Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Kenelläkään kokemista tästä mausteesta? Tarkoitus että olisi edes jonkun verran potkua, mutta ei liikaa kuitenkaan. Purkissa on vain tulisuus aste 4 ja ei tuo nyt hirveästi kerro mitään.

 
Juu niin pitää varmaan katsella jotain muuta. Hukkaan tuo kuitenkin menisi. Pitäisi vähän selkeämmin olla chililajike mitä sisältää.

Harvassa vaan taitaa olla nuo tulisemmat chilit kuivatuotteena.
 
Poppamies lopetti Ahjo-kastikkeen teon. Mistä vastaava tulisuus mutta myös hedelmäisyys? Ja tietääkö joku taustoja miksi muutos heidän repertuaariaansa tuli. Omaan nokkaan tuoksuu että nyt rahastetaan brändiä laittamalla jotain halpaa sienmenhöttöä ja chili extractia puteliin.
 
Juu niin pitää varmaan katsella jotain muuta. Hukkaan tuo kuitenkin menisi. Pitäisi vähän selkeämmin olla chililajike mitä sisältää.

Harvassa vaan taitaa olla nuo tulisemmat chilit kuivatuotteena.
Tuo olisi kyllä suuri plussa jos joku valmistaja kerrankin ilmoittaisi mitä chililajiketta on käytetty. Yleensä olen pitänyt vakiona että jos tuoteselosteessa on "chili" niin se tarkoittaa sitä mitä myydään punaisina nimettöminä chilipalkoina tavallisessa marketissa mutta joskus on tullut ylläreitäkin ja on ollut jotain parempaa kamaa, tosin nuo tapaukset ovat onnekkaita sattumia.
 
Tuo olisi kyllä suuri plussa jos joku valmistaja kerrankin ilmoittaisi mitä chililajiketta on käytetty. Yleensä olen pitänyt vakiona että jos tuoteselosteessa on "chili" niin se tarkoittaa sitä mitä myydään punaisina nimettöminä chilipalkoina tavallisessa marketissa mutta joskus on tullut ylläreitäkin ja on ollut jotain parempaa kamaa, tosin nuo tapaukset ovat onnekkaita sattumia.
Parastahan on kun "huippukokit" puhuvat punaisesta chilistä :sbsmile:
 
Noo, ei mekään pysytä kärryillä mitä näihin tuli kuivatettua ;-D

_1270232.JPG
 
Juu niin pitää varmaan katsella jotain muuta. Hukkaan tuo kuitenkin menisi. Pitäisi vähän selkeämmin olla chililajike mitä sisältää.

Harvassa vaan taitaa olla nuo tulisemmat chilit kuivatuotteena.
Mikset kysy joltain paikalliselta kasvattajalta että olisko ylimääräistä? Itellä tuli joskus 2018 muistaakseni 15 kg satoa, siinä oli vähän enemmännkuin omiksi tarpeiksi 😁
 
Mikset kysy joltain paikalliselta kasvattajalta että olisko ylimääräistä? Itellä tuli joskus 2018 muistaakseni 15 kg satoa, siinä oli vähän enemmännkuin omiksi tarpeiksi 😁
Itseltä löytyy kyllä pakastimesta chocolate scotch bonnettia riittävästi. Ei vaan riitä mielenkiintoa alkaa itse niitä kuivattelemaan ja jauhamaan.
 
Ostin mielenkiinnosta Lidlin chilikastiketta. Vähän halpikselta tuo Bring the Pain maistuu, mutta potkua siinä on. Jos haluaa tulisuutta ruokaan, kyllä se tuolla onnistuu. Aromit vaan puuttuu.

Tilasin joskus Soosikaupasta Marie Sharpin erilaisia kastikkeita. Kaikki maistuivat ihan hirveälle. Kiinnostaa erityisesti makeaa ja tulista yhdistelevät kastikkeet, mutta esim. tuo mango-habanero meni hukkaan. Makeista Poppamiehen Caribbean ja Scotch Bonnet ovat sen sijaan ihan jees.

Ehdotuksia otetaan vastaan kaikenlaisista kastikkeista. Texas Pete Garlic on varmaan kaikkien aikojen suosikkini, sitä voi ripotella ruokaan huolella. Alla olevaa varmaan kannattaisi kokeilla makeannälkään, onko kellään kokemusta? Tuotearvioiden mukaan saattaisi toimia.

 
Ehdotuksia otetaan vastaan kaikenlaisista kastikkeista.
Tämä on parasta. Useita pulloja tätä mennyt kunnes lähikaupasta hävisi tämä niin sen jälkeen ei ole ollut. Pitäisi tilata jos haluaisi tätä vielä.

 
Tämä on parasta. Useita pulloja tätä mennyt kunnes lähikaupasta hävisi tämä niin sen jälkeen ei ole ollut. Pitäisi tilata jos haluaisi tätä vielä.

On kova. Toimi ihan salsana nachojenkin kanssa. Tätä voisikin hankkia yleiskastikkeeksi kun tuo Pete on niin pieni ja tyhjenee nopeasti.
 
Ostin mielenkiinnosta Lidlin chilikastiketta. Vähän halpikselta tuo Bring the Pain maistuu, mutta potkua siinä on. Jos haluaa tulisuutta ruokaan, kyllä se tuolla onnistuu. Aromit vaan puuttuu.

Tilasin joskus Soosikaupasta Marie Sharpin erilaisia kastikkeita. Kaikki maistuivat ihan hirveälle. Kiinnostaa erityisesti makeaa ja tulista yhdistelevät kastikkeet, mutta esim. tuo mango-habanero meni hukkaan. Makeista Poppamiehen Caribbean ja Scotch Bonnet ovat sen sijaan ihan jees.

Ehdotuksia otetaan vastaan kaikenlaisista kastikkeista. Texas Pete Garlic on varmaan kaikkien aikojen suosikkini, sitä voi ripotella ruokaan huolella. Alla olevaa varmaan kannattaisi kokeilla makeannälkään, onko kellään kokemusta? Tuotearvioiden mukaan saattaisi toimia.

Mulla on pullo tuota dirty dicksiä. On hyvää, mutta aika mietoa.
 
Harvassa vaan taitaa olla nuo tulisemmat chilit kuivatuotteena.
Heinän puutarhalta tilaa satoaikaan tuoreita chilejä, kuivaa itse. Jos ei halua säätää uunin kanssa tai ole kuivuria, niin keskeltä halki ja levittää paperin päälle, antaa olla kunnes kuivia :hammer:
 
Tuli laitettua tuoretta habaneroa makaronilaatikon sekaan, en kokonaista vaan noin neljäsosan niin sopivan tulista tuli tollakin, ei liikaa mutta silleen sopivasti kun alunperin oli tarkotus kokonainen pilkkoo sekaan
 
En ole koskaan sooseja tilannut, niin mistähän kannattaisi tilata jos on haussa:
-hedelmäinen
-umamia
-valkosipulia
-melko tulinen

LLM ehdotti:
Mad Dog 357 – "Reaper"
Hellfire Hot Sauce – "Fiery Fool"
 
Poppamiehen Scotch Bonnett on ainakin hedelmäinen ja omaan makuun melko tulinen. Umamista en tiedä ja valkosipulia ei oo.

Kiitos kummallekin vinkistä. Onkohan kuinka erilainen kuin niiden Barbados? Jäi käyttämättä kun maistui tuliselta lasten pilttisoseelta.
 
Kiitos kummallekin vinkistä. Onkohan kuinka erilainen kuin niiden Barbados? Jäi käyttämättä kun maistui tuliselta lasten pilttisoseelta.
Sisältöjä kun vertailee niin onhan nuo aika lailla täysin erilaiset. Barbadoksen mausta en kyllä itse tiedä, ei houkuttele hunaja-sinappi-kombo
 
Viimeksi muokattu:
Aivan eri makumaailma on ainakin mun suussa. Poppamiehen Scotch Bonnet on on myös oma suosikki ja oikeastaan ainut Poppamiehen tuote jota käytän säännöllisesti.
 
Ei diabeetikoille, mutta eipä tuo paljoa eroa muista vähän makeista chilikastikkeista Srirachat ja Poppamiehen Caribbean jne. Heartbeatinkin Red Habanero näemmä 17,2g sokeria ja tuo on kyllä paras kastike kaikista :drool:
Caribbean on kyllä niin makea että hilloksi voisi oikeastaan kutsua.

Suomalaisten suuhun ei tunnu enää maut istuvan jos ei ole sokerilla kyllästettyä joten ei ihme että kaikkeen sokeria tungetaan.
 
Caribbean on kyllä niin makea että hilloksi voisi oikeastaan kutsua.

Suomalaisten suuhun ei tunnu enää maut istuvan jos ei ole sokerilla kyllästettyä joten ei ihme että kaikkeen sokeria tungetaan.
Veikkaan että Suomi painaa aika vähän siinä päätöksessä kun Sriracha/Heartbeat/Muu miettii miten paljon soosiinsa sokeria työntävät :D Löytyyhän noita kotimaisia sooseja ilman sokeriakin vaikka millä mitalla.
Onhan tuo Caribbean aika hillomainen, todella hedelmäinen mutta maukas soosi. Ei toki paras mutta esimerkkinä vain sooseista joista löytyy myös sokeria jos tuli yllätyksenä. Nyt kun tähän aloin kiinnittämään huomiota jännä huomata että Tabascon Habanero soosissa aika paljon myös sokeria.
 
Veikkaan että Suomi painaa aika vähän siinä päätöksessä kun Sriracha/Heartbeat/Muu miettii miten paljon soosiinsa sokeria työntävät :D Löytyyhän noita kotimaisia sooseja ilman sokeriakin vaikka millä mitalla.
Onhan tuo Caribbean aika hillomainen, todella hedelmäinen mutta maukas soosi. Ei toki paras mutta esimerkkinä vain sooseista joista löytyy myös sokeria jos tuli yllätyksenä. Nyt kun tähän aloin kiinnittämään huomiota jännä huomata että Tabascon Habanero soosissa aika paljon myös sokeria.
Ei poista sitä tosiasiaa että suomalaiseen makuun sokerit istuu. Ja vaikuttaa niihin päätöksiin mitkä tehdään Suomen markkinoille kuten Caribbean, ja varmaan tuo Setämieskin. Toki maistuu ne sokerit jenkeillekin ja varmaan monet kastikkeet on heille alunperin tehty.
 
Ei poista sitä tosiasiaa että suomalaiseen makuun sokerit istuu. Ja vaikuttaa niihin päätöksiin mitkä tehdään Suomen markkinoille kuten Caribbean, ja varmaan tuo Setämieskin. Toki maistuu ne sokerit jenkeillekin ja varmaan monet kastikkeet on heille alunperin tehty.
Voi olla, olihan täällä mies joka varastoi saunansakin täyteen sokeria. Omaan makuun menee ihan molemmista laidoista kyllä ja pakko myöntää että en ole edes kiinnittänyt huomiota tähän aikaisemmin.
 
Voi olla, olihan täällä mies joka varastoi saunansakin täyteen sokeria. Omaan makuun menee ihan molemmista laidoista kyllä ja pakko myöntää että en ole edes kiinnittänyt huomiota tähän aikaisemmin.
Ei siihen moni kiinnitä huomiota, mutta ite en makeeta pysty syömään joten sennhuomaa nopeasti missä on makeaa ja mikä ei. Esim käytännössä kaikki missä lukee BBQ jää syömättä ja on kunnon sokerimättöä. Tuo Sirachakin on kyllä turhan makeaa, ja taitaa olla jenkeille suunnattukin siinä muodossa jossa sitä meille myydään.
 
Ei siihen moni kiinnitä huomiota, mutta ite en makeeta pysty syömään joten sennhuomaa nopeasti missä on makeaa ja mikä ei. Esim käytännössä kaikki missä lukee BBQ jää syömättä ja on kunnon sokerimättöä. Tuo Sirachakin on kyllä turhan makeaa, ja taitaa olla jenkeille suunnattukin siinä muodossa jossa sitä meille myydään.
BBQ soosit jää kyllä itselläkin hyllyyn, niin siinä huomannut myös että överi imelyys ei ole hyvä. Sriracha sen sijaan uppoaa (vaikka olen pettynyt nykyisiin valmistajiin, mikään ei vastaa alkuperäistä) ja tämä Setämieskin oli oikein maittava yllätys.
 
BBQ soosit jää kyllä itselläkin hyllyyn, niin siinä huomannut myös että överi imelyys ei ole hyvä. Sriracha sen sijaan uppoaa (vaikka olen pettynyt nykyisiin valmistajiin, mikään ei vastaa alkuperäistä) ja tämä Setämieskin oli oikein maittava yllätys.
Joo, BBQ:n makeutta pahentaa et sitä laitetaan yleensä enemmän kuin noita chilisoosseja. Otin kaapista muutamat poppamiehet ja parit Lidlitkin ja katsoin sokerimäärät niistä:
- Chipotle 2g
- Naga jolokia 1,4g
- Habanero 2,1g
- Caribbean 28g
- Lidlin jalapeño sauce (vihreä) 21,4g
- Lidlin habanero sauce (punainen) 1,1g

Vaikea arvata mitkä noista maistuu makealle. Tota Lidlin vihreää voi muutaman tipan pitsapalan päälle laittaa, mutta onhan sekin aika makea eikä tulinen juurikaan. Punainen on oikeinkin hyvä esim. tacon täytteiden päälle.

Sokeri piiloutuu makuprofiiliin sitä paremmin mitä happamampaa kastike on (sour). Paljonko siinä tavallisessa tabascossa muuten oli sokeria?
 
Joo, BBQ:n makeutta pahentaa et sitä laitetaan yleensä enemmän kuin noita chilisoosseja. Otin kaapista muutamat poppamiehet ja parit Lidlitkin ja katsoin sokerimäärät niistä:
- Chipotle 2g
- Naga jolokia 1,4g
- Habanero 2,1g
- Caribbean 28g
- Lidlin jalapeño sauce (vihreä) 21,4g
- Lidlin habanero sauce (punainen) 1,1g

Vaikea arvata mitkä noista maistuu makealle. Tota Lidlin vihreää voi muutaman tipan pitsapalan päälle laittaa, mutta onhan sekin aika makea eikä tulinen juurikaan. Punainen on oikeinkin hyvä esim. tacon täytteiden päälle.

Sokeri piiloutuu makuprofiiliin sitä paremmin mitä happamampaa kastike on (sour). Paljonko siinä tavallisessa tabascossa muuten oli sokeria?
Tavallisessa Tabascossa ei näytä olevaan yhtään, varmaan peittävät vähän tuossa habanero soosissa sitä poltetta sokerin avulla tehden siitä suuremmalle yleisölle mieluisan :eat:
 
Habanero Tabascossa on hedelmäsoseita, joten sokerilla pidetään niiden maku yllä. Etenkin jos on fermentoitu kastike, niin ilman lisäsokeria hedelmäisyys laimenee.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
267 256
Viestejä
4 623 428
Jäsenet
76 005
Uusin jäsen
Antsa22

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom