Öö, tottakai vastustan yritystukia. Mutta taas kannatan köyhien ja huono-osaisten tukemista, koska se kasvattaa ihmisten hyvinvointia.
Kasvattaa hyvinvointia toisten kustannuksella niin kuin muutkin turhat tuet.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Öö, tottakai vastustan yritystukia. Mutta taas kannatan köyhien ja huono-osaisten tukemista, koska se kasvattaa ihmisten hyvinvointia.
Niin, ja sehän on semantiikkaa.Kasvattaa hyvinvointia toisten kustannuksella niin kuin muutkin turhat tuet.
Tämän pitäisi olla lähtökohta. Tästä ei tosin keskustella näissä jutuissa, joissa huudetaan vain sitä, miten paskaa maanviljely Suomessa on.Niin no tämän ketjun aihe on maataloustuet, ja nostavathan ne enemmän tunteita kuin monet muut tuet. En halua keskustelua viedä ohi aiheen mutta mietin vain että monikohan 100-lasissa maataloustukia vastustava vastustaa myös:
- Kaikkien muiden yritysten tukeminen, maatalous on vain yksi näistä. Esim. monia yrityksiä ei edes tueta "huoltovarmuuden" tms. varjolla, vaan ihan koska ovat lobaneet hirvetä tuet itselleen. Näin vain on, ja muutosta ei tule koska näiden bisnesmiesten kaverit istuu päättävissä elimissä.
- Kuten sanoit, asumistuet on aivan jäätävä bisnes
- Ylipäänsä monet tuet yhteiskunnassa täysin perseestä.
Aika moni maataloustuille vittuilijakin "tekee" täysin tuottamatonta "työtä" täysin hyödyttömissä suojatöissä. Näitä lienee vähintään puolet julkisen sektorin "töistä" eli vähintään kuusinumeroinen määrä. Kaikki pitäisi saada heti pois ja minimiturvalle. Tämä helpottaisi heti kaikkien oikeiden ihmisten elämää.Ylipäänsä kaikkea tukemista pitäisi vähentää (EU:lta toki rahat pois kun sinne myös maksetaan helvetisti). Tukien vähentäminen on vain aika rasti koska täällä sossulandiassa kaikkea, aivan hiton kaikkea tunnutaan tukevan kuola suussa.
Kun normaali ihminen tai yritys haluaa tasata itselleen taloudellisesti kestämättömiä riskejä, se ottaa vakuutuksen ja tasaa sen avulla ne riskien kestämättömät kertakustannukset useiden vuosien ajalle.On kyllä melko sakeaa tahallaan väärinymmärtämistä. Jos maataloustukia perustellaan sääriskillä, sillä ei tarkoiteta että satotaso katovuosina kasvaisi tukemalla (vaikka perättäisinä katovuosina tämäkin pätisi). Sillä tarkoitetaan, että tavallista pienemmän sadon vuosina tulisi silti liikevaihtoa eikä toimintaa tarvitsisi lopettaa. Hyvin yksinkertaista ellei ihan tahallaan vääristele.
No, itsehän en tätä perustelua käytä.
Yleinen perusasioiden ymmärtämättömyys leimaa taas kerran tätä keskustelua. Esimerkiksi tämän vuoden sato oli kehno. Se ei tarkoita mitään välitöntä nälänhätää, koska varmuusvarastot vaikka ei tuontia. Huono sato on ensimmäisenä taloudellinen ongelma. Samoin vuosi voi olla kehno laadullisesti ja vaatia kovat tuotantopanokset, ja täten olla taloudellisesti perin huono vaikka satotaso olisi normaali. Mutta mitäpä näistä miettimään, vahva tunnehan on se tärkein. Aina on Lidlistä saanut ruokaa ja suomalaiset viljelijät on niinku juntteja.
Kun normaali ihminen tai yritys haluaa tasata itselleen taloudellisesti kestämättömiä riskejä, se ottaa vakuutuksen ja tasaa sen avulla ne riskien kestämättömät kertakustannukset useiden vuosien ajalle.
Ehei, normaali sakilainen ei ota(maksa) mitään vakuutuksia. Valde maksaa sapattivapaan, oli se sitten omaa junailua tai yllättävien potkujen takia.Kun normaali ihminen tai yritys haluaa tasata itselleen taloudellisesti kestämättömiä riskejä, se ottaa vakuutuksen ja tasaa sen avulla ne riskien kestämättömät kertakustannukset useiden vuosien ajalle.
Kovin ohuelle on jäänyt kommentointi oikeita asiakysymyksiä koskien. Kunhan nyt vaan tukijussit sitä ja tätä. Eihän nyt jumalauta tällaiseen asiaan voi ottaa tosissaan mitään kantaa, jos ei kykene edes perusasioista normaalisti keskustelemaan.
Pohjoisessa maajussit tekevät halkomyyntiä, teiden aurausta ja lanausta, paskavesien kuljetuksia ym. niillä tukiaiskoneillaan. Melko mahdoton kenenkään kilpailla esim. tienhoidosta kun kalliit traktorit ja välineet täytyy hankkia omilla rahoillaan.
Mietitäänpä ensinnäkin vaikkapa verotuksen hyvinvointitappiota: se on ihan todellinen kustannus, jonka verottaminen aiheuttaa. Mutta tottakai meillä on niin tärkeitä palveluita ja perusteltuja tulonsiirtoja, että se kannatta maksaa (toki voisi vähän tarkemmin miettiä, että mitä kannattaiso verottaa ja mitä ei).
Toiseksi, Suomen väestön ikääntyminen ja huoltosuhde: tämä vaatii sosiaaliturvan ja työmarkkinapolitiikan remppaamista, se on selvä. Maataloustuet taas ovat aivan helvetin iso menoerä, joka tuhoaa hyvinvointia: arvokkaampia asioita muutetaan vähemmän arvokkaaksi (jokaista maataloudessa tuotettua euroa kohden maksetaan kaksi euroa tukea)
Siksi pitäisi pitää kristallinkirkkaana, se, mik tukeminen ja miksi on hyväksyttävää. Kriisivalmius on julkisen vallan tehtävä (vapaamatkustajaongelma) ja sen valossa tukijärjestelmä näyttää aivan järkyttävältä. Ja aivan saatanan kalliilta (miksi ei vaikka vetoteta vähemmän, ohjata rahoja terveydenhuoltoon, PV:lle tai jotain muuta, minusta paljon fiksumpaan kohteeseen).
Koska verorahat eivät ole mikään pohjaton kaivo, vaan rajat tulee tottakai vastaan. Mutta toki jollekin aluepolitiikka ja maatalouteen varojen kippaaminen voi olla lähellä sydäntå, ei siinä mitään. Itse keksin kyllä huomattavasti parempia ja oikeudenmukaisempia käyttökohteita.
Mahdatko nyt liioitella? Oikeinko monissa lukee näin? Eikös tämä koske joitakin pakastevihanneksia ja -mansikoita?Mietitäänpä, mitä tuilla saadaan.
Kotimaisia elintarvikkeita, joidan alkuperä ja kasvatustapa pystytään tarkistamaan, eikä niissä tarvitse lukea hyllyn reunassa, niinkuin monissa ulkomaalaisissa tuotteissa, että muista keittää tämä, älä käytä raakana.
Olet keksimässä jotakin ikiliikkujaa. Laitetaanko lisää tukea muihinkin maahantuotaviin tarvikkeisiin ja valmistetaan ne kaikki Suomessa, niin ongelmat poistuvat? Ei kai sentään asiat ole näin yksinkertaisia.Lisäksi jokaisesta tukieurosta suuri osa kiertää verotuksen kautta takaisin valtion kassaan, toisin kuin ulkomaan elintarvikkeista, joissa koko summa karkaa maasta kerralla. Tarvittavien elintarvikkeiden määrähän ei siitä miksikään muutu, jos niitä tuotetaan suomessa vähemmän.
Viet keskustelua tahallaan sivuraiteelle. Jos jotakin turhaa tuetaan, ei se tarkoita, että kansallisista maataloustuista ei voisi säästää.Maataloudesta saamme siis kaikille välttämättömiä tuotteita.
Sensijaan esim asumistuista on seurannut jatkuva asuntojen hintojen nousu ja asuntojen rakentamista, sekä turhaa muuttoliikettä, vaikka tyhjiä, kelvollisia asuntoja on reippaasti.
Lisäksi tuomme maahan elintasopakolaisia, joiden annamme törsätä verovaroja mitensattuu ja pahimmillaan rahoitamme ko henkilöiden kautta terrorismia ulkomailla. Palkaksi saamme hankaluuksia aiheuttavia "kunniakansalaisia", joiden poistaminen tuottaa lisää kuluja, eikä edes yleisen tahdon puutteen takia edes aina onnistu. Tämä on se sektori, johon tulisi kohdistaa voimakkaita leikkauksia.
Suomi ei ole koskaan ollut omavarainen ruoan suhteen. Ei tule koskaan olemaan.Kriisivalmiudessa taas kotimainen ruuantuotanto on tukijalka, jota ilman suurinpiirtein kaikki muukin on melkoisen turhaa. Näin on niinpitkään, kun ihmisten nyt vain on syötävä suurinpiirtein päivittäin. Ja koska ilmastomme on selkeästi satoja rajoittavaa, eikä maaperäkään aivan erinomaiosta ole, niin on selvää, että Suomessa tukien määrä on niitä Euroopan maita selkeästi isompi, joilla on viljelysmaata etelämpänä.
...
Suomi ei ole koskaan ollut omavarainen ruoan suhteen. Ei tule koskaan olemaan.
Ei vaikka triplataan maatalouden tuet. Tuo kriisivalmius on heikko argumentti.
EU-tuet ovat riittävät. Ei suuria kansallisia maataloustukia tarvita kriisivalmiuden takia.Kriisivalmius on ihan hyvä argumentti. Ei puolustusvoimatkaan ilman ulkomaalaista apua pärjää (polttoaineet, varaosat, ammukset jne). Silti (juuri) kukaan ei ole valmis lopettamaan puolustusvoimia turhana.
Mietitäänpä, mitä tuilla saadaan.
Kotimaisia elintarvikkeita, joidan alkuperä ja kasvatustapa pystytään tarkistamaan, eikä niissä tarvitse lukea hyllyn reunassa, niinkuin monissa ulkomaalaisissa tuotteissa, että muista keittää tämä, älä käytä raakana.
Lisäksi jokaisesta tukieurosta suuri osa kiertää verotuksen kautta takaisin valtion kassaan, toisin kuin ulkomaan elintarvikkeista, joissa koko summa karkaa maasta kerralla. Tarvittavien elintarvikkeiden määrähän ei siitä miksikään muutu, jos niitä tuotetaan suomessa vähemmän.
Maataloudesta saamme siis kaikille välttämättömiä tuotteita.
Sensijaan esim asumistuista on seurannut jatkuva asuntojen hintojen nousu ja asuntojen rakentamista, sekä turhaa muuttoliikettä, vaikka tyhjiä, kelvollisia asuntoja on reippaasti.
Lisäksi tuomme maahan elintasopakolaisia, joiden annamme törsätä verovaroja mitensattuu ja pahimmillaan rahoitamme ko henkilöiden kautta terrorismia ulkomailla. Palkaksi saamme hankaluuksia aiheuttavia "kunniakansalaisia", joiden poistaminen tuottaa lisää kuluja, eikä edes yleisen tahdon puutteen takia edes aina onnistu. Tämä on se sektori, johon tulisi kohdistaa voimakkaita leikkauksia.
Kriisivalmiudessa taas kotimainen ruuantuotanto on tukijalka, jota ilman suurinpiirtein kaikki muukin on melkoisen turhaa. Näin on niinpitkään, kun ihmisten nyt vain on syötävä suurinpiirtein päivittäin. Ja koska ilmastomme on selkeästi satoja rajoittavaa, eikä maaperäkään aivan erinomaiosta ole, niin on selvää, että Suomessa tukien määrä on niitä Euroopan maita selkeästi isompi, joilla on viljelysmaata etelämpänä.
Jos sinulle kotimaisuus on tärkeää, niin saat maksaa siitä ihan itse. Mutta ei se ilmeisesti ole, koska vaadit kaikkia muita osallistumaan omien valintojesi kustannuksiin.
Ja tuet tuhoavat euroja, koska arvokkaita asioita muutetaan vähemmän arvokkaiksi. Ja tuonti lisää hyvinvointia, ei vähennä sitä (sanon, että Suomessa on 0 hyödykettä, joiden valmistamiseen/tuottamiseen ei tarvita tuontia. Myös alkutuotanto).
Saa olla aikamoista loogisuuden kolmiloikkaa, jos yrittää perustella maataloustukia kansantaloudellisilla perusteilla. Eli se on täysin irrallaan todellisuudesta.
Sinulla on suuria puutteita tiedoissasi. Oletko niin kiinni maatalouden ylimittaisissa tuissa, että et edes yritä havannoida ympäröivää todellisuutta?Tuonti on maksettava ja mitä suurempi osa joudutaan maksamaan ulkomaille, sitä enemmän Suomella on menoja, eli toisinsanoen sitä enemmän joudumme ottamaan velkaa. Se, että maksamme jonkinverran enemmän itsellemme on paljon paljon pienempi paha, kuin se, että valuutta katoaa ulkomaille ihan totaalisesti.
Taas tämä sama. Joutuu ihan ihmettelemään, mikä mahtaa olla päämääräsi, kun haluat tuhota Suomen hyvinvoinnin ja valehtelet täällä täysin älyttömiä. Ehkä hybridisodankäynti on rantautunut tällekin palstalle? Ei kukaan voi oikeasti olla vain noin kuutamolla.
Oletko yhtään lukenut tätä keskustelua?Jos voisi arvata mitä tapahtuu niin suomalainen maatalous vain ottaa ja katoaa jos tuet lopetettaisiin, tilalle tuskin tulee edes jättiyrityksiä koska se ei näissä oloissa ja kasvukauden pituudessa vain kannata puhtaasti kaupallisella pohjalla.
Se on kyllä hauska väite että maataloustuet ylikompensoisi tuotannon kalleuden suomessa. Jos näin olisi niin kai maanviljelijöillä olisi piha täynnä mersuja?
Näin ei ainakaan omien havaintojen mukaan ole. (vietän ihan pirusti aikaa satunnaisilla maatiloilla )
Olen lukenut ja tarkoitin tuella nykyistä tukitasoa jossa on kansallinen ja ei tuki yhdessä.Oletko yhtään lukenut tätä keskustelua?
Täällä on keskusteltu kansallisista maataloustuista. EU-tuet otetaan.
Mistä tuista sinä nyt puhut?
Tuossa sinulle kuva tuista:
#Map of agricultural subsidies relative to value added by agriculture in Europe. The greater the value, the larger the relative amount of subsidies paid in a country.
Ihan mielenkiinnosta: paljonko haluat, että kansallinen maataloustuki olisi Suomessa vuosittain, jotta pääsisimme haluamaasi tilanteeseen suomalaisessa maataloustuotannossa?Ja nykyinenkin kotimainen tuotanto on mielestäni liian vähän. Toisaalta mielestäni myös ruoka on liian halpaa kun katsoo historiaan.
Mieluummin korottaisi ruoan hintaa.Ihan mielenkiinnosta: paljonko haluat, että kansallinen maataloustuki olisi Suomessa vuosittain, jotta pääsisimme haluamaasi tilanteeseen suomalaisessa maataloustuotannossa?
Millä tavalla? Eduskunnan päätöksellä?Mieluummin korottaisi ruoan hintaa.
Maatalouden perustuotteille (viljat, juurekset, liha, kala jne) määritettäisiin lakiin minimi tuottajahinta joka niistä on pakko maksaa. Vähän sama ajatus kuin jo nyt esimerkiksi työaikalaki ja minimipalkat. Sitä voisi sitten korjata vuosittain jollain indeksillä. Samalla ulkomailta tuotuun vastaavaan tuotteeseen lisätariffia sen verran että tuontituote jää prosentin-pari Suomessa tuotettua kalliimmaksi.Millä tavalla? Eduskunnan päätöksellä?
Korotetaan karjalanpiirakan hintaa, jotta alkutuottaja saa lisää liksaa? Siitähän se suomalainen riisinviljelijä on innoissaan.
Kommunismin ja sosialismin kokeilut ovat joka kerta epäonnistuneet ympäri maapalloa. Ei enää yritetä uudestaan.Maatalouden perustuotteille (viljat, juurekset, liha, kala jne) määritettäisiin lakiin minimi tuottajahinta joka niistä on pakko maksaa. Vähän sama ajatus kuin jo nyt esimerkiksi työaikalaki ja minimipalkat. Sitä voisi sitten korjata vuosittain jollain indeksillä. Samalla ulkomailta tuotuun vastaavaan tuotteeseen lisätariffia sen verran että tuontituote jää prosentin-pari Suomessa tuotettua kalliimmaksi.
Kai ymmärrät, että Suomen asukasmäärä ja ruoan kulutus on luokkaa n. 1% EU:sta? Meinaatko oikeasti, että jos vaikka puolet suomen tuotannosta katoaisi, niin edes rahalla ei saisi ostettua muualta tuollaista aivan mitätöntä määrää?Olen lukenut ja tarkoitin tuella nykyistä tukitasoa jossa on kansallinen ja ei tuki yhdessä.
En usko että EU tuetuilta tuottajamarkkinoilta löytyy korvaava tuotantokapasiteetti. Ja nykyinenkin kotimainen tuotanto on mielestäni liian vähän. Toisaalta mielestäni myös ruoka on liian halpaa kun katsoo historiaan.
Hetkinen nyt.Kommunismin ja sosialismin kokeilut ovat joka kerta epäonnistuneet ympäri maapalloa. Ei enää yritetä uudestaan.
Jääköön tämä keskustelu kanssasi tähän.
Saa kunnes ei saa. Ja minä pidän lähituotteista.Kai ymmärrät, että Suomen asukasmäärä ja ruoan kulutus on luokkaa n. 1% EU:sta? Meinaatko oikeasti, että jos vaikka puolet suomen tuotannosta katoaisi, niin edes rahalla ei saisi ostettua muualta tuollaista aivan mitätöntä määrää?
Sitten varmaan ostat lähituotteita. Mutta älä vaadi muita ostamaan ja maksamaan asioista joista he eivät tykkää.Saa kunnes ei saa. Ja minä pidän lähituotteista.
Vapaat markkinat on aivan silmänlumetta. Jo nyt verotuksella ja vastaavilla mekanismeilla ohjaillaan kuluttajia ja siinä ei ole mielestäni mitään väärää. Ei varsinkaan kun ajetaan yhteiskunnan etua.Sitten varmaan ostat lähituotteita. Mutta älä vaadi muita ostamaan ja maksamaan asioista joista he eivät tykkää.
Vapailla markkinoilla ihmiset yleensä muuttavat kulutustottumuksiaan hintasignaalien mukaan. Jos suomalaiset ovat valmiita maksamaan pari prosenttia enemmän kuin saksalaiset, niin sitten sikäläiset tukkurit myyvät suomeen.
Niin se vapaa markkina toimii.
...
Niin se vapaa markkina toimii.
Kommunismin ja sosialismin kokeilut ovat joka kerta epäonnistuneet ympäri maapalloa. Ei enää yritetä uudestaan.
Jääköön tämä keskustelu kanssasi tähän.
Älä viitsi trollailla.Asutte sosialistisessa valtiossa jossa about kaikki tuotanto ja työ on säänneltyä.
Yritystuet, asumistuki (asuntosijoittamistuki), minimipalkat jne.
Älä viitsi trollailla.
Olet täällä puolustanut Euroopan suurimpia kansallisia maataloustukia. Nyt yrität viedä keskustelun sivuraiteelle puhumalla muista tukimuodoista.
Työlainsäädäntö ja esimerkiksi ammattiyhdistysliike ovat vapaan maailman keksintöjä. Esimerkiksi sosialistimaissa ei ollut vapaasti toimivaa ammattiyhdistysliikettä.
SundeRn mielen sisään en voi mennä. Hän on ylisuurien kansallisten maataloustukien tukija.Mielestäni SundeR ei trollaa. On ihan perusteltua kysyä mm. että miksi maksamme n. 500 000 ihmisille siitä etteivät he mene töihin, vaan räkivät kotona kattoon, eli siis työttömille.
Suomi on hyvin säännelty maa, ja julkisen sektorin osuus tuotannosta on liian iso. Hyvinvointitappio sekä verokiila ovat liian suuria.
Jos tuhlaamme kaikkiin turhiin rahaa, onko vähemmän väärin tuhlata maataloustukiin rahaa?
SundeRn mielen sisään en voi mennä. Hän on ylisuurien kansallisten maataloustukien tukija.
Täällä on alusta asti keskusteltu turhista kansallisista maataloustuista. Niiden tukien turhuus ei vähene vaikka kuinka paljon kerrotaan muista turhista tuista ja muusta tuhlauksesta.
Suomalaisten veronmaksajien maksamat kansalliset maatalostuet ovat suhteellisesti laskien Euroopan suurimmat. Ei se totuus siitä mihinkään muutu. Voit väit mitä vaan, mutta se on totuus. Se on hukkaanheitettyä verorahaa, jolle olisi parempaakin käyttöä.
Se on se kuuluisa artikla 142, jolla kepulaiset saatiin mukaan, jotta pääsimme muiden järkevien eurooppalaisten seuraan (EU):Tota on vaikea argumentoida vastaan.
Poliittiset realiteetit taitavat kuitenkin tulla asian suhteen vastaan?
No milloinkas ne tuottamattomat asumistuet sitten lopetetaan?Vähemmällä kansallisella maataloustuella voimme panostaa niihin talouden sektoreihin, jotka oikeasti ovat tuottavia.
Sinä se tässä trollaat.Älä viitsi trollailla.
Olet täällä puolustanut Euroopan suurimpia kansallisia maataloustukia. Nyt yrität viedä keskustelun sivuraiteelle puhumalla muista tukimuodoista.
Työlainsäädäntö ja esimerkiksi ammattiyhdistysliike ovat vapaan maailman keksintöjä.
SundeRn mielen sisään en voi mennä. Hän on ylisuurien kansallisten maataloustukien tukija.
Sosialismin? Sekataloudessa eletään ja elettiin käytännössä jokaisessa historiallisessa tai edes piirustuslaudalla mahdollisessa yhteiskunnassa. Sekataloudessa eletään tarkalleen jokaisessa kehittyneessä maassa. Aito anarkokapitalistinen markkinatalous on valitettavasti yhtä mahdotonta kuin oikea puhdas sosialismi.Kommunismin ja sosialismin kokeilut ovat joka kerta epäonnistuneet ympäri maapalloa. Ei enää yritetä uudestaan.
Jääköön tämä keskustelu kanssasi tähän.
Saattaa se olla mahdollista. Ajatuksia herättämään voi käyttää vaikkapa sellaista ajatusleikkiä, että lannoitteiden tai kasvinsuojeluaineiden toimittajat ottaisivat aina "löysät pois" viljelijältä "ota tai jätä"-hinnoittelumallilla, jos vaikka viljan tuottajahinta nousee. Eikun helvetti, näinhän ne Suomessa kartellinsa avulla tekevät tälläkin hetkellä. Viljan hinta on kuluneen syksyn aikana noussut mutasarjasta matalalle tasolle. Syynä ei tietenkään ole heikko sato Suomessa vaan heikko tarjonta maailmalla.Sama koskee maataloustukia, pois kaikki. Mutta samaan aikaan maataloustoimijoiden verotusta ja toimintaympäristöä pitää parantaa niin että kannattavuus paranee ja on ylipäätään mahdollista. Noilla tukimäärillä ja jos ne ottaa pois, onko tämä käytännössä mahdotonta?
Täysin ristiriitainen lausunto.Ja sitten vielä kriisivalmiudesta: tässäkin keskustelussa ihan vaan pokkana todetaan, että omavaraisuus (semmonen leikkiomavaraisuus, koska alkutuotanto on täysin riippuvainen tuonnista) on kivijalka ja välttämättömyys. Ja tälle premissille löytyy tasan 0 perustelua.
Kriisivalmius on (minustakin) hyväksyttävä perustelu.
Asumistukijärjestelmä tarvitsee suuren remontin. Asia ei kuulu maataloustukikeskusteluun. Tee uusi ketju sitä varten, jos sellaista ei ole.No milloinkas ne tuottamattomat asumistuet sitten lopetetaan?
Miksi SAK erityisesti sinua ahdistaa? Meitä on paljon tavallisia duunareita, jotka eivät ole SAK:n kanssa missään tekemisissä.Milloinkas lopetetaan SAK-laisten työsopimukset kun vaativat niin paljon enemmän palkkaa kuin kiinalaiset jne?
Ammattiliittoja on noin 80 ja ne ovat järjestäytyneet kolmeen eri palkansaajakeskusjärjestöön (SAK, STTK ja Akava). Työmarkkinajärjestelmä - Akava
Maatalouden perustuotteille (viljat, juurekset, liha, kala jne) määritettäisiin lakiin minimi tuottajahinta joka niistä on pakko maksaa. Vähän sama ajatus kuin jo nyt esimerkiksi työaikalaki ja minimipalkat. Sitä voisi sitten korjata vuosittain jollain indeksillä. Samalla ulkomailta tuotuun vastaavaan tuotteeseen lisätariffia sen verran että tuontituote jää prosentin-pari Suomessa tuotettua kalliimmaksi.
Miksi pitää pakottaa asioita? Miksei me kansalaiset saada itse valita, että keneltä ostetaan, mitä ja minkä laatuista?Noinhan se toimisi, Saataisiin aikaan minimipalkat myös maatalouden alalle. Nuo toimet jos tehtäisiin, niin sitten tuet voitaisiin tosiaankin poistaa.
Tietysti ulkomaisille tuotteille ei tarvitsisi määrätä tulleja. Riittäisi, että pakotettaisiin määritykset kasvutavasta, paikasta, käytetyistä aineista ym yhtä tarkaksi, kuin kotimaassa ja lisäksi tehtäisiin tuojien laskuun joka erästä tiukat testit laadun ja myrkyttömyyden ym määrittämiseksi. Jos eivät olisi kunnossa, niin myyntikieltoon ja tuojan tulisi maksaa hävittäminen. Jos tuotteen alkuperästä olisi pieninkin epäilys, niin kompostiin.
Miksi pitää pakottaa asioita? Miksei me kansalaiset saada itse valita, että keneltä ostetaan, mitä ja minkä laatuista?
Minä en halua ostaa tai maksaa kotimaisesta ruoasta niin paljon kuin sen tuottaminen maksaa. Syön mielummin jotain muuta joka maistuu paremmalta suhteessa hintaan.
Ei viitsi pelata terveyslottoa aina, kun ruokaa monasti päivässä suuhunsa pistää, sen takia, että mitäsattuu ruokaa tuodaan ulkomailta.
Yleensä pyrinkin ostamaan jos samasta tuotteesta on olemassa suomalainen vaihtoehto, kuten vihannekset, marjat jne.Osta sinä vaan sitä jumalaisen puhdasta suomalaista ruokaa ja me muut syödään mitä halutaan. Ihan markkinatalouden mekanismien mukaan sitä kotimaista tuotantoa on ilman tukiakin, kun kerta on kysyntää.
Puhdas markkinatalous veisi kaiken tuotannon pois Suomesta (varsinkin nykyisellä asunto ja energiapolitiikalla). Ruuan kanssa ko liike olisi suurin typeryys, jonka voimme markkinatalouden kanssa tehdä.