- Liittynyt
- 18.10.2016
- Viestejä
- 12 636
Sulla on kyllä ihan pointti tässä, mutta vähän on pakko joko tarkentaa tai saivarrella. Pizzaahan on aika monenlaista, samoin pizzerioita. Vertailukohtana Kotipizza ei edes yritä olla italialainen ravintola. Jos Rosso yrittää mutta helvetin huonosti, niin en minä sille kovin suurta painoarvoa anna.Ja mitä näihin ravintoloiden keittiöihin tulee niin pizza on alkuperältään italialainen tuote ja jos se on ravintolan päätuote voi ravintolaa ihan hyvällä omallatunnolla kutsua italialaiseksi.
Jos ravintolan päätuote on kebab, ravintolan nimi ja annosten nimet viittaavat Turkkiin ja sisustuskin ainakin suomalaisen silmään siihen suuntaan, onko se nyt selvästi turkkilainen? Ei sillä ole väliä, että sitä pyörittää tyyppi joka ei ole turkissa käynytkään. Sen sijaan se Coca-Colan tai Heinekenin kanssa tarjoiltava ruoka on yleensä sen tyyppistä joka on varsinaisesti kehitetty Saksassa päin(toki hyvin oleellisesti turkkilaistaustaisissa piireissä) ja ainakin Suomessa myydyin tuote saattaa sisältää sinihomejuustoa. Jos hövelisti lasketaan pohjoiseurooppalaistetusta tyylistä huolimatta "turkkilaiseksi" kebabit joihin ei tule auraa, ranskanperunoita tai riisiä, niin voi silti turkkilaisannosten osuus jäädä aika vähiin. Vielä kun kokonaismyynti kuitenkin sisältää yleensä jotain kanansiipiä, burgereita, pizzaa tai muuta hyvin epäturkkilaista. Mihin loppuu turkkilaisen ravintolan määritelmä? Jos turkkilainen perustaa kebabkioskin näköisen ruokalan Imatralle ja myykin siellä vain lihiksiä ja burgereita ja makkaraperunoita, niin käykö sekin vielä kunhan raflan nimi on vaikka "Marmaris"? Onhan se oikeastaan aika lähellä normaalia turkkilaiskanansiipipizzeriaa.
Minusta on turkkilaista enemmän suomalaisen ruokakulttuurin piirre, että kebabravintolasta saa oletuksena pizzaa.