%
AMD Radeon HD 6450 2.16%

DIRECTX 10
Intel HD Graphics 3000 19.55%
Intel Sandy Bridge 8.85%
NVIDIA GeForce 210 8.21%
Intel HD Graphics 2000 6.38%
Intel Ironlake Arrandale 4.70%
NVIDIA GeForce 9500 GT 3.95%
NVIDIA GeForce 9600 GT 4.31%
NVIDIA GeForce 9800 GT 3.27%
NVIDIA GeForce GT 220 3.07%
NVIDIA GeForce GTS 250 3.03%

DIRECTX 9
NVIDIA GeForce 7025 18.49%
NVIDIA GeForce 6150 SE 13.90%
Intel Graphics Media Accelerator 3150 11.33%
Intel Graphics Media Accelerator 3600 Series 4.93%
NVIDIA GeForce 7300 SE 3.06%
NVIDIA GeForce 7600 GT 1.67%
NVIDIA GeForce 6600 2.64%
ATI Radeon X1650 1.74%
NVIDIA GeForce 7300 GT 3.06%
ATI Radeon 3100 2.43%

AMD Radeon RX Vega 0.16%
NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti 0.15%
----------------------
Kyllä tuo minusta DX12 painotteiselta vaikuttaa!!

KORTTIEN JAKELU YHTEENSÄ

DirectX 12 GPUs 88.03%
DirectX 11 GPUs 5.39%
DirectX 10 GPUs 3.59%
DirectX 9 Shader Model 2b and 3.0 GPUs 0.09%
DirectX 9 Shader Model 2.0 GPUs 0.01%
DirectX 8 GPUs and below 2.89%
 

sushukka

Premium-jäsen
Liittynyt
16.04.2017
Viestejä
1 357
AMD:llä on ollut prossujen kanssa nyt todella hyvä tilanne, kun Intel on junnannut paikoillaan
1. 10 nanon prosessin ongelmien takia.
2. todennäköisesti uusia prossuja on viivästettu HW patchien takia.

SILTI

AMD:n ongelmana on edelleen se, että pelikäyttöön sillä on markkinoilla vain ja ainoastaan VÄLTTÄVÄ prosessori. AMD:n pitää kyetä pinnistämään senverran, että pääsee kiilaamaan oikeasti vähintään intelin rinnalle pelikäytössäkin, eli saavat tehtyä HYVÄN CPU:n

GPU puolella taas tilanne on siitä surkea, että AMD:n huippupelinäyttis (joka on täysi paperilaunchi) ei pärjää edes kilpailijan keskitason kortille (RTX2080)
Kohtaan kaksi: Ihan varmaan joo Intelillä on varsinkin nyt varaa viivästyttää prossujulkaisujaan. Jos taas viittaat spectre/meltdown-korjailuihin, niin se mitään viivästyttämistä ole vain viallisen tuotteen korjausta.

Edelleen huvittaa tämä höpöttely prossuista ja GPU:ista puhtaasti komponenttisilmälasit silmillä. Ei meitä tietokoneen kasaajia ole kuin pieni pieru kokonaismarkkinoista. Nvidia on jo aikaa sitten alkanut kurotella konesali, tekoäly jne-puolelle jotta saavat pidettyä kasvukäppyrät hyvän näköisinä. AMD:n raudalla pyörii lähes koko konsolipuoli ja sanokoon kuka mitä haluaa, mutta sen verran kun olen kavereillani PS4-pelejä pelannut niin perhanan hyvän näköisiä ne ovat. On sisällä sitten "surkeat" Polarikset tai Jaguarit, niin väliäkö tuolla kun kokonaisuus toimii. Vaikka itselläni on ns. high-end PC, niin en usko että normipelaaja edes osaisi PC vs. konsolieroa sanoa kun se on itsellekin välillä haastavaa. Ja noista +60FPS/144Hz jadajada: 90% ei oikeasti kiinnosta, eivät huomaa eroa tai eivät koe todellakaan sillä olevan +1000€ korkeamman hinnan oikeuttavaa merkitystä. Lisäksi mitä väliä jos on huippukone kun isoa osaa huippupeleistä ei edes ole saatavilla. Kyllä itseäni ainakin sylettää lukea taivaita syleileviä arvosteluja Red Dead Redemption 2:sta, Spidermanista tai God Of War:sta. Joo tulee ehkä sitten joskus PC:lle tai todennäköisesti ei.

Intelin selkäranka on käytännössä OEM- ja palvelinpuoli. Kumpikin markkina liikkuu sopimusteknisten seikkojen vuoksi hitaasti, mutta pikkuhiljaa on alkanut näkyä Ryzen-läppäriä kaupoissa ja EPYC-palvelinta konesaleissa. Jos sattuisi käymään niin että tulevassa Zen-sukupolvessa se läppäri pyörisikin Rysällä vaikka 20% pidempään kuin Intel, niin ihan varmasti alkaisi kuppi kallistua nopeasti toiseen suuntaan. Virrankulutus on myös merkittävä tekijä palvelinsaleissa, joissa jokainen watti täytyy ensin saada sisään ja sen jälkeen myös jäähdyttää pois. Toisin sanoen painoarvot ovat käytännön kuluttaja/palvelinmarkkinoilla hyvin erilaiset mitä me täällä nestetyppikannu kädessä olemme tottuneet ajattelemaan. Eli jos AMD:n IPC alkaa olla tarpeeksi lähellä Inteliä ja kun näyttäisi siltä että toistaiseksi AMD pystyy valmistamaan prossunsa halvemmalla ja pienemmillä hukkaprosenteilla, niin kyllä markkinat sen mukaan muotoutuvat. Tietty jos kilpailu ei ole rehellistä, niin tilanne on eri, mutta nykypäivänä ei Intelillä ole ihan samanlaisia mahdollisuuksia selkäänpuukottamiseen kuin ennen.

Relevantimpaa dataa: Näytöt - Tietokoneet - Gigantti
Pelinäyttöjä löytyy paljon kärkipaikoilta. Jännä homma. Meinasi sekin unohtua, että nykyään konsoleillakin on jonkinlainen high fps -pelaaminen mahdollista: XBX tukee 120 Hz pelaamista.

Koomista tässä on lähinnä se, että joillakin tuntuu olevan suorastaan ideologinen pakko vastustaa 60 Hz:n yli menevää pelaamista, aivan kuin se olisi itseltä jotenkin pois. Tai kyllähän se onkin, jos fps-moninpelejä pelaa. ;)
Kommentoinpa tätäkin kun liittyy ylempään vuodatukseeni. Kyllähän kuluttajana ostan kaupasta 20K/600Hz-näytön jos hintaero 1080p/60Hz-näyttöön on mitätön. TV-puolellahan näin on ollut jo pidemmän aikaa. 4K-töllöjä lähtee pian jo viikkorahalla, mutta eipä sitten ole oikein mitään aitoa 4K-sisältöä katseltavaksi eikä mitään nopeaa muutosta siihen ole tulossa. TV-puolella ongelmana on datakaistan riittämättömyys, mutta pelipuolella taas tarvittava GPU-nopeus. Pointtina se että kumpikin voidaan ratkaista, mutta nykytekniikoilla niin kalliilla etteivät ihmiset koe sitä lisähinnan arvoiseksi. Tuo oma 60FPS-metelöinti on enemmänkin vastareaktio sille älyttömälle mekastukselle joita pieni high-end-pc-porukka pitää siitä kuinka alle 60FPS-pelaajat on peasantteja ja master pc race jne. Ei siinä, onhan se kiva niin ajatella kun on sen 2000€ heittänyt pöydän päällä tuhisevaan ledikiukaaseen, mutta jos tuolla olisi oikeasti merkitystä niin konsoleissa olisi aikaa sitten nähty korkeampia FPS-lukuja kuin nykyinen ilmeisesti riittävä 30.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
5 527
Oletko varma.

DIRECTX 12
NVIDIA GeForce GTX 1060 15.80%
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 10.12%
NVIDIA GeForce GTX 1050 5.41%
NVIDIA GeForce GTX 1070 4.76%
NVIDIA GeForce GTX 960 4.03%
NVIDIA GeForce GTX 970 3.64%
NVIDIA GeForce GTX 1080 3.23%
NVIDIA GeForce GTX 750 Ti 3.31%
NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 1.84%
NVIDIA GeForce GTX 960M 2.02%

DIRECTX 11
Intel HD Graphics 4000 22.64%
Intel Haswell 15.34%
Intel Ivy Bridge 9.80%
Intel Valleyview Baytrail 7.80%
Intel Cherryview Cherrytrai l5.63%
ATI Radeon HD 5450 3.23%
ATI Mobility Radeon HD 5000 Series 2.80%
ATI Radeon HD 5700 Series 3.01%
AMD Radeon HD 6670 2.83%
AMD Radeon HD 6570 2.88%
AMD Radeon HD 6450 2.16%

DIRECTX 10
Intel HD Graphics 3000 19.55%
Intel Sandy Bridge 8.85%
NVIDIA GeForce 210 8.21%
Intel HD Graphics 2000 6.38%
Intel Ironlake Arrandale 4.70%
NVIDIA GeForce 9500 GT 3.95%
NVIDIA GeForce 9600 GT 4.31%
NVIDIA GeForce 9800 GT 3.27%
NVIDIA GeForce GT 220 3.07%
NVIDIA GeForce GTS 250 3.03%

DIRECTX 9
NVIDIA GeForce 7025 18.49%
NVIDIA GeForce 6150 SE 13.90%
Intel Graphics Media Accelerator 3150 11.33%
Intel Graphics Media Accelerator 3600 Series 4.93%
NVIDIA GeForce 7300 SE 3.06%
NVIDIA GeForce 7600 GT 1.67%
NVIDIA GeForce 6600 2.64%
ATI Radeon X1650 1.74%
NVIDIA GeForce 7300 GT 3.06%
ATI Radeon 3100 2.43%

AMD Radeon RX Vega 0.16%
NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti 0.15%
Taidat ymmärtää tuon nyt väärin.
DX 12 ohjaimia on kaikkiaan 88.03% kaikkista ohjaimista.
Dx11 on vain 5.39%
(eli karkeasti 100 ohjaimesta 88kpl on Dx12 ohjaimia ja vain hieman yli 5kpl Dx11 ohjaimia)

Dx11 ohjaimien 5.39% osuudesta HD4000 on suosituin 22.50%
(Eli n. 5 ohjainta kohden hieman yli 1kpl on Hd4000)

88.03% kaikista ohjaimista on Dx12 ohjaimia joista Gtx1060 on suosituin yli 17% enemmistöllä.
(88 ohjainta kohden on 15kpl Gtx1060)
 

Griffin

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
Kohtaan kaksi: Ihan varmaan joo Intelillä on varsinkin nyt varaa viivästyttää prossujulkaisujaan. Jos taas viittaat spectre/meltdown-korjailuihin, niin se mitään viivästyttämistä ole vain viallisen tuotteen korjausta.

Edelleen huvittaa tämä höpöttely prossuista ja GPU:ista puhtaasti komponenttisilmälasit silmillä. Ei meitä tietokoneen kasaajia ole kuin pieni pieru kokonaismarkkinoista. Nvidia on jo aikaa sitten alkanut kurotella konesali, tekoäly jne-puolelle jotta saavat pidettyä kasvukäppyrät hyvän näköisinä. AMD:n raudalla pyörii lähes koko konsolipuoli ja sanokoon kuka mitä haluaa, mutta sen verran kun olen kavereillani PS4-pelejä pelannut niin perhanan hyvän näköisiä ne ovat. On sisällä sitten "surkeat" Polarikset tai Jaguarit, niin väliäkö tuolla kun kokonaisuus toimii. Vaikka itselläni on ns. high-end PC, niin en usko että normipelaaja edes osaisi PC vs. konsolieroa sanoa kun se on itsellekin välillä haastavaa. Ja noista +60FPS/144Hz jadajada: 90% ei oikeasti kiinnosta, eivät huomaa eroa tai eivät koe todellakaan sillä olevan +1000€ korkeamman hinnan oikeuttavaa merkitystä. Lisäksi mitä väliä jos on huippukone kun isoa osaa huippupeleistä ei edes ole saatavilla. Kyllä itseäni ainakin sylettää lukea taivaita syleileviä arvosteluja Red Dead Redemption 2:sta, Spidermanista tai God Of War:sta. Joo tulee ehkä sitten joskus PC:lle tai todennäköisesti ei.

Intelin selkäranka on käytännössä OEM- ja palvelinpuoli. Kumpikin markkina liikkuu sopimusteknisten seikkojen vuoksi hitaasti, mutta pikkuhiljaa on alkanut näkyä Ryzen-läppäriä kaupoissa ja EPYC-palvelinta konesaleissa. Jos sattuisi käymään niin että tulevassa Zen-sukupolvessa se läppäri pyörisikin Rysällä vaikka 20% pidempään kuin Intel, niin ihan varmasti alkaisi kuppi kallistua nopeasti toiseen suuntaan. Virrankulutus on myös merkittävä tekijä palvelinsaleissa, joissa jokainen watti täytyy ensin saada sisään ja sen jälkeen myös jäähdyttää pois. Toisin sanoen painoarvot ovat käytännön kuluttaja/palvelinmarkkinoilla hyvin erilaiset mitä me täällä nestetyppikannu kädessä olemme tottuneet ajattelemaan. Eli jos AMD:n IPC alkaa olla tarpeeksi lähellä Inteliä ja kun näyttäisi siltä että toistaiseksi AMD pystyy valmistamaan prossunsa halvemmalla ja pienemmillä hukkaprosenteilla, niin kyllä markkinat sen mukaan muotoutuvat. Tietty jos kilpailu ei ole rehellistä, niin tilanne on eri, mutta nykypäivänä ei Intelillä ole ihan samanlaisia mahdollisuuksia selkäänpuukottamiseen kuin ennen.
Jossain vaiheessa Intelin on ne rautabugit kannattava korjata ja nyt on ihan hyvä tilaisuus, kun valmistustekniikkaa on jouduttu odottelemaan jokatapauksessa. Se on täysin selvä, ettäkun nuo HW tietoturvaongelmat julkaistiin, niin katsottiin, mitä kannattaa kehittää valmiiksi ja "softa" mikrokoodipatchätä, mitkä kannattaa patchätä kevyesti ja mitkä kannattaa palauttaa suunnittelupöydälle. Nyt on todennäköisesti tulossa pikkuhiljaa, viivytysten jälkeen noita suunnittelupöydälle palautettuja, tulevan vuoden aikana.

Mitä taas tulee pelikosoleiden "pärjäämiseen", niin se johtuu yksinkertaisesti siitä, että peleistä karsitaan yleensä pois ominaisuudet, joiden takia ei pyörisi niillä. Eli pelistä voitaisiin tehdä parempiakin, mutta konsoleiden kiviriipparauta hidastaa kehitystä.
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
5 527
Voi olla mutta en usko että 88%:sta steamin käyttäjistä muka omistaisi dx12 kortin.
Se vaikuttaa täysin mahdottomalta koska minullakin on monta ystävää joilla ei ole korttia joka pystyy dx12.
Muutama ystävä ei merkitse tässä mitään kun on jo vuosia myyty Dx12 ohjaimia miljoonittain ympäri maailmaa.

E.
Mutta ystäväsi kuuluvat siis tuohon Dx11 ohjainten vähemmistöön? kunnes päivittävät ja siirtyvät Dx12 ohjainten enemmistöön.

Tuossa selvästi vuosien aikana on Dx10/11 korttien määrä laskenut joka on ihan luonnollista kun uusia julkaistaan niin porukka ostaa/vaihtaa/päivittää niitä Dx12 ohjaimiin.
 
Viimeksi muokattu:

sushukka

Premium-jäsen
Liittynyt
16.04.2017
Viestejä
1 357
Jossain vaiheessa Intelin on ne rautabugit kannattava korjata ja nyt on ihan hyvä tilaisuus, kun valmistustekniikkaa on jouduttu odottelemaan jokatapauksessa. Se on täysin selvä, ettäkun nuo HW tietoturvaongelmat julkaistiin, niin katsottiin, mitä kannattaa kehittää valmiiksi ja "softa" mikrokoodipatchätä, mitkä kannattaa patchätä kevyesti ja mitkä kannattaa palauttaa suunnittelupöydälle. Nyt on todennäköisesti tulossa pikkuhiljaa, viivytysten jälkeen noita suunnittelupöydälle palautettuja, tulevan vuoden aikana.

Mitä taas tulee pelikosoleiden "pärjäämiseen", niin se johtuu yksinkertaisesti siitä, että peleistä karsitaan yleensä pois ominaisuudet, joiden takia ei pyörisi niillä. Eli pelistä voitaisiin tehdä parempiakin, mutta konsoleiden kiviriipparauta hidastaa kehitystä.
Eka kappale aika vahvaa spekulointia. Voi olla ettei voi olla.

Pelikonsolit vastaan PC: yksinoikeuspelit. Nappaa nyt vaikka God Of War ja vertaa sitä johonkin vain PC:lle tehtyyn peliin. Jos nyt on jotain jätetty pois niin aika perhanan hyvin on silti onnistuttu. Toisekseen mitä näitä Steam-tilastoja tänne on linkkailtu niin aika tasoissa tuntuisi konsolinopeuden kanssa olevan valtaosa markkinoiden PC-koneiden GPU:ista (1060/580).
 

Griffin

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
Voi olla mutta en usko että 88%:sta steamin käyttäjistä muka omistaisi dx12 kortin.
Se vaikuttaa täysin mahdottomalta koska minullakin on monta ystävää joilla ei ole korttia joka pystyy dx12.
Edit: dx12 on kuitenkin verrattain vasta tullut July 29, 2015 ja jos en väärin muista niin vasta win 10 myötä.
DX12 "tuki" ei taida olla se maailman vaikein asia saavuttaa..
These graphics cards and processors support Windows 10's DirectX 12 graphics tech
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
5 527
Tuon listan tulkinnan kyllä voi ymmärtää väärin mutta tuntuu absurdilta tuo luku...
Näillä Dx10/11 ohjaimilla alkaa olla ikää ja niitä kun ei pyöri muuta kuin käytettyinä niin on luonnollista että määrät ovat vuosienvarrella laskeneet ja vastaavasti Dx12 ohjainten myyntiä on tapahtunut jo useita vuosia ja jatkuu edelleen.
 

TheMeII

Übertaktungspotenzial
S Y N T H W A V E
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
7 004
Voi olla mutta en usko että 88%:sta steamin käyttäjistä muka omistaisi dx12 kortin.
Se vaikuttaa täysin mahdottomalta koska minullakin on monta ystävää joilla ei ole korttia joka pystyy dx12.
Edit: dx12 on kuitenkin verrattain vasta tullut July 29, 2015 ja jos en väärin muista niin vasta win 10 myötä.
kun ottaa huomioon että HD 7750 ja GTX 650 tukee DX12 ja nämä on julkaistu 2012 ei ole väliä milloin tietty DX versio on julkistettu.
 
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
7 018
Tietty jos kilpailu ei ole rehellistä, niin tilanne on eri, mutta nykypäivänä ei Intelillä ole ihan samanlaisia mahdollisuuksia selkäänpuukottamiseen kuin ennen.
https://www.tomshardware.com/news/msi-ceo-interview-intel-shortage-amd,38473.html

  • Relationship with Intel: Chiang told us that, given Intel's strong support during the shortage, it would be awkward to tell Intel if he chose to come out with an AMD-powered product. "It's very hard for us to tell them 'hey, we don't want to use 100 percent Intel,' because they give us very good support," he said. He did not, however, make any claims that Intel had pressured him or the company.
Miten tuon nyt sitten tulkitsee... Voi olla että Inttel kiristää voi olla että ei. Kummallinen Inttelin pelko silti tuntuu MSI:llä olevan. :)
 

TheMeII

Übertaktungspotenzial
S Y N T H W A V E
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
7 004
Minulla oli aikoinaan gtx 670 eikä siinä silloin kyllä ollut dx12 tukea. Kaippa he ovat lisänneet sen tuen jotenkin noihin vanhoihin kortteihin...
Edit: Sitten vähän mistä katsoo niin nvidian kortteihin tuli dx12 tuki joko 500 sarjassa tai 900 sarjassa. Amd korteissa se minun muistaakseni tuli aikaisemmin.
Fermi ja Kepler ei ollu releasessa, piti saada myöhemmin. Fermi-tuki sit kuopattiin mutta Kepler sai hyvin rajoitetun tuen. AMD tukee DX12 GCN 1.0 korteista lähtien. Terascalelle ei tietääkseni DX12 tukea saanu.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
3 317
Fermi ja Kepler ei ollu releasessa, piti saada myöhemmin. Fermi-tuki sit kuopattiin mutta Kepler sai hyvin rajoitetun tuen. AMD tukee DX12 GCN 1.0 korteista lähtien. Terascalelle ei tietääkseni DX12 tukea saanu.
Joo mutta tuo alkupään GCN Ratukoitten DX12 tuki on vähän miten on.
Esim. HD 7950:llä (R9 280) Battlefront 2 DX12 päällä oli nykivä paska. DX11 moodissa sulava kuin mikä.
Vulkani toimi sen sijaan hyvin HD 7950:llä mutta alemmilla korteilla ei niinkään (esim R9 270x).

Kepler korteilla taas DX12 sekä Vulkan suorituskyky on täys vitsi. No ainakin voivat sanoa että ne tukee, mutta siihen se jääkin.

Esim Doom:ssa 1080p:llä Vulkanilla GTX 780 häviää R9 290:lle noin 60fps (48fps vs 109fps) verran Ultra asetuksilla.
High asetuksillakaan GTX 780 ei pääse vielä 60fps:n.
Nämä luvut ovat nyt ulkomuistista kun viimekesänä noita testailin.

Tuosta HD 7950 testistä näette sen paskan DX12 nopeuden kohdasta noin. 03:00:
 

TheMeII

Übertaktungspotenzial
S Y N T H W A V E
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
7 004
Koko tämä mikä kortti tukee DX12 ja mikä ei oli kuitenkin siitä että miksi DX12 kortteja on niin paljon verrattuna DX11. Yli 7v korteilla ei enää ole kauaa elinvuosia jäljellä.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 106
Eli yhteenvetona, molemmat prossut on pelaamiseen oikein soivia pelejä erot on ihan muutaman prosentin sisällä, käytännössä siis tasoissa.
Mutta heti kun aletaan ajamaan jotain kunnolla säikeistyvää kuormaa niin AMD vie ja Intel vikisee.
Niin, kun verrataan sellaisia malleja prosessoreista, että AMDn prosessori ajaa kahta säiettä/ydin, intelin prosessori ajaa yhtä säiettä per ydin.

Tämä ei ole mikään AMDn ja intelin ydinten yleinen ero, vaan johtuu vain siitä, että tässä on inteliltä valittu sellainen malli jossa monisäikeistys on pois päältä, ja AMDltä malli, jossa monisäikeistys on päällä.

Toki intelin monisäikeistystä tukevat mallit olisivat sitten kalliimpia.

Tämä argumentti siis pätee siihen, mitä saa kummaltakin samalla rahalla, mutta ei siihen, millaisia ytimiä kummankin ytimet ovat tai millaisia ytimiä kumpikin pystyy nykytekniikallaan tekemään.

On sinulla erikoinen logiikka. Intel ei ole IPC:tä saanut paljo parannettua enää vuosiin joka kielii siitä että se luu on Intelin osalta kaluttu loppuun.
Mitähän nyt tarkoitat "vuosiin"? tai "saanut" ?

1) Skylake (3.5 vuotta sitten) paransi kyllä IPCtä selvästi Haswelliin verrattuna.
2) Workloadeilla, jotka hyötyvät yli 8 megan välimuisteista, Coffee Lake on parantanut IPCtä Skylakeen nähden suuremman välimuistinsa ansiosta
3) Skylake-SP vaikka ei paranna IPCtä niin vähentää selvästi samaan laskentaan tarvittavien käskyjen määrää.

Ja tänä vuonna on tulossa Sunny Cove jossa yritetään parantaa nimenomaan IPCtä(mitään muuta sen julkistetut tulossa olevat muutokset eivät selitä). Ihan luonnollista, että IPC ei ole parantunut (paljoa) kun mikroarkkitehtuuri on muutaman vuoden pysynyt samana. ja Silti sekä yhden että monen säikeen suorituskyky on parantunut huomattavasti.

Erikoinen logiikka tässä on sinulla joka valitsemalla sopivan kapean omaan agendaasi sopivan aikaikkunan yrität perustella asiaa jonka nimenomaan hiukan laajemman aikaikkunan tarkastelu osoittaa selvästi vääräksi.
 
D

Deleted member 4604

Vieras (tunnus poistettu)
Jos Geekbenchin Ice Lake tulokset korreloivat mitenkään reaalimaailman kanssa, niin Sunny Coven IPC parannukset voi olla yllättävänkin brutaaleja.

http://browser.geekbench.com/v4/cpu/11585297

Prosessorin maksimikellotaajuus testin aikana 2287MHz, keskitaajuus 2143MHz.
 

BOT

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
2 404
Tähän hintalaatusuhdeaiheeseen sen verran, että toki jos pelaat muiden tekkiläisten tai vaikka murojen kanssa, niin aika hyvää ellei parasta mahdollista rautaa löytynee. Kun katson omaa lähipiiriäni ketkä tunnen kasvotusten, niin ei ole lähes kellään mitään kovin kallista rautaa, tosin ei ole mitään huippuvarakkaitakaan oikein kukaan. Se että on tehokas kone tai hieno auto ei tee kenestäkään vielä varakasta, voisi väittää ettei ole silloinkaan varakas jos on lainaa maksettavana. Ollaksemme kuitenkin järkeviä sanotaan näin että Suomessa yli 3000 € kuukaudessa tienaamalla tulee melko varakkaaksi, sillä rahat riittävät silloin hyvin kaikenlaiseen, myös tehokkaaseen tietokoneeseen.

On mielenkiintoista keskustella tehokkaimmasta mahdollisesta raudasta ja siitä mihin kukin yhtiö pystyy tällä hetkellä, mutta keskustelusta menee maku kun heitetään yleistyksiä, että eiköhän se parin prosentin erolla yhdessä tilanteessa paras ja samalla kallein tuote merkkaa eniten vaakakupissa ja hinta ei merkitse näissä vertailuissa. Hinta merkitsee aina nimen omaan eniten, vaikka siitä olen samaa mieltä ettei niitä hintasuhdepalkkeja voi sokeasti tuijottaa. Kaikki ei osta neliytimistä Ryzeniä vaikka sen hintatehosuhde onkin hyvä, koska se ei tehoiltaan riitä kaikkiin nykyajan käyttötarkoituksiin. Tämän huomioiden on silti vaikea tajuta Intelistä kohtuuttoman summan maksamista jonkin muutaman FPS:n tähden, mutta käsitän kyllä hyvin jos on tiettyjä kuormia mitä varten Intel on nykyisellään mutkattomampi tai yksinkertaisesti tehokkaampi ratkaisu. Intel tuntee kyllä yleisönsä ja hinnoittelee tuotteensa juuri siihen kipurajalle että vielä menee kaupaksi.

Nyt eletään sitä hetkeä ettei ole Intelillä oikein enää mitään valtteja valtaosan silmissä, Ryzen 3000-sarja syöden viimeisetkin edut. Minä en henkilökohtaisesti mitenkään juhlisi tällaista tilannetta jos se samalla tarkottaisi korkeita hintoja, mutta kaiken tiedon mukaan pitäisi tulla entistäkin edukkaampaa kiveä markkinoille, joten eihän tässä voi olla muuta kuin tyytyväinen. Voi olla että päälle parilla sadalla saa kahdeksan ytimisen kiven minkä voi kellottaa lähes 5 GHz hujakoille, tällainenhan on jotain mistä ei osattu ollenkaan haaveilla vielä muutama vuosi sitten. Aivan hurjia tehonousuja luvassa PC-puolella siis. Huvittavaa tässä on vain se että esim. i5-9400 pitäisi maksaa oikeasti noin 150 € että se olisi houkutteleva ja sille Z370-emolevy korkeintaan 100 €, mutta ei, Intel ei laske suorittimiensa hintoja vaan omapäisesti pitää hinnat tolkuttoman korkeina. Minusta tuo on ennen kaikkea omaan jalkaan ampumista, ei niinkään se että on teknisesti hieman jäljessä ja myöntää sen.

Intelillä on varmasti pätevä vastaus tulossa ajan myötä, mutta heitä huolestuttaa nyt suuri markkinaosuuden menettäminen, sillä enää ei päde se että kaikki ohjelmat ovat pelkästään Intelille tehostettuja, kun kuluttajilla on runsain määrin kilpailevaa tuotetta. Intelille laskisin kuitenkin edelleen eduksi sisäänrakennetun näytönohjaimen, mikä on työkoneisiin erittäin hyvä ratkaisu, kun ei tarvitse erikseen näytönohjaimesta pulittaa. Tällä palstalla puhutaan pääasiassa pelaamisesta, mutta tuo grafiikkapiiri on mielestäni aito etu. Itse pelaajana arvostan sitä myös, sillä sen avulla voit selvittää erilaisia vikoja koneessa, kun voit ottaa näytönohjaimen irti ja voit huoletta myös myydä näytönohjaimesi, odotellen tai etsien seuraavaa näyttistä käyttäen sisäänrakennettua. Intelille lasken eduksi myös edelleen 100 % muistituen ja erittäin hyvän valikoiman mATX- ja ITX-emolevyjä. Intelin edut löytyvät siis muualta kuin tehokkuudesta tällä hetkellä, eli tuollaisista käytännön asioista.

MUOK. Pari lausetta muuntelin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
5 527
Ollaksemme kuitenkin järkeviä sanotaan näin että Suomessa yli 3000 € kuukaudessa tienaamalla tulee melko varakkaaksi, sillä rahat riittävät silloin hyvin kaikenlaiseen, myös tehokkaaseen tietokoneeseen.
Hädin ja tuskin riittää kaikkeen pakolliseen tuollainen raha saatikka että voisi sanoa olevansa varakas. 4-5k/Kk niin tuossa jää muutama touhu tonni KK kohden.
 

BOT

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
2 404
Hädin ja tuskin riittää kaikkeen pakolliseen tuollainen raha saatikka että voisi sanoa olevansa varakas. 4-5k/Kk niin tuossa jää muutama touhu tonni KK kohden.
Ei välttämättä Suomen tasolla varakas, varmastikin hyvin pärjäävä, mutta laajemmalla tasolla kuten Euroopan tasolla varakas, puhumattakaan vertailusta USA:n, Kiinan tai Venäjän keskituloiseen. Tässäkin pitää suhteuttaa ja miksei tarkentaakin mihin vertaa. Yksikin touhutonni kuussa on kyllä rutosti rahaa, sillähän saa sen uuden pelikoneen joka kuukausi.
 

Muumi75

Innocent bystander
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
113
Totaalisen offtopikkia:

4-5k/Kk niin tuossa jää muutama touhu tonni KK kohden.
Onkohan kaikki kuulleet progressiivisesta verotuksesta? Onkohan kaikille selvää että Kela ei maksa asumista ja kaikkea muuta mukavaa (sähkölaskut, jne) jos ansiotulot on 4-5k/kk (äiti voi toki maksaa)?
Onko selvää että päiväkotimaksut ja kaikki muutkin pakolliset maksut ovat maksimit?
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
9 001
Totaalisen offtopikkia:


Onkohan kaikki kuulleet progressiivisesta verotuksesta? Onkohan kaikille selvää että Kela ei maksa asumista ja kaikkea muuta mukavaa (sähkölaskut, jne) jos ansiotulot on 4-5k/kk (äiti voi toki maksaa)?
Onko selvää että päiväkotimaksut ja kaikki muutkin pakolliset maksut ovat maksimit?
Tuo summa riippuu onko lapsia. Mutta joka tapauksessa tuolla summalla elää mukavasti vaikkei muutamaa tonnia kuussa jäisi yli.
 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
5 151
Jos Geekbenchin Ice Lake tulokset korreloivat mitenkään reaalimaailman kanssa, niin Sunny Coven IPC parannukset voi olla yllättävänkin brutaaleja.

http://browser.geekbench.com/v4/cpu/11585297

Prosessorin maksimikellotaajuus testin aikana 2287MHz, keskitaajuus 2143MHz.
Eri asia sitten on se, että mille kellotaajuuksille se yltää ja tuleeko se muillekin kuin läppäreille vielä tänä vuonna.
 
D

Deleted member 4604

Vieras (tunnus poistettu)
Eri asia sitten on se, että mille kellotaajuuksille se yltää ja tuleeko se muillekin kuin läppäreille vielä tänä vuonna.
Työpöydälle saapuminen varmasti riippuu melko puhtaasti aikataulusta, jolla Intel saa nuo nopeammat 10nm variantit (HP ja UHP) kuntoon.
Mobiiliosat oletettavasti on HD variantilla.
 
Liittynyt
06.02.2017
Viestejä
1 378
Hädin ja tuskin riittää kaikkeen pakolliseen tuollainen raha saatikka että voisi sanoa olevansa varakas. 4-5k/Kk niin tuossa jää muutama touhu tonni KK kohden.
OT: Ei todellakaan riitä 4-5k/kk:sta muutamaa touhutonnia käteen. Käteen tuosta jää jotain kolmen tonnin pintaan, mistä pelkkä asunto sivaltaa helposti yli tonnin pois. Tavallisen elämisen jälkeen käteen jää touhurahaa ehkä 500-1000€ kuussa, ja tämä käytännössä ilman perheen elättämistä.
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
5 527
OT: Ei todellakaan riitä 4-5k/kk:sta muutamaa touhutonnia käteen. Käteen tuosta jää jotain kolmen tonnin pintaan, mistä pelkkä asunto sivaltaa helposti yli tonnin pois. Tavallisen elämisen jälkeen käteen jää touhurahaa ehkä 500-1000€ kuussa, ja tämä käytännössä ilman perheen elättämistä.
Asunto sivaltaa 0e, auto 0e koska ei velkaa.com ja kaikki mitä ostetaan niin ostetaan ilman velkaa.com

Voit puhua toki omastapuolestasi mutta et kaikkien puolesta.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 106
[offtopic]

Asunto sivaltaa 0e, auto 0e koska ei velkaa.com ja kaikki mitä ostetaan niin ostetaan ilman velkaa.com.

Voit puhua toki omastapuolestasi mutta et kaikkien puolesta.
:facepalm:

Autossa maksaa ajoneuvovero ja vakuutus aina.

Ja asuminen maksaa vaikka ei olisi velkaa, esim. joku kombinaatio seuraavista: Vuokra, Yhtiövastike, Lämmitys, Tontinvuokra, oman talon kunnossapitokustannukset.


Näitä ilman selviää lähinnä jos on 17v pappabetalar mutta sitten ei ole niitä palkkatulojakaan.

[/offtopic]
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
5 527
:facepalm:

Autossa maksaa ajoneuvovero ja vakuutus aina.

Ja asuminen maksaa vaikka ei olisi velkaa, esim. joku kombinaatio seuraavista: Vuokra, Yhtiövastike, Tontinvuokra, oman talon kunnossapitokustannukset
Vero+vakuutus on reippaasti vähemmän kuin mitä kyseisen auton mahd.KK maksu olisi(eli n.1100/kk) kun on oma niin kulut on matalat.
Eli tiedän kyllä omat menoni ja tuloni niihin ei tarvitse puuttua.

Tiedän myös mitä asuminen maksaa vuodessa itselleni ja toisten kuluja en ala edes arvuuttelemaan.
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
9 001
Asunto sivaltaa 0e, auto 0e koska ei velkaa.com ja kaikki mitä ostetaan niin ostetaan ilman velkaa.com

Voit puhua toki omastapuolestasi mutta et kaikkien puolesta.
Jo 1000 palkasta voi jäädä tonneja säästöön kun laskee osinkotulot mukaan. Pelkästään se riittää että on perinyt talon ja kunnolla metsää. Toisaalta sen tietokoneenkin voi ostaa käyttämättä palkkatuloja. Tuossa kuitenkin puhuttiin ilmeisesti tilanteesta jossa omaisuutta ei ole.

On monia joilla ei jää 5000 euron palkasta tietokoneeseen yhtään, on vaikka kallis lentoharrastus tai jotain muuta. Jätetään nuo kuitenkin
 
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
7 018
Mitähän nyt tarkoitat "vuosiin"? tai "saanut" ?

1) Skylake (3.5 vuotta sitten) paransi kyllä IPCtä selvästi Haswelliin verrattuna.
2) Workloadeilla, jotka hyötyvät yli 8 megan välimuisteista, Coffee Lake on parantanut IPCtä Skylakeen nähden suuremman välimuistinsa ansiosta
3) Skylake-SP vaikka ei paranna IPCtä niin vähentää selvästi samaan laskentaan tarvittavien käskyjen määrää.

Ja tänä vuonna on tulossa Sunny Cove jossa yritetään parantaa nimenomaan IPCtä(mitään muuta sen julkistetut tulossa olevat muutokset eivät selitä). Ihan luonnollista, että IPC ei ole parantunut (paljoa) kun mikroarkkitehtuuri on muutaman vuoden pysynyt samana. ja Silti sekä yhden että monen säikeen suorituskyky on parantunut huomattavasti.

Erikoinen logiikka tässä on sinulla joka valitsemalla sopivan kapean omaan agendaasi sopivan aikaikkunan yrität perustella asiaa jonka nimenomaan hiukan laajemman aikaikkunan tarkastelu osoittaa selvästi vääräksi.
The Intel 6th Gen Skylake Review: Core i7-6700K and i5-6600K Tested

Haswell to Skylake (DDR3): Average ~5.7% Up.

Se siitä merkittävästä parannuksesta. Viimeisin merkittävä IPC boosti intteliltä on tullut Ivy -> Haswell jolloin parannusta tuli yli 10 pinnaa. Kun mennään yli kymmenen pinnan niin se on minun mittareissa jo ihan merkittävä parannus.
 
D

Deleted member 4604

Vieras (tunnus poistettu)
The Intel 6th Gen Skylake Review: Core i7-6700K and i5-6600K Tested

Haswell to Skylake (DDR3): Average ~5.7% Up.

Se siitä merkittävästä parannuksesta. Viimeisin merkittävä IPC boosti intteliltä on tullut Ivy -> Haswell jolloin parannusta tuli yli 10 pinnaa. Kun mennään yli kymmenen pinnan niin se on minun mittareissa jo ihan merkittävä parannus.
Kaby Lake oli omien testien mukaan keskimäärin (26 eri kuormaa) ~17% nopeampi kuin Haswell, samalla kellolla.

Ryzen: Strictly technical
 

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 665
Jos nyt katselee niin Intel on kyllä parantanut prosessoreitaan. Kun 7700K oli 4-ydin/8-säie => 8700K oli 6-ydin/12-säie ja 9700K oli vihdoin se 8-ydin/16-säie (hups, tuo olikin jokin väliinputoaja malli, eli pelkkä 8-ydin, piti laittaman 9900K). Huhuissa siintää jopa 10-ydin/20-säie prosessori.

Tosin uskallan väittää että syynä noihin parannuksiin oli AMD:n uudet tarpeeksi kilpailukykyiset julkaisut varsinkin 1700, 1700X ja 1800 prosessorit mitkä tuplasivat (7700K verrattuna) ytimien ja säikeiden määrän. Tuota ennen ei Intelillä ollut mitään kiirettä lisätä ytimien määrää kuluttajahintaisten prosessorien puolella.
 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
5 151
Jos nyt katselee niin Intel on kyllä parantanut prosessoreitaan. Kun 7700K oli 4-ydin/8-säie => 8700K oli 6-ydin/12-säie ja 9700K oli vihdoin se 8-ydin/16-säie (hups, tuo olikin jokin väliinputoaja malli, eli pelkkä 8-ydin, piti laittaman 9900K). Huhuissa siintää jopa 10-ydin/20-säie prosessori.

Tosin uskallan väittää että syynä noihin parannuksiin oli AMD:n uudet tarpeeksi kilpailukykyiset julkaisut varsinkin 1700, 1700X ja 1800 prosessorit mitkä tuplasivat (7700K verrattuna) ytimien ja säikeiden määrän. Tuota ennen ei Intelillä ollut mitään kiirettä lisätä ytimien määrää kuluttajahintaisten prosessorien puolella.
Kyllä Inteliltä olisi tullut ilmeisesti Coffee Lake 6 ytimellä joka tapauksessa, mutta luultavasti hiukan myöhemmin kuin mitä nyt tuli. 8-ytimisen mallin kohtalosta sen sijaan on vaikeampi sanoa. Toisaalta Intelin pitää joka tapauksessa tuoda tasaiseen tahtiin parempia malleja myyntiin, jotta ihmiset innostuvat päivittämään.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 651
Viestejä
4 197 349
Jäsenet
70 761
Uusin jäsen
aksl

Hinta.fi

Ylös Bottom