Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Nimenomaan sellaiseksi se on tarkoitettukin. Sisäpoliittista viestintää, jolla pyritään kertomaan kansalle että tilanne on nyt tämä, koska paha länsi ja me tässä ollaan hyvän asialla ja pakotettuna toimiin jne.Jotenkin kuulostaa toi putinin puhe aivopesulta kansalle.
Virallisen totuuden mukaan venäjältä ei pakene miehiä sodan pelossa.En yhtään ymmärtänyt mikä logiikka tässä on.
Siis että jos käsitin oikein niin Venäjä motkottaa Suomelle siitä että Suomi estää venäläisiä asevelvollisia pakoilemasta Venäjän itsensä asettamista velvollisuuksista (liikekannallepano)?
Luulisi Venäjän olevan pelkästään tyytyväinen että rajat menee Suomen toimesta kiinni ennen kuin jokaikinen asevelvollinen ehtii livistää maasta. Jos siis ihan pelkästään Venäjän valtion näkökulmasta asiaa katsoo eikä yksilöiden näkökulmasta.
Siltä tuo vaikuttaa, jos siellä siis on joku suunnitelma. Viimeaikaiset teot vaan näyttää reagoinnilta, ei miltään etukäteen suunnitellulta. Siksi on vaikea nähdä noille terroristeille mitään mahdollisuutta onnistua tuossa lännen tuen lopettamisessa. Ja vaikka se tuki loppuisi, en usko Ukrainan antautumiseen. Niin monissa puheissa noussut esiin se, että antautuminen tarkoittaa kansanmurhaa myös lopuilla alueilla.Eikö Venäjän tarkoitus ole veivata tätä samaa kunnes länkkäri siviileiltä loppuu mielenkiinto energiakriisiin ja demokraattisesti valitsevat uuden johdon joka lopettaa Ukrainan jeesaamisen. Venäjä valtaa lopun Ukrainasta, putket korjataan ja voidaan täälläkin keskittyä Netflixin katseluun. Win-win, ukrainalaisilla ei kysytä koska ovat osa Venäjää.
Kyllä se kääpiö oli itse siellä livenä paikalla.Oliko tuo puuttinin puhe taas nauhoite joka esitettiin kansalle? Samaan aikaan kuitenkin jonkinlaiset juhlat punaisella torilla ja maan johtaja lähettää videoterveisensä jostain bunkkerista....
Nihkeää on Suomellakin liittymisen kanssa, joten tämä Ukrainan hakemus on lähinnä kai otettava symboliikan kannalta tässä vaiheessa.Ukraina ehdottomasti sisään. Ei tosin varmaan pääse liittymään ennen sodan loppumista?
Ajoitus on kuitenkin tässä ehkä kaikkein hienoin. Näytetään selkeästi Venäjälle että pistetään kampoihin tulevaisuudessakin.Nihkeää on Suomellakin liittymisen kanssa, joten tämä Ukrainan hakemus on lähinnä kai otettava symboliikan kannalta tässä vaiheessa.
Tosin mistä sitä tietää, vaikka kulissien takana olisi sovittu, että Ukraina hyväksytään NATO:oon heti jos Putin käyttää ydinasetta tms.
Ukraina ehdottomasti sisään. Ei tosin varmaan pääse liittymään ennen sodan loppumista?
ublock ja tietyt filtterilistat (tai vastaavat lisärit). Adguard annoyances/social media päälle niin lähtee helvataan. Mutta ilman mitään tuollaisia kyllä tyrkyttää niin deskarilla kuin puhelimella sitä log in popuppia.En tiedä mikä siihen voi sitten vaikuttaa, mutta ainakin työpöydän Firefoxilla aukeaa ihan suoraan ilman kirjautumista.
Ei nato ole mikään liittovaltio jossa jaetaan rahaa jäsenmaiden välillä. Mitä haittaa Ukrainasta olisi NATO-jäsenenä ja mitä merkitystä korruptoituneisuudella asian suhteen edes on?Ehdottomasti ei, tästä seuraisi valtavia ongelmia vaikka sota loppuisi heti tai sitä ei olisi koskaan syttynytkään. Muistetaan nyt kuitenkin, että Ukraina on läpikorruptoitunut lähes-kehitysmaa - vaikka kaikki sympatia onkin täysillä sen puolella kun vielä pahempi paskavaltio sitä kiusaa.
Kyllä, Natoon tuskin sodan aikana pääsee, mutta loistava lännen osoitus puolustusliiton halusta auttaa ukrainaa tulevaisuudessa, juuri sen jälkeen, kun Putin luetteli alueita itselleen.Ajoitus on kuitenkin tässä ehkä kaikkein hienoin. Näytetään selkeästi Venäjälle että pistetään kampoihin tulevaisuudessakin.
Ok, voi olla näinkin. En tullut edes ajatelleeksi että ne vaikuttaisivat, kun se login-painike kuitenkin näkyy sivulla siellä alapalkissa normaalisti. En ajatellut myöskään sitä optiota, että joku käyttäisi selainta ilman mainosestoja nykypäivänä.ublock ja tietyt filtterilistat (tai vastaavat lisärit). Adguard annoyances/social media päälle niin lähtee helvataan. Mutta ilman mitään tuollaisia kyllä tyrkyttää niin deskarilla kuin puhelimella sitä log in popuppia.
Siitä voidaan tehdä ihan laillinen sopimus niinkuin Putin näytti: riittää kunhan joku länsimaa allekirjoittaa "sopimuksen" niin se on voimassa, ei siihen Venäjältä kenenkään allekirjoitusta tarvita, ihan niinkuin ei tarvittu Ukrainaltakaan ja silti Venäläisten mielestä sopimus on syntynyt.Jenkit voisi siirtää Venäjän jäädytetyistä reserveistä 300 miljardia Ukrainalle tai käyttää ne rahat Ukrainan tukemiseen.
Niin siis ublock defaultti asetuksilla tuo popup nimenomaan tulee. Pitää erikseen laittaa noita ekstralistoja päälle että sen saa pois. Mutta se siitä OT:sta.En ajatellut myöskään sitä optiota, että joku käyttäisi selainta ilman mainosestoja nykypäivänä.
Kannattaako tällaisia heittää kun mitään järkevää sanottavaa ei ole, tai pohjustusta edes.Ei kyllä ukrainaa natoon, samanlaisia rssiä kun muutkin siellä suunnalla.
Kyllä se kääpiö oli itse siellä livenä paikalla.
ed: lisätty kuva tilaisuudesta
Porukka näyttää kovin innostuneelta ja Medvedev nukkuu.
Aika hiljaista voi pidellä, että Unkarin kaltaiset maat lähtee tuollaiseen...Tuohan olisi kova veto jos tulisi ilmoitus että tiettynä päivämääränä Ukraina tulee olemaan Naton jäsen ja jos tuolloin venäläisiä on paikalla, niin ei ole enää seuraavana päivänä.
Jos tuon nato saa yhdessä päätettyä niin ei kai siinä sitten enää mitään sääntö-ongelmaa ole?
Tuosta niitä lähempänä totuutta olevia mittakaavojaVaihteeksi jotain mittakaavaa. Täplättynä Unkari joka on vielä äänestämättä Suomen Nato jäsenyyden puolesta. En jaksanut kaivaa virallisia tietoja, mutta Venäjällä asukkaita 140m ja EU 450m~.
Ei Ukraina missään tapauksessa hyväksy tuollaisia alueluovutuksia, eikä tarvitsekaan, koska sodassa niillä on momentum puolellaan.Teoriassahan ainakin tuota voitaisiin kenties pitää jopa hyvänä ratkaisuna.
Nuo vahvahkosti ”venäläismieliset”alueet Venäjälle, ja muu Ukraina samantien Nato-valtioksi. Raja vedetään siis siihen, ja sillä selvä nyt ja jatkossa. Katkera aluemenetys Ukrainalle, mutta samalla oletettavasti rauha, ja raja, jota Venäjä ei tule ylittämään.
Näkisin tässä tosin riskejä Naton osalta hieman liian isoiksi, koska vihamielisyydet noilla alueilla on hieman liian isot. Venäjä varmaankin pysyisikin rauhaisana Naton pelossa, mutta eiköhän noilta alueilta löydy sopivasti sekopäisiä putinisteja, jotka jatkavat rähinöintiä, johon Ukraina puolestaan vastaa. Näin ollen onkin sota Nato vs Venäjä käsillä.
Ei ainuttakaan neliömetriä rusakoille. Ei nyt vallatuista, eikä 2014 menetetyistä. Vaikka verta jouduttaisiinkiin vuodattamaan, niin Putinille ei voittoa voi antaa.Teoriassahan ainakin tuota voitaisiin kenties pitää jopa hyvänä ratkaisuna.
Nuo vahvahkosti ”venäläismieliset”alueet Venäjälle, ja muu Ukraina samantien Nato-valtioksi. Raja vedetään siis siihen, ja sillä selvä nyt ja jatkossa. Katkera aluemenetys Ukrainalle, mutta samalla oletettavasti rauha, ja raja, jota Venäjä ei tule ylittämään.
Näkisin tässä tosin riskejä Naton osalta hieman liian isoiksi, koska vihamielisyydet noilla alueilla on hieman liian isot. Venäjä varmaankin pysyisikin rauhaisana Naton pelossa, mutta eiköhän noilta alueilta löydy sopivasti sekopäisiä putinisteja, jotka jatkavat rähinöintiä, johon Ukraina puolestaan vastaa. Näin ollen onkin sota Nato vs Venäjä käsillä.
Totta tuokin, mutta ihmishenkiä menee Ukrainallakin päivittäin satoja. Ja se tulee jatkumaan momentuminkin kansaa.Ei Ukraina missään tapauksessa hyväksy tuollaisia alueluovutuksia, eikä tarvitsekaan, koska sodassa niillä on momentum puolellaan.
Jos Ukraina olisi valmis noin laajoihin alueluovutuksiin niin samahan se olisi ollut neuvotella niistä jo kauan aikaa sitten.
Niin menee, mutta Ukraina on sen valmis hyväksymään.Totta tuokin, mutta ihmishenkiä menee Ukrainallakin päivittäin satoja. Ja se tulee jatkumaan momentuminkin kansaa.
Thetruesize.com on tähän vertailuun mainio palvelu. Se mahdollistaa eri maiden siirtelemisen toisten päälle niiden todelliset mittasuhteet huomioiden. Perinteinen koulukirjojen Mercator-projektio vääristää mittasuhteet persiilleen ihmisten mielessä ja kaikki mieltävät sitä kautta mm. Suomen joksikin pohjoiseksi persereiäksi, vaikka Suomi on todellisuudessa melko iso maa Euroopassa, jos katsotaan pelkkää pinta-alaa.Tuosta niitä lähempänä totuutta olevia mittakaavoja
Totta, mutta on tähän näkyvissä jotain muutostakin, kuten mm. tämän uutisen otsikossa nähdään:Se mitä myös ihmettelen on että miksi länsimainen media menee niin täysin tämän Venäjän hybridivaikuttamisen pelikirjan mukana. Esimerkkejä:
- Miksi mediassa yhä edelleen puhutaan "kansanäänestyksistä", vaikka edes heittomerkeillä, kun asiantuntijat (esim. Sinikukka Saari ja Jarno Limnell) suosittelevat ettei tällaista lailliseen toimintaan viittaavaa termiä edes käytettäisi, vaan voisi puhua esim. vaaliteatterista.
- Mediassa näkee myös yllättävän paljon muotoilua että "Venäjä aikoo liittää alueet itseensä". Ei Venäjä voi sellaista liitosta tehdä. Putte voi toki julistaa sitä tai tätä, mutta ei näillä ole mitään alueliitoksen asemaa. Pitäisi lakata puhumasta vihollisen termeillä ja olla sen verran kunnianhimoa ja johtajuutta, että mennään omilla ehdoilla myös terminologiassa.
- Ylipäänsä poukkoilua Putlerin masinoimien huhujen perässä voisi vähentää. Esim. keväällä oli hirveä koohotus siitä kuinka Venäjä aikoo sulkea itsensä internetistä. Mitä tapahtui, ei yhtään mitään. Tai nyt hirveä rummutus jokaisesta diktaattorin puheesta 5 päivää etukäteen: "Putin puhuu perjantaina, mitähän se nyt puhuu, puhuukohan se sitä tai tätä, puhe myöhästyy kolme tuntia..." so what! Noille puheille kannata erityisemmin arvoa antaa, niin miksi rummuttaa niitä niin helvetisti etukäteen?
Jotenkin tässä näkyy se länsimaisten demokratioiden heikkous, että ollaan erittäin hitaita kaikissa liikkeissä ja kyvyttömiä nappaamaan aloitetta määrätietoisesti omiin käsiin, niin sitten ainoaksi uutisoitavaksi jää vihollisen peliliikkeet. Ja samalla ollaan täysin hybridivaikuttamisen pauloissa.
Stoltenbergin mukaan: putinin puhe tai laittomat alueiden liittämiset, ydinaseuhkailut eivät muuta NATO:n toimintaa. NATO jatkaa Ukrainan tukemista sen puolustaessaan itseään venäjän hyökkäystä vastaan. Vastasi myös kysymykseen Ukrainan NATO- hakemuksesta: jokaisella maalla on oikeus hakea NATO:n jäsenyyttä, avoimien ovien politiikka on voimassa edelleen, ja asia käsitellään NATO:n sääntöjen mukaisesti. Jäsenyys vaatii yksimielisen päätöksen 30 jäsenmaalta. Tällä hetkellä tärkeää ja kiireellisintä on tukea Ukrainaa sen puolustaessaan maataan venäjän hyökkäykseltä.NATO:n Pääsihteeri Jens Stoltenberg puhuu 19:00.
NATO - Live streaming : Press point by the NATO Secretary General, 30-Sep.-2022
Tuosta Aaltolasta. Sen jutut voi jättää ihan omaan arvoonsa, ei niin mitään objektiivisuutta kyseisen herran ulostuloissa. No nyt varmaan kysytään että miksi ei? No katsotaan vaikka herran historiaa, missä opiskellut jne. Kovin on USA kytköksiä siellä. Lisäksi tuo koko Ulkopoliittinen instituutti lähinnä vitsi, ainakin historiansa perusteella, "Naton haarakonttoriksikin" kutsuttu. Aaltola sitten ensimmäinen johtaja joka kyseiseen instituuttiin on valittu puoluiden ulkopuolelta. Mikäköhän se on ollut meriittinä sitten, olisi mielenkiintoista tietää...Mika Aaltolan näkemys tähän on seuraava:
Tuosta Aaltolasta. Sen jutut voi jättää ihan omaan arvoonsa, ei niin mitään objektiivisuutta kyseisen herran ulostuloissa. No nyt varmaan kysytään että miksi eu? No katsotaan vaikka herran historiaa, missä opiskellut jne. Kovin on USA kytköksiä siellä. Lisäksi tuo koko Ulkopoliittinen instituutti lähinnä vitsi, ainakin historiansa perusteella, "Naton haarakonttoriksikin" kutsuttu. Aaltola sitten ensimmäinen johtaja joka kyseiseen instituuttiin on valittu puoluiden ulkopuolelta. Mikäköhän se on ollut meriittinä sitten, olisi mielenkiintoista tietää...
"Instituutin toiminnan ja selvitysten on usein mediassa arvioitu olevan poliittisesti värittynyttä. Kansanedustaja, eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsen Sirkka-Liisa Anttila piti vuonna 2016 Ulkopoliittista instituuttia "Naton haarakonttorina"[9]. Ulkoministeri Erkki Tuomioja on arvostellut instituuttia siitä, että se tuottaa pikemminkin mielipiteellisiä näkemyksiä kuin oikea-aikaista informaatiota ja analyysia.[10] Ulkopoliittisen instituutin aiempi johtaja Teija Tiilikainen on toiminut myös kokoomuslaisten ministerien, mm. Alexander Stubbin, poliittisena valtiosihteerinä."
Sitten kun katsoo Aaltolan arvioiden paikkaansa pitävyyttä venäjän kohdalla ja vertaa Anttilan, sekä Tuomiojan vastaaviin, on noiden kahden jälkimmäisen käyttämistä argumenttina hieman typerää.Tuosta Aaltolasta. Sen jutut voi jättää ihan omaan arvoonsa, ei niin mitään objektiivisuutta kyseisen herran ulostuloissa. No nyt varmaan kysytään että miksi ei? No katsotaan vaikka herran historiaa, missä opiskellut jne. Kovin on USA kytköksiä siellä. Lisäksi tuo koko Ulkopoliittinen instituutti lähinnä vitsi, ainakin historiansa perusteella, "Naton haarakonttoriksikin" kutsuttu. Aaltola sitten ensimmäinen johtaja joka kyseiseen instituuttiin on valittu puoluiden ulkopuolelta. Mikäköhän se on ollut meriittinä sitten, olisi mielenkiintoista tietää...
"Instituutin toiminnan ja selvitysten on usein mediassa arvioitu olevan poliittisesti värittynyttä. Kansanedustaja, eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsen Sirkka-Liisa Anttila piti vuonna 2016 Ulkopoliittista instituuttia "Naton haarakonttorina"[9]. Ulkoministeri Erkki Tuomioja on arvostellut instituuttia siitä, että se tuottaa pikemminkin mielipiteellisiä näkemyksiä kuin oikea-aikaista informaatiota ja analyysia.[10] Ulkopoliittisen instituutin aiempi johtaja Teija Tiilikainen on toiminut myös kokoomuslaisten ministerien, mm. Alexander Stubbin, poliittisena valtiosihteerinä."
Ulkopoliittinen instituutti – Wikipedia
fi.wikipedia.org
Teoriassahan ainakin tuota voitaisiin kenties pitää jopa hyvänä ratkaisuna.
Nuo vahvahkosti ”venäläismieliset”alueet Venäjälle, ja muu Ukraina samantien Nato-valtioksi. Raja vedetään siis siihen, ja sillä selvä nyt ja jatkossa. Katkera aluemenetys Ukrainalle, mutta samalla oletettavasti rauha, ja raja, jota Venäjä ei tule ylittämään.
Näkisin tässä tosin riskejä Naton osalta hieman liian isoiksi, koska vihamielisyydet noilla alueilla on hieman liian isot. Venäjä varmaankin pysyisikin rauhaisana Naton pelossa, mutta eiköhän noilta alueilta löydy sopivasti sekopäisiä putinisteja, jotka jatkavat rähinöintiä, johon Ukraina puolestaan vastaa. Näin ollen onkin sota Nato vs Venäjä käsillä.
Suomi on liittymässä NATO:oon ja Suomesta tulee "NATO:n haarakonttori", joten mitäs pahaa siinä on, että pidetään NATO:n puolia ja on NATO-positiivinen näkökulma!? Vai? Pitäisikö jotenkin "objektiivisesti" ajatella myös Varsovanliiton ja Moskovan näkökulmaa? Vai?Tuosta Aaltolasta. Sen jutut voi jättää ihan omaan arvoonsa, ei niin mitään objektiivisuutta kyseisen herran ulostuloissa. No nyt varmaan kysytään että miksi ei? No katsotaan vaikka herran historiaa, missä opiskellut jne. Kovin on USA kytköksiä siellä. Lisäksi tuo koko Ulkopoliittinen instituutti lähinnä vitsi, ainakin historiansa perusteella, "Naton haarakonttoriksikin" kutsuttu. Aaltola sitten ensimmäinen johtaja joka kyseiseen instituuttiin on valittu puoluiden ulkopuolelta. Mikäköhän se on ollut meriittinä sitten, olisi mielenkiintoista tietää...
"Instituutin toiminnan ja selvitysten on usein mediassa arvioitu olevan poliittisesti värittynyttä. Kansanedustaja, eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsen Sirkka-Liisa Anttila piti vuonna 2016 Ulkopoliittista instituuttia "Naton haarakonttorina"[9]. Ulkoministeri Erkki Tuomioja on arvostellut instituuttia siitä, että se tuottaa pikemminkin mielipiteellisiä näkemyksiä kuin oikea-aikaista informaatiota ja analyysia.[10] Ulkopoliittisen instituutin aiempi johtaja Teija Tiilikainen on toiminut myös kokoomuslaisten ministerien, mm. Alexander Stubbin, poliittisena valtiosihteerinä."
Ulkopoliittinen instituutti – Wikipedia
fi.wikipedia.org
Pahoittelut. Postasin väärää ketjuun.Liittyy mihin? Referaattia.