Varoitus "carnivore" dieetistä

Salaliittoteorioista puheenollen tai niitä hieman ohkaisesti sivuten. Tämä on ihan mielenkiintoista luettavaa aiheen tiimoilta -> https://www.skepsis.fi/lehti/2012/skeptikko-2012-4_myytti_kolestrolimyytista.pdf

Tuolla mainitaan mm. järjestö nimeltä THINCS “The International Network of Cholesterol Skeptics” (THINCS). Thincs - The International network of cholesterol skeptics , jonka nokkamiehenä häärää kukas muukaan kun Uffe Ranskov (joka tunnetaan kovana kirjakauppiaana). Ei varmaan tarvitse ääneen mainita minkä ruokavalioiden kannattaja(t) (tähänkin ketjuun) näitä Uffen "tutkimuksia" tänne postailee, ikäänkuin luotettava lähteenä.


Lainaan tähän muutaman silmään osuneen kohdan:

Ehkäpä tämän hetken nimekkäin kriitikko on alun perin Tanskassa syntynyt, mutta myöhemmin Ruotsiin muuttanut lääke tieteen tohtori Uffe Ravnskov. Hänen nimellään löytyy yli sata viitettä tieteellisestä kirjallisuudesta, joista valtaosa on vertaisarvioimattomia kommentaareja muiden tutkimuksiin.

Järjestö ilmoittaa verkkosivullaan (Thincs - The International network of cholesterol skeptics) avoimesti kritisoivansa vallitsevaa käsitystä niin kolesterolista ja sydäntaudeista kuin eläinrasvojen haitallisuudestakin. Sivuilta löytyy kattava lista kaikista jäsenistä, joita on noin sata. Jokaisen kohdalla ilmoitetaan titteli, sähköpostiosoite ja työpaikka. Mukana on lääkäreiden ja perustutkijoiden lisäksi insinöörejä, taloustieteilijöitä, ravitsemusterapeutteja sekä kiropraktikoita. Osa on eläkkeellä ja onpa mukana muutama kuollutkin jäsen. Listalla ei ilmeisesti ole yhtään aktiivista kolesteroli-,lipidi-, tai ateroskleroositutkijaa

Kolesteroliskeptikoilla (tai THINCS-järjestöllä) ei ole yhtenäistä testattavaa teoriapohjaa sille, mikä valtimotaudin ”oikea” mekanismi lopulta on. Tärkeintä näyttäisi olevan se, että syyllinen on mikä tahansa muu kuin lipoproteiinitasapainon häiriö. Tarjolla on mm. stressiä,bakteereita, viruksia, tulehdusta ja raudan yliannostusta.Verenpaine, tupakointi ja diabetes ovat useimpien kriitikoiden mielestä hyväksyttäviä riskitekijöitä sydäntaudeille. Näyttäisi että lähestulkoon kaikki voi heidän mielestään olla ylimääräisinä haitallista paitsi (LDL-)kolesteroli. Paitsi että kriitikot esittävät vaihtelevia näkemyksiään sydäntautien todellisesta aiheuttajasta, heidän tulkintansa vaihtelee myös jonkin verran siinä, mitä kor-
kea (tai matala) kolesteroli loppujen lopuksi tarkoittaa.

Kolesteroliskeptikoiden perimmäisiä motiiveja ei voi niputtaa yhteen. Suurelta osin kyse lienee ideologisesta kannasta, jonka mukaan esimerkiksi luonnolliset rasvat (myös eläinperäiset) ja kolesteroli ovat jo määritelmänsä mukaan terveellisiä. Toisaalta voidaan nähdä raivokasta länsimaisen lääketieteen ja/tai lääketeollisuuden vastustamista. Kaikille
on kuitenkin yhteistä se, että sydäntauteja pyritään ehkäisemään jollakin ja tämä mahdollistaa myös taloudelliset motiivit. Toisilla se voi olla ravitsemusoppaiden myynti ja toisilla erilaiset lisäravinteet, kuten kalaöljykapselit. Kirjassa ”Suuri kolesterolihuijaus” käytetään useita sivuja kolesterolilääkityksen kritisoimiseen mutta muutama sivu myöhemmin todetaan, että ”magnesium toimii luonnon statiinina” (s. 37). Anthony Colpo suosittelee otettavaksi päivittäin 28 vitamiinin ja mineraalin yhdistelmävalmisteen lisäksi viittä eri lisäravinnetta aina karnosiinista valkosipuliuutteeseen (yht. 12 pilleriä). Hän kuitenkin korostaa, ettei hänellä ole kytköksiä lisäravinneteollisuuteen.




^ Kuulostaako tutulta vouhkaamiselta tähän lankaan liittyen :D
Tässä alkaa kyllä olemaan ns. oppikirjaesimerkki kaksilla raittailla ajamisesta. Toisen tutkimuksen ja henkilön uskottavuus viedään sillä, että hän on kirjoittanut kirjan. Omaa näkökantaa tukeva tutkimus kelpaa sellaisenaan. Katsokaa listat alta. Toinen kelpaa, toinen ei. Laitoit alemman tutkimuksen viestiin #15.
Tämä ei siis ole mikään puolutustuspuhe/krittiiki kumpaakaan tutkimusta vastaan, mutta voisi jokainen yrittää pitää jonkinlaista linjaa näissä ulostuloissaan.

Laitetaan en tutkimukset vielä alle:

Tämä siis ei kelpaa
Declaration of interest:
U Ravnskov, M de Lorgeril, R Hama, M Kendrick, H Okuyama and R Sundberg has published books with criticism of the cholesterol hypothesis. PJ Rosch has edited a book with criticism of the cholesterol hypothesis. KS Mccully has a US patent for a homocysteine-lowering protocol. The authors have no other relevant affiliations or financial involvement with any organization or entity with a financial interest in or financial conflict with the subject matter or materials discussed in the manuscript apart from those disclosed.


Mutta tämä uppoaa kuin kuuma veitsi voihin.
Conflict of Interest:
Conflict of interest: J.B. has received research grants from Amgen, AstraZeneca, NovoNordisk, Pfizer and Regeneron/Sanofi and honoraria for consultancy and lectures from Amgen, AstraZeneca, Eli Lilly, Merck, Novo-Nordisk, Pfizer, and Regeneron/Sanofi. E.B. has received honoraria from AstraZeneca, Amgen, Genfit, MSD, Sanofi-Regeneron, Unilever, Danone, Aegerion, Chiesi, Rottapharm, Lilly and research grants from Amgen, Danone and Aegerion. A.L.C. has received research grants to his institution from Amgen, Astra-Zeneca, Merck, Regeneron/Sanofi, and Sigma Tau, and honoraria for advisory boards, consultancy or speaker bureau from Abbot, Aegerion, Amgen, AstraZeneca, Eli Lilly, Genzyme, Merck/MSD,Mylan, Pfizer, Rottapharm and Sanofi-Regeneron. M.J.C. has received research grants from MSD, Kowa, Pfizer, and Randox and honoraria for consultancy/speaker activities from Amgen, Kowa, Merck, Sanofi, Servier, Unilever, and Regeneron. S.F. has the following disclosures for the last 12 months: Compensated consultant and advisory activities with Merck, Kowa, Sanofi, Amgen, Amarin, and Aegerion. B.A.F. has received research grants from Merck, Amgen and Esperion Therapeutics and received honoraria for lectures, consulting and/or advisory board membership from Merck, Amgen, Esperion, Ionis, and the American College of Cardiology. I.G. has received speaker fees from MSD and Pfizer relating to cardiovascular risk estimation and lipid guidelines, and consultancy/speaker fee from Amgen. H.N.G. has received research grants from Merck, Sanofi-Regeneron, and Amgen. He consults for Merck, Sanofi, Regeneron, Lilly, Kowa, Resverlogix, Boehringer Ingelheim. R.A.H. has received research grants from Aegerion, Amgen, The Medicines Company, Pfizer, and Sanofi. He consults for Amgen, Aegerion, Boston Heart Diagnostics, Gemphire, Lilly, and Sanofi. J.D.H reports honoraria/research grants from Aegerion, Alnylam, Catabasis, Lilly, Merck, Pfizer, Novartis, Regeneron, Sanofi. R.M.K is a Member, Merck Global Atherosclerosis Advisory Board. U.L. has received honoraria for lectures and/or consulting from Amgen, Medicines Company, Astra Zeneca, MSD, Berlin Chemie, Bayer, Abbott, and Sanofi. U.L. aufs has received honoraria for board membership, consultancy, and lectures from Amgen, MSD, Sanofi, and Servier. L.M. has received honoraria for consultancy and lectures from Amgen, Danone, Kowa, Merck, and Sanofi-Regeneron. S.J.N. has received research support from Amgen, AstraZeneca, Anthera, Cerenis, Novartis, Eli Lilly, Esperion, Resverlogix, Sanofi-Regeneron, InfraReDx. and LipoScience and is a consultant for Amgen, AstraZeneca, Boehringer Ingelheim, CSL Behring, Eli Lilly, Merck, Takeda, Pfizer, Roche, Sanofi-Regeneron, Kowa. and Novartis. B.G.N. reports consultancies and honoraria for lectures from AstraZeneca, Sanofi, Regeneron, Aegerion, Fresenius, B Braun, Kaneka, Amgen. C.J.P. has received research support from Roche, MSD and honoraria from MSD, Sanofi/Regeneron, Amgen and Pfizer. F.J.R. has received grants/research support from Amgen and Sanofi and has received speaker fees or honoraria for consultation from AstraZeneca, Merck, Amgen, and Sanofi. K.K.R. has received research grants from Amgen, Sanofi-Regeneron and Pfizer and honoraria for lectures, advisory boards or as a steering committee member from Aegerion, Amgen, Sanofi-Regeneron, Pfizer, AstraZeneca, Cerenis, ISIS Pharma, Medco, Resverlogix, Kowa, Novartis, Cipla, Lilly, Algorithm, Takeda, Boehringer Ingelheim, MSD. Esperion, and AbbieVie. H.S. has received research grants from AstraZeneca, MSD, Bayer Vital, sanofi-aventis, and Pfizer and honoraria for speaker fees from AstraZeneca, MSD, Genzyme, sanofi-aventis, and Synlab. He has consulted for MSD and AstraZeneca. M.R.T. has received speaker fees from Amgen, Astra Zeneca, Chiesi Pharma and Eli Lilly and speaker fees and research support from Amgen, Sanofi Aventis and Novo Nordisk. She has consulted for AstraZeneca. L.T. has received research funding and/or honoraria for advisory boards, consultancy or speaker bureau from Abbott Mylan, Actelion, Aegerion, Amgen, AstraZeneca, Bayer, Boehringer Ingelheim, Daiichi-Sankyo, GlaxoSmithKline, Menarini, Merck, Novartis, Pfizer, Sanofi-Regeneron, Servier and Synageva. G.F.W. has received research support from Amgen and Sanofi-Regeneron. O.W. has received honoraria for lectures or consultancy from Sanofi, Amgen, MSD, and Astra-Zeneca. B.v.S, and J.K.S. report no disclosures.
 
Viimeksi muokattu:
Kerro nyt vielä omin sanoin, miten se liittyy carnivore-dieettin ja mitä haluat sillä todistaa.
Tässä ketjussa on käsitelty otsikonkin mukaan annettu varoitus carnivore-dieetistä. LDL-kolesteroolista, kuten kuidun tarpeellisuudesta monesta muustakin asiasta tähän ketjuun on heitetty tunnepitoista, ei tieteeseen pohjautuvaa, korreloivaa tutkimustulosta muka esimerkkinä siitä, että jollaikin kahdella asialla on syy-yhteys. Täällähän sitä on kauhisteltu ja pidetty LDL-kolesterolia yksinään syyllisenä sydän- ja verisuonitauteihin, mitä se ei todellakaan ole.

Esimerkiksi tuossa pari viestiä ylempänä tuotiin keskusteluun polyfenolit ja "ylistettiin" niiden ominaisuuksia. Pyysin väitteen esittäjää tuomaan jotain konkreettista pöytään. Hiljaisuus.

"Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota vaikkapa kasvien polyfenolien saantiin, jotka ovat voimakkaita antioksidantteja. Nämä torjuvat esim. syöpiä, sydänsairauksia ja muita tauteja. Liha ei sisällä polyfenoleja."

Epidemiological studies and associated meta-analyses strongly suggest that long term consumption of diets rich in plant polyphenols offer protection against development of cancers, cardiovascular diseases, diabetes, osteoporosis and neurodegenerative diseases.

Tarviiko jatkaa pidemmälle? Aiheesta onnistuin löytämään nolla (0) kliinistä tutkimusta.

Sulla tää inttäminen on rusinoiden poimimista pullasta ja kaikki vastaväitteet kumoat väsyneellä kliinisellä tutkimuksella.
Minäkö olen miestestäsi se joka täällä inttää? Olen mielestäni kohteliaasti argumentoinut teidän esittämiä väitteitä vastaa kliinisten tutkimusten tuloksilla ja jokaisen väitteeni tueksi laittanut lähteeen. Tämäkö on inttämistä keskustelussa, missä kaiken keskustelun pitäisi nimenomaan perustua siihen tieteeseen. Ei mutuun, eikä varsinkaan mihinkään ideologiaan.
Ennen kuin jatkat tuota kirjakauppiaiden ja parin muun hörhön linkkitulvaa, kerro meille kaikille, miten 8 miljardin ihmisen siirtyminen carnivoreen olisi millään tasolla hyvä idea. Ja sitten kerrot sen jälkeen meille, miten järkyttävän korkea LDL olisi hyvä idea noille 8 miljardille.

Vedät ihan yksilötason huttua ja dissaat kaiken, missä on hiukan otettu kantaa suurten lukujen avulla.
Todennäköisesti ihmiset voisivat huomattavan paljon paremmin, kun lihaa syötäisiin enemmän. LDL-kolesteroolilla, tai sen määrällä, ei edelleenkään yksinään ole mitää yhteyttä sydän- ja verisuonitauteihin.
 
Viimeksi muokattu:
Yksinään? Yksinään? Liiallinen? Kliininen? Voisko jo vaihtaa levyä?

Mä luen tuon yksinään niin, että syy-yhteys on selvä, mutta nyt takerrutaan lillukanvarsiin ja varsin syvällä itse kaivamassaan poterossa.
 
Tässä alkaa kyllä olemaan ns. oppikirjaesimerkki kaksilla raittailla ajamisesta. Toisen tutkimuksen ja henkilön uskottavuus viedään sillä, että hän on kirjoittanut kirjan. Omaa näkökantaa tukeva tutkimus kelpaa sellaisenaan. Katsokaa listat alta. Toinen kelpaa, toinen ei. Laitoit alemman tutkimuksen viestiin #15.
Tämä ei siis ole mikään puolutustuspuhe/krittiiki kumpaakaan tutkimusta vastaan, mutta voisi jokainen yrittää pitää jonkinlaista linjaa näissä ulostuloissaan.

Laitetaan en tutkimukset vielä alle:

Tämä siis ei kelpaa
Declaration of interest:
U Ravnskov, M de Lorgeril, R Hama, M Kendrick, H Okuyama and R Sundberg has published books with criticism of the cholesterol hypothesis. PJ Rosch has edited a book with criticism of the cholesterol hypothesis. KS Mccully has a US patent for a homocysteine-lowering protocol. The authors have no other relevant affiliations or financial involvement with any organization or entity with a financial interest in or financial conflict with the subject matter or materials discussed in the manuscript apart from those disclosed.


Mutta tämä uppoaa kuin kuuma veitsi voihin.

Kyllä. Separate meta-analyses of over 200 prospective cohort studies, Mendelian randomization studies, and randomized trials including more than 2 million participants with over 20 million person-years of follow-up and over 150 000 cardiovascular events demonstrate a remarkably consistent dose-dependent log-linear association between the absolute magnitude of exposure of the vasculature to LDL-C and the risk of ASCVD; and this effect appears to increase with increasing duration of exposure to LDL-C.
<- Tämä todellakin uppoaa allekirjoittaneeseen enempi kun kirjakauppiaan tai kiropraktikoiden muutamat turhat yksittäiset tutkimukset.

Kaksilla rattailla ajamisesta sinun on turha puhua. Huudat cocacolaa mutta kirjakauppiaalla / ravintovalmentajilla varmasti puhtaat jauhot pussissa. Heittelet itse onelinereita masai -heimoon liittyen (jonka ammuin asiapitoisuuden suhteen ankkana alas), ja harmistut kun muutkin näitä viljelevät.

Jokaisen väitteeni tueksi olen laittanut lähteen. Voi korjata jos olen väärässä. Missä olen pastennut "kirjakauppiaan" tutkimuksen? Sinä et siis usko minun laittamiin kliinisiin tutkimuksiin vain luotat Paulin sanaan. Pitääpä paremmalla ajalla tutustua Paulin kirjoituksiin.
. Mnii, missähän olisit pastennut kirjakauppiaan tutkimuksen tosiaan ? Niitähän tulee vähän väliä. Ilmeisesti kelpuutat tutkijaksi kirjakauppiaan, Uffen, joka on ns. "itsenäinen tutkija" eli tutkii asioita omin päin. Mikään oikea tutkijahan hän ei ole. Myös viestissäsi #251 (kerran risuaidoista tykkäät) sanoit että sivistä itseäsi vaikka videon muodossa (tosin ei ollut minulle osoitettu). Kolmannessa videossa esiintyy Dr. Eric Berg . Onko Eric Berg sinusta pätevä kolesterolitutkija, koska hänhän on siis kiropraktikko ? (ja lanseeraannut oman vitamiinimalliston). Oletko sitä mieltä että kolesterolitutkijoiden sijasta meidän tulisi kääntyä näissä asioissa kiropraktikoiden puoleen ? Kysyn ihan silläkin että jos meidän pitää kaivaa sinulle tutkimuksia niin ilmeisesti tutkijaksi voidaan kelpuuttaa kiropraktikot ja itsenäiset tutkijat kuten sinäkin näemmä teet ? Mehän kaikki voidaan tittelöidä itsemme itsenäisiksi tutkijoiksi, koska tutkimme asioita ominpäin.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä. Separate meta-analyses of over 200 prospective cohort studies, Mendelian randomization studies, and randomized trials including more than 2 million participants with over 20 million person-years of follow-up and over 150 000 cardiovascular events demonstrate a remarkably consistent dose-dependent log-linear association between the absolute magnitude of exposure of the vasculature to LDL-C and the risk of ASCVD; and this effect appears to increase with increasing duration of exposure to LDL-C.
<- Tämä todellakin uppoaa allekirjoittaneeseen enempi kun kirjakauppiaan tai kiropraktikoiden muutamat turhat yksittäiset tutkimukset.
Ymmärrätkö, että tuossa on vain isompi lähtöaineisto aivan aivan samaa epidemiologista tutkimusta taustalla. Oletko katosonut yhtään noista tutkimuksista? Ai et ole? Minä olen. Ei se lähtöaineisto muutu timantiksi vaikka sitä olisi enemmän. Huumorilla: epidemiologinen tutkimus on kasa pökäleitä, meta-analyysi epidemiologisista tutkimuksista on vain isompi kasa pökäleitä.

Jos kerran kyselytutkimukset täällä riittää osoittamaan syy-yhteyden, niin uppoaako teihin sitten tälläinen kyselytutkimus ja jos ei, niin miksi ei? Aivan samalla tavalla tähän on kerätty aineisto kuin tuohon lainauksessa linkattuun tutkimukseen. Tätä en ole aikaisemmin laittanut, koska en itsekään olen näiden suuri fani, kuten on varmaan kaikille tullut selväksi.


"A total of 2029 respondents (median age: 44 y, 67% male) reported consuming a carnivore diet for 14 mo (IQR: 9-20 mo), motivated primarily by health reasons (93%). Red meat consumption was reported as daily or more often by 85%. Under 10% reported consuming vegetables, fruits, or grains more often than monthly, and 37% denied vitamin supplement use. Prevalence of adverse symptoms was low (<1% to 5.5%). Symptoms included gastrointestinal (3.1%-5.5%), muscular (0.3%-4.0%), and dermatologic (0.1%-1.9%). Participants reported high levels of satisfaction and improvements in overall health (95%), well-being (66%-91%), various medical conditions (48%-98%), and median [IQR] BMI (in kg/m2) (from 27.2 [23.5-31.9] to 24.3 [22.1-27.0]). Among a subset reporting current lipids, LDL-cholesterol was markedly elevated (172 mg/dL), whereas HDL-cholesterol (68 mg/dL) and triglycerides (68 mg/dL) were optimal. Participants with diabetes reported benefits including reductions in median [IQR] BMI (4.3 [1.4-7.2]), glycated hemoglobin (0.4% [0%-1.7%]), and diabetes medication use (84%-100%)."


Tässä pähkinänkuoressa tutkimuksen tulokset:
- 100% kyselyyn osallistuneista diabeetikoista pystyi jättämään pistokset pois.
- 92% pystyi jättämään insuliinin kokonaan pois.

Miten diabeetestä sitten todellisuudessa hoidetaan: Annetaan lisää insuliinia, että voidaan syödä lisää hiilihydraatteja ja taas pistetään lisää insuliinia. Ongelma ei ole se insuliini vaan se hiilihydraatti, mitä syödään.
Näyttökuva 2024-10-20 110351.png

Study limitations​

This study was based on self-reported responses to an online survey.

Recalling what exactly one eats in a week, month or year is notoriously difficult.

And there is no way to objectively verify the accuracy of self-reported eating habits and health outcomes.

Kaksilla rattailla ajamisesta sinun on turha puhua. Huudat cocacolaa mutta kirjakauppiaalla / ravintovalmentajilla varmasti puhtaat jauhot pussissa. Heittelet itse onelinereita masai -heimoon liittyen (jonka ammuin asiapitoisuuden suhteen ankkana alas), ja harmistut kun muutkin näitä viljelevät.
Laittaisitko tämän viestin numeron, liittyen tuohon coca-colaan ja masaihin, niin katson viesit uudelleen läpi. En muista tällaista.
 
Viimeksi muokattu:
Laittaisitko tämän viestin numeron, liittyen tuohon coca-colaan ja masaihin, niin katson viesit uudelleen läpi. En muista tällaista.
No etpä tietenkään muista. No masai heittoon jaksoin kaivaa oman vastaukseni ( #96) coca colan voit ihan itse kaivaa. Toki voinet avata miten me vertaudutaan kolesterolin hyväksikäyttöjärjestelmältään tähän mainitsemaasi maasai -heimoon ?
 
No etpä tietenkään muista. No masai heittoon jaksoin kaivaa oman vastaukseni ( #96) coca colan voit ihan itse kaivaa. Toki voinet avata miten me vertaudutaan kolesterolin hyväksikäyttöjärjestelmältään tähän mainitsemaasi maasai -heimoon ?
Tämä oli tosiaan mennyt ohi. Luin tuon lähteen läpi ja näyttää, että olen ollut väärässä. Tämä oli uutta tietoa minulle. Pitääpä tutustua tarkemmin aiheeseen.

EDIT: Mikä on tuo Maasai kolesteroolin käyttöjärjestelmä. Edelleen ne perintötekijät määrittävät ihmisen kolesteroolin ylätason. Jos tuosta Maasaiden paremmasta kolesteroolin hyväksikäyttöjärjestelmästä löytyy joku paperi, niin laita linkkiä, luen sen mielelläni läpi. Samalla tavalla meillä se rasva-aineen vaihdunta toimii kuin Maasailla. Lipoproteinit kuljettavat rasvan käytettäväksi energiaksi kudoksiin.
 
Viimeksi muokattu:
Jos syö ikänsä aivan liikaa paskaa yliprosessoitua ruokaa ja saa elintasosairauden, mitä tekemistä on sillä, että tervettä ruokavaliota harrastavat eivät tuota elintasosairautta kovinkaan helposti saa? Miksi pitäisi mennä terveellisistä elämäntavoista äärimmäisen hankalasti ylläpidettävään dieettin, millä on tunnetusti hyvin ikäviä vaikutuksia terveyteen pitkällä aikavälillä?

Ja sitten ei ymmärretä edes hiukan alusta tilastotiedettä ja suurten lukujen totuuksia. Mikään ei ole totta, kunnes yhtäkkiä onkin totta, kun joku oman elämänsä Louis Pasteur saa epäilevät tuomaat vakuuttuneiksi siitä, että oli se perkele sittenkin oikeassa. Jos ruvettaiskin piikittämään ihmisiä, kun paiserutto ja vesikauhu ovat oikeasti aika vittumaisia vaivoja. Toki koronaa vastaan ei rokotusta oteta, kun se on vaan hallituksen salajuoni. Ja ne 5G-verkotkin vaan levittävät sitä virusta.
 
Mnii, missähän olisit pastennut kirjakauppiaan tutkimuksen tosiaan ? Niitähän tulee vähän väliä. Ilmeisesti kelpuutat tutkijaksi kirjakauppiaan, Uffen, joka on ns. "itsenäinen tutkija" eli tutkii asioita omin päin. Mikään oikea tutkijahan hän ei ole. Myös viestissäsi #251 (kerran risuaidoista tykkäät) sanoit että sivistä itseäsi vaikka videon muodossa (tosin ei ollut minulle osoitettu). Kolmannessa videossa esiintyy Dr. Eric Berg . Onko Eric Berg sinusta pätevä kolesterolitutkija, koska hänhän on siis kiropraktikko ? (ja lanseeraannut oman vitamiinimalliston). Oletko sitä mieltä että kolesterolitutkijoiden sijasta meidän tulisi kääntyä näissä asioissa kiropraktikoiden puoleen ? Kysyn ihan silläkin että jos meidän pitää kaivaa sinulle tutkimuksia niin ilmeisesti tutkijaksi voidaan kelpuuttaa kiropraktikot ja itsenäiset tutkijat kuten sinäkin näemmä teet ? Mehän kaikki voidaan tittelöidä itsemme itsenäisiksi tutkijoiksi, koska tutkimme asioita ominpäin.
Tämä tuli ilmeisesti edittinä jälkikäteen, niin vastataampa tähänkin.

Ei, minä kelpuutan ne kliiniset tutkimukset. En anna juurikaan painoarvoa noille kyselytutkimuksille. Niiden avulla voidaan niitä "hassuja" (huumorilla) korrelaatioita löytää.
Tässäkin sinä hyökkäät tuota Dr. Bergiä vastaan henkilönä, että argumentoi hänen sanomistaan vastaan. Videoissa vaan kerrottiin miten ihmiskeho toimii, ei niissä mitän tutkimusta tehty. Kertoisitko minulle, ketä nämä 'oikeat' kolesterolitutkijat ovat ja miksi he eivät tee kliinisiä kokeita kolesteroolin suhteen?
Luetko oikeaksi tutkijaksi esim William Cromwellin: William Cromwell, MD - Velocity Clinical Research hän on mukana tässäkin viestiketjussa moneen kertaan mainitussa tutkijatiimissä, joka tutkii kolesteroolin ja plakin yhteytta kliinisesti. Lisäksi mukana paneelikeskustelussa viestin #251 videolistalla.
 
Viimeksi muokattu:
Jos syö ikänsä aivan liikaa paskaa yliprosessoitua ruokaa ja saa elintasosairauden, mitä tekemistä on sillä, että tervettä ruokavaliota harrastavat eivät tuota elintasosairautta kovinkaan helposti saa?
Tämä on totta. Mikä tahansa ruokavalio kuin perinteinen SAD on paljon terveellisempi vaihtoehto. Ultraprosessoitua ruokaa ei pitäsi kenkään syödä.
Ongelma on siinä, että se suuri populaatio väestötasolla ei syö terveellisesti. Sen huomaa jo diabetestilastoista. Liiallinen hiilihydraattien syöminen ei ole se ratkaisu, vaan se ongelma. Uusissa ruokasuosituksissa lihan osuutta lasketaan edelleen ja se korvaava energia on otettava muualta, eli käytännössä jäljelle jää hiilihydraatit. Tuossa muutama viesti sitten laitoin niitä maailmanlaajuisia tilastoja, että elinajanodote korreloi lihansyönnin mukaan.

Miksi pitäisi mennä terveellisistä elämäntavoista äärimmäisen hankalasti ylläpidettävään dieettin...
Minulla ei ole henkilökohtaisesti ollut mitään vaikeuksia ylläpitää tätä ruokavaliota. Tosin monelle ne herkut ja muut ovat liian suuri houkutus ja ymmärrän kyllä miksi.
...millä on tunnetusti hyvin ikäviä vaikutuksia terveyteen pitkällä aikavälillä?
Mitkä ovat nämä pitkällä aikavälillä tapahtuvat ikävät vaikutukset?

Ja sitten ei ymmärretä edes hiukan alusta tilastotiedettä ja suurten lukujen totuuksia. Mikään ei ole totta, kunnes yhtäkkiä onkin totta, kun joku oman elämänsä Louis Pasteur saa epäilevät tuomaat vakuuttuneiksi siitä, että oli se perkele sittenkin oikeassa. Jos ruvettaiskin piikittämään ihmisiä, kun paiserutto ja vesikauhu ovat oikeasti aika vittumaisia vaivoja. Toki koronaa vastaan ei rokotusta oteta, kun se on vaan hallituksen salajuoni. Ja ne 5G-verkotkin vaan levittävät sitä virusta.
Voisitko avata tätä hieman, että millä tavalla en ymmärrä tilastotiedettä, vai oliko tämä tarkoitettu minulle?`
Eikö teille edelleenkään riitä nämä kliiniset tutkimukset, mitä olen tänne laittanut teidän väitteiden kumoamiseksi? Tämäkö on siis jollain tavalla salaliittoa ja rokotevastaisuutta ja sähköyliherkkyyttä?
 
No etpä tietenkään muista. No masai heittoon jaksoin kaivaa oman vastaukseni ( #96) coca colan voit ihan itse kaivaa. Toki voinet avata miten me vertaudutaan kolesterolin hyväksikäyttöjärjestelmältään tähän mainitsemaasi maasai -heimoon ?
Coca-Colaan liittyen löysin tämän, eli tässä keskusteliin tutkimuksen rahoituksen vaikutuksesta lopputulokseen. #213

Laittamasi tutkimuksen huono puoli on se, että keskittyy pelkästään lääkkeisiin ja lääketieteellisiin laitteisiin. Nämä on jo tutkimusalana sellaisia, että niissä ei hirveästi kannata ns. kotiin päin vetää. Tätäkin tosin tapahtuu ja useampi lääkeyritys on sen valitettavasti päässyt näyttämään toteeen.
Eli esityt tukimuksen, jossa sanoit, että rahoitus vaikuttaa vaan 30% tutkimukista, kun kyseessä on lääkkeet tai lääkinnälliset laitteet.

Kuten sanoin, vastaava tutkimus on tehty myös ravintopuolesta samoin tuloksin. Edelleen noista tutkimuksista voi ne puolueellisuudet kaivella jos siihen kompetenssia löytyy.
Vatasit näin.

Pystytko laitamaan linkkiä tutkimukseen? En onnistunut itse löytämään, tai sitten hain väärillä hakusanoilla.
Johon minä jatkoin näin. Odottelen edelleen tuota tutkimusta.
 
Mitkä ovat nämä pitkällä aikavälillä tapahtuvat ikävät vaikutukset?
Ei ole edes vaikea googlata asiaa. Varmasti jo ekalla sivulla käyty nämä läpi. Ihan turha kerrata. Samat uhkakuvat kerrotaan ihan jokaisessa artikkelissa, missä tätä dieettiä on varoiteltu. Löytyy kyllä noita plussiakin lyhyellä aikavälillä, esim. painonpudottajille ja diabeetikoille, mutta samoissa artikkeleissa kyllä kerrataan ne riskitkin. Hetkinen, painonpudottajat ja kakkostyypin diabeetikot? Onkohan elämässä tehty jossain kohtaa virheitä, mitä nyt yritetään taklata ihmedieetillä?

Voisitko avata tätä hieman, että millä tavalla en ymmärrä tilastotiedettä, vai oliko tämä tarkoitettu minulle?
No sanotaan ehkä sitten näin, että et anna mitenkään selkeästi ilmi, että ymmärtäisit korkean LDL:n yhteyttä sydänsairauksiin. Tai ehkä ymmärrät, muttet vaan suostu myöntämään. Tämäkin on useasti tässä ketjussa käyty läpi, joten en oikein ymmärrä, miksi ämpyilet koko ajan kolmen sanan kautta. Ne kolme sanaa ovat: yksinään, liiallinen ja kliininen. Jos noita tutkimuksia on tuhansia ja tutkittavia miljoonia, niin matemaatikko minussa uskoo vähemmästäkin.

Eniten mua kuitenkin ehkä hämää jo tuo onneksi laantunut hiilarivouhotus. Ihminen ei saa syödä yhtä hiilaria, kun siitä tulee heti diabetes. Silti ihminen saa tukkia suonensa eläinrasvoilla, kun sulla on hyvä olo. Eikä ihminen tarvitse kuituja, kun sulla kakka luistaa eikä tartte ees pyyhkiä.

Multa loppuu muuten ihan justiinsa mielenkiinto tän ikiliikkujan kohdalla. Toistohuumori lakkaa naurattamasta aika nopeasti. Vain klassikot jäävät elämään. Tämä ei ole klassikko.
 
Johon minä jatkoin näin. Odottelen edelleen tuota tutkimusta.
Association of Industry Sponsorship With Outcomes of Nutrition Studies: A Systematic Review and Meta-analysis - PubMed Tuo oli siellä aivan samassa Paulin blogissa missä oli tutkimus liittyen lääkkeisiinkin. Blogiin tuskin olet vaivautunut tutustumaan, koska ei osu agendaasi. Taisit joskus kysyä minulta että kuka tämä Pauli oikein on. No siis tässä hänen taustaa ja kompentessia näihin aiheisiin liittyen :

Pauli suuntautui perustutkinnossaan biokemialla molekyylibiologiaan ja bioteknologiaan ja tohtorin tutkinnon hän teki lääketieteelliseen tiedekuntaan farmakologian ja toksikologian laitokselle. Väitöskirjan aiheena oli: Ihmisen aorttaläpän ahtauman molekulaariset mekanismit. Pauli on työskennellyt uransa aikana hyvin monipuolisesti eri tehtävissä ja rooleissa: tutkijana Oulun yliopistolla sekä vierailevana tutkijana Melbournessa, Baker Heart and Diabetes Research Institutessa. Tällä hetkellä hän työskentelee Oura Healthissa Senior Research Scientist tehtävässä. Tutkimustyönsä ohella hän toimii julkisuudessa tieteeseen perustuvan tiedon puolestapuhujana “Tervettä skeptisyyttä” brändinsä kautta.

Minun silmissäni siis ihan pätevältä vaikuttava kaveri kertomaan mm. näistä kolesteroli asioista. Eikö sinustakin ? Oletko itsekin yhtä pätevöitynyt tällä aihealueella ? . Meikäläisestä on oikein mukava lukea aihealueeseen liittyviä kirjoituksia, etenkin kun ne on ilman agenda laseja kirjoitettu ja vieläpä kotimaankielellä.



Enkä usko sekuntiakaan että olisit Separate meta-analyses of over 200 prospective cohort studies, Mendelian randomization studies, and randomized trials including more than 2 million participants with over 20 million person-years of follow-up and over 150 000 cardiovascular events demonstrate a remarkably consistent dose-dependent log-linear association between the absolute magnitude of exposure of the vasculature to LDL-C and the risk of ASCVD; and this effect appears to increase with increasing duration of exposure to LDL-C. <- Tämän alkup. tutkimuslähteisiin tutustunut.

ps. jatkossa kun linkkaat näitä Conflict of interest -listauksia niin muista linkata myös tämä : Travel and meeting logistics were supported by unrestricted educational grants from MSD and Amgen to the European Atherosclerosis Society. These companies were not present at the Consensus Panel meetings, had no role in the design or content of the manuscript, and had no right to approve or disapprove the final document. Funding to pay the Open Access publication charges for this article was provided by the European Atherosclerosis Society. Ei vaikuta niin läpinäkyvältä tuo rusinoiden poimiminen.

(ps. tuollakin oli ihan mielenkiintoinen juttu sun Uffe tutkijasta.. etkös tämän sankarin kliinisiä(?) tutkimuksiakin laittanut ? :geek: )
 
Viimeksi muokattu:
Ei ole edes vaikea googlata asiaa. Varmasti jo ekalla sivulla käyty nämä läpi. Ihan turha kerrata. Samat uhkakuvat kerrotaan ihan jokaisessa artikkelissa, missä tätä dieettiä on varoiteltu. Löytyy kyllä noita plussiakin lyhyellä aikavälillä, esim. painonpudottajille ja diabeetikoille, mutta samoissa artikkeleissa kyllä kerrataan ne riskitkin. Hetkinen, painonpudottajat ja kakkostyypin diabeetikot? Onkohan elämässä tehty jossain kohtaa virheitä, mitä nyt yritetään taklata ihmedieetillä?
Eli siis nämä samat epidemilogisiin tutkimuksiin perustuvat väitteet punaisen lihan ja tyydyttyneiden rajovojen epäterveellisyydestä? No, sitä minäkin.
Kyllä jossain ollaan menty metsään. 1900-luvun alussa kumpaakaan elintasosairautta ei ollut käytännössä olemassakaan. Ei ollut sydän- ja verisuonitautejakaan. Lihaa ja rasvaa syötiin paljon. 60- ja 70-lukujen vaihteessa meidät ohjattiin kasvisrasvojen terveelliseen maailmaan, tehtiin lihasta ja eläinperäisistä rasvoista kaiken pahan alku ja juuri. Tämän jälkeen kaikki sairaudet ovat räjähtäneet käsiin. Toki muitakin muuttujia on, esim liikunnan määrä.

No sanotaan ehkä sitten näin, että et anna mitenkään selkeästi ilmi, että ymmärtäisit korkean LDL:n yhteyttä sydänsairauksiin. Tai ehkä ymmärrät, muttet vaan suostu myöntämään. Tämäkin on useasti tässä ketjussa käyty läpi, joten en oikein ymmärrä, miksi ämpyilet koko ajan kolmen sanan kautta. Ne kolme sanaa ovat: yksinään, liiallinen ja kliininen. Jos noita tutkimuksia on tuhansia ja tutkittavia miljoonia, niin matemaatikko minussa uskoo vähemmästäkin.
Vatataan lyhyesti: Sitä ei ole. Valtimot alkavat kovettumaan henkilön veren kolesterolipitoisuudesta riippumatta, jos kehossa on sille otolliset olosuhteet. Jos yhteys olisi, niin kaikki Familiaalisesta Hyperkolesterolianemista kärsivät saisivat valtimonkovettumataudin. Näin ei kuitenkaan ole, huolimatta geneettisestä sairaudesta. Lisäksi olen laittanut monta muutakin esimerkkiä, mitkä todistavat, että yhteyttä ei ole.

Oleko siis sitä mieltä, että kyselytutkimuksella voidaan osoittaa kolesteroolin ja sydän- ja verisuonitautien yhteys, kun otanta on tarpeeksi suuri?

EDIT: Lisätään vielä sen verran, että jos yhtään jaksat vaivautia ja katsoa ko. epidemiologisia tutkimuksia, niin näissä kaikissa pyörii taustalla se aivan sama lähtöaineisto. Mikäli tutkimuksen kohteena on LDL-kolesterooli ja sydän- ja verisuonitaudit, niin voit olla melkein 100-varma, että lähtöainiestossa on mukana ainakin tämä: Nurses' Health Study |

Täältä vaan katsomaan, miten aineisto kerätään vuosittain:
Eniten mua kuitenkin ehkä hämää jo tuo onneksi laantunut hiilarivouhotus. Ihminen ei saa syödä yhtä hiilaria, kun siitä tulee heti diabetes. Silti ihminen saa tukkia suonensa eläinrasvoilla, kun sulla on hyvä olo. Eikä ihminen tarvitse kuituja, kun sulla kakka luistaa eikä tartte ees pyyhkiä.
Ei. En ole näin sanonut. Ihminen ei tarvi yhtään hiilaria ja ne ei ole millään tavalla tarpeellisia. Niitä voi syödä, jos haluaa, mutta kohduutella ja hyvin pienenä osana kokonaisravinnosta. Edelleenkään ne eläinrasvat eivät tuki mitään verisuonia. Kuitujakaan ihminen ei tarviset mihinkään. Meillä ei ole samanlainen ruuansulatus kuin muilla sekasyöjillä. Ihmisiltä puuttuu umpisuoli, missä bakteerit pilkkovat sellulosaa sekä kuituja ja lopputuloksena on rasva ja proteiini. Ihmisellä tälläista bakteerikantaa ei käytännössä ole.

Tämä on käytännössä ainut lähelläkään kliinistä tutkimusta oleva tutkimus, missä tutkitaan kuitujen vaikutusta mihinkään. Tässä tapauksessa ummetukseen. Muut ovat epideimiologista tutkimusta. Yllättäen ryhmä, joka ei nauttinut yhtään kuitua, parantui kaikista oireista. Tässäkin tutkimuksessa on puutteensa, esim. syödun kuidun määrää ei mainita missään, vaan ne on jaettu pelkästään noihin ryhmiin.
Tulokset spoilereissa
Näyttökuva 2024-10-20 123242.png
Multa loppuu muuten ihan justiinsa mielenkiinto tän ikiliikkujan kohdalla. Toistohuumori lakkaa naurattamasta aika nopeasti. Vain klassikot jäävät elämään. Tämä ei ole klassikko.
Minäkö tätä ikiliikkujaa mielestäsi pidän liikkeessä? Teille täällä saa koko ajan olla toistamassa näitä samoja asioita. Monikin muu keskusteluun osallistunut katoaa välillä ja tekee sitten comebackin. Heittää sitten taas ilmaan uusia väitteitä ties mistä ilman yhtään lähdettä, tai tutkimusta tukemaan esittäämäänsä väitettä. Minä asiallisesti vastaan ja laitan lähtee ja korjaan virheen.
 
Viimeksi muokattu:
Association of Industry Sponsorship With Outcomes of Nutrition Studies: A Systematic Review and Meta-analysis - PubMed Tuo oli siellä aivan samassa Paulin blogissa missä oli tutkimus liittyen lääkkeisiinkin. Blogiin tuskin olet vaivautunut tutustumaan, koska ei osu agendaasi. Taisit joskus kysyä minulta että kuka tämä Pauli oikein on. No siis tässä hänen taustaa ja kompentessia näihin aiheisiin liittyen :

Pauli suuntautui perustutkinnossaan biokemialla molekyylibiologiaan ja bioteknologiaan ja tohtorin tutkinnon hän teki lääketieteelliseen tiedekuntaan farmakologian ja toksikologian laitokselle. Väitöskirjan aiheena oli: Ihmisen aorttaläpän ahtauman molekulaariset mekanismit. Pauli on työskennellyt uransa aikana hyvin monipuolisesti eri tehtävissä ja rooleissa: tutkijana Oulun yliopistolla sekä vierailevana tutkijana Melbournessa, Baker Heart and Diabetes Research Institutessa. Tällä hetkellä hän työskentelee Oura Healthissa Senior Research Scientist tehtävässä. Tutkimustyönsä ohella hän toimii julkisuudessa tieteeseen perustuvan tiedon puolestapuhujana “Tervettä skeptisyyttä” brändinsä kautta.

Minun silmissäni siis ihan pätevältä vaikuttava kaveri kertomaan mm. näistä kolesteroli asioista. Eikö sinustakin ? Oletko itsekin yhtä pätevöitynyt tällä aihealueella ? . Meikäläisestä on oikein mukava lukea aihealueeseen liittyviä kirjoituksia, etenkin kun ne on ilman agenda laseja kirjoitettu ja vieläpä kotimaankielellä.

Enkä usko sekuntiakaan että olisit Separate meta-analyses of over 200 prospective cohort studies, Mendelian randomization studies, and randomized trials including more than 2 million participants with over 20 million person-years of follow-up and over 150 000 cardiovascular events demonstrate a remarkably consistent dose-dependent log-linear association between the absolute magnitude of exposure of the vasculature to LDL-C and the risk of ASCVD; and this effect appears to increase with increasing duration of exposure to LDL-C. <- Tämän alkup. tutkimuslähteisiin tutustunut.
Kiitokset tutkimuksesta. Otanta tässä ikävän pieni. Olisi kyllä hyvä tietää, että minkä tyyppisiä nämä tutkimukset ovat olleet. Nyt tuossa ei asiaa avata kuin aivan yleisellä tasolla. 12 raporttia kattava otos. Ei kerrota millä tavalla nuo on valittu ja miksi muut on hylätty.

"Of 775 reports reviewed, 12, with quality ratings ranging from 1 to 4, met the inclusion criteria."

"Eight reports, including 340 studies, assessed the association of industry sponsorship with authors' conclusions."

Pitääpä paremmalla ajalla lukea kaikki Paulinkin kirjoitukset läpi. Kyllä taustaltaa näyttää Pauli olevan aivan pätevä kaveri, ei sitä voi kieltää.

Kyllä olen tutustunut. Näihin lähteisiin pääsee kätevästi klikkaamalla viitettä suoraan itse tutkimuksessa ja siitä pääsee suoraan viitattuun tukimukseen. En ole siis kaikkia käynyt läpi, sen voin myöntää, mutta aina, kun tutustun uuteen tutkimukseen luen myös ne viittaukset läpi.

ps. jatkossa kun linkkaat näitä Conflict of interest -listauksia niin muista linkata myös tämä : Travel and meeting logistics were supported by unrestricted educational grants from MSD and Amgen to the European Atherosclerosis Society. These companies were not present at the Consensus Panel meetings, had no role in the design or content of the manuscript, and had no right to approve or disapprove the final document. Funding to pay the Open Access publication charges for this article was provided by the European Atherosclerosis Society. Ei vaikuta niin läpinäkyvältä tuo rusinoiden poimiminen. (ps. tuollakin oli ihan mielenkiintoinen juttu sun Uffe tutkijasta.. etkös tämän sankarin kliinisiä(?) tutkimuksiakin laittanut ? :geek: )
Lupaan korjata tapani. Tosin tuossa ei mitään oleellista lisätietoa ole. Eivät osallistuneet kokeen järjestelyihin, palavereihin yms. mutta eipä tainnut olla tarpeekaan, kun raha on liikkunut jo muuta kautta. :geek:

Tämä Uffea koskeva keskustelu taitaa lähteä tästä #240. Tässä siis juurikin kritisoin epidemiologista tutkimusta ja laitan siihen epidemiologisen tutkimuksen vastineeksi. En missään vaiheessa ole tuota kliiniseksi tutkimukseksi väittänytkään.
Lisäksi tuo toinen laittamasi linkki on myös epidemiologinen tutkimus. Minkä tahansa epidemilogisen tutkimuksen luotettavuus lähentelee nollaa. Lisäksi huvittavaa tuo, että tutkimusta vähätellään koska siinä on vähemmän pökäleita kuin, muissa tutkimuksissa ja ne pökäleet on vain kerätty pinemmältä alueelta.
Ei näille epidemiologisille tutkimuksiile pidä antaa juurikaan painoarvoa. Katsoppa seuraavaa tutkimusta mitä luet läpi, että miten siellä vilahtaa sana 'adjusted'. Tätä käytetään siis kerätyn data 'korjaamiseen'. Erilaisilla kertoimilla muutellaan sitä suuntaan tai toiseen, johtuen muista muuttujista joita halutaan "korjata". Eli edes niitä havaittuja tuloksia ei julkaista sellaisenaan, vaan niitä "korjaillaan", niin miten hellkarissa tälläiseslla tutkimuksella voidaan vetää mitään syy-yhteyspäätelmiä?
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
256 255
Viestejä
4 454 439
Jäsenet
73 680
Uusin jäsen
Scitech

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom