Toistaalta väität, että paperimiesten palkka ei ole liian suuri ja toisaalta pelkäät sen altistamista kilpailulle ja paikalliselle neuvottelulle.Missä kohtaan pelaan kahteen suuntaan? Oon tessien puolella koko ajan ollut
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Toistaalta väität, että paperimiesten palkka ei ole liian suuri ja toisaalta pelkäät sen altistamista kilpailulle ja paikalliselle neuvottelulle.Missä kohtaan pelaan kahteen suuntaan? Oon tessien puolella koko ajan ollut
Palkka ei ole liian suuri ja miksi toimivaa systeemiä pitäisi romuttaa? Nykyäänkin on henkilökohtaiset lisät mitkä määräytyvät osaamisen mukaanToistaalta väität, että paperimiesten palkka ei ole liian suuri ja toisaalta pelkäät sen altistamista kilpailulle ja paikalliselle neuvottelulle.
Palkka ei ole liian suuri
Ihan yhtälailla mielipide kuin omasi?Niin siis tämä oli pelkkä mielipide? Aiemmin jäi sellainen vaikutelma, että koska palkka on yli tessin jne. niin paperimiehillä on jotain todellista neuvottelumuskelia ja kun kommentit on tätä luokkaa:
"Mistä tiedät etteikö nykyinen palkkaus ole oikealla tasolla suhteessa työn tuottavuuteen kun muilla metsäyhtiöillä tehdään käytännössä samaa työtä mitä UPM: llä."
, niin on vaikea välttyä mielikuvalta, että mielestäsi paperimiehillä on kilpailun ja markkinatilanteen määräämä ihan oikea palkka.
Ja jos siis noin olisi, miksi paperimies pelkäisi paikallista neuvottelua.
Ihan yhtälailla mielipide kuin omasi?
Sulla ei selkeestiikkään ole minkäänlaista käsitystä että prosessiduunaria ei vain vaihdeta lennosta ilman mitään koulutusta, turhaa vängätä tuommoisen kanssa yhtään mitään millä ei minkäänlaista kokemusta alaa kohtaa.Mä olen tainnut olla harvinaisen johdonmukainen mutta jos ei mennyt läpi niin kerrataan:
"Oikea" palkka eli työn arvoa ja kilpailutilannetta vastaava palkka määräytyy sopimalla paikallisesti ja tarvittaessa vaikka laittamalla hommat avoimeen hakuun (jos tilanne on aikaisemmin ollut vääristynyt). Tämän ei pitäisi olla mikään ongelma jos uskoo, että tekijän palkan määrää aidosti osaaminen, kokemus, tekemänsä työn tuottavuus ja työvoimamarkkinat. Vaihtoehto (ja luultavasti todellisuus) on, että jonossa olisi ihan asiallisesti suoriutuvaa ukkoa hommiin heikommillakin ehdoilla ja alemmalla palkalla, joka tarkoittaisi sitä, että paperimiehen liksa ja sopimus on vain jonkun AY-porsaan kuppaama kupla, jonka puolesta nyt taistellaan epätoivoisesti kun muut duunaritkin kattoo vieressä kieroon "ette kehtais" mielessään.
Sulla ei selkeestiikkään ole minkäänlaista käsitystä että prosessiduunaria ei vain vaihdeta lennosta ilman mitään koulutusta, turhaa vängätä tuommoisen kanssa yhtään mitään millä ei minkäänlaista kokemusta alaa kohtaa.
Miksi pitäisi siirtyä paikalliseen sopimukseen kun nykyiselläänki sopimukset on hyviä? Tämän olet itse useasti väistänytJa taas tullaan siihen, että miksi se sitten pelkää paikallista sopimista? ps. Olet tainnut ainakin kolmesti väistää jo tämän kysymyksen
Miksi pitäisi siirtyä paikalliseen sopimukseen kun nykyiselläänki sopimukset on hyviä? Tämän olet itse useasti väistänyt
Paperiliitto on aivan tyytyväinen nykyiseenkin, vai onko väittää jotai muuta?Ei molemmat puolet taida olla tyytyväisiä nykyisiin eikä "ennenkin oli näin ja näin on hyvä" ole mikään puolustus. Siinä oli vastauksesi.
Onkos nyt selkärankaa vastata siihen, että miksi se ilmeisesti palkkansa tuottavuudellaan aidosti ansaitseva ja osaamiseltaan erittäin vaikeasti korvattava duunari ei suostu sitten paikalliseen neuvotteluun?
Paperiliitto on aivan tyytyväinen nykyiseenkin, vai onko väittää jotai muuta?
Aika vaikeeta arvioida osaamisen kannalta prosessiteollisuudessa mikä on tuottavaa tai mikä ei. Massaosasto esim voi vetää ilman ongelmia 3kk putkee ja konepuolella taas ratapätkii ulkoisista syistä.
Saako silloin massanvalmistaja enemmän palkkaa kun konemies vaikka ongelma on itsessään mekaaninen?
Tuossahan juuri perustelin? Oma hinnoittelu prosessiteollisuudessa on aika hankalaa ja todennäköisesti palkkakustannukset vain nousee enemmänMikset sä vastaa edelleenkään kysymykseen kun olet oman vastauksesi saanut? Onko tämä taas sellainen kyselytuntiketju, jossa vastaat kysymällä vaan lisää?
Tuossahan juuri perustelin? Oma hinnoittelu prosessiteollisuudessa on aika hankalaa ja todennäköisesti palkkakustannukset vain nousee enemmän
ei, vaan paikallisesta sopimisista tulisi vain työkalu millä kyykyttää duunareita. Mikään ei tälläkään hetkellä estä maksamasta tessin määräämää palkkaa suurempaaTarkoitatko, että vastustat paikallista sopimista koska se nostaisi työntekijöiden palkkoja?
Melkoisen raikas näkökulma, ei siinä mitään
alkaa käymään halvaksiUPM Plywood varautuu lomauttamaan henkilöstön huhtikuun alusta lähtien enintään 90 päiväksi. Syynä paperin lakko. Puuta ei saada järkevästi hankittua eikä vanerilta tulevaa selluhaketta mihinkään.
Paperiteollisuudessa, ainakin oman työkokemuksenkin perusteella vaikuttaa poikkeuksellisella tavalla nepotismi (ja myös vuokratyöntekijöiden olemattomuus). Samat henkilöt, jotka nyt ovat päätyneet vaikka konepajoille/metalliteollisuuteen tms. tulisivat varmasti koska vain tekemään yhtä lailla 3-vuorotyötä 1,2-1,5 kertaisella palkalla, joka edelleen olisi vähemmän kuin paperin palkat nyt. Palkka ei ole siis markkinaehtoinen tällä hetkellä, sillä siellä on rajoittavia tekijöitä.Sulla ei selkeestiikkään ole minkäänlaista käsitystä että prosessiduunaria ei vain vaihdeta lennosta ilman mitään koulutusta, turhaa vängätä tuommoisen kanssa yhtään mitään millä ei minkäänlaista kokemusta alaa kohtaa.
tulisivat varmasti, mutta mikä estää hakemastaPaperiteollisuudessa, ainakin oman työkokemuksenkin perusteella vaikuttaa poikkeuksellisella tavalla nepotismi (ja myös vuokratyöntekijöiden olemattomuus). Samat henkilöt, jotka nyt ovat päätyneet vaikka konepajoille/metalliteollisuuteen tms. tulisivat varmasti koska vain tekemään yhtä lailla 3-vuorotyötä 1,2-1,5 kertaisella palkalla, joka edelleen olisi vähemmän kuin paperin palkat nyt. Palkka ei ole siis markkinaehtoinen tällä hetkellä, sillä siellä on rajoittavia tekijöitä.
Kuvillakkon siellä pöydässä nokitellaan.Ei kyllä hyvältä näytä UPM suhteen ja etenkään työntekijöiden suhteen.
Suhdanteiden mukaan joustavien palkkojen pitää elää suuntaan että toiseen, mutta jos palkka ei koostu perus osasta ja sitten jostain johonkin tekijään sidotusta osasta, niin vaikeaa se on.Tämmöisessä tapauksessa palkkojenkin myös pitäisi joustaa ylöspäin noususuhteessa, mikä tosin ei varmasti käy työnantajalle.
Jos jokin toiminta ei kannata, eikä sillä ole näkymiä, niin lähtökohta varmaan se että se ajetaan alas mahdollisimman nopeasti.Kaikki muut yksiköt paitsi paperi on tehnyt huomattavaa voittoa vuodesta toiseen ja silti jokaiseen yksikköön halutaan lisää työaikaa ja palkkoja alaspäin.
Jos yksikkö ei kannata niin kyllä se ajetaan alas niinkuin on tehtykkin.
Paperiliiton tessi on suhteellisen monimutkainen, ja moni paikallinen sopiminen mahdollista kohta on lähinnä muotoa ei ole kielletty, jos lupa liitolta.ei, vaan paikallisesta sopimisista tulisi vain työkalu millä kyykyttää duunareita. Mikään ei tälläkään hetkellä estä maksamasta tessin määräämää palkkaa suurempaa
paperiliitossakin alin kausipalkka taitaa olla jotain luokkaa 950e/2vk ja yksikään paperiliiton työntekijä ei saa noin pientä palkkaa
Mutta miksi sen pitää olla näin? Kyllä täällä ainakin puhutaan ihan sellumiehistä tai sellunkeittäjistä. Kartonkikoneenhoitajat voivat olla kartonkimiehiä tai pahviukkoja. On ihan luonnollista, että noille jokaiselle alalle on täysin omat sopimukset. Jo ihan siksi, että se perinteinen painopaperiala ei ole kannattavaa, mutta muut alat ovat. Miksi kartonki- ja sellumiesten pitää joustaa paperimiesten ansiotason turvaamiseksi?Huomaa nyt että paperimies kattaa kaiken muunkin kuin pelkän painopaperipuolen työntekijät
Eli oma sopimus niillekkin jotka keittää sellua suoraan kartonkikoneelle? Kaksi eri sopimusta näille vaikka tuotantolinja yhtenäinen?Mutta miksi sen pitää olla näin? Kyllä täällä ainakin puhutaan ihan sellumiehistä tai sellunkeittäjistä. Kartonkikoneenhoitajat voivat olla kartonkimiehiä tai pahviukkoja. On ihan luonnollista, että noille jokaiselle alalle on täysin omat sopimukset. Jo ihan siksi, että se perinteinen painopaperiala ei ole kannattavaa, mutta muut alat ovat. Miksi kartonki- ja sellumiesten pitää joustaa paperimiesten ansiotason turvaamiseksi?
No lähtökohtaisesti sopimukset pitäisi olla tehdaskohtaisia, kuten UPM:n johto on toivonut. Eli aidosti paikallisesti sovittuja. Tällöin sillä yhdellä tehtaalla, joka käsittää sellutehtaan, kartonkikoneen, voimalaitoksen ja mahdollisesti muitakin toimintoja, voisi olla yksi sopimus. Tämä siis siinä tilanteessa, missä kaikki saman alueen tehtaat ovat toisistaan riippuvaisia. Mutta toisaalta toimialakohtainen sopimus tässä lisänä voisi olla hyvä, sillä jokaisessa edellä mainitussa tehtaassa työn vaativuus ja mahdolliset seisokkiajat ynnä muut menevät hieman eri tasoilla, joten se ns. kovempaa ja vaativampaa työtä tekevä laitoskäyttäjä joutuisi joustamaan pakosti näiden "helpommalla" pääsevien kustannuksella.Eli oma sopimus niillekkin jotka keittää sellua suoraan kartonkikoneelle? Kaksi eri sopimusta näille vaikka tuotantolinja yhtenäinen?
Entä sellunkeittäminen kuivauskoneelle, myös näille?
Sellunkeitosta syntyvä mustalipeä haihdutetaan jonka jälkeen poltetaan energiaksi, myös energialle oma soppari vaikka samalla tehdasalueella ollaan?
Aika monta eri sopimusta saadaan aikaiseksi jos tämmöiseen pelleilyyn lähdetään.
Paperimies tulee ihan vain siitä että kuulutaan Paperiliittoon, jonka alla koko kemiallisen metsäteollisuuden työt on.
Kuten olen sanonut, varmasti kentältä kommenttia jos haluttaisiin suostua lisätyöaikaan ilman kompensaatiota, eli eiköhän lakkoilijat tiedä itse mihin ovat valmiita jos paska osuu niskaan.
Ehkä se kaikki yhdellä sopparilla tie on nähty.Sellunkeitosta syntyvä mustalipeä haihdutetaan jonka jälkeen poltetaan energiaksi, myös energialle oma soppari vaikka samalla tehdasalueella ollaan?
Aika monta eri sopimusta saadaan aikaiseksi jos tämmöiseen pelleilyyn lähdetään.
Loppujenlopuksi tuotantotyö on periaatteessa aivan samaa ja vaativuudelta samaa verrattuna sellutehdasta tai paperitehdasta.No lähtökohtaisesti sopimukset pitäisi olla tehdaskohtaisia, kuten UPM:n johto on toivonut. Eli aidosti paikallisesti sovittuja. Tällöin sillä yhdellä tehtaalla, joka käsittää sellutehtaan, kartonkikoneen, voimalaitoksen ja mahdollisesti muitakin toimintoja, voisi olla yksi sopimus. Tämä siis siinä tilanteessa, missä kaikki saman alueen tehtaat ovat toisistaan riippuvaisia. Mutta toisaalta toimialakohtainen sopimus tässä lisänä voisi olla hyvä, sillä jokaisessa edellä mainitussa tehtaassa työn vaativuus ja mahdolliset seisokkiajat ynnä muut menevät hieman eri tasoilla, joten se ns. kovempaa ja vaativampaa työtä tekevä laitoskäyttäjä joutuisi joustamaan pakosti näiden "helpommalla" pääsevien kustannuksella.
Edelleen, miksi muut metsäyhtiöt ei näe haitaksi nykyisestä paperin tessiä vaan ainoastaan UPM?Ehkä se kaikki yhdellä sopparilla tie on nähty.
Siinä oli etunsa, mutta kyllä sen haitatkin tule esille.
Veikkaan kahta syytäEdelleen, miksi muut metsäyhtiöt ei näe haitaksi nykyisestä paperin tessiä vaan ainoastaan UPM?
Edelleen, miksi muut metsäyhtiöt ei näe haitaksi nykyisestä paperin tessiä vaan ainoastaan UPM?
Veikkaan kahta syytä
Muilla ei ollut voimaa lähteä tekemään uutta sopimusta
Toisekseen muilla ei yhtä vaikeaa tilannetta. (liiketoiminta Suomessa ihan erilaista)
Hyvältä näyttää, lakon päättymisestä ei tietoakaan ja kauankohan maksaa itseään takaisin tämä lakkoMitä väliä sillä on (ellet halua vetää tätä whatabout muut yhtiöt hengessä sivuraiteelle)?
Ehkä UPM hakee etulyöntiasemaa ja parempaa kilpailukykyä.
Meinaatko että UPM:n pitäisi maksaa palkkaa siitä hyvästä että paperimiehet makaa sohvalla ja syljeskelee kattoon?Aika laittaa pöytään vaatimus siitä, että UPM maksaa palkat täysien tuntien mukaan lakon ajalta.
Tämä on ihan hyvä kysymys johon myös paperiliiton tulisi vastata omalta osaltaaan, sillä ei tää lakko ole myöskään paperiliitolle halpaa lystiä ja voi miettiä että kauanko kestää että lakosta tulevat kustannukset saadaan maksettua paremmilla työehdoilla, etenkin kun tällä lakolla on myös omat vaikutuksensa tehtaiden sulkemiseen ja UPM:än investointihalukkuuteen Suomessa.Hyvältä näyttää, lakon päättymisestä ei tietoakaan ja kauankohan maksaa itseään takaisin tämä lakko
Hyvältä näyttää, lakon päättymisestä ei tietoakaan ja kauankohan maksaa itseään takaisin tämä lakko
Tässä olen ihan samaa mieltä ettei oo kummallekaan mitenkää halpaa ja vaikuttaa duunareiden tämän vuoden ansioihin aika reippaasti, mutta ovat valmiita taistelemaan selkeästi.Meinaatko että UPM:n pitäisi maksaa palkkaa siitä hyvästä että paperimiehet makaa sohvalla ja syljeskelee kattoon?
UPM on näköjään päättänyt ottaa mittaa ay-liikkeestä ja tähän heillä on oikeus. Jos paperimiehille ei UPM ehdot kelpaa, niin siinähän lakkoilee ja jos paperimiehet kovasti lakkoilee sulkee UPM tehtaita selvästi herkemmin ja mahdolliset uudet tehtaat rakennetaan muualle ja sitä voi sitten työttömänä miettiä kannattiko tuo lakkoilu. Toki myös UPM:n pitää miettiä tuota että olisiko sittenkin fiksumpaa tulla vastaan ja kannattaako kovin yksipuolisia ehtoja vaatia. UPM varmaan myös arvioi väärin paperiliiton vahvuuden.
Ylellä oli hyvä juttu tästä
UPM ja Paperiliitto pelaavat kovaa peliä – työtaistelussa ei kinastella pelkistä prosenteista, vaan panoksena on koko suomalainen järjestelmä
Tutkija, tohtori Elina Kuorelahti arvioi lakkotappioiden olevan UPM:n hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroosille ja toimitusjohtaja Jussi Pesoselle vain investointi tulevaisuuteen.yle.fi
Tämä on ihan hyvä kysymys johon myös paperiliiton tulisi vastata omalta osaltaaan, sillä ei tää lakko ole myöskään paperiliitolle halpaa lystiä ja voi miettiä että kauanko kestää että lakosta tulevat kustannukset saadaan maksettua paremmilla työehdoilla, etenkin kun tällä lakolla on myös omat vaikutuksensa tehtaiden sulkemiseen ja UPM:än investointihalukkuuteen Suomessa.
toimari vaihtuu joka tapauksessa parin vuoden sisään ja Nalle samalla.Upm on laskenut että ton verran maksetaan tai sitten ei toimita suomessa. Nyt katotaan että vaihtuuko upm toimitusjohtaja seuraavana. Mun puolesta voi mennä kaikki paitsi pehmyt vessapaperi konkkaan.
100 euroa lakkoavustusta 7 päivänä viikossa, hyvinhän tuolla pärjää aina voi myös laittaa asuntolainan pelkille koroille.SAK:n arvion mukaan 20 miljoonaa menetettynä tuloksena viikossa mutta tähän UPM:llä on varaa aika pitkään. Miten pitkään mahtaa olla paperiliitolla? Miten pitkään mahtaa paperiliittolainen lyhentää lainojaan lakkoavustuksella?
Millä perusteella?toimari vaihtuu joka tapauksessa parin vuoden sisään ja Nalle samalla.
UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen jatkaa tehtävässään toistaiseksiMillä perusteella?
Eikös kumpikin ole jo lisäajalla, kummallakin ikää yli 60.Millä perusteella?
UPM vokotteli lakossa olevia työntekijöitä pizzalahjakortilla – Paperiliiton lähde: "Lapsellista tökkimistä ja erittäin tuomittavaa"
UPM:n Lappeenrannan biojalostamolta on lakon aikana irtisanoutunut jo useita henkilöitä. Itsekin irtisanoutunut luottamusmies syyttää yhtiön huonoa henkilöstöpolitiikkaa.www.maaseuduntulevaisuus.fi
Aika monta irtisanoutunut jalostamoltakin jo.Umpilla kovat piipussa kun pizzalahjakortteja tarjotaan webinaareista!
Aika monta irtisanoutunut jalostamoltakin jo.
Paljonkohan on irtisanoutuneita kaiken kaikkiaan
Varmaa saa rekryä pari duunaria tilalle kun lakko joskus ohi
Raumaltakin lähtenyt ainaki 6 tuotannosta mutta ei oo rekryä tullu tilalle vieläValkeakosken Tervasaareen haetaan ainakin 3 työntekijää energiapuolelle, sieltä lähteny kasa jengiä.
Meinaatko että UPM:n pitäisi maksaa palkkaa siitä hyvästä että paperimiehet makaa sohvalla ja syljeskelee kattoon?
UPM on näköjään päättänyt ottaa mittaa ay-liikkeestä ja tähän heillä on oikeus. Jos paperimiehille ei UPM ehdot kelpaa, niin siinähän lakkoilee ja jos paperimiehet kovasti lakkoilee sulkee UPM tehtaita selvästi herkemmin ja mahdolliset uudet tehtaat rakennetaan muualle ja sitä voi sitten työttömänä miettiä kannattiko tuo lakkoilu. Toki myös UPM:n pitää miettiä tuota että olisiko sittenkin fiksumpaa tulla vastaan ja kannattaako kovin yksipuolisia ehtoja vaatia. UPM varmaan myös arvioi väärin paperiliiton vahvuuden.
Ylellä oli hyvä juttu tästä
UPM ja Paperiliitto pelaavat kovaa peliä – työtaistelussa ei kinastella pelkistä prosenteista, vaan panoksena on koko suomalainen järjestelmä
Tutkija, tohtori Elina Kuorelahti arvioi lakkotappioiden olevan UPM:n hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroosille ja toimitusjohtaja Jussi Pesoselle vain investointi tulevaisuuteen.yle.fi
Ei UPM vaadi ketään palkatta töihin, vaan nykyisten tietojen mukaan vain halvmalla tekemään enemmän tunteja. Ja jos UPM tarjoamat työehdot ei kiinnosta, niin aina voi lakkoilla vaikka hamaan tappiin asti. Katotaan kummalta loppuu ensin rahkeet.Ihan yhtä lailla UPM vaatii, että tehtäisiin työtä palkatta, niin on vähintään kohtuullista vaatia, että tuollaista typeryyksien lausuja maksaa vaatimuksien seuraukset. Jos UPM haluaa tehtaat käyntiin enää koskaan, niin siinä on erittäin hyvä ehto neuvottelujen pohjaksi.
Ei UPM vaadi ketään palkatta töihin, vaan nykyisten tietojen mukaan vain halvmalla tekemään enemmän tunteja. Ja jos UPM tarjoamat työehdot ei kiinnosta, niin aina voi lakkoilla vaikka hamaan tappiin asti. Katotaan kummalta loppuu ensin rahkeet.
Lisäksi UPM voi sanoa että jos haluatte jatkaa töiden tekoa ja palkan saantia, on UPM:n tarjoamat työehdot erittäin hyvä pohja neuvotteluille, tai muuten suljetaan koneita.
Joka tapauksessa tämä ei ole halpaa lystiä kummallekkaan ja ja molempien pitäisi tätä miettiä uudelleen onko tässä järkeä. Paperiliiton eduksi on tosin sanottava että tulivat osittain järkiinsä ja ovat valmiita ainakin muodollisesti neuvottelemaan liiketoimintakohtaiset sopimukset.
Kas kun et sano että UPM:n pitäisi ostaa vielä etelänloma lakkoilijoille henkisestä kärsimyksestä ja päälle vielä asunto Helsingin keskustasta.Ja kyllä: saavat puolestani maksaa tämän ymmärtämisestä aiheutuneet kustannukset täysimääräisesti. Sen jälkeen voidaan alkaa neuvottelemaan jotakin järkevää, mihin ei kuulu palkaton työajan lisäys.
Kas kun et sano että UPM:n pitäisi ostaa vielä etelänloma lakkoilijoille henkisestä kärsimyksestä ja päälle vielä asunto Helsingin keskustasta.
Jälkivaikutus on sopimusasia, joka riippuu miten sovitaan, mutta lakkonajalta ei työnantajan tarvitse, eikä pidä maksaa palkkaa. Työntekiät olisi saaneet palkkaa, jos olisivat tulleet töihin. Kun ei työnteko UPM:n ehdoilla kiinnostanut niin kärsikööt sitten lakkoilustaan. Ei ole UPM:n ongelma, kuten ei ole liiton ongelma jos ump saa tästä lakkoilusta valtavat tappiot, sillätyörauhavelvoitetta ei ole, joka on liittojen myyntituote työnantajille.
Oletko sopimusvapautta vastaan, kerta yrität estää tämän ehdon sopimuksen syntymiseksi?
UPM hakee uutta sopimusta, työntekiäpuoli haluaa vanhaa sopimusta, joten esityksesi on suoremmin sanottuna lähinnä sitä että UPM suostuu Paperiliiton vaatimuksiin.No, niin kauan kun UPM ei ole valmis ottamaan edellistä sopimusta lähtökohdaksi ja hyväksy sitä, että jälkivaikutus on voimassa, saa tehtaat puolestani seistä.
Jos tällä viittaa lakkoilijoiden lakkoavustuksiin, niin aika kovat vaatimukset, en nyt muista koska sellaisesta olisi sovittu, viittaa tilanteeseen jossa toisella puolella on sellainen mafia kartelli että voi tuollaista vaatia.Ja kyllä: saavat puolestani maksaa tämän ymmärtämisestä aiheutuneet kustannukset täysimääräisesti.
Käytännössä ei ole noin, työantaja voi toki irtisanoa jos naama ei miellytä, mutta sen hinta on niin kova että ei toivottu työntekiä ennemmin pidetään, ja odotetaan pitkänkaavan mukaan sopivaa hetkeä. Jälkimmäisessäkin on sitten niitä takaisinotto velvoitteita.Sopimusvapautta on sekin, että kumpikin voi huutaa toiselleen, että pidä perkele tunkkisi.