Valmistalopaketit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Provost Kihofakirius, 16.07.2017.

 1. pipo

  pipo

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2016
  Jos aikataulu vain sallii niin kannattaa yrittää tehdä lattiavalu jo syksyllä, niin ei tarvitse odotella sen kuivumista ensi vuonna. Toki maakosteabetonilla pääsee nopeampaan kuivumiseen, jos tulee kiire. Meillä odoteltiin valun kuivumista monta ylimääräistä kuukautta kesällä 2017, kun satoi "joka toinen päivä" .
   
 2. Antares_Ferox

  Antares_Ferox

  Viestejä:
  321
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sama homma. En itsekkään halua pihalleni mitään kukkaistutuksia tai hedelmäpuita, mistä on vain vaivaa (kun en puutarhan laitosta pidä). Ja en nykyistä taloa ostaessani todellakaan antanut mitään arvoa pihalle. Vaikka olisi olllut kuinka hienoja kukkapenkkejä, niin luultavasti olisivat lähteneet helvettiin ensimmäisenä :D

  Ja mainittakoon nyt vielä että taloni on tiptop kunnossa ja tulee olemaan vaikka kukkapenkkejä ei pihaltani löydy.
   
 3. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 018
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Täältä Pohjanmaan rannikolta kun ajelee vähän maaseudun suuntaan ~100 % suomenruotsinkieliselle alueelle, niin alkaa löytymään. Suurimmassa osassa piha näyttää siltä, että sitä pidetään kunnossa kynsileikkureiden kanssa, mutta monta taloa on sellaisia, ettei niitä ole maalattu 50 vuoteen.

  Taitaa tosin osua juuri sopivasti tuohon 5 prosenttiin :vihellys:
   
 4. Gameri

  Gameri

  Viestejä:
  194
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Onhan se pihan kunto vähän sellainen, että kertoo tiettyjä juttuja omistajasta muttei välttämättä mitään negatiivista. Jos pitäisi valita talopakettien väliltä se vähän huonompi että saisi hienomman pihan niin panostaisin kyllä kaiken taloon ja antaisin muiden räksyttää. Pihalla ei ole samanalaista merkitystä kuin itse talolla. Pihan voi myös myöhemmin laittaa kun säästöön kertyy rahaa, mutta taloa on huomattavasti vaikeampi lähteä päivittämään. Toiselle myös käytännöllinen, luonnollinen piha voi olla miellyttävämpi kuin viimeisen päälle rakenneltu. En esimerkiksi koskaan ottaisi asfalttia pihaani. Kiveys on sen sijaan hyvä, sen voi itse tehdä ja huoltaa. Sepelikin sopii kiveyksen kanssa mukavasti koska koko pihaa ei välttämättä kannata kivetä. Monilla näkee myös monipuolisia istutusalueita jotka on rajattu kivimuurein. Sopiihan se varmasti jonkun tyyliin, mutta sellainen olisi lähinnä rasite. Pihaa enemmän arvostaa kyllä ehdottomasti rakennusteknisiä juttuja, kuten kaatoja, salaojituksia ja ylipäätään talon kunnossapitoa, että se pysyisi vuosikymmenet hyvänä.
   
  Antares_Ferox tykkää tästä.
 5. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  807
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Siis tässähän puhuttiin nyt nimenomaan pihan hoidosta, ei mistään kymmenien tuhansien luonnonkivimuureista tai viikunapuista.

  Mutta se on kyllä totta että teetettynä pihan teko ei halpaa lystiä ole etenkään pk-seudulla. Työ maksaa, ja merkittävä osa kustannuksista koostuu konetunneista sekä ennenkaikkea maanajosta. Jos siihen tasaiselle savitontille halutaan istutuksia, nurmikkoa ja puita jotka kasvavat ilman viikoittaista hoitoa niin se vaatii melkoiset pohjatyöt. Siksi yritän tutuille aina puhua että se +20t kalliimpi metsä/kallio/luonnontilassa oleva tontti ei välttämättä ole huono investointi. Tietysti paljon myös kiinni siitä mitä kukakin haluaa.

  Jos sattuu pitämään luonnonkivistä ja omaa aikaa/halua pihan laittoon löytyy niin pihan rakentamisesta voi selvitä tuhansilla euroilla.
   
  Matolaatikko tykkää tästä.
 6. Temezy

  Temezy

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Oma mielipide on, että sitä rahaa pitäisi budjetoida siihen pihaankin ainakin sen verran, että sen saa laitettua siistiksi ainakin suhteessa sen talon arvoon. Isot kivimuurit yms. hienoudet maksaa aivan järkyttävästi, mutta ikävän paljon ainakin täällä päin näkee tuolla kaava-alueen pihoilla juurikin tuota, että rahat on loppunu tasan tarkkaan siihen, että on käyttöönottotarkastus saatu tehtyä.

  Siistihkö nurmikko, muutamat puut/kasvit tekee ihan eri ilmeen koko tontille. Asfaltointi tai laatoitus on ihan pirun kätevä esim. talven lumitöitä, auton pesua tms takia suhteessa johonkin sorapintaan. Sepeli nyt on ainakin ihan vihoviimeinen asia, mitä kenenkään pitäisi laittaa, ellei välttämättä halua kerätä niitä kiviä nurmikolta, terassilta tai ihan talon sisältä ulko-oven lähistöltä kun ne kengänpohjissa sinne kulkeutuu. Ei nimittäin tiivisty millään sellaiseksi, ettei se kantaudu mukana.

  Toki ei se asfaltointi ilmaista ole, laattapihasta puhumattakaan. Työn osuuden saat kotitalousvähennyksiin, jos teetät lopputarkastuksen ensin.
   
 7. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 065
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Mutta lainasit kuitenkin.

  Se että mä mutuilen että piha ei välttämättä kerro talon kunnosta, ei ole sen kummempaa mutuilua kuin se että siisti piha tarkoittaa vimpan päälle olevaa taloa.

  Eikö kuitenkin järkveintä olisi tutkia tai tutkituttaa sitä käytettyä taloa ennen kuin sen ostaa, eikä vaan ihastella että onpa nätti puutarha, kyllä tän täytyy olla hyvä? Hemmetti, ihmiset käyttävät enemmän resursseja käytetyn auton kunnon tutkimiseen kuin taloon, ja ihan kuten käytetyssä autossakin, päältä hyvän näköisestä ja kivasta mallista saa parhaan hinnan, riippumatta siitä mikä tekninen kunto on. Eikä tuo ole mikään salaisuus, kyllä tuon ainakin fiksummat myyjät tietävät.
   
 8. PCB

  PCB

  Viestejä:
  345
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aluksi puhuttiin siitä, että siitä että vaikuttaako näyttävä/rakennettu piha talon myyntihintaan. Kunnes eräs nimimerkki käänsi keskustelun pihan kunnossapitoon, kun ei ymmärtäny lukemaansa.
   
 9. Marius

  Marius ... Köyhä

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ehkä tuo piha-asia vaikuttaa omasta tahtotilasta riippuen vähän eri tavoin. Eli jos piha on perustasoinen eli tarvittavat täytöt tehty, nurmikot istutettu ja kulkuväylä toimiva - ei kalliita pintoja, ei muurirakennelmia tai aitoja, ei erityisiä istutuksia tai vesiaiheita. Keskeneräiset pihat sitten eri asia. Me ei nykyistä kämppää olisi puutteellisella pihalla hankittu, tai ehkä tarjouksemme olisi ollut huomattavasti alhaisempi.

  Yksi näkee tuossa peruspihassa 20 k€ lisätarpeita, mutta ei ole halukas tekemään tai teettämään itse -> seuraava kohde tai tarjous pihatarpeet huomioiden.

  Toisen mielestä pihalle ei tarvitse tehdä mitään, on vain tyytyväinen yksinkertaiseen hoitoon -> tarjous.

  Kolmas näkee lisätarpeita, mutta on valmis tekemään ne itse tai teettää ulkopuolisella tarvittavilta osin -> tarjous pihatarpeet huomioiden.

  Ehkä pihan taso näkyy siis tarjoajien määrässä ja tarjouksien tasossa, mikä taas voi vaikuttaa talosta saatavaan lopulliseen hintaan. Tämä mutuilua yhdestä näkökulmasta.
   
 10. micko

  micko

  Viestejä:
  545
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näin. Hajoaa pää tuohon sepeliin, vaikka sen ymmärsinkin taloa ostaessa jo. Suunnitelma oli kivettää tuo lähivuosina, mutta ärsytys kasvaa sen kanssa niin suureksi, että ollaan sitä vähitellen kiirehtimässä.

  Taloja kun katseltiin, niin tuli vastaan näitäkin, missä koko piha pelkkää nurmikkoa ilman yhtään mitään. Ei edes pensasriviä aitana naapuriin. Vähän turhan askeettinen omaan makuunja laittamista olisi riittänyt. Onhan tämä kiva, kun on terassia, grillikatosta ja hiekkalaatikkoa lapsille.
   
 11. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 065
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Yleensä ainakin noilla pientaloalueilla niitä pihaistutuksia vaaditaan. Pelkkä nurtsipiha ei kelpaa rakennustarkastajalle, vaan pari närettä on pakko olla.

  Tietysti jos ne puskat on vasta istutettu tarkastuksen aikaan ja sitten kuolee kuivuuteen, niin nurtsihan sinne vaan jää.
   
 12. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  297
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Pitkästä vs talopaketti
  Kuinka paljon voi säästää jos rakentaa pitkästä talon vs talopaketti?
  Onko kukaan koskaan laskennut?
   
 13. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  297
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Vai kannataisiko tilata vaan pre cut toimitus?
   
 14. Matolaatikko

  Matolaatikko

  Viestejä:
  698
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2018
  Onko kyseessä materiaalin toimittaja vai elementtitalotehdas?
   
 15. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  297
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
 16. Matolaatikko

  Matolaatikko

  Viestejä:
  698
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2018
  Maksat talotoimittajalle omat palkkiot elementin rakentamisesta. Pitkästä tekemällä säästää ison siivun materiaalikustannuksissa, mutta sitten taas joudut maksamaan (ellet itse tee) timpurille. Ja jos löydät paskan timpurin, niin voit joutua maksamaan monet kerrat paskan timpurin jälkiä.

  Lisäksi pitkästä tehtynä joudut itse tekemään laskelmat menekistä.

  Nuo elementit on siinä mielessä helppoja, että perustukset valmiiksi ja sitten saakin odotella paketin saapumista.

  Kysele nyt tarjouksia Simonsilta. Karkeasti sanottuna valmis talo maksaa noin 2000€/m2, pitkästä tekemällä pääsee hieman halvemmalla.

  Itsellä meni pitkästä tehtynä (kannustalon ulkonäöllä, hartmannin mallistosta pohja, arkkitehdin kanssa kustomoituna toki) 280 000€ 170m2 taloon ja noin 60m2 autotallirakennukseen (25m2 katos, 17m2 talli, ja loput varastoa.)

  Ja rakennustarvikkeiden liikkeiden hinnat eivät todellakaan ole sitten kiveen hakattuja. Isoilla tilauksilla saa jopa 20-30% hinnasta pois.

  Elementtitalon puolesta voisin sanoa sen, että hinta on tasan sen, minkä he sinulle sanovat. Pitkästä tehtynä saattaa mennä ylimääräsiin kuluihin joitakin euroja.

  Sitten kun alat kantamaan muovipusseissa tavaraa, niin voi herranjumala sitä rahan menoa. Tapeetit, listat, laminaatit/parketit, maalit yms yms.
   
 17. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 065
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Selvähän se on että elementti on kalliimpi, koska siinä on enemmän palkallista työtä. Toisaalta, jos sen ajan jonka käyttäisi itse sen talon rungon tekemiseen käyttääkin itse omassa palkkatyössä, niin äkkiä tilanne kääntyy niinpäin että se pystytetty elementti onkin edullisempi. Samoin itse pystytys on nopeampi, jolloin rakenteet saa nopeammin sateensuojaan. Se ero tuossa tietysti on että siellä elementin sisällä voi olla sitten erinäköisiä virheitä, jos rungon tekee itse, niin tietää mitä virheitä sinne sisään jättää.
   
  Matolaatikko tykkää tästä.
 18. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 270
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Miten tämä yksi käyttäjä @Jump vai mikäs se oli? Miten hänen projektinsa etenee?
   
 19. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  297
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Mihin hintaa olette saanneet tehtyä kahden auton katoksen missä olisii kohtuu kokoinen varasto?
   
 20. sirace

  sirace

  Viestejä:
  183
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lämmin vai kylmä varasto?
   
 21. 599gtb

  599gtb

  Viestejä:
  297
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Kylmä riittää
   
 22. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  807
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  No aika paljon riippuu siitä mitä haetaan :)

  Jos diy meiningillä että kuopat reunoihin, niihin anturavalut ja palkkikengät, siitä runko ylös, diy kattotuolit päälle pontattu lauta ja siihen rullahuopa, varaston seinät jostain 120mm utv paneelista niin tuollaisen 5x7m katoksen tekee varmasti alle 4000€ materiaalikuluilla.

  Valmiita osatoimituksia samaan kokoluokkaan alkaa saamaan 6000€, ja sitten kun tehdään talon näköistä pelti/tiilikatolla ja anturoilla/pohjalaatalla niin ollaankin jo siellä 10000€ luokassa materiaalien kanssa.

  Vastaavasti 10000€ alkaa nuo "hinnat alkaen" pakettien hinnat tehtynä, ja siitä mennäänkin sitten aina 50-60t€ jos aletaan teetättämään ja piirtämään omien ajatusten mukaan.

  Tavallaan tämä nyt ei vastannut kysymykseen kun en ole itselleen tuollaista tehnyt, mutta kertoo kuitenkin vähän missä hintaluokassa mennään minkäkin ratkaisun kanssa. Halvin ratkaisu taitaa olla teetättää terästolpista tasakattoinen runko ja asentaa siihen vesikate.
   
 23. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  145
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Koska noi autotallien määräykset nyt eristettynä / ei eristettynä eivät ole kovinkaan kummoiset, niin jos sellaista kokonaan katettua lähtee tekemään niin samalla vetää ne eristeetkin. Ei siinä materiaali/työhinnoissa ihan järkyttävää eroa ole kuitenkaan jos anturat ja pohjalaatat tekee kuitenkin.

  Eri asia sitten autokatos jossa pari tolppaa.
   
 24. Jump

  Jump

  Viestejä:
  314
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ensiksi pahoittelut siitä että projektin edistymisen päivitys tänne on jäänyt. Syynä etupäässä se että PolarHouselle on saanut kirjoitella paimenkirjeitä ja reklamaatioita kyllästymiseen asti.

  Lähes kaikki mikä on voinut mennä persiilleen on myös mennyt. Projekti on kuitenkin periaatteessa hyvällä mallilla ja tarkoitus on muuttaa ensi kuussa. Käytännössä avoimia asioita/ uusia ongelmia ilmaantuu jatkuvasti. Viimeksi tänään huomasin ”pienen” ongelman ja edellisestä vastaavasta on viikko aikaa.
   
  demo69, Nigel, PCB ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 25. micko

  micko

  Viestejä:
  545
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näistä kuulisi mielellään vähän enemmänkin, jos vain aikaa ja kiinnostusta riittää kirjoitteluun.
   
  Dwerty ja Kaitzschu tykkäävät tästä.
 26. Exe

  Exe

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Ehkä sitten talon valmistumisen jälkeen muistelut nettiin. Muuten voi talon valmistuminen kummasti vaikeutua.
   
 27. Ruudis

  Ruudis

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  04.03.2017
  Nelisen vuotta sitten valmistui. Iso katos johon mahtuu kaksi kevyttä kuorma-autoa tai matkailuautoa rinnakkain. (Korkeus ei tekovaiheessa maksa juuri mitään, jos kaava antaa tehdä. Toinen sivuseinä umpi, toinen "rimoituksella".

  Huomioitavia seikkoja jotka nosti hintaa:
  - Katto oikea konesaumakatto. (Kaavassa vaatimus)
  - Lumiesteet joutui kulkuväylien vuoksi laittamaan koko katolle.
  - Palosuojaluokka korkeampi -> Vaati tupla levytyksen kahdelle seinälle.
  - Lattia valettu myös katoksen osalta ja joku suojakemikaali lisätty sekaan. (Viisaammat osaa sanoa mikä. Koko lattia, myös katos valettu)
  - Öljyn erotuskaivot joutui laittamaan katokseen. -> Koska vesistö liian lähellä. Saa pestä auton pihassa laillisesti.
  - Vanhassa katoksessa sai auton ovia aukoessa varoa -> Levennettiin katosta, että saa molemmin puolin autosta ovet heittää auki, tarvitse varoa toista autoa.
  - Varastoon joutui laittamaan palosuojaikkunat. (Nämä ihan hemmetin kalliita...)
  - Avaimet käteen toimitus, katos maalattuna ja viimeisteltynä. Varaston sisustus jäi itselle. Tähän rahaa muutama satanen ja viikonloppu töitä.

  Kilpailutuksen jälkeen hinta oli hieman alle 21 000€.
   
 28. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 270
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Okei, kiitoksia tästäkin infosta! Pistä toki yleisiä mietteitä ja muita jahka kerkeät tämän asian osalta. Ihan mielenkiinnosta näitä lukee ja peilaa muiden vastaavia kokemuksia ristiin ja rastiin. Mutta toki hoitakaa tämä nyt loppuun, ettei tule yllättäviä viivästyksiä ja muita.
   
 29. Jump

  Jump

  Viestejä:
  314
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Esimerkkinä näistä ”pienistä” ongelmista voidaan mainita kodinhoitohuoneesta vaatehuoneeseen johtava ovi. Oveksi on valittu liukuovi ja malli on sellainen että ovi liukuu seinän sisään. Oven liukukiskot yms. laitetaan siis seinän sisään väliseinää tehdessä.

  Ja se ongelma… Meillä on khh:ssa kaikki jakotukit ja muut vastaavat vesilaitteet. Tarkoittaa siis että khh on ”korkean vesivuotoriskin” tila ja kun siinä on myös lattiakaivo ja tietenkin myös vedeneristys niin kynnykset tulee olla ns. tulvakynnyksiä. Khh:sta keittiöön johtaa tavallinen ovi ja siihen tulvakynnys saadaan helposti. Liukuovi tai paremminkin liukuoven seinän sisään jäävä kiskotus on kuitenkin asennettu niin alas että oven ja betonilaatan väliin jää vain noin 10mm. Oven alle ei siis saa vaadittua 15mm tulvakynnystä.

  Tämä tuli siis ilmi khh:n laatoituksen yhteydessä. Talotehdas on nyt viikon miettinyt ratkaisua asiaan. Vastaavia juttuja on ollut vähintäänkin riittävästi pitkin projektia. Voin kirjoitella näistä myöhemmin lisää. Kokonaisuutena talosta löytyy useita suunnittelun kukkasia eikä työn laatukaan päätä huimaa.
   
 30. Tuomi0

  Tuomi0

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  07.12.2018
  Eli sinun KHH:ssa on varmaan ainakin 1 lattiakaivo ja kaadot? Sitten sielä pitäisi olla 15mm kynnys, mistähän moinen vedenpaisumus syntyy? Ainut järkevä asia mitä vesipisteissä on huolehdittavana, ettei pieni tihkuvuoto pääse jostain raosta eristeiden sisään.
   
 31. ZZRX

  ZZRX

  Viestejä:
  556
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2018
  Ootteko tarkistanut ettei liukuoven kiskossa ole korkeussäätövaraa ovelle? Ainakin Jeldwenin ovessa pystyy aika hyvin säätämään korkeutta. Jos ei muuten säätö riitä niin sitten vaan ovi irti,oven alareunasta pois vaadittava siivu ja ovi takaisin paikoilleen.

  Tuo 15mm kynnys taitaa olla sitä varten jos lattiakaivo tukkeutuu niin vesi ei pääse heti leviämään viereisiin huoneisiin. Jos tällainen kynnys on suunnitelmaan määrätty niin sitten siihen on sellainen laitettava. Yleensähän noita tulee kylpyhuoneisiin.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2019
 32. Papru

  Papru

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Meilläkin on tollanen tulvakynnys eteisen ja khh välillä. Voiko sen kynnyksen tehdä khh puolelle nii että se ei ole liukuoven kohdalla? Ovi liukuisi sen edestä.
  Ei meilläkään se kynnys ole juuri sen oven kohdalla vaan sen edessä.

  Lähetetty minun LYA-L29 laitteesta Tapatalkilla
   
 33. sirace

  sirace

  Viestejä:
  183
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ainoa skenaario joka voisi aiheuttaa tulvan lattiakaivollisessa KHH:ssa on päävesiliittymän liitoksen ratkeaminen. Ja jos tämä tapahtuu niin mikään tulvakynnys ei siinä auta, vettä tulee ja isosti. Mistään muusta ei niin paljoa (suihku, pesukone..) vettä saa pihalle etteikö kaivo jaksaisi sitä vetää, jos vain kaadot on kunnossa eikä kaivoja ole peitetty milään..
   
  plati tykkää tästä.
 34. Jump

  Jump

  Viestejä:
  314
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Tiedustelin korkeussäätöä talotehtaalta heti kun ongelma tuli ilmi. Ovessa on ilmeisesti ohjari myös alapäässä, joten talotetaan mukaan on todennäköistä että säätävara ei riitä. No katsotaan mitä he keksivät ratkaisuksi.
   
 35. Jump

  Jump

  Viestejä:
  314
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Tässä viikonlopun aikana huomasin myös uuden ongelman. Kaikki ikkunat eivät ole osuneet talotehtaalla samalle syvyydelle runkoon. Joidenkin ikkunoiden karmit ovat gybrokin tasalla, mutta osa taas 5 – 10mm sisempänä (eli ulkona päin) gybrokkiin nähden.

  Tämä tekee listoituksen vähintäänkin mielenkiintoiseksi. Lisäksi listat voivat näyttää aika koomisilta. Odotamme ratkaisua tähänkin.
   
  JwL tykkää tästä.
 36. Jump

  Jump

  Viestejä:
  314
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Päivitys tuohon ikkuna-asiaan, eli sain talotehtaalta tuotantopäällikön kiinni ja keskustelimme asiasta. Vähän myöhemmin tuli ilmoitus että menevät tehtaan porukalla katsomaan ikkunoita huomenna.

  Tiiveysmittauksen jälkeen toimitusjohtaja kiirehti loppulaskun maksua, mutta kiire on loppunut kun olemme ilmoitimme vioista. Korjattavia kohteita on vielä pitkä lista.
   
 37. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 270
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Pysyt jämäkkänä ja asiallisena, niin eiköhän nuo kuntoon saada hyvin.
   
  Rensu tykkää tästä.
 38. Jump

  Jump

  Viestejä:
  314
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  No niin, talotehtaan edustajat olivät käyneet työmaalla ja todenneet että ikkunat ovat tosiaan eri tasossa kuin gybroc. Tasoeroa on noin 2mm - 6mm. Myös vastaava mestari kävi myös toteamassa asian.

  Ja sitten korjaus... Tapoja on periaatteessa kaksi. Ikkuna irti ja uudelleen paikalleen tai spesiili listojen tekeminen. Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolet. Listojen vuoleskelu on vaivaton tapa varsinkin kun talotehdas joutuu sen tekemään. Jos listat joskus uusi on työtä ja sovittelua sitten huomattavasti enemän.

  Ikkunan irrioitus ja uudelleen asennus on varmasti paras ratkaisu, mutta ongelmaksi muodostuu höyrynsulun teippaaminen karmiin. Saako ikkunan/höyrynsulun tiiivistettuä kunnolla? Kumpi olisi järkevämpi? Pitää jutella vielä vastaavan mestarin kanssa asiasta.
   
 39. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  807
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  En nyt usko että tuosta höyrynsulusta ongelmaa tulee. Harvemmin olen sitä nähnyt karmiin teipattavan vaan yleensä se taitetaan/teipataan runkotolpan kulman yli, ikkuna paikalleen ja tiivistetään vaahdolla/massalla se muovin ja karmin väliin jäävä 10mm rako.
  Saahan ne kulmalistatkin leikattua tuohon sopimaan eikä eroa tavallisiin listoihin kukaan varmasti huomaa jos ei tiedä, mutta itse ottaisin kuitenkin ikkunan siirron.
   
 40. delerium

  delerium

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Vaikka olisi olevinaan kuinka "muuttovalmis" niin kyllä esim. Design-Talon kanssa on ollut alusta loppuun asti sellaista tervanjuontia että huh huh. Joka asiasta pitänyt tapella loppuun asti ja pitänyt oikein vääntää että "jos tämä olisi sinun talo, niin katselisitko sekuntiakaan tällaista työnjälkeä". Ehkä kaikki muutkin ovat ihan yhtä paskaa, mutta olen tyytyväinen että oma hanke alkaa olemaan kohta siinä kunnossa että pääsee muuttamaan. En voi kyllä suositella, ja lehmän hermot pitäisi omistaa. Reklamoida saa jokaisessa työnvaiheessa alusta loppuun, ja jo ennen kuin edes talopaketti on tontilla, kun muutosinsinööri ei halua toteuttaa mitä on jo sovittu kauppasopimuksessa. Ja heidän keittiötoimittaja Keittiömaailma / Novart on vielä pahempi, kymmenien tuhansien kalusteet mutta aivan järkyttävää työn jälkeä, varmaan näistäkin väännetään vielä pitkään että saadaan kunnolliset...

  No, naapuriin piti tulla jo kuukausia sitten Mammuttikodin paketti, mutta ilmeisesti firma on aivan konkurssikypsä ja siellä ei hommat toimi, kun talopakettia on odotettu jo pitkät tovit ja pelkät perustukset on taloa odottaneet jo talvesta lähtien...
   
 41. Pavosen Heska

  Pavosen Heska

  Viestejä:
  279
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
 42. pipo

  pipo

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2016
  Itse teettäisin spesiaalilistat ja pitäisin höyrynsulun ennallaan. Jos ikkunat ovat suorassa ja eroa on vain ikkunoiden välillä, niin eipä tuota kukaan edes näe.
   
  Rensu tykkää tästä.
 43. ZZRX

  ZZRX

  Viestejä:
  556
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2018
  Itse vaatisin ikkunan siirron, jos siirto on mahdollinen ylipäätään. Eikös ulkopuolella ole smyykit, ikkunapelti ja pielilaudat niin miten lie saa niitä enään siistiks jos ikkuna siirtyy sisäänpäin niin jää rako. Sekin on tosi ruman näkönen jos sisällä on joka ikkunassa eri kokonen kapea smyyki tai lista jota räpelletty että saatu jotenkuten sopimaan. Höyrynsulku tuskin hajoaa. Ei varmaan tarvitse edes rikkoa sitä jos ylipäätään on edes teipattu ikkunaan oikeaoppisesti. Tuo 2mm tasoero menee höyläämällä, mutta 6mm on liikaa jota ei voi hyväksyä.
   
 44. Jump

  Jump

  Viestejä:
  314
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Nuo millimäärät ovat todennäköisesti suuntaa antavia, mutta sen huomasin itsekkin että ainakin yhdessä ikkunassa heittoa on enemmän ja se pitää kyllä siirtää. Tämän ikkunan osalta smyykit ja pelti menee sitten varmasti uusiksi, mutta se on PolarHousen ongelma.

  Pitää vielä keskustella asiasta vastaavan mestarin kanssa.

  Onkohan muuten olemassa yhtään hyvää ja luotettavaa talotoimittajaa? Meillä oli aika lähellä että kaupat olisi tullut Mittava Kodin kanssa. Tässä keväällä sitten luin paikallislehdestä että kyseinen firma on tehnyt konkurssin... Eli ei sekään mikään hyvä tilanne olisi ollut. Tuolta ylempää kun lukee delerium:n kokemuksia niin Design-Talo vaikuttaa myös huonolta valinnalta.

  Toisaalta tähän pätee hyvin vaimon työkaverin neuvo: Olette rakentamassa taloa - että etsimässä uusia ystäviä. Monesti on tuntunut että olisi kiva tavata pari talotehtaan edustajaa...
   
 45. delerium

  delerium

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Hyvä ja luotettava talotoimittaja taitaa olla jonkin sortin oksymoroni, kyllä se lienee valitettavasti ihan normaalia että jokaiseen talotoimitukseen kuuluu reklamaatiot asiaan, määrä vain vaihtelee. Rakentamisen laatu on vaan nykypäivänä niin heikkoa. Vaikka itsellä ei ole DEN Finlandin kanssa mennyt kovin putkeen, kyllä siihen voi kuitenkin luottaa että he saavat (markkinajohtajana) talon aikaiseksi - samaa ei voi sanoa kaikista muista talotoimittajista. Pitää olla vain tosi tiukkana ihan alusta asti, muista että itse tulet talon asukkaana kärsimään jokaisesta kompromissistä jonka hyväksyt... ja ihan kaikki mahdolliset materiaalivalinnat (myös parketit, laatat) mitä ikinä tulet taloon ottamaan, pitää olla mustaa valkoisella jo kauppasopimusvaiheessa, kaikki mahdolliset muutostyöt maksavat hunajaa. Talomyyjä kyllä sanoo että "kaikki kyllä järjestyy", jotkut asiat kyllä järjestyykin, mutta aivan järkyttävällä hinnalla. Ja jos jotain päätät jättää myöhemmin pois, hyvitykset ovat tosi surkeita.

  Tontin hankkimisen jälkeen kannattaa käyttää vuosi kaikkien mahdollisten yksityiskohtien suunnitteluun, ja vasta sitten lähteä kilpailuttamaan talotoimittajia. Ja sitten kun olet budjetoinut mielestäsi kaiken mahdollisen, budjetoi päälle vielä 100ke ja sitten tiedät paljonko rahaa suurin piirtein menee.
   
 46. BaTTman

  BaTTman

  Viestejä:
  547
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Me onneksi saimme mammutilta hirret ajallaan tontille ja asentajatkin saapuivat sovitusti. Hirsikehikko nousi nopeasti pystyyn, vaikka lauta-tavaraa jouduttiin hätyttelemään. Ikkunoita sitten saatiinkin odotella kauan. Samoin puhallusvilloissa. Aluksi puhalluspäivä oli jo sovittu, mutta kun ei mitään kuulunut/näkynyt, soitto puhallusfirmalle tuotti mukavan yllätyksen: mammutin toimitukset jäissä maksuvaikeuksien takia. Onni oli tässäkin meillä myötä, ja sain sovittua sen puhallusvillojen puhalluksen jo aikaisemmin sovitulle viikolle. Tämän jälkeen (viimeistään) viisastuinkin ja otin mammutilta loput tarvikkeet, ettei tarvitse jäädä ilman väliovia ja väliseiniä.

  Reklamaatioita on saanut tehdä, ja puhelimeen on tullut huudettua enemmän kuin kymmeneen vuoteen. Jos ja kun seuraavaa taloa lähtee rakentamaan, täytyy kyllä katsoa tarkemmin kenen kanssa lähtee taloa rakentamaan. Vaikka tokkopa se muiden kokemuksien perusteella muilla toimittajilla yhtään helpompaa ole.
   
 47. smartti

  smartti

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  @Jump Itse siirrättäisin ikkunat oikeaan tasoon. Olet sopinut maksavasi tietystä tuotteesta tietyn summan, joten ei kannata tyytyä vähempään. Kannattaa kiinnittää huomiota myös ikkunapellityksiin, varsinkin siihen että niissä on asianmukaiset tippanokat.
   
 48. mkoosebi

  mkoosebi

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  04.04.2017
  Kastellin ja Jukkatalon kanssa käynyt neuvotteluja ja näyttää että Kastellin kanssa tehdään kaupat. No toivottavasti menee putkeen, se on sanottava myyjistä että mitään tyhjää ei ole lupailtu vaan on tehty selväksi, että saat sen mitä sopimuksissa sanotaan et muuta.
  Jokaiseen kysymykseen on saanut vastauksen ja kaikki kirjataan ylös, muistaakseni jommankumman tarjouksessa oli erillinen maininta ettei suullista sopimusta/lupausta ole. Olin vähän varautunut siihen että lupaavat vaikka mitä myyntitapahtumassa, mutta ei se ollutkaan yhtään sellaista lipevää tyrkyttämistä. Tietoa sai kyllä paljon ja tarjoukset oli yllättävän lähellä toisiaan näissä muuttovalmiissa kun huomioi erot toimitus sisällöissä.
   
 49. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  807
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Kannattaa myös muistaa se, että hyvin menneistä projekteista oli sitten kyseessä talopaketti, putkiremontti tai vaikka keittiön saneeraus harvemmin kirjoitellaan. Silloin ollaan tyytyväisiä ja maksetaan lasku. Sitten kun niitä ongelmia alkaa ilmaantua niin haetaan ratkaisua Googlella, löydetään tälläisiä keskusteluja ja herkästi kommentoidaan ja jaetaan niitä omia kokemuksia.

  Joillain on myös aika epärealistisia käsityksiä siitä mitä sen työnjäljen pitää olla. Käsittääkseni näissä pakettitoimituksissa ei ole mitään erillisiä laatukriteereitä vaan puhutaan korkeintaan "hyvästä rakennustavasta" ja korkeintaan vedotaan RYLliin.
  Suosittelisinkin jokaista rakennuttajaa edes selaamaan tuon RYLlin läpi niin tietää mitä odottaa.

  Jos esimerkiksi seinä saa heittää sen 5/8mm ei se kuulosta paljolta mutta yritäppä asentaa siihen korkeita kiintokalusteita tai listoittaa. Myös naulankannoista, laattojen pykältämisestä, peitelistoista, maalipinnan karheudesta yms on olemassa todella paljon eroa siinä kuka hyväksyy mitäkin.

  Kyllä perus 250t/160m2 "avaimet käteen" pakettiin saa lyödä +10% lisähintaa viimeistelyyn jos oikeasti halutaan hyvää laatua ja lisäksi valita tekijä tarkkaan.
   
 50. Jump

  Jump

  Viestejä:
  314
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Sellaisen vinkin voisin antaa että muista sopia myös niistä töistä jotka eivät välttämättä kuulu kenellekkään jos siis otat talon pystytettynä. Näitä ovat esim. väliseinien paikkojen merkitseminen styroksiin ennen valua (putki- sähkömies hyötyy tästä), kulkusillan tekeminen yläpohjaan (puhallusvillan asentaja tykkää). Kaikki rakennustarvikkeiden vastaanotto ja suojausvastuu kannattaa ulkoistaa pystyttäjille. Ja pääovi kannattaa sopia asennettavaksi ihan viimeisenä.