• Live: io-techin marraskuun pelistriimi tänään alkaen klo 21:00. Pelataan io-techin toimituksen kesken Lethal Companyä. Pelistriimin lopuksi arvotaan AOC:n pelinäyttö Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
13 972
Pitää yrittää ajatella samalla tavalla kuin Putte, aamulla kun heräät niin se sun kabinetti, tyypit ja uhkakuvat näyttää ihan samalta kuin ennen. Rahaa tulee enemmän kuin tarvitset kleptomanialla kansalta, loput mitä et tarvitse voit palauttaa kansalle. Ne pari epämieluista kaveria putos ikkunasta juuri ja sodassakin menee ihan ok.
Sillä että eilen kuoli tuhat, 500 tai vaikka 2000 ihmistä on täysin merkityksetöntä, ei kiinnosta pätkääkään, hyvä niin kun ovat kuitenkin jotain junantuomia. Metallia jää rajalle, mutta sitähän on varastossa.

Kassassa on rahaa, vähemmän kuin eilen, eikä sinne virtaa yhtä paljon kuin aiemmin lisää, mutta mitäs sitten? Se sun lähipiiri voi jatkaa porsastelua, aivan yksi hailea jos 200km Moskovasta poispäin ihmiset syö kaalia. Bisnekset Kiinaan porskuttaa, Iranista saa lennokkeja ja Afrikassakin suosio kasvaa.

Moskovaa ei uhkaa mikään, sinne ei tule vieraita tankkeja koskaan. Vaalit on jo taputeltu, lähipiiri peloteltu. Nyt vaan odotellaan että länneltä loppuu fyrkka ja mielenkiinto, sitten patsastellaan taas suurissa valoissa ja aletaan suunnittelemaan Likasangon maiden sulauttamista äiti venäjään ennenkuin käydään liittämässä Moldova.

Yhtä kaikki, ei noiden ajatusten täydy olla järkeviä lännen mielestä, mutta tuskin kremlissä mikään päivittäinen paniikki ole päällä missä jengi stressaa turhasta, normal katastrof käy silloin tällöin kun tulee lunta tupaan ja laivat uppoaa. Kyllä se info putelle kulkee, mutta ajatusmaailma ei ole lännen ymmärrettävissä.
Jos tuota pitää hyväna-asemana, niin ok.
Rahan tulo tökkii, ja huono liikutella, kaverit kärsii, joku jopa panssareilla meinas tulla kylää, saa täristä bunkerissa, moskovassa pörrää kaikenlaista lennokkia , saati sitten muualla valtakunnassa.

Toki sotaa voi jatkaa niin pitkään kun mielimuuttuu, tai joku oikeasti potkii pihalle, ehkä näkee unia stalinin loppuhetkistä.

En nyt tiedä miksi pitäisi yrittää määritellä tuota jonkun lätkämatsin kautta.
No se merkitys että eri kirjoittajat voivat mieltää, tarkoittaa vähän eritavalla.

Tietenkin jos tarkoittaa sitä että rivimiehet luikkii rintamalla massoittain pakoon, niin vihollista kuin omia, ja putinilla ei ole enään syöttää uutta ukkoa joka tottelee esimiehiä.

Ukraina toki pyrkii vahvistaa viestiä että se olisi aika rajoilla, venäjä pyrkii rajoittaa fiilisten leviämistä ja viestiä että sankaruutta ja taistelutahtoa on.

Ei me tiedetä kuinka rajoilla mennään, viimevuodesta on opittu ja tilanne on eri, niin pitkään kun joku linja takana, niin en usko että siellä suoranaisesti juoksujalkaan vetäydytään pitkiämatkoja.

Jos käsketään hyökätä, todennäköiseen kuolemaan, vs kuolla heti, niin joo vahvaa taistelutahtoa.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 432
Oma veikkaus että parin vuoden päästä. En näe mitään indikaattoria että puten olisi nyt pakko luopua hyvästä asemastaan. Kun siitä eliitin asemastahan tässä sodassa on kyse, ei niinkään menestyksestä sodassa.
Tässä sitä hyvää asemaa Venäjän osalta taloudellisesti vähän taustoitetaan.
 
Liittynyt
01.03.2017
Viestejä
651
Jos tuota pitää hyväna-asemana, niin ok.
Rahan tulo tökkii, ja huono liikutella, kaverit kärsii, joku jopa panssareilla meinas tulla kylää, saa täristä bunkerissa, moskovassa pörrää kaikenlaista lennokkia , saati sitten muualla valtakunnassa.

Toki sotaa voi jatkaa niin pitkään kun mielimuuttuu, tai joku oikeasti potkii pihalle, ehkä näkee unia stalinin loppuhetkistä.
Ei se rahan tulo putelle varmaan ongelma ole, pesee rahaa sopivien välikäsien kautta ja oligarkkien lompakosta ottaa loput. Tuskin se lopunajan bunkkerissa makaa, varmaan samassa sängyssä kun aina ennen, ei sinne mikään drone pääse tms... KGB kasvatti nukkuu muutenkin aina toinen silmä auki.

Täytyy muistaa että jos putte olisi elänyt kuten lännessä, valtakaudet olisivat jo ohi, kansalta ei olisi voinut varastaa samassa määrin, oikeastaan monikaan ei muistaisi nimeltä tyyppiä koska seuraajat olisivat jo luoneet uuden katastrofin jne...
Venäjällä edellisten johtajien eliniänodote ei kummoinen ole ja kansa kuitenkin loppupeleissä tykkää karhuilla ratsastavista johtajista.

Länsi voisi lopettaa tän touhun kun alkaisi aseistamaan aikuisten oikeasti Ukrainaa, sen sijaan että mainostaa "tämänkin ohjusiskun teille tarjosi Himars, saatavilla rajoitetun ajan nyt Pentagonista" ja katsomalla puten punaisen napin bluffin.
Tosin jos venäjä hajoaisi niin Euroopasta katoaisi se vihollinen, jonka varjolla 2% valtioiden budjeteista on suunnattu aseteollisuudelle... <- tähän varmaan puttekin uskoo (?)
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
7 645
Tosin jos venäjä hajoaisi niin Euroopasta katoaisi se vihollinen, jonka varjolla 2% valtioiden budjeteista on suunnattu aseteollisuudelle... <- tähän varmaan puttekin uskoo (?)
Jos venäjästä päästäisiin, niin äänestäisin itsekin äkkiä puoluetta joka sanoisi että tiputetaan puolustusbudjetti 0,5% tasolle ja luovutaan asevelvollisuudesta.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
10 611
Tämä on lännen näkemys asiasta,
Ei ole.

Ei ole olemassa mitään yhtä "lännen näkemystä". Lännessä on satoja miljoonia ihmisiä, joista jokaisella on oma näkemyksensä asioihin, eikä ne eri näkemyksensä vaikuta faktoihin.

Ajatusmalli, että olisi joku "lännes näkemys" on ihan suoraan Putinin propagandasta. Vain Venäjällä on yksi virallinen valhe, jonka vastaisten faktojen esilletuomisesta voi joutua hankaluuksiin. Lännessä mitään tällaista ei ole, täällä on sananvapaus eikä valehtelemisen kulttuuria.

mutta Putin tuskin näkee asiaa näin.
Se, ettei näe faktoja kertoo siitä, että on joko valehtelun kohteena tai idiootti.

1) Unkari ja Serbia tukee Euroopasta käsin tilannetta,
Höpöhöpö.

Unkari ja Serbia eivät tue venäjän kansanmurhaa ja hyökkäyssotaa, mutta haluavat ostaa halpaa öljyä venäjältä, ja laittavat sen takia kapuloita rattaisiin ukrainan auttamiselle

Molemmat maat esim. YKn äänestyksessä tuomitsivat venäjän hyökkäyssodanTosin viime aikoina on serbiakin tainnut myydä muille maille aseita joita nämä maat ovat sitten antaneet Ukrainalle. Tämä on aika kaukana venäjän tukemisesta.

Toki serbian kansalaisissa on paljon Putinin "hyödyllisiä idiootteja", mutta tällä ei ole mitään merkitystä mihinkään

Ja Unkari haluaa perseilyllään kiristää myönnytyksiä EUlta muissa asioissa.

Sveitsi jarruttelee,
Sveitsi on aina toiminut diktaattoreiden pankkiirina. Sen käytöksessä ei ole mitään uutta.

Puolassa ollaan saamassa hämmennystä aikaiseksi
Puola-juttu oli uutisankka. Puola on edelleen ukrainan suurimpia tukijoita.

2) Vuosien mittaan lähistölle kertynyt toisinajattelijoiden joukko on tullut esiin jolloin voidaan siivota omaa pesää avaamalla ikkunoita
Viimeiset siivotut "toisinajattelijat" (Prigozhin, Girkin) eivät olleet "vuosien aikana kertyneitä" vaan niitä uskollisimpia tukijoita jotka nekin saivat tarpeekseen putinin ja hänen sodanjohtonsa hyvyttömyydestä

3) Trump tekee USA:sta taas mukavan sylikoiran ja parit tapaamiset pitää Trumpin sopivasti käden ulottuvilla
Trumpilla ei ole mitään dellytyksiä päästä USAn presidentiksi.

Siellä on todella paljon isänmaallisia ja järkeviä republikaaneja, jotka äänestävät mielummin vaikka ihan ketä tahansa demokraattia kuin monirikollöis-trumpia.

4) Armeijan modernisointi saadaan vihdoin käyntiin, ennen meni korruptioon rahat, nyt kontrollin kautta tuotantoa ajetaan ylös. T-72 on askel ylöspäin T-55
Korruptioon menee edelleen ne rahat, mikään ei tämän osalta ole muuttunut.

Ja tähän asti se modernisaatio ei ole toiminut kovin hyvin, ollaan menty taaksepäin T-72sta T-62iin ja T-55iin. Ja elektroniikkakomponentteja uusemman kaluston tuottamiseen ei kunnolla saada.

5) Epätoivottu aines vääräuskoisia saadaan kätevästi pois pelistä rintamalla
Lähinnä sinne rintamalle tungetaan niitä vähemmistökansojen edustajia, ihan uskosta riippumatta. Venäjä tekee kansanmurhaa tuplaamalla tapattamalla venäjän kansalaisia, jotka eivtä ole etnisesti venäläisiä.

6) Maailma polarisoituu ja Iranista sekä Afrikasta saadaan käytännössä loputtomasti tykinruokaa rintamalle, sopivalla narratiivilla rintamakuolema on lännen syytä
jne...
Höpöhöpö.

Venäjä ei ole mikään polarisaaation napa, vaan se on vain yksi säälittävät roistovaltio muutaman muun joukossa. Pitkällä tähtäimellä sen sijaan Kiina voikin olla polarisaation toinen napa.

Ja esim. Iranilaisilla ei todellakaan ole mitään intressejä lähteä tapattamaan itseään Venäjän typerään hyökkäyssotaan. Iranilaiset ovat keskimäärin fiksua porukkaa, joka vaan elää islamistisen diktatuurin alla. Ja tällä diktatuurilla ei ole mitään aatteellisia yhtäläisyyksiä venäjän kanssa.

Iran ja Venäjä käyvät asekauppaa keskenään, koska molemmat ovat ajaneet itsensä hylkiöiksi, joiden kanssa muut eivät halua käydä asekauppaa.

Ja Afrikka taas.. Sekavaa seutua, mutta afrikkalaisillakaan ei ole mitään intressejä lähteä ulkomaille tapattamaan itseään.

Tämä siis diktaattorin mahdollista ajatusmaailmaa, niin kauan kuin Moskovan ja Pietarin katukuvassa ei sota näy, kaikki on hyvin.
Viimeksi eilen illalla oli huomattava alue Pietarista pimeänä.

Se ettei tuossa ylläolevassa ole mitään järkeä, on toissijaista.
Ottaen huomioon että jos edes Swift-exit ei aiheuttanut kaaosta taloudessa, Putella on luotto omaan toimintaansa.
Mikä tulkitaan kaaokseksi?

Ihmiset jonottivat päiviä pankkeihinsa, pankkeja meni nurin, ihmiset menettivät rahansa, mutta venäjällä ihmiset ovat tottuneet siihen, että siellä vaan saattaa vaan omaisuus kadota.

Niinistön puheesta kantautuu huoli, ennemmin tai myöhemmin joku venäläinen törttöilee ohjuksen Natomaahan, jolloin punnitaan miten länsi oikeasti reagoi.
Joku neuvotteluratkaisu tähän haetaan missä venäjä haluaa palan Ukrainaa ja jenkit taipuu sen puolelle, koska heidän intresseissään on saada tämä loppumaan jotta suurempaan uhkaan Kiinan suunnalta voidaan alkaa varustautua.
Ukraina on itsenäinen valtio. Jenkit ei päätä, mitä Ukraina antaa venäjälle.

Ja neuvotteluratkaisuita on haettu jo yli kymmenen vuoden ajan, eikä ne ole koskaan pysäytäneet Venäjää, samalla tavalla kuin "neuvotteluratkaisut" eivät pysäyttänet Hitleriä ennen toista maailmansotaa.


On todella typerää kuvitella, että joku "neuvotteluratkaisu" jossa diktaattorille annetaan periksi johtaisi pysyväöän rauhaan. Ei, se vaan antaa signaalin, että hyökkääminen toimii.

Parempi yksi tunnettu hullu vallassa kuin nippu tuntemattomia, kuten Husseinin tapporeissu todisti.
Tilanne vaan venäjä-ukraina-tilanteessa on melko päinvastainen kuin irakin suhteen oli.

Ukrainassa venäjä on hyökkäjä.

Ukrainassa on toimiva ja demokraattinen hallitus. Venäjä yrittää poistaa tämän toimivan ja demokraattisen hallituksen.

Se, että autetaan ukrainaa puolustamaan itseään ei ole hyökkäämistä venäjälle ja Putinin poistamista vallasta, vaan se on sitä, että säilytetään ukrainan demokraattinen hallinto ja toimiva valtio. Toki olisi hyvä, että saataisiin venäjällä valta vaihtumaan ja Putin tuomiolle Haagiin, mutta se vallanvaihto venäjällä on venäläisten oma asia

Ja venäjällä ei ole mitään islamistiporukkaa joka haluaisi maahan esim. sharia-lain. Siellä on toki jonkin verran tsetseeneitä yms. mutta nämä pikemminkin haluavat itsenäisyyttä kuin islamisoida venäjän, ja näidenkin islam on hyvin maallistunutta, se on esim. sekoittunut venäläiseen alkoholikulttuuriin vaikka islam kieltää alkoholin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
01.03.2017
Viestejä
651
Ei ole.

Ei ole olemassa mitään yhtä "lännen näkemystä". Lännessä on satoja miljoonia ihmisiä, joista jokaisella on oma näkemyksensä asioihin, eikä ne eri näkemyksensä vaikuta faktoihin.

Ajatusmalli, että olisi joku "lännes näkemys" on ihan suoraan Putinin propagandasta. Vain Venäjällä on yksi virallinen valhe, jonka vastaisten faktojen esilletuomisesta voi joutua hankaluuksiin. Lännessä mitään tällaista ei ole, täällä on sananvapaus eikä valehtelemisen kulttuuria.Se, ettei näe faktoja kertoo siitä, että on joko valehtelun kohteena tai idiootti.Höpöhöpö.

Unkari ja Serbia eivät tue venäjän kansanmurhaa ja hyökkäyssotaa, mutta haluavat ostaa halpaa öljyä venäjältä, ja laittavat sen takia kapuloita rattaisiin ukrainan auttamiselle

Molemmat maat esim. YKn äänestyksessä tuomitsivat venäjän hyökkäyssodanTosin viime aikoina on serbiakin tainnut myydä muille maille aseita joita nämä maat ovat sitten antaneet Ukrainalle. Tämä on aika kaukana venäjän tukemisesta.

Toki serbian kansalaisissa on paljon Putinin "hyödyllisiä idiootteja", mutta tällä ei ole mitään merkitystä mihinkään

Ja Unkari haluaa perseilyllään kiristää myönnytyksiä EUlta muissa asioissa.Sveitsi on aina toiminut diktaattoreiden pankkiirina. Sen käytöksessä ei ole mitään uutta.Puola-juttu oli uutisankka. Puola on edelleen ukrainan suurimpia tukijoita.Viimeiset siivotut "toisinajattelijat" (Prigozhin, Girkin) eivät olleet "vuosien aikana kertyneitä" vaan niitä uskollisimpia tukijoita jotka nekin saivat tarpeekseen putinin ja hänen sodanjohtonsa hyvyttömyydestäTrumpilla ei ole mitään dellytyksiä päästä USAn presidentiksi.

Siellä on todella paljon isänmaallisia ja järkeviä republikaaneja, jotka äänestävät mielummin vaikka ihan ketä tahansa demokraattia kuin monirikollöis-trumpia.Korruptioon menee edelleen ne rahat, mikään ei tämän osalta ole muuttunut.

Ja tähän asti se modernisaatio ei ole toiminut kovin hyvin, ollaan menty taaksepäin T-72sta T-62iin ja T-55iin. Ja elektroniikkakomponentteja uusemman kaluston tuottamiseen ei kunnolla saada.Lähinnä sinne rintamalle tungetaan niitä vähemmistökansojen edustajia, ihan uskosta riippumatta. Venäjä tekee kansanmurhaa tuplaamalla tapattamalla venäjän kansalaisia, jotka eivtä ole etnisesti venäläisiä.Höpöhöpö.

Venäjä ei ole mikään polarisaaation napa, vaan se on vain yksi säälittävät roistovaltio muutaman muun joukossa. Pitkällä tähtäimellä sen sijaan Kiina voikin olla polarisaation toinen napa.

Ja esim. Iranilaisilla ei todellakaan ole mitään intressejä lähteä tapattamaan itseään Venäjän typerään hyökkäyssotaan. Iranilaiset ovat keskimäärin fiksua porukkaa, joka vaan elää islamistisen diktatuurin alla. Ja tällä diktatuurilla ei ole mitään aatteellisia yhtäläisyyksiä venäjän kanssa.

Iran ja Venäjä käyvät asekauppaa keskenään, koska molemmat ovat ajaneet itsensä hylkiöiksi, joiden kanssa muut eivät halua käydä asekauppaa.

Ja Afrikka taas.. Sekavaa seutua, mutta afrikkalaisillakaan ei ole mitään intressejä lähteä ulkomaille tapattamaan itseään.Viimeksi eilen illalla oli huomattava alue Pietarista pimeänä.Mikä tulkitaan kaaokseksi?

Ihmiset jonottivat päiviä pankkeihinsa, pankkeja meni nurin, ihmiset menettivät rahansa, mutta venäjällä ihmiset ovat tottuneet siihen, että siellä vaan saattaa vaan omaisuus kadota.Ukraina on itsenäinen valtio. Jenkit ei päätä, mitä Ukraina antaa venäjälle.

Ja neuvotteluratkaisuita on haettu jo yli kymmenen vuoden ajan, eikä ne ole koskaan pysäytäneet Venäjää, samalla tavalla kuin "neuvotteluratkaisut" eivät pysäyttänet Hitleriä ennen toista maailmansotaa.


On todella typerää kuvitella, että joku "neuvotteluratkaisu" jossa diktaattorille annetaan periksi johtaisi pysyväöän rauhaan. Ei, se vaan antaa signaalin, että hyökkääminen toimii.Tilanne vaan venäjä-ukraina-tilanteessa on melko päinvastainen kuin irakin suhteen oli.

Ukrainassa venäjä on hyökkäjä.

Ukrainassa on toimiva ja demokraattinen hallitus. Venäjä yrittää poistaa tämän toimivan ja demokraattisen hallituksen.

Se, että autetaan ukrainaa puolustamaan itseään ei ole hyökkäämistä venäjälle ja Putinin poistamista vallasta, vaan se on sitä, että säilytetään ukrainan demokraattinen hallinto ja toimiva valtio. Toki olisi hyvä, että saataisiin venäjällä valta vaihtumaan ja Putin tuomiolle Haagiin, mutta se vallanvaihto venäjällä on venäläisten oma asia

Ja venäjällä ei ole mitään islamistiporukkaa joka haluaisi maahan esim. sharia-lain. Siellä on toki jonkin verran tsetseeneitä yms. mutta nämä pikemminkin haluavat itsenäisyyttä kuin islamisoida venäjän, ja näidenkin islam on hyvin maallistunutta, se on esim. sekoittunut venäläiseen alkoholikulttuuriin vaikka islam kieltää alkoholin.
Vedä vähän happea, nämä olivat siis kuvailuja miten diktaattori ajattelee, sun kirjoitus on höpöhöpöä siihen kontekstiin. Ei mulla noihin asioihin ole mitään uskoa.
Mitä kirjoitit on varmaan totta, sillä vaan ei ole mitään merkitystä. Trumpilla on erittäin suuri mahdollisuus päästä takaisin pressaksi, vaikka se on lähes yhtä järjetön ajatus kuin Putinin narratiivi sodasta.

Koko sodassa ei ole mitään järkeä, jos ajattelee rationaalisesti asioita. Venäjällä asioita vaan nähdään toisella tavalla, he positioivat itsensä polarisaation ytimeen ja kertovat kansalle kuinka Nato tulee ja tappaa.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
15 386
Trumpilla ei ole mitään dellytyksiä päästä USAn presidentiksi.
Siellä on todella paljon isänmaallisia ja järkeviä republikaaneja, jotka äänestävät mielummin vaikka ihan ketä tahansa demokraattia kuin monirikollöis-trumpia.
Valitettavasti kannatuskyselyt eivät todellakaan tue tätä väitettä, vaan Trumpin mahdollisuudet palata presidentiksi ovat erittäin hyvät.
Joka taaskin voi olla Ukrainan kannalta erittäin huono juttu.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 581
Vedä vähän happea, nämä olivat siis kuvailuja miten diktaattori ajattelee, sun kirjoitus on höpöhöpöä siihen kontekstiin. Ei mulla noihin asioihin ole mitään uskoa.
Mitä kirjoitit on varmaan totta, sillä vaan ei ole mitään merkitystä. Trumpilla on erittäin suuri mahdollisuus päästä takaisin pressaksi, vaikka se on lähes yhtä järjetön ajatus kuin Putinin narratiivi sodasta.

Koko sodassa ei ole mitään järkeä, jos ajattelee rationaalisesti asioita. Venäjällä asioita vaan nähdään toisella tavalla, he positioivat itsensä polarisaation ytimeen ja kertovat kansalle kuinka Nato tulee ja tappaa.
Diktaattorin ajattelu ei konkretisoidu mitenkään diktaattorin ulkopuolelle, joten sillä ei ole merkitystä. Tarpeeksi vain nenää vinoon terroristeilta Ukrainassa, niin kyllä se homma lutviutuu..

Ukrainalle tulisi antaa aseet ja tiedot, jolla niitattaisiin sitä päällystöä ym johtoporrasta Krimillä jne mahdollisimman paljon. Samoin miehityshallinnon edustajat tulisi tappaa viimeiseen ryssään miehitetyillä alueilla...

Se nyt on selvä, että vielä parisen vuotta voi hyvinkin kestää..
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
2 702
Se oli kyllä fiksua Ukrainalta kiusata Moskovaa täysin turhilla lennokki iskuilla jotta ryssät joutuivat siirtämään paljon imatorjuntaa Moskovaan. Ovat saaneet nyt lähes rauhassa paukuttaa Krimiltä tärkeitä kohteita, kun ilmatorjuntaa ei ole tarpeeksi.
 

poskiholisti

Team R&T
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
723
Se oli kyllä fiksua Ukrainalta kiusata Moskovaa täysin turhilla lennokki iskuilla jotta ryssät joutuivat siirtämään paljon imatorjuntaa Moskovaan. Ovat saaneet nyt lähes rauhassa paukuttaa Krimiltä tärkeitä kohteita, kun ilmatorjuntaa ei ole tarpeeksi.
Moskovan lisäksi iskuja on tehty myös lentokentille ja muihin kohteisiin. Toki silläkin on merkitystä, että Venäjä joutuiu hajauttamaan ilmatorjuntaansa laajemmalle alueelle, mutta näyttäisi siltä etteivät venäläiset järjestelmät olekaan sellaisia tuomiopäivän aseita kuin vuosikaudet meille on kerrottu joka tuutista. Krimin suojana on ollut mm. S400-ohjusjärjestelmiä, joita niin (roska)lehdistö kuin intternetin "asiantuntijat" ovat hehkuttaneet vuosikausia.

Kovin innokkaasti Suomenkin ylle piirreltiin S400:n ja muiden ihmeaseiden osalta kantamaympyröitä, joiden sisällä ei olisi lentänyt hyttynenkään saati Hornetit, jotka tosin samaisten eksperttien mukaan olisi tuhottu kentille muutamissa minuuteissa yli-ihmis-spetznazien salamurhatessa kaikki lentosotamiestä korkea-arvoisemmat kotiovelleen.
 

kibe

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 623
Kovin innokkaasti Suomenkin ylle piirreltiin S400:n ja muiden ihmeaseiden osalta kantamaympyröitä, joiden sisällä ei olisi lentänyt hyttynenkään saati Hornetit, jotka tosin samaisten eksperttien mukaan olisi tuhottu kentille muutamissa minuuteissa yli-ihmis-spetznazien salamurhatessa kaikki lentosotamiestä korkea-arvoisemmat kotiovelleen.
Onhan noi käsittääkseni ihan toimivia hävittäjiä vastaan, Ukrainan koneet joutuu lentämään lähellä tonttia ja helikopterit samoin. Mutta ohjuksia vastaan kaikki järjestelmät on melko epävarmoja. Tällaista dronesodankayntia kukaan ei ole oikeastaan varmaan edes skenaarioinut 10v sitten eikä varautua. Tuntunut tulevan yllätyksenä vielä sodankin aikana. Ja kaikki dronesuojaukset tulee aikalailla suoraan pajalta Ukrainalle, muiden maiden kasatessa drone osaamista omiin armeijoihin
 

poskiholisti

Team R&T
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
723
Onhan noi käsittääkseni ihan toimivia hävittäjiä vastaan, Ukrainan koneet joutuu lentämään lähellä tonttia ja helikopterit samoin. Mutta ohjuksia vastaan kaikki järjestelmät on melko epävarmoja. Tällaista dronesodankayntia kukaan ei ole oikeastaan varmaan edes skenaarioinut 10v sitten eikä varautua. Tuntunut tulevan yllätyksenä vielä sodankin aikana. Ja kaikki dronesuojaukset tulee aikalailla suoraan pajalta Ukrainalle, muiden maiden kasatessa drone osaamista omiin armeijoihin
En minä sitä epäile, etteikö noilla saataisi koneita tontiin, jos erehtyvät operoimaan kantaman alueella. Kantama ei vain välittämättä ole sama kuin nämä julkisuuteen lasketut tiedot satojen kilometrien torjuntaetäisyyksistä, jossa kärjistettynä puolet on paskaa ja jäljellejäänyt lukema on teoreettinen torjuntaetäisyys kuumailmapalloon.

Lisäksi venäläisen ilmatorjunnan verkottuminen ja kokonaistilannekuva ei ole mitenkään verrannollinen länsimaisiin ratkaisuihin. Tämä on oikeasti aika iso miinus - tosin näitä kykyjä on hankala esitellä vaikuttavien paraatien muodossa suurelle yleisölle. Isoja vehkeitä ja paljon meteliä pippelinvertailuhengessä, mutta kun vähän raaputtaa pinnan alta niin löytyy analogiteknologiaa ynnä muuta jännää.

Kummasti Ukrainakin lentää vielä yli puolentoista vuoden sotimisen jälkeen vanhoilla neukkuromuilla, vaikkakaan ei luonnollisesti mitenkään vapaasti. Venäjän asevoimien pre-2022 hehkutusten perusteellahan heidän olisi pitänyt laittaa Ukraina ilmavoimineen pakettiin parissa päivässä.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 432
Moskovan lisäksi iskuja on tehty myös lentokentille ja muihin kohteisiin. Toki silläkin on merkitystä, että Venäjä joutuiu hajauttamaan ilmatorjuntaansa laajemmalle alueelle, mutta näyttäisi siltä etteivät venäläiset järjestelmät olekaan sellaisia tuomiopäivän aseita kuin vuosikaudet meille on kerrottu joka tuutista. Krimin suojana on ollut mm. S400-ohjusjärjestelmiä, joita niin (roska)lehdistö kuin intternetin "asiantuntijat" ovat hehkuttaneet vuosikausia.

Kovin innokkaasti Suomenkin ylle piirreltiin S400:n ja muiden ihmeaseiden osalta kantamaympyröitä, joiden sisällä ei olisi lentänyt hyttynenkään saati Hornetit, jotka tosin samaisten eksperttien mukaan olisi tuhottu kentille muutamissa minuuteissa yli-ihmis-spetznazien salamurhatessa kaikki lentosotamiestä korkea-arvoisemmat kotiovelleen.
Soitellen sotaan ja 3 päivän operaatio. Osaa se venäläinenkin varautua. Viime kesänä, vai oliko ennen, täällä jo huudeltiin kuinka Venäjällä laarin pohjat näkyy.
Ei ole loppunut, vaikkakin ongelmia varmasti on. Onneksi miehiä riittää - tykinruoaksi :dead:
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 712
Soitellen sotaan ja 3 päivän operaatio. Osaa se venäläinenkin varautua. Viime kesänä, vai oliko ennen, täällä jo huudeltiin kuinka Venäjällä laarin pohjat näkyy.
Ei ole loppunut, vaikkakin ongelmia varmasti on. Onneksi miehiä riittää - tykinruoaksi :dead:
Toi "laarin pohjat näkyy"-jutun kun laittaa kontekstiin, niin ei se ihan vinoon ole mennyt. Venäjä joutui tekemään liikekannallepanon, eli ne näkyi ja tuolla saatiin korjattua sitä ongelmaa. Sitten noiden tykistöammusten ja ohjusten laarin pohjat näkyy sitten niiden käytössä. Toki laariin tulee koko ajan lisää, mutta käyttö on enemmän rajoittunutta.
 
Liittynyt
03.06.2022
Viestejä
430
Joku asiantuntija sanoi lehtijutussa, että tässä sodassa häviäjä eli putin on kyllä selvillä, mutta hän voi itse päättää milloin on hävinnyt. Kyllä putinilla ja hänen kaartillaan voi olla mahdollisuus jatkaa tätä eri asteisesti vaikkapa 5-10 vuotta. Heillä on myös keinoja laajentaa konfliktia: terrorismia, sabotaasia jne. Venäläisiä kuolee tuhansittain ja kansa köyhtyy kun resurssit menevät sotaan, mutta sillä ei ole juuri merkitystä totalitarismissa. Kaikki tulitauot rauhanneuvottelujen ajaksi tms. käytetään uuteen iskuun valmistautumiseen. Ja sama vaikka rauha solmittaisiin, koko Ukraina on edelleen putinin tähtäimessä ennemmin tai myöhemmin. Todennäköisesti ainakin myös Baltia, mikäli joku mahdollisuus siihen jossain välissä aukeaa, esim. erilaisen US presidentin myötä.

Eurooppalaiset melkeinpä kerjäävät suursotaa toiveajattelullaan, että paha menisi toivomalla pois, ilman että pitäisi yhtään tinkiä elintasosta avatakseen kukkaronnyörejä asevarusteluun tai sotilaiden värväämiseen armeijoihin. Ei se paha mene pois millään muulla kuin aivan eri tason asevarustelulla mitä nyt on nähtävissä. Pitäisi tähdätä murskaavaan ylivoimaan, jopa lievään liioitteluun asti, jos haluamme venäjän kanssa elää suhteellisessa kylmän sodan kaltaisessa rauhantilassa vielä joskus.
Näin suomalaisena olettaisi olevan hyvin muistissa, että Suomi teki Stalinin Neuvostoliiton kanssa rauhan, joka on pitänyt liki 80 vuotta, vaikka sodan tavoitteet oli jotain ihan muuta. Miksi sama ei voisi toimia Ukrainassa? Venäläinenkin on sen verran laiska, että on se mieluummin sotimatta kuin sodassa.

Se on toki selvää, että Euroopan on pidettävä puolustus jatkossa tikissä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 581
Näin suomalaisena olettaisi olevan hyvin muistissa, että Suomi teki Stalinin Neuvostoliiton kanssa rauhan, joka on pitänyt liki 80 vuotta, vaikka sodan tavoitteet oli jotain ihan muuta. Miksi sama ei voisi toimia Ukrainassa? Venäläinenkin on sen verran laiska, että on se mieluummin sotimatta kuin sodassa.

Se on toki selvää, että Euroopan on pidettävä puolustus jatkossa tikissä.
venäjä otti silloin pahasti pataan. Jos muut ei olisi hyökänneet Saksan niskaan, niin venäjä olisi epäilemättä osa SuurSaksaa.. Ja siellä kyllä tiedettiin se.

Nyt täytyy osoittaa venäjälle, että hyökkäys Ukrainaan oli TODELLA typerää ja sellaisesta ei hyödy mitään, vaan saa vain ja ainoastaan kuonoon.. Sen jälkeen voi venäjän kanssa taas mennä muilla kelvollisesti, pidemmänkin aikaa...

Jos venäjä hyötyy terroristaan Ukrainassa, niin se toistaa saman, uudestaan ja uudestaan..
 
Liittynyt
03.06.2022
Viestejä
430
venäjä otti silloin pahasti pataan. Jos muut ei olisi hyökänneet Saksan niskaan, niin venäjä olisi epäilemättä osa SuurSaksaa.. Ja siellä kyllä tiedettiin se.
Kyllähän tuolla oli käynnissä kilpajuoksu Berliiniin eikä (enää) mikään pataanotto. Esim. D-day oli 6.6.44 ja jatkosodan rauha vasta syyskuussa 44
Stalin ei palannut Suomen sotaan edes Saksan kaaduttua.

Nyt täytyy osoittaa venäjälle, että hyökkäys Ukrainaan oli TODELLA typerää ja sellaisesta ei hyödy mitään, vaan saa vain ja ainoastaan kuonoon.. Sen jälkeen voi venäjän kanssa taas mennä muilla kelvollisesti, pidemmänkin aikaa...

Jos venäjä hyötyy terroristaan Ukrainassa, niin se toistaa saman, uudestaan ja uudestaan..
Tätä väitettä tässä toistellaan kuin jotain mantraa mutta järkeviä perusteita sille ei oikein tunnu löytyvän. Mihin Venäjä edes lähtisi, kun Eurooppa pitäisi puolustuksensa kunnossa? Suomi on hyvä vastaesimerkki siitä, että kestävä rauha on mahdollinen.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
10 611
takomo sanoi:
Stalin ei palannut Suomen sotaan edes Saksan kaaduttua.
.... Koska
1) Stalin olisi saanut todella paljon paskaa niskaansa länsiliittoutuneilta jos olisi Suomeen tuolloin hyökännyt juuri sen jälkeen kun oli tehnyt Suomen kanssa rauhan.
2) Kiina ja oli Stalinille paljon isompi ja tärkeämpi kohde kuin Suomi. Ja Kiinassa Stalin aluksi onnistui, Stalinin tuella Kiinan kommunistit käytännössä voittivat sisällissodan ja ajoivat tasavaltalaiset Formosan saarelle (Taiwan). Parikymmentä vuotta myöhemmin vaan kiinalla ajautui sukset ristiin neuvostoliiton kanssa.
3) Stalin uskoi, että kun Suomen sisäpolitiikkaan tarpeeksi vaikutetaan, komuonistit nousevat suomessakin valtaan ja maa liittyy vapaaehtoisesti neuvostoliittoon tai ryhtyy täysin neuvostoliiton vasalliksi. Tässä Stalin oli lopulta väärässä.


Tätä väitettä tässä toistellaan kuin jotain mantraa mutta järkeviä perusteita sille ei oikein tunnu löytyvän.
Päin vastoin.

Historia on täynnä tällaista käytöstä diktaattoreilta ja muilta rikollisilta, ja näin se peliteoriankin mukaan menee.

Sen sijaan ajatusmalli "kun annetaan sille diktaattorille periksi, se lopettaa" on totallisen typeriä, sille oletukselle että se antaisi periksi ei ole mitään perusteita.

Siinä, että luotetaan sellaisen tahon lupauksiin, joka on ne lupaukset aina ennenkin pettänyt, ei ole mitään järkeä.

Mihin Venäjä edes lähtisi, kun Eurooppa pitäisi puolustuksensa kunnossa? Suomi on hyvä vastaesimerkki siitä, että kestävä rauha on mahdollinen.
Kaukasuksen suunnalta löytyy vaikka kuinka paljon stan-maita, jotka Venäjä mielellään hotkaisisi osaksi uutta neuvostoliittoa.

Ja Suomi on erinomainen esimerkki nimenomaan siitä, kuinka venäjä/neuvostoliitto ensin hyökkää naapurimaihinsa, ja sitten sotkeutuu sen sisäpolitiikkaan.

Vuodesta 1944 suomen piti kaiken tekemisestä kanssa miettiä, että "mitähän neuvostoliitto tästä ajattelee" kunnes neuvostoliitto hajosi. Suomi ei ollut kunnolla suvereeni valtio toisen maailmansodan jälkeen ennen kuin Neuvostoliitto hajosi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
10 611
Näin suomalaisena olettaisi olevan hyvin muistissa, että Suomi teki Stalinin Neuvostoliiton kanssa rauhan, joka on pitänyt liki 80 vuotta, vaikka sodan tavoitteet oli jotain ihan muuta.
Sinulla on todella heikko muisti.

Suomi teki Neuvostoliiton kanssa rauhan vuonna 1940, silti 22.6.1941 Neuvostoliitto ampui tykillä suomea ja Neuvostoliiton koneet pommittivat Suomea. Tämä johti jatkosotaan.

Miksi sama ei voisi toimia Ukrainassa?
Kysy sitä Putinilta, älä meiltä.

Ukraina sopi venäjän kanssa rauhanomaisesta irtautumisesta neuvostoliitosta ja sen jälkeen teki vielä ydinaseistariisumissopimuksen, jossa venäjä uudestaan lupasi kunnoittaa ukrainan rajoja, silti venäjä hyökkäsi Ukrainaan, vieläpä moneen kertaan.

Historia hyvin selvästi osoitti, että se, ei toimi, koska Venäjä ei kunnioita mitään sopimuksia.

Venäjä kunnioittaa ainostaan sotilaallista voimaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.02.2018
Viestejä
2 987
Tätä väitettä tässä toistellaan kuin jotain mantraa mutta järkeviä perusteita sille ei oikein tunnu löytyvän. Mihin Venäjä edes lähtisi, kun Eurooppa pitäisi puolustuksensa kunnossa? Suomi on hyvä vastaesimerkki siitä, että kestävä rauha on mahdollinen.
Miksi Venäjä lähti täyteen sotaan Ukrainaa vastaan, vaikka objektiivisesti ajatellen joukot eivät olleet riittävät Ukrainan valtaamiseen ja silti Kreml odotti lyhyttä sotaa?

Se, että "Eurooppa pitää puolustuksensa kunnossa" vaatii sen että a)näin oikeasti tapahtuu b)oikea tieto menee myös Kremliin.

Se, että Ukraina voittaa ja Venäjä häviää on yksi erittäin hyvä edellytys sille, että Venäjä ei lähde NATO-maita vastaan testailemaan, josko sen saisi hajoitettua.

Ja vielä kestävästä rauhasta.. Suomi oli suomettunut ja Neukkulan suurvalta-asemasta ei ollut kysettäkään. Neukuilla oli myös poliittinen ideologia, joka nyky-Venäjältä puuttuu kokonaan. Ainut on olla suurvalta ja imperiumi. Siinä Ukrainalla on venäläisestä näkökulmasta iso osa ja siksi en itse edes usko, että Putinin aikana rauha on mahdollinen.

e. Ja itse ajattelen myös, että kylmän sodan loputtua Venäjän nostaminen jalustalle ja paapominen oli selkeästi paha virhe. Olisi pitänyt kohdella samalla tavalla kuin muita kommumistista/Varsovan liitosta/itse neukkulasta irtaantuneita maita.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
13 972
Ei se rahan tulo putelle varmaan ongelma ole, pesee rahaa sopivien välikäsien kautta ja oligarkkien lompakosta ottaa loput. Tuskin se lopunajan bunkkerissa makaa, varmaan samassa sängyssä kun aina ennen, ei sinne mikään drone pääse tms... KGB kasvatti nukkuu muutenkin aina toinen silmä auki.

Täytyy muistaa että jos putte olisi elänyt kuten lännessä, valtakaudet olisivat jo ohi, kansalta ei olisi voinut varastaa samassa määrin, oikeastaan monikaan ei muistaisi nimeltä tyyppiä koska seuraajat olisivat jo luoneet uuden katastrofin jne...
Venäjällä edellisten johtajien eliniänodote ei kummoinen ole ja kansa kuitenkin loppupeleissä tykkää karhuilla ratsastavista johtajista.

Länsi voisi lopettaa tän touhun kun alkaisi aseistamaan aikuisten oikeasti Ukrainaa, sen sijaan että mainostaa "tämänkin ohjusiskun teille tarjosi Himars, saatavilla rajoitetun ajan nyt Pentagonista" ja katsomalla puten punaisen napin bluffin.
Tosin jos venäjä hajoaisi niin Euroopasta katoaisi se vihollinen, jonka varjolla 2% valtioiden budjeteista on suunnattu aseteollisuudelle... <- tähän varmaan puttekin uskoo (?)
Jos putin kuvittelee asemanhyväksi, niin en tiedä mitä nappeja on vetänyt, jos ei vuosi sitten herännyt että menee ihan pän persettä, jos ei tänäkesänä herännyt että kaveritkin jo uhkaa panssareilla.

Tilanne on todella erinomainen, itse ei uskalla olla lähelläkään muita, ja kaverit ei uskalla suutaa avataa ja silti jännitää lentää lentokoneella.

Ehkä Kimi tavattiin sen takia, että voi vähän jutustella miten niinkuin hänen mielestään menee. Outinin kannattaisi muistuttaa että veänäjä pikkusen isompi, ja että historiassa on ukkoa lentänyt pallilta, varsinkin sen jälkeen jos sota retket menneet persiilleen. Ja ihan varmasti iltaisin miettii stalinin kohtaloa.

Toki sitten miettii , toivoo että huomenna paremmin kuin tänään.

Kuullostaa vähän samalta kuin sanoisi että korkokiskureille velkaa oleva väkivaltainen alkolisti on hyvässä asemassa.
 
Liittynyt
15.04.2020
Viestejä
1 046
Sinulla on todella heikko muisti.

Suomi teki Neuvostoliiton kanssa rauhan vuonna 1940, silti 22.6.1941 Neuvostoliitto ampui tykillä suomea ja Neuvostoliiton koneet pommittivat Suomea. Tämä johti jatkosotaan.
Aika sinivalkoisten linssien läpi katsottu analyysi.

Suomi selkeästi provosoi Nevostoliittoa jotta saatiin syy lähteä sinne hyökkäämään:
- Saksalaiset pommittivat Suomen kautta ja koneet tankattiin Suomessa
- Suomi aloitti sotilaiden siirtämisen demilitarisoidulle Ahvenanmaalle
- Saksa miehitti Petsamon suurlähetystön

Ennen kun Neuvostoliitto teki mitään.

Historia hyvin selvästi osoitti, että se, ei toimi, koska Venäjä ei kunnioita mitään sopimuksia.

Venäjä kunnioittaa ainostaan sotilaallista voimaa.
Venäjä on tosi huonossa hapessa ja taantuva valtio.

Sen lisäksi että Venäläisten parhaimmat kyvykkyydet ovat poistuneet ulkomaille ja suuri määrä tapettu tai haavoitettu Ukrainassa on valtio niin riippuvainen alkutuotannosta ja fossiilisista polttoaineista että talous tulee taantumaan joka tapauksessa.

Tämän päälle kun vielä huomioi että väestö ikääntyy nopeasti ja nuorisoa leikattu sodankäynnissä tulee Putin myös väistymään ennemmin tai myöhemmin ja se tulee aiheuttamaan sisäpoliittista kuohuntaa.

Vaikka Ukrainan sota päättyisi rauhansopimukseen nykyisillä rajoilla niin vaikeaa Putinin on sitä voitoksi muuttaa ja en usko että Venäjällä olisi ainakaan seuraavaan kahteenkymmeneen vuoteen kykyä tai halua tehdä mitään laajempia sotaoperaatioita.

Se on selvää jo tässä vaiheessa että Putin tai Venäjä ei tätä sotaa voita.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
16 631
Aika sinivalkoisten linssien läpi katsottu analyysi.

Suomi selkeästi provosoi Nevostoliittoa jotta saatiin syy lähteä sinne hyökkäämään:
- Saksalaiset pommittivat Suomen kautta ja koneet tankattiin Suomessa
- Suomi aloitti sotilaiden siirtämisen demilitarisoidulle Ahvenanmaalle
- Saksa miehitti Petsamon suurlähetystön
No kovin sirppivasaraisten linssien läpi katsottu analyysi taas sinulla.

Neuvostoliitto provosoi Suomea koko välirauhan ajan ja ampui jopa suomalaisen matkustajakoneen alas taivaalta.

Stalin oli kaikin puolin tehnyt selväksi, että "Suomen kysymys" tullaan kyllä ratkaisemaan, nyt on vain pieni tuumaustauko meneillään.

Mutta lällällää, Suomi ja Saksa ehtivät ottaa aloitteen ja yllättää Stalinin hieman housut kintuissa, eikä tämä natsikommari päässytkään toteuttamaan sairaita juoniaan ihan sellaisenaan.

Suuri harmi, että länsiliittoutuneet suhtautuivat Neuvostoliittoon liittolaisena ja lähettivät sinne ratkaisevaa materiaaliapua. Siitä maksetaan nyt kovaa hintaa tänäkin päivänä. Ja etenkin Ukraina maksaa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
321
Tätä väitettä tässä toistellaan kuin jotain mantraa mutta järkeviä perusteita sille ei oikein tunnu löytyvän. Mihin Venäjä edes lähtisi, kun Eurooppa pitäisi puolustuksensa kunnossa? Suomi on hyvä vastaesimerkki siitä, että kestävä rauha on mahdollinen.
Venäjällä on halu palauttaa itselleen kaikki joskus imperiumiinsa kuuluneet alueet ja mielellään vähän kaupan päälle, se on heille riittävä peruste, joka todennäköisesti ei tule poistumaan niin kauan kun venäjä nykymuodossaan on olemassa. Ainoa mikä voi taata rauhan on naapurimaiden liittoutuminen ja merkittävä sotilaallinen ylivoima.
Euroopan puolustus ei valitettavasti ole kunnossa, lähellekään.

Suomi oli esimerkki siitä, että alistumalla venäjän saneluun ja tekemällä sille palveluksia, saattaa pystyä säilyttämään jonkin verran itsemääräämisoikeuttaan. Mutta vain niin kauan kun se venäläisille sopii ja heidän ehdoillaan.
En kritisoi sitä Suomen politiikkaa liikaa, vaikka se menikin liian pitkälle ja jatkui liian kauan. Jotkut harvat tuntuvat vieläkin sitä haikailevan. Meillä oli pitkään todella vähän vaihtoehtoja ja liikkumatilaa, Neuvostoliitto oli vielä ihan eri tason tekijä kuin venäjä.
Onneksi oli hyvää tuuria ja siihen tilanteeseen sopivia johtajia ja toivottavasti siitä ajasta olemme päässeet nyt iäksi eroon.
 

kibe

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 623
Trumpilla ei ole mitään dellytyksiä päästä USAn presidentiksi.

Siellä on todella paljon isänmaallisia ja järkeviä republikaaneja, jotka äänestävät mielummin vaikka ihan ketä tahansa demokraattia kuin monirikollöis-trumpia.
Valitaan Trump tai ei, Ukrainan tukeminen vaikuttaa olevan vähemmän tärkeää tällä hetkellä jos demokraatit eivät voita pressan vaaleja.

" Republikaaneista yli puolet ajattelee, että Ukrainaa tuetaan liikaa. Äärilaidan republikaanit uhkaavat syöstä puhemies Kevin McCarthyn vallasta, ellei hän suostu tiukempaan budjettikuriin. "
" Demokraatteihin kallistuvista äänestäjistä puolestaan viidennes ajattelee, että apua annetaan liian paljon "
" Trump on myös puhunut Ukrainan tukemista vastaan sekä yllyttänyt republikaaneja sanomaan ”ei” väliaikaiselle rahoitukselle eli sammuttamaan valot liittovaltiosta. "

 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 432
Trumpin sodan lopetus on todennäköisesti se, että hän ilmoittaa Yhdysvaltojen vetäytyvän Ukrainan auttamisesta kokonaan. Mutua toki.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
16 631
Paljon pitää vielä vettä virrata ennen kuin Trumpin mahdollinen virkakausi tulisi päänsäryksi eli tammikuussa 2025.

Onhan siihen vielä aikaa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 437
Paljon pitää vielä vettä virrata ennen kuin Trumpin mahdollinen virkakausi tulisi päänsäryksi eli tammikuussa 2025.

Onhan siihen vielä aikaa.
Vuosi ja pari kuukautta? Ei se hirveän pitkä aika ole jos ennen sitä pitäisi sota voittaa.

Trumpin sodan lopetus on todennäköisesti se, että hän ilmoittaa Yhdysvaltojen vetäytyvän Ukrainan auttamisesta kokonaan. Mutua toki.
Jep, sitten vaaditaan Ukrainaa hyväksymään alueluovutukset ja kiitellään Putinia strategikseksi neroksi sekä tehdään vähän "diilejä" venäjän kanssa.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
13 972
Vuosi ja pari kuukautta? Ei se hirveän pitkä aika ole jos ennen sitä pitäisi sota voittaa.
Pitäisikö tämä nähdä Ukrainan kannalta hyvältä ennusteelta, edellisen kerran vanhalla mantereella ajateltiin ettei jennkitkään ole niin idootteja että puole valitsisi hänet ehdokkaaksi, sen jälkeen ajateltiin että äänestäjät ole niin idootteja että valitsevat hänen valtaan, no.

Nyt ajatellaan että kyllä ne on, eivätkä opi. Mutta jos nyt kuitenkin sitä valoa pilkottaa, eli siompi juttu tässä nyt on ne puolueen ko laidan edustajat ja se että homma vie resursseja.

Mutta jos putinin eriomaisessa asemassaan leppoisasti jutustellen pöytätennistä pelaillen laskee turmpinvaraa ja sitä sen valtaan tuloa odotteleen, niin aika heikoissa kantimissa, ja voi olla kova pettymys.

Trumpivaltaanotulo ei Ukrainaa kaada.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
16 631
Vuosi ja pari kuukautta? Ei se hirveän pitkä aika ole jos ennen sitä pitäisi sota voittaa.
Vuosi ja 4 kuukautta.

On siihen vielä aikaa. Lisäksi on kai mahdollista, että kongressi lyö tulevan vuoden apupaketteja lukkoon siinä määrin loppuvuodesta 2024, ettei Trump ihan kaikkea pystyisi heti edes pilaamaan?

Joka tapauksessa jos tilanteet kehittyy sotatantereilla edes tähän malliin kuin nyt tapahtuu, niin on siinä r*ssällä kestämistä seuraavat 16 kuukautta.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
5 910
Pitäisikö tämä nähdä Ukrainan kannalta hyvältä ennusteelta, edellisen kerran vanhalla mantereella ajateltiin ettei jennkitkään ole niin idootteja että puole valitsisi hänet ehdokkaaksi, sen jälkeen ajateltiin että äänestäjät ole niin idootteja että valitsevat hänen valtaan, no.

Nyt ajatellaan että kyllä ne on, eivätkä opi. Mutta jos nyt kuitenkin sitä valoa pilkottaa, eli siompi juttu tässä nyt on ne puolueen ko laidan edustajat ja se että homma vie resursseja.

Mutta jos putinin eriomaisessa asemassaan leppoisasti jutustellen pöytätennistä pelaillen laskee turmpinvaraa ja sitä sen valtaan tuloa odotteleen, niin aika heikoissa kantimissa, ja voi olla kova pettymys.

Trumpivaltaanotulo ei Ukrainaa kaada.
Ei sen tarvitse olla edes Trumppi. Siellä on republikaanit ihan puolueena sitä mieltä, että pitäisi kumartaa Putinille kuten Hitlerille aikoinaan. Eivät ilmeisesti tajua, että Puten koneet on jo käynnissä ja lapset Putler jugendissa. Siellä tulee aivopestyä nuorta tykinruokaa seuraavat 10v putkeen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 232
On siihen vielä aikaa. Lisäksi on kai mahdollista, että kongressi lyö tulevan vuoden apupaketteja lukkoon siinä määrin loppuvuodesta 2024, ettei Trump ihan kaikkea pystyisi heti edes pilaamaan?
Trumpin edellisellä kaudella taisi olla aika hiton turhautunutta väkeä USA:n turvallisuus- ja tiedusteluyhteisössä. Siellä on paljon porukkaa töissä alkaen kolmikirjaimisista virastoista, puolusministeriöön, ammattisotilaisiin ja aseteollisuuteen. Näistä ihmisistä ei kovin moni jaa Trumpin näkemystä Putinista maailman toiseksi älykkäimpänä ihmisenä.

Hyvin mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu, jos Trump vielä vaalit voittaa ja kriittisellä hetkellä yrittää katkaista avun Ukrainalle. En usko että siinä onnistuu.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
15 386
Lisäksi on kai mahdollista, että kongressi lyö tulevan vuoden apupaketteja lukkoon siinä määrin loppuvuodesta 2024, ettei Trump ihan kaikkea pystyisi heti edes pilaamaan?
Ei tuosta olisi apua, koska vaikka kongressi antaisi rahoituksen, ei ne aseet lähde Jenkeistä ennen kuin presidentti hyväksyy ne lähetykset.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
13 972
Ei sen tarvitse olla edes Trumppi. Siellä on republikaanit ihan puolueena sitä mieltä, että pitäisi kumartaa Putinille kuten Hitlerille aikoinaan. Eivät ilmeisesti tajua, että Puten koneet on jo käynnissä ja lapset Putler jugendissa. Siellä tulee aivopestyä nuorta tykinruokaa seuraavat 10v putkeen.
Jep, se siellä kai nyt suurempi ongelma on.
 

mahonen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.09.2023
Viestejä
195
Eiköhän ne tulevat vaalit jo ala vaikuttamaan Ukrainan tukemiseen... Siis jos yhtään on näkyvissä että isohko osa jenkkiäänestäjistä ei haluaisi tukea Ukrainaa. Aika kaukaista heille kuitenkin. Tuskin kovin moni edes osaisi näyttää kartalta missä Ukraina sijaitsee :p
 

kibe

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 623
Ei sen tarvitse olla edes Trumppi. Siellä on republikaanit ihan puolueena sitä mieltä, että pitäisi kumartaa Putinille kuten Hitlerille aikoinaan. Eivät ilmeisesti tajua, että Puten koneet on jo käynnissä ja lapset Putler jugendissa. Siellä tulee aivopestyä nuorta tykinruokaa seuraavat 10v putkeen.
Tokkopa nyt sentään vaikka alkaakin olla enemmän politiikkakeskustelua. Ihan perinteistä oma etu on kaikista tärkein etu. Suurin osa ihmisistä äänestää tämä mielessään. Vaikkei vaalipropaganda ihan validia olisikaan, kyllähän tuolla mielikuvalla reppulit lähtee vaalisotaan. Saatetaan pelotella Kiinalla, veroilla, omien etujen turvaamisella ym.
 
Liittynyt
03.06.2022
Viestejä
430
.... Koska
1) Stalin olisi saanut todella paljon paskaa niskaansa länsiliittoutuneilta jos olisi Suomeen tuolloin hyökännyt juuri sen jälkeen kun oli tehnyt Suomen kanssa rauhan.
...
Historia hyvin selvästi osoitti, että se, ei toimi, koska Venäjä ei kunnioita mitään sopimuksia.

Venäjä kunnioittaa ainostaan sotilaallista voimaa.
Mikä tässä oli niin vaikeaa ymmärtää:
Se on toki selvää, että Euroopan on pidettävä puolustus jatkossa tikissä.
Ei kai kukaan nyt niin naiivi ole, että kuvittelisi Venäjän kunnioittavan jotain paperia? On itsestäänselvää, että tarvitaan muitakin ...noudattamiseen motivoivia elementtejä. Kun motivointi on kunnossa, niin silloin kestävä rauhakin on mahdollinen.

Venäjällä on halu palauttaa itselleen kaikki joskus imperiumiinsa kuuluneet alueet ja mielellään vähän kaupan päälle, se on heille riittävä peruste, joka todennäköisesti ei tule poistumaan niin kauan kun venäjä nykymuodossaan on olemassa. Ainoa mikä voi taata rauhan on naapurimaiden liittoutuminen ja merkittävä sotilaallinen ylivoima.
Euroopan puolustus ei valitettavasti ole kunnossa, lähellekään.
Euroopan puolustukselle nyt on ihan pakko tehdä jotain kunnollista. Eihän esim. Baltian mailla ole edes kunnon ilmavoimia.

Toiseksi, olisi hyvä edes yrittää nähdä eroja Venäjän uhon, unelmien&haaveiden ja sen todellisten tavoitteiden välillä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 501
Hämmentävää uutisointia krimiltä, jos pitää edes osittain paikkansa. Kiinnostuksella odotetaan jännitysnäytelmän seuraavaa osumaa. Mikä taho ilmiantaa esimiehensä puuttuvien palkkarahojen toivossa.Ukrainian resistance fighters say Russian officers who hadn't been paid by Moscow sold them key intel on the Black Sea Fleet. Missiles then tore through the headquarters.


After missing their anticipated salary payments, Russian officers leaked sensitive information about Moscow's Black Sea Fleet to a Ukrainian partisan movement, Ukrainian media reported, revealing the intelligence later paved the way for a devastating missile strike on the fleet's headquarters in the occupied Crimean Peninsula.

Ukrainian resistance fighters told the Kyiv Post in a recent interview that they managed to gather information about high-ranking Russian commanders from officers who were frustrated by Moscow's failure to pay their salaries on time. They said the officers were financially compensated in exchange for the information, which was then passed along to state agencies and reportedly used to plan last week's attack on the Black Sea Fleet's headquarters.

"Delays in payments alone do not force the military armed forces of the Russian Federation to go against the Russian authorities," a spokesperson for the partisan movement of Ukrainians and Tatars in Crimea, known as ATESH, told the Kyiv Post, which disclosed details of the arrangement in a Monday report. "But the financial reward only helps them to decide on cooperation with the ATESH movement, it serves as an additional incentive," the spokesperson added.

....

It's not clear how much money was offered to the Russian officers, nor are the identities of these officers known. ATESH said it had access to activities of the Black Sea Fleet's leadership, though. The group said information was passed to state agencies such as the Security Service of Ukraine, known as the SBU, and the Ukrainian Main Directorate of Intelligence, known as the HUR — the latter of which told the Kyiv Post it had worked with partisans to help target Russian positions around Crimea.

Russian Officers Sold Black Sea Fleet Intel to Ukrainian Fighters: Report (businessinsider.com)
 
Liittynyt
22.02.2018
Viestejä
2 987
Vuosi ja 4 kuukautta.

On siihen vielä aikaa. Lisäksi on kai mahdollista, että kongressi lyö tulevan vuoden apupaketteja lukkoon siinä määrin loppuvuodesta 2024, ettei Trump ihan kaikkea pystyisi heti edes pilaamaan?

Joka tapauksessa jos tilanteet kehittyy sotatantereilla edes tähän malliin kuin nyt tapahtuu, niin on siinä r*ssällä kestämistä seuraavat 16 kuukautta.
Se ongelma on siinä, että tarvitaan se republikaanien erittäin veitsenterävällä oleva enemmistö laittamaan apupaketti edes äänestykseen edustajanhuoneessa.

Taisin jo pari kuukautta sitten sanoa McCarthyn erittäin taipuvasta selkärangasta ja siitä, että hänelle on tärkeintä puheenjohtajan pallilla pysyminen.

Tuossa pari kuukautta sitten noin edustajanhuoneen 70 republikaania jo äänesti kaiken Ukrainan avun lopettamisen puolesta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 101
Sanotaan vaikka näin että venäjän korruptiotaso huomioiden ja jos palkaa ei ole tullut vaikka puoleen vuoteen tai peräti vuoteen, niin ei yllätä että kaikki on tämän jälkeen kaupan, kunhan hinnasta sovitaan.
Eihän tuo ole vielä mitään puna-armeijan historiassa. Kai siellä on useammin kuin kerran ilman erityistä kapina-ajatusta ajettu esimies vaunulla lätyksi koska hän oli mulkku.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 432
Sanotaan vaikka näin että venäjän korruptiotaso huomioiden ja jos palkaa ei ole tullut vaikka puoleen vuoteen tai peräti vuoteen, niin ei yllätä että kaikki on tämän jälkeen kaupan, kunhan hinnasta sovitaan.
Kuulostaa uskomattomalta, mutta lienee otta. Vitutus ja henkinen stressi sodassa varmasti saa aikaan ihmeitä, tähän voi vielä vaikkapa yhdistää puute sellaisista tuotteista kuin tupakka ja vaikkapa alkoholi, jos sattuu olemaan paheita vaikka edes tuon verran, kun toki voi enemmänkin olla...
Varsinkin kun väestössä voi olla vaikkapa addikteja palvelemassa. Kun ei tule rahaa ja tuota katsellaan eteenpäin, tuntuu että kohta kuolema tulee tms.. siinä voi tulla mielenkiintoisia ajatuksia mieleen. Tai jos sattuu vaikkapa joku esimies vittuilemaan, määräämään typeriä.
Eli voi hyvinkin olla totta.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
16 631
Kuulostaa uskomattomalta, mutta lienee otta. Vitutus ja henkinen stressi sodassa varmasti saa aikaan ihmeitä, tähän voi vielä vaikkapa yhdistää puute sellaisista tuotteista kuin tupakka ja vaikkapa alkoholi, jos sattuu olemaan paheita vaikka edes tuon verran, kun toki voi enemmänkin olla...
Varsinkin kun väestössä voi olla vaikkapa addikteja palvelemassa. Kun ei tule rahaa ja tuota katsellaan eteenpäin, tuntuu että kohta kuolema tulee tms.. siinä voi tulla mielenkiintoisia ajatuksia mieleen. Tai jos sattuu vaikkapa joku esimies vittuilemaan, määräämään typeriä.
Eli voi hyvinkin olla totta.
Raha ja ahneus ovat hyvin keskeisessä roolissa köyhissä ex. kommunistisissa valtioissa kuten Venäjä. Köyhissä maissa ehkä ylipäätään, mutta erityisesti näissä entisissä kommarimaissa, joissa ihmisiltä usein puuttuu kaikki etiikka ja moraali. Samahan se on Kiinassakin.

Asiaan toki vaikuttaa sekin, jos johtoportaasta ei oikein "tykätä"...
 
Liittynyt
21.05.2022
Viestejä
355

Jos ette vielä ole allekirjoittaneet, niin käykääs nyt viimeistään ja vinkatkaa kavereille ja sukulaisillekin. Keräysaika on loppumassa ja vielä 5000 nimeä tarvitsee. Ei anneta tästä propaganda-asetta Putinille, että voivat siellä sitten sanoa "eihän suomalaiset edes haluneet tätä".
50000 tuli täyteen ja aikaakin jäi vielä. Hieno homma!:sclap:
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
224 195
Viestejä
3 969 913
Jäsenet
67 842
Uusin jäsen
FinSemi

Hinta.fi

Ylös Bottom