Tulisuudesta nauttivien kulinaristien ystävän, sriracha-kastikkeen tuotanto on jouduttu keskeyttämään, kertoo
Bloomberg.
Suosikkikastikkeen valmistuksen ongelmien taustalla on ongelmat chilipippureiden laadussa ja saatavuudessa. Srirachaa valmistava amerikkalainen yritys Huy Fong Foods lähetti asiakkailleen ongelmasta kertovan kirjeen 19. huhtikuuta, joka on noussut nyt julkisuuteen.
– Tällä hetkellä chilipippureiden laatuun vaikuttavien olosuhteiden vuoksi edessämme on entistä vakavampi puute chilistä. Tämä ei valitettavasti ole hallinnassamme, emmekä pysty valmistamaan tuotteitamme (Chili Garlic, Sambal Oelek ja Sriracha Chili Sauce) ilman tätä olennaista ainesosaa, kirjeessä kerrotaan.
Huy Fong Foods ajoittaa kaikki sriracha-kastikkeita koskevat, 19. huhtikuuta tai sen jälkeen kirjatut tilaukset syyskuun alkupuolelle.
Srirachan tuotanto on kohdannut samanlaisia vaikeuksia vuoden 2020 heinäkuussa.
Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä
Helsingin Sanomat.