Varmuuskopiointi

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
573
Itselläni käytössä NAS, jossa 2kpl 1Tb levyjä raid-1 kokoonpanona. NASilta peilaus päätietokoneelle, josta koko koneen peilaus BackBlaze palveluun. Näiden lisäksi vielä irtonainen 1Tb levy, jota säilytän työpaikalla.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
53
Onko kellään tarkempia kokemuksia pCloudista, hubiCista, Crashplanista tai Altdrivesta? Olisi hommattava ehkä jonkinmoinen pilvipalvelu varmuuskopiointia varten, ja Linux-clientti on ehdottomasti oltava. Dropboxin hinta 100$/vuosi on liian suolainen.

Crashplania joku moitti hitaaksi. Onkohan kukaan edes muita em. palveluita kokeillut?

Edit: Uskomatonta, Altdriven toiminta päättyy 28.2.2017. Vielä eilen sivuilla väitettiin
tällaista:
Are you for real? Lots of services are going under.
This is where AltDrive is sitting pretty for the forseeable future. The scene is littered with companies who decided (or had) to stop offering online backup. AOL XDrive, Comcast Secure Backup, Hewlett Packard Upline, Symantec Backup Exec Cloud, Ubuntu One File Service, Iron Mountain (VFS, ASP), ZumoDrive, Nirvanix Cloud Storage and Waula to name a few. Others, like Mozy, stopped offering unlimited backup. Some are chincy on the default backup settings so that big files like videos are not backed up. At AltDrive, we doubled our capacity. We are, by design, very efficient. This didn't happen by chance... it was an essential aspect of the business plan to implement such an architecture. AltDrive is here for the long haul, debt free, even while the biggies are exiting the market.
 
Viimeksi muokattu:

escalibur

"Random Tech Channel" @ YouTube
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 072
Veeam Agent for Windows - Public beta availability



New Features
Veeam Agent for Windows comes in Free, Workstation and Server editions with the following new features on top of existing functionality of Veeam Endpoint Backup 1.5

Free
• Windows Server 2016 support
• Source-side encryption
• Optional periodic Active Full backup
• Configurable compression and block size
• Improved backup performance for file level backup mode
• Option to skip bad blocks enabled by default

Workstation (in addition to Free)
• 24.7.365 support
• Backup cache for mobile users
• Backup directly to Veeam Cloud Connect
• Remote management and configuration API
• Optional periodic synthetic full backup

Server (in addition to Workstation)
• Application-aware processing engine (same functionality as in Veeam Backup & Replication 9.5)
• File system indexing (including the integration with Veeam Backup Enterprise Manager catalog search and 1-Click FLR)
• Server-focused job scheduler (same as in Veeam Backup & Replication 9.5)
[BETA] Veeam Agent for Microsoft Windows 2.0 | view topic
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 332
ZPAQ

Incremental Journaling Backup Utility and Archiver
zpaq
is a free and open source incremental, journaling command-line archiver for Windows, Linux and Mac OS/X. Incremental means that when you back up your hard drive, for example:
zpaq add e:\backup.zpaq c:\*

then only those files whose last-modified date or size has changed since the previous backup are added. For 100 GB of files, this typically takes about a minute, vs. an hour to create the first version. Journaling means that the archive is append-only. When you add files or directories to the archive, both the old and new versions are saved. You can recover old versions by specifying the date or version number, for example:
zpaq extract e:\backup.zpaq c:\Users\Bob -to tmp -until 2013-10-30

will extract all the files and directories in c:\Users\Bob as of the last backup on or before Oct. 30, 2013 and put them in a directory named tmp.
zpaq is faster and compresses better than most other popular archivers and backup programs, especially for realistic backups that have a lot of duplicate files and a lot of already compressed files.
Kätevä varmuuskopiointiin, pakkaa hyvin ja nopeasti, versioiva, inkrementaalinen, deduplikoiva, salaus mahdollista, multi-part varmuuskopioista (eli siis uudet muuttuneet filut menee uuteen pakettiin edellisen/edellisten jatkoksi -> helpompi uppia pienempiä partteja pilveen), jne.
 

Bbs

Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
174
Itsellä hyvin yksinkertainen: 1tb ulkoisia usb kovalevyjä kaksi kappaletta, joihin molempiin varmuuskopioitu samat tiedostot. Toinen säilyy vanhemmilla ja toinen kotona. Lähinnä valokuvia/videoita.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751
Päivittäiset lisäävät levykuvat automaattisesti järjestelmä osioista ShadowProtect Desktopilla, ja henk.koht, työ jne. tiedostot (sijaitsevat eri asemalla kuin järjestelmä) niin SyncBackPro:lla versioituna talteen parin tunnin välein. Kaikki menevät toiselle sisäiselle asemalle* (fyysisesti eri siis), Dropboxiin välittömästi ja puoliautomaattisesti ulkoiselle (kun vain kytken kiinni). Ne mitkä katsottu arkaluontoiseksi niin salataan, niin levykuvissa kuin yksittäisten tiedostojen kanssa.

* Joo, tiedän että voivat molemmat sisäiset paukahtaa, mutta tosiaan menevät myös pilveen että ulkoiseen. Osa vielä muualle SFTP-tilaan SyncBacillä.

Toiseksi paras ratkaisu on Dropbox tai joku muu vastaava. Tuossa vain rajoituksena että kansion pitää sijaita levyllä missä riittää tilaa kaikille varmuuskopioille.
Boxifierin avulla tiedostot voivat sijaita myös muualla kuin Dropbox-kansiossa, jopa ulkoisella asemalla joka ei ole aina kiinni (tällä hetkellä ulkoisen on/off levyn kanssa vielä rasittava Dropboxin indeksointi kun ulkoinen levy kytketään uudelleen, korjaus tulossa...).
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
6
Itse käytän Duplicati+amazon cloud drive comboa nassilla olevien tärkeiden tiedostojen (kuvat jne) varmuuskopiointiin. Tuo duplicati on yllättävän näppärä softa, vaikka 2.0 versio on vielä beta-vaiheessa. Tämän lisäksi on vielä toinen nas, johon tiedostot siirtyvän rsnapshotin avulla.
 
Liittynyt
09.12.2016
Viestejä
137
Tupla varmistus Cobian backupilla ulkoiselle kovolle & winscp ssh'lla putkitettuna debian palvelimelle.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
447
Bacula ottaa kerran päivässä varmistukset kaikista koneista (Win+Linux+Mac) ja lisäksi Macissa on Time Capsule koska se vain on niin mahtava.

Baculaa varten on dedikoitu vanha Proliant jossa RAID-peilattu levytila varmistusmediaa varten.
 
Liittynyt
26.04.2017
Viestejä
949
1) Jatkuva varmuuskopiointi pilveen
-Työtiedostot OneDriveen
-Kuvat ja videot Google Photosiin (täytyy tyytyä ilmaiseen, koska nämä vie niin tolkuttomasti tilaa)

2) Kaikki data kopioidaan tasaisin väliajoin robocopy skripteillä ulkoisille kovalevyille (levyt ei koneessa kiinni kuin kopioitaessa). Skriptillä pystyn melko helposti näkemään mitkä tiedostot ovat muuttuneet (eli kopioitavat) ja siten huomaan jos jokin ransomware on cryptannut kaikki koneeni tiedostot.

3) Säännöllisen epäsäännöllisesti otan ihan käsipelillä kaikkein tärkeimmistä tiedostoista pysyvät kopiot DVD-lätyille ja/tai eri pilvipalveluihin.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
447
2) Kaikki data kopioidaan tasaisin väliajoin robocopy skripteillä ulkoisille kovalevyille (levyt ei koneessa kiinni kuin kopioitaessa). Skriptillä pystyn melko helposti näkemään mitkä tiedostot ovat muuttuneet (eli kopioitavat) ja siten huomaan jos jokin ransomware on cryptannut kaikki koneeni tiedostot.
Huomaat että on kryptattu? Ja vasta sen jälkeen kun ne on kopioitu varmuuskopion päälle? :D
 
Liittynyt
26.04.2017
Viestejä
949
Huomaat että on kryptattu? Ja vasta sen jälkeen kun ne on kopioitu varmuuskopion päälle? :D
Ennen oikeaa kopiointia skripti listaa muuttuneet tiedostot, eli siitä voin nopeasti silmäillä että mitä sinne on menossa ylikirjoitukseen. Vaikka en tietenkään jokaista editoitua tiedostoa muista, niin hälytyskellot soivat jos lista on aivan jumalattoman pitkä ja siellä on joitain tyyliin graduja ja ikivanhoja projekteja muokattu joiden olemassa oloa en edes muistaisi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 332
Eikös tuossa ole sellainen ongelma, että jos et ole huomannut sitä (krypto)haitaketta aiemmin kun laitat sen off-line kovon kiinni, niin että se haitake lähtee jo tekemään tuhoja ennen kuin sen scriptisi ajat ja tsekkaat muuttuneet tiedostot?

Lisäksi ykköskohdassasi puhut varmuuskopioinnista mutta eikös tiedostot OneDriveen ja GPhotosiin mene synkronoimalla? Synkronointi ei ole varmuuskopiointia. Siitä syystä mikään RAID ei myöskään ole varmuuskopiointia. Varmuuskopioinnissa versiointi on ehdottoman 1-asia.

Ainoastaan kolmoskohdassa kuulostaa siltä kun varmuuskopioisit.
 
Liittynyt
25.11.2016
Viestejä
2 026
Osahan meistä jättää varmuuskopiot tekemättä kun ei tule edes ajatelleeksi että jotain voi hajota. Muistutuksena sitten että nyt tuossa juuri yksi wanha 320GB magneettiplatta hajos. Lähti kuitenkin käyntiin niin backuppasin. Ai miksikö en aikaisemmin? Kyseessä on lähinnä mukavuustekijä eli kaikkea pientä on tallessa minkä menettäminen ei kirpaise. Sekä tietenkin Firefoxin cachet jne millä en ssd:itä kuluta.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751
Kiusallisinta, ja vaikeinta olla wattuilematta tutuille, on siinä vaiheessa kun tuttu pyytää apua saada "elintärkeitä kuvia jotenkin takaisin". Sama tuttu on aikaisemmin pitänyt varmuuskopiointia lähinnä propellipäiden hommana ja herättänyt hilpeyttä esittelemällä miltä nörtit näyttävät varmuuskopioineen. Siinä tekisi mieli sanoa muutama vattuileva sivallus, mutta tyydyn kertomaan että tulevaisuudessa ne "elintärkeät kuvat" kannattaa varmuuskopioida kuitenkin.
 
Liittynyt
29.04.2017
Viestejä
450
Miten datan eheyden pystyy varmistamaan? Tällä hetkellä minulla on vielä jokainen varmuuskopio tallessa (alle kymmenen), lopulta joudun tietysti hävittämään vanhempia. Minulla ei yksinkertaisesti ole minkäänlaista käsitystä, voisin tietysti laskea jokaiselle tiedostolle hashin, mutta äärimmäisen aikaavievä prosessi ellen pakkaa jokaista kansiota.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
46
Osaakos joku sanoa, että kun nappaan AOMEI :llä varmarin bitlocker -salatusta partitionista (partition backup) niin riittääkö tuon palauttamiseen myöhemmin se että on tehnyt recovery avaimet tuosta bitlocker salatusta asemasta?
 
Liittynyt
28.04.2017
Viestejä
79
Mikäs olisi hyvä ja erittäin helppokäyttöinen softa jonka voisi ottaa käyttöön helposti esim. ulkoisen 1Tb lätyn kanssa? Suomen kieli pitäsi mös softasta löytyä, joten niitä ei taida löytyä. Mummolle ja parille tädille tarvisi hommata kuvia varten.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
326
Mikäs olisi hyvä ja erittäin helppokäyttöinen softa jonka voisi ottaa käyttöön helposti esim. ulkoisen 1Tb lätyn kanssa? Suomen kieli pitäsi mös softasta löytyä, joten niitä ei taida löytyä. Mummolle ja parille tädille tarvisi hommata kuvia varten.
Käytät normaalia Windowsin backupia ja ajastat sen pyörähtämään sopivin välein? Ei tarvitse mummon muistaa kuin pitää kone sovittuna aikana päällä.
 
Liittynyt
28.04.2017
Viestejä
79
Yep niin taitaa olla helpoin tapa, thx.

Lähetetty minun ONEPLUS A3003 laitteesta Tapatalkilla
 

Marius

...
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
349
Mikäs olisi hyvä ja erittäin helppokäyttöinen softa jonka voisi ottaa käyttöön helposti esim. ulkoisen 1Tb lätyn kanssa? Suomen kieli pitäsi mös softasta löytyä, joten niitä ei taida löytyä. Mummolle ja parille tädille tarvisi hommata kuvia varten.
Käytät normaalia Windowsin backupia ja ajastat sen pyörähtämään sopivin välein? Ei tarvitse mummon muistaa kuin pitää kone sovittuna aikana päällä.
Toistaiseksi tullut käytettyä Microsoftin SyncToy -nimistä ohjelmaa varmuuskopioiden tekoon ulkoiselle levylle (Download SyncToy 2.1 from Official Microsoft Download Center).

Asetuksista löytyy muutamia yksinkertaisia valintoja kopiointia varten. Varmuuskopioitavat kansioparit jäävät muistiin ja varmuuskopiot on helppo ajaa manuaalisesti, kun ulkoisen levyn on liittänyt koneeseen. Ulkoisen levyn asetuksista vaan asettaa halutun asematunnuksen käyttöön niin pysyy kansioparit kohdillaan.
 

Obi-Lan

¯\_(ツ)_/¯
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 058
Veeam Endpointissa ei tainut olla suomen kieltä, mutta toistaalta sen taas saisi käynnistämään backupin automaattisesti kun tietty USB levy kytketään koneeseen.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
540
Jonkinlainen mahdollisimman suoraviivainen ja järkevän hintainen varmuuskopiointiratkaisu haussa. Lähinnä tietyt kansiokohtaiset backupit + lightroom catalog.

Ajatuksena ollut, että teen ensimmäiset bakcupit yhdelle paikalliselle kovalevylle, joka ei ole pääsääntöisesti kiinni koneessa. Ja tästä paikallisesta backup kovalevystä sitten toinen backup johonkin pilveen.

Kovalevyksi joko ulkoinen USB3 tai 3,5" levy IcyBox tms. telakalla.
Mitä ulkoisia USB3 levyjä katsellut, niin niiden mukana tuleva softa tukee yleensä vain ajoitettua backupia?? Ajoitetun backupin sijaan haluan tehdä backupin aina silloin, kun siltä sattuu tuntumaan. Eli softan olisi tuettava jonkinlaista one touch periaattella toimiviaa backupia, joka tallentaa kovalevylle aina ne samat jutut parilla napin painalluksella.

Onnistuisikohan tuo esim. Acronis true image 2017 softalla tai jollakin muulla?
Ja jos onnistuu, niin onko ehdotuksia cloud backupin suhteen?
Cloud backup palvelussa pitäisi pystyä vähintäänkin palaamaan incremental backup kerrallaan taakse päin mm. siltä varalta, jos joku ransom/malware löytänyt tiensä backup-levylle asti.

Pilvipalveluista tällä hetkellä harkinnassa ainakin Acronis ja Carbonite.
Tuosta Acronis pilvipalvelustakaan ei löydy selkeää tietoa, että onko sillä jotakin päällekkäisyyksiä Acronis true image 2017 softan kanssa, tai että onko hankittava molemmat?
Carbonite ainakin hinnoittelun ja omiaisuuksien puolesta selkeämpi.

Tässä oli monta melko epämääräistä kysymystä, mutta jos jollakin teistä on oikeaa tietoa näistä asioista ja haluaa heittää jotakin suunta antavaa neuvoa, niin iso kiitos. Voin vaikka tarjota muutamat oluet joku ilta ;)
 
Viimeksi muokattu:

The Oath

R&T-jäsen #240
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
530
Jonkinlainen mahdollisimman suoraviivainen ja järkevän hintainen varmuuskopiointiratkaisu haussa. Lähinnä tietyt kansiokohtaiset backupit + lightroom catalog.

Ajatuksena ollut, että teen ensimmäiset bakcupit yhdelle paikalliselle kovalevylle, joka ei ole pääsääntöisesti kiinni koneessa. Ja tästä paikallisesta backup kovalevystä sitten toinen backup johonkin pilveen.

Kovalevyksi joko ulkoinen USB3 tai 3,5" levy IcyBox tms. telakalla.
Mitä ulkoisia USB3 levyjä katsellut, niin niiden mukana tuleva softa tukee yleensä vain ajoitettua backupia?? Ajoitetun backupin sijaan haluan tehdä backupin aina silloin, kun siltä sattuu tuntumaan. Eli softan olisi tuettava jonkinlaista one touch periaattella toimiviaa backupia, joka tallentaa kovalevylle aina ne samat jutut parilla napin painalluksella.

Onnistuisikohan tuo esim. Acronis true image 2017 softalla tai jollakin muulla?
Ja jos onnistuu, niin onko ehdotuksia cloud backupin suhteen?
Cloud backup palvelussa pitäisi pystyä vähintäänkin palaamaan incremental backup kerrallaan taakse päin mm. siltä varalta, jos joku ransom/malware löytänyt tiensä backup-levylle asti.

Pilvipalveluista tällä hetkellä harkinnassa ainakin Acronis ja Carbonite.
Tuosta Acronis pilvipalvelustakaan ei löydy selkeää tietoa, että onko sillä jotakin päällekkäisyyksiä Acronis true image 2017 softan kanssa, tai että onko hankittava molemmat?
Carbonite ainakin hinnoittelun ja omiaisuuksien puolesta selkeämpi.

Tässä oli monta melko epämääräistä kysymystä, mutta jos jollakin teistä on oikeaa tietoa näistä asioista ja haluaa heittää jotakin suunta antavaa neuvoa, niin iso kiitos. Voin vaikka tarjota muutamat oluet joku ilta ;)
Veeam Endpointilla ainakin onnistuu varmuuskopiointi ulkoiselle. Voi säätää niin, että tekee kopion automaattisesti kun levyn liittää koneeseen.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
540
Veeam Endpointilla ainakin onnistuu varmuuskopiointi ulkoiselle. Voi säätää niin, että tekee kopion automaattisesti kun levyn liittää koneeseen.
Veeam Endpoint vaikuttaa siltä mitä olin hakemassakin. Vois kokeilla tuota, 3.5"+IcyBox ja Carbonite komboa, käsittääkseni saattaisi toimiakin.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
52
Veeam Endpoint vaikuttaa siltä mitä olin hakemassakin. Vois kokeilla tuota, 3.5"+IcyBox ja Carbonite komboa, käsittääkseni saattaisi toimiakin.
Onnistuukos tämä ilmasella versiolla vai tarvitseeko maksullisen? Nimimerkillä: Tuttavalle oli liian työlästä kopioida tiedostoja ulkoiselle kiintolevylle ja nyt "joku" on saanut ihmetellä, saisiko tuohon levyyn vielä sen verran henkeä, että muutaman tiedoston sieltä saisi pihalle.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
540
Onnistuukos tämä ilmasella versiolla vai tarvitseeko maksullisen? Nimimerkillä: Tuttavalle oli liian työlästä kopioida tiedostoja ulkoiselle kiintolevylle ja nyt "joku" on saanut ihmetellä, saisiko tuohon levyyn vielä sen verran henkeä, että muutaman tiedoston sieltä saisi pihalle.
Carboniten pilvibackupia en ole vielä ottanut käyttöön, mutta Veeamin ilmaisversion ja IcyBox-telakan puolesta se varmuuskopionti mitä ajoin takaa toimii kyllä hienosti. Veeam (nykyinen versio nimellä Veeam Agent for Microsoft Windows, ei enää Endpoint) mahdollistaa backupin parilla klikkauksella, kuhan etukäteen määritellyt halutut kansio/tiedostopolut yms.

Ohjelman pitäisi periaattessa tukea myös sitä, että backup käynnistyy automaatisesti, kun kovalevyn kiinnittää koneeseen, mutta ainakaan tällä 3,5"+IcyBox kombolla en ole saanut toimimaan. Toiminee vain USB-laitteilla. Tarkemmin ajateltuna en ole enää varma haluaisinko edes sellaista toimintoa.

Mulle ei täysin selvinnyt, että minkälainen käyttötarkoitus sinulla oli mielessä, mutta ainakin se kannattaa huomioida, että Veeamin kovalevylle tallentamat backup-tiedostot ovat muotoa .vbm, .vbk ja .vib. (minkä takia itsellä myös Veeamin asennustiedosto tallennettu backup-levylle.)
Toinen asia, joka kannattaa huomioida on, että tukeeko emolevy hot swap:ia - voiko hot swapin enabloida biosissa. Jos emo ei tue hotswapia, niin backup-levyä ei voi laittaa IcyBox-telakkaan tai ottaa sieltä pois koneen käydessä.

Itselläni siis tämä telakka: RaidSonic Icy Box IB-170SK-B kiintolevykehikko 3.5" SATA -levyille 41,90 €
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
52
Huonosti järjestelty ajatus ja lainaus vähän kyseenalaisesta kohtaa aiheutti vähän epäselvän kysymyksen.

Mulla ideana oli, että Veeam tai joku muu vastaava varmuuskopio-ohjelmisto tekisi automaattisesti kopion muutamasta hakemistosta ulkoiselle USB-levylle, kun sen liittää koneeseen ja mielellään vielä antaisi ilmoituksen, että "varmistus tehty". Eli käyttäjän huoleksi jäisi liittää levy koneeseen, käydä kahvilla ja irroittaa levy koneesta. Tuollaiselle Icy Box -kehikolle en tätä varmistusta (kyseisen käyttäjän kohdalla) tullut ajatelleeksi, mutta hankalahan viestin lukijan on arvata, mitä olin ajatellut.

Tiedostomuodolla en koe olevan tässä käytössä kovinkaan suurta merkitystä, kunhan tiedostot pystyy samalla ohjelmalla palauttamaan, myös toiselle koneelle. Tällä päästäisiin kohtuu helppoon varmuuskopiointiin, vaikka tiedostojen palauttamiseksi joutuisinkin itse tekemään jotain toimenpiteitä, niin se olisi kuitenkin mahdollista. Kryptoviruksilta tuo keino ei välttämättä suojaisi, varsinkaan jos levy sattuu sellaisen iskiessä olemaan kiinni koneessa, mutta kiintolevyn hajoaminen tai käyttäjän vahingossa poistaman tiedoston palautus ei tuottaisi liian suurta haastetta.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
447
Itsellä käytössä MacBook Air, Windows 10, Linuxeja enempi kuin lääkäri määrää. Nämä kaikki varmistaa öisin automaagisesti Bacula. Näin se on tehnyt jo toistakymmentä vuotta ja hyvin toiminut ja monesta pulasta pelastanut.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
540
Huonosti järjestelty ajatus ja lainaus vähän kyseenalaisesta kohtaa aiheutti vähän epäselvän kysymyksen.

Mulla ideana oli, että Veeam tai joku muu vastaava varmuuskopio-ohjelmisto tekisi automaattisesti kopion muutamasta hakemistosta ulkoiselle USB-levylle, kun sen liittää koneeseen ja mielellään vielä antaisi ilmoituksen, että "varmistus tehty". Eli käyttäjän huoleksi jäisi liittää levy koneeseen, käydä kahvilla ja irroittaa levy koneesta. Tuollaiselle Icy Box -kehikolle en tätä varmistusta (kyseisen käyttäjän kohdalla) tullut ajatelleeksi, mutta hankalahan viestin lukijan on arvata, mitä olin ajatellut.

Tiedostomuodolla en koe olevan tässä käytössä kovinkaan suurta merkitystä, kunhan tiedostot pystyy samalla ohjelmalla palauttamaan, myös toiselle koneelle. Tällä päästäisiin kohtuu helppoon varmuuskopiointiin, vaikka tiedostojen palauttamiseksi joutuisinkin itse tekemään jotain toimenpiteitä, niin se olisi kuitenkin mahdollista. Kryptoviruksilta tuo keino ei välttämättä suojaisi, varsinkaan jos levy sattuu sellaisen iskiessä olemaan kiinni koneessa, mutta kiintolevyn hajoaminen tai käyttäjän vahingossa poistaman tiedoston palautus ei tuottaisi liian suurta haastetta.
Uskoisin, että Veeam Agent for Microsoft Windowsin ilmaisversio toimii tuohon tarkoitukseen.
Voit vielä varmistaa sen asentamalla ohjelman omalle koneellesi ja kokeilemalla jonkun USB-tikun kanssa, että käynnistyykö backup automaattisesti, miten toimii varmuuskopioiden palautus yms.

Veeam vaati muistaakseni rekisteröitymisen verkkosivuilleen ja tykkää lähetellä melko tiivisti sähköpostia erilaisista uusista jutuista, mutta noista meileistäkin pysty kai unsubscribeamaan. Itse laitoin vain gmail-filtterin.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
2 133
Itselläni nyt ei ole oikeastaan minkäänlaista varmuuskopiointia tällä hetkellä jos pilvi lasketaan pois mutta pikkuhiljaa sitä paikallisempaakin varmuuskopiointia olen tässä suunnitellut.
Ne tärkeimmät eli itse otetut kuvat/videot menee Google Photossiin, alkuperäisellä laadulla ja niistä otan sieltä epäsäännöllisen säännöllisesti omalle kiintolevylle kopiot.
Videoita en tosin siellä pidä kovin kauaa, UHD videot haukkaa sen verran paljon tilaa.. Eli siis lähinnä kuvat on varmistettuna pilvessä.​

Muun datan suhteen tässä rakentelen pikkuhiljaa jonkin sortin kotipalvelinta. Käyttöjärjestelmänä tulee pyörimään Windows Server kun sellaiseen on mahdollisuus.
VSS:llä voisi vetää ne perinteiset eli my documents yms random roinat, mitkä ei nyt niin kriittisiä ole mutta ottaisi päähän jos katoaisi jotain.

Ensimmäisenä tähän soppaan kuitenkin tulee pari kovoa, yksi ulkoinen ja yksi erillinen kiintolevy.
En vielä tiedä missä muodossa tai millä tavalla hyödynnän tuota ulkoista tässä mutta tuo erillinen kiintolevy tulee olemaan se offsite+offline backup (kuvat/videot) jonka sisällön päivitän silloin tällöin.
Tälle offsite kovolle olen sijaintia miettinyt, vaihtoehtoja pari ja etäisyydet 30km tai sitten sellainen 150-170km.
Varmaan tuo lähempi sijainti tulee valittua, pysynee ehkä vähän paremmin ajan tasalla sitten.
Jos joku meteori nyt tipahtaa taivaalta niin siinä kohtaa varmaan yks vitun hailee...​

Kunhan nyt tuon "palvelimen" saan pystyyn niin siihen olisi tarkoitus kohtuullisen äkkiä lisätä kahden limpun RAID1 (levyrikon varalta) ja nakittaa sille se kuva/videoarkiston rooli tuolta "työasemaltani". Varmaan 1TB tai 2TB, ei tuo arkisto nyt niin iso ole.
Ja siinä kohtaa sen ulkoisen kovon rooli voisi olla vaikkapa se että tuikkaan sen kiinni viikon välein ja Veeam tjsp päivittää ulkoiselle ne muutokset. Tuota sitten säilyttää toisella puolen asuntoa eri huoneessa niin toivottavasti tulipalo tilanteessa jompi kumpi selviäisi jos ei olla paikalla tahi sitten ehdi/pysty pelastamaan mitään.

Mutta mutta.. Tuota Googlen rajatonta pilvi tallennusta olisi kyllä mukava hyödyntää. Itse sovelluksesta/palvelusta tykkään ja jakamis ominaisuuksista jne.
Mutten siitä kompressoinnista..
Kyllä, olen vertaillut enkä tykkää siitä "high quality" asetuksen jäljestä.​
Siis sellaisena viimeisenä oljenkortena jos kaikki muu menee päin vittua.
Siinä kohtaa vähän huonompi laatuiset on parempi kuin ei mitään.

Yksi vaihtoehto voisi olla se että otan sen rajattoman tilan käyttöön mutta hoidan ne alkuperäiset talteen jotain muuta kautta ennenkuin vapauttaa sitä tilaa.
Jossei muuten niin manuaalisesti. Mutta laiskana/unohtelevana ihmisenä houkuttelisi automatisoida se prosessi.
Esimerkiksi Dropboxin kautta ne voisi kierrättää palvelimelle, siellä päässä sitten pyörisi jokin sovellus joka tarkkailee Dropboxin synkkaus kansiota ja kun synkkaus on valmis niin se sitten siirtäisi tiedostot arkistoon.
Tai onhan noita owncloud jne "viritelmiä" olemassa. Semmoistahan voisi pyörittää tuossa palvelimella..
Tokihan tuommoisessa sitten tulisi upload liikennettä kaksi kertaa enemmän joka ei ole kovin hyvä mutta kotonahan tuon saa hoidettua kotiverkon yli.. Owncloudista ei tällaista ominaisuutta pikaisella Googletuksella löydy, ainakaan vielä, mutta eipä tuo vaadi kuin vähän DNS:n puukotusta, pistää nönönö.OCpalvelin.töttöröö ohjautumaan siihen sisäverkon IP:hen?
Ja eiköhän tossa owncloudissakin saa valittua sen että koska synkataan niin saisi vähän rajoitettua sitä internetin yli menevää liikennettä..

Tulipas siitä pitkä ja hieman sekava postaus..
 
Liittynyt
29.04.2017
Viestejä
450
Itsellä käytössä MacBook Air, Windows 10, Linuxeja enempi kuin lääkäri määrää. Nämä kaikki varmistaa öisin automaagisesti Bacula. Näin se on tehnyt jo toistakymmentä vuotta ja hyvin toiminut ja monesta pulasta pelastanut.
Bacula ottaa kerran päivässä varmistukset kaikista koneista (Win+Linux+Mac)
Säilytättekö useamman kuin yhden varmuuskopion?
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
447
Kyllä. Ne kiertyy ja vanhimmat on nyt heinäkuulta.

Tänään viimeksi palautin yhteen Raspberryyn yhden kansion elokuulta, kun uudemmissa se oli tärveltynyt ja kone oli silti toiminut... Nyt lakkasi toimimasta, mutta tuon palautus ja boottaus auttoi.
 
Liittynyt
14.08.2017
Viestejä
2 343
Ajattelin hieman päivitellä henkilökohtaista varmuuskopiointia, kun tulee kaikennäköistä videokuvaakin nyt tallennettua ja olisi kiva pitää ne turvassa. Kannettavan SSD ei paljoa noista isommista tiedostoista tykkää, kun vievät niin paljon tilaa.

Tällä hetkellä käytössä Onedrive Office 365 -tilauksella ja modeemin kautta usb:lla yhdistetty mobiili teran lätty. Onedriveen tallennettu kaikki mahdollinen säilytettävä tieto.

-

Miten saisin toimimaan varmuuskopioinnin helpoiten, jos ostaisin WD My Cloud (~100e) ja sinne synkronoisin Onedriven ja varmuuskopioisin samalla Onedriven esim. viikoittain levykuvana?

Synologyllä näemmä integroitu Onedrive, mutta WD:llä asia ei taida olla niin helppoa? Haluaisin tästä mahdollisimman itsenäisen järjestelmän, ettei kannettavaa tarvitsisi pitää tämän takia ollenkaan päällä.
 

Lare

Error 404
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
3 968
Toinen SSD-levy vetelee viimeisiään ja lähtee takuuvaihtoon. Windows pitää luonnollisesti asentaa uudelleen.

Voinko tehdä niin, että siirrän kaikki varmuuskopioitavat jutut kovalevylle ja irroitan kovalevyn? Kun Windows on asennettu uusiksi, kytken vain sen takaisin. Entä miten käy kovalevylle asennettujen pelien?
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
28
Haaveissa laittaa vihdoin varmuuskopiointisysteemit pystyyn.
Omalta koneelta (win10) kuvat ym. 'tärkeä' ja avokilta vastaavat (ikivanha macbook).

Nyt kipeä valinta edessä lähteäkö rakentamaan jotain HPE Microserver -henkistä NAS-boksia vai hankkiakko kaupan hyllyltä QNAP, Synology tms. valmispaketti + levyt.

Tärkeintä että saa kotiverkon yli kamat talteen, mielellään aikataulutettuna ja automaattisesti - sekä Windowsista että OSX.

Onko arvon kanssaihmisillä käytössä jompaakumpaa laatua, molempia? Mietteitä asiasta?
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
447
Haaveissa laittaa vihdoin varmuuskopiointisysteemit pystyyn.
Omalta koneelta (win10) kuvat ym. 'tärkeä' ja avokilta vastaavat (ikivanha macbook).

Nyt kipeä valinta edessä lähteäkö rakentamaan jotain HPE Microserver -henkistä NAS-boksia vai hankkiakko kaupan hyllyltä QNAP, Synology tms. valmispaketti + levyt.

Tärkeintä että saa kotiverkon yli kamat talteen, mielellään aikataulutettuna ja automaattisesti - sekä Windowsista että OSX.

Onko arvon kanssaihmisillä käytössä jompaakumpaa laatua, molempia? Mietteitä asiasta?
Macia varten kannattaa nassissa laittaa Time machine palvelut pystyyn. itse varmistan Applen Time capsuleen joka on router+time machine. Mutta se tuki löytyy myös antiikkisesta netgear NAS-laitteesta ihan ja toki Mac osaa käyttää vaikkapa USB-levyä itseensä liittettynä joten ei edes tarvita välttämättä verkossa varmistinta.

Windows on vähän hankalampi kun siinä tuntuu vaihtuvan varnistuskäytännöt joka versiossa... Näin on ollut joka versiossa msdosista tähänkin päivään. Onneksi löytyy kolmannen osapuolen ilmaisia ratkaisuja siihenkin.


Lähetetty minun Nexus 6P laitteesta Tapatalkilla
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 669
Haaveissa laittaa vihdoin varmuuskopiointisysteemit pystyyn.
Omalta koneelta (win10) kuvat ym. 'tärkeä' ja avokilta vastaavat (ikivanha macbook).

Nyt kipeä valinta edessä lähteäkö rakentamaan jotain HPE Microserver -henkistä NAS-boksia vai hankkiakko kaupan hyllyltä QNAP, Synology tms. valmispaketti + levyt.

Tärkeintä että saa kotiverkon yli kamat talteen, mielellään aikataulutettuna ja automaattisesti - sekä Windowsista että OSX.

Onko arvon kanssaihmisillä käytössä jompaakumpaa laatua, molempia? Mietteitä asiasta?
Jos vaan backup-laatikoksi hommaat, niin helpommalla pääset valmiilla NAS-purkilla. Siirtonopeuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Halvimmat purkit on hitaita. Tuolta vertailua Home - SmallNetBuilder

Itsellä on kaikki elintärkeä data Microserverillä, josta varmuuskopiot USB-levylle. Pöytäkoneella ei ole mitään kriittistä.

Varmuuskopiointi on hyvinkin suositeltavaa. Itseltä hajosi pari viikkoa sitten pöytäkoneesta 320-gigainen Seagate. Käyttötunteja ei ollut kuin 3000. Levy oli jo aiemmin sammuillut silloin tällöin. Kuuli kun levy pysähtyi ja putosi pois windowsin levynhallinnasta. Sitten lähti hetken päästä taas pyörimään ja levystä alkoi kuulua tuttu "whiiiz--klik----whiiz-klik" --ääni kun lukupää sahaa edestakaisin. Jos tuollaista ääntä alkaa kuulua niin silloin on jo kiire.
Itsellä tuo levy oli temp-levynä ja siellä oli jotain väliaikaisia video- ja audioprojektitiedostoja, joiden häviäminen ei olisi mitään haitannut. Sain nuokin vielä talteen, kun annoin koneen olla kiinni puolisen tuntia, jotta levy jäähtyi. Sitten käyntiin ja äkkiä kopioimaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
227
Haaveissa laittaa vihdoin varmuuskopiointisysteemit pystyyn.
Omalta koneelta (win10) kuvat ym. 'tärkeä' ja avokilta vastaavat (ikivanha macbook).

Nyt kipeä valinta edessä lähteäkö rakentamaan jotain HPE Microserver -henkistä NAS-boksia vai hankkiakko kaupan hyllyltä QNAP, Synology tms. valmispaketti + levyt.

Tärkeintä että saa kotiverkon yli kamat talteen, mielellään aikataulutettuna ja automaattisesti - sekä Windowsista että OSX.
Oman Windows 10 kotikoneen varmistukset olen rakentanut siten, että kaikki elintärkeä data on OneDrivessa mikä pitää täydellistä offline -kopiota koneen paikallisella kiintolevyllä. Lisäksi koko koneen sisältö varmistetaan erikseen Veeam Agent (ent. Veeam Endpoint Backup) free -versiolla HP MicroServer -palvelimelle (Storage Spaces + Dedup) päivittäin.

OneDriven kautta saan tässä kätevästi offsite -varmistuksen ja lisäksi kun en luota ainoaankaan pilvipalveluun 100%, niin OneDriven sisältö menee myös tuonne MicroServerille Veeamin varmistusten mukana.

Veeamin varmistusratkaisua voin suositella erittäin hyvin mielin ja sillä saa tarvittaessa palautettua koneen vaikka hajonneen levyn jäljiltä takaisin pystyyn, koska se tekee imagepohjaista varmistusta osio tasolla.

Free Windows Backup for Endpoints, Servers, Desktops - Veeam Agent for Windows
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 609
Onko vanhoille HDD kovalevyille mitään hyvää koteloa suomalaisista nettikaupoista saatavilla.
Siis jtn tämän tyylistä, mutta ei tartte ihan näin "jykevä" olla: ORICO Aluminum 3.5" HDD Hard Disk Drive Protection Box Storage Case with Locking | eBay

Vanhoja, käytöstä poistettuja kovoja joille olen jtn varmuuskopioita jättänyt. Jostain luin, että datat eivät ihan loputtomiin säily kovolla, jos ei käytä koneessa kiinni.
Voiko noita varastoida ulkovarastossa?
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
540
Onko vanhoille HDD kovalevyille mitään hyvää koteloa suomalaisista nettikaupoista saatavilla.
Siis jtn tämän tyylistä, mutta ei tartte ihan näin "jykevä" olla: ORICO Aluminum 3.5" HDD Hard Disk Drive Protection Box Storage Case with Locking | eBay

Vanhoja, käytöstä poistettuja kovoja joille olen jtn varmuuskopioita jättänyt. Jostain luin, että datat eivät ihan loputtomiin säily kovolla, jos ei käytä koneessa kiinni.
Voiko noita varastoida ulkovarastossa?
Joku tuollainen muovilärpäke tuli verkkiksestä tilattua ja on ajanut asiansa. En muista onko just tämä, mutta joku saman tapainen rasia samalta valmistajalta joka tapauksessa.

RaidSonic Icy Box säilytysrasia 3.5" kiintolevylle 7,90 €

p.s en säilyttäisi kosteassa, pakkasessa tms.
 
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 609
Joku tuollainen muovilärpäke tuli verkkiksestä tilattua ja on ajanut asiansa. En muista onko just tämä, mutta joku saman tapainen rasia samalta valmistajalta joka tapauksessa.

RaidSonic Icy Box säilytysrasia 3.5" kiintolevylle 7,90 €

p.s en säilyttäisi kosteassa, pakkasessa tms.
Tuollaisia laitoin pari kpl tilaukseen: https://www.amazon.de/gp/product/B01AAKVM3S/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
Saa pienempään tilaan kuin tuollaisen laatikon.
 
Liittynyt
02.09.2017
Viestejä
198
Elikkä liitteenä oleva kuva. Kyseessä on tietokoneeni varmuuskopio. Ensinnäkin, haluaisin tietää kumpi vaihtoehto on se suositellumpi. Säilytä vain viimeisin näköistiedosto vai Poista kaikki tämän tietokoneen järjestelmän näköistiedostot? En nimittäin nyt ymmärrä mitä ovat näköistiedostot.

Tuossa näkyy myös järjestelmän näköistiedosto on viimeksi luotu 4.11. Miksi se näkyy kirjastossa, että se olisi luotu 23.9.? Tuo on ensimmäinen kerta kun tein varmuuskopion, mutta tuon päivämäärä ei muutu kirjastosta mihinkään, miksei? Onko minulla silti kuitenkin viimeisin tekemäni varmuuskopio, eikä vaan ensimmäinen?
 

Liitteet

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Näköistiedosto (disk image) sisältää koko levyn kaikki tiedot, siitä voi esim. palauttaa toimivan Windows asennuksen ohjelmineen ja asetuksineen uudelle tyhjälle kiintolevylle. Windowsin oma varmuuskopiointi tallentaa oletusasetuksilla näköistiedoston lisäksi myös tiedosto-pohjaisen varmuuskopion tietyistä oletuspaikoista. Tuo viimeisen säilytys riittää normaalisti.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 048
Jos kloonaa käyttislevyn 50gb isommalle kovalevylle 1tb, niin iso kovo muuttuu myös 50gb levyksi.
Miten tuon voisi tehdä niin ettei noin kävisi?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 403
Viestejä
4 159 911
Jäsenet
70 408
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom