Voisihan tuota kokeilla urheilun vuoksi mutta ainakin ainesosa luettelon perusteella jatkan kyllä Huy Fongin kukkosoosin ostamista.
Pirkka: chili (45%), sokeri, etikka, vesi, valkosipuli, suola (5.4%), muunneltu maissitärkkelys, väri (E160c), ksantaamikumi
Huy Fong: chili, sokeri, valkosipuli, suola, viinietikka, säilöntäaineet (kaliumsorbaatti, natriumvetysulfiitti), ksantaanikumi
Alleviivauksilla siis se pointti että Pirkassa etikkaa enemmän kuin suolaa (jota molemmissa ~ yhtä paljon) + ilmeisesti jouduttu kikkailemaan vedellä ja maissitärkkelyksellä että koostumus saatu oikeaksi ja varmaan sen takia sitten pitänyt lisätä väriä.
Joku nyt voi sanoa että Huy Fongissa säilöntäaineet on ylimääräistä mutta eipä nuo minua haittaa. Pysyypähän hyvänä.
Eikä tuo Pirkka nyt niin edullinen loppuviimein ole. Näyttäisi olevan sama litrahinta kuin Huy Fongin isommalla (740ml) pullolla, Huy Fongin pienemmällä pullolla toki sitten korkeampi litra hinta mutta sekin halvempi kuin jotkut muut. Eikä tuo avattuna, jääkaapissa säilytettynä, mene mitenkään nopeasti pilalle. Meillä tosin pullo tyhjenee sellaista tahtia että ihan sama missä säilyttää..
P.S. Mikähän siinä on että melkein jokaisessa sriracha vaihtoehdossa (huy fong sijaan) jokin asia tökkii. Joko läträtty suolaa sekaan enemmän kuin laki sallii, chili:valkosipuli suhde pielessä, liikaa etikkaa, liian vetinen koostumus tahi sitten vain mautonta.