Valtaosalla väestöstä verisuonet tukkeutuvat iän myötä - mikä ratkaisuksi?

Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Kuulostaa hyvältä. Tälläisellä olen mennyt nyt itsekkin viimeiset kaksi kuukautta. Tummia papuja, mustaherukoita, kaurahiutaleita, kauramaitoa, maustamatonta rahkaa, avokadoa, pähkinöitä, 2x viikossa kanansuikaleita, ruisleipää kasvisrasvalevitteellä, kukkakaalia, tummaa makaronia, palautusjuoma, kylmäpuristettua oliiviöljyä, nyhtökauraa ja porkkanaa. Eipä näistä mitään gourmet aterioita saa, mutta pitäs ainakin olla suht terveellistä. Onko sulla ehdottaa tähän jotain minkä olet itse kokenut toimivaksi?

Lisäravinteena sitten d-vitskut, omega 3:set, sinkit, karnosiinit ja punariisit, jotka joko toimii tai ei toimi, mutta tuskin niistä haittaakaan on. En ole nyt verikokeessa käynyt aikoihin, mutta ainakin verenpaine on laskenut 127/70:stä arvoihin 118/63, että kai se jotain kertoo. Leposykekkin on nyt vajaa 50.
Lihakorvikkeista itse tykkään etenkin seitanista. Makeasta tykkään myös(hedelmiä, marjoja, sorbeita). Suosikkimarja on vadelma. Kaikenlaisilla mausteilla saa hyvin makua. Jotain vihreitä lehtikasviksia kannattaisi sun varmaan ainakin lisätä tuohon? Toi karnosiinihan on käsittääkseni aika turha?

Tosi hyvät paineet on ainakin.
 
Viimeksi muokattu:

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Selvästi voimakkain kolesterolia nostava tekijä useimmilla on tyydyttynyt rasva. Tämän jälkeen tulee sitten mm. ravinnon kolesterolin määrä..
Ei taida oikein löytyä tieteellistä näyttöä tuolle väittämälle, että ravinnon kolesterolin määrillä on juurikaan merkitystä yksilön verestä mitattuihin arvoihin?
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Ei taida oikein löytyä tieteellistä näyttöä tuolle väittämälle, että ravinnon kolesterolin määrillä on juurikaan merkitystä yksilön verestä mitattuihin arvoihin?
On todellakin näyttöä. Täysin kiistatta tunnettu asia nykytieteessä.

Effects of dietary cholesterol on serum cholesterol: a meta-analysis and review.

Serum cholesterol concentration is clearly increased by added
dietary cholesterol but the magnitude of predicted change is
modulated by baseline dietary cholesterol. The greatest response
is expected when baseline dietary cholesterol is near zero, while
little, if any, measurable change would be expected once baseline
dietary cholesterol was > 400-500 mg/d. People desiring maximal
reduction of serum cholesterol by dietary means may have
to reduce their dietary cholesterol to minimal levels (< 100-150
mg/d) to observe modest serum cholesterol reductions while
persons eating a diet relatively rich in cholesterol would be expected
to experience little change in serum cholesterol after adding
even large amounts of cholesterol to their diet. Despite modest
average effects of dietary cholesterol, there are some individuals
who are much more responsive (and others who are not responsive).
Individual degrees of response to dietary cholesterol
may be mediated by differences in cholesterol absorption efficiency,
neutral sterol excretion, conversion ofhepatic cholesterol
to bile acids, or modulation of HMG-CoA reductase or other
key enzymes involved in intracellular cholesterol economy, each
ultimately resulting in changes of plasma LDL cholesterol concentration
mediated primarily by up- or down-regulation of LDL
 
Viimeksi muokattu:

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
On todellakin näyttöä. Täysin kiistatta tunnettu asia nykytieteessä.
No sinulla on tuo tyyli ainakin ennallaan, hehkutella kaikki asiat "varmana", "ehdottomina totuuksina" ja "kiistattomina".

Muistan lukeneeni vähän muuta tästä aiheesta ja 5 minuutin googletus tuotti roppakaupalla enempi vähempi pätevän oloista materiaalia siitä, että kovin on paljon soraääniä jos tämä on "kiistaton tosiasia nykytieteessä".

Esim. tämmöinen linkki. Populääritieteellinen, mutta sieltä löytyy linkit vankempaankin parranpäristykseen alan tieteellisessä lehdessä. Koskan näitä linkkejä ei kumminkaan kukaan jaksa klikkailla, niin laitan tuohon helpompilukuiseen. Sieltä voi sitten mennä syvemmälle oman maun mukkaan.

Panel suggests that dietary guidelines stop warning about cholesterol in food - Harvard Health Blog
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
No sinulla on tuo tyyli ainakin ennallaan, hehkutella kaikki asiat "varmana", "ehdottomina totuuksina" ja "kiistattomina".

Muistan lukeneeni vähän muuta tästä aiheesta ja 5 minuutin googletus tuotti roppakaupalla enempi vähempi pätevän oloista materiaalia siitä, että kovin on paljon soraääniä jos tämä on "kiistaton tosiasia nykytieteessä".

Esim. tämmöinen linkki. Populääritieteellinen, mutta sieltä löytyy linkit vankempaankin parranpäristykseen alan tieteellisessä lehdessä. Koskan näitä linkkejä ei kumminkaan kukaan jaksa klikkailla, niin laitan tuohon helpompilukuiseen. Sieltä voi sitten mennä syvemmälle oman maun mukkaan.

Panel suggests that dietary guidelines stop warning about cholesterol in food - Harvard Health Blog
No kun tuo on sellainen asia. Tutkittu perinpohjin. Vaikutus vaan on kovin olematon paljon kolesterolia syövällä länkkärillä, mutta tuossa minun viestissäni oli juuri tarkoitus päästä pois tavallisen verisuonitaudeista kärsivän länsimaalaisen huonoista elintavoista. Vaikea sanoa, paljon kukin henkilö saa kolesterolia syödä veriarvojen kärsimättä liikaa, mutta aivan merkityksetön tekijä ravinnon kolesteroli ei ole, eli sekin kannattaa huomioida, jos omaa ruokavaliota säätää kolesteroliarvojen perusteella.
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Benecol ja Ezetrol ovat esimerkkejä tuotteista, jotka tutkitusti ja kiistattomasti alentavat veren kolesterolia nimenomaan estämällä ravinnon kolesterolin imeytymistä.
 
Viimeksi muokattu:

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
No kun tuo on sellainen asia. Tutkittu perinpohjin. Vaikutus vaan on kovin olematon paljon kolesterolia syövällä länkkärillä, mutta tuossa minun viestissäni oli juuri tarkoitus päästä pois tavallisen verisuonitaudeista kärsivän länsimaalaisen huonoista elintavoista. Vaikea sanoa, paljon kukin henkilö saa kolesterolia syödä veriarvojen kärsimättä liikaa, mutta aivan merkityksetön tekijä ravinnon kolesteroli ei ole, eli sekin kannattaa huomioida, jos omaa ruokavaliota säätää kolesteroliarvojen perusteella.
No kun se EI ole sellainen asia.

Lisäksi sinun tapasi esittää asiat on aikamoista "vouhottamista". Ikäänkuin sama sapuska sopisi kaikille ihmisille, vaikka nykyään on jo varsin hyvin tiedossa, että meistä kaikista kertakaikkiaan EI OLE kasvisyöjiksi!

Tämän on varmaan ikävä uutinen veganismin tuputtajalle, mutta näin se vaan on. Osa miestä on luolamiehen geeneillä ja silloin ei "jänönruuilla" pärjää. (ja en käytä sanaa jänönruoka väheksyäkseni ,vaan tuohan tulee jostain aiemmasta esimerkistäsi, jossa jänikselle syötettiin tyydyttynyttä rasvaa ja sitten kauhisteltiin kun sillä verisuonet tukkeentuu - no kyllä kait, jänis on jänis ja koira on koira)

Pitäisi osata tehdä ero jäniksen ja ihmisen välillä.

Joillakin ihmisillä ruuassa saatu kolestroli nostaa veren kolestrolitasoja. Heidän on varmaan syytä välttellä sitä sit. Mutta suurimmalle osalle ihmisistä ei ruuan kolestrolilla tunnu olevan suurempaa merkitystä. Jolloin nämä sinun jakelemasi "suositukset" tuntuvat sekä päättömiltä että kohtuuttomilta.

While dietary cholesterol raises blood cholesterol levels at least a little in most people, this effect depends on genetics, insulin levels, body weight and other dietary and metabolic factors. It’s estimated that only about 15 to 25 percent of people have a significant response to cholesterol in food. There is no test to identify such “hyper-responders.”


Paljon järkevämpi neuvo edellämainitun johdosta onkin neuvoa ihmisiä: Kokeile kuristaa ruuan kolestroleja muutaman viikkoa (6 viikkoa). Jos kokeella on merkittävä vaikutus veresi kolestrolitasoihin, olet "hyper-reagoija" ja elä jatkossa sen mukaisesti. Muut: unohtakaa tämä neuvo, ei koske teitä.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Benecol, Cholestagel ja Ezetrol on kaikki esimerkkejä tuotteista, jotka tutkitusti ja kiistattomasti alentavat veren kolesterolia nimenomaan estämällä ravinnon kolesterolin imeytymistä.
Noista muista en tiedä (tosin vaikutusmekanismi samanlainen kuin Benecolin sitostanoleilla), mutta Benecolissa se vaikutus oli eräillä yksilöillä umpisurkea eli olematon.

En sanoisi asiaa "kiistattomaksi", koska tämäkään asia ei ole sitä.

Minun neuvoni tässä asiassa paljon paremmat.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Kerro toki, millä mekanismilla mainitsemani kaksi lääkeainetta ja yksi ravintolisä sitten toimivat? :)
Eihän ne kaikilla toimikkaan.

Se 25% väestöstä, jolla toimii, saa itseasiassa nuo hyödyt helpoiten syömällä betaglukaania purkista. Ei tarvitse epämääräisiä margariinejä syödä tai kalliita lääkkeitä. Betaglukaanista on muutakin hyötyä elimistöllesi.
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Eihän ne kaikilla toimikkaan.

Se 25% väestöstä, jolla toimii, saa itseasiassa nuo hyödyt helpoiten syömällä betaglukaania purkista. Ei tarvitse epämääräisiä margariinejä syödä tai kalliita lääkkeitä. Betaglukaanista on muutakin hyötyä elimistöllesi.
Kyllä ne alentaa ihan yleisesti kolesterolia estämällä ravinnon kolesterolin imeytymistä.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Kyllä ne alentaa ihan yleisesti kolesterolia estämällä ravinnon kolesterolin imeytymistä.
Kolestrolin imeytyminen ei suurimmalla osalla meistä ole merkittävä kolestrolin syntymistä rajoittava tekijä.

Kroppa tekee kolestrolit itse, riippumatta siitä mitä on imeytynyt.
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Kolestrolin imeytyminen ei suurimmalla osalla meistä ole merkittävä kolestrolin syntymistä rajoittava tekijä.
Suurin osa "meistä" omaa aivan liian korkean kolesterolitason ja runsaan määrän kolesterolia ravinnossaan. Itse en kuulu tähän joukkoon. :)
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Suurin osa "meistä" omaa aivan liian korkean kolesterolitason ja runsaan määrän kolesterolia ravinnossaan. Itse en kuulu tähän joukkoon. :)

Liian korkea kolestrolitaso taitaa johtua ihan jostain muuasta kuin ruuasta. Esim. sokerin- ja tärkkelyksensyönnin ylläpitämä matalatasoinen tulehdus voisi olla hyvä selitys.
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Paljon järkevämpi neuvo edellämainitun johdosta onkin neuvoa ihmisiä: Kokeile kuristaa ruuan kolestroleja muutaman viikkoa (6 viikkoa). Jos kokeella on merkittävä vaikutus veresi kolestrolitasoihin, olet "hyper-reagoija" ja elä jatkossa sen mukaisesti. Muut: unohtakaa tämä neuvo, ei koske teitä.
Kyllä se hyvinkin voi olla merkittävä tekijä, jos haluaa vaikka LDL-arvosta 2,4 arvoon 2,1 ihan tavallisella henkilöllä.
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Cholestagel ei siis tietenkään toimi tuolla mekanismillä vaan nimenomaan Benecol ja Ezetrol. Tuossa siis tuli itselläni pikku virhe.
 
Viimeksi muokattu:

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
Spede Pasanen kuoli 16 vuotta sitten 71-vuotiaana sydänkohtaukseen. Helsingin Sanomien kirja-arvostelussa valoitetaan hänen elintapojaan:

Uusi kirja kertoo: Spede kammosi lihavuutta, mutta kulutti itse ketjussa tupakkaa ja täysmaitoa
Yksi erikoisimmista puolista omintakeisessa Spedessä oli hänen elintapansa. Nykymittapuussa elintavat olivat suorastaan kammottavat – ja ne myös paljastanevat syyn siihen, miksi Spede kuoli lopulta niin äkillisesti ja yllättäen tasan 16 vuotta sitten, 7. syyskuuta 2001.

Speden ruokavalio oli kirjan mukaan harvinaisen yksipuolinen. Salaatteihin hän ei koskenutkaan, ja stressin oireita hän lievitti panemalla suuhunsa voinapin, joita oli aina mukana.

Juomana kului täysmaitoa, jota meni päivässä neljä litraa. Yleensä suoraan purkin suusta.

Ruuan piti olla mahdollisimman yksinkertaista ja perinteikästä. Lihapullia ja muusia – ja varsinkin hernekeittoa. Kun Spede asui kaksistaan tyttärensä Pirren kanssa, ruokalistalla oli useimmiten hernekeittoa ja pullaa tai sitten lenkkimakkaraa. Tiskikonetta ei tarvittu.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Spede Pasanen kuoli 16 vuotta sitten 71-vuotiaana sydänkohtaukseen. Helsingin Sanomien kirja-arvostelussa valoitetaan hänen elintapojaan:

Uusi kirja kertoo: Spede kammosi lihavuutta, mutta kulutti itse ketjussa tupakkaa ja täysmaitoa

Yksi erikoisimmista puolista omintakeisessa Spedessä oli hänen elintapansa. Nykymittapuussa elintavat olivat suorastaan kammottavat – ja ne myös paljastanevat syyn siihen, miksi Spede kuoli lopulta niin äkillisesti ja yllättäen tasan 16 vuotta sitten, 7. syyskuuta 2001.

Speden ruokavalio oli kirjan mukaan harvinaisen yksipuolinen. Salaatteihin hän ei koskenutkaan, ja stressin oireita hän lievitti panemalla suuhunsa voinapin, joita oli aina mukana.

Juomana kului täysmaitoa, jota meni päivässä neljä litraa. Yleensä suoraan purkin suusta.
Olipas vähän erikoinen nosto, että vika mielestäsi oli Speden ruokatavoissa?

Onhan nuo kieltämättä kovin yksipuolisia ruokatapoja, mutta moni elää noin ja kuolee aivan muuhun kuin sydänkohtaukseen.

Spede-artikkelista minusta ansaitsee eniten huomiota tämä erittäin hyvin dokumentoitu sydäntautien riskitekijä: "Tupakasta Spede tuli pahasti riippuvaiseksi. Hän oli ketjupolttaja, joka poltti päivittäin kahdesta neljään askia."

Jos vetää norttia 2-4 askia päivässä, niin onko se nyt niin kovin ihme, että 71-vuotiaana saattaa saada sydärin?

Autossa hän poltti aina, mikä vei hänet usein vaarallisiin tilanteisiin liikenteessä. Työpaikalla Spede-yhtiöissä oli tuhkakuppeja kaikkialla, jotta Spede sai helposti tumpattua.

Kun tupakointia alettiin kieltää julkisissa tiloissa, tuli Speden elämästä hankalaa. Lentokoneessa Spede ilmeisesti jäi kiinni vessassa polttamisesta niin, että päätyi uutisen aiheeksi lehteenkin.

Työpaikallaan hän joutui käymään kesken kokousten vessassa polttamassa. Kerran wc:stä löytyi kolme yhteen teipattua tupakkaa. Spede oli imaissut ne kaikki yhdellä kertaa.
 

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
^ En mä ota sen tiukempaa kantaa yksittäistapaukseen, yksityiskohtia paremmin tuntematta, mutta toi Spedestä kertova artikkeli vaan pisti silmään ja toisessa tabissa oli tämä ketju auki, joten...

Mutta melko ilmeisesti tupakoinnin lisäksi kuolemaa on edistänyt yksipuolinen, runsaasti lihaa ja vähän kasviksia sisältävä ruokavalio. Runsas lihansyönti ja vähäinen kasvisten syönti molemmat lyhentää tutkitusti elämää, ihan kolesterolinäkökannoista riippumatta! Ja tupakointi tietysti.

Spedehän oli siitä mielenkiintoinen tapaus, että kuntohan sillä miehellä oli periaatteessa aika hyvä ikäisekseen, eikä ollut edes ylipainoinen.. Eikä viinaa juonut. Turmeli terveytensä muilla keinoin, joskin eihän me voida tietää, mikä sillä on geneettinen tausta yms.
 
Viimeksi muokattu:

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
No 71-vuotiaaksi asti elävä mies ei nyt niin kamalan lyhytikäinen minusta ole.

Mikäs se suomalaisten miesten keski-ikä nyt olikaan? 75 vuotta?

Mutta körssinveto tauotta selittää Speden sydäntaudit, eipä siihen selityksiä tarvitse ruuasta hakea.
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Facts and ideas from anywhere

No one has produced atherosclerosis experimentally by increasing the arterial blood pressure or glucose levels or by blowing smoke in the faces of rabbits their entire lifetime or by stressing these animals. The only way to produce atherosclerosis experimentally is by feeding high-cholesterol and/or high-saturated-fat diets to herbivores.
A second factor is the introduction and propagation of the thesis that atherosclerosis is an inflammatory disease (15). Yes, a few mononuclear cells are regularly seen in experimentally produced atherosclerotic plaques but not commonly in plaques of patients with fatal coronary disease or in plaques excised by endarterectomy (16, 17). And, yes, some blood inflammatory markers are commonly elevated in persons with atherosclerotic events. But, many patients have atherosclerotic events when the high-sensitivity (hs) C-reactive protein (CRP) is normal (<1 mg/dL), and patients with the highest levels of hs-CRP (e.g., rheumatoid arthritis, systemic lupus erythematosus) have only a slightly higher frequency of atherosclerotic events than do others of similar age and sex with normal or near-normal hs-CRP levels. The same principle, however, does not apply to cholesterol. The patients with the highest serum levels of total and LDL cholesterol, namely those patients with homozygous familial hypercholesterolemia, have an incredibly high frequency of atherosclerotic events, and they have them at very young ages—teenage years (18). And patients with the next highest serum LDL cholesterol levels, namely those with heterozygous familial hypercholesterolemia, have atherosclerotic events often in their 30s and 40s.
The lower the LDL cholesterol the better, and this principle has been established repeatedly despite the voices of the anticholesterol, antistatin fallacy mongers! It's the cholesterol, stupid!
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Joo, kaikesta muusta tietenkin johtuu Speden kuolema paitsi ei lainkaan järkyttävästä kovan rasvan mättämisestä. :rofl:

Ei hoikkuus ja viinattomuus korkealta kolelta pelasta.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Jos olisin kaniini, niin olisin kyllä huolissani rasva-asioita tuon perusteella.



Joo, kaikesta muusta tietenkin johtuu paitsi ei lainkaan järkyttävästä kovan rasvan mättämisestä. :rofl:

Ei hoikkuus ja viinattomuus korekalta kolelta pelasta.
Meinaat, että kestää vetää 2-4 askia norttia päivässä, jos elää jänönruuilla?
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Meinaat, että kestää vetää 2-4 askia norttia päivässä, jos elää jänönruuilla?
Voi saada keuhkosyövän tai muuta ikävää, sydänkohtausta/sepelvaltimotautia tuskin. Ateroskleroosia ei vaan saa aikaiseksi pelkillä norteilla, jos kolet on matalat.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Voi saada keuhkosyövän tai muuta ikävää, sydänkohtausta/sepelvaltimotautia tuskin. Ateroskleroosia ei vaan saa aikaiseksi pelkillä norteilla, jos kolet on matalat.
Noista vaihtoehdoista valitsen sydärin. Kiitos vaan.
 

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
Mutta körssinveto tauotta selittää Speden sydäntaudit, eipä siihen selityksiä tarvitse ruuasta hakea.
Tutkimusten mukaan Speden ruokavalio aiheuttaa juuri sitä mikä Spedellekin tapahtui, eli ennenaikaisen kuoleman. (Okei, 71-vuotias ei varsinaisesti ole enää nuori, mutta nykyaikana kyllä eletään huomattavasti vanhemmiksikin. Eikä 71-vuotiasta oikeastaan voi pitää edes vanhuksena tänä päivänä.)

Tottakai runsas tupakointi oli asiaa edistävä asianhaara, ja ehkä merkittävin yksittäinen ongelma, mutta ei silti sovi väheksyä ravinnon merkitystä.

Ja yksi iso ongelma oli tietysti se, ettei mies suostunut edes käymään lääkärissä.

Nämä asiat yhdessä edistivät Speden terveyden romahtamista. Fiksu mies, mutta ei niin fiksu, että olisi älynnyt pitää itsestään huolta.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
371
No 71-vuotiaaksi asti elävä mies ei nyt niin kamalan lyhytikäinen minusta ole.

Mikäs se suomalaisten miesten keski-ikä nyt olikaan? 75 vuotta?

Mutta körssinveto tauotta selittää Speden sydäntaudit, eipä siihen selityksiä tarvitse ruuasta hakea.
Ei se nyt ihan noinkaan mene.



Vaikka ruokavaliomme on muuttunut viimeisen kahden kymmenen vuoden aikana terveellisemmäksi, ruokavalio on edelleen suurin tautitaakkaa aiheuttava riskitekijä.

http://www.pronutritionist.net/2015/10/naissa-ravintotekijoissa-meilla-on-eniten-parannettavaa/
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Sydänkohtaus on vielä enemmän kolesterolisairaus kuin vaikka aivoinfarkti. Nuo muut riskitekijät tulee silloin vahvemmin mukaan, kun liikutaan korkeilla länsimaisilla kolesterolitasoilla. Jos kolesteroli tiputetaan ihannearvoihin jo nuorena, niin muut tekijät ei saa sepelvaltimoita tukkoon, vaikka ne nopeuttaa tukkeutumista korkeilla kolesterolitasoilla ja lisää riskiä tukosten syntymiseen plakkiutuneissa valtimoissa.
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Ei se nyt ihan noinkaan mene.



Vaikka ruokavaliomme on muuttunut viimeisen kahden kymmenen vuoden aikana terveellisemmäksi, ruokavalio on edelleen suurin tautitaakkaa aiheuttava riskitekijä.

Näissä ravintotekijöissä meillä on eniten parannettavaa. - PRONUTRITIONIST
Kummallinen taulukko, missä suuri osa pylväistä tulee nimenomaan ruokavalion kautta. Sitten kuitenkin vielä laitettu erillinen ruokavalio-pylväs.

Tässä on käytetty vähän samanlaista epälogiikkaa kuin siinä meijeriteollisuuden rahoittamassa Siri-Tarinon meta-analyysissä, missä oli vakioitu kolesterolin suhteen tutkimuksia.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Tuon blogin kirjoittaja on juuri puhdas ravintotieteilijä(ei kuitenkaan tohtoritasoa, eikä ole tutkija vaan ravintoterapeutti) vailla lääketieteellistä koulutusta. Hän on väheksynyt kolesterolin merkitystä kirjoituksissaan. Aikanaan karppausbuumin aikana hän oli telkkarissakin karppaajien leirissä. Lisäksi hän on saanut Valiolta rahaa. :)
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 979
Tuon blogin kirjoittaja on juuri puhdas ravintotieteilijä(ei kuitenkaan tohtoritasoa, eikä ole tutkija vaan ravintoterapeutti) vailla lääketieteellistä koulutusta. Hän on väheksynyt kolesterolin merkitystä kirjoituksissaan. Aikanaan karppausbuumin aikana hän oli telkkarissakin karppaajien leirissä. Lisäksi hän on saanut Valiolta rahaa. :)
Laatikainen on yksi asiallisimmista asiantuntijoista Suomessa. Eikä hän ole karppaajien leirissä. Ennemmin tieteen puolestapuhuja. Laatikainen sai 1500€ stipendin Valiolta (oliko vuonna 2011)korkeatasoisesta blogistaan. Tuskin tekee hänestä puolueellista...

Antidootti löytyy Suomalaiset bloggaajat joita itse seuraan. Heillä on säännöt, joiden puitteissa kirjoittelevat ja ottavat kantaa asioihin: säännöt. Todella laadukkaita kirjoittajia ilman vöyhötystä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
322
Laatikainen on yksi asiallisimmista asiantuntijoista Suomessa. Eikä hän ole karppaajien leirissä. Ennemmin tieteen puolestapuhuja. Laatikainen sai 1500€ stipendin Valiolta korkeatasoisesta blogistaan. Tuskin tekee hänestä puolueellista...

Antidootti löytyy Suomalaiset bloggaajat joita itse seuraan. Heillä on säännöt, joiden puitteissa kirjoittelevat ja ottavat kantaa asioihin: säännöt. Todella laadukkaita kirjoittajia ilman vöyhötystä.
Ei hän ole parasta asiantuntemusta. Toki käytöstavoiltaan hän on hyvä ja pyrkii miellyttämään kaikkia.(myy ravitsemusterapeutin palvelujaan, omaa myös MBA-tutkinnon)

Karppausbuumin aikoihin hän pyrki kyllä karppaajien suosioon ja oli TV-ohjelmissa edustamassa karppaajia, vaikka toki hän on paljon parempi kuin joku Antti Heikkilä.
 

viskiritari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.04.2017
Viestejä
523
Tinnitus Timo Jutilan korvassa paljasti valtimotukoksen kaulassa.
Suomen tunnetuimpiin jääkiekkoilijoihin lukeutuva Timo Jutila kertoo Mika Saukkosenkirjoittamassa elämäkertakirjassa Juti(Docendo) leikkauksesta, joka pelasti entisen puolustajan elämän.

Jutila kuvailee kirjassa, kuinka hänen vasen korvansa oli alkanut soida loppuvuodesta 2014 niin rajusti, ettei nukkumisesta tullut mitään.

Seuraavana vuonna oireet pahenivat entisestään. Kun Jutila hakeutui lopulta lääkäriin, kaulan vasemmalta puolelta tehtiin ikävä löydös: valtimotukos.

Leikkaus tehtiin viime vuoden keväällä.

Operaatio oli pitkä: kova kalkkeuma osoittautuikin koteloituneeksi hyytymäksi. Leikkauksen keston piti olla kaksi tuntia, mutta se venyi kuudeksi tunniksi.

Leikkauksen jälkeen leikkaavan lääkärin raportti ei ollut kaunista kuultavaa: Jutilan vasemman puolen kolmesta päävaltimosta keskimmäisessä oli 75 prosentin tukos.

Jos hyytymä olisi lähtenyt liikkeelle leikkauksessa, Jutilan peli olisi ollut todennäköisesti pelattu.

– Kyllähän fakta on se, että tolla operaatiolla, mitä mulle tehtiin, niin se anto mulle jatkoajan, Jutila sanoo kirjassa.

Leikkauksesta muistuttaa nyt iso arpi Jutilan kaulan seudulla.
Uutuuskirja kertoo, mistä valtava arpi ilmestyi Timo Jutilan kaulaan viime vuonna

Ajatella, että tääkin jätkä on ollut ns. huippu-urheilija pari vuosikymmentä. 50-vuotiaana lähes kuoleman partaalla.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
371
Sydän- ja verisuonisairaudet, suurin tappaja Suomessa. Viime vuonna 34 % kuoli niiden johdosta.

50-vuotiaana alkaa jo ukkoa lakoamaan hyvää tahtia. Harmillista, koska sen ei tarvitse mennä niin. Kaikkia ei vaan kiinnosta, monet vähät välittää terveydestään.

Alkoholi, tupakka, ylipaino, huono ruokavalio ja liikunnan puute. Turhan tuttu tarina.
 

JormaVeitikka

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2016
Viestejä
1 453
Jutilahan on kaiken lisäksi markkinoinut huonoa elintapaansa muillekin ja jopa rekisteröinyt aiheeseen liittyvän sloganin tavaramerkiksi ("ny rillataan!").
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 256
Ajatella, että tääkin jätkä on ollut ns. huippu-urheilija pari vuosikymmentä. 50-vuotiaana lähes kuoleman partaalla.
Ei mitenkään yllättävää tutkimuksen perusteella (PA=physical activity):
White individuals who participated in 3 times the recommended PA guidelines over 25 years had higher odds of developing coronary subclinical atherosclerosis by middle age. These findings warrant further exploration, especially by race, into possible biological mechanisms for CAC risk at very high levels of PA.
http://www.mayoclinicproceedings.org/article/S0025-6196(17)30577-3/fulltext
 

viskiritari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.04.2017
Viestejä
523
Ei mitenkään yllättävää tutkimuksen perusteella (PA=physical activity):

http://www.mayoclinicproceedings.org/article/S0025-6196(17)30577-3/fulltext
Olipa todella yllättävä tutkimustulos. Tuon perusteella Navy Sealeilla on korkeampi riski sairastua ateroskleroosiin kuin Perus Pertillä, joka lenkkeilee max. sen kaks hölkkälenkkiä viikossa?

Recent studies of frequency and dose of PA have shown a U-shaped association with vascular disease risk and mortality,6, 7, 8 suggesting an attenuation of health benefits at higher PA doses above the recommended PA levels (150 minutes of moderate- vigorous-intensity PA per week).
Kyllä minulla ylittyy useinkin tuo 2,5h. Eihän siihen tarvitse kuin kolme kertaa salilla. Vai lasketaanko tuohon vain aerobinen treeni?

Tutkimuksessa osoitettu riskiraja 7,5h liikuntaa viikossa on kyllä siinä mielessä aika paljon, että tuskin normaalilla työssä käyvällä ihmisellä on aikaa saati halua tuota määrää tavoitella. Mikäköhän tuossa voisi olla taustalla se mekanismi, joka vähentää terveysvaikutuksia?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
248 214
Viestejä
4 330 849
Jäsenet
72 151
Uusin jäsen
Osimandius

Hinta.fi

Ylös Bottom