Valtaosalla väestöstä verisuonet tukkeutuvat iän myötä - mikä ratkaisuksi?

Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Mahtaako ihminenkään saada? Se, että kasvissyöjä nimeltä jänis saa, ei ole mikään näyttö siitä että saisi. Ihminen kun ei ole jänis.
Kyllä, länsimaissa ateroskleroosi on sääntö eikä poikkeus. On se siinä mielessä näyttö, että siihen liittyy kolesterolin kohoaminen, ja toisaalta olisi kummallista, jos ihmisellä, jonka kolesteroli myös nousee, itse ateroskleroosin syy olisikin joku muu asia kuin kaikilla muilla eläimillä.
 

viskiritari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.04.2017
Viestejä
523
Jos hiilihydraatit, sokerit ja kasviöljyt on se ongelma, niin miksi kasvissyöjillä, joiden ruokavalio koostuu pääosin näistä, esiintyy vähiten verisuonisairauksia?

Ja, kun kerran kolesteroli ei ole se ongelma niin voisinko saada esimerkin matalat kolesteroliarvot omaavasta ihmisestä, jolle on kehittynyt ateroskleroosia?

Voisko Sapetix vastata näihin ennen kuin tykittää uusia tekstiseiniä?

Niin ja mitä tulee kalaan:
Tutkimuksessa verrattiin yli 6 000 mieskalastajan ja yli 4 000 kalastajan vaimon kuolleisuutta samanikäisen muun väestön kuolleisuuteen vuosina 1980-2005. Tänä aikana kalastajia kuoli 22 prosenttia ja puolisoita 16 prosenttia vähemmän kuin vertailukohteena olleita muita suomalaisia.


Innokkaat kalansyöjät altistuvat myrkyille

Kalastajat syövät muita enemmän omega-3-rasvahappoja sisältävää kalaa, mutta altistuvat samalla ympäristömyrkyille. Tutkijoiden mukaan nyt saadut tulokset tukevat aiempia tutkimuksia, joiden mukaan kalan syönnin terveyshyödyt ovat suuremmat kuin terveyshaitat.

Varmaa syytä kalastajien ja heidän vaimojensa terveydelle ei tutkimuksen perusteella voida kuitenkaan sanoa. Tutkijat uskovat, että mahdollisia syitä ovat paljon kalaa sisältävän ruokavalion lisäksi vähäinen tupakointi ja kalastajan työhön liittyvä runsas liikunta.

Tutkimuksessa käytetyt tiedot poimittiin työvoima- ja elinkeinokeskusten ylläpitämästä ammattikalastajarekisteristä, Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmästä ja Tilastokeskuksen kuolemansyytilastosta.
Terveysportti
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Ne, jotka käyttävät kovia rasvoja, omaavat usein huonoja elintapoja kuten tupakointi, liikkumattomuus jne. Noiden elintapojen vaikutus pitää luonnollisesti ottaa huomioon eli suodattaa pois ennenkuin kovien rasvojen vaikutuksesta kannattaa sanoa mitään kovin painavaa. Näin fiksuimmat tutkijat ovat Yhdysvalloissa ja Ruotsissa viimeisen 10 vuoden ajan tehneet ja päätyneet johtopäätökseen, ettei kovan rasvan epätervellisyydestä olekkaan kaksista näyttöä olemassa.
Yhtä vahva näyttö kuin tupakan epäterveellisyydestä. On kiistattomasti osoitettu, että kova rasva nostaa kolesterolia. On myös kiistattomasti osoitettu kolesterolin haitat. Nämä on kummatkin osoitettu tutkimusasetelmassa, joka eliminoi taustamuuttujat.

Randomized controlled trial - Wikipedia
Dietary lipids and blood cholesterol: quantitative meta-analysis of metabolic ward studies | The BMJ

Huono vitsi. Kyseiset kolme asiaa on esitetty kritiikkinä Pohjois-Karjala-tutkimusprojektin paskuudesta. Kyseisen heikkotasoisen tutkimuksen tekijät eivät suodattaneet em. tekijöitä pois analyysissään. Väestö ei parantunut sen vuoksi, että rupesivat syömään margariinia vaan siksi että viinanjuonti ja tupakointi vähenivät ja seleenin saanti parani.
Viittasin kylläkin maailmankuuluun Seitsemän Maan Tutkimukseen.



 
Viimeksi muokattu:

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
(Prosessoidun) punaisen lihan syöminen on epäterveellistä sinällään, ilmeisesti rasvoista riippumattakin. Siinä on nitriittejä yms. Herääkin kysymys, onko noissa vanhoissa rasvatutkimuksissa kysymys enemmänkin korrelaatiosta kuin kausaliteetista...
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Tupakka on osasyy. Tupakka ja tyydyttynyt rasva, jota syötiin paljon.

Lopeta tuo, kuulostat rikkimenneeltä kellolta. 10 vuoden sisällä sinulle nauretaan. Vaikka tuskinpa se sinua haittaa, yhden agendan nimimerkki kun olet.

Tyydyttyneen rasvan verisuonivaikutuksista ei ole mitään kunnollista näyttöä.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Yhtä vahva näyttö kuin tupakan epäterveellisyydestä. On kiistattomasti osoitettu, että kova rasva nostaa kolesterolia. On myös kiistattomasti osoitettu kolesterolin haitat. Nämä on kummatkin osoitettu tutkimusasetelmassa, joka eliminoi taustamuuttujat.

Randomized controlled trial - Wikipedia
Dietary lipids and blood cholesterol: quantitative meta-analysis of metabolic ward studies | The BMJ
http://www.bmj.com/content/314/7074/112
Tuo ei ole vielä mikään näyttö kovan rasvan epäterveellisyydestä, vaikka olisi tottakin jollain tasolla. Kaksi köyttä on kiinni toisista päistään kiinni yhteisessä ankkuripisteessä. Köysillä ei voi työntää eli kova kytkös irrallisten insidenttien välillä puuttuu.

Näytöksi vaaditaan riittävän laaja ja laadukas tutkimus, jossa kovan rasvan kulutuksen ja verisuoniterveysvaikutusten välillä on annos-vaste. Sellainen tietääkseni puuttuu.


Viittasin kylläkin maailmankuuluun Seitsemän Maan Tutkimukseen.
Maailmankuulu kyllä, mutta olisit kertonut miksi.

Ancel Keys huijasi ja väärensi tuloksia, siitä se on nykyään kuuluisa :) Löydät googlella kosolti kritiikkiä ja tiedemiesten naureskelua tuolla "tutkimukselle".
 

viskiritari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.04.2017
Viestejä
523
Ketjuun on jo postattu läjäpäin tutkimuksia aloituspostauksesta lähtien, lähinnä meta-analyysejä, jotka osoittavat tyydyttyneen rasvan yhteyden kohonneisiin kolesterolitasoihin.

Vielä kerran: mitä enemmän tyydyttyneitä rasvoja korvataan monityydyttämättömillä, niin sitä pienemmäksi verisuonitautien riski vähenee.

Blurriksen paskapostaaminen ja trollaus alkaa menemään jo yli. Trollaus olisi vakuuttavampaa, jos osaisit näyttää edes yhden esimerkin ihmisestä, jolla on matalat kolesterolit läpi elämänsä ja silti kehittynyt ateroskleroosi. Et löydä sellaista ihmistä.
 

viskiritari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.04.2017
Viestejä
523
Joko tämä oli täällä? Suhteellisen kattava tutkimus rasva/hiilarimääriin.

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(17)32252-3/fulltext
Tuo on epidemiologinen tutkimus. Sillä voidaan havainnoida lähinnä vain eri ruokavalioiden eroja eri maissa, mutta ei syy-seuraus-suhteita. Se ei ota huomioon esimerkiksi sitä, että jokaisella on eri kolesterolien luontainen taso tai eroja painossa, tupakoinnissa, verenpaineen hoidossa kehittyneissä ja alikehittyneissä maissa jne. Sen perusasetelma ei ole ravintotieteellinen. Se myö käytti aamumittauksia. Koko tutkimus on vitsi, esimerkiksi:

For example, the PURE study had the highest category as >4 servings of vegetables and that was only a small fraction of the population (9,000 out of 150,000).
But a recent meta-analysis of prospective trials with over 1,000,000 total subjects demonstrated that consuming 10 servings (200 grams per day) has a dramatic reduction in mortality, stroke, and cardiovascular outcomes.
Fat Wars: Diet Docs Have Salim Yusuf in the Cross Hairs

Sydänliitoltakin tulee kritiikkiä:
"Professori Salim Yusuf ei edusta puheenvuorollaan kardiologien nykykäsitystä, vaan vain omia käsityksiään", Sydänliiton ylilääkäri Anna-Mari Hekkala tähdentää.

"Salim Yusuf ei ole ravitsemuksen asiantuntija. Maailman sydänjärjestön puheenjohtajana hän toimi ennen nykyistä puheenjohtajaa David Woodia."

Suomen sydänliitto kiistää kohutun tutkimuksen: Hiilihydraattien ja rasvan määrien suosituksia ei olla muuttamassa
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Tuo ei ole vielä mikään näyttö kovan rasvan epäterveellisyydestä, vaikka olisi tottakin jollain tasolla. Kaksi köyttä on kiinni toisista päistään kiinni yhteisessä ankkuripisteessä. Köysillä ei voi työntää eli kova kytkös irrallisten insidenttien välillä puuttuu.

Näytöksi vaaditaan riittävän laaja ja laadukas tutkimus, jossa kovan rasvan kulutuksen ja verisuoniterveysvaikutusten välillä on annos-vaste. Sellainen tietääkseni puuttuu.




Maailmankuulu kyllä, mutta olisit kertonut miksi.

Ancel Keys huijasi ja väärensi tuloksia, siitä se on nykyään kuuluisa :) Löydät googlella kosolti kritiikkiä ja tiedemiesten naureskelua tuolla "tutkimukselle".
Vahva näyttö on kuten tupakallakin. Kolesterolidealistien yksi toimintatapa on vaatia mahdottomia tutkimuksia, joissa ihmisiä tapetaan syöttämällä kovaa rasvaa. Sama taktiikka on tupakkadenialisteilla. Näitä tutkimuksia ei tulla tekemään, koska ne ovat epäeettisiä ja näytön kannalta tarpeettomia.

Ancel Keysin kritiikki on näitä netin foliojuttuja. Todellisuudessa hänen työnsä on vahvasti tunnustettu.
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Joo Lancetin julkaisut on yleensä vitsejä...
Etenkin jenkeissä ihmiset kuluttaa paljon epäterveellisiä hiilareita kuten esim. sokerijuomia.(eikä yleensä muussakaan ruokavaliossa tai elintavoissa ole hurraamista näillä henkilöillä) Nämä toki korreloi tautien kanssa. Tapa, jolla noita tutkimuksia uutisoidaan mediassa, on monesti kuitenkin ihan naurettava.
 
Viimeksi muokattu:

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Blurriksen paskapostaaminen ja trollaus alkaa menemään jo yli. Trollaus olisi vakuuttavampaa, jos osaisit näyttää edes yhden esimerkin ihmisestä, jolla on matalat kolesterolit läpi elämänsä ja silti kehittynyt ateroskleroosi. Et löydä sellaista ihmistä.
Eipä taida olla kenestäkään ihmisestä läpi elämän olevia kolestrolimittauksia. Siten ei pysty osoittamaankaan mitään, ei suuntaan eikä toiseen. Et vastavuoroisesti pysty osoittamaan, etteikö olisi olemassa ihmisiä, joilla on korkeat kolestrolit läpi elämänsä ja silti ei ole ateroskleroosia.

Kolesterolitasot ovat enemminkin seuraus kuin syy. Ne mahdollisesti indikoivat jotain muuta juurisyytä elimistössä, joka sitten ateroskleroosin aiheuttaa. Siksi kole-tasot ovat aivan mitä sattuu sydänpotilailla. 75% amerikkalaisista sydänkohtauspotilaista ei omaa korkeita kolestrolitasoja. Kolestrolin perusteella heidän ei olisi kuulunut saada mitään sydänkohtausta.

Does High Cholesterol Cause Heart Disease?

Samaa todistaa yllä oleva artikkeli. Kytkös kolestrolista sydäntautiin on parhaimmillaankin heikko eikä ole poissuljettua, kolestroli on lähinnä indikaattori eikä juurisyy. Sitä ei ole kyetty poissulkemaan. Jos tuo arvaus osuu oikeaan, niin kolestrolin lääkitseminen alas on yhtä järkevää touhua kuin antaa kuumelääkettä keuhkokuumeessa ja kuvitella sen parantavan. Kuume kyllä laskee ihan kuten kolestroli statineella, mutta itse tauti ja ongelma ei mene pois. Siksi statiini ei onnistu alentamaan sydänriskejä korkeariskisillä potilailla kuten esim. diabeetikoilla. Juurisyyhyn ei ole päästy kiinni. Hoidetaan kuumetta, ei itse tautia.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Sydänliitoltakin tulee kritiikkiä:
Sydänliitto komealta kalskahtavasta nimestään huolimatta on lääketehtaiden ylläpitämä lobbariorganisaatio. (Toinen samanlainen valepotilasyhdistys on Diabetesliitto.)

Millä perusteella kyseinen poppoo edustaa "Suomen kaikkia kardiologeja"? Eihän se ole edes mikään lääkäreiden ammattijärjestö edes teoriassa vaan naamioituu "potilaiden edustajaksi".
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Ancel Keysin kritiikki on näitä netin foliojuttuja. Todellisuudessa hänen työnsä on vahvasti tunnustettu.
Jokainen voi muodostaa asiasta oman mielenpiteensä tuosta "vahvasti tunnustamisesta". Ei tarvitse lukea kuin Wikipedian artikkeli hänen "tutkimuksestaan". Kritiikkiä Keysille on satanut ihan alkumetreiltä lähtien eikä se ole ainakaan viimevuosina tyyntynyt.

Seven Countries Study - Wikipedia

Keys manipuloi tuloksia. Alunperin hänellä oli 21 maata tutkimuksessaan. Niistä hän julkaisi vain 7. Tietysti ne, jotka tukivat hänen väitteitään kovan rasvan vaaralisuudesta. Ne 14 maata, jotka todistivat Keysin teoriaa vastaan, Keys jätti törkeästi kertomatta.
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Keys ei manipuloinut mitään. Noi on juuri niitä folioteorioita. Seitsemän maata oli ihan alkuperäinen suunnitelma kyseiselle tutkimukselle.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Keys todistetusti manipuloi tutkimuksia ja sokeriteollisuus maksoi noille korruptoituneille tiedemiehille.

New York Times on ihan Suomen Kuvalehden tasoinen ellei journalistiikaltaan vielä korkeatasoisempikin. Se ei julkaise keksittyjä uutisia tai paskaa tahallaan vaan tutkii.

Tässä NY Timesin juttu, kuinka meitä manipuloitiin ja kovasta rasvasta tehtiin tahalaan pahis. Kannattaa lukea.

How the Sugar Industry Shifted Blame to Fat

The sugar industry paid scientists in the 1960s to play down the link between sugar and heart disease and promote saturated fat as the culprit instead, newly released historical documents show.

The internal sugar industry documents, recently discovered by a researcher at the University of California, San Francisco, and published Monday in JAMA Internal Medicine, suggest that five decades of research into the role of nutrition and heart disease, including many of today’s dietary recommendations, may have been largely shaped by the sugar industry.

“They were able to derail the discussion about sugar for decades,
” said Stanton Glantz, a professor of medicine at U.C.S.F. and an author of the JAMA Internal Medicine paper.

Kannattaisi Suomessakin pikku hiljaa heräillä siihen tosiasiaan, että meitä on koijattu ja kunnolla onkin.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Keys otti käyräänsä mukaan vain 6 maata, vaikka tarjolla olisi ollut dataa 22 maasta. Syyn moiseen valikointiin arvaatte varsin pian, jos tutkitte kuvaajia alla.

Vasen käyrä on se minkä Keys julkaisi. Oikea kuvaaja taas on se, mitä hänen olisi pitänyt julkaista - jos olisi ollut rehellinen tiedemies.

 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Eipä taida olla kenestäkään ihmisestä läpi elämän olevia kolestrolimittauksia. Siten ei pysty osoittamaankaan mitään, ei suuntaan eikä toiseen. Et vastavuoroisesti pysty osoittamaan, etteikö olisi olemassa ihmisiä, joilla on korkeat kolestrolit läpi elämänsä ja silti ei ole ateroskleroosia.
On olemassa geneettisiä mutaatioita, jotka omaavilla ihmisillä on läpi elämän hyvin matala kolesteroli elintavoista riippumatta. Näillä henkilöillä on vanhuksinakin täysin puhtaat sepelvaltimot. Sitten on olemassa näitä FH-potilaita, joilla kolet voi olla huippukorkeita, sepelvaltimot tukossa ja sydänkohtauksia jo pikkulapsena.
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Seitsemän maata valikoitiin tutkimukseen aivan muista syistä. Data ei esim. ollut edes luotettavaa noiden kaikkien muiden maiden osalta. Seitsemän Maan Tutkimuksessa siis kerättiin uudet tiedot seitsemästä maasta.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 979
Keys otti käyräänsä mukaan vain 6 maata, vaikka tarjolla olisi ollut dataa 22 maasta. Syyn moiseen valikointiin arvaatte varsin pian, jos tutkitte kuvaajia alla.

Vasen käyrä on se minkä Keys julkaisi. Oikea kuvaaja taas on se, mitä hänen olisi pitänyt julkaista - jos olisi ollut rehellinen tiedemies.

Mitä yhteistä tuolla oikealla käppyrällä on Keysin tutkimuksen kanssa?

Eipä juuri mitään:
Nutrition Wonk | Nutrition Science

Four years later in 1957 a couple of researchers named Jacob Yerushalmy and Herman Hilleboe published a paper titled “Fat in the Diet and Mortality from Heart Disease; A Methodologic Note” that was critical of the above graph.2Apparently they found the graph overly simplistic and perhaps a bit misleading. So they instead decide to conduct their own statistical analysis of similar data. They don’t use the same exact data as Keys used for whatever reason; Keys used FAO & WHO data from 1948-1949 and Yerushalmy and Hilleboe use FAO & WHO data from 1951-1953. They don’t exclude any countries from the analysis either, for any reason, choosing instead to include all the countries for which the FAO & WHO had data, which happened to be 22 countries.

Oikea kysymys kuuluukin onko tämä yleinen Keysin tutkimuksen sabotointi tahallista ja miksi?


edit: yllä oleva lainaus oli täältä: Fat in the Diet and Mortality from Heart Disease: A Plagiaristic Note
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Meijeriteollisuus on ainakin laittanut rahaa näihin mediakampanjoihin ja tiettyihin meta-analyyseihin, joilla kovan rasvan haittoja yritetään mitätöidä ihmisten mielissä.
 
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
179
Meijeriteollisuus on ainakin laittanut rahaa näihin mediakampanjoihin ja tiettyihin meta-analyyseihin, joilla kovan rasvan haittoja yritetään mitätöidä ihmisten mielissä.
Mulla putosi vajaassa puolessa vuodessa paha kolesteroli ja triglyt "hälyttävän huonoista" "erinomaisiksi", kun vähensin hiilarit suht vähiin ja lisäsin (mm. kovia) eläinrasvoja energialähteenä.

Mitä mulle nyt tapahtuu tulevaisuudessa? Mikä mekanismi saa mulle sydänkohtauksen aikaan, jos veriarvot pysyy tällaisina?

Niin, ja kysymykseni on ihan aidon rehellinen ilman vittuilua. Lääkärit valittavat, että tällä ruokavaliolla ennenaikainen hauta kutsuu, kun samalla veriarvoni ovat heidän mielestään esimerkillisen hyvät.
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Mulla putosi vajaassa puolessa vuodessa paha kolesteroli ja triglyt "hälyttävän huonoista" "erinomaisiksi", kun vähensin hiilarit suht vähiin ja lisäsin (mm. kovia) eläinrasvoja energialähteenä.

Mitä mulle nyt tapahtuu tulevaisuudessa? Mikä mekanismi saa mulle sydänkohtauksen aikaan, jos veriarvot pysyy tällaisina?
Niin, taidoit laihtua reilusti? Erinomainen tasohan on siis korkeintaan 2,1 ja ihan ok -taso alle 2,6. Suurin osa ihmisistä ei ainakaan voi paljon eläinrasvoilla mässäillä ilman että heilahtaa yli.

Olet onnekas kolesterolin ja sydäntaudin suhteen, jos arvot pysyy hyvinä eläinrasvaa syöden ilman lääkitystä.
 
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
179
Niin, taidoit laihtua reilusti? Erinomainen tasohan on siis korkeintaan 2,1 ja ihan ok -taso alle 2,6. Suurin osa ihmisistä ei ainakaan voi paljon eläinrasvoilla mässäillä ilman että heilahtaa reilusti yli.

Olet onnekas kolesterolin ja sydäntaudin suhteen, jos arvot pysyy hyvinä eläinrasvaa syöden ilman lääkitystä.
En juuri laihtunut, olin painoltani suht hyvässä kunnossa ennen karppaustani (BMI jossakin 24 tuntumassa). Mulla oli triglyt aloittaessa yli kolme, nyt jossakin lähellä yhtä.
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
En juuri laihtunut, olin painoltani suht hyvässä kunnossa ennen karppaustani (BMI jossakin 24 tuntumassa). Mulla oli triglyt aloittaessa yli kolme, nyt jossakin lähellä yhtä.
Ok, triglyjen nousu liittyy kuitenkin monesti lihomiseen. Ryyppääminen oli myös yksi mahdollinen syy muistaakseni. :)
 
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
179
Ok, triglyjen nousu liittyy kuitenkin monesti lihomiseen. Toinen mahdollinen syy oli muistaakseni ryyppääminen.
No, lihava en ole ollut ikinä, ja "ryypään" vähemmän, mitä THL pitää "vähäisen riskin" rajana.

Tätä veriarvomuutosta olen todistanut ihan lähipiirissä monella muullakin karppaajalla, mm. äidilläni, jolla triglyt nousevat heti, kun riisi, leipä ja perunat tulevat takaisin ruokavalioon.
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
No, lihava en ole ollut ikinä, ja "ryypään" vähemmän, mitä THL pitää "vähäisen riskin" rajana.

Tätä veriarvomuutosta olen todistanut ihan lähipiirissä monella muullakin karppaajalla, mm. äidilläni, jolla triglyt nousevat heti, kun riisi, leipä ja perunat tulevat takaisin ruokavalioon.
Tuollaisessa muutoksessa tapahtuva triglyjen nousu on käsittääkseni yleensä hetkellinen. Muutenkaan tuollainen jonkin verran koholla oleva triglyseridiarvo ei välttämättä ole mitenkään haitallinen. Triglyseridit ei ole suora riskitekijä. Mutta jos sinun LDL on alhainen joka tapauksessa, niin eipä sinulla ole ongelmaa.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Itseasiassa tässä on oikea lääkäri, joka sanoo täysin päinvastaista mitä Haamuammuskelija tuossa yllä:

Triglycerides and Heart Disease – What's the Connection? - Diet Doctor

Why should we care about high triglycerides? Doctors always obsess about LDL cholesterol and barely a word is heard about triglycerides, yet high blood triglycerides strongly and independently predict cardiovascular disease, almost as powerfully as LDL.

Kannattaa lukea loputkin Dr Fungin kirjoituksesta.

 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
^En sanonut mitään päinvastaista. Rajusti koholla olevat triglyt on juuri usein todella korkean riskin lihavilla henkilöillä(metabolinen oireyhtymä). Heilläkään ne triglyt ei kuitenkaan mene valtimon seinämään, vaan heillä pitää vaan olla vielä aggressiivisempi hoito myös LDL:n suhteen. Ateroskleroosi saattaa heillä edetä vielä LDL-tasolla 1,8 esimerkiksi(LDL-partikkelien koko saattaa olla pienentynyt).
 
Viimeksi muokattu:

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
@ghost gunner : "Triglyseridit ei ole suora riskitekijä."

vs.

Dr. Fung:
"high blood triglycerides predict cardiovascular disease almost as powerfully as LDL"
 
Liittynyt
01.09.2017
Viestejä
263
Testasin veriarvoja pitkästä aikaa ja huomasin että fS-Trigly on koholla, niin kuinka kauan kestää pudottaa sen arvoa turvalliseen rajaan ruokavalion muutoksella?

Pari vuotta sitten oli hyvät arvot kaikin tavoin, joten tiedän että johtuu tasan tarkkaan lihan syönnin kasvulla ja sipsien syönnillä. Joten fiksaamalla noi, arvot pitäisi kyllä palautua normaaleiksi. Ldl ja kaikki muut on kuitenkin alle riski rajan.
 

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
Tässä taannoin julkaistiin muuten mielenkiintoinen tutkimus, jonka mukaan valkoista lihaa syövät elävät pidempään kuin vegetaristit tai etenkin punaista lihaa syövät...
 
Liittynyt
25.06.2017
Viestejä
186
Jos hiilihydraatit, sokerit ja kasviöljyt on se ongelma, niin miksi kasvissyöjillä, joiden ruokavalio koostuu pääosin näistä, esiintyy vähiten verisuonisairauksia?

Ja, kun kerran kolesteroli ei ole se ongelma niin voisinko saada esimerkin matalat kolesteroliarvot omaavasta ihmisestä, jolle on kehittynyt ateroskleroosia?

Voisko Sapetix vastata näihin ennen kuin tykittää uusia tekstiseiniä?

Niin ja mitä tulee kalaan:
Tutkimuksessa verrattiin yli 6 000 mieskalastajan ja yli 4 000 kalastajan vaimon kuolleisuutta samanikäisen muun väestön kuolleisuuteen vuosina 1980-2005. Tänä aikana kalastajia kuoli 22 prosenttia ja puolisoita 16 prosenttia vähemmän kuin vertailukohteena olleita muita suomalaisia.


Innokkaat kalansyöjät altistuvat myrkyille

Kalastajat syövät muita enemmän omega-3-rasvahappoja sisältävää kalaa, mutta altistuvat samalla ympäristömyrkyille. Tutkijoiden mukaan nyt saadut tulokset tukevat aiempia tutkimuksia, joiden mukaan kalan syönnin terveyshyödyt ovat suuremmat kuin terveyshaitat.

Varmaa syytä kalastajien ja heidän vaimojensa terveydelle ei tutkimuksen perusteella voida kuitenkaan sanoa. Tutkijat uskovat, että mahdollisia syitä ovat paljon kalaa sisältävän ruokavalion lisäksi vähäinen tupakointi ja kalastajan työhön liittyvä runsas liikunta.

Tutkimuksessa käytetyt tiedot poimittiin työvoima- ja elinkeinokeskusten ylläpitämästä ammattikalastajarekisteristä, Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmästä ja Tilastokeskuksen kuolemansyytilastosta.
Terveysportti
Mercury, Fish Oils, and Risk of Acute Coronary Events and Cardiovascular Disease, Coronary Heart Disease, and All-Cause Mortality in Men in Eastern Finland | Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology


Täällä ovat nyt menneet asiat aivan sekaisin.
Australian aboriginaaleilla on matalimmat kolesteroliarvot ja korkea CHD-kuolleisuus https://cdn.uncommonwisdomdaily.com/media/uwd/issues/2015/UWDw254_1.jpg
Heart failure among Indigenous Australians: a systematic review
Eivätkös nämä elä juurilla ja madoilla?

Kalansyönnistä: Minamata disease - Wikipedia .Suhtautuisin varauksella mihinkään viralliseen elohopeaa sisältävän kalan syöntiä suosittelevaan artikkeliin.
Ruotsissa 1967 kiellettiin kalan syöminen jossa oli elohopeaa 1mg/kg. Suomessa tätä seurattiin vastahakoisesti vuonna 1971.
Lääkintöhallituksen pääjohtaja Niilo Pesonen lausahti vuonna 1968 Yleisradion lähetyksessä, että "elohopeaongelma voidaan hoitaa yksinkertaisesti hiusten leikkuulla". Elohopeapitoisuus kun mitattiin juuri hiuksista.
Kannattaa myös muistaa että metyylielohopea ei ole ainoa rasvaliukoinen myrkky joka kumuloituu luonnossa esim. kaloihin.

Elohopeahan on erityisesti neurotoksinen Varsinkin sikiöille ja vauvoille.

Muita elohopean vaikutuksia on ikäänkuin vähätelty.

Jo Ancel Keys totesi että ravinnon koostumuksella/rasvalla ei ole mitään korrelaatiota elimistön rasva-aineenvaihduntaan.
Juuston syöjillä muuten on matalampi kolesteroli kuin rasvattomien syöjillä Eating lots of cheese does not raise cholesterol


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19852882

http://blog.cholesterol-and-health.com/2011/02/origin-of-lipid-hypothesis-and-proposal.html

http://blog.cholesterol-and-health.com/2011/02/proper-use-of-term-lipid-hypothesis.html

http://jackkruse.com/cellular-depletions-why-should-you-care/

http://www.treelight.com/health/healing/Cholesterol.html

The Truth about High Cholesterol | How to Lower Cholesterol

http://chriskresser.com/the-diet-heart-myth-cholesterol-and-saturated-fat-are-not-the-enemy

http://chriskresser.com/why-you-should-eat-more-not-less-cholesterol

Statins and chronic kidney disease
 
Viimeksi muokattu:

viskiritari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.04.2017
Viestejä
523
En tiedä mistä revit tuon kuvan, mutta aboriginaaleilla on havaittu rasva-aineenvaihdunnan häiriö:

CONCLUSIONS:
Indigenous Australians have a dyslipidaemia which includes small LDL and very low HDL-cholesterol levels. The dyslipidaemia was equally severe in both genders. Strategies aimed at increasing HDL-cholesterol and LDL size may reduce high CVD risk for indigenous populations.
Australian Aboriginal people and Torres Strait Islanders have an atherogenic lipid profile that is characterised by low HDL-cholesterol level and s... - PubMed - NCBI

En löytänyt tarkempia lukuja, mutta ilmeisesti HDL ja LDL suhde huono, sekä epäterveellisemmän LDL-partikkelien osuus isompi kuin normaalisti. Ei ole kyse siis mistään normaaleista kolesteroliarvoista.

Lisäksi en tiedä millä elävät, mutta tuskin madoilla ja juurilla:

More than half of Indigenous adults have three or four of the following risk factors for CVD: physical inactivity, daily smoking, not enough fruit and vegetables, high alcohol consumption, obesity, and diabetes.

Indigenous Australians were nearly four times as likely to have diabetes as non Indigenous Australians, and were twice as likely to be daily smokers, or to be obese.
Higher risk of heart disease for Indigenous peoples (AIHW)

In 2012/13, more than 63,000 or 20% of Indigenous Australians aged 18 years and over had unmanaged or uncontrolled high blood pressure (140/90mmHg or higher). When age-standardised, this was 16% higher than non-Indigenous Australian
Cardiovascular risk profile of Aboriginal and Torres Strait Islander peoples | The Heart Foundation

Mä en jaksa lähteä kahlaamaan noita blogikirjoituksia, kun ketjussa on jo selkeästi todettu miksi tyydyttynyt rasva on se ongelma. Jopa tuon linkkaamasi Chris Kresserin siteeraamassa Siri-Tarinon meta-analyysissa, joka on kyseenalaistavinaan tyydyttyneen rasvan osuutta, todetaan näin:


the authors of the meta-analysis themselves later noted that "A critical question is what macronutrient should be used to replace saturated fat. ... Epidemiologic studies and randomized clinical trials have provided consistent evidence that replacing saturated fat with polyunsaturated fat, but not carbohydrates, is beneficial for coronary heart disease."
Meta-analysis of prospective cohort studies evaluating the association of saturated fat with cardiovascular disease

Eli he puhuvat itsensä pussiin.

Oliko sulla nyt joku väite minkä haluat esittää noiden linkkiseinien ja blogien sijasta?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Sanoisin, että huonoa rasvaa kannattaa välttää enemmän kuin huonoja hiilihydraatteja. Hyvää rasvaa on syytä välttää vain, jos se aiheuttaa lihomista. Kannattaa myös huomioida, että huonot hiilihydraatit on hampaille tuhoisia, jos hampaita ei hoida kunnolla.

Metabolisessa oireyhtymässä tai huomattavan ylipainon tapauksessa sitten huonojen hiilihydraattien välttäminen muodostuu tärkeämmäksi kuin normaalipainoisilla tai vain jonkin verran ylipainoisilla.

Terveille normaalipainoisille sokerin pääasiallinen haitta on hampaiden reikiintyminen, jos nyt ei överiksi vedä kulutusta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Tässä taannoin julkaistiin muuten mielenkiintoinen tutkimus, jonka mukaan valkoista lihaa syövät elävät pidempään kuin vegetaristit tai etenkin punaista lihaa syövät...
Nämä on taas näitä korrelaatioita. Jos esimerkiksi sairastuneita ihmisiä siirtyy kasvissyöjiksi vasta sairastuttuaan(haluavat parantaa elintapojaan), niin tuollaisessa vertailussa kasvissyönnin hyödyt ei välttämättä tule esiin.
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322


Siri-Tarinon meta-analyysin uutisointi oli melkoinen yritys hämmentää ihmisiä. Siinä analysoitiin tutkimustyyppiä, jolla on huomattavan isoja rajoitteita luotettavuudessa etenkin tässä asiassa.




Olli Sovijärvi - Kolesteroli - Ravinto
The cholesterol denialist usually refer to cross-sectional studies and observational studies on saturated fat and serum lipids, the nonsense often mentioned by the denialists were already refuted several decades ago.

It was estimated over four decades ago that in order to estimate within 20% of the actual dietary intake, there is a requirement of at least 22 days of 24-hour dietary recalls for saturated fat. Inaccurately measuring intraindividual variation has been shown to lead to a miss-classification of subjects into ranges of usual dietary intakes, and biasing correlation coefficients towards null. The majority of the observational studies cited by the skeptics used single 24-hour dietary recalls and therefore a null association between saturated fat and serum cholesterol is to be expected. Furthermore, the denialists often fail to cite numerous observational studies that used higher quality dietary measurement methods with a larger participant size that found a positive association between saturated fat and serum cholesterol.

Another issue with the observational studies that skeptics have cited is that many only used single measurements of serum cholesterol. Several measurements of serum cholesterol are required to measure mean cholesterol due to the substantial intraindividual variation in concentrations, and therefore would have likely biased the association between saturated fat and serum cholesterol towards null.

One more major issue with observational studies, as was noted in the Chicago Western Electric Company study is that the cross-sectional association between saturated fat and serum cholesterol can be biased towards the opposite direction due to participants lowering intake of saturated fat in response to elevated serum cholesterol, which is similar to the “sick quitter effect", this would have likely biased the association between saturated fat and coronary heart disease towards null in meta-analyses of prospective studies.

http://ajcn.nutritio.../3/304.full.pdf
http://ajcn.nutritio.../6/986.full.pdf
http://www.ncbi.nlm..../pubmed/7041632
http://ajcn.nutritio.../1597S.full.pdf
http://www.ncbi.nlm....pubmed/17982164

Saturated fat and heart disease

"A major weakness of the meta-analysis is the imprecision of dietary assessment methods used in the underlying studies. About half of the studies used 1-d dietary assessments or some other unvalidated method. Food intake varies from day to day, and there is a substantial literature showing that a single 24-h recall provides a poor estimation of the usual dietary intake of an individual (5). Such methods cannot reliably rank individuals by their long-term intake, especially within populations with a uniformly high saturated fat intake. Such imprecision in the assessment of disease determinants systematically reduces the strength of association of determinants with the disease. This is referred to as attenuation (6) or regression dilution bias (7). Observational studies that used such dietary assessment methods failed to show an association between diet and serum cholesterol concentrations (6). This shows the shortcomings of such dietary methods, because the effect of diet on serum cholesterol concentrations has been well established in randomized controlled trials (2, 8). Thus, the lack of a significant association between saturated fat intake and CHD may well reflect the consequences of regression dilution bias"

"We believe that the conclusions of Siri-Tarino et al are invalid and are likely to mislead the general population"

http://ajcn.nutritio...92/2/459.2.full

Dietary lipids and serum cholesterol level: change in diet confounds the cross-sectional association.
Shekelle RB, Stamler J, Paul O, Shryock AM, Liu S, Lepper M.

"In the Chicago Western Electric Company study, diet was assessed at the initial examination, in 1957-1958, of 1900 middle-aged men and again at their second examination about one year later. At the first examination, lipid composition of the diet, as summarized by a score based on the formula of Keys, Anderson and Grande, was positively associated with level of serum cholesterol. Between the first and second examinations, however, hypercholesterolemic men were more likely than others to have reduced intake of dietary saturated fatty acids and cholesterol. As a result, at the second examination the cross-sectional linear association between the diet score and serum cholesterol concentration was significantly positive for men with initial levels of serum cholesterol less than 250 mg/dl, significantly negative for men with initial levels of 250 mg/dl or higher and not significantly different from zero for all men together.The bias introduced by change in diet among hypercholesterolemic men differs importantly from bias due to unreliability of measurement and to interindividual differences in intrinsic level of serum cholesterol, because it can produce statistically significant but spurious correlations".
 
Viimeksi muokattu:

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Meijeriteollisuus inhoaa ravintosuosituksia tyydyttyneen rasvan osalta.
Täytyy sanoa että sinulla on kyllä trollimaisin argumentaatio Techin ketjuissa pitkään aikaan.

Meijeriteollisuus ei ole alkuunkaan sellainen keskittynyt, korkeiden tuottojen mahti kuten sokeriteollisuus. Toisekseen, ainakaan Suomessa esim. Valio ei ole tippaakaan kiinnostunut kumoamaan vallalla olevaa trendiä. Osa porukasta syö voit tyytyväisinä napaansa ja enempää ei ole myydäkkään (voista on pula)

Toiselle puoliskolle voidaan sitten myydä maito kurriksi vispattuna, mikä ei ollut entisaikaan mahdollista koska ihmiset tykkäsivät rasvaisesta maidosta.

Lisäksi voi tehdä vähärasvaisia "marja"jogurtteja, joita jengi luulee terveellisiksi. Niihin laitetaan vihusti sokeria, koska se on halpaa. Koska ilman sokeria tai rasvaa niitä ei saisi kurkusta alas.

Valion voitot laskisivat, jos mentäisiin takaisin entiseen.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Sama englanniksi: Syö rasvaa, vähennä hiilareita, elät terveempänä ja pidempään.

Large-Scale Dietary Study: Fats Good, Carbs Bad - Slashdot

Nyt sitten tarkkana:

Liian vähäinen "kovien" eli tyydyttyneiden rasvojen saanti on vaarallista ja lyhentää elinikääsi!

The researchers also noted that a very low intake of saturated fats (below 3 percent of daily diet) was associated with a higher risk of death in the study, compared to diets containing up to 13 percent daily.

Siri-Tarinon meta-analyysin uutisointi oli melkoinen yritys hämmentää ihmisiä. Siinä analysoitiin tutkimustyyppiä, jolla on huomattavan isoja rajoitteita luotettavuudessa etenkin tässä asiassa.
Jännä, että sama tutkimustyyppi on luotettava kun sen teki muuan Ancel Keys heppu kauan kauan sitten vähemmällä datalla. Mutta nyt kun se tehdään todella isolla datalla ja suodatetaan häiriötekijätkin pois, se onkin epäluotettava :)


Yle johtaa taas harhaan:

"Tilalle kannattaa ennemmin ottaa terveellisiä kasvi- tai kalarasvoja ja esimerkiksi täysjyväviljoja."


Höpsistä. The Time lehti on oikeammassa: SYÖ VOITA REILUSTI VAAN! Jätä rypsiöljyt traktoreille. Kala voi ollakin tervellistä. Viljoja vältä kuin ruttoa, aivan sama onko täysjyvää vaiko ei, paskaa ne on ja ilman tulee hyvin toimeen.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Täytyy sanoa että sinulla on kyllä trollimaisin argumentaatio Techin ketjuissa pitkään aikaan.

Meijeriteollisuus ei ole alkuunkaan sellainen keskittynyt, korkeiden tuottojen mahti kuten sokeriteollisuus. Toisekseen, ainakaan Suomessa esim. Valio ei ole tippaakaan kiinnostunut kumoamaan vallalla olevaa trendiä. Osa porukasta syö voit tyytyväisinä napaansa ja enempää ei ole myydäkkään (voista on pula)
Suomessakin oli joku aika sitten kovassa äänessä hiljattain kuollut Valion entinen tutkimusjohtaja Kari Salminen.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Toivottavasti joku ottaa pysyvästi talteen nuo suomalaisten hupiukkojen parrat täristen tekemät postaukset. Noille vielä nauretaan maailmalla ennenpitkää, kentis jo nyt.

Jos on nuori medisiinari ja haluaa tehdä hyvää uraa, niin sen kolestrolin kanssa ei kannata ainakaan kovin innokkaita kannanottoja tehdä. Ei ainakaan paapattaa samaa mitä haamutykit ja Pekka Puskhat. E
Tuo ei ole vielä mikään näyttö kovan rasvan epäterveellisyydestä, vaikka olisi tottakin jollain tasolla. Kaksi köyttä on kiinni toisista päistään kiinni yhteisessä ankkuripisteessä. Köysillä ei voi työntää eli kova kytkös irrallisten insidenttien välillä puuttuu.

Näytöksi vaaditaan riittävän laaja ja laadukas tutkimus,
jossa kovan rasvan kulutuksen ja verisuoniterveysvaikutusten välillä on annos-vaste. Sellainen tietääkseni puuttuu.
Toistanpa ja lainaanpa itseäni kun ei mennyt kauaa kun sanani kävivät jälleen kerran toteen.

Tuollainen näyttö puuttuu edelleen ja elokuussa The Lancetissa tuli kylmää vettä niskaan kovista rasvoista varoitteleville.

Meillä alkaa olla pikemminkin käänteistä näyttöä: riittävä rasvan saanti laskee kuolleisuutta, ei nosta sitä! Samalla pitää lisäksi leikata hiilareita oikein isän kädellä.

Kova rasva voi nostaa LDL tasoja, kuten ghost gunner on varoitellut. Entä sitten? LDL-tasojen todellista merkitystä tai juurisyytä ei tiedetä ja pitäisi tietää partikkelikoko kuten Dr Krauss on sanonut. Siten LDL-tasoista paasaaminen on aivan turha asia. Siitä ei ole mitään hyötyä, seurataan luultavasti aivan väärää asiaa, ei primääridriveria.

Kiinnostavaa on ainoastaan, että lisääkö kova rasva kuolleisuutta ja eipä näytä jouduttavan. Pikemminkin virallisterveellinen lautasmalli ja ruokapyramidi on vaikeuksissa.

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(17)32252-3/fulltext?elsca1=tlxpr
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
248 222
Viestejä
4 331 230
Jäsenet
72 151
Uusin jäsen
Osimandius

Hinta.fi

Ylös Bottom