Valmistalopaketit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Provost Kihofakirius, 16.07.2017.

 1. jusubbi

  jusubbi

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2018
  Talopakettia ostaessa et voi tietää mikä alihankintarakennusurakoitsija sinne tulle, ihan tuuripeliä. Meillä kävi niin, että urakoitsija ei suostunut tekemään töitä, koska oli kameravalvonta, joten lopulta tehtiin sitten itse kaikki.
   
 2. KoessiKenguru

  KoessiKenguru

  Viestejä:
  665
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ai, tämä oli uutta minulle. No siinä tapauksessa vielä isompaa arpapeliä. Kameravalvonnan perusteella töiden skippaaminen kuulostaa kyllä varsin hyvältä firmalta. :D
   
 3. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  939
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Jos kyseessä on asumiskäyttöön kaavoitettu tontti eikä taloa olla rakentamassa poikkeusluvalla, voi kaupungilta hakea aloituslupaa heti kun paperit on lyöty sisään rakennuavalvontaan. Yleensä kaupunki määrää tähän aloituslupaan 5-20t€ takuusumman joka pitää maksaa, mutta sen jälkeen saa puut kaataa, tehdä maatyöt, tilata/asentaa liittymät ja muistaakseni pohjalaattaan asti rakentaa talon vaikka virallinen rakennuslupa ei vielä olisikaan tullut. Näin ainakin Espoossa/Helsingissä.
  Tuon takuusumman siis saa sitten takaisin kun rak.lupa on myönnetty.
   
 4. BaTTman

  BaTTman

  Viestejä:
  684
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Kuten mainitsin, riippuu kunnasta. Keski-Suomessa sai maatyöt aloittaa heti kun oli jätetty rakennuslupalaput kuntaan.
   
 5. PCB

  PCB

  Viestejä:
  380
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No en ihmettele yhtään jos työn teko ei maistu kameravalvonnan alaisena. Ei tuo millään tavalla normaalia ole enkä itsekään siihen suostuisi.
   
  Pete tykkää tästä.
 6. Jump

  Jump

  Viestejä:
  326
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ihan mielenkiinnosta kysyn että mitä kameroista oli tarkoitus nähdä?

  Ymmärrän toki että työmaalla on kamera esim. piha-alueella kutsumattomia vieraita varten, mutta että sisälläkin on niin se on jo vähän... Lisäksi väliseinät ja rakennustarvikkeet ovat äkkiä pääosissa jos sisällä kuvataan.
   
 7. mikkox9x

  mikkox9x

  Viestejä:
  210
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2016
  Kyllä kameravalvonta on työmailla nykypäivänä sen verta yleistä, että enempikin ihmettelen, että kukaan urakoitsija jaksaa siitä närkästyä tai saa keikat aika tarkkaan valita, ettei joudu kuvatuksi. Tai sitten tekee vaan jotain pikkukeikkaa valikoidusti.

  Miksi omaa työmaataan ei saisi kameravalvonnalla valvoa, jos siellä on kalliita työkaluja yms.? Kameravalvonta yleistyy selvästi kun siirrytään niistä omikotitalokeikoista suurempikin ja muutenkin kameravalvontaa on nykyään joka paikassa.
   
 8. PCB

  PCB

  Viestejä:
  380
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä ihmettä sillä kameravalvonnalla tehdään rakennustyömaalla työaikana? Kameravalvonnalle työpaikalla pitää olla kohtuullisen hyvät perustelut, rakennustyömaalla sellaista ei ole. En ole koskaan kuullut kameravalvonnasta työmaalla, poislukien piha-alueet. Ja aika paljon tulee työmailla pyörittyä. En missään tapauksessa suostuisi, että minun työtäni valvotaan kameralla, ehkä jossain kasinossa suostuisin.
   
 9. mikkox9x

  mikkox9x

  Viestejä:
  210
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2016
  Kyllä se valvonta ihan sallittua on tietyin edellytyksin ja siitä pitää toki ilmoittaa. Saa vaikka työpaikoilla kuvata: Kameravalvonta on sallittua työpaikalla – ei kuitenkaan pukuhuoneessa

  Et ole koskaan ilmeisesti missään isommalla työmaalla käynyt? Järkiään on ollut kameravalvonta suurten pääurakoitsijoiden työmailla missä itse kulkenut. Ei tokikaan joka paikassa, vaan rappukäytävät ym.

  Pääurakoitsijan vastuu on suuri noissa projekteissa, niin kyllä ne laittaa ne sinne jo ihan omaksi turvakseen, jos vaan voivat. Jos sattuu vaikka isoja laiminlyöntejä työturvallisuudessa, niin on sitten jotain todistetta mahdollisesti. Nuo perehdytys, työturvallisuus ym. jutut on aika tarkkojan nykyään työmailla. Toki jossain pikku rivari työmaalla, puhumattakaan omakotitalo työmaista, homma on vähän toinen, mutta miksi siellä ei saisi toteuttaa kameravalvontaa samoin kuin suuremmilla työmailla?
   
 10. PCB

  PCB

  Viestejä:
  380
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos luet linkkaamasi jutun, niin kameravalvonnan laittaminen ei ole mikään läpihuutojuttu. Sille pitää olla perusteet. Esim. normaalissa toimistotyössä tuolle ei ole koskaan perusteita.

  Isoja laiminlyöntejä työmaalla? Ja kamerat rappukäytävissä on ratkaisu tähän? Sitä varten siellä on työnjohto. TR-mittauksia hinkataan koko ajan ja muutenkin kierretään työmaalla ihan riittävästi. Ihan naurettavaa paskaa, kameravalvonnalla ei saavuteta yhtään mitään tuolla saralla, ei yhtään mitään. Jos työmaalla on tallentavat videokamerat, se aineisto on vain ylimääräinen riippakivi työtapaturman sattuessa, sieltähän voidaan todeta laiminlyönnit, joista pääurakoitsija kuitenkin vastaa.Kannattaa joskus tutustua miten työturvallisuutta varmistetaan työmailla. Työmaan kiinni ollessa kameravalvonta voi kyllä alentaa murtoja ja helpottaa niiden selvittämistä.

  Ja keskustelu lähti ihan omakotitalon työmaan kameravalvonnasta. Mitä sillä valvotaan ja miksi? Vielä ei ole tullut yhtään syytä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2019
 11. julli100

  julli100

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Työnjälkeä mikä jää piiloon, nykyään on moraali täysin hukassa monelta.
   
 12. PCB

  PCB

  Viestejä:
  380
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Videovalvonnalla ei saa talteen työnjälkeä, joka jää piiloon. Ei riitä laatu eikä kattavuus. Omakotitalossa tarvittaisiin 50-100 FullHD-laatuista kameraa, ja huippuluokan valaistus. Sellaista työmaata ei ole olemassa eikä sellaista tule.

  Sen sijaan työnjohtaja saa normaaleilla käynneillään kännykkäkamerallaan kaiken tarvittavan talteen. Loput kuvaukset käyntien säästämiseksi voi velvoittaa työntekijöille.
   
 13. mikkox9x

  mikkox9x

  Viestejä:
  210
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2016
  Tavaraa lähtee myös aika paljon näiden halpa keikkamiesten matkaan. Hanoista pitäen ruuvataan irti ja lähtee matkaan kesken työpäivän.
   
 14. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  939
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  No nyt on taas semmosta legendaa että oksat pois

  Jos haluat omaan ok-taloosi kamerat asentaa rakennusvaiheessa ja kaiken kuvata/taltioida myöhempää käyttöä varten niin ei muuta kun onnea.
   
 15. julli100

  julli100

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ole kokemusta, mutta veikkaan että kuvaukset unohtuu tärkeimmistä paikoista. Kuivumis-ajat,yms.
   
 16. PCB

  PCB

  Viestejä:
  380
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tottakai niin voi käydä. Voi olla työmaita että mitään ei valvota, kontrolloida tai kuvata. Mutta se on eri asia kuin se, että piiloon menevän työnjäljen saa talteen videokuvauksella vain sadalla huippukameralla huippuvalaistuksessa.

  Ja kuivumisaikoja ei hoideta kameralla, vaan mittaamalla sitä koskeutta.
   
 17. Holpikka

  Holpikka

  Viestejä:
  268
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Vartiontiliikkessä joskus ollesani töissä, valvomossa oli joku piilokamera mistä en tiennyt, ja esimies sitten oli niin hölmö että rupesi kyselemään työn suorittamiseen liittyvistä asiosta, semmoisia mitä ei voinut muuten tietää kun vakoilemalla, aika nopea lähto firmasta ja sen jälkeen olen kyllä enemmän ajatellut että missä vaan voi olla kameroita,
   
 18. jusubbi

  jusubbi

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2018
  Aluksi kun ei ollut vielä edes taloa tontilla oli kamera ulkona kuvaamassa. Lähinnä ajattelin tehdä timelapsen siitä miten talo rakentuu pitkällä aikavälillä. Myös tietenkin varkauksien yms. varalle.

  Myöhemmin kun talo oli pystyssä laitoin toisen kameran kuvaamaan ulko-ovea, että näki ketä siellä pyöri ja myös varkauksien varalle.

  Tontilla oli kyltit, joissa asia oli selkeästi kerrottu.

  Kerran jouduin vääntämään yhden hepun kanssa, joka teki tuntitöinä, kun kamerasta katsoin milloin oli hommissa ja mitä oli laskuttanut, niin ei ihan täsmännyt. Oli kuulemma tarvinnut hakea jotain tarvikkeita tai ruuveja. Veti herneen nenään asiasta..
   
 19. Niamu

  Niamu

  Viestejä:
  404
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Itse olen työskennellyt 20v rakennusalalla josta 10v yrittäjänä. Itse olisin myös skipannut ja en yhtään ihmettele että muutkin.

  Ainakin 6v sitten kun isäni rakensi talopaketin ja otti siihen sen minimi työjutun niin ainakin hän sai valita ketä tulee mutta toki joutui odottamaan vuoden "ylimääräistä" että pojat kerkesi tulemaan. Ilmoitti suoraan että joko tamä pystytysporukka (joka oli firman listoilla) tulee tai hän voi myös käydä kilpailijan juttusilla.
   
 20. mkoosebi

  mkoosebi

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  04.04.2017
  Mulle on kerran sanottu ettei kameran kuva ja laskutus täsmää, pyysin asiakasta katsomaan talon päädyn kamerasta kuvaa koska siellä pyydettiin tekemään lisäduuni. Tuli hiljasta puhelimessa..Ei ollut kameroita joka paikassa, hönö meinasi että työtä on vaan se mitä tehdään kameran edessä, en sitten tiedä miten kävi kun asiakkaalla meni jotain väärään kurkkuun kuulu vaan köhimistä luurista.
   
 21. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 385
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ei mua kyllä erityisesti kaiva jos työmaalla on valvontakamera, mitä merkitystä sillä on? Enhän mä siellä omalla ajallani ole.
   
 22. jusubbi

  jusubbi

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2018
  Joo, en tiedä, joillekkin tuntuu olevan arka aihe. Mitähän siitäkin tulisi, jos keikkasiivooja menisi firmaan ja sanoisi, että laittakaas kamerat kiinni tai en siivoa :D
   
 23. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  9 419
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Mä luulen, että tuossa on juuri yksi ihan hyväkin syy sille, miksei juuri kukaan kameravalvonnan alla suostu työtä tekemään. Pahimmassa tapauksessa siellä saa sitten selitellä jokaista tulemistaan ja menemistään ja jos tulee takaisin niin, ettei kulje kameran ohi niin milläs todistat jotain, mitä sun ei edes tarvitsisi todistaa lähtökohtaisesti.
   
  ZZRX tykkää tästä.
 24. Jump

  Jump

  Viestejä:
  326
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Jos kuvaamisessa pysytellään näin "yleisellä" tasolla niin se on minusta ihan OK. Tässä siis valvotaan enemmän kulkua kuin työn suoritusta on minusta kaikki silloin kunnossa.
   
 25. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 385
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ei tuossa ole se kameravalvonta joka sen ongelman aiheuttaa.
   
 26. teppo mörkö

  teppo mörkö

  Viestejä:
  702
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  tämä on ihan sama kuin ”minä en ainakaan tee töitä paikassa missä on kulunvalvonta”. no voi olla tekemettä, mutta tästä muutama vuosi eteenpäin niin saattaa olla työt aika vähissä.
   
 27. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  9 419
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Mä luulin, että ongelma oli tässä työn teettäjällä.
   
 28. mkoosebi

  mkoosebi

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  04.04.2017
  Riistakamera tai vastaava ei ole kulunvalvonta, kulunvalvonta on tätä päivää ja mun käsittääkseni kaikkille ok ja sitä voidaan sovittaessa käyttää laskutuksen perusteena jne..Mutta kun se rane rakentaja keksii katsella vanhoja riistakamera nauhoituksia ja käyttää niitä laskutuksen perustana niin turhia riitoja tulee.
  Mutta valmistalopaketti aiheeseen, oletteko rakennusaikana ottaneet kotivakuutuksen vai jonkun muun vakuutuksen?
   
 29. teppo mörkö

  teppo mörkö

  Viestejä:
  702
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ei kai kysymys ole laskutuksesta vaan siitä että jos tekee elämänsä isoimman investoinnin tyyliin 300 000 - 1 000 000 euroa niin on varmasti mielenkiintoa tietää mitä työmaalla tapahtuu. niin on aina ennenkin ollut. nykyään on vaan kameravalvonta helposti ja halvalla mahdollista, ennen ei ollut.
   
 30. Papru

  Papru

  Viestejä:
  59
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Meillä oli kotivakuutus niin, että pelkkä talo oli vakuutettuna rakentamisen ajan. Sitten kun talo valmistu, niin lisättiin siihen irtaimistolle vakuutus.
   
 31. PCB

  PCB

  Viestejä:
  380
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyse on siitä, että kun rakennuttaja on niin tyhmä ja avuton ettei pysty kontrolloimaan työmaataan normaaleilla, hyväksi havaituilla menetelmillä, hän haluaisi kytätä työntekoa kameroiden välityksellä. Aivan Ö-luokan toimintaa ja toivottavasti tällaiset urpot eivät saa työmailleen palkattua koskaan kunnon urakoitsijoita.
   
  Jurppii tykkää tästä.
 32. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 385
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Jos ihminen on urpo joka haluaa kyylätä ja riitauttaa kaiken mahdollisen, niin ei tuo kameravalvonta sitä tilannetta muuta.

  Tosin kyllähän OKT työmailla pääsääntöisesti hääräävät ovat urakkahommissa, jolloin tilaajaa ei pitäisi kiinnostaa koska siellä on oltu töissä, vaan lähinnä se että homma on tehty suunnitelman mukaan aikataulussa.

  Sinänsä kameravalvonta työmaalla on kyllä ihan perusteltu jo varkauksienkin takia, varsinkin ensimmäiset kiinteistöt uudella alueella ovat iltaisin ja öisin aika hiljaisia paikkoja, ja samaan aikaan internetissä on "keikkatyöläisille" oikein ohjeet että missä tällaisia alueita on. Tosin eihän ne kamerat mitään varkauksia estä.
   
 33. Senator

  Senator

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sama täällä. Joku pykälä tossa ainakin Iffillä oli että rakentamisaikana omavastuu on 2 kertainen.
  Tai neuvottelukysymyksiähän nämä.
  Jouduin jopa käyttämään kun rakennusliike kattopellit rikkoi tai tontilla nostettaessa oli tuuli napannu nippuun ja tippu maahan ja mutkallahan ne.
  Rakennusliike tosin maksoi kiltisti omavastuun ja vähän extraa meille. Jos olisi tontille tuotaessa kuormaa purkaessa käyny vastaava niin olisi mennyt rakennusliikkeen vakuutukseen.
   
 34. plati

  plati

  Viestejä:
  101
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Avaimet käteen rakennuttaessa yleensä talopakettiyhtiön vakuutus korvaa kaiken (jos tuhopoltetaan/varastetaan/ilkivaltaa tms) paitsi itse asiakkaan spedeilyt (esim. teet välimaalausta ja sohellat nostimen/telineet ikkunasta läpi) siihen asti kun muuttolupa on saatu.
   
 35. mkoosebi

  mkoosebi

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  04.04.2017
  Muuttovalmiissa talopaketissa itselle kuuluu kamojen suojausta, sisäänkantoa jne. sen takia pelkkä talotehtaan vakuutus on itselle riittämätön. Louhinta lienee se suurin riski, jos joku vammautuu niin siinä loppuu äkkiä louhijan vastuuvakuutukset ja urakoitsija maksaa loput..
  Näköjään rakennuslupa tullut postitse jee vihdoinkin.
   
 36. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 385
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Siis jos meinaat että räjäytysfirma mokaa ja kallio hyppää ihmsen päälle, niin onhan niillä räjämiittiukoilla vakuutukset, ellet nyt jotain pimeää hommaa tontille.
   
 37. JwL

  JwL

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 38. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 385
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Miten normaali ihminen voi jonkun firman tämän hetkistä taloutta tutkia?
   
 39. JwL

  JwL

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 40. Super Hessu

  Super Hessu

  Viestejä:
  718
  Rekisteröitynyt:
  29.09.2017
  Ei nyt ihan reaaliajassa, mutta esimerkiksi:

  OMATALO OY taloustiedot
   
 41. mkoosebi

  mkoosebi

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  04.04.2017
  Jos aihetta saa vähän venyttää, mitä sähköjä veditte pihalle maanrakennus vaiheessa? Itse laitan suojaputken varaston paikalle sekä tulevan terassin kohdalle, autolämmitys tonttikeskukselta.
  Törmäsin tuotteeseen Uponor Garden hub kytkentäkaivo ja jäin pohtimaan olisiko mahdollisesti hyväkin ratkaisu, olisi helppo myöhemmin jatkaa sähköjä pihavaloille tai jollekkin muulle kun maan sisällä kannen alla on jo valmiiksi kaapeli ja rasia tai pistorasia.
   
 42. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 385
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  No eipä noiden lukujen perusteella vielä mitään hälyttävää näy. 2017 lähdetty laajentamaan toimintaa ja ollut reilusti tappiolla, 2018 tappio on huomattavasti pienempi, mutta liikevaihto on jatkanut kasvuaan entistä kovempana, joten noiden lukujen valossa voisi odottaa tämän vuoden olevan nollatuloksella, tai pienellä voitolla ja liiketoimintaan sijoittamisen olleen onnistunut...

  Sijoitusalan ammattilainen olisi ehkä voinut kaivaa tuosta firmasta jotain lisätietoja joiden perusteella olisi voinut päätellä paremmin yhtiön tilaa. Ne maksullisetkin tiedot ei-julkisista yhtiöistä ovat käsittääkseni aina puhtaasti koneellisesti luotuja tiedostoja, joissa ei ole taustalla mitään ammattimasita analyysia.
   
 43. Super Hessu

  Super Hessu

  Viestejä:
  718
  Rekisteröitynyt:
  29.09.2017
  Ihan mielenkiinnosta, miten se sijoitusalan ammattilainen olisi kaivanut lisätietoja mihin muilla ei olisi pääsyä?

  Vai tarkoitatko, että sijoitusalan ammattilainen selittäisi ne "koneelliset" luvut?
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2019
 44. tsutsi

  tsutsi

  Viestejä:
  102
  Rekisteröitynyt:
  19.12.2016
  Mikä mulle tulee mieleen niin luottotietomerkinnät jne. häiriöt maksuissa kertovat myös.
   
 45. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 385
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ehkä niillä olisi parempi käsitys siitä mitä alalla yleensä noiden lukujen pitäisi olla.. En tarkoittanut että sillä olisi pääsy johonkin tietoon, vaan sitä että ammattilainen osaisi ehkä etsiä ja tulkita jotain sellaista tietoa jota perus talonhaaveilija ei osaa.
   
 46. BaTTman

  BaTTman

  Viestejä:
  684
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Juurikin autokatokselle ja sitten kulkuväylälle oletettuihin pihavalojen paikoille putket. Ja sitten kun valuista jää sitä kuraa kuitenkin vähintään sen putken verran, niin siitä valuttelee pihavaloille kunnon jalat.

  Näytti tuo garden hubi olevan hyvällä hinnalla uudelleen markkinoitu putkenpätkä. :D Sama kaivo onnistuu normaalista rumpuputkesta tms. Sitä kuitenkin jää pätkiä pyörimään tontille.
   
 47. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 128
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Varastollekkin kannattaa vetää talon teknisestä tilasta yksi paksu viemäriputki kaapeliputkeksi ja varalle sitä varten että sinne saa myöhemmin vedettyä mahdollisesti tarvittavia johtoja ja putkia.

  Esimerkiksi verkkokaapeli on hyvä olla tuolle välille niin saa asennettua varastolle tarvittaessa joskus myös vaikka valvontakameran ja vaikka NAS-serverin laitetettua sinne hurisemaan. Televisioantennikaapelikin jos sinne joskus jotain miesluolaa puuhaa ja kaipaa televisiota ja radiota.
   
 48. tsutsi

  tsutsi

  Viestejä:
  102
  Rekisteröitynyt:
  19.12.2016
  Onko porukka laskenut neliökustannuksia omistaan?

  Pitkään haettiin asuntoja emännän kanssa ja eipä vastaan tullut ainoatakaan joka vastaisi kriteereitämme. Joten, rakentaminen oli ainoa "järkevä" vaihtoehto.
  Siinä suhteessa onnellisessa asemassa lähdettiin taloa rakentamaan, kun perheestä löytyy LVIS-tekijät sekä vanhemmilta 3 talon rakennuskokemus, maatyöt tehtiin myös itse kun laitteet löytyy suvusta (pl. räjäytykset/pommiluvat).

  Runko meillä tuli toimittajalta vesikatteeseen&tuulensuojaan saakka(rouva ei halunnut tehdä kokonaan pitkästä:D:facepalm:), mutta siitä eteenpäin tehty itse ja keväällä olisi tarkoitus muuttaa.
  Neliöhinta tulee asettumaan meillä n. 1350-1400e hujakoille.
   
 49. jackk

  jackk

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  04.04.2017
  Huoneistoalaan(140) verrattuna meillä meni aika tarkalleen 1550€/neliö talon osuus(itse asensin/hankin: kiintokalusteet, kuivien tilojen lattiat, paneloinnit, lauteet ja muut tuli talotoimittajalta). Tuo siis sisältää oikeastaan pelkän perustuksen/talon hinnan. Talo on 1.krs puurunkoinen, mutta ei kuitenkaan tehty mitään halvinta ratkaisua eli on isoa ikkunaa, huonekorkeus melken 3m sekä materiaalit vähän laadukkaampaa. Kokonaiskustannus kun lasketaan kaikki(tontti 1100 neliöö(14000€), liittymät, viranomaismaksu, maatyöt, pihat, vastaavatmestarit, kaikki mahdolliset penssit sekä nippelit ja nappelit) ollaan jossakin 1940€/neliö hinnoissa.

  Maatyöt vaikuttavat aika paljon kokonaishintaan, toiset pääsee 15000€ ja toisilla menee 70000€. Se on myös ehkä se suurin kysymysmerkki koko budjetissa ja mikä yleensä vielä arvioidaan alakanttiin.
   
 50. maustevoi

  maustevoi

  Viestejä:
  268
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Tuossa olikin hyvää kommentointia noista kaapelivetovarauksista varastolle teknisestä tilasta ja autotallillekin.. Onko jollakin varmaa tietoa tai joku ohje, miten kannattaa kaapeloinnin suhteen varautua sähköautoihin? Vielä suunnittelupöydällä hommat ja haluan järjestää autotallille/autokatokseen mahdollisuuden sähköautojen lataukseen kaikilla latausvaihtoehdoilla (eli että on mahdollisuus tarvittaessa asentaa "kaikki tarvittavat" kotilaturit).