Täällä on nyt liittymä aktivoituna ja toimii mutta pikkuisen ihmettelen noita nopeuksia mutta en nyt
tiedä johtuuko omista tekemistä tai vehkeistä mutta en nyt pääse oikein lähellekään luvattua nopeutta.
Miten muilla on lähtenyt homma käyntiin eli onko nopeudet olleet sitä mitä pitääkin ja kyseessä
minulla siis 1000m L liittymä.
Heti kun sain ensimmäisen reitittimen iskettyä kaapelilla seinään kiinni sain kännykällä mitattua
jotain 600mbps nopeuksia mutta enää ei löydy semmoisia vaikka puhelin on puolen metrin päässä
purkista vaan ovat jotain 300mbps.
Olen laittanut siten että yksi reititin on kaapelilla kiinni seinässä ja kahteen seuraavaan on näköyhteys
alle 10m päässä ja viimeisestä piuha pöytäkoneeseen jossa nopeudet ovat pyörineen 180/300mbps huiteilla, ja lataus siis ensin ja upload on ollu koko ajan korkeampi.
Ja äsken vetäsin pöytäkoneelta piuhan(20m cat5) suoraan seinään ja näytti semmoisia 220dawn/up430mbps lukemia.
Voiko tuo vanha piuha olla jarruna tai vanha pöytäkone kun tuntuisi että suoraan seinästä antaa
täydet ja ei pysty muuten testaamaan kun ei ole muita vehkeitä ja tämä on tällaista hakuammuntaa
etten itse ole tyrinyt ennenkuin alan Valoon puoleen kääntymään.
Ensimmäinen reititin, se ilmeisesti jokin "kevyt" WiFi palomuurireititin, ja puhelimella testaat WiFillä.
Gigabitin yhteys vaatii palomuuri reittimeltä jo enemmän tai vähemmän paukkuja, riippuen palomuurin ominaisuuksista, tavasta toimia, jo pelkkä NAT voi kyykätä, koti kyvykkäässäkin todellaiso merkitys onko NAT rautapohjainen vai ohjelmisto. Eli sen reititinpuolen kyvyt vaikuttaa siihen netin suorituskykyyn piuhayhteksissäkin.
Wifi voi olla pullonkaula, ja jos Wifillä 600mbit/s hyötydatavauhtiin pääsee, niin se on hyvin, ja kotikäytössä riittää pitkälle varsinkin jos kiinteät laitteet piuhalla. Jos käyttöpaikka on erämökki, niin naapurit ei häiritse, mutta automaattisilla asetuksilla, omat laitteet ja se mitä konfikuraatioita laite toteuttaa voi aiheuttaa vaihtelua enemmän tai vähemmän, lisäksi uudelleen käynnistykset voi johtaa uusiin arvontoihin. Jos ja kun kaksitaajuus tukari, niin myös se millä bandillä asiakaslaite sattunut yhdistyyn testi hetkellä.
Seuraavat reitittimet, tekstisi tuo mieleen että tarkoitat jotain Wifi purkkeja, mahdollista toisia WiFireittimiä, niin siten menee jo aika sekavaksi toteutukseksi. Jos ne ilmeisesti kytketty tuohon ensimmäiseen reittimeen, niin toisen reittimen perään kytketyn laitteen liikenne menee sitten molempien työstön läpi. vaikka olisi piuhalla. Mutta tekstistä saa mielikuvan että toiset reittimet ehkä WiFi yhteydessä ensimmäiseen reittimeen, eli pullonkauloja myös ensimmäisen Wifi yhteys, sen toisen lisäksi. iso merkitys kanavien jakamisella, ettei päälekkäin. Mutta jos WiFillä, niin iso epäilys että toiset reittimet ovat jotain WiFi toistimia, joka pahimillaan tarkoittaa sitä että toistin käyttää omassa verkossa samoja kanavia kuin yhteydessä edelliseen WiFi verkkoon, tästä seuraa se että siellä odotellaan vuoroja. langatoman kotiverkon suorityskyky romahtaa.
Jos tarkoitat että sinulla joku "mesh" termillä markkinoitu sarja, niin tyypillisesti ei niin paha kuin tuo edellisen kappaleen viimeinen kuvailu, se orja tukarin yhteys isäntään/edelliseen noissa yleensä tapahtuu eri kanavilla kuin sen orjan luomaverkko. Jos tukareita ei voi kytkeä kotiverkkoon piuhalla, niin tärkein juttu on se että orja tukari on isäntään nähden sijoitettu hyvän isäntäverkon alueella, sen jälkeen sitten niitä asetus optimointeja, tosin mesh markkinoinnin idea että saman tuoteperheen laitteen automaattisesti arpoo kohtuu toimivat jutut. Jos SSID (verkon nimi) on kaikissa sama, niin hyvät osaa ohjata asiakkaita sopiviin, jos nimet on eri, voi olla kankeaa.
Miten muilla on lähtenyt homma käyntiin eli onko nopeudet olleet sitä mitä pitääkin ja kyseessä
minulla siis 1000m L liittymä.
Jos yhteyden nopeusluokka askarruttaa, epäilet ettei ole sitä mitä myyty/laskutettu, niin testaa sitä sen ensimmäisen reittimen perästä, kun muut laitteet kytketty pois verkosta. Jos Wifillä ei riitä paukut, niin kokeile testaa piuhalla. Jos silläkään en saavuta n 900 testivauhteja kotimaan vahvoihin kohteisiin (Yleensä Espoon suunnan isot toimijat ripeitä, ja jos omalla operaattorilla testipalvelin, niin kokeile sitä)
Jos edelleen jää vajaaksi, niin miettiä pullonkaulaa, se noilla liittymillä usein se kotireitin, jos sen säätiminen ei ole hallussa, niin jäljelle jää sitten suoraan operaattorin nettiportista testaaminen, ennekuin siihen mitään tietokonetta kytket, niin varmista tietokoneen päivitykset, palomuurit jne on ajantasalla, jos ja kun Valoon netti, niin oletuksen se IPv4 putki ei ole ihan suora avoin netti, vaan välissä operaattorin NAT haittaa liikennettä.
Toki tuostakin voi vauhdit jäädä vajaaksi, ihan omasta laitteistoista ja testitavasta johtuen