Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 706
Tätä asiaa ehkä kannattaa lähestyä niin että jos voi vetää mitä vain suun puolesta niin onhan se selvä että voi alkaa maha oireilemaan. Itsellä se polte rajoittaa mitä voi syödä, ja pitää samalla mahaoireet poissa. Esim Fire Demon ja Bring the Pain on sitä osastoa että jos niitä laittaa lautaselle ruokaan yhtään liikaa käy se mahan päälle, ja polttaa suussakin liikaa. Ei närästyksenä (koska minua ei koskaan närästä) mutta muulla tavalla alkaa korventamaan. Tuoreet chilit ei tuota tee koskaan.
Itselläni tietyt chililajikkeet ja/tai chilituotteet saa aikaan närästystä ja/tai mahavaivoja eikä nuo ole edes tulisimmasta päästä mistä noita oireita ilmenee, eli sanoisin että kannattaa kokeilla vähän katsella olisiko joku tietty chililajike tai tietty tuote josta noita oireita tulee. Itselläni esimerkiksi jotkut habanerot närästävät, samoin joku rocoto-soosi ja yksi tietty chipotle-chili aiheuttaa julmettomat vatsanväänteet. Varsinkin tuo kyseinen chipotle harmittaa kun olisi niin pirun hyvää mutta ei viitsi oikein sitä syödä kun tietää että tulee sellaiset tuskat siitä. Tuokin on jännä että kaikki ainesosat mitä sen tuoteluettelossa on, ovat sellaisia mitä muissakin syömissäni tuotteissa on mutta mistään muusta chipotlesta ei tule vastaavia oireita. Habaneron närästyksen kanssa sentään ei ole sinänsä ongelmaa kun se ei oikein ole omia lemppari-chilejä niin sitä ei niin paljon muutenkaan tule nautittua.

Vastaavasti taas saa kaikenmaailman Fire Demon -soosia käyttää, syödä Carolina Reaperia tai Nagaa eikä niistä tule mitään närästystä tai muutakaan (ellei mene nyt ihan älyttömyyksiin määrien kanssa).
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 958
Viestejä
4 294 567
Jäsenet
71 753
Uusin jäsen
sibhi

Hinta.fi

Ylös Bottom