Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Onhan niillä nytkin toimitusvaikeuksia, ei tavara riitä, hoitavat sitten kiinan tarpeet, jos eurooppa vähentää.Ei Venäjän kannata hyökätä Ukrainaan, ei niillä lompakko kestä sitä, että Eurooppa lopettaa venäläisen maakaasun ja öljyn ostamisen.
Totta kai täysimittaisesta sodasta seuraisi huomattavasti nykyistä kovemmat sanktiot ja pakotteet.Energiatoimitukset on rajattu pakotteiden ulkopuolelle jo nykyisinkin, tuskin Euroopalla on realistisia edellytyksiä lopettaa öljyn ja kaasun ostamista Venäjältä.
Voisit vähän edes perehtyä taustoihin. Pohjimmiltaan se on Venäjän väkivaltaista laajenemista muiden maiden alueille.Onkos tämä Itä-Ukrainan tilanne pohjimmiltaan halua irtaantua Ukrainasta Venäjään vai irtaantua ihan puhtaasti omaksi valtioksi? Krimi on strategisesti Venäjälle tärkeä kohde.
Eikös energialla juuri uhkailtu.Energiatoimitukset on rajattu pakotteiden ulkopuolelle jo nykyisinkin, tuskin Euroopalla on realistisia edellytyksiä lopettaa öljyn ja kaasun ostamista Venäjältä.
Tästä päästäänkin seuraavaan mielenkiintoiseen faktaan, jos Ukraina syödään niin seuraava ei Nato maa on Suomi. Pelkästään 200 000 miehen läsnäolo rajojemme läheisyydessä tarkoittaisi valmiustilan nostoa ja reserviin kutsumista.
Siis missä mielessä suhteet Venäjään ovat hyvät? Pidetäänkö yleistä asevelvollisuutta yllä ja ostetaanko hävittäjiä kenties Ruotsia tai Norjaa vastaan puolustautumisen takia?Voitko vähän avata että miksi tämä on fakta? Entä miksi ihmeessä Venäjä Suomeen nyt hyökkäisi? Suomellahan on verrattain jopa erittäin hyvät suhteet Venäjään eikä meillä ole mitään rajakiistojakaan olemassa. Itse en näe tuossa ajattelutavassa mitään järkeä missä jatkuvasti pelätään sotaa Venäjän kanssa. Tahtoisinkin vähän kuulla sinun mietteitäsi tästä.
Siis missä mielessä suhteet Venäjään ovat hyvät? Pidetäänkö yleistä asevelvollisuutta yllä ja ostetaanko hävittäjiä kenties Ruotsia tai Norjaa vastaan puolustautumisen takia?
Mitä rajakiistoja Ukrainalla oli Venäjän kanssa ennen Venäjän hyökkäystä Krimille ja Itä-Ukrainaan?
Voisit vähän edes perehtyä taustoihin. Pohjimmiltaan se on Venäjän väkivaltaista laajenemista muiden maiden alueille.
No joku Ahvenanmaa ois varmaan kiva Venäjälle, siinä keskellä merta kun se möllöttää.
Vähän sama kuin Ukraina tarjosi ydinaseensa Venäjälle rauhan eleenä koskemattomuussopimusta vastaan.Suomihan voisi tarjota Ahvenanmaan Venäjälle rauhan eleenä, jos jättävät Ukrainan rauhaan. Olisi vähän niinkuin win-win tilanne, kun Suomi pääsisi samalla kätevästi eroon vain kuluja aiheuttavasta painolastista.
Ukraina luopui ydinaseistaan ja sai vastavuoroisesti sopimuksen länneltä, että heitä puolustetaan tarvittaessa. En ole sopimukseen tarkemmin perehtynyt, mutta näyttää siltä että sillä on pyyhitty jo peppua.
Oli näköjään jo 1994 Krimin tilanne hitusen sekava.Ukraina luopui ydinaseistaan ja sai vastavuoroisesti sopimuksen länneltä, että heitä puolustetaan tarvittaessa. En ole sopimukseen tarkemmin perehtynyt, mutta näyttää siltä että sillä on pyyhitty jo peppua.
Ukraina luopui ydinaseistaan ja sai vastavuoroisesti sopimuksen länneltä, että heitä puolustetaan tarvittaessa. En ole sopimukseen tarkemmin perehtynyt, mutta näyttää siltä että sillä on pyyhitty jo peppua.
Ei siellä kyllä sanota, että suojaavat Ukrainaa. Lupaavat olla käyttämättä tai uhata voiman käytöllä. Lupaavat myös viedä asian YK:n turvallisuus neuvostoon, jos Ukraina joutuu aggression kohteeksi.Lue vaikka täältä.
"Sopimuksen mukaan Yhdysvallat, Venäjä ja Britannia vahvistivat Ukrainan maantieteellisen yhtenäisyyden ja lupasivat suojata tätä ulkopuolista aggressiota vastaan. Maat lupasivat myös olla hyökkäämättä Ukrainaan tai asettamatta taloudellisia pakotteita, joiden tarkoituksena olisi vaikuttaa Ukrainan poliitiikkaan."
Puolustusosa on kyllä taas perinteistä silmänkääntöä:
"– Mutta Venäjä tai mikään muukaan maa ei voi koskaan, eikä millään asiakirjoilla, taata alueellista koskemattomuutta millekään valtiolle, Medvedev sanoi.
Medvedevin mukaan Budapestin sopimuksessa Venäjän takuut pätevät ulkopuolisten aggressioiden uhatessa Ukrainaa tai sen itsenäisyyttä
– Krimin tapahtumat ovat kuitenkin täysin eri asia. Ihmiset kokivat olevansa itsenäinen osa Ukrainaa, järjestivät omasta aloitteestaan kansanäänestyksen ja sen nojalla päättivät erota valtiosta, Medvedev muistutti"
Ukraina luopui ydinaseistaan ja sai vastavuoroisesti sopimuksen länneltä, että heitä puolustetaan tarvittaessa. En ole sopimukseen tarkemmin perehtynyt, mutta näyttää siltä että sillä on pyyhitty jo peppua.
No tuon näkökannan osaan jo vähän ymmärtää. Kiitos asiallisesta vastauksesta.Kun otat kartan esille, katsot nykyiset Naton jäsenmaat ja värität samalla Ukrainan Venäjän väreihin. Venäjä ei sovella sotatoimia ikinä Nato maata kohtaan ellei kyse ole eskalaatiosta. Ei tässä mitään tai ketään pelätä, lasketaan vain todennäköisyyksiä ketä kohtaan painostus seuraavaksi mahdollisesti kohdistuisi.
Suomi esittää liittoutumatonta samaan aikaan kun uudet F35 koneet liitetään USA:n fliittiin niin, että jokaisen koneen data on suoraan heidän saatavillaan. Sitä en kiellä, etteikö meillä olisi tilanne huomioon ottaen toistaiseksi ollut hyvät suhteet Venäjään. Olemme palvelleet niin Venäjän kuin lännenkin etua, jonka takia meihin ei toistaiseksi ole kohdistettu merkittävää sotilaallista painostusta.
Tsernobylin reaktorirakennuksen räjäyttäminen varmaan tekisi puolet Euroopasta asuinkelvottomaksi, en tosin ymmärrä mitä sillä kukaan voittaisi?
Vertaisiin väkivaltaiseen parisuhteeseen, kummatkin ilmaisee rakautta ja välittämistä ja ikuista tahtoa.Voitko vähän avata että miksi tämä on fakta? Entä miksi ihmeessä Venäjä Suomeen nyt hyökkäisi? Suomellahan on verrattain jopa erittäin hyvät suhteet Venäjään eikä meillä ole mitään rajakiistojakaan olemassa. Itse en näe tuossa ajattelutavassa mitään järkeä missä jatkuvasti pelätään sotaa Venäjän kanssa. Tahtoisinkin vähän kuulla sinun mietteitäsi tästä.
Ei Venäjä tarvitse muuta syytä rajan yli tulemiseen kuin sisäpoliittisen tilanteen. Siitä ei ole pitkä aika kun Venäjä ohjasi "turvapaikanhakijoita" Suomen rajalle ihan vain painostusmielessä. Tekeekö maa toiselle tuollaista jos suhteet ovat "varsin hyvät"?Omasta mielestäni näkisin suhteet Venäjään varsin hyvänä. Maiden välillä ei ole ollut pitkään aikaan mitään loanheittoa, syyttelyä tai uhkailuun viittaavaa. Kauppa käy hyvin, valtionpäämiehet tulevat toimeen, tunnelma on varsin hyvä verrattuna moneen maahan. Se että Suomella on puolustusvoimat ja tehdään asehankintoja on täysin luonnollinen juttu, oli naapurimaa mikä hyvänsä. Itse en vain osaa nähdä mitään painajaisia siitä että sieltä idästä naapuri päättäisi yhtäkkiä tulla rajan yli koska siihen ei ole yksinkertaisesti mitään syytä.
Ukrainan tilanne taas on ihan täysin eri asia eikä sitä voi verrata Suomeen. Tämä pelkästään jo siitä että Ukrainassa lähes viidesosa kansasta on Venäläisiä. Toki siellä on keplotteluakin ollut rajakiistoissa mukana, mutta en lähde vetämään yhtäläisyyksiä Suomen ja Ukrainan tilanteiden välille.
Voitko vastavuoroisesti kertoa että ovatko Suomen välit Venäjään mielestä jotenkin erityisen huonolla tolalla? Jos meidän pitäisi olla peloissamme, niin miksi?
On myös katsottu, että molempien valtioiden slaavilainen tausta ja yhteinen uskonto vaikuttaa merkittävästi tilanteeseen. Katsotaan miten tilanne etenee. Minä uskon, että tässä ennenkaikkea valmistaudutaan kapinallisalueiden haltuunottoon joko voimakeinoin tai sitten painostamalla Ukrainaa tunnustaman näiden alueiden itsenäisyys tms. Venäjälle mieluisa sopimus.
Kun palataan historiassa ajassa taaksepäin huomaamme yhteneväisyyksiä. Neuvostoliitto vaati Suomelta alueita ja kun niihin ei suostuttu loppu tiedetään.
Kun Venäjä on saavuttanut tavoitteensa tilanne laukeaa. Täysimittainen sota on edelleen täysin järjetön vaihtoehto, mutta sitäkään ei voi 100% sulkea pois.
Bild kertoo liittokansleri Angela Merkelin hallituksen estäneen muita Nato-maita myymästä aseita Ukrainalle tämän vuoden toukokuusta lähtien.
Nyt on todella kova uutinen, jos pitää paikkansa.Venäjän kaasu tulee kalliiksi. Näköjään eurojen lisäksi pitää Kremlin roistoille järjestellä myös pieniä "palveluksia":
"Skandaali" - Saksa on estänyt Natossa kuukausien ajan asetoimituksia Ukrainaan | Verkkouutiset
"Skandaali" - Saksa on estänyt Natossa kuukausien ajan asetoimituksia Ukrainaan | Verkkouutisetwww.verkkouutiset.fi
Tai sitten kyse on vain pasifismiksi naamioidusta tyhmyydestä. Oli kumpi tahansa, Seppo Räty oli selvästikin oikeassa.
Niin on. Katsotaan, vahvistavatko muut lähteet asian.Nyt on todella kova uutinen, jos pitää paikkansa.
Rauhanaate sekoilulla vain Putin ostaa lisää tilaa itsellensä. Kuten haluavat meillekin, niin ilman aseita on hankala puolustautua ja sitähän Venäjä haluaa. Ei aseita, ei liittoumia. Mikäs sen parempi niille.Niin on. Katsotaan, vahvistavatko muut lähteet asian.
Oletan kyllä, että Merkel on vain halunnut "lieventää jännitteitä" tai "olla "eskaloimatta tilannetta" yms. rauhanaatesekoilua. Mutta en pidä mahdottomana, etteikö kaasuputkien kanssa suhmurointi vaikuttaisi taustalla.
Venäjällä on 144milj. ja Saksassa 83, ettei nuo nyt niin tasoissa ole. Mikään muu valtio Euroopassa ei omaa meno haluja, kuin Venäjä. Liika myötäily myös antaa sille mahdollisuuksia. Eikä yksikään maa halua hyökätä Venäjälle, ei mitään hyötyä kenellekkään.Kaikilla tuntuu unohtuvan toinen maailmansota kun kusi sukassa Putleria pelätään.
En tiedä haluaako sitä kukaan että Saksa muuntaa tehtaansa taas kerran sotateollisuutta palvelevaksi ja ajaa ryssät uralille.
Saman verran asukkaita muuten molemmissa maissa. Mitäpä luulette tuleeko se veli venäläinen keskiseen eurooppaan kun Saksa alkaa painaa vastaan.
Mitä enemmän tätä miettii, sitä typerämmältä Saksan suhtautuminen asiaan vaikuttaa.Niin on. Katsotaan, vahvistavatko muut lähteet asian.
Oletan kyllä, että Merkel on vain halunnut "lieventää jännitteitä" tai "olla "eskaloimatta tilannetta" yms. rauhanaatesekoilua. Mutta en pidä mahdottomana, etteikö kaasuputkien kanssa suhmurointi vaikuttaisi taustalla.
Isompi kysymys on se miksi Saksa on näin tehnyt?Saksahan on siis tullut suomettuneeksi.
Mutta se, että Saksa on estellyt aseiden vientiä Ukrainaan Naton kautta ei ilmeisesti ole kovin suuri ongelma, koska se ei mitenkään estä yksittäisten jäsenmaiden asekauppaa Ukrainan kanssa.
Aika vitun hämmentävää tekstiä:Venäjän kaasu tulee kalliiksi. Näköjään eurojen lisäksi pitää Kremlin roistoille järjestellä myös pieniä "palveluksia":
"Skandaali" - Saksa on estänyt Natossa kuukausien ajan asetoimituksia Ukrainaan | Verkkouutiset
"Skandaali" - Saksa on estänyt Natossa kuukausien ajan asetoimituksia Ukrainaan | Verkkouutisetwww.verkkouutiset.fi
Tai sitten kyse on vain pasifismiksi naamioidusta tyhmyydestä. Oli kumpi tahansa, Seppo Räty oli selvästikin oikeassa.
Mitä helvettiä. Estivät Barrett kiväärien myynnin? Ei niillä nyt mitään Venäjää olla valtaamassa vaikka jokainen toki tietää ettei Ukraina olisi kuitenkaan sinne hyökkäämässä oli varustus mikä tahansa.Bild kertoo liittokansleri Angela Merkelin hallituksen estäneen muita Nato-maita myymästä aseita Ukrainalle tämän vuoden toukokuusta lähtien. Lehden tietojen mukaan Saksa käytti veto-oikeuttaan Natossa ja esti 90 Barrett-tarkkuuskiväärin myynnin Yhdysvalloista ja 20 lennokkien torjuntaan käytettävän EDM4S-aseen myynnin Liettuasta. Saksa taipui myöhemmin sallimaan jälkimmäisten aseiden toimitukset, koska ne katsotaan puolustusaseiksi. Saksan kerrotaan saaneen Hollannin mukaan vastustamaan toimituksia.
Jatkumoa toisen maailmansodan jälkeiselle nöyristelylle, ei kai siinä sen kummempaa. Saksa ei vieläkään ole päässyt yli menneisyydestään ja siksi nöyristelee.Isompi kysymys on se miksi Saksa on näin tehnyt?
En minäkään nyt ihan ymmärrä. Miksi yhden merkin myynti estetään?Aika vitun hämmentävää tekstiä:
Mitä helvettiä. Estivät Barrett kiväärien myynnin? Ei niillä nyt mitään Venäjää olla valtaamassa vaikka jokainen toki tietää ettei Ukraina olisi kuitenkaan sinne hyökkäämässä oli varustus mikä tahansa.
Jos uutinen pitää paikkansa niin Merkelin pään saisi laittaa keihään kärkeen tuosta hyvästä.
Noita Putinin tapaisen diktaattorin ajatusmaailmoja ja tekemisiä on turha rationaalisesti pohdiskella, sillä perimmäisenä syynä kaikkeen omaan uhkailuun ja NATOn uhkaksi leimaamiseen taitaa olla takaraivossa jyskyttävä tarve kaikin keinoin palauttaa entisen Neuvostoliiton alueet nykyiseksi Suur-Venäjäksi... Ei Venäjää kukaan Euroopan suunnalta oikeasti uhkaa, mutta Kiina voi lähitulevaisuudessa sille suurin uhka olla.
Juu on Venäläisillä hitusen enemmän populaa mutta on kyllä niin turha edes miettiä että se nyt sieltä olisi tulossa yhtään mihinkään.
Kiva kiusata pienempiä mutta joku ylivertainen Saksa ärähtäisi kunnolla niin aika lepo ois Venakoilla. Niin surkealta näyttää nuo "uudet" vehkeetkin.
Ja Ranska tulisi varmaan mukaan samoin tein jos Venäjä jotain rupeasi kikkailee.
edit. Ja keskellä Venäjää on luonnonvarat. Ja siitä suoraan etelään on Kiina. Eli ehkä pari komppaniaa pitäis jättää sinnekkin ettei ihan liian helpoksi Kinukeille tee.
Russia has cultivated closer ties with China as its relations with the West have worsened, and Putin has used the partnership as a way of balancing US influence while striking lucrative deals, especially on energy. He and Xi this year agreed to extend a 20-year friendship and cooperation treaty.
The Russian leader said bilateral trade was up 31% in the first 11 months of this year to $123 billion, and the two countries aimed to exceed $200 billion in the near future.
Vähän on käynyt tässä mielessä, josko tammikuussa Putin hyökkää Ukrainaan ja Xi pian sen jälkeen Taiwaniin.Kiinan ja Venäjän kumppanuus ottaa harppauksia kiitos lännen painostuksen.
Russia’s Putin, China’s Xi hail ties amid tensions with West
Leaders hold virtual summit as Putin declares Russia-China relations ‘a proper example of interstate cooperation’.www.aljazeera.com
Venäjä rooli kauppakumppanina kasvaa jatkuvasti.
Putin and Xi cement partnership in face of Western pressure
Russia and China should stand firm in rejecting Western interference and defending each other's security interests, presidents Vladimir Putin and Xi Jinping agreed in a video call on Wednesday.www.reuters.com
Vähän on käynyt tässä mielessä, josko tammikuussa Putin hyökkää Ukrainaan ja Xi pian sen jälkeen Taiwaniin.
Siinä saattaisivat mennä länsivalloilla priorisoinnit sekaisin (USA:lle Taiwan voisi olla tärkeämpi kuin Ukraina, eurooppalaisille päinvastoin).
Xi ehkä sitten jotenkin rahallisesti (tai muuten) hyvittelisi Putinia/Venäjää.
(Jos Tom Clancy olisi hengissä, niin eiköhän tästäkin skenaariosta olisi saanut kirjan aikaiseksi.)
Toivotaan kuitenkin, että kumpikaan uhkakuva ei toteudu.
No yhteenlaskettuna siis tarkotin esim. baltian maita, puolaa, saksaa, ranskaa ja pohjoismaita. Kyllä sitä voimaa on kun sitä vaan uskallettais käyttää.Mitkä Euroopan sotavoimat? EU on pelkkä paperitiikeri. Joissakin maissa, kuten meillä on ihan kohtuulliset puolustusvoimat, mutta pääasiassa EU:n sotilaallinen voima nojaa muutamaan NATO-maahan.