Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Are you for real? Lots of services are going under.
This is where AltDrive is sitting pretty for the forseeable future. The scene is littered with companies who decided (or had) to stop offering online backup. AOL XDrive, Comcast Secure Backup, Hewlett Packard Upline, Symantec Backup Exec Cloud, Ubuntu One File Service, Iron Mountain (VFS, ASP), ZumoDrive, Nirvanix Cloud Storage and Waula to name a few. Others, like Mozy, stopped offering unlimited backup. Some are chincy on the default backup settings so that big files like videos are not backed up. At AltDrive, we doubled our capacity. We are, by design, very efficient. This didn't happen by chance... it was an essential aspect of the business plan to implement such an architecture. AltDrive is here for the long haul, debt free, even while the biggies are exiting the market.
New Features
Veeam Agent for Windows comes in Free, Workstation and Server editions with the following new features on top of existing functionality of Veeam Endpoint Backup 1.5
Free
• Windows Server 2016 support
• Source-side encryption
• Optional periodic Active Full backup
• Configurable compression and block size
• Improved backup performance for file level backup mode
• Option to skip bad blocks enabled by default
Workstation (in addition to Free)
• 24.7.365 support
• Backup cache for mobile users
• Backup directly to Veeam Cloud Connect
• Remote management and configuration API
• Optional periodic synthetic full backup
Server (in addition to Workstation)
• Application-aware processing engine (same functionality as in Veeam Backup & Replication 9.5)
• File system indexing (including the integration with Veeam Backup Enterprise Manager catalog search and 1-Click FLR)
• Server-focused job scheduler (same as in Veeam Backup & Replication 9.5)
Incremental Journaling Backup Utility and Archiver
zpaq is a free and open source incremental, journaling command-line archiver for Windows, Linux and Mac OS/X. Incremental means that when you back up your hard drive, for example:
zpaq add e:\backup.zpaq c:\*
then only those files whose last-modified date or size has changed since the previous backup are added. For 100 GB of files, this typically takes about a minute, vs. an hour to create the first version. Journaling means that the archive is append-only. When you add files or directories to the archive, both the old and new versions are saved. You can recover old versions by specifying the date or version number, for example:
zpaq extract e:\backup.zpaq c:\Users\Bob -to tmp -until 2013-10-30
will extract all the files and directories in c:\Users\Bob as of the last backup on or before Oct. 30, 2013 and put them in a directory named tmp.
zpaq is faster and compresses better than most other popular archivers and backup programs, especially for realistic backups that have a lot of duplicate files and a lot of already compressed files.
Boxifierin avulla tiedostot voivat sijaita myös muualla kuin Dropbox-kansiossa, jopa ulkoisella asemalla joka ei ole aina kiinni (tällä hetkellä ulkoisen on/off levyn kanssa vielä rasittava Dropboxin indeksointi kun ulkoinen levy kytketään uudelleen, korjaus tulossa...).Toiseksi paras ratkaisu on Dropbox tai joku muu vastaava. Tuossa vain rajoituksena että kansion pitää sijaita levyllä missä riittää tilaa kaikille varmuuskopioille.
2) Kaikki data kopioidaan tasaisin väliajoin robocopy skripteillä ulkoisille kovalevyille (levyt ei koneessa kiinni kuin kopioitaessa). Skriptillä pystyn melko helposti näkemään mitkä tiedostot ovat muuttuneet (eli kopioitavat) ja siten huomaan jos jokin ransomware on cryptannut kaikki koneeni tiedostot.
Huomaat että on kryptattu? Ja vasta sen jälkeen kun ne on kopioitu varmuuskopion päälle?
Mikäs olisi hyvä ja erittäin helppokäyttöinen softa jonka voisi ottaa käyttöön helposti esim. ulkoisen 1Tb lätyn kanssa? Suomen kieli pitäsi mös softasta löytyä, joten niitä ei taida löytyä. Mummolle ja parille tädille tarvisi hommata kuvia varten.
Mikäs olisi hyvä ja erittäin helppokäyttöinen softa jonka voisi ottaa käyttöön helposti esim. ulkoisen 1Tb lätyn kanssa? Suomen kieli pitäsi mös softasta löytyä, joten niitä ei taida löytyä. Mummolle ja parille tädille tarvisi hommata kuvia varten.
Käytät normaalia Windowsin backupia ja ajastat sen pyörähtämään sopivin välein? Ei tarvitse mummon muistaa kuin pitää kone sovittuna aikana päällä.
Synkronointi EI ole varmuuskopiointia.Toistaiseksi tullut käytettyä Microsoftin SyncToy -nimistä ohjelmaa varmuuskopioiden tekoon ulkoiselle levylle (Download SyncToy 2.1 from Official Microsoft Download Center).
Veeam Endpointilla ainakin onnistuu varmuuskopiointi ulkoiselle. Voi säätää niin, että tekee kopion automaattisesti kun levyn liittää koneeseen.Jonkinlainen mahdollisimman suoraviivainen ja järkevän hintainen varmuuskopiointiratkaisu haussa. Lähinnä tietyt kansiokohtaiset backupit + lightroom catalog.
Ajatuksena ollut, että teen ensimmäiset bakcupit yhdelle paikalliselle kovalevylle, joka ei ole pääsääntöisesti kiinni koneessa. Ja tästä paikallisesta backup kovalevystä sitten toinen backup johonkin pilveen.
Kovalevyksi joko ulkoinen USB3 tai 3,5" levy IcyBox tms. telakalla.
Mitä ulkoisia USB3 levyjä katsellut, niin niiden mukana tuleva softa tukee yleensä vain ajoitettua backupia?? Ajoitetun backupin sijaan haluan tehdä backupin aina silloin, kun siltä sattuu tuntumaan. Eli softan olisi tuettava jonkinlaista one touch periaattella toimiviaa backupia, joka tallentaa kovalevylle aina ne samat jutut parilla napin painalluksella.
Onnistuisikohan tuo esim. Acronis true image 2017 softalla tai jollakin muulla?
Ja jos onnistuu, niin onko ehdotuksia cloud backupin suhteen?
Cloud backup palvelussa pitäisi pystyä vähintäänkin palaamaan incremental backup kerrallaan taakse päin mm. siltä varalta, jos joku ransom/malware löytänyt tiensä backup-levylle asti.
Pilvipalveluista tällä hetkellä harkinnassa ainakin Acronis ja Carbonite.
Tuosta Acronis pilvipalvelustakaan ei löydy selkeää tietoa, että onko sillä jotakin päällekkäisyyksiä Acronis true image 2017 softan kanssa, tai että onko hankittava molemmat?
Carbonite ainakin hinnoittelun ja omiaisuuksien puolesta selkeämpi.
Tässä oli monta melko epämääräistä kysymystä, mutta jos jollakin teistä on oikeaa tietoa näistä asioista ja haluaa heittää jotakin suunta antavaa neuvoa, niin iso kiitos. Voin vaikka tarjota muutamat oluet joku ilta
Veeam Endpointilla ainakin onnistuu varmuuskopiointi ulkoiselle. Voi säätää niin, että tekee kopion automaattisesti kun levyn liittää koneeseen.
Onnistuukos tämä ilmasella versiolla vai tarvitseeko maksullisen? Nimimerkillä: Tuttavalle oli liian työlästä kopioida tiedostoja ulkoiselle kiintolevylle ja nyt "joku" on saanut ihmetellä, saisiko tuohon levyyn vielä sen verran henkeä, että muutaman tiedoston sieltä saisi pihalle.Veeam Endpoint vaikuttaa siltä mitä olin hakemassakin. Vois kokeilla tuota, 3.5"+IcyBox ja Carbonite komboa, käsittääkseni saattaisi toimiakin.
Onnistuukos tämä ilmasella versiolla vai tarvitseeko maksullisen? Nimimerkillä: Tuttavalle oli liian työlästä kopioida tiedostoja ulkoiselle kiintolevylle ja nyt "joku" on saanut ihmetellä, saisiko tuohon levyyn vielä sen verran henkeä, että muutaman tiedoston sieltä saisi pihalle.
Huonosti järjestelty ajatus ja lainaus vähän kyseenalaisesta kohtaa aiheutti vähän epäselvän kysymyksen.
Mulla ideana oli, että Veeam tai joku muu vastaava varmuuskopio-ohjelmisto tekisi automaattisesti kopion muutamasta hakemistosta ulkoiselle USB-levylle, kun sen liittää koneeseen ja mielellään vielä antaisi ilmoituksen, että "varmistus tehty". Eli käyttäjän huoleksi jäisi liittää levy koneeseen, käydä kahvilla ja irroittaa levy koneesta. Tuollaiselle Icy Box -kehikolle en tätä varmistusta (kyseisen käyttäjän kohdalla) tullut ajatelleeksi, mutta hankalahan viestin lukijan on arvata, mitä olin ajatellut.
Tiedostomuodolla en koe olevan tässä käytössä kovinkaan suurta merkitystä, kunhan tiedostot pystyy samalla ohjelmalla palauttamaan, myös toiselle koneelle. Tällä päästäisiin kohtuu helppoon varmuuskopiointiin, vaikka tiedostojen palauttamiseksi joutuisinkin itse tekemään jotain toimenpiteitä, niin se olisi kuitenkin mahdollista. Kryptoviruksilta tuo keino ei välttämättä suojaisi, varsinkaan jos levy sattuu sellaisen iskiessä olemaan kiinni koneessa, mutta kiintolevyn hajoaminen tai käyttäjän vahingossa poistaman tiedoston palautus ei tuottaisi liian suurta haastetta.
Itsellä käytössä MacBook Air, Windows 10, Linuxeja enempi kuin lääkäri määrää. Nämä kaikki varmistaa öisin automaagisesti Bacula. Näin se on tehnyt jo toistakymmentä vuotta ja hyvin toiminut ja monesta pulasta pelastanut.
Säilytättekö useamman kuin yhden varmuuskopion?Bacula ottaa kerran päivässä varmistukset kaikista koneista (Win+Linux+Mac)
Macia varten kannattaa nassissa laittaa Time machine palvelut pystyyn. itse varmistan Applen Time capsuleen joka on router+time machine. Mutta se tuki löytyy myös antiikkisesta netgear NAS-laitteesta ihan ja toki Mac osaa käyttää vaikkapa USB-levyä itseensä liittettynä joten ei edes tarvita välttämättä verkossa varmistinta.Haaveissa laittaa vihdoin varmuuskopiointisysteemit pystyyn.
Omalta koneelta (win10) kuvat ym. 'tärkeä' ja avokilta vastaavat (ikivanha macbook).
Nyt kipeä valinta edessä lähteäkö rakentamaan jotain HPE Microserver -henkistä NAS-boksia vai hankkiakko kaupan hyllyltä QNAP, Synology tms. valmispaketti + levyt.
Tärkeintä että saa kotiverkon yli kamat talteen, mielellään aikataulutettuna ja automaattisesti - sekä Windowsista että OSX.
Onko arvon kanssaihmisillä käytössä jompaakumpaa laatua, molempia? Mietteitä asiasta?
Jos vaan backup-laatikoksi hommaat, niin helpommalla pääset valmiilla NAS-purkilla. Siirtonopeuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Halvimmat purkit on hitaita. Tuolta vertailua Home - SmallNetBuilderHaaveissa laittaa vihdoin varmuuskopiointisysteemit pystyyn.
Omalta koneelta (win10) kuvat ym. 'tärkeä' ja avokilta vastaavat (ikivanha macbook).
Nyt kipeä valinta edessä lähteäkö rakentamaan jotain HPE Microserver -henkistä NAS-boksia vai hankkiakko kaupan hyllyltä QNAP, Synology tms. valmispaketti + levyt.
Tärkeintä että saa kotiverkon yli kamat talteen, mielellään aikataulutettuna ja automaattisesti - sekä Windowsista että OSX.
Onko arvon kanssaihmisillä käytössä jompaakumpaa laatua, molempia? Mietteitä asiasta?
Haaveissa laittaa vihdoin varmuuskopiointisysteemit pystyyn.
Omalta koneelta (win10) kuvat ym. 'tärkeä' ja avokilta vastaavat (ikivanha macbook).
Nyt kipeä valinta edessä lähteäkö rakentamaan jotain HPE Microserver -henkistä NAS-boksia vai hankkiakko kaupan hyllyltä QNAP, Synology tms. valmispaketti + levyt.
Tärkeintä että saa kotiverkon yli kamat talteen, mielellään aikataulutettuna ja automaattisesti - sekä Windowsista että OSX.
Onko vanhoille HDD kovalevyille mitään hyvää koteloa suomalaisista nettikaupoista saatavilla.
Siis jtn tämän tyylistä, mutta ei tartte ihan näin "jykevä" olla: ORICO Aluminum 3.5" HDD Hard Disk Drive Protection Box Storage Case with Locking | eBay
Vanhoja, käytöstä poistettuja kovoja joille olen jtn varmuuskopioita jättänyt. Jostain luin, että datat eivät ihan loputtomiin säily kovolla, jos ei käytä koneessa kiinni.
Voiko noita varastoida ulkovarastossa?
Joku tuollainen muovilärpäke tuli verkkiksestä tilattua ja on ajanut asiansa. En muista onko just tämä, mutta joku saman tapainen rasia samalta valmistajalta joka tapauksessa.
RaidSonic Icy Box säilytysrasia 3.5" kiintolevylle 7,90 €
p.s en säilyttäisi kosteassa, pakkasessa tms.
Tuollaisia laitoin pari kpl tilaukseen: https://www.amazon.de/gp/product/B01AAKVM3S/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
Saa pienempään tilaan kuin tuollaisen laatikon.