Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

poppamies2.jpeg

Motonetissä 3,99€/295ml purkki. Onko joku jo ehtinyt kokeilla? Toki kohtuu mietoja, toinen 3/10 ja toinen 2/10 Poppamiehen asteikolla.
 
Täällä kävi kuten ylläolevassa viestissä. Huomenna veikkailivat, että saavat matkaan paketin. Kyllä riepoo :D
Kaveri saanut vasta tänään saapumisimoituksen jumalten soossista. Ihme, että posti kuljettanut pyhien välipäivänä.
 
Itse sain purkin tuota Poppamiehen Naga Jolokiaa ja onhan se kyllä hyväää. Ja onhan se myös tulista :D
 
Toimitusmaksu 10e ja tähän päälle 4.90e smart posti. Toimitusmaksut grillikaupasta melkein yhtä paljon kuin tilaamieni tuotteiden arvo. o_O
 
Kuulostaa oudolta, eikö grillikauppa omilla sivuillaan kerro että että 0-50e tilauksilla toimitusmaksu 4,90e (tai smart posti 3,90e).
 
Kuulostaa oudolta, eikö grillikauppa omilla sivuillaan kerro että että 0-50e tilauksilla toimitusmaksu 4,90e (tai smart posti 3,90e).

edit.

Oli täysin user error. Eli toimitusmaksu muuttuu kun valitsee toimitustavan. mitään ei tule erikseen lisää.

Sieppaa.PNG
 
Itse sain purkin tuota Poppamiehen Naga Jolokiaa ja onhan se kyllä hyväää. Ja onhan se myös tulista :D
Yksi parhaista mitä tullut koskaan vastaan. Tätä kilon purkkia valmistetaan kuulemma lähes tilausten mukaan, ei siis mitään isoja varastoja kukaan pidä myynnissä ja grillikauppa saattaa olla liki ainoa myyntikanava tällä hetkellä.
 
Tässä on paras chilikastike, mitä olen maistanut, yksinkertaista, paksua ja maukasta... :) Aika riittoisaakin.

Huy-Fong-Foods-Chili-Garlic-Sauce-024463061057.jpg


Suomesta tuota tosin ei saa tiettävästi mistään, mutta USA:sta voi tilata esim. iHerbistä tai Vitacostista. Puolen kilon purkki ei maksa kuin nelisen taalaa + postikulut.

PS. Toi on siis saman firman mössöä kuin kuuluisa Sriracha -kukkokastike, mutta maku ja koostumus on jokseenkin erilaiset, vaikka ainesosat lienee pitkälti samat. Tästä esim. puuttuu sokeri eli ei ole makeaa.
 
Viimeksi muokattu:
Tässä on paras chilikastike, mitä olen maistanut, yksinkertaista, paksua ja maukasta... :) Aika riittoisaakin.

Huy-Fong-Foods-Chili-Garlic-Sauce-024463061057.jpg


Suomesta tuota tosin ei saa tiettävästi mistään, mutta USA:sta voi tilata esim. iHerbistä tai Vitacostista. Puolen kilon purkki ei maksa kuin nelisen taalaa + postikulut.

PS. Toi on siis saman firman mössöä kuin kuuluisa Sriracha -kukkokastike, mutta maku ja koostumus on jokseenkin erilaiset, vaikka ainesosat lienee pitkälti samat. Tästä esim. puuttuu sokeri eli ei ole makeaa.

Kiitän vinkistä :) Tilaukseen lähti samantien pari purkkia. Posteineen Vitacostista 16,12€. iHerbillä näytti olevan Out of stock. Jännityksellä odottamaan :drool:
 
Kiitän vinkistä :) Tilaukseen lähti samantien pari purkkia. Posteineen Vitacostista 16,12€. iHerbillä näytti olevan Out of stock. Jännityksellä odottamaan :drool:
Toivottavasti tulee ehjänä perille, viimeeksi kun tilasin niin pahvilaatikossa ei ollut minkäänlaista pehmikettä, tosin oli kastikepurkit sentään pieneen minigrip-pussiin laitettu..

Siis muovipurkkejahan noi on eli ei lasia onneksi sentään.
 
Kukko srirachaa ja poppamiehen barbados täällä käytössä, muuta en tarvi noilla pärjätty jo pitkään.
 
Yksi parhaista kastikkeista omaan makuun oli Poppamiehen tuli ja leimaus. Sitä en ole mistään enää vuosiin löytänyt. Nykyään vakiokalustoon kuuluu Poppamiehen naga ja sit tällainen todella hyvänmakuinen erikoisuus.

71hgWSCNB6L._SY550_.jpg
 
Kiitän vinkistä :) Tilaukseen lähti samantien pari purkkia. Posteineen Vitacostista 16,12€. iHerbillä näytti olevan Out of stock. Jännityksellä odottamaan :drool:
Tänään sain vihdoin haettua postista ja eipä voi muuta sanoa kuin NAM! Todella hyvää, sopivan tulista ja maukasta :tup:
 
Tänään sain vihdoin haettua postista ja eipä voi muuta sanoa kuin NAM! Todella hyvää, sopivan tulista ja maukasta :tup:
Kumma juttu kyllä, ettei tuota tuo kukaan maahan, luulisi kyllä että menisi kaupaksi... Kuitenkin saman firman kukkokastiketta saa melkein jokaisesta marketista.

Olen muuten huomannut, että tulisuusaste joskus vähän vaihtelee noissa ja ne taitaa jossain FAQ:ssa sanoa itsekin, että vähän chilisadosta riippuen voi tulisuus hieman vaihdella.
 
Viimeksi muokattu:
pirkkasir.jpg

Tämä testattu:

Tumma, jauhoinen, tunkkainen, hieman väkevyyttä esanssista, ei raikkautta eikä makua. Ei jatkoon.


---




buffalo_150.jpg


Tabasco Buffalo: 10/10 tabascon ystäville, ei ihan niin vahva kuin perus punainen. Osta iso pullo, hupenee nopsaan. Makua löytyy, raikas ja hyvä polte. Sopii kaikkiin ruokiin, erityisesti siipikanalle.
 
Yksivuotias valitsi isukille ulkonäön perusteella hyllystä nappaamalla Poppamiehen Habanero-kastiketta. En tiedä, miksi en ole aiemmin ostanut tätä, mutta herkkua on. Pullo väittää tulisuudeksi 5/10, mutta ei ole kyllä kovin tulista. Esimerkiksi Napalminalleissa taas lukee 4/10 ja ne ovat mielestäni epämiellyttävän tulisia, mutta tätä voi lisäillä ruokaan niin paljon, että kastikkeen hedelmäinen maku pääsee esille.
 
Palasin taas takaisin tähän:
scorpion300ml.jpg


Ostin kaksi pulloa ettei lopu heti kesken...
No, kyllä tuo 300ml pullo oikeasti toista viikkoa kestää.
 
pirkkasir.jpg

Tämä testattu:

Tumma, jauhoinen, tunkkainen, hieman väkevyyttä esanssista, ei raikkautta eikä makua. Ei jatkoon.


---




buffalo_150.jpg


Tabasco Buffalo: 10/10 tabascon ystäville, ei ihan niin vahva kuin perus punainen. Osta iso pullo, hupenee nopsaan. Makua löytyy, raikas ja hyvä polte. Sopii kaikkiin ruokiin, erityisesti siipikanalle.

Tuo Pirkan Sriracha ei kyllä ole sitä terävintä kärkeä, olen testannut. Parempi vain ostaa sitä Kukko-logolla olevaa Srirachaa.
Ihan vain vertailun vuoksi, Pirkka Sriracha = punainen chili 45%.
Huy Fong Foods Inc. "Kukko-Sriracha" = chilipippuri 79%
Muutenkin koostumus ja maku on parempi tuossa "Kukossa"

Tabascon Buffaloa en valitettavasti ole nähnyt omissa kaupoissa, alkoi kyllä kiinnostamaan. Perus Tabascosta en niin perusta, mutta Tabascon Habanero on omaan suuhun sopiva, tuolla on kiva maustaa monia ruokia. Tuossa on sitä makuakin kivasti eikä pelkästään poltetta.
tabasco-habanero-chili-sauce.jpg
 
Tuo Pirkan Sriracha ei kyllä ole sitä terävintä kärkeä, olen testannut. Parempi vain ostaa sitä Kukko-logolla olevaa Srirachaa.
Ihan vain vertailun vuoksi, Pirkka Sriracha = punainen chili 45%.
Huy Fong Foods Inc. "Kukko-Sriracha" = chilipippuri 79%
Muutenkin koostumus ja maku on parempi tuossa "Kukossa"

Itse ostan harvemmin noita kaupan sooseja kun tulee tehtyä itse omista chileistä ja omilla resepteillä. Kaverit niitä pulloja välillä reissuista tuliaisiksi tuovat kun tietävät minun olevan chilin ystävä ja niissä tuliaisissa sitten on joukossa yhtä sun toista. Mutta noihin reseptien chilipitoisuuksiin on kyllä vaikea uskoa, ellei kyseessä ole joku aivan mieto lajike mitä valmistukseen on käytetty. Esim. itse tekemääni omenahilloon laitoin kanelia ja chiliä mausteeksi. Chili oli tosin sieltä tulisimmasta päästä eli Carolina Reaper, mutta annostuskin oli sen mukaan. Eli 1,5 kg omenalohkoja, 1,5 dl vettä, yksi paketti hillo- ja marmeladisokeria 330 g ja yksi peukalonpään kokoinen CR, joka painoi 2 g. Eli jos ilmoittaisin chilipitoisuuden tuoteselosteessa niin se olisi 0,1 %. Ja siltikin hillossa on sen verran poltetta, että aika monelta suomalaiselta se jäisi syömättä.
 
Tuo Pirkan Sriracha ei kyllä ole sitä terävintä kärkeä, olen testannut. Parempi vain ostaa sitä Kukko-logolla olevaa Srirachaa.
Ihan vain vertailun vuoksi, Pirkka Sriracha = punainen chili 45%.
Huy Fong Foods Inc. "Kukko-Sriracha" = chilipippuri 79%
Muutenkin koostumus ja maku on parempi tuossa "Kukossa"
Tuota Huy Fongia oli vietnamilaisessa pöytämausteena, kun tässä juuri vierailimme Lontoossa. Oli niin paljon parempaa kuin joku random, mitä meillä on himassa, että oli pakko tarkistaa valmistaja. Suosittelen lämpimästi, jos osuu kohdalle. Nimenomaan se tulisuus oli juuri kohdillaan.
 
Tuota Huy Fongia oli vietnamilaisessa pöytämausteena, kun tässä juuri vierailimme Lontoossa. Oli niin paljon parempaa kuin joku random, mitä meillä on himassa, että oli pakko tarkistaa valmistaja. Suosittelen lämpimästi, jos osuu kohdalle. Nimenomaan se tulisuus oli juuri kohdillaan.

Sellainen huomio, että Huy Fong Foodsin kukkosoosia löytyy esimerkiksi Prismasta, K-Supermarketista ja muista ihan tavallisista ruokakaupoista aasialaisten puotien lisäksi.
 
Tuota Huy Fongia oli vietnamilaisessa pöytämausteena, kun tässä juuri vierailimme Lontoossa. Oli niin paljon parempaa kuin joku random, mitä meillä on himassa, että oli pakko tarkistaa valmistaja. Suosittelen lämpimästi, jos osuu kohdalle. Nimenomaan se tulisuus oli juuri kohdillaan.

No eipä tarvitse Lontooseen asti vaivautua. Eikä edes merta edemmäs

Huy Fong Foods Sriracha -chilikastike, 793 g 6,99
 
No jos rehellisiä ollaan, matkan tarkoitus ei ollut kulinarismi. Mutta kun soosi oli tuoreessa muistissa, päätin jakaa kokemuksiani.
 
Mulla on autossa pieni pullo tätä, on vähän paksumpaa (ja suolaisempaa..) kuin kukkokastike ja mielestäni aika hyvää:

8710605030051


Toi säilyy etiketin mukaan huoneenlämmössä 3 kk, kun taas kukkokastikkeessa ei ole asiasta mainintaa, mutta kaipa sekin säilyy...

(Tuollainen on autossa näppärä, jos joskus vaikka tulee pikaruokaa syötyä tms., niin saa sitten makua lisättyä helposti...)
 
Mulla on autossa pieni pullo tätä, on vähän paksumpaa (ja suolaisempaa..) kuin kukkokastike ja mielestäni aika hyvää:

8710605030051


Toi säilyy etiketin mukaan huoneenlämmössä 3 kk, kun taas kukkokastikkeessa ei ole asiasta mainintaa, mutta kaipa sekin säilyy...

Tätä on itselläkin (Tulee ostettua kun maksaa lähikaupassa parisen euroa). Tosiaan aika suolaista ja valkosipulista eikä tunnu olevan niin hyvin potkua, niin ei kukkoa kyllä itsellä korvaa.

Menee tosin makkaran päällä kivasti.
 
Tätä on itselläkin (Tulee ostettua kun maksaa lähikaupassa parisen euroa). Tosiaan aika suolaista ja valkosipulista eikä tunnu olevan niin hyvin potkua, niin ei kukkoa kyllä korvaa.
Joo mä ostin tuota ihan siksi, että ajattelin jos se vaikka säilyy autossa pidempään kuin kukkokastike. Ja aika pitkään kyllä tuntuu säilyvän, mulla on jo ties mones pullo menossa tuota ja pisimmillään ne on olleet autossa aika pitkään... Eikä maussa ole ollut mitään moittimista missään vaiheessa. Ja pullon koko on tosiaan kätevä autokäytössä.
 
Joo mä ostin tuota ihan siksi, että ajattelin jos se vaikka säilyy autossa pidempään kuin kukkokastike. Ja aika pitkään kyllä tuntuu säilyvän, mulla on jo ties mones pullo menossa tuota ja pisimmillään ne on olleet autossa aika pitkään... Eikä maussa ole ollut mitään moittimista missään vaiheessa. Ja pullon koko on tosiaan kätevä autokäytössä.

Kyllä tämäkin on menevää, älä väärin käsitä. Maistuu kyllä itselle. Ei vain kukkoa täysin korvaa :)
 
mistäs porukka tilannu tuore chilejä tai kuivatettuja ? kun tulee ruoanvalmistuksessa paljonkäytettyy marketista löytyviä. tuli myös prismaan ehotettua habaneroja tänäänsain ilmoituksen että koittaavat järjestelä saisivatko jostain tuorehabaneroja hyllyyn :p

poppamiehen rub sriracha tekee pihveistä suussasulavia, mut saisvaan tulisuus olla 2/10 sijasta paljon enemmän.

tohon perinteiseen siracha hot chili souce, huy fong goods tekeleseenseen, kun on sopivasti pullo vajunnu ni sekottaa joukkoon pienenpullon poppamiehen scorpparia ni tulee sopivan tulista
 
Tuli tuossa ennen kesää tilattua ihan makutestimielessä Hot Ones Youtube sarjasta tuttuja soosseja pari erilaista.


Ihan vaan normaaliin maustamiseen hankittu Los Calientes:
Hot Ones | Los Calientes
Helvetin hyvää, maku sitruksinen ja vähän savuinen. Sopi oikeastaan kaiken kanssa mihin sitä tuli mieleen laittaa.

Ja toisena tietysti piti ottaa sitä tulisinta, eli Last Dab Reduxx:
Hot Ones | The Last Dab Reduxx
Ekalla maistelukerralla vaikutti aikas pettymykseltä, ei tuntunut yhtään tuliselta (pieni nokare suoraan siiven päällä). Nyt kun pulloa on jonkun verran kulunut ja saa oikeasti sisältöä hieman ravistettua sekaisin, niin alkaa oikeasti potkimaan. Ei tarvitse hirveästi laittaa ruokaan niin alkaa jo hikipisaroita muodostua. Tulee yleensä käytettyä pizzan tomaattikastikkeen piristämiseen ja siipikastikkeen tulisuuden lisäämiseen, voi ostaa miedompaa ja paremman makuista soosia jonka tulisuutta voi sitten tuolla säädellä.

Helvetin kalliiksihan toi tuli postit + tullit mukaan laskettuna, mutta nyt on kokeiltu ja voi taas palata suomikauppoihin.
 
tää on kyl herkkua, hyvin maistuu tuo chilin hedelmäisyyskin. menee leivänkin päällä
20190907_165817.jpg
 
Tuli testattua poppamiehen uutuus, Smoky reaper. On kyllä mielestäni nimensä veroista kamaa. 25% Carolina reaperia. :dead:

smokyreaper.png
 
tää on kyl herkkua, hyvin maistuu tuo chilin hedelmäisyyskin. menee leivänkin päällä
20190907_165817.jpg
Jep tämä on kovassa käytössä kotona myös, siinä uudemmassa pullossa lukee että on muka 600k scovillea, joko ihan täyttä kusetusta tai sitten oma toleranssi on moninkertaistunut hiljattain. Muistan kun aikanaan Blairssin Ultra- ja Megadeathia vedettiin ja niitä ei todellakaan voinut leivänpäälle sellaisenaan laittaa.
 
toleranssihanse kai nousee. enne siracha hot soucee käytti, niin sekin poltti ja löi hikeäotsalle. nykyään sentulisempaa kuin ketsuppi ja maistaa sokerinvahvasti. pakko terästää sitäkin jos meinaa käyttää.
 
toleranssihanse kai nousee. enne siracha hot soucee käytti, niin sekin poltti ja löi hikeäotsalle. nykyään sentulisempaa kuin ketsuppi ja maistaa sokerinvahvasti. pakko terästää sitäkin jos meinaa käyttää.
Oletko vielä törmännyt ongelmiin vatsan kanssa? Itsellä meni useampi vuosi ok - sitten alkoi maha oireilemaan. Nyt tuota scorpionisoosia taas käyttelen, ei vielä oireet ole palanneet (välissä oli yli vuoden chilitön tauko kun maha meni ihan sekaisin pienestäkin chilin syönnistä)
 
Enpä löytänyt näitä ketjusta niin pistetään jakoon:
Eli kotimainen Fataliin soossi Moruga Chocolate Premium Chilikastike:
FG: Moruga Chocolate Premium Chilikastike 20ml
Moruga_chocolate_kastike_20ml_460x330pix-416x298.jpg


Aika hintava koska pullo on pieni, mutta itselle oli yllättävän riittoisa. Meni pari pisaraa kerrallaan pataruokaan tai marinaadisoossin elävöittämiseen. Varmaan joillekin foorumin chilipäille vähän liian pieni puteli mutta kuitenkin vahva suositus. Ei ollut semmosta etikkaista esanssisössöä mitä useasti nuo "MEGA ULTRA DEATH IMA KILL JOO!!11" -soossit tuppaa olemaan vaan (itselle) riittävän ärhy tulisuus mutta mukana oli myös kivaa makua.



Sitten toinen soossi jonka ostin citymarketista heräteostoksena:

IMG_20190929_104719.jpg


Ajattelin värin perusteella että voisi olla raikas habaneerosoossi mutta pettymys oli karvas. Käytännössä tämä on keltaista sokerilientä ja semmosseeksi aivan liian kallis ( 7e pullo tms ). Ei tuo nyt mitenkään pahan makuinen ole, kanavuokaan luruttelin varttipullon sekaan ja toimi ihan ok, mutta ei tällä chilikastikkeen kanssa ole mitään tekemistä. Jää kyllä ruotsalaisten tekeleet hyllyyn ensikerralla.
 
Fataliin tuotteet ovat pirun hyviä, mutta hintapolitiikka saa mut pysymään niistä erossa. Järkyttäviä hintoja.
 
Fataliin tuotteet ovat pirun hyviä, mutta hintapolitiikka saa mut pysymään niistä erossa. Järkyttäviä hintoja.

Onhan noi vähän hintavia.

Mutta jotenkin ajattelen sen niin, että pieni nyrkkipaja joka taistelee olemassaolon kynnykselllä niin haluan tukea, koska laadusta he eivät silti ole lähteneet tinkimään. Siellä tuntuu olevan enempi semmosta "rakkaudesta lajiin" -tyyppistä lähestymistä.

Ei sillä että hirveen usein tulisi tuolta tilailtua - lähinnä chilien siemeniä ja kerran pari vuoteen satsi mausteita. Eli se hintapreemio jonka maksan on kuitenkin aika pieni siihen nähden että tuen kotimaista chilibisnestä. Vs esimerkiksi poppamiehen soossit jotka tulee aina ties mistä ( Costa Ricasta nykyään?) ja niihin lätkästään heidän tarra pulloon ja myydään vähän niinkuin kotimaisena*. ( Disclaimer: Jääkaapista löytyy kyllä kolme poppiksenkin putelia tälläkin hetkellä ;) )

upload_2019-9-29_11-43-10.png



*) Eivät he missään väitäkkään että heitin tuoteet olisivat Suomesta tai Suomessa tehtyjä
 
Tuollaisen pullon imaisisin neljässä päivässä :) Poppamiehellä on Portugalissa taimet kasvamassa, joista tehdään ainakin osa kastikkeista. Luomuperhetila. En tiedä yrittävätkö siirtää tuotannon pelkästään sinne.

Tuoreet ovat parhaita, joten Heinän Puutarha on valintani :tup:
 
Tänään tuli oma osuuteni chilien kimppatilauksesta Heinän puutarhalta. Oma osuuteni oli pari rocoto-makkarapakettia ja puoli kiloa Aji Cristal chilejä. Miten olette pakastaneet tuoreet chilit, chilit halki ja siemenet pois vai suoraan vain kokonaisina pakkaseen?
 
Itse olen lyönyt kylmästi vain pakkaseen kokonaisena. Kovien jätkien mukaan näin ei pitäisi toimia, mutta enpä ole huomannut hirveää eroa muihin menetelmiin. Toki välillä on jäänyt yli vuodeksi joitain kappaleita pakkaseen, niin niissä huomaa maun katoamisen. Tulisuus ei onneksi häviä minnekään.
 
Oletko vielä törmännyt ongelmiin vatsan kanssa? Itsellä meni useampi vuosi ok - sitten alkoi maha oireilemaan. Nyt tuota scorpionisoosia taas käyttelen, ei vielä oireet ole palanneet (välissä oli yli vuoden chilitön tauko kun maha meni ihan sekaisin pienestäkin chilin syönnistä)
Minullakin hivuttautui muutaman vuoden takaisen chilibuumin aikana siihen, että Poppamiehen kastikkeet joko ei oikeastaan ollut tulisuudeltaan ostamisen arvoisia, tai sitten oli niin tulisia että suu tykkäsi mutta maha ei.

Pari vuotta olen vältellyt kaikkia kastikkeita ja pääosin valmistuotteija jotka ovat ns. tulisia. Noissa valmistuotteissa tulisuus ei juuri ikinä sovi makuun ja polte on vaan häiritsevän irrallinen ei niinkään liian tulinen. Tabascon vihreätä olen käyttänyt maun takia, vaikka tulistahan se ei ole, lähinnä etikkaista.

Nyt siirryin tavalliseen Tabascoon ja se olikin yllättävän hyvää ja pelkiltään tulistakin. Ruokiin se sulautuu paljon paremmin kuin mitä lienee ne käyttävät valmisruoissa ja muissa markintin chili-makuisissa tuotteissa. Eikä ole haitannut mahaakaan.

Tästä motivoituneena tilasin Poppamieheltä taas parit keskituliset kastikkeet, nimenomaan mielenkiintoinen maku edellä. Mutta mistään en löytänyt tietoa, mikä on punaisen Tabascon luokitus Poppamiehen 10-asteikolla. Ja toisaalta mitkä on Poppamiehen 3-6 kastikkeiden scovillet? Kokeilemallahan se selviää mitä sietää, mutta heikko myyntistrategia jos uusilla asiakkailla ei ole mitään mihin verrata.

Tosin suurelta osin annostelu kysymys. Suoraan pullosta tosiaan tuo tabascokin polttaa, mutta hampurilaisen väliin saa enemmän kuin tipoissa voi laskea. Sitten taas 8-10/10 Poppamieheltä pitää laskea 1-3 tippaa per suupala tai menee yli. Kosteammissa ruoissa tarkempaa kuin kuivemmissa.
 
Viimeksi muokattu:
Ne scovillet riippuu niistä chileistä joista jokainen on oma erilainen lumihiutaleensa ja se arvo voi heitellä hyvinkin rajusti riippuen chilin kasvu olosuhteista.

Mutta perus Tabasco kuulemma jotain 2.5-5k SHU väliltä. Huy Fong Foodsin Sriracha sijoittunee 1-2.5k SHU maastoon ja Poppamies luokitellut sen 3/10.
Eli perus Tabasco voisi Poppamiehen asteikolla olla 3/10 tai 4/10.

Poppamiehen:
Scorpionissa on 57% Trinidad Scorpionia joka on luokiteltu 500k-1.45m SHU välille. Se on luokiteltu 10/10 (oli 10+/10) eli varmaan jotain ~200-300k SHU luokkaa.
Smoky Reaperissä carolina reaperiä 25.5%, habaneroa 21.8% ja chipotlea 2.5%, nämä luokiteltu ~1.5milj, 100k-350k ja 3k-10k. Se on luokiteltu 10+/10 eli varmaan ~300-400k SHU luokkaa?

Tai jotain sinnepäin.
 
Huy Fong Foodsin Sriracha sijoittunee 1-2.5k SHU maastoon ja Poppamies luokitellut sen 3/10.
Eli perus Tabasco voisi Poppamiehen asteikolla olla 3/10 tai 4/10.
No tämä oli varsin hyvä täsmätieto. Tuo 3-6 hakuni osui siis varsin nappiin, jos alaraja on juuri se mihin kaupan tabascolla ja srirachalla on päässyt.
 
poppamies2.jpeg

Motonetissä 3,99€/295ml purkki. Onko joku jo ehtinyt kokeilla? Toki kohtuu mietoja, toinen 3/10 ja toinen 2/10 Poppamiehen asteikolla.

Tulipa testattua tuo Sriracha -mallinen ja oli positiivinen yllätys. Ei se nyt mitään hurjaa chilikastiketta ole mutta oikeen mukavaa vaihtelua perus majoneeseihin ja on siinä pieni potkukin mukana. Tulee varmasti ostettua toinenkin puteli.
 
Tästä motivoituneena tilasin Poppamieheltä taas parit keskituliset kastikkeet, nimenomaan mielenkiintoinen maku edellä. Mutta mistään en löytänyt tietoa, mikä on punaisen Tabascon luokitus Poppamiehen 10-asteikolla. Ja toisaalta mitkä on Poppamiehen 3-6 kastikkeiden scovillet? Kokeilemallahan se selviää mitä sietää, mutta heikko myyntistrategia jos uusilla asiakkailla ei ole mitään mihin verrata.

Tosin suurelta osin annostelu kysymys. Suoraan pullosta tosiaan tuo tabascokin polttaa, mutta hampurilaisen väliin saa enemmän kuin tipoissa voi laskea. Sitten taas 8-10/10 Poppamieheltä pitää laskea 1-3 tippaa per suupala tai menee yli. Kosteammissa ruoissa tarkempaa kuin kuivemmissa.
Kaapista löytyvää Poppamiehen 5/10 Habanero-kastiketta voi ainakin läträtä mielestäni enemmän ruoan päälle kuin punaista Tabascoa. Tosin tuo asteikko ei tunnu olevan erityisen tarkka. Esimerkiksi 4/10-merkityt Napalminallet ovat mielestäni epämiellyttävän tulisia.
 
Kaapista löytyvää Poppamiehen 5/10 Habanero-kastiketta voi ainakin läträtä mielestäni enemmän ruoan päälle kuin punaista Tabascoa. Tosin tuo asteikko ei tunnu olevan erityisen tarkka. Esimerkiksi 4/10-merkityt Napalminallet ovat mielestäni epämiellyttävän tulisia.
Niin, se on vähän miten näitä asteikkoja tulkitsee. Esim. napalminalleja napsitaan tyypillisesti sellaisenaan ja siksi ne tuntuvat epämiellyttävän tulisilta. Kastikkeita harvemmin pistellään lusikalla suoraan pullosta suuhun.
 
Niin, se on vähän miten näitä asteikkoja tulkitsee. Esim. napalminalleja napsitaan tyypillisesti sellaisenaan ja siksi ne tuntuvat epämiellyttävän tulisilta. Kastikkeita harvemmin pistellään lusikalla suoraan pullosta suuhun.
Yritin tulkita tavanomaisen käyttötavan mukaan yhtenevästi. Sitten taas Poppamiehen myymät Hot-Headz -habanerosipsit ovat myös 4/10, mutta niitä voi vetää vaikka pussillisen kerrallaan.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 413
Viestejä
4 488 232
Jäsenet
74 236
Uusin jäsen
Bandito

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom