- Estetty
- #101
- Liittynyt
- 20.12.2016
- Viestejä
- 1 453
Ihmiskuntahan tyhmenee koko ajan. Siis ihan oikeasti älykkyysosamäärä pienenee ajan kuluessa, ja on nytkin pienempi kuin joitakin vuosikymmeniä sitten.
Onko riisi, peruna ja vilja mielestäsi eläin- vai kasvikunnan tuotteita? Voiko vegaani mielestäsi syödä niitä?Joku on muuten laskenut, että jos ihmisen pitäisi hankkia energiansa vaikkapa tankoparsaa rouskuttelemalla, niin sitä parsaa saisi olla syömässä joka 2. minuutti yksi tanko jotta elimistön energiatarvevaade sillä täyttyisi!
Aidot kasvisyöjät tuolla luomakunnassa vetävätkin lähes tauotta sellua naamariinsa kaiken hereilläoloaikansa.
Nää meidänkin vegaanit yms saavat todellisuudessa päivän energiat rasvoista eikä kasviksista.
lisää OT:[offtopic]
Oleellisempana pitäisin sitä, että nykyään keskimäärin tyhmemmät ihmiset hankkivat enemmän lapsia kuin keskimäärin fiksummat ihmiset.
[/offtopic]
Ja mitähän tuollainen "oikeanlainen kasvisravinto" on ja millä perusteella?Niin, mutta käytännössä kukaan ei syö pelkästään sitä parsaa, tai salaattia. Energiantarve täyttyy hyvin nopeasti myös oikeanlaisella kasvisravinnolla.
Riisi, peruna ja vilja tuskin olivat cro magnonin ihmisen ruokaa. Se on mun pointti. Mikäs sun on?Onko riisi, peruna ja vilja mielestäsi eläin- vai kasvikunnan tuotteita? Voiko vegaani mielestäsi syödä niitä?
Ne on niitä suurimpia tyypillisiä hiilarienlähteitä ihmisille.
Katsopas tästä, ja voit samantien unohtaa kaikki yleisimmät kansantaudit.Ja mitähän tuollainen "oikeanlainen kasvisravinto" on ja millä perusteella?
Mikä pointti tuossa oli? Nuo cro magnonin ihmiset elivät 10-30 vuotiaiksi?Riisi, peruna ja vilja tuskin olivat cro magnonin ihmisen ruokaa. Se on mun pointti. Mikäs sun on?
En kiitä kun perustelut tuon tärkkelyspyramidin "hyvyydelle" puuttuvat. On siellä ihan hyviäkin elementtejä, joita syön itsekin ja sitten sitä karmeinta paskaa, mitä kenenkään ei pitäisi suuhunsa laittaa.Katsopas tästä, ja voit samantien unohtaa kaikki yleisimmät kansantaudit.
Ole hyvä, ei kestä kiittää.
Sinulle on aiemmin toisen taholta jo vastattu tuosta keski-ikä teemasta. Ole hyvä ja lue se vastaus.Mikä pointti tuossa oli? Nuo cro magnonin ihmiset elivät 10-30 vuotiaiksi?
No lisää nyt se pointti miksi sitä keski-ikää ei pitäisi ottaa huomioon? Kaikille tärkeintä informaation suhteen ei ole se, että se sattuu sopimaan omiin ennakkokäsityksiin.Sinulle on aiemmin toisen taholta jo vastattu tuosta keski-ikä teemasta. Ole hyvä ja lue se vastaus.
Pointti tuossa oli, että cro magnonin ihmiset tuskin ovat kasviksista voineet saada tarvitsemaansa päivittäistä energiaa. Metsästäjä-keräilijät ovat kuitenkin olleet kohtuu fyysisesti aktiivia porukkaa. Sitä energiatarvetta ei ole millään marjanpoiminnalla täytetty.
How the Mid-Victorians Worked, Ate and DiedAnalysis of the mid-Victorian period in the U.K. reveals that life expectancy at age 5 was as good or better than exists today, and the incidence of degenerative disease was 10% of ours. Their levels of physical activity and hence calorific intakes were approximately twice ours. They had relatively little access to alcohol and tobacco; and due to their correspondingly high intake of fruits, whole grains, oily fish and vegetables, they consumed levels of micro- and phytonutrients at approximately ten times the levels considered normal today.
Ei entisaikojen liikuntamääriin ole kyllä mitään paluuta yleisesti ottaen. Siihen aikaan "harrastettiin" (no se on kyllä huono sanavalinta) runsaasti hyötyliikuntaa kaiket päivät, eikä nykyihmisellä yksinkertaisesti riitä aika eikä mielenkiinto vastaavaan määrään.En huomannut että tätä tutkimusta olisi jo ollut täällä mainittuna. Eli että 1800-luvun puolivälissä olevat ihmiset liikkuivat ja söivät tuplasti nykyiseen verrattuna ja olivat yhtä terveitä kuin nykyään ilman modernia lääketiedettä.
Eli ratkaisu olisi tehdä paljon fyysistä työtä ja syödä kalaa ja kasviksia? Hieman haastavaa ainakin IT-alalla oleville.
No, katsotaan sitä sinunkin tilannetta sitten kun ns. takuuaika on mennyt umpeen. Nuori kaverihan sinä vielä olet. Se mikä terveytesi oikeasti on nähdään siinä viiden ja kuudenkympin paikkeilla.Edit: lisätään vielä sen verran että syön todella vähän lihaa ja varmaan hieman keskivertokansalaiasta enemmän ruisleipää. Pastaakin menee kohtuu paljon eli tämänkin ketjun perusteella suht epäterveellisesti. Eineksiä en syö käytännössä ollenkaan. Olo on kuitenkin todella hyvä, veriarvot erinomaiset, en sairastele juuri ollenkaan eli ei ole tarvetta muuttaa syömisiä mihinkään suuntaan.
Ei siis vaadita noin rajua lukemaa yleensä ateroskleroosin pysäyttämiseen. Toki poikkeuksia on. Jos olet joku diabeetikko tai metabolisen oireyhtymän omaava, niin vaadittu lukema on todennäköisesti matalampi. Tuo 1,5 on sellainen lukema, että se varmaan takaa jo kaikille näillekin tapauksille stopin tukkeutumiseen.(keskivertohemmolla tuo lukema alkaa jo jopa poistaa plakkia) 1,5 vaatii useimmilla ilman lääkkeitä todella tiukkapipoista ruokavaliota, jos ylipäätään onnistuu. Lääkkeillä se taas on nykyään hyvin helppoa.Totuus on, että ateroskleroosi ei pysähdy ennen kuin LDL saadaan alle 1,5 mmol/l. Mikä ratkaisuksi? Kaikki vegaaneiksi vai kaikille statiinit kouraan?
Kalkkiplakkia on sepelvaltimoissa hyvin vähän, korkeintaan joku muutama prosentti tms. Lisäksi kalkkiplakki on kaikkein turvallisinta plakkia. Vaarallinen plakki on ns. lipidiplakkia, joka on epästabiilia ja repeytyy helposti. Tappava/vakava tukos syntyy yleensä juuri plakin repeytymästä. Kalkin hienoinen lisääntyminen kolesterolia alennettaessa on positiivinen asia, koska tautiriski alenee plakin muuttuessa stabiilimmaksi. Pieni osa plakista lähtee jopa pois, mutta suurempi osuus kolesterolilääkkeenkin vaikutuksesta tulee vanhoilla ihmisillä juuri plakin stabiloitumisen kautta.Siellä valtimoissa on kalkkiplakkia,kalkin aineenvaihdunnassa pääosassa ovat D- ja K2-vitamiinit.
Rotille varfariinilla aiheutettu kalkkeutuminen on saatu peruutettua Regression of warfarin-induced medial elastocalcinosis by high intake of vitamin K in rats. - PubMed - NCBI
Vitamin K2 Reverses Artery Hardening by 40%
Kaikkien kannattaa nyt selvittää mistä ravinnossa saa K2-vitamiinin eri fraktioita.Tähän liittyy ns ranskalainen paradoksi.
Kyseistä ainetta on kutsuttu aiemmin myös nimellä tekijä X.
Kolesteroliin ja ateroskleroosiin se ei kyllä ole, eli ruokavalio on kolesterolin osalta ainakin se ratkaisu. Et voi liikkua korkeaa kolesterolia alas.Liikunta olisi ratkaisu kaikkeen.
Pasta on hyvää kamaa, jos energiansaanti ei ole liiallista. Lihominen toki on helppoa pastaa mättämällä.Pastaakin menee kohtuu paljon eli tämänkin ketjun perusteella suht epäterveellisesti.
Totta, todellinen ero noilla on täysjyvän parempi ravintoarvo ja suurempi kuidun määrä. Imeytymisen nopeus on aikasta merkityksetön juttu.Nuo on ihan höpöpuheita nuo "hiilareiden imeytymisen hidastumiset". Jokainen diabeetikko, joka omistaa verensokerimittarin, pitäisi tietää sen. Esim. paljon markkinoidun täysjyväleivän (=jossa on sitä kuitua mukamas) vs. vehnäpullan verensokeria skyrokkaavan vaikutuksen ero on täysin minimaalinen ja lähestyy mittauksen mittausepätarkkuusvirheen suuruutta.
Sanoisin, että korkea veren kolesteroli on pitkällä aikavälillä(elinikä) varmaankin pahempi. Liiallinen syönti on tosin etenkin nykyajan vitsaus. Lyhyellä aikavälillä korkea verenpaine on tappavin, mutta se toisaalta liittyy vahvasti liialliseen syöntiin.Suurin aiheuttava ongelma on liiallinen syönti. Jos siihen joku ratkaisun keksii kannattaa samantien juosta jenkkeihin ja myydä se ratkaisu siellä.
Kaipa korkea kolesterolikin korreloi aika suoraan ylensyönnin kanssa. Lihavilla on keskimäärin varmasti korkeampi kolesteroli kuin hoikilla, mutta yksilötasolla ei välttämättä tietenkään.Sanoisin, että korkea veren kolesteroli on pitkällä aikavälillä(elinikä) varmaankin pahempi. Liiallinen syönti on tosin etenkin nykyajan vitsaus. Lyhyellä aikavälillä korkea verenpaine on tappavin, mutta se toisaalta liittyy vahvasti liialliseen syöntiin.
No, tuota maksettua propagadaahan saa lukea mm. Duodecim-lehdestä voideltujen asiantuntijoiden toimesta. PCSK9-estäjillä tulee olemaan kova hintalappu ja pitkäaikaishyödyt vielä verifioimatta. Tuloksetkaan eivät aina ole olleet niin vakuuttavia.Lukema 1,5 ei oikeastaan ole lukema, missä plakin kertyminen välttämättä alkaa. Uudella verisuonien sisäisellä kuvaustekniikalla voidaan havaita, että plakin kertyminen lakkaa keskimäärin noin lukeman 2,1 kohdalla. Tämä on hyvinkin käytännössä mahdollista saavuttaa ilman lääkkeitä. Joillain harvoilla onnekkailla ihmisillä lukemat on kuitenkin geenimutaation ansiosta todella alhaisia ruokavaliosta riippumatta.
Lukema 1,5 on siis LDL-reseptorien kyllästymisen taso. Se ei ole aivan sama asia kuin käytännön taso, missä tukkeutuminen alkaa.
Regression of coronary atherosclerosis Current Evidence and Future Perspectives (PDF Download Available)
Tuossa kuviossa on siis laitettu näitä eri kuvantamistutkimuksia jenkkien LDL-asteikolle. Y-akselilla on plakkivoluumi, minkä kertyminen lakkaa noin kohdassa vähän yli 80 eli Suomi-asteikolla noin 2,1.
Kuitenkin, jos kyseessä on vanha ihminen, jolla on jo plakkia huomattavat määrät suonissaan, niin silloin on hyötyä tavoitella todella matalia lukemia. Pieni osa plakista lähtee tällöin pois, ja pääosa plakista stabiloituu ja muuttuu vaarattomammaksi. Voi saavuttaa kymmenien prosenttien riskin alentumisen vielä eläkeikäisenäkin. Tutkimuksissa on jatkuvasti menty alaspäin LDL-arvossa, ja vielä ei sitä alarajaa ole löydetty, minkä jälkeen vanhempien plakkia huomattavasti omaavien ihmisten ei kannattaisi enää alemmaksi mennä. Uusien PCSK9-estäjien markkinoille tulon myötä tullaan mahdollisesti näkemään tutkimuksia, joissa mennää jopa 0,8 tasolle. Jos käyttää lääkkeitä, niin niitäkään ei välttämättä tarvi ottaa loppuikää: parin vuoden kuuri nuorentaa jo valtimoita hyvin, minkä jälkeen voi jatkaa vähän maltillisemmalla alennuksella.
Pastan (vehnäjauhon) syöminen on ravitsemuksellisesti suurin piirtein yhtä järkevää kuin jos söisi kidesokeria suoraan pussista. Metabolisesti ainoa ero on, että tärkkelys ei maistu makealle kuten sokeri tekee mutta elimistö pilkkoo kyllä ennätysvauhtia tuosta pastasta sinulle vereen sokeria eli kuormitusta. Mitä ei kannattaisi ottaa.Pasta on hyvää kamaa, jos energiansaanti ei ole liiallista. Lihominen toki on helppoa pastaa mättämällä.
Jälleen ongelmana on älytön tärkkelyspitoisuus. Se mitätön ravintoarvon ja kuidun lisäys kannattaa hankkia turvallisemmista lähteistä. Agraaribisneksen propagandaan ei kannata sortua. Vehnä ei ole ainakaan suomalaiseen geenipooliin kuuluvan ihmisen ravintoa.Totta, todellinen ero noilla on täysjyvän parempi ravintoarvo ja suurempi kuidun määrä. Imeytymisen nopeus on aikasta merkityksetön juttu.
Mikäs sitten selittää sen, että ihan järjettömiä määriä pastaa tankkaavat ammattipyöräilijät elävät tutkitusti merkittävästi keskiarvoa pidempään.Pastan (vehnäjauhon) syöminen on ravitsemuksellisesti suurin piirtein yhtä järkevää kuin jos söisi kidesokeria suoraan pussista. Metabolisesti ainoa ero on, että tärkkelys ei maistu makealle kuten sokeri tekee mutta elimistö pilkkoo kyllä ennätysvauhtia tuosta pastasta sinulle vereen sokeria eli kuormitusta. Mitä ei kannattaisi ottaa.
Haluatko perustella tätä väitettä?Kolesteroliin ja ateroskleroosiin se ei kyllä ole, eli ruokavalio on kolesterolin osalta ainakin se ratkaisu. Et voi liikkua korkeaa kolesterolia alas.
Kestävyystyyppinen liikunta - joko vapaa-aikana, kotiaskareissa tai työmatkoilla - on yksi harvoja keinoja veren HDL-kolesterolin pitoisuuden suurentamiseksi. Liikunta suurentaa veren HDL-kolesterolia keskimäärin 5 % sekä pienentää triglyseridejä 4 % ja LDL-kolesterolia 5 %.
Liikuntaharjoittelulla on veren lipoproteiineihin edullisia, sepelvaltimotautivaaraa vähentäviä vaikutuksia, joita ei aina voida saavuttaa pelkällä vähärasvaisella ruokavaliolla tai lääkkeilläkään.
Ylensyönti voi kyllä auheuttaa sitä, mutta vielä tehokkaammin nimenomaan ravinnon laatu aiheuttaa sitä. Korkea kolesteroli on helppo saavuttaa hyvinkin hoikkana, ja toisaalta kolesteroli voi olla matala pulleallakin.Kaipa korkea kolesterolikin korreloi aika suoraan ylensyönnin kanssa. Lihavilla on keskimäärin varmasti korkeampi kolesteroli kuin hoikilla, mutta yksilötasolla ei välttämättä tietenkään.
Joka ikinen markkinoilla ollut LDL:ää alentava lääke on lopulta osoittautunut verisuonitautia ehkäiseväksi ja vieläpä suoraan verrannollisesti siihen, kuinka paljon LDL alenee. Etsetimibi(ei ole statiini) oli pitkään kiistanalainen, kunnes siitäkin tehtiin tarpeeksi vahvat kokeet. Millä tavalla PCSK9-tulokset ei ole olleet vakuuttavia? Ne on melkoisen tehokkaita alentamaan LDL:ää.No, tuota maksettua propagadaahan saa lukea mm. Duodecim-lehdestä voideltujen asiantuntijoiden toimesta. PCSK9-estäjillä tulee olemaan kova hintalappu ja pitkäaikaishyödyt vielä verifioimatta. Tuloksetkaan eivät aina ole olleet niin vakuuttavia.
Käyttöaihe saattapikin rajoittua sellaisiin, joilla LDL on geneettisistä syitä tavattoman korkealla. Näitä ei väestöstä montaa prosenttia ole. Muilla hyödyt jäänevät muiden statiinien tapaan vaatimattomiksi: Insidenttien määrä laskee pyöritysvirheen verran (tyyliin 0.4%) ja potilaiden elämänlaatu suorastaan romahtaa.
Sorry, Praluent: Sanofi, Regeneron's PCSK9 med misses boat on early outcomes data boost | FiercePharma
Mistähän syystä nuo lääketehtaat eivät tutki tarkemmin LDL-kolestrolin partikkelikokoja noissa tutkimuksissaan? Pilaisiko se statiinibisneksen, jos tutkisi? Kuitenkin Kraussin mukaan LDL:n partikkelikoko on se juju eikä pelkkä LDL:n tasoon tuijottaminen.
Osaakos joku sanoa miksi tämän havainnon (ja monien muiden vastaavien) mukaan sydänkohtauksen vuoksi ensiapua saaneiden veren LDL-pitoisuudet eivät välttämättä ole kovin korkeat? Päällä oleva lääkityskään ei anomaliaa selitä koska osa jätti nappinsa ottamatta.
Ihanko muuten tuota statiinipropagandaa varten loit @ghost gunner tuon nickisi?
Pastan (vehnäjauhon) syöminen on ravitsemuksellisesti suurin piirtein yhtä järkevää kuin jos söisi kidesokeria suoraan pussista. Metabolisesti ainoa ero on, että tärkkelys ei maistu makealle kuten sokeri tekee mutta elimistö pilkkoo kyllä ennätysvauhtia tuosta pastasta sinulle vereen sokeria eli kuormitusta. Mitä ei kannattaisi ottaa.
Jälleen ongelmana on älytön tärkkelyspitoisuus. Se mitätön ravintoarvon ja kuidun lisäys kannattaa hankkia turvallisemmista lähteistä. Agraaribisneksen propagandaan ei kannata sortua. Vehnä ei ole ainakaan suomalaiseen geenipooliin kuuluvan ihmisen ravintoa.
Juu, se pienentää hieman LDL:ää, mutta viidellä prosentilla ei vielä kuuhun mennä. HDL-kolesterolin nostamisen hyödyt taas on nykytiedon mukaan hyvinkin kyseenalaisia. HDL ja triglyt on enemmän merkkejä mahdollisista ongelmista(esim. metabolinen oireyhtymä) kuin ongelmia sinällään. Triglyt ei pomppaa LDL:n tavoin valtimon seinämään, eikä kohonnut HDL auta, jos LDL nousee samalla.Haluatko perustella tätä väitettä?
Missä tuollaista on tutkittu?Mikäs sitten selittää sen, että ihan järjettömiä määriä pastaa tankkaavat ammattipyöräilijät elävät tutkitusti merkittävästi keskiarvoa pidempään.
Okei, kiitos tuosta aivopieraisuista. Kraussin leimaaminen Toloseksi ja soopan puhujaksi paljasti ainakin minulle, että olen ilmiselvästi trollin kanssa tekemisissä elikkä ignore-listalle pääsit. Kuka palstalainen sitten liekin rekisteröi itsellensä kolestrolitrollaus-nickin vastikään.Toi Kraussi on vähän asiallisempi versio Tohtori Tolosesta. Puhuu soopaa, vaikka ei aivan yhtä paljon.
Ei se ole Tolonen. Sillä on kyllä kannuksia, mutta myös osittain kyseenalaisesta henkilöstä on kyse. Näitä on muutama muukin vähän vastaava henkilö maailmassa mutta ei kovin montaa. En tosin ole hirveän syvällisesti perehtynyt hänen väitteisiinsä. Partikkelikoko on ihan oikea pointti, mutta ei se ole kolesterolin kanssa mitenkään ristiriidassa. Turha kuvitella, että itsellä olisi sellaiset partikkelit, että korkea kolesteroli ei aiheuttaisi sairautta.Okei, kiitos tuosta aivopieraisuista. Kraussin leimaaminen Toloiseksi ja soopan puhujaksi paljasti ainakin minulle, että olen ilmiselvästi trollin kanssa tekemisissä elikkä ignore-listalle pääsit.
Jos seuraa ravitsemuskeskustelua, jutun taustalta paljastuu tuttuja nimiä. Aseem Malhotra on englantilainen julkkiskardiologi, joka on tuon tuostakin TV:ssä esittelemässä valtavirrasta poikkeavia näkemyksiään. Hän mainostaa vähähiilihydraattista ruokavaliota ja julkaisee säännöllisesti eri lehdissä mielipidekirjoituksia, missä on aina sama viesti: hiilihydraatit ovat pahasta, rasva hyvästä. Oma kokemukseni Malhotrasta on se, että hän esittää paitsi pohjattoman typeriä väittämiä, hän ei myöskään ole lainkaan kykeneväinen keskustelemaan niistä kriittisesti. Olen yrittänyt Twitterissä useita kertoja. Toinen nimi, Robert Lustig, on myös tuttu samoista piireistä. Hän on kirjoittanut pari karppauskirjaa, missä viesti on sama kuin Malhotralla. Lustig nousi tietoisuuteeni muutamia vuosia sitten suurena hedelmäsokerin eli fruktoosin demonisoijana.
Dr Krauss on valittu yhdeksi Amerikan pätevimmistä lääkäreistä, hän on yksi alkuperäisimpiä kolestrolin tutkijoita maailmassa (hän aikoinaan ensimmäisenä maailmassa tutki kolestrolin ja sydänsairauksien yhteyttä jne)Ei se ole Tolonen. Sillä on kyllä kannuksia, mutta myös osittain kyseenalaisesta henkilöstä on kyse. Näitä on muutama muukin vähän vastaava henkilö maailmassa mutta ei kovin montaa. En tosin ole hirveän syvällisesti perehtynyt hänen väitteisiinsä. Partikkelikoko on ihan oikea pointti, mutta ei se ole kolesterolin kanssa mitenkään ristiriidassa. Turha kuvitella, että itsellä olisi sellaiset partikkelit, että korkea kolesteroli ei aiheuttaisi sairautta.
Itse olet hupiukko. Mulle ihan sama mitä sinä yrität räksyttää. Sinnepä vaan näyttivat saavan tieteellisen kirjoituksensa korkeatasoiseen vertaisarvioituun lääketieteelliseen julkaisuun. Ei sinne "hupiukot" saa läpi kirjoituksiaan. Noissa on esikarsinta ja kova onkin.Toi Ravnskov on vielä pahempi hupiukko kuin Tolonen. Se on maailmankuulu hörhö, vaikka silläkin on oikea lääkärintutkinto.
Ei se ole mikään Amerikan pätevin lääkäri. On paljon isompia nimiä tällä alalla.Dr Krauss on valittu yhdeksi Amerikan pätevimmistä lääkäreistä, hän on yksi alkuperäisimpiä kolestrolin tutkijoita maailmassa (hän aikoinaan ensimmäisenä maailmassa tutki kolestrolin ja sydänsairauksien yhteyttä jne)
Sopii katsoa hänen meriittilistojaan ja mitä hän tutkii. Hän on siis tutkija, ei mikään lisäravinnekauppias tai TV-shop-tohtori. Krauss ei tienaa puheillaan mitään.
Hän ei todellakaan ole mikään "Tolonen".
Kiitos riittää sinun trollauksesi.
Ravnskoviin verrattuna Kraussi varmasti melko asiallinen kuitenkin. Ravnskov on ihan huuhaa-tapaus. Eläkkeellä oleva lääkäri.Itse olet hupiukko.
Ne kalliita tutkimuksia ja vaikeitakin käytännössä ylläpitää. Ei niitä turhaa pyöritellä. Kraussi olisi vielä ollut ihan ok, mutta nyt alat suoltaa tuota Ravnskovin juttua, niin niihin on turha lähteä edes vastaamaan.Statiinitutkimukset pidetään lyhyinä, jolloin kaikkein vakavimmat haittavaikutukset kuten syöpä eivät tule kunnolla esiin.
Äsken Krauss ei ollut ok EVVK, kunhan postaan vähän vastapainoa sun yksipuoliselle propagandalle. Sehän on selvä, että lääketehtailla on miljardien dollareiden voimalla tässä Goljat asema. Se, joka sanoo statiineja vastaan, harvoin hyötyy siitä itse mitenkään ja on siis David. Siksipä kriitikot ja järjen äänet ovat harvassa tässä asiassa. Onneksi heitä kuitenkin on.Ne kalliita tutkimuksia ja vaikeitakin käytännössä ylläpitää. Ei niitä turhaa pyöritellä. Kraussi olisi vielä ollut ihan ok, mutta nyt alat suoltaa tuota Ravnskovin juttua, niin niihin on turha lähteä edes vastaamaan.
Ei se olekaan täysin ok, mutta olisi vielä mennyt läpi tietyin varauksin. Tuo Ravnskov on sitten ihan eri kaliiberin tyyppi kolesterolidenialismissa.Äsken Krauss ei ollut ok EVVK, kunhan postaan vähän vastapainoa sun yksipuoliselle propagandalle. Sehän on selvä, että lääketehtailla on miljardien dollareiden voimalla tässä Goljat asema. Se, joka sanoo statiineja vastaan, harvoin hyötyy siitä itse mitenkään ja on siis David. Siksipä kriitikot ja järjen äänet ovat harvassa tässä asiassa. Onneksi heitä kuitenkin on.
Kun kirjoittajan oma asiantuntemus on tällä tasolla, suosittelen noudattamaan niitä virallisia ohjeita ja lopettamaan itsenäisen "asioiden selvittelemisen". Johtaa parempaan lopputulokseen.Tuota warfariiniä (lääkekauppanimellä Marevan ym.) annetaan muuten sydänpotilaille, joille on tehty pallolaajennus....hyvää mömmöä kun samalla ahtauttaa lisää niitä valtimonseinämiä.
Yrität epätoisesti kääntää keskustelua henkilöista keskustelemiseksi kun pitäisi puhua tieteestä. Tieteessä on loppujen lopuksi se ja sama vaikka olisit akuankka. Vain asialla on merkitystä.Ei se olekaan täysin ok, mutta olisi vielä mennyt läpi tietyin varauksin. Tuo Ravnskov on sitten ihan eri kaliiberin tyyppi kolesterolidenialismissa.