Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Poppamiehen jalapenopähkinät omaan makuun sopivan tulisia. Makukin ihan ok. Pähkinöiltä en mitään isompaa tuiisuutta kaipaa, pieni polte riittää.
 
Tyhjennellyt pakasteesta viime kauden satoa ja tehnyt marttojen paholaisenhillo ohjeella
chilisoosia ja minusta se on ollut ylivoimaisesti tähän saakka kokeilemistani resepteistä paras, toki
olen sitä hieman muokannut ja esim. sokerin määrää olen vähentänyt.


Itse laittanut tuohon pari purkkia Mutti kokonaisia kuorittuja tomaatteja
ja pari reilunkokoista sipulia ja viimeksi 8-9 valkosipulinkynttä ja kaksi kolmasosaa
tuosta hillomarmeladisokeripurkista ja chiliä olisko 5-6 kokonaista Hainania , mutta
muuten noudatellut tuota Marttojen ohjetta.

Etikka on ollut omenaviinietikkaa.

Kaikki ainekset olen ennen kattilaan laittoa ajanut tuommoisella
vihannesilppurilla sileäksi.

Seuraavaan laitan kokeeksi vain puoli pakettia tuota sokeria vaikka tuo nykyinenkin versio
tuntuu sopivan kaikkien eväiden kaveriksi ja minusta tuo muistuttaa eniten jotain
srirachaa, ja ainakin kaikki kaverit joille tuota olen antanut ja jopa rouva on kehunut
tuota erittäin hyväksi.
 
Varmasti. Tuolla ohjella tulee hiukan helpomalla ja halvemmalla kuin meidän ohjeella. Meillä tomaatin sijaan paprikaa.
Joten: me tehdään niin että 90% paprikaa 10% chiliä, 1 sipuli, valkovinietikkaa, siirappia, suolaa, mustapippuria, valkosipulia.
Jos tuli liian tujua, lisää paprikaa tai omenaa. Tehosekoittimessa sekaisin ja sitten kattilaan porisemaan, aineiden määriä varioimalla saa mieleistään makua. Varsinkin etikan/siirapin suhteilla.
 
Onko Poppamiehen Scorpioni soosi samaa kamaa isossa ja pienessä pullossa? Tuntuu että tossa isossa pullossa ei ole tulisuutta läheskään niin paljon kuin pikkupullossa.. mä oon ymmärtäny että noi olisi samaa kamaa.
 
Onko Poppamiehen Scorpioni soosi samaa kamaa isossa ja pienessä pullossa? Tuntuu että tossa isossa pullossa ei ole tulisuutta läheskään niin paljon kuin pikkupullossa.. mä oon ymmärtäny että noi olisi samaa kamaa.

Kai noissa voi olla vähän eräkohtaisesti eroja? Ja yrittäisin ravistaa sen pullon kunnolla
 
Ilmoitettu ainesosaluettelo ja ravintosisältö ovat ainakin Poppamiehen sivuilla myös täsmälleen samat, eli samaa soosia pitäisi olla.
 
Kuten noiden isojen purkkien kanssa on tullut todettua tässäkin ketjussa, Poppamiehellä on surullisen paljon laatuvaihtelua noiden kanssa ja välillä tuntuu tulevan ihan vedellä lantrattua tuletonta kamaa hyllyille.
 
Eräkohtaisia vaihteluita voi olla, mutta ainakin pikkupullossa oleva on järjestelmällisesti ollu tulisempaa ja huomattavasti jönkömpää kamaa kuin isossa pullossa joka on huomattavasti juoksevampaa.
 
Saispa Blair'sin Pure Deathia jostain, niin ei tarttis leikkiä näillä huonoilla korvikkeilla.
Kannattaa kaydä Soosikauppa - Mausteet ja chilikastikkeet netistä katsomassa tarjontaa. Tuolta löytyy esim hellfiren doomed kastiketta joka on oikeasti tulista omaten 2,7miljoonaa scovillea. Itse tykkään tuosta kastikkeesta, koska sillä saa poltetta ruokaan jopa vain teelusikallisen laittamalla. Jos todella tulista haluaa niin voi toki laittaa enemmänkin, kannattaa kuitenkin aloittaa varovasti, ettei mene liian tuliseksi. Kastiketta voi aina lisätä ruokaan, mutta poisottaminen onkin sitten jo eri asia ;)
 
Viimeksi muokattu:
Tuli vasta nyt sitten kokeiltua Poppamiesten Fire Demonia, kun olin täälläkin olevien juttujen perusteella kuvitellut sen maistuvan lähinnnä kapsaisiiniuutteelle. Tällä kertaa yllätyimme (ainakin osittain) positiivisesti Poppamiesten tuotteesta. Uute ei maistunut ollenkaan niin pahasti kuin olisi 8 prosentista luullut, jos vertaa esim. Da Bomban kastikkeisiin. Sen sijaan Fire Demonin älytön makeus yllätti. Eihän sen toki pitäisi yllättää, jos lukee sisällysluettelon: 19 prosenttia sokeria! Jos sokerimäärä tiputettaisiin alle 5 prosenttiin, kyseessä olisi hintaansa nähden oiva tuote. Mikään järisyttäävän tulinenhan Fire Demon ei ole, mutta ilmeisesti Poppamiesten tuotteista voimakkain.
 
Toivottavasti tällainen älyttömyys ei tule tänne kotosuomeenkin: Suomestakin saatavat nuudelit vedetään myynnistä Tanskassa: "Akuutin myrkytyksen riski"
Eli siis Tanskalaisten mielestä nuo ovat liian mausteisia eli liikaa kapsaisiinia. Itse olen noita artikkelissa mainittuja nuudeleita syönyt ja onhan nuo nyt tulisia mutta jos siinä paketissa lukee että on erittäin tulinen niin jos ei kestä chiliä niin ei sitten vain osta. Olen syönyt tulisempiakin eikä niistäkään henki lähtenyt. Varmaan muutaman vuoden päästä ei saa käyttää muuta kuin suolaa ja pippuria ja niitäkin vain jollain erikoisluvalla.
 
Toivottavasti tällainen älyttömyys ei tule tänne kotosuomeenkin: Suomestakin saatavat nuudelit vedetään myynnistä Tanskassa: "Akuutin myrkytyksen riski"
Eli siis Tanskalaisten mielestä nuo ovat liian mausteisia eli liikaa kapsaisiinia. Itse olen noita artikkelissa mainittuja nuudeleita syönyt ja onhan nuo nyt tulisia mutta jos siinä paketissa lukee että on erittäin tulinen niin jos ei kestä chiliä niin ei sitten vain osta. Olen syönyt tulisempiakin eikä niistäkään henki lähtenyt. Varmaan muutaman vuoden päästä ei saa käyttää muuta kuin suolaa ja pippuria ja niitäkin vain jollain erikoisluvalla.
Sairasta meininkiä, olisi kiva lukea tieteeseen tukeva perustelu noiden myrkyllisyydestä.
 
Mitä enemmän ihmiset turvautuu kaikkeen valmiiseen, sitä tasaisempia ne valmiit ovat; aika loogista.
Musiikkikin tehdään miljardeille, ja ei ole ehkä outoa jos on fiilis ettei tämä eroa nistä 875 edellisestä kuulemastani...
Toki itse tekeminen vaatisi sekä ruoassa että musiikissa, no itse tekemistä!
 
Saispa näitä taas. :confused2: Eihän se varsinaisesti hyvä pizza ollut, mutta silti jäi himo siihen poltteeseen...
Itseasiassa tuo inferno-pizza oli aika hyvä kun vähän tuunasi sitä, vähän juustoa ja lisätäytteitä päälle. Pelkkää infernoa ei kovin montaa kertaa tullut syötyä ilman tuunaamista mutta oli kyllä erinomainen "chili-pizzapohja", ainakin omasta mielestäni.
 
Joo, Lidlin Inferno-pizzakin oli aikanaan tulisempi. Tosin niissä oli tulisuuden osalta aika lailla hajontaa.
Mun mielestä toi pizza oli ihan perseestä. Toki itse en edes kovin tulisia juttuja syö mutta tuossa Infernossahan ei ollut oikeastaan mitään makua, pelkkää kapsaisiinin poltetta. Jotenkin itse toivoisin tulisilta asioilta sitä itse chilien makua kanssa, se on siinä parasta. Tosin tohon kiekkoon oli varmasti työnnetty ihan vaan jotain kapsaisiiniuutetta koska halpuus. :)
 
Viimeksi muokattu:
Mun mielestä toi pizza oli ihan perseestä. Toki itse en edes kovin tulisia juttuja syö mutta tuossa Infernossahan ei ollut oikeastaan mitään makua, pelkkää kapsaisiinin poltetta. Jotenkin itse toivoisin tulisilta asioilta sitä itse chilien makua kanssa, se on siinä parasta. Tosin tohon kiekkoon ol ivarmasti työnnetty ihan vaan jotain kapsaisiiniuutetta koska halpuus. :)
Eihän missään kaupan pakastepizzassa ole makua, ennen kuin sitä on itse tuunannut
 
Tää ei oo chilipäille, vaan itellekin tosi mieto, mutta omaan suuhun ihan ylivoimaisesti parhaan makunen chilisoosi:

1718263932892.png


Tää on Hankasalmen Grillroomin porukan tekemä soosi ja löytyy alta, jos joku haluaa testata. Ostin ite markkinoilta, joilla olivat tuotteitaan myymässä. Toimii satavarmasti grillatessakin loistavasti, mutta en oo kerenny vielä testaamaan.


1718263932892.png
 
Tää ei oo chilipäille, vaan itellekin tosi mieto, mutta omaan suuhun ihan ylivoimaisesti parhaan makunen chilisoosi:

1718263932892.png


Tää on Hankasalmen Grillroomin porukan tekemä soosi ja löytyy alta, jos joku haluaa testata. Ostin ite markkinoilta, joilla olivat tuotteitaan myymässä. Toimii satavarmasti grillatessakin loistavasti, mutta en oo kerenny vielä testaamaan.


1718263932892.png
Juu, tuota samaa taisin mainostaa viime kesänä kun kävin kansainvälisiltä markkinoilta ostamassa. Saman valmistajan Kanuuna oli ainakin omasta mielestä myös erinomainen soosi. Eihän nuo mitään tappotulisia ole mutta kelpo chilisooseja kuitenkin.

Pitää taas käydä muutama puteli ostamassa kunhan sopivat markkinat taas tulevat johonkin lähistölle, markkinoilta noita sai huomattavasti edullisemmin kuin heidän nettikaupastaan.
 
Toivottavasti tällainen älyttömyys ei tule tänne kotosuomeenkin: Suomestakin saatavat nuudelit vedetään myynnistä Tanskassa: "Akuutin myrkytyksen riski"
Eli siis Tanskalaisten mielestä nuo ovat liian mausteisia eli liikaa kapsaisiinia. Itse olen noita artikkelissa mainittuja nuudeleita syönyt ja onhan nuo nyt tulisia mutta jos siinä paketissa lukee että on erittäin tulinen niin jos ei kestä chiliä niin ei sitten vain osta. Olen syönyt tulisempiakin eikä niistäkään henki lähtenyt. Varmaan muutaman vuoden päästä ei saa käyttää muuta kuin suolaa ja pippuria ja niitäkin vain jollain erikoisluvalla.
Toivottavasti ei tosiaan tällainen idioottimainen hapatus leviä muualle. Joo, tulinen ruoka on tulista, mutta ei sen pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä ja varsinkaan myrkyllisyyden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Noita Buldakeja tulee ostettua aina silloin tällöin, kun niiden nuudeleissa on paksumpi rakenne kuin tyypillisissä Mama-nuudeleissa jne. Eivätkä nuo tosiaan ole tulisuudenkaan suhteen mitään extreme-kamaa, vaikka tulisia ovatkin.

Toki on mahdollista, että noissa on ollut joissakin tuotesarjoissa vikaa ja sekaan on lipsahtanut joku 100x määrä kapsaisiinia, mutta sitä en oikein usko, kun valmistajakin oli todennut, että "Tanskan elintarvikeviranomainen ei ole tehnyt takaisinvetoa tuotteiden laadun takia vaan siksi, että ne ovat liian mausteisia".
 
Tää ei oo chilipäille, vaan itellekin tosi mieto, mutta omaan suuhun ihan ylivoimaisesti parhaan makunen chilisoosi:

Tää on Hankasalmen Grillroomin porukan tekemä soosi ja löytyy alta, jos joku haluaa testata. Ostin ite markkinoilta, joilla olivat tuotteitaan myymässä. Toimii satavarmasti grillatessakin loistavasti, mutta en oo kerenny vielä testaamaan.


Ooja " Ainekset: Paprika, Habanero, etikka, sokeri, brandy, suola. "
Meidän itsetekemässäkin enemmän aineita, mutta tuo aika suositeltava testi itsetekijöille, tuo lista. Vaikka vaihtaisin kyllä viinietikkaan, pehmeämpi maku -toki, mitä etikkaisemman tekee, sitä paremmin säilyy...
 
Tuli tehtyä pieni satsi tuollaista "Hot Honey"/tulista hunajaa jota amerikkalaiset hehkuttaa että on taivaallinen pepperoni pizzan päälle, mielenkiintoinen yhdistelmä kyllä kun hunajan makeuden jälkeen iskee polte suuhun. Pitää tulevalla viikolla ottaa testiin ihan pizzan päällä, jos hyväksi todettu voisi tilata ammattilaisten tekemänä.
 
Tuli tehtyä pieni satsi tuollaista "Hot Honey"/tulista hunajaa jota amerikkalaiset hehkuttaa että on taivaallinen pepperoni pizzan päälle, mielenkiintoinen yhdistelmä kyllä kun hunajan makeuden jälkeen iskee polte suuhun. Pitää tulevalla viikolla ottaa testiin ihan pizzan päällä, jos hyväksi todettu voisi tilata ammattilaisten tekemänä.
Meneeköhän sarjaan "liian makeaa" kuten useimmat amerikkalaisten viritelmät. Ihan sama ongelma bbq-kastikkeissakin.
 
Meneeköhän sarjaan "liian makeaa" kuten useimmat amerikkalaisten viritelmät. Ihan sama ongelma bbq-kastikkeissakin.
Yllättävän hyvin maistui pizzan päällä tuo ensimmäinen tekele, tuli hommattua seuraavaa testierää varten omenaviinietikkaa kun suosittelevat sitä pistämään jos itse tekee. Ei tosiaan makean vihaajille millään muotoa kuten hunajasta voikin varmaan päätellä. Itse käytin habaneroja ekassa satsissa ja tuli juuri sopiva polte tuon hunajan jälkeen, alkoi kuola valumaan aina haukun jälkeen :drool:
 
Meneeköhän sarjaan "liian makeaa" kuten useimmat amerikkalaisten viritelmät. Ihan sama ongelma bbq-kastikkeissakin.
Helposti menee. Kerran tai pari kokeillut pizzerioissa ja sen jälkeen aina tilannut ilman. Ei vain toimi omaan suuhun, että pääruoka maistuu niin jälkiruokamaisen makealta. Ja omassakin hyllyssä on chili-shopin habanerohunajaa, mutta ei sitä oikein tule laitettua kuin teehen kipeänä. Avaa kivasti röörejä.
 
Helposti menee. Kerran tai pari kokeillut pizzerioissa ja sen jälkeen aina tilannut ilman. Ei vain toimi omaan suuhun, että pääruoka maistuu niin jälkiruokamaisen makealta. Ja omassakin hyllyssä on chili-shopin habanerohunajaa, mutta ei sitä oikein tule laitettua kuin teehen kipeänä. Avaa kivasti röörejä.
Minullekin tuo on aivan liian makeaa, ei vaan toimi mulla. Itse noita maistelin esnsin joillakin markkinoilla ja sitten kaveri oli tehnyt itselleen tuota chilihunajaa joka ei ollut läheskään niin makeaa kuin nuo markkinoilla maistamani mutta sekin oli omaan makuun vielä reippaasti liian makeaa. Pieni makeus jossakin ruuassa on vielä ok mutta tuo on jotenkin liian "äkkimakeaa".
 
Hitto kun alkanut iän kartuttua tykkäämään tulisemmasta ja tulisemmasta. Nuorempana en pystynyt syömään lainkaan tulisia ruokia, mutta nykyään voisin vaikka noita Poppamiehen tulisimpia sooseja imeskellä vaikka suoraan pullosta. Tässä vain yksi ongelma: mitä tulisempi soosi, sitä pahempi närästys. Pahimmillaan oireet kuin sydänkohtauksessa. Mitä avuksi? Piimä?
 
Hitto kun alkanut iän kartuttua tykkäämään tulisemmasta ja tulisemmasta. Nuorempana en pystynyt syömään lainkaan tulisia ruokia, mutta nykyään voisin vaikka noita Poppamiehen tulisimpia sooseja imeskellä vaikka suoraan pullosta. Tässä vain yksi ongelma: mitä tulisempi soosi, sitä pahempi närästys. Pahimmillaan oireet kuin sydänkohtauksessa. Mitä avuksi? Piimä?
Somac 40 mg.
 
Velipoika käyttää närästykseen Gaviscon-liuosta. Hänelle ei Renniestä ollut mitään apua, mutta vannoo tuon Gavisconin nimeen. Kannattanee testata sitä jos ei ole jo kokeillut
 
Hitto kun alkanut iän kartuttua tykkäämään tulisemmasta ja tulisemmasta. Nuorempana en pystynyt syömään lainkaan tulisia ruokia, mutta nykyään voisin vaikka noita Poppamiehen tulisimpia sooseja imeskellä vaikka suoraan pullosta. Tässä vain yksi ongelma: mitä tulisempi soosi, sitä pahempi närästys. Pahimmillaan oireet kuin sydänkohtauksessa. Mitä avuksi? Piimä?
Tätä asiaa ehkä kannattaa lähestyä niin että jos voi vetää mitä vain suun puolesta niin onhan se selvä että voi alkaa maha oireilemaan. Itsellä se polte rajoittaa mitä voi syödä, ja pitää samalla mahaoireet poissa. Esim Fire Demon ja Bring the Pain on sitä osastoa että jos niitä laittaa lautaselle ruokaan yhtään liikaa käy se mahan päälle, ja polttaa suussakin liikaa. Ei närästyksenä (koska minua ei koskaan närästä) mutta muulla tavalla alkaa korventamaan. Tuoreet chilit ei tuota tee koskaan.
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjut
253 991
Viestejä
4 418 002
Jäsenet
73 259
Uusin jäsen
Duane

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom