Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Taitaa olla aika liukuva käsite se kuka saa pistää rakennekuvia ja kuka ei. Eiköhän sopivan suuntautumisen valinneella koneinsinööriltäkin löydy riittävä osaaminen laskelmien tekemiseen ja kuvien piirtämiseen.
Panostajan tutkintoa en omaa, mutta en verran monta rakentamiseen liittyvää blogia on tullut viime aikoina luettua, että olen ymmärtänyt että ammattitaitoinen panostaja osaa hoitaa työnsä niin ettei tontille hänen jälkeensä tarvitse murskaa tilata.
Kummalla on perusasiat hakusessa, jos sanot että isoja kenttiä ei tarvitse täkätä jos on asutusta lähellä?
Mitäs olette mieltä hirsitaloista? Käytiin tänään vilkaisemassa yhtä vielä rakenteilla olevaa hirsitaloa. Tämä oli siis ihan perinteistä hirttä, ei mitään lamellihirttä.
Mitäs olette mieltä hirsitaloista?
Kesämökki tai grillikatos, ei asuintalo.
Tosin totta on että hirsi mielletään nykyään enemmän mökkien rakennusmateriaaliksi.
Niin tekniseltä kuin esteettiseltä näkökannalta hirsimökki on sama kuin savimaja, jäänne ajalta joka on parempi jättää mustavalkovalokuviin. Jos ei ota näin äärimmäistä asennetta niin kyllä minä silti sitä mieltä olen ettei hirsi talon rakennusmateriaaliksi sovi, mutta mielipidettähän sitä kysyttiinkin. Toiset tykkää.
Lamellihirrestä tehty omakotilato ei häviä kappaletavarasta tehdylle talolle energiatehokkuudessa ollenkaan.Kesämökki tai grillikatos, ei asuintalo.
Ennemmin asun hirsitalossa missä paistaa päivä hirsien välistä, kuin nykyaikaisessa muovipussissa, missä seinät on metrin paksuiset ja rakennusvirheitä on joka nurkassa. Tämä siis oma mielipide. Ja me olemme päätyneet jo hirteen .
Jottei totuus vääristyisi, nii todettakoon että Suomessa on tuhansia samanlaisia kuin minä: asumme tyytyväisinä pullotaloissamme. Emmekä mihinkään muuhun vaihtaisi. Emme ainakaan hirsimökkiin.
Hirsimökki kelpaa korkeintaan vapaa-ajanasunnoksi.
Keskustelu on muuten mielestäni liikaa rakenteissa. Sanoin tämän tuolla Home Sweet Home ketjussa, mutta pätee kyllä tännekin. Oikeasti enemmän huomiota kannattaisi kiinnittää toteutuksen laatuun kuin rakenteisiin.
Pakko sitä ilmanvaihtoa rööriä pitkin on olla hirsitalossakin tai se homehtuu käsiin. Niinkin on muuten käynyt kun jotkut tolvanat eivät ole käsittäneet, ettei se hirsikään kaikkea kestä. Ovat homehduttaneet uudehkon hirsitalonsa.
Meillä on ilmanvaihto: Korkea piippu taivasta kohden. Pelti piipusta auki ja vaihtuu sisäilma.
Huolto: kerran vuodessa nuohooja. Ei tarvitse stressata ilmanvaihtokojeiden toimintaa.
Toki saunatiloista myös löytyy sitä rööriä. Pitkällä putkella nekin.
Pitänee varmaan kysyä tarjous myös hirsitalosta sitten kun asia on ajankohtainen. Selviääpähän ainakin hintaero tavan taloon nähden.
Laita nyt ihmeessä pohja tänne näytille niin voidaan kommentoida ja korjailla jos jotain omituista löytyy?
Ilmeisesti sitä olette ainakin melko antaumuksella suunnitelleet
Kysyin että miten kuvassa olevien vesiputkien ja suojaputkien väli on tukittu? Sinnehän vesi näytti hänen esittämässä kuvassa menevän vapaasti sisään.
Miten 135 neliöön ei mahdu kahta vessaa? Tuo pöntön tunkeminen pesuhuoneeseen on kyllä jotenkin käsittämätöntä...
Miten 135 neliöön ei mahdu kahta vessaa? Tuo pöntön tunkeminen pesuhuoneeseen on kyllä jotenkin käsittämätöntä...
Miten 135 neliöön ei mahdu kahta vessaa? Tuo pöntön tunkeminen pesuhuoneeseen on kyllä jotenkin käsittämätöntä...
En noita kuvista osaa lukea minkälainen leivinuuni/takka hässäkkä sinne on suunniteltu, mutta samaan molemmat ehdottomasti jos on vaan mahdollista
Onhan aika monessa uudiskohteessa sama ratkaisu, säästää neliöitä kun ei tarvitse vielä yhtä ylimääräistä märkätilaa tehdä. Eikä tuolla vessassa nyt niin kauaa viihdytä.
Onko vessa pakko olla lain mukaan märkätila? Jos ei ole suihkua, ammetta tai pesukoneliitäntöjä?Onhan aika monessa uudiskohteessa sama ratkaisu, säästää neliöitä kun ei tarvitse vielä yhtä ylimääräistä märkätilaa tehdä. Eikä tuolla vessassa nyt niin kauaa viihdytä.
Epäilen vahvasti...Onko vessa pakko olla lain mukaan märkätila? Jos ei ole suihkua, ammetta tai pesukoneliitäntöjä?
Kyllähän noita paljon näkee, mutta itse en ymmärrä sitä ratkaisua. Mielipiteitä on toki monia, mutta minä en ostaisi/rakentaisi taloa, jossa wc-pönttö on pesuhuoneessa. Tuntuu myös vähän köyhän miehen ratkaisulta tyyliin "ei ollut varaa rakentaa oikeaa vessaa niin laitettiin se suihkutilaan".
Toki jos itse tykkää, niin siitä vaan.
Juuri noin. Sanotaan, että suunnitteluun kannattaa käyttää vuosi, rakentamiseen vuosi ja käyttöönottoon ja pihatöihin ym. kolmas vuosi.
Ihan hyvän näköiset pohjat, muutama kommentti:
- vaatehuoneeseen ehkä hyvä olla toinen ovi suoraan tupakeittiöstä, lyhentää matkaa makkareista, ei tartte olla ysikymppinen ovi, seiskakin menee rak.valvonnasta läpi - tai laita seitenkymppinen KHH:n päin ja ysikympinen köksään - näin säästät kaappilinjatilaa KHH:ssa , jossa sulla kumminkin tulee olemaan pula tilasta kun tunget sinne "kaikki", talotekniikan laitteita myöden.
- sauna ja märkätilat erota kuorimuurauksella ilmaraon kera varsinkin ulkoseinästä, muuten teet riskirakenteen itelles
- saunassa on näemmä savuhormi, tulee aika kauas lappeelle, savupiipusta tulee pitkä töröttäjä katosta läpi jne, koitas miettiä tuota märkäpäätä uusiksi jos saisit savupiipun lähemmäs harjalinjaa
- leivinuunin paikka erinomainen, tosin et tuu sitä nykytalossa käyttämään kumminkaan mihinkään joten älä tee, laita vain varaus sille, rakennusaikana muuraa piippu ja vahvista pohjat, jätät kumminkin leivinuunin tekemättä kun huomaat mitä tarkoitan ja tonneja säästyy, voihan siihen sitten laittaa vaikka puuhellan (joka on halpa ja käytännöllisempi ellei emäntä ole sitten joku Jaakko Kolmosen naisinkarnaatio)
- mites keittiössä on vesipisteet, liedet, apk ja tiskikoneet sijoiteltu? keittiö on kodin tärkein tila
- KHH, K ja ulkotiloista puuttuu vesipisteet ym
- KHH:een lisää kura-allas + vesipiste
- saunassa jättäisin seläntaakse tulevan ikkunan tekemättä
- PH:ssa käsienpesuallas turhake, siirrä KHH:n isoksi rst-altaaksi vesipisteineen, kädet voi pestä siellä ellei ole saunassa, jolloin ne pestään suihkussa
- minnes talotekniikka on tarkoitus sijoittaa?
- leivin-uuni takoista löytyy sellaisiakin settejä, että takka on toisella puolella, leivinuuni toisessa- saatte tilaa vähän tiivistettyä
- funtsi joku paikka polttopuille tulisijojen viereen
-makuuhuoneisiin kannattaa piirtää vuoteet, työpöydät, tuolit , säilytyskaapit mittakaavassa, jotta näkee mahtuvatko ja paljonko jää vapaata tilaa
- ilmanvaihtokone ja sähkötaulu KHH tai vaatehuone. Muuta ei taida tulla.
Hyvältä näyttää, ei tyhmiä kulmia, eikä portaita. Jos itse saisin suunnitella talon alusta asti, niin laittaisin päämakuuhuoneen (aikuisten makkarin) toiseen päähän taloa, kuin teinien makkarit/tulevien teinien makkarit.
Mitäpä jos sisäänkäynnin oikealla puolella olevan vessa-vaatekomero osan siirtäisi vasemmalle puolelle ison vaatehuoneen yhteyteen ja liukuovikomerot oikealle. Saisit sisäänkäynnistä avaramman ja se lattiatila on tarpeen kun puetaan haalari-ikäisiä ym. Ison vaatehuoneen oven siirtäisin keittiön puolelle niin khh saisi enenmmän ehjää seinäpintaa.
Jos autotalli on talon vasemmalla puolella niin ehkä khh ovi olisi hyvä olla talon päädyssä. Ovi olisi oikoreitti kun kantaa ostoksia keittiöön.
Makkareiden ovien sijaintia kannattaa muuttaa jos on rakentamassa kiinteitä kaappeja.
Lämminvesivaraaja..?
Tuo makkarin sijoittaminen toiseen päähän on käynyt mielessä, mutta ei ole kovin helposti toteutettavissa ilman että pohja muuten ei kärsisi.
Tuo WC:n ja pienen vaatehuoneen siirtoa vastakkaiselle seinällä en hokaa, miten se tuo lisää tilaa? Piirräs esimerkki. KHH:sta pitää olla yhteys vaatehuoneeseen, jotta puhtaat vaatteet saa sinne kätevästi.
Autotalli tulee vasemmalla, mutta ei talon sivulle vaan etupuolelle.
Jotenkin noin.
- Ymmärtääkseni piipusta ei tule tolkuttoman pitkä >0,8m yli katon lappeen. Toki on totta että piippu olisi hyvä saada harjalle, mutta en ole onnistunut piirtämään toimivaa pohjaa, jossa tämä toteutuisi.
- ilmanvaihtokone ja sähkötaulu KHH tai vaatehuone. Muuta ei taida tulla.