Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Joskus tuli poppamiehen ja kavereiden kanssa grillailtua tuoreita Aji Christal-chilejä. Eli, aji chirstal halki, siemenet pois. Tilalle savujuustoa ja käärittiin pekoniin.. ai että, oli loistavaa fingerfoodia illanvieton lomassa :drool:
 
Joskus tuli poppamiehen ja kavereiden kanssa grillailtua tuoreita Aji Christal-chilejä. Eli, aji chirstal halki, siemenet pois. Tilalle savujuustoa ja käärittiin pekoniin.. ai että, oli loistavaa fingerfoodia illanvieton lomassa :drool:

Poppamies
 
Ongelma ei ole närästys, vaan se että chilin syöntiä seuraavana päivänä paskantaa pelkkää laavaa koko päivän.

Kyllä se ryppyreikä siihen kapsaisiiniin tottuu ennenpitkää :D
 
Oli miten oli, niin tiettyjen chilien syönti aiheuttaa syystä tai toisesta pahan ripulin. Onneksi ei kaikkien, sillä ennen tätä vaivaa ehdin tuhota maku/tuntoaistini ja kaipaan pientä potkua melkein ruokaan kuin ruokaan.
 
Eihän makuaisti mitenkään heikenny tulisen ruoan syömisestä?
 
Eihän makuaisti mitenkään heikenny tulisen ruoan syömisestä?
Ei. Polte ei liity makuhermoihin, vaan kipuhermoihin.

Paitsi tietenkin sillä lailla, että kun syö liian tulista ruokaa omalle sietokyvylle niin se kipu saattaa haitata niistä mauista nauttimista. :D
 
Ei. Polte ei liity makuhermoihin, vaan kipuhermoihin.

Paitsi tietenkin sillä lailla, että kun syö liian tulista ruokaa omalle sietokyvylle niin se kipu saattaa haitata niistä mauista nauttimista. :D

Niin no sitä meinasinkin :D Että sitten kun on tiettyyn tulisuuteen tottunut, niin alkaa siitä ruoasta maistamaan ne kaikki muutkin maut, eikä pelkästään sen helvetillisen poltteen suussa :D
 
Suu näihin tottuu aika äkkiä, maha ei näköjään edes vuosikymmenessä. Mystiset mahaoireet katosivat samalla kun lopetin päivittäisen voileipien maustamisen >100000 scovillen sooseilla.
 
Sanotaan Tabascosta nyt sitten mitä tahansa, niin se niiden Habanero-versio on mielestäni mainiota maustetta ja kohtuullisen tulistakin. Suosittelen kokeilemaan, sillä tämä ei ole samaa etikkelientä kuin se tavallinen Tabasco.

Siipipalojen kanssa ainoa oikea vaihtoehto on Poppamiehen lasipullossa myytävä Buffalo Wing -soosi, jota ei enää jostain syystä löydy poppamiehen sivuilta lainkaan. Muovipulloversio ei ole koostumukseltaan, eikä edes ulkonäöltään samaa kamaa.

Tämä siis:

cUSm7Bt.png
Voihan perse. Tämä parhaista parhain wings-soosi on tosiaan poistunut Poppamiehen sivuilta kokonaan ja ilmeisesti nyt myös kaupoista, sillä tilalla on jotain helkutin mangokötöstyksiä ja Siipiweikkojen korvikesooseja. Pahasti näyttää siltä, että ovat lopettaneet koko tuotteen valmistuksen.

Pitää varmaan illalla kiertää kaikki marketit läpi, jos vaikka jostakin löytäisi vielä tuota vanhaa versiota.

Edit.
Asiakaspalvelusta sain vahvistuksen:
Valitettavasti tuote on toden totta poistunut valikoimasta. Lähin vastaava on tämä, mutta toki se on vähän eri makuinen. Poppamies Marko suositteli sitä kuitenkin kokeilemaan, kuten myös paahdettu habanero-versiota kyseisistä kastikkeista.
Täytyy noita varmaan ainakin testata, mutta saas nyt nähdä. Pikkuisen tällaiset muutokset hiertävät.
 
Viimeksi muokattu:
Tuli apache amppelista pari kourallista podeja niin tein niistä chilitahnaa:

Punainen chilitahna
3 dl punaisia chilejä
4 valkosipulinkynttä
1 rkl etikkaa
1 rkl sokeria
½ tl suolaa

Poista chileistä kanta ja kuori valkosipulinkynnet. Siirrä monitoimikoneen kulhoon ja lisää mausteet. Hienonna karkeaksi.
Säilyy jääkaapissa muutaman viikon. Voi myös pakastaa.

Omenaminttu: Chilitahna

Omaan makuun tuli ehkä liikaa valkosipulia, muuten tuli hyvää. Ensi kerralla sitten vähemmän.
 
Ostin pullollisen tuota poppamiehen uutuuskastiketta Caribbean Hottia.. :beye: Taas oli hyvät chilisoosit pilattu sokerilla... En välitä makeasta juurikaan muutenkaan, saatikka sitten ruoassa.. :rage:

Noh, onneks työkaverille kelpas pullo.. kerran maistoin siis..
 
Onko kellään heittää vinkkiä mistä saisi tilattua Tabascon Scorpion soosia TABASCO® Scorpion Sauce ? Mikään kauppa ei näytä toimittavan Suomeen, eikä täältä markkinoilta löydy..
 
Voihan perse. Tämä parhaista parhain wings-soosi on tosiaan poistunut Poppamiehen sivuilta kokonaan ja ilmeisesti nyt myös kaupoista, sillä tilalla on jotain helkutin mangokötöstyksiä ja Siipiweikkojen korvikesooseja. Pahasti näyttää siltä, että ovat lopettaneet koko tuotteen valmistuksen.

Pitää varmaan illalla kiertää kaikki marketit läpi, jos vaikka jostakin löytäisi vielä tuota vanhaa versiota.

Edit.
Asiakaspalvelusta sain vahvistuksen:
Valitettavasti tuote on toden totta poistunut valikoimasta. Lähin vastaava on tämä, mutta toki se on vähän eri makuinen. Poppamies Marko suositteli sitä kuitenkin kokeilemaan, kuten myös paahdettu habanero-versiota kyseisistä kastikkeista.
Täytyy noita varmaan ainakin testata, mutta saas nyt nähdä. Pikkuisen tällaiset muutokset hiertävät.
Kävin nyt sitten ostamassa pullot kaikkia noita Poppamiehen uusia wing-sooseja (paitsi BBQ). Täytyy kirjoitella niistä kommenttia jossakin vaiheessa. Täysin erilaisia tuntuisivat olevan siihen aiemmin hyväksi havaittuun kastikkeeseen verrattuna ja äkkiseltään tuli sellainen fiilis, että niistä saisi varmaan ihan syötävää kamaa sotkemalla kaikkia keskenään, mutta yksinään noilla ei kyllä mennä kuuhun.
 
Espoon Omenan Citymarketista löytyi vihannesosastolta Carolina Reaper Chocolatea. Kilohinta reipas 95 €, mutta onhan melkoisen riittoisaa tavaraa. :wtf:
Minulla meni kolme iltaa yhden 5 g painoisen podin syömiseen ja voi sitä kyynelten, hien ja rään määrää. Ja aina aamulla sai paskoa laavaa.

Jos kaupan sooseista ei löydy tarpeeksi potkua niin ostaa noita ja tekee omalla reseptillä.
 
Espoon Omenan Citymarketista löytyi vihannesosastolta Carolina Reaper Chocolatea. Kilohinta reipas 95 €, mutta onhan melkoisen riittoisaa tavaraa. :wtf:
Minulla meni kolme iltaa yhden 5 g painoisen podin syömiseen ja voi sitä kyynelten, hien ja rään määrää. Ja aina aamulla sai paskoa laavaa.

Jos kaupan sooseista ei löydy tarpeeksi potkua niin ostaa noita ja tekee omalla reseptillä.
En epäile yhtään, mutta omalla kohdalla ohje on pikemminkin mallia "ei pelkästään tulisuus, vaan myös maku". Se on siis kokonaisuus.

Toki omilla sekoituksilla sen voi lopulta saada kohdalleen, mutta itse arvostan myös sitä jos joskus löytää valmiita helmiä, joita voi ostaa aina uudestaan ja uudestaan silloin kun ei jaksa tai halua säätää itse.
 
En epäile yhtään, mutta omalla kohdalla ohje on pikemminkin mallia "ei pelkästään tulisuus, vaan myös maku". Se on siis kokonaisuus.

Toki omilla sekoituksilla sen voi lopulta saada kohdalleen, mutta itse arvostan myös sitä jos joskus löytää valmiita helmiä, joita voi ostaa aina uudestaan ja uudestaan silloin kun ei jaksa tai halua säätää itse.

Joo, toki. Minut ajoi aikanaan omia sooseja tekemään juurikin se "maku", eli Tabascomainen läpitunkeva etikkaisuus, joka valitettavan monessa kaupallisessa valmisteessa pilaa koko tuotteen. Nykyään on onneksi valikoimaa vähän enemmän kuin vaikkapa 10 vuotta sitten.
 
Onko kellään tullut vastaan blair's pure death kastike? Viimeksi joskus 6v sitten nähnyt sellaisen ja mikäli muisti pelaa, niin yksi parhaimman makuinen soossi.
 
Voihan perse. Tämä parhaista parhain wings-soosi on tosiaan poistunut Poppamiehen sivuilta kokonaan ja ilmeisesti nyt myös kaupoista, sillä tilalla on jotain helkutin mangokötöstyksiä ja Siipiweikkojen korvikesooseja. Pahasti näyttää siltä, että ovat lopettaneet koko tuotteen valmistuksen.

En tiedä mikä Poppamiestä vaivaa, kun ylipäätään kaikki bbq-kastikkeetkin olivat valovuosia parempia 4-5 vuotta sitten. Oli tosi hyviä vaihtoehtoja, mutta nyt löytyy vaan niitä paria siirappisinta simppeliä. Mutta kai ne markkinat nämä määrää, ja ihmiset ei niitä parhaimpia vaan ostaneet tarpeeksi.
 
En tiedä mikä Poppamiestä vaivaa, kun ylipäätään kaikki bbq-kastikkeetkin olivat valovuosia parempia 4-5 vuotta sitten. Oli tosi hyviä vaihtoehtoja, mutta nyt löytyy vaan niitä paria siirappisinta simppeliä. Mutta kai ne markkinat nämä määrää, ja ihmiset ei niitä parhaimpia vaan ostaneet tarpeeksi.
Wings-ketjuun jo kommentoinkin, että sen Poppamiehen Buffalo Wings -kastikkeen osalta vastasivat, että se lopetettiin kun isot kauppaketjut eivät jostain syystä pitäneet sitä valikoimissa ja ilman niitä sen valmistus ei ollut kannattavaa.

Erikoisesti tilalle puskettiin kasa näitä uusia sooseja, jotka eivät ole ainakaan minun mielestäni mitenkään erityisen hyviä, mutta ne sitten kuitenkin kelpasivat marketeille. Ota tuosta logiikasta sitten selvää. :D
 
Suu näihin tottuu aika äkkiä, maha ei näköjään edes vuosikymmenessä. Mystiset mahaoireet katosivat samalla kun lopetin päivittäisen voileipien maustamisen >100000 scovillen sooseilla.

Sama täällä.

Pää alkaa yleisesti kestämään rajutkin soosit ennen pitkää, itsellä noita äkäisiä useiden satojen tuhansien SHU:n sooseja alkoi mennä samaa tahtia kuin ketsuppia.

Sitten maha sanoi että riittää, eli pidempi altistus johti itse asiassa ruoansulatuselimistön loppupään toleranssin heikkenemiseen.

Välillä aina noita kaipaa... toisaalta nyt toleranssin heikettyä jalapenotkin antaa ruokaan potkua, eikä tarvitse tukkupakkauksissa niitäkään ostaa.
 
chili con carnet tulossa kattilassa raw chileja 10kipaletta mitä prismasta löyty ja huijautin kyytipojaksi poppamiehen naga jalokkia puolipulloa, suapi nähä tuleeko miten hikistä evästä
 
Olipa jotenkin pieni pettymys tuo tässäkin ketjussa mainittu Poppamiehen Tulisin Scorpion -kastike. Maku ei edelleenkään kovin hyvä, mutta selkeästi edistystä muihin Poppamiehen kastikkeisiin. Olisi voinut kuvitella että tuossa kastikkeessa kun mainitaan olevan 57% trinidad scorpioneja, mutta eipä se poltteessa tuntunut...
 
ahjokaa ei kovin ärtsyä sitä tullu käytettyä pöytämausteena, sitäku sais ketsuppipullossa järkevään hintaan
 
Onko kukaan tilannut koskaan Chili-Shop24.com mitään? Melko hyvä valikoima ja edulliset postit näyttäisi olevan. Onko tullut nopeasti perille ja onko paketissa ollut sitä mitä tilasi?
 
Lidlissä nyt kolmea kastiketta:
Mieto,hapan ja tulinen.
Ostin itse tulista ja hapanta.
Tulinen on vahvempaa kuin Tabascon Habanero, muuten aika "perus".
Hapan on aika mielenkiintoinen: Ekalla kerralla ajattelin että "hyi h----i".
No nyt vedin sitä ehkä 4-5 :ä kertaa ja alan jollain kierolla tavalla jo tykkäämään siitä.

Tulinen: "Bring the pain"
Hapan: "Habanero spicy & sour"
 
Tuo Lidlin Bring the pain on yllättävän tulista, en odottanu että ois lähellekkään näin tulista.
100ml pullo maksaa 1,79€, huomattavasti halvempaa kuin tabasco ja ainakin yhtä tulista :tup:
 
Viimeksi muokattu:
Mielestäni Tabasco maistuu pelkästään etikalta, joten minkään tuotteen siihen vertaaminen ei itellä kyllä tuo hyviä mielikuvia...
Tuliset soossit kuluvat vielä niin hitaasti, että se ja sama että paljonko maksaa, vain laadulla on väliä.
En tosin ole mikään chilipipo, vaan liian tuliset ovat selvä nounou, toi tabascomainen etikkaisuus ja vetisyys vaan on toinen nounou kanssa.
 
Mielestäni Tabasco maistuu pelkästään etikalta, joten minkään tuotteen siihen vertaaminen ei itellä kyllä tuo hyviä mielikuvia...
Tuliset soossit kuluvat vielä niin hitaasti, että se ja sama että paljonko maksaa, vain laadulla on väliä.
En tosin ole mikään chilipipo, vaan liian tuliset ovat selvä nounou, toi tabascomainen etikkaisuus ja vetisyys vaan on toinen nounou kanssa.

Toi Lidlin "Bring the pain" ei ole kyllä lähelläkään perus Tabascoa.
Se on lähempänä Habanero Tabascoa jossa se etikka ei itselle ainakaan maistu.

Toi "Spicy & Sour" on lähempänä, mutta siinäkin maku on jotenkin "happamampi" kuin mitä tavallisessa etikassa.
 
Se on lähempänä Habanero Tabascoa jossa se etikka ei itselle ainakaan maistu.
Joo, Tabascolla on tosiaan muitakin makuja kuin se ravintoloissa aina tarjolla oleva etikkaliemi. Varsinkin tuo Habanero Tabasco on mainiota soosia moneen paikkaan. Sitä uutta Scorpionia ei ole vielä kaupoissa täällä suunnalla näkynyt, mutta toivottavasti sitäkin saadaan tänne piakkoin.
 
Tuo Lidlin Bring the pain on yllättävän tulista, en odottanu että ois lähellekkään näin tulista.
100ml pullo maksaa 1,79€, huomattavasti halvempaa kuin tabasco ja ainakin yhtä tulista :tup:

Aivan järkyttävän makuista tuota Bring the Pain:in tulisin versio. Ei missään nimessä jatkoon vaikka hyvä tulisuus siitä löytyykin.
 
Ihan hyvää tuo Lidlin Bring the pain kun vähän tottui makuun.

Bring the painin pääasiallinen ainesosa etiikan lisäksi on jalapeno 25%, myös jotain mausteuutetta on käytetty, mutta siitä ei ole tarkempaa selostetta.
 
Viimeksi muokattu:
Ei mitään järin tulisia, mutta kuitenkin hyviä:

hqdefault.jpg


sinappi-mango-habanero-500g.jpg
 
Löytyi lähikaupasta hyvä ja edullinen Sriracha. Pirkka Sriracha.

6410405192653
 
Voisihan tuota kokeilla urheilun vuoksi mutta ainakin ainesosa luettelon perusteella jatkan kyllä Huy Fongin kukkosoosin ostamista.

Pirkka: chili (45%), sokeri, etikka, vesi, valkosipuli, suola (5.4%), muunneltu maissitärkkelys, väri (E160c), ksantaamikumi
Huy Fong: chili, sokeri, valkosipuli, suola, viinietikka, säilöntäaineet (kaliumsorbaatti, natriumvetysulfiitti), ksantaanikumi

Alleviivauksilla siis se pointti että Pirkassa etikkaa enemmän kuin suolaa (jota molemmissa ~ yhtä paljon) + ilmeisesti jouduttu kikkailemaan vedellä ja maissitärkkelyksellä että koostumus saatu oikeaksi ja varmaan sen takia sitten pitänyt lisätä väriä.
Joku nyt voi sanoa että Huy Fongissa säilöntäaineet on ylimääräistä mutta eipä nuo minua haittaa. Pysyypähän hyvänä.

Eikä tuo Pirkka nyt niin edullinen loppuviimein ole. Näyttäisi olevan sama litrahinta kuin Huy Fongin isommalla (740ml) pullolla, Huy Fongin pienemmällä pullolla toki sitten korkeampi litra hinta mutta sekin halvempi kuin jotkut muut. Eikä tuo avattuna, jääkaapissa säilytettynä, mene mitenkään nopeasti pilalle. Meillä tosin pullo tyhjenee sellaista tahtia että ihan sama missä säilyttää..

P.S. Mikähän siinä on että melkein jokaisessa sriracha vaihtoehdossa (huy fong sijaan) jokin asia tökkii. Joko läträtty suolaa sekaan enemmän kuin laki sallii, chili:valkosipuli suhde pielessä, liikaa etikkaa, liian vetinen koostumus tahi sitten vain mautonta.
 
Tuo Lidl Bring the Pain on ihan hyvä mauste, toimii tosi hyvin keitoissa.
Tullut käytettyä tuota myös Tabascon tyylisesti lähes kaikessa. Tuo Bring the Pain on oikeasti aika osuva nimi, tämä mauste on liikaa nautittuna todella kivulias.
 
tuli hommattua poppamiehen mexican rub maistepussi, wing sauge paahettua habaneroa, scorpion chili söössiä pien purnukka ja jottain sinihomejuusto dippiä.

malta oottaa et kanansiivet tulee uunista
 
Tabascoa tullut loroteltua reilusti jo 30 vuotta kaikkiin sopiviin ruokiin ja tuoretta chiliä silloin kun jaksanut pilkkoa. Sriracha olisi mukavan makuista, mutta yllättäen se maistuu suussa pikkuisen liian tuliselle kun laittaa ketsupisti. Olisko mitään vastaavaa vähän miedompana? Savuisena vielä parempaa.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
262 438
Viestejä
4 556 618
Jäsenet
74 964
Uusin jäsen
LinogeFly

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom