Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Louisiana-tyyliset kastikkeet ovat nousseet omaan kärkeen. Se kova etikkaisuus on vaan niin hyvä.

Tämä yksi uus lemppari.
777974.jpg
 
Taas se tapahtu. Ekalla kerralla oli Tabasco Mild Green Pepper joka oli homeessa. Sain facebookin kautta lahjakortin ja nyt ihan toisessa kaupassa perus punaista Tabascoa ja umpihomeessa. Parasta ennen 2024 ja vi****t.

Oli viimeinen kerta kun ostan pahvilootassa Tabascoa. Näkee jo heti päälle jos perus punainen Tabasco on tumman punaista, maitomaista, niin kyllä se on homeessa. Tuoreen pitäis olla helakan punaista ja kirkasta.

Tuossa kuva viallisesta. Jos monitorisi ylikyllästää värejä niin voi näyttää normaalilta.

mätä_tabasco.jpg


E: eli maku on multainen, tunkkainen ja välitön yliterävä polte.
 
Maistelin noita ja 3/10 blackberry on häirtisevämpi kuin 5/10 caribbean. Taaseen 6/10 barbados on omaa luokkaansa, joskin ruokaan sekoitettuna ei niin paha sekään. Tulisuuksissa on selvästi sekä voimakkuuksia, että tyylejä. Blackberry ei ole yhtä voimakas, mutta pistelee kieltä häiritsevästi. Barbados on kauttaaltaan tulisempi, kun taas caribbean tulisuus on enemmän taka-alalla, pehmeämmin mukana.

Tuo caribbean on erinomainen, joskin varsin imelä ja ananaksinen. Blackberry on outo eikä tarpeeksi hillomainen karhunvatukasta huolimatta. Savuchili/chipotle on on aina se perusvarma vaihtoehto merkistä riippumatta.
 
Oli tuliset kastikkeet loppu himasta niin ketjun innoittamana ostin pari erillaista,
Go-tan sriracha, ihan hyvän makuinen mutta ihan helvetin suolaista >8%.
Poppamies scorpion, toi on jo ihan oikeasti tulista, ihan hyvän makuistakin vielä.

Ilmeisesti korkea suolapitoisuus johtuu siitä ettei noissa ole etikkaa-->säilyy paremmin.

Onko jotain syytä(esim. homehtuminen) ettei noista kahdesta voisi sekoittaa ns. omaa seosta?
 
TABASCO SCORPION

Maailman vahvin Tabasco-kastike. Polte tulee heti lujana, terävänä ja kipuna. Veikkaanpa että kestää hetken saada pullo tyhjäksi. Ostettu Citymarketista.

rasc2.jpg

tasc3.jpg

tasc1.jpg
 
TABASCO SCORPION

Maailman vahvin Tabasco-kastike. Polte tulee heti lujana, terävänä ja kipuna. Veikkaanpa että kestää hetken saada pullo tyhjäksi. Ostettu Citymarketista.

rasc2.jpg

tasc3.jpg

tasc1.jpg
Paljonkohan tulisuus scovillen asteikolla?
 
TABASCO SCORPION

Maailman vahvin Tabasco-kastike. Polte tulee heti lujana, terävänä ja kipuna. Veikkaanpa että kestää hetken saada pullo tyhjäksi. Ostettu Citymarketista.

rasc2.jpg

tasc3.jpg

tasc1.jpg
Tämähän pitää heti huomenna hakea testiin:hungry:
 
Tein 1,5 kg hapanchiliä reseptillä 1/4 rocoto-chiliä, 3/4 vihannespaprikaa, hienonnus sauvasekoittimella, 1,25% suolaa ja liraus nestettä kaupan hapankaalipurkista. Nyt odotellaan kolme-neljä viikkoa ja annetaan tekeytyä.
 
Markkinoi tuota 20x tulisempana kuin orkkis, joka on 50K, eli miljoona. Oon tuota maistanut, on kyllä tulista, mutta myös erittäin hyvää.

Tavallinen tabasco-kastike on 2500-5000SHU, joten tuo voisi olla noin vajaat 100kSHU. Scorpion on chililajikkeena omaan makuun, niin kyllähän tuota pitää testata kun kohdalle sattuu.

Edit: jostain luin, että tätä mainostetaan 50k SHU-tulisuudella. Eli sen 20x normi-tabascon 2500SHU.
 
Viimeksi muokattu:
Ostin heräteostoksena Lidlistä jotain tuollaista kohtuu geneerisen oloista "Super hot saucea"

lidl_soosi1.jpg


Menee itselle aikalailla samaan laariin kun pääosa muistakin tulisista "napalm death roaargh" -kastikkeet, eli ei maistu oikeen millekään muulle kuin ehkä vähän etikalle ja esansseille ja polte on äkäinen ja pistävä. Ja omaan suuhun aika kova, eli ruokalautaseen tota menee ihan joitain pisaroita sinne tänne.

Se saikin ihmettelemään että mistä tuohon potku oikeen tulee, kun tuoteseloste on seuraavanlainen:
lidl_soosi2.jpg



Jalopeenoa kasvaa itselläkin tuossa puskassa ja sitä popsin ihan sellaisenaan, eli "25% jalopeno" ei pitäisi olla noin ärhäkkä. Vai onko niitä jotain erityisesti tulisempia lajeja? Vai onko salaisuus tuossa "mausteuute" -nimisessä ainesosassa? Onko se jotain synteettistä rikkihappoa jolla se varsinainen tulisuus tehdään? Vai onko omat makunystyrät niin nössöjä etten vaan pysty maistamaan mitään oikeeta makua tulla takana?

Mutta joo, 4/10, halpaa mutta ei jatkoon omassa soosikaapisssa.
 
Ostin heräteostoksena Lidlistä jotain tuollaista kohtuu geneerisen oloista "Super hot saucea"

lidl_soosi1.jpg


Menee itselle aikalailla samaan laariin kun pääosa muistakin tulisista "napalm death roaargh" -kastikkeet, eli ei maistu oikeen millekään muulle kuin ehkä vähän etikalle ja esansseille ja polte on äkäinen ja pistävä. Ja omaan suuhun aika kova, eli ruokalautaseen tota menee ihan joitain pisaroita sinne tänne.

Se saikin ihmettelemään että mistä tuohon potku oikeen tulee, kun tuoteseloste on seuraavanlainen:
lidl_soosi2.jpg



Jalopeenoa kasvaa itselläkin tuossa puskassa ja sitä popsin ihan sellaisenaan, eli "25% jalopeno" ei pitäisi olla noin ärhäkkä. Vai onko niitä jotain erityisesti tulisempia lajeja? Vai onko salaisuus tuossa "mausteuute" -nimisessä ainesosassa? Onko se jotain synteettistä rikkihappoa jolla se varsinainen tulisuus tehdään? Vai onko omat makunystyrät niin nössöjä etten vaan pysty maistamaan mitään oikeeta makua tulla takana?

Mutta joo, 4/10, halpaa mutta ei jatkoon omassa soosikaapisssa.
Kapsaisiiniuute, eli se pelkkä polttava aine itsessään uutteena.
 
Ostin heräteostoksena Lidlistä jotain tuollaista kohtuu geneerisen oloista "Super hot saucea"

lidl_soosi1.jpg


Menee itselle aikalailla samaan laariin kun pääosa muistakin tulisista "napalm death roaargh" -kastikkeet, eli ei maistu oikeen millekään muulle kuin ehkä vähän etikalle ja esansseille ja polte on äkäinen ja pistävä. Ja omaan suuhun aika kova, eli ruokalautaseen tota menee ihan joitain pisaroita sinne tänne.

Se saikin ihmettelemään että mistä tuohon potku oikeen tulee, kun tuoteseloste on seuraavanlainen:
lidl_soosi2.jpg



Jalopeenoa kasvaa itselläkin tuossa puskassa ja sitä popsin ihan sellaisenaan, eli "25% jalopeno" ei pitäisi olla noin ärhäkkä. Vai onko niitä jotain erityisesti tulisempia lajeja? Vai onko salaisuus tuossa "mausteuute" -nimisessä ainesosassa? Onko se jotain synteettistä rikkihappoa jolla se varsinainen tulisuus tehdään? Vai onko omat makunystyrät niin nössöjä etten vaan pysty maistamaan mitään oikeeta makua tulla takana?

Mutta joo, 4/10, halpaa mutta ei jatkoon omassa soosikaapisssa.
Jalopenot on täysin kypsinä eli punaisina toisinaan aika tulisia:tup:
Yleensä ne tosin kerätään raakana:)
 
Jalopenot on täysin kypsinä eli punaisina toisinaan aika tulisia:tup:
Yleensä ne tosin kerätään raakana:)

Mä olen tosiaan omasta puskasta aina tummanvihreinä kerännyt. Samoin kaupassa on aina vihreenä, joten oon ajatellut että se on niitten kypsä väri :o.
Täytyypä kesällä antaa kypsyä pitemään mielenkiinnosta.
 
  • Tykkää
Reactions: EDI
Fatalii gourmettiin oli näköjään tullut uusia soosseja ja mausteita. Selkeesti joku Rocoto -sato valmistunut. Pistin tilaukseen ja raportoin jahka ne saapuu. Nyt kun postilaisetkin ovat taas sorvin ääressä niin ehkä tulee joululahjaksi :)

upload_2019-11-29_11-31-38.png upload_2019-11-29_11-32-4.png upload_2019-11-29_11-31-18.pngupload_2019-11-29_11-32-56.png

EDIT: Pistetään nyt linkkikin vielä Gourmet – Fatalii Seeds
 
Onko tuon Huy fong Srirachan maahantuonti lopetettu, kun monet kaupat lopettaneet sen myynnin hiljattain?
 
Taas se tapahtu. Ekalla kerralla oli Tabasco Mild Green Pepper joka oli homeessa. Sain facebookin kautta lahjakortin ja nyt ihan toisessa kaupassa perus punaista Tabascoa ja umpihomeessa. Parasta ennen 2024 ja vi****t.

Oli viimeinen kerta kun ostan pahvilootassa Tabascoa. Näkee jo heti päälle jos perus punainen Tabasco on tumman punaista, maitomaista, niin kyllä se on homeessa. Tuoreen pitäis olla helakan punaista ja kirkasta.

Tuossa kuva viallisesta. Jos monitorisi ylikyllästää värejä niin voi näyttää normaalilta.

mätä_tabasco.jpg


E: eli maku on multainen, tunkkainen ja välitön yliterävä polte.
Miten sen tunnistaa homeiseksi? Jos ei tunne noita niin ei tiedä miltä sen pitäisi näyttää.
Just olen lämmennyt uudestaan Tabascolle pitsojen kanssa, mut nyt ei viitsikään ostaa.
Noissahan on etikkaa niin pirun paljon, ettei se voi kyl homehtua.
 
Ei kyllä avaamaton etikkaliemi homehdu millään. Väri, maku ja tulisuus voi vaihdella erittäin kun tuo on tynnyreissä kypsyttämällä tehtyä. Vaihtuu vielä pullossa ollessaankin. Ikinä en ole nähnyt kovin helakan punaista ja kirkasta tabascoa.
 
Tuli ostettua Poppamiehen Scorpionia pikku pullo, tuossa alkaa olemaan tulisuus kohdallaan jopa allekirjoittaneelle.
Makukin on ihan hyvä tulisuudesta huolimatta, mutta poppamiehen chipotle ja habanero-peruskastikkeet taitaa pitää ykköspaikat omassa jääkaapissa toistaiseksi.

Noista Lidlin hot-kastikkeista sen verran että olivat aivan hirveää tavaraa. Sellainen epämiellyttävä polte ja ällö-etikkaisuus eikä mitään makua, ei jatkoon. :tdown:
 
Onko tuon Huy fong Srirachan maahantuonti lopetettu, kun monet kaupat lopettaneet sen myynnin hiljattain?
Muistelen että siinä oli nyt alkusyksystä iso takaisinveto valmistusvirheen takia. Töissä huomasin sellaisen tiedotteen.
Olisiko sitten jotain isompia tuotanto-ongelmia?
 
Tein eilen 3,5 litraa srirachaa. Kaksi kiloa chiliä, kilo paprikaa, 150g valkosipulia, 3,5dl valkoviinietikkaa, 350g sokeria, 50g suolaa, 4 rkl Atamonia säilöntään.
 
Markkinoi tuota 20x tulisempana kuin orkkis, joka on 50K, eli miljoona. Oon tuota maistanut, on kyllä tulista, mutta myös erittäin hyvää.

Noita scoville asteikoita en kyllä ymmärrä, tuli joskus yli 5 vuotta sitten ostettua Da Bomb Ground Zeroa siinä etiketissä oli about 360K asteikko enkä ole millään saanut käytettyä pulloa kun on niin napakkaa tavaraa mutta sit tuota Tabascon scorpion kastiketta jota väitetään 1M:aksi niin voi kaatamalla laittaa pizan päälle ?
 
Noita scoville asteikoita en kyllä ymmärrä, tuli joskus yli 5 vuotta sitten ostettua Da Bomb Ground Zeroa siinä etiketissä oli about 360K asteikko enkä ole millään saanut käytettyä pulloa kun on niin napakkaa tavaraa mutta sit tuota Tabascon scorpion kastiketta jota väitetään 1M:aksi niin voi kaatamalla laittaa pizan päälle ?
Ei kai noita kovin tarkkaan minkään virallisen tahon puolesta tarkisteta, varmaan mainostusta lähinnä mitä tykkäävät printata etiketteihinsä? Jos liian räikeä kusetus niin asiakaspalaute sit normalisoi valheet jos sille tarvetta.
 
Tainnut lähteä vähän laukalle nää SHU-asiat täällä. Ensinnäkin perinteinen tabasco pyörii siinä 2500 SHU tienoilla, 20x se olisi vasta 50 000. Ground Zero on reilusti kuusinumeroisissa SHU-arvoissa ja maultaan pahaa kuin saatana.

Mistä ihmeestä tuo miljoona SHU:ta on keksitty tolle skorpionitabascolle? No ei ole, ei sinne päinkään. Eikä Tabascolla ole taidettu edes sanoa, että se olisi 20 kertaa tulisempaa kuin alkuperäinen vaan, että siinä on käytetty osana 20 kertaa tulisempia chilejä kuin orkkiskastikkeeseen. Ja sehän ei tarkoita, että niitä paljon arvokkaampia Trinidad Scorpion -chilejä olisi käytetty siinä saman verran, ei tietenkään. Esittelytekstikin kertoo, että se on tehty peruskastiketta lisää maustamalla. Eli tuskin on edes sitä 50 000 SHU:ta. Habanero Tabascokin jää muistaakseni jonnekin 7000 SHU:n tienoille.
 
Normi Tabasco on 2500 - 5000 SHU:ta ja tuo Tabasco Scorpion on n. 7000 SHU:ta.

Valoja päälle noiden lukujen kanssa mitä täällä oikein heittelette. Maistaahan sen jo omalla kielellä ettei kyse ole Tabascon kohdalla mistään sadoista tuhansista saati sitten miljoonista.
 
Ihan normaalilta tuo näyttää. Taitaa olla kyseessä luulotauti eikä viallinen tuote. Avaamaton Tabasco ei kyllä millään mene homeeseen.

Ei mene paitsi jos se tynnyri oli jo homeessa. Ei se etikassa uittaminen hometta poista.
 
Fatalii gourmettiin oli näköjään tullut uusia soosseja ja mausteita. Selkeesti joku Rocoto -sato valmistunut. Pistin tilaukseen ja raportoin jahka ne saapuu. Nyt kun postilaisetkin ovat taas sorvin ääressä niin ehkä tulee joululahjaksi :)

upload_2019-11-29_11-31-38.png upload_2019-11-29_11-32-4.png upload_2019-11-29_11-31-18.pngupload_2019-11-29_11-32-56.png

EDIT: Pistetään nyt linkkikin vielä Gourmet – Fatalii Seeds

Dodiin. Nyt on päästy vähän testailemaan.
IMG_20191204_170231.jpg

Roco -kastike (punainen pullo ) on osoittautunut erinomaiseksi esim leivänpääliskastikkeeksi. Aika etikkaista, mutta läpi maistuu myös chili. Omaan makuun sopivan tulinen siinä mielessä, että ei tarvi pelata tipoilla vaan voi
lurauttaa ruokaan ilman pelkoa että menee "yli". Kuitenkin potkua on sen verran että kielen saa turraksi niin halutessaan.

Moruga on vanha tuttu, se on erinomaisen ärtsyä omaan suuhun, ei tule käytettyä "sellaisenaan" vaan aina tujuttamaan jotain muuta ruokaa. Esim sipsien kanssa dipin sekaan pari pisaraa antaa mukavaa elämää perusdipeille.

Keltaista kaveria en ole vielä avannut. Palaan asiaan kun se on testattu.

Tuo habaneromylly osoittautui todella stydiksi tavaraksi. Muutama kevyt rouhasu pakastepizzan päälle ja meinasi jäädä pizza syömättä, kieli oli kuin naulapyssyllä läpi ammuttu.

Kaikki testatut toistaiseksi ehdottomasti (kieltämättä korkean) hintansa väärtejä.
 
Viimeksi muokattu:
Poppamiehen Smokey reaper soosi oli testissä liekkisiipien kanssa. Puoli pulloa laitoin ja sekotin siiville. Voin sanoa jotta kiitettävän tulista oli. Makunautinto oli kaukana. Naga morich paljon paremman makuista.

Mutta itse kastikkeeseen: pikainen nousu ja välitön polte. Korvissa paukkuu, silmät vuotaa ja räkä valuu.

Harmi kun ei tiedä mitä tämä scovillen asteikolla on, mutta omatekemä habanerokastike ei ollut mitään tähän verrattuna.

Liekkipäille tämä pullo sopii kyllä vallan mainiosti ja löytyy potkuakin, jos vain malttaa laittaa sitä ainetta lautaselle enemmänkin kuin tipan.
 
Onko tosiaan niin että Cholulan chiptolea ei saa suomesta kuin joistakin harvoista isommista marketeista?
Ja jos ei ole niin onko millään muulla valmistajalla vastaavaa joka ei ole ainakaan hirveän tulista?
 
Naughty Burgerissa muuten on ainakin omalla paikallani joku 30+ eri chilisoossia, eli sellaisessa voi testailla eri puteleita ennen ostoa. wink wink
 
Tätä ei näköjään suomesta saa mistään, ainakaan omat haut ei osunut?
En ole ihan satavarma onko sama tuote, kun mielikuva tutusta soosista oli hiukan vähemmän oranssi. Tuosta lähistöltä kun lähti Punnitse&Säästä, en ole enää missään nähnyt. Sieltä sitä tuli aikanaan muutama pullo haettua etiketiltään aika lailla tuon näköistä tavaraa.
 
Tuolla on erikseen tuo joulukinkkuthreadi, mutta kysytäänpä täällä tulisten juttujen puolella että onko jotain vinkkejä, reseptejä tai ideoita että miten saada perinteisiin joulumättöihin vähän eloa?

Itse ajattelin tänävuonna koittaa tuunata kinkulle huntua Dijon -sinapista ja räyhiä sekaan habaneroa. Myöskin olen funteerannut jotta josko rakentaisi noista Fataliin soosseista jonkin litkun ja injektoisi kinkun sisään. Onko kokemuksia?
 
Itse ajattelin tänävuonna koittaa tuunata kinkulle huntua Dijon -sinapista ja räyhiä sekaan habaneroa. Myöskin olen funteerannut jotta josko rakentaisi noista Fataliin soosseista jonkin litkun ja injektoisi kinkun sisään. Onko kokemuksia?
Nykykinkut on jo niin täyteen pumpattu suolavettä, että taitaa olla aika hankalaa saada sinne mitään järkevästi injektoitua. Tai sitten joutuu ostaa jonkun luomukinkun, jonka kilohinta alkaa olla entrecoten tietämillä. Muutenkin saattaa olla kinkun suhteen parempi, että maistuu siltä itseltään ja keskittyy maustamaan niitä lisukkeita ja sinappeja lähinnä. On noita erilaisia kokeiluja tullut tehtyä, mutta jotenkin jäänyt tuon sianperseen kanssa aina sellanen fiilis, että menee viritykset vähän harakoille.
 
Lähtisin itsekin lisuke ja sinappi linjalle. Huntu kokojyväsinapista tai konjakkisinapista tai jos kaupasta ei löydy mieluista niin tee se sinappi itse esim viskisinappia. Ei ole monimutkaista saatikka aikaavievää. Sinapin sekaan sitten silputtua habaneroa tai mitä nyt haluaakaan. Valmista chilisoosiakin voi käyttää, näin minä tein ja tuli hyvää.
 
Tätä ketjua kun lukee niin vituttaa suunnattomasti ettei vain enää pysty syömään tulista ruokaa.:itku:

Perus jalapenokin on nykyään liikaa ja pakki heittää 2vrk hullunmyllyä ja se närästys ja siihen päälle refluksitauti niin ei voi mitään, syödään tylsää ja laimeaa ruokaa sitten...:itku:
 
Tätä ketjua kun lukee niin vituttaa suunnattomasti ettei vain enää pysty syömään tulista ruokaa.:itku:

Perus jalapenokin on nykyään liikaa ja pakki heittää 2vrk hullunmyllyä ja se närästys ja siihen päälle refluksitauti niin ei voi mitään, syödään tylsää ja laimeaa ruokaa sitten...:itku:

Itsellä pakki kestää ja se jälkituotekaan ei aiheuta ongelmia, mutta toisinaan on päiviä kun tuntuu että kaikki ruoka närästää.
Silloin ei chilikastikkeilla leikitä valitettavasti. Mutta tuota tapahtuu onneksi vain muutaman kerran vuodessa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 411
Viestejä
4 488 204
Jäsenet
74 236
Uusin jäsen
Bandito

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom