- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 890
Taas kerran keskusteluun tuodaan salaliittoteoriat ja pseudotieteet. Montako kertaa minä olen tässäkin ketjussa korjannut sinun itsesi esittämät virheelliset väittämät? Viimeisimpänä tuon polyfenolit heittosi, missä sanoit: "Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota vaikkapa kasvien polyfenolien saantiin, jotka ovat voimakkaita antioksidantteja. Nämä torjuvat esim. syöpiä, sydänsairauksia ja muita tauteja. Liha ei sisällä polyfenoleja."Täytyy pitää mielessä että koko tämä "karnivore" juttu ei ole tosiaan yhtään sen kummoisempi kuin muutkaan salaliittoteoriat/pseudotieteet. Tietty mutta pieni osa ihmisistä on aina taipuvaisia uskomaan tai hyväksymään minkä tahansa selityksen vaikkapa omalle ylipainolle, sairaudelle tai muulle vastaavalle kunhan se vain tuntuu puhuttelevan heitä. Pätee näihin rasvateorioihin kuten "LDL - rasva ei ole epäterveellistä" yms. muihin järjenvastaisuuksiin ja tutkitun tiedon kieltämisiin.
Löysitkö tuohon yhtään kliinistä tutkimusta, missä osoitetaan polyfenolien torjuvan syöpää, sydänsairauksia ja muita tauteja? Niin me molemmat tiedämme, että et, koska sellaista ei ole olemassa. Tämä on vain yksi esimerkki tavastasi keskustella. Minä puolestani olen jokaisen väitteeni tueksi laittanut kliinisen tutkimuksen ja lähteen. Mikäli kyseessä on ollut epidemiologinen tutkimus, olen siitä erikseen mainunnut.
Tällä perusteella täällä siis toisia keskustelijoita yritetäntään vähätellä näillä salaliitto/pseudotiede heitoilla, kun ehkä joku valveutunut lukija voisi sanoa, että se on se vastapuoli, joka sitä pseudotiedettä viljelee.
Kyllä. Ihminen voi elää terveenä vaikkei tyydyttyneitä rasvoja vedäkkään. En ole tätä koskaan kieltänytkään. Kerro minulle mikä lihan/rasvan syömisessa on pielessä, siis muu kuin se, että se ei sovi sinun ideologiaan? Ei ainakaan kliinisten tutkimusten perusteella mikään. Täysin turvallisia, parasta mahdollista ravinnerikkainta ruokaa ihmiselle.Ihme kyllä, auttamatta suurin osa ihmisistä elää terveenä ja jopa vanhenee terveenä, vaikkeivat edes vedä rasvaa kourat liukkana. Jokin näiden pelkän lihan/rasvanvedon messiaiden sanomassa nyt on vain pielessä.
Tähän on taas löydetty ravitsemusterapeutti kertomaan, mikä on oikeaa ruokaa ihmiselle. Voi ollakin, että keskiajalla syötiin juurikin tuolla tavalla. Liha oli rikkaille. Perunat ja kaurat yms. köyhille, joilla ei ollut lihaan varaa. Sama homma oli 1900-luvun alun Amerikassa. Ei mitään uutta auringon alla.Keskiajalla lihavuus oli harvinaista – voisitko sinä kokeilla keskiaikadieettiä?
Paleodieetti vei meidät kivikauden ruokamaailmaan, mutta miten olisi keskiajan ruokakulttuuri? Silloin ruoka oli luomua ja lähellä tuotettua, mikä vastaa tämän päivän trendejä. Nykyään ylipainosta johtuvat elintasosairaudet ovat merkittävä uhka kansanterveydelle. Keskiajalla tällaisia huolia ei...yle.fi
Ruoka yli yksinkertaista, mutta se sisälsi kaikki tarvittavat ravinteet
Ravitsemusterapeutin mielestä keskiaikadieetti muistuttaa vegaanin ruokavaliota
Jos miettii sitä kuinka kallista sian tai lehmän pitäminen - hankintahinnasta puhumattakaan - on ollut aikoinaan köyhemmälle tai alle keskitulon kansanosalle, on selvää että näinhän se on mennyt. Liha on ollut erittäin harvinaista herkkua. Nyt puhutaan ajasta joka tapahtui aikoja sitten, meidän esivanhemmista, mutta pätee myös ennen "carnivorea" pinnalla olleeseen paleo- dieettiin, joka oli hyvin samankaltainen. Ja edelleen jotkut väittävät että karnivore on "uusi" juttu.
Ei ole. Nimi vain näillä ihmedieeteillä vaihtuu. Toistaiseksi kertaakaan mikään näistä pelkän lihanvetodieeteistä ei ole onnistunut murtamaan sitä tieteellisen tiedon muuria, joka ihmisillä on tällä hetkellä suojana kaikelle valetiedolle. Tuskin näin tulee tekemään edes "carnivore" ihmedieetti.
Kerranki asia mistä olemme samaa mieltä.Ihmisen alkujuuret ovat kasvissyönnissä. Piste.
Siis ne ihan todelliset, kaukaisimmat sellaiset, mihin ollaan päästy käsiksi tutkimusten kautta.
Nyt tosiaan mennään todella kauaksi menneisyyteen, toisaalta tämä selittää sen miksi edelleen ollaan riippuvaisia ei-lihaperäisestä ruokavaliosta: meidän elimistö on tottunut siihen!
Tästä kertoo karua kieltään myös se että toisin kuin aidot carnivoret kuten vaikkapa leijonat, ihminen todellakin tarvitsee "hiilareista" saatavia makro- ja mikrohiukkasia. Eli niitä mitä kasviksista saadaan, ja joskus ihan alussa, ihminen on ollut pelkästään kasvisten narskuttelija, todella todella kauan aikaa sitten.
Kyllä ihan todelliset ja kaukaisemmat voivat näyttää juurikin noin. Kun taas, katsotaan vähän lähempää historiaa, niin se alkaa näyttämään tältä:
"It's only after two million years ago that hominins started to incorporate large game into their diet more routinely, according to Briana Pobiner, a paleoanthropologist at the Smithsonian National Museum of Natural History, who studies the evolution of meat eating in humans."
Kun taas katsotaan vähän lähempää historian verhon takaa, niin isotooppi-analyyseilla on saatu selville seuraavaa:
Stable isotopes reveal patterns of diet and mobility in the last Neandertals and first modern humans in Europe - Scientific Reports
Correlating cultural, technological and ecological aspects of both Upper Pleistocene modern humans (UPMHs) and Neandertals provides a useful approach for achieving robust predictions about what makes us human. Here we present ecological information for a period of special relevance in human...
www.nature.com
"Correlating cultural, technological and ecological aspects of both Upper Pleistocene modern humans (UPMHs) and Neandertals provides a useful approach for achieving robust predictions about what makes us human. Here we present ecological information for a period of special relevance in human evolution, the time of replacement of Neandertals by modern humans during the Late Pleistocene in Europe. Using the stable isotopic approach, we shed light on aspects of diet and mobility of the late Neandertals and UPMHs from the cave sites of the Troisième caverne of Goyet and Spy in Belgium. We demonstrate that their diet was essentially similar, relying on the same terrestrial herbivores, whereas mobility strategies indicate considerable differences between Neandertal groups, as well as in comparison to UPMHs. Our results indicate that UPMHs exploited their environment to a greater extent than Neandertals and support the hypothesis that UPMHs had a substantial impact not only on the population dynamics of large mammals but also on the whole structure of the ecosystem since their initial arrival in Europe."
Alla olevassa kuvassa tutkimuksen perusteella punaisella katkoviivalla on rajattu suurimmat lihansyöjät. Siellä se homo sapiens napottaa muiden kasvissyöjien, kuten juurikin mainitsemasi leijonan, suden ja hyeenan kanssa.
Tästä kertoo karua kieltään myös se että toisin kuin aidot carnivoret kuten vaikkapa leijonat, ihminen todellakin tarvitsee "hiilareista" saatavia makro- ja mikrohiukkasia. Eli niitä mitä kasviksista saadaan, ja joskus ihan alussa, ihminen on ollut pelkästään kasvisten narskuttelija, todella todella kauan aikaa sitten.
Tähän varmaan toimitat tutkimuksen ja laitat lähteen, missä kerrotaan, että ihminen tarvitsee hiilihydraatteja. Minä olen monta kertaa lähteiden kanssa osoittanut, että näin ei ole. Ihmisellä ei ole yhtään fyysistä syytä syödä hiilihydraatteja. Piste.
Tämä kuitenkin selittää sen miksi me emme edelleenkään kykene syntetisoimaan vaikkapa C- vitamiinia omissa kehoissamme, kuten aidot carnivoret tekevät.
Tämä johtuu siitä, että kaikilla apinoilla on tuo geeni, mutta se on mutaatioden aka evoluution aikana kytkeytynyt pois päältä, eli se ei toimi oikein. Tämän varmaan tiesitkin.
It's only after two million years ago that hominins started to incorporate large game into their diet more routinely, according to Briana Pobiner, a paleoanthropologist at the Smithsonian National Museum of Natural History, who studies the evolution of meat eating in humans.""Aloitetaan alusta. Ihmiset, apinat ja apinat muodostavat kädellisten alaryhmän, jota kutsutaan korkeammiksi kädellisiksi, jotka ovat kehittyneet syömään hedelmiä. Hominiinien sukulinja (Homo sapiens ja sen sukupuuttoon kuolleet sukulaiset, kuten Ardipithecus, Australopithecus ja muut) on peräisin noin kuusi-seitsemän miljoonaa vuotta sitten. Varhaisimpien tunnettujen hominiinien fossiilit viittaavat siihen, että ne kävelivät pystyasennossa kahdella jalalla, mutta viettivät silti paljon aikaa puissa. Ne eivät näytä tehneen kivityökaluja, ja todennäköisesti ne elivät samankaltaisella ruokavaliolla kuin lähimmät elävät sukulaisemme, simpanssit ja bonobot, eli pääasiassa hedelmillä, pähkinöillä, siemenillä, juurilla, kukilla ja lehdillä sekä hyönteisillä ja satunnaisilla pienillä mammoilla.""
""Hominiinit näyttävät pitäneen yllä tätä kasvipohjaista ruokavaliota koko tunnetun historiamme ensimmäisen puoliskon ajan - ne eivät jättäneet mitään aineellisia jälkiä lihansyönnistä. Vasta lähes kolme miljoonaa vuotta sukumme alkamisen jälkeen on todisteita siitä, että ne käyttivät suuria eläimiä ravinnokseen.""
'We've always been omnivores': Why 'meatfluencers' are wrong about what our ancestors ate
Nutrition influencers claim we should eat meat-heavy diets like our ancestors did. But our ancestors didn't actually eat that waywww.livescience.com
Tämä on se ainut asia mikä merkitsee. Aivan sama, mitä 6-7 mijoonaa vuotta sitten on syöty. Sen jälkeen ihminen on kehittynyt hyper carnivoreksi. Yllä oleva isotooppi-analyysi on kiistaton todiste siitä.
Viimeksi muokattu: