Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 999
Tätä asiaa ehkä kannattaa lähestyä niin että jos voi vetää mitä vain suun puolesta niin onhan se selvä että voi alkaa maha oireilemaan. Itsellä se polte rajoittaa mitä voi syödä, ja pitää samalla mahaoireet poissa. Esim Fire Demon ja Bring the Pain on sitä osastoa että jos niitä laittaa lautaselle ruokaan yhtään liikaa käy se mahan päälle, ja polttaa suussakin liikaa. Ei närästyksenä (koska minua ei koskaan närästä) mutta muulla tavalla alkaa korventamaan. Tuoreet chilit ei tuota tee koskaan.
Itselläni tietyt chililajikkeet ja/tai chilituotteet saa aikaan närästystä ja/tai mahavaivoja eikä nuo ole edes tulisimmasta päästä mistä noita oireita ilmenee, eli sanoisin että kannattaa kokeilla vähän katsella olisiko joku tietty chililajike tai tietty tuote josta noita oireita tulee. Itselläni esimerkiksi jotkut habanerot närästävät, samoin joku rocoto-soosi ja yksi tietty chipotle-chili aiheuttaa julmettomat vatsanväänteet. Varsinkin tuo kyseinen chipotle harmittaa kun olisi niin pirun hyvää mutta ei viitsi oikein sitä syödä kun tietää että tulee sellaiset tuskat siitä. Tuokin on jännä että kaikki ainesosat mitä sen tuoteluettelossa on, ovat sellaisia mitä muissakin syömissäni tuotteissa on mutta mistään muusta chipotlesta ei tule vastaavia oireita. Habaneron närästyksen kanssa sentään ei ole sinänsä ongelmaa kun se ei oikein ole omia lemppari-chilejä niin sitä ei niin paljon muutenkaan tule nautittua.

Vastaavasti taas saa kaikenmaailman Fire Demon -soosia käyttää, syödä Carolina Reaperia tai Nagaa eikä niistä tule mitään närästystä tai muutakaan (ellei mene nyt ihan älyttömyyksiin määrien kanssa).
 
Liittynyt
29.12.2017
Viestejä
6
Ruokasooda, ihan tavallinen ja halpa. Lusikallinen sitä ja vettä päälle. Ei auta jo tulehtuneeseen ruokatorveen mutta ärsytyksen poistaa kertaheitolla neutraloimalla hapot.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
20 486
Minulla ei ole närästys ollut koskaan ongelmana, vaan pikemminkin muutama tunti vahvojen chilien syönnin jälkeen joskus tulevat vatsanväänteet/kouristukset, jotka toistuvat aaltomaisesti jopa useamman tunnin ajan alkamisestaan. Pahimmillaan ne ovat olleet tyhjään vatsaan kunnon chilimössöjä syötynä sitä luokkaa, että siinä karskikin mies makaa lattialla sykkyrässä ja tämä on vähän rajannut kovimpien haasteiden tekemistä. Enkä nyt siis puhu mistään ripulista tai jostakin hassunhauskasta peffareiän jälkipoltosta.

Taisi tuolle olla joku oma terminsäkin ja sitä voi oletettavasti ehkäistä syömällä ensin jotain sopivaa ruokaa/nestettä, mutta siitä huolimatta joskus kun tämä sattuu kohdalle, niin kyllä sen sitten tietää mokanneensa. :D

Viimeksi näin kävi omalla kohdalla, kun vetäisin vuosia sitten Tampereen Jack the Roosterin Death Burger -haasteen tyhjään vatsaan. Alla oleva ei ole minun tarina, mutta kuulostaa aika tutulta oksentamista lukuun ottamatta:

"Kävin keskiviikkona (11.11.2011) kohtaamassa Jack The Roosterissa "Suomen tulisimman hampurilaisen". Tarjoilija vannotti etukäteen, että minulla ei sitten olisi muuta menoa loppuillalle. Itse burgeri ei kamaluudeltaan eronnut normaalista kotiruoasta, mutta kyseistä naga morich -soosia oli siinä moninkertaisesti enemmän. Syöminen ei siis tuottanut ylitsepääsemättömiä ongelmia ja 30 min aikaraja alittui reilusti.

Tämän haasteen suorittamisesta sain katu-uskottavan paidan ja nimen Hall Of Fameen. Kuuleman mukaan 1/10 onnistuu haasteessa.

Sitten alkoi se kamaluus. Ennen kuin olin päässyt edes ravintolasta ulos, alkoi vatsaa vääntää melkoisesti ja päädyin oksentamaan osan mahtavasta burgeristani pihan kukkapenkkiin. Mahakipu veti miehen kaksinkerroin ja vilunväreet tärisyttivät koko ruumista. Helvetillisen nenässä riehuvan polttelun lisäksi en todellakaan ollut enää liikkumiskunnossa. Onneksi pahimpaan olikin jo valmiiksi varauduttu ja autokyyti odotti pihassa.

Tästä alkoi 12-tuntinen iltaohjelma, joka kesti seuraavaan aamuun. Ei tullut nukuttua sinä yönä, kun keskittymiskyky meni vatsakipujen minimoimiseen. Aamukuuden aikaan kyseinen ruokalaji halusi viimein jättää elimistöni ja viimeisenä tekonaan se vielä opetti minulle todellisen "Ring Of Firen" merkityksen. Klo 7:00 pääsin viimein nukkumaan ja paria tuntia myöhemmin lähdin taas virkeänä opiskelemaan asfalttipäällysteiden mielenkiintoista maailmaa.

Kokemus oli erityisen hauska."
 
Liittynyt
07.12.2016
Viestejä
36
Toivottavasti ei tosiaan tällainen idioottimainen hapatus leviä muualle. Joo, tulinen ruoka on tulista, mutta ei sen pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä ja varsinkaan myrkyllisyyden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Noita Buldakeja tulee ostettua aina silloin tällöin, kun niiden nuudeleissa on paksumpi rakenne kuin tyypillisissä Mama-nuudeleissa jne. Eivätkä nuo tosiaan ole tulisuudenkaan suhteen mitään extreme-kamaa, vaikka tulisia ovatkin.

Toki on mahdollista, että noissa on ollut joissakin tuotesarjoissa vikaa ja sekaan on lipsahtanut joku 100x määrä kapsaisiinia, mutta sitä en oikein usko, kun valmistajakin oli todennut, että "Tanskan elintarvikeviranomainen ei ole tehnyt takaisinvetoa tuotteiden laadun takia vaan siksi, että ne ovat liian mausteisia".
Ilmeisesti nyt tätä on alettu selvittämään suomessakin, eiköhän ne 2x / 3x hot nuudelit poistu kohta myynnistä :confused2:

Ruokavirasto selvittää...
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
5 747
chipotle-chili aiheuttaa julmettomat vatsanväänteet. Varsinkin tuo kyseinen chipotle harmittaa kun olisi niin pirun hyvää mutta ei viitsi oikein sitä syödä kun tietää että tulee sellaiset tuskat siitä. Tuokin on jännä että kaikki ainesosat mitä sen tuoteluettelossa on, ovat sellaisia mitä muissakin syömissäni tuotteissa on mutta mistään muusta chipotlesta ei tule vastaavia oireita.
Eli toisin sanoen sun närästykset aiheuttaa jalapeno.

Tai sitten se on jokin lisäaine siinä tuotteessa mistä se närästys tulee vaikka olisikin tuoteluettelo sama kuin muissakin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 999
Eli toisin sanoen sun närästykset aiheuttaa jalapeno.

Tai sitten se on jokin lisäaine siinä tuotteessa mistä se närästys tulee vaikka olisikin tuoteluettelo sama kuin muissakin.
Jalapeno ei ole ainakaan syyllinen, koska sitä tulee syötyä kohtalaisen paljon eri muodoissa eikä siitä tule närästystä. Oma veikkaus on että kyseisessä chipotle-purkillisessa on jotain maustetta/säilöntäainetta/vastaavaa vaan niin paljon enemmän tai eri tavalla käsiteltynä että se ärsyttää mahaa, tai sitten tuo liittyy jotenkin tuohon savustukseen. Muut chipotlet eivät aiheuta tuota samaa mutta eivät ole yhtä hyviä.
 
Liittynyt
25.03.2024
Viestejä
180
Odottelinkin milloin heräävät Tanskan surkuhupaisaan ylilyöntiin nuudelien kanssa.
EU:n yleisen elintarvikeasetuksen 178/2002 mukaan markkinoille ei saa saattaa elintarvikkeita, jotka eivät ole turvallisia. Tällä hetkellä tiedetään, että kapsaisiinimyrkytystapauksia on ilmennyt, kun on nautittu elintarvikkeita, joissa kapsaisiinimäärä on ollut 11,8–59,3 mg annoksessa. Ruokavirasto katsoo, että kapsaisiinimyrkytysriski liittyy elintarvikkeisiin, joista annoksesta saatava kokonaiskapsaisiinipitoisuus on 11,8 mg tai yli. Kapsaisiinin turvallisen saannin määrää ei tiedetä.
Elintarvikealan toimijoiden, jotka saattavat markkinoille erittäin tulisia elintarvikkeita, on varmistettava, että tuotteet ovat turvallisia myös kapsaisiinipitoisuuden osalta. Ruokavirasto kehottaa kuntien elintarvikevalvontaviranomaisia osana toimijoiden valvontaa, kiinnittämään huomiota erittäin tulisina markkinoituihin elintarvikkeisiin ja edellyttämään toimijalta niiden kokonaiskapsaisiinipitoisuuden selvittämistä.
  • Samyang Buldak ”2 x” Spicy & Hot Chicken -tuotteen kapsaisiinin laskennallinen kokonaispitoisuus 23,1 mg
Yrittääkö nämä nyt siis kieltää käytännössä kaiken vähänkään tulisen ruoan? Buldak 2x ei ole minusta kovinkaan hurja ja siinäkin kokonaisuuspitoisuus jo yli tuplat "vaarallisesta".
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 940
Odottelinkin milloin heräävät Tanskan surkuhupaisaan ylilyöntiin nuudelien kanssa.



Yrittääkö nämä nyt siis kieltää käytännössä kaiken vähänkään tulisen ruoan? Buldak 2x ei ole minusta kovinkaan hurja ja siinäkin kokonaisuuspitoisuus jo yli tuplat "vaarallisesta".
Tässähän menee kaikki vähänkään tuliset tuorechilit samaan kategoriaan näillä mittareilla. Kielletään kaikki! Kaikki on kielletty!
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
20 486
Tässähän menee kaikki vähänkään tuliset tuorechilit samaan kategoriaan näillä mittareilla. Kielletään kaikki! Kaikki on kielletty!
Tää on vähän sama kuin vanhemmat muistelevat, että miten vielä 90-luvulla oli saatavilla "kunnon" ilotulitteita. Tuolloin joku viskaali totesi, että sellaisethan voivat olla vaarallisia käsissä tai suussa räjäytettynä, joten eiköhän laiteta stoppi oikein isolla kädellä.

Tällä menolla joku currykastike on vahvinta myrkkyä mitä on saatavilla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 999
Odottelinkin milloin heräävät Tanskan surkuhupaisaan ylilyöntiin nuudelien kanssa.



Yrittääkö nämä nyt siis kieltää käytännössä kaiken vähänkään tulisen ruoan? Buldak 2x ei ole minusta kovinkaan hurja ja siinäkin kokonaisuuspitoisuus jo yli tuplat "vaarallisesta".
Laittaisivat vaan jonkun vieläkin suuremman varoitustekstin noihin tulisempiin tuotteisiin tai jotain vaikka K18-ikärajavalvontaa tms. Mielestäni noita ei kuitenkaan saisi kokonaan kieltää, pitää sitä kuluttajallakin jotain vastuuta olla.

Toki nuo varmaan tavallisesta jantterista tuntuvat tappavan tulisilta mutta sellaiselle joka on tottunut tuliseen ruokaan nuo eivät olekaan enää mitään tappotulisia. Itsekin noihin laitan monesti joukkoon jotain, vaikkapa purkin tonnikalaa tai kanaa ja ehkä rehuja ja kummasti alkaa olla jo melko mietoa.

Ihan kaukana ei siis kohta olla siitä mitä joku aikaa jo mietinkin että suola ja pippuri on vahvimmat mausteet ja niihinkin varmaan kohta tarvitaan joku maustamiskurssi että saa maustamiskortin suoritettua viiden vuoden välein tms.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 269
Aikamoista pellemaailma touhua kyllä, pahimmillaan johtaa siihen että valmistajat ei uskalla enää tehdä oikeasti tulisia tuotteita kun ei tiedä milloin joku "perusterve nuorimies" sattuu sitä maistamaan ja tuleekin oireita.
Luulisi paketissa tulta sylkevän hahmon olevan riittävä varoitus jos epäilee vähänkään omaa toleranssia, mutta ilmeisesti kohta chilisoosseja saa kysyä samalta tiskiltä tupakkatuotteiden kanssa.
 
Liittynyt
25.03.2024
Viestejä
180
Mielestäni noita ei kuitenkaan saisi kokonaan kieltää, pitää sitä kuluttajallakin jotain vastuuta olla.
Sinähän puhut aivan hulluja, vai että itsellä olisi Suomessa vastuuta. Kyllä se, että yksi (1) sydänvikainen on kuollut ehkä jonkun tulisen haasteen avustuksella ja jonkun mahaa poltellut on ihan hyvä syy kieltää tuliset ruoat vaikka koko maailmalta T. Ruokavirasto

Jos nuo oikeasti vedetään myynnistä toiminta on mennyt sairaan yliholhouksen puolelle. Alkaa käydä raskaaksi tämä Suomessa asuminen jos kohta joutuu hankkimaan jo osan elintarvikkeistakin ulkomailta kaiken muun lisäksi.
 
Liittynyt
29.08.2017
Viestejä
287
Itselläni tietyt chililajikkeet ja/tai chilituotteet saa aikaan närästystä ja/tai mahavaivoja eikä nuo ole edes tulisimmasta päästä mistä noita oireita ilmenee, eli sanoisin että kannattaa kokeilla vähän katsella olisiko joku tietty chililajike tai tietty tuote josta noita oireita tulee. Itselläni esimerkiksi jotkut habanerot närästävät, samoin joku rocoto-soosi ja yksi tietty chipotle-chili aiheuttaa julmettomat vatsanväänteet. Varsinkin tuo kyseinen chipotle harmittaa kun olisi niin pirun hyvää mutta ei viitsi oikein sitä syödä kun tietää että tulee sellaiset tuskat siitä. Tuokin on jännä että kaikki ainesosat mitä sen tuoteluettelossa on, ovat sellaisia mitä muissakin syömissäni tuotteissa on mutta mistään muusta chipotlesta ei tule vastaavia oireita. Habaneron närästyksen kanssa sentään ei ole sinänsä ongelmaa kun se ei oikein ole omia lemppari-chilejä niin sitä ei niin paljon muutenkaan tule nautittua.

Vastaavasti taas saa kaikenmaailman Fire Demon -soosia käyttää, syödä Carolina Reaperia tai Nagaa eikä niistä tule mitään närästystä tai muutakaan (ellei mene nyt ihan älyttömyyksiin määrien kanssa).
Itellä säilykejalapenoviipaleet aiheuttaa välillä koviakin vatsaoireita. Lueskelin netistä etten ole yksin ja syynä voisi olla etikka/etikassa oleva lisäaine. Olen vaihdellut nyt tuotemerkkejä ja viimeisin taisi olla Santamaria. Se ei aiheuttanut väänteitä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 999
Itellä säilykejalapenoviipaleet aiheuttaa välillä koviakin vatsaoireita. Lueskelin netistä etten ole yksin ja syynä voisi olla etikka/etikassa oleva lisäaine. Olen vaihdellut nyt tuotemerkkejä ja viimeisin taisi olla Santamaria. Se ei aiheuttanut väänteitä.
Itselläni tuo oireileva chipotle on tämä: https://www.amazon.in/Costena-Chipotle-Peppers-Adoba-Sauce/dp/B0014CVT6C joka tosiaan pistää pakin ihan sekaisin. Muut chipotlet eivät aiheuta samaa. Harmittaa vaan kun nuo olisivat varsin hyvän makuisia mutta joku noissa kyseisissä on mikä ei itselle sovi. Jalapenoviipaleissa / tuoreessa jalapenossa / jalapenosooseissa mikään ei tee mitään vatsanväänteitä joten ennemminkin taitaa olla tuossa LaCostenan chipotlessa joku savustukseen liittyvä juttu mikä pistää pakin sekaisin.

Itse tässä jännitän missä vaiheessa tulee "ring of fire" -ilmiö kun emäntä on landella sukuloimassa ja saan nyt laittaa ruokaan "riittävästi" chiliä kun olen yksinään kotosalla :D Chiliä on nyt muutaman päivän aikana ollut käytännössä joka ruoassa, yleensä reippaasti eikä miedoimmasta päästä :D Emäntä ei varmaan olisi pystynyt syömään ensimmäistäkään ruokaa mitä olen viime päivien aikana syönyt, sen verran tuhdisti on tullut noita boostattua eikä hän niin kovin kestä chiliä...
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
829
vaikka tässä koittanu toleranssia nostaa tulisilla chileillä niin uskaltauduin viimein kokeilemaan tota 9 miljoonan scovillen nallekarkkia, oli kyllä semmonen kokemus että ei enää, oli sen verran tuskaa ton kanssa ja itse en edes kokonaista semmosta laittanu suuhun, nostan hattua jotka ton kokonaan imeskelee ja nielasee sen....oli kun olis kiehuvaa vettä kaatanu suuhun, sen verran oli poltetta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 999
vaikka tässä koittanu toleranssia nostaa tulisilla chileillä niin uskaltauduin viimein kokeilemaan tota 9 miljoonan scovillen nallekarkkia, oli kyllä semmonen kokemus että ei enää, oli sen verran tuskaa ton kanssa ja itse en edes kokonaista semmosta laittanu suuhun, nostan hattua jotka ton kokonaan imeskelee ja nielasee sen....oli kun olis kiehuvaa vettä kaatanu suuhun, sen verran oli poltetta.
Nuo nallekarkit sun muut extratuliset karkit monesti ovat vain tappotulisia eikä niissä ole mitään makua joten ne ovat vähän "turhia". Tai ainakin ne chili-nallekarkit mitä itse muutama vuosi sitten söin, olihan ne tulisia mutta eivät maistuneet miltään, pelkkää kapsaisiinia ja jotain sidosainetta suunnilleen. Joissakin nallekarkeissa sentään vähän maistoi jotain muutakin sen pistävän poltteen alta. Sinänsä jos oikeasti tulisuus olisi jollakin chilillä tehty eikä pelkällä kapsaisiinilla ja makuakin olisi muistettu laittaa niin olisi ihan kiva idea mutta...

No, onhan nuo "hauska" pränkki jossain bileissä kun kaataa johonkin karkkikulhoon kourallisen chilinalleja joukkoon ja katsoo kun ihmiset haukkoo henkeä syödessään yllättäen pirun tulisen karkin mutta ei noita oikein karkkina syö vaikka itse melko tulisista asioista tykkäänkin.
 

tjkoo

Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
3 022
vaikka tässä koittanu toleranssia nostaa tulisilla chileillä niin uskaltauduin viimein kokeilemaan tota 9 miljoonan scovillen nallekarkkia, oli kyllä semmonen kokemus että ei enää, oli sen verran tuskaa ton kanssa ja itse en edes kokonaista semmosta laittanu suuhun, nostan hattua jotka ton kokonaan imeskelee ja nielasee sen....oli kun olis kiehuvaa vettä kaatanu suuhun, sen verran oli poltetta.
Miltä tuntuu hävitä naiselle chilihaasteessa? Kaivahan se chilipää-pipo esiin niin tullaan hakemaan pois :)

Ei vaan, tuli mieleen kun superj teki saman ihan vastikään, ei kuulemma non-doable.

 
Liittynyt
17.08.2018
Viestejä
408
Kyllä maitotuotteet auttaa myös närästykseen.
Itsellä oli joitain vuosia sitten ns. hiljainen refluksi ja kurkkulääkärille kun juuri kerroin, että yleensä välttelen lääkkeitä ja vedän tyyliin yöllä maustamatonta jogurttia närästykseen (kun juuri syönyt tulisempaa tex-mexiä tai pizzaa) niin kuulemma väärä temppu. Voi helpottaa hetkeksi, mutta kuulemma maitotuotteiden proteiini helposti pahentaa vatsalaukun tilannetta.

Itse myös liputan Gavisconia ja tablettimuodossa. Helpompi säilytellä ellei löydä 10ml-pussukkaversioita.
 
Liittynyt
29.08.2018
Viestejä
1 361
Ei liity erityisen tuliseen sinänsä mutta jos on kyllästynyt srirachaan ja kaipaisi jotain muuta vastaavan tulisuuden kastiketta yhtä kätevässä pullossa niin mitä kannattaisi kokeilla? Esim. poppamiehen reilu puolen litran bbq kastikkeet ovat maultaan toimivia mutta annostelukorkin on suunnitellut joku sadisti. Jos puristat vähän, et saa mitään, ja kun puristat tarpeeksi, saat tyyliin desilitran kerralla.
 

WonderShare

CONTENT CREATOR, RÄBÄ
Köyhä
NOSTO
Liittynyt
05.10.2017
Viestejä
236
Minulla ei ole närästys ollut koskaan ongelmana, vaan pikemminkin muutama tunti vahvojen chilien syönnin jälkeen joskus tulevat vatsanväänteet/kouristukset, jotka toistuvat aaltomaisesti jopa useamman tunnin ajan alkamisestaan. Pahimmillaan ne ovat olleet tyhjään vatsaan kunnon chilimössöjä syötynä sitä luokkaa, että siinä karskikin mies makaa lattialla sykkyrässä ja tämä on vähän rajannut kovimpien haasteiden tekemistä. Enkä nyt siis puhu mistään ripulista tai jostakin hassunhauskasta peffareiän jälkipoltosta.

Taisi tuolle olla joku oma terminsäkin ja sitä voi oletettavasti ehkäistä syömällä ensin jotain sopivaa ruokaa/nestettä, mutta siitä huolimatta joskus kun tämä sattuu kohdalle, niin kyllä sen sitten tietää mokanneensa. :D

Viimeksi näin kävi omalla kohdalla, kun vetäisin vuosia sitten Tampereen Jack the Roosterin Death Burger -haasteen tyhjään vatsaan. Alla oleva ei ole minun tarina, mutta kuulostaa aika tutulta oksentamista lukuun ottamatta:

Kapsaisiinimyrkytyksen oire, kun on lukenut iltapaskoja. Itse erehdyin joskus syömään siipi ravintolan naga haasteen tyhjään vatsaan, ja tunti siitä eteenpäin oli aika tuskalliset pari tuntia.
Jugurtti on itselle hyvä ottaa pohjille.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 615
Odottelinkin milloin heräävät Tanskan surkuhupaisaan ylilyöntiin nuudelien kanssa.

Yrittääkö nämä nyt siis kieltää käytännössä kaiken vähänkään tulisen ruoan? Buldak 2x ei ole minusta kovinkaan hurja ja siinäkin kokonaisuuspitoisuus jo yli tuplat "vaarallisesta".
Tuota muuten päivitettiin viime kuun lopulla.

Muissa EU -maissa ko. tuote on markkinoilla ja myös Suomessa tuote vapautettiin takaisin myyntiin 29.7.2024 väliaikaisesta käyttökiellosta. Perusteena vapautukselle on, ettei kapsaisiinille ole asetettu elintarvikelainsäädännössä sallittua enimmäismäärää. Ruokaviraston tietoon ei ole tullut myöskään kapsaisiinimyrkytyksiä Suomesta tai muista EU-maista, joissa tuote on myynnissä.

Ruokavirasto suosittelee, että tuotteet, joissa on korkea kokonaiskapsaisiinipitoisuus, merkitään asianmukaisin varoituksin.
Ketjun aihetta sivuten, noiden Kimchi nuudelit on omaan makuun todella hyvin toteutettu, pikanodskuksi mainio kimchin maku. Ei noiden tulisimmasta päästä, tokikaan.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 940
Itsellä oli joitain vuosia sitten ns. hiljainen refluksi ja kurkkulääkärille kun juuri kerroin, että yleensä välttelen lääkkeitä ja vedän tyyliin yöllä maustamatonta jogurttia närästykseen (kun juuri syönyt tulisempaa tex-mexiä tai pizzaa) niin kuulemma väärä temppu. Voi helpottaa hetkeksi, mutta kuulemma maitotuotteiden proteiini helposti pahentaa vatsalaukun tilannetta.

Itse myös liputan Gavisconia ja tablettimuodossa. Helpompi säilytellä ellei löydä 10ml-pussukkaversioita.
Näin refluksia sairastavana voi lähinnä hymähdellä väitteille, että maitotuotteet auttaisi närästykseen. Maito sekä vesi juomana on parempi kuin monet muut vaihtoehtoiset tuotteet eli se auta vaan on se parempi vaihtoehto. Kevyt maito on siis hyvä ruokajuoma. Punaista maitoa juomalla sit saakin vain närästyksen pahenemaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
249
Näin refluksia sairastavana voi lähinnä hymähdellä väitteille, että maitotuotteet auttaisi närästykseen. Maito sekä vesi juomana on parempi kuin monet muut vaihtoehtoiset tuotteet eli se auta vaan on se parempi vaihtoehto. Kevyt maito on siis hyvä ruokajuoma. Punaista maitoa juomalla sit saakin vain närästyksen pahenemaan.
Juu, +10v refluksia sairastaneena ei maito todellakaan auta. Itellä jos oikein käristettyjä ruokia syö, niin ei auta mikään vaikka olisi lääkkeen ottanut normaalisti.

Refluksi ja pieni närästys on kaksi täysin eri asiaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 239
Innostunut tekemään omia chlisooseja ja hilloja ja tähän astisista paras on ananasinkiväärihillo jossa tulisuus hoidettu Lemon Drop chileillä. Tuli oikein hyvää ja tietysti makeeta kun hilloa on, mutta jälkimakuna tulee kiva polte eikä maistu liikaa chili läpi. Pitää kokeilla juuston ja keksien kanssa vielä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 999
Innostunut tekemään omia chlisooseja ja hilloja ja tähän astisista paras on ananasinkiväärihillo jossa tulisuus hoidettu Lemon Drop chileillä. Tuli oikein hyvää ja tietysti makeeta kun hilloa on, mutta jälkimakuna tulee kiva polte eikä maistu liikaa chili läpi. Pitää kokeilla juuston ja keksien kanssa vielä.
Ei olisi todellakaan minun juttu, chilihillot eivät ole ollenkaan mun juttu, jotenkni liika makeus chilin kanssa on ainakin itselleni ehdoton no-no. Samoin ananas on vähän sellainen raaka-aine että omasta mielestä se sopii hyvin harvaan paikkaan. Lemon Drop kyllä kuulostaa hyvältä.

Nyt ei ole itse tullut tehtyä mitään chilisäilykkeitä pariin vuoteen, aikanaan tuli kasvatettua vanhempien pihalla esim Aji Cristalia ja satoisuus jopa yllätti, istutin kasan siemeniä ja niistä kaikki itäneet multaan ja vanhempien takapihalle ja jostain syystä ne tykkäsivät kasvupaikastaan ja tuli oikein ongelma kun satoa tuli niin paljon ettei meinannut yhtenä vuonna saada kaikkia säilöttyä. Kun alkoivat puskea palkoa niin viikottain sain ämpärillisen palkoja keräillä, en ollenkaan ollut varautunut että olisivat niin hyvin kasvaneet ja ajattelin jos nyt kesässä yhden ämpärillisen saisi satoa. No, jos ehkä ensi kesänä uusiksi... Olisi taas vuoden chilit "ilmaiseksi".
 
Liittynyt
29.08.2018
Viestejä
1 361
Onko jollain hyvä resepti itse tehdylle tuliselle nachodipille? Voi olla tomaattipohjainen tai esim. juustoinen kunhan sopii nachojen kanssa. Itsellä varsinkin salsa on volyymituote eli voin syödä nachojen painoon verrattuna tuplamäärän salsaa jolloin niitä pestäviä lasipurkkeja + kustannusta kertyy turhan paljon. Voimakkuus saisi olla sellaisella kohtuullisella tasolla. Eli hiukan tulisempaa kuin joku kaupan merkin "extratulinen" mutta ei mitään 9/10 poppamies tasoa.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
561
Kokemuksia Buldak 3X Ramen nuudeleista

Maku todella hyvä.
Eilen klo 18 sellaisen keittelin itselleni. Onhan se tulinen mutta ei mikään aivan tappo.
Maku sellainen hieman suolainen ja hapan (sweet&sour).
Pystyi syömään, tosin join hieman maitoa aterian kanssa.

Nukkumaan siinä 22:30 ja ensimmäisen kerran heräsin 23.17 paskalle kun nousi tuskanhiki.
Toisen kerran heräsin tuskanhikeen 3.41 -> vessaan ja silloin tuli ulos varmaan se vuonna 84 syömäni lego-palikkakin.

Maku 5/5
Kokemus 2/5
 
Liittynyt
05.09.2018
Viestejä
249
Silloin tällöin Buldak 3X Ramenin itsekin syön. Muuten ei itsellä jälkireaktioita tee, mutta ureaan siitä tuntuu jotain polttelevaa munuaisten läpi suodattettunakin jäävän, seuraavan puoli päivää polttelee pienemmällä asialla käydessä.

Tuoreista chileistä/chilikastikkeista en muista samaa efektiä tulleen. Paikallisen nepalilaisen raflan "erittäin tulisesta" chilistä öljyssä kylläkin. Se puolestaan näyttäisi kuivatuista chilihiutaleista olevan tehty, en tiedä boostaavatko jollain chilitiivisteellä tms. lisäksi, sillä se on oikeasti tulista.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
974
Meilläkin testattiin eilen 2x versio, ja ihan ok makuinen, mutta aavistuksen teollinen tuo kastikkeen maku joka lisättiin valmiisiin nuudeleihin. Tulisuutta oli ihan riittämiin tuossakin versiossa. Jatkoon? En osaa sanoa vielä.
 
Liittynyt
08.10.2017
Viestejä
860
Onko jollain hyvä resepti itse tehdylle tuliselle nachodipille? Voi olla tomaattipohjainen tai esim. juustoinen kunhan sopii nachojen kanssa. Itsellä varsinkin salsa on volyymituote eli voin syödä nachojen painoon verrattuna tuplamäärän salsaa jolloin niitä pestäviä lasipurkkeja + kustannusta kertyy turhan paljon. Voimakkuus saisi olla sellaisella kohtuullisella tasolla. Eli hiukan tulisempaa kuin joku kaupan merkin "extratulinen" mutta ei mitään 9/10 poppamies tasoa.
Tuolla ohjeella olen salsaa tehnyt, sopii hyvin mm nachojen kylkeen. Chilin määrällähän tuosta sitten saa sen verran tulista kuin itse haluaa Salsakastike - itse tehtynä parempaa ja halvempaa
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
251 986
Viestejä
4 388 080
Jäsenet
72 891
Uusin jäsen
Vesa123

Hinta.fi

Ylös Bottom