Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Juuri eilen tuli ostettua noita täkäläisestä ruokakaupasta kun olivat uutuuksia siellä. Katellaan millasta poltetta tarjoaa.

Näissä tulisuus oli ihan sopivalla tasolla, hieman poltetta, mutta ei tarvitse maitotölkkiä avata. Olivat myös ihan hyvän makuisia. Minkäänlaista jälkipoltetta ei jäänyt.

Tullut maisteltua useampia Samyang makuja, mielestäni nuudelit ovat liian paksuja, rakenteeltaan suussa huonoja. Jokaisessa eri maussa mukana "mustaa mönjää"(soijaa tms.) ja maku suhteellisen samaa myös. Tulisia kuin perkele joo mutta eivät mielestäni hyvän makuisia.

Ihan perus Mamasin kananuudeli paljon parempia rakenteeltaan ja maku hyvä, tulisuuttakin jonkin verran.

Se musta mönjähän on se kananmakunen chilisoosi mikä sekoitetaan nuudeleihin.
Maman nuudelit on kyllä hyviä.

Omani ostin kyllä täältä, toimituskin suht. halpa(5€) kun kerralla osti enemmän: Samyang
Nyt näkyy olevan useampi maku loppu.

Näkyy tuolta saavan noita Mi Gorengejakin: Mi Goreng Pedas nuudeli

Juu tiedän että noita voi tilata onlinesta, mutta itsekin huomannut että noi peruspakkaukset on kaikkialta loppu. Vaan noita 2 kertaa tulisempia nuudeleita on saatavilla.
 
Viimeksi muokattu:
Käy joskus paikallisessa aasiakaupassa ja etsi tämännäköisiä nuudelipaketteja:
1234.png


Noista tosiaan on vielä ne kaksi kertaa tulisemmat nuudelit, ja malanuudelit joita olen kerran maistanut, muttei mitään muistikuvaa oliko ne tulisempia kuin nuo perusnuudelit.
Mutta jos noi Shin Ramyun-nuudelit jo polttaa kieltä, niin kannattaa varautua maidolla tai jäätelöllä, koska nuo Samyangin nuudelit on oikeasti väkeviä, silti kuitenkin hyvän makuisia. :eat: Harmi ettei niitä voi mistään onlinekaupasta ostaa, kun minun paikkakunnallani ei ole aasiamarketteja.



Juuri eilen tuli ostettua noita täkäläisestä ruokakaupasta kun olivat uutuuksia siellä. Katellaan millasta poltetta tarjoaa.
 

Osaako joku EU-pro avata miksi sulfiitti on kielletty mahd. allergian perusteella maustekastikkeissa, mutta ei muissa elintarvikkeissa esim. jalopenoissa?
Äkkiseltään arvelisin, että sulfiiteja saa käyttää vain tuotteissa joissa ei ole mahdollista käyttää muita säilöntäaineita.
 

Osaako joku EU-pro avata miksi sulfiitti on kielletty mahd. allergian perusteella maustekastikkeissa, mutta ei muissa elintarvikkeissa esim. jalopenoissa?
En osaa vastata mutta noin muuten tuo on kyllä paha isku! Niin suosittua on tuo kastike...
 

Osaako joku EU-pro avata miksi sulfiitti on kielletty mahd. allergian perusteella maustekastikkeissa, mutta ei muissa elintarvikkeissa esim. jalopenoissa?
Koska byrokraatti ei ole listannut E222-lisäainetta sallituksi kastikkeissa. Jos asia ei ole sallittu niin se on tietenkin kielletty, koska maalaisjärki on kadonnut ajat sitten maailmasta.
 
Ihmettelinkin miksi en ollut löytänyt kukkoa enään mistään. Tossahan se selvisi. Ehdoton suosikkini
 
Onko hyvä suosituksia vastaavista sooseista kuin Sriracha? Oma suosikki ollut jo pitkään koska ei oo järjettömän tulista (jotkut liemet sellaisia että jos menee ylimääräinen tippa niin ei voi syödä :) ) eikä ole etikkainen maku vaan just hyvää. No pitänee alkaa käymään noita kaupan hyllyltä järjestyksessä läpi.
 
Onko hyvä suosituksia vastaavista sooseista kuin Sriracha? Oma suosikki ollut jo pitkään koska ei oo järjettömän tulista (jotkut liemet sellaisia että jos menee ylimääräinen tippa niin ei voi syödä :) ) eikä ole etikkainen maku vaan just hyvää. No pitänee alkaa käymään noita kaupan hyllyltä järjestyksessä läpi.

Nämä kaksi ovat Poppamiehen kastikkeista suosikkejani ja omaan makuun aika mietoja:

Poppamieheltä löytyy myös Srirachaa, en ole itse maistanut joten en osaa verrata sitä muihin sriracha versioihin:
 
Koska byrokraatti ei ole listannut E222-lisäainetta sallituksi kastikkeissa. Jos asia ei ole sallittu niin se on tietenkin kielletty, koska maalaisjärki on kadonnut ajat sitten maailmasta.

juuri tilasin kaksi pulloa kukkoa asian food shopista mutta taitaa mennä suoraan roskiin... :confused2:
 
Miksi se pitäisi roskiin heittää? Se sama e222 on kuulunut ennenkin kastikkeen ainesosiin. Nyt on kyse vain EU:n pätemisestä.

no ei tarvitse heittää, mutta kaiketi se on kielletty siksi että ei suositella syötäväksi tätä kyseistä lisäainetta. se että sitä on syönyt ennen ei liene perustelu syödä sitä lisää.
 
no ei tarvitse heittää, mutta kaiketi se on kielletty siksi että ei suositella syötäväksi tätä kyseistä lisäainetta. se että sitä on syönyt ennen ei liene perustelu syödä sitä lisää.
Samaa lisäainetta kuitenkin käytetään monessa muussakin elintarvikeessa ja niissä se on sallittu.
 
Elintarvikeviraston sivuilta:

E222 - Natriumvetysulfiitti
Lisäaineryhmä
Säilöntäaineet

Kuvaus
Sulfiitit ovat säilöntäaineina vanhoja ja erityisen tehokkaita bakteereja vastaan. Niillä on myös hapettumista estävä vaikutus. Saa käyttää mm. kuivattuihin hedelmiin, kuorittuihin perunoihin, perunahiutaleisiin, rypälepohjaisiin juomiin sekä viineihin ja siidereihin. Enimmäismäärärajoituksia.

Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI)
E220-E228 yhteismäärälle 0,7 mg/kg/vrk
Jos srirachaa käytetään kerralla tyyliin joitakin teelusikallisia, jos sitäkään, niin ei siinä mitään lisäainejäämiä ihan hirveän paljon tule nauttineeksi!!!

Eikä mun oikeustajuun mahdu, että miten tämä lisäaine voi olla sallittu jossain JUOMISSA, mutta ei tällaisessa kastikkeessa, jota käytetään vain hyvin vähän kerralla!
 
East Asia Markettiin oli tullut noita Samyangin tulinuudeleita, niin meni silmänräpäyksessä pari pakettia kutakin makua tilaukseen. Nyt kun on töistäkin taukoa niin kelpaa kiduttaa itseään tulisilla nuudeleilla.
 
Lidlissä oli pitkästä aikaa Inferno-pizzoja, joten pitihän niitä pari kotiuttaa. Iltapalaksi vetäisin yhden ja nyt pönttö raikaa :lol:. On tainnut toleranssit madaltua kun ei ole pitkään aikaan syönyt reilusti tuoretta chiliä. No, tämän kauden kasvatuksissa on jo osassa kukkia joten eiköhän jussiin mennessä saada taas satoa.
 
Lidlissä oli pitkästä aikaa Inferno-pizzoja, joten pitihän niitä pari kotiuttaa. Iltapalaksi vetäisin yhden ja nyt pönttö raikaa :lol:. On tainnut toleranssit madaltua kun ei ole pitkään aikaan syönyt reilusti tuoretta chiliä. No, tämän kauden kasvatuksissa on jo osassa kukkia joten eiköhän jussiin mennessä saada taas satoa.
Just tänä aamuna huomasin, että porukka jossain hehkutti kuinka oli taas saatu pakastimet täyteen näitä, pitääpä käydä itsekin muutamat kipaleet hakemassa tätä legendaa talteen. :cool:
 
Ostin chilivalkosipuliöljyä eikä siinä tietenkään ollut mitään potkua, joten duunataanpa omat. Ostin etnokaupasta kuivattuja chilejä mutta mitä sanoo raati, riittääkö että valkosipulinkynsiä halkoo vain sen verran että menevät (eilen keitettyyn) pulloon, vai pitäisikö tehdä pikkuruista hakkelusta? Vai onko aivan... makuasia? :)
 
Tuli ostettua poppamiehen skorpioni. Maistuu yllättävän hyvältä vaikka tulinen se on. Hyvä puoli myös ettei ole hirveästi energiaa ja ei maistu liikaa etikkaa.
 
Lidlin tulisia pizzoja himoittiin mutta sittemmin lähinnä haukuttiin. Siitä tuli mieleen että jos ötker tekisi yhteistyötä niin voisi tulla oikeasi hyvänmakuinen tulinen pizza. Googlella löytyi että he ovatkin tehneet jo oman semitulisen:

Onko tuosta mihinkään, jos nimeomaan vain semitulista kaipaa? Yleensä ristorantet ovat hyviä, mutta onko tuo tulisuus mitä luokkaa ja istuuko maun kanssa yhteen? Toivoisin että tulisuus olisi nimenomaan noissa vihreissä chileissä, eikä sotkettu irrallisena kiusana esim tomaattikastikkeen sekaan.

Ei siis löydy lähikaupoista, mutta kannattaako lähteä edes kauppiaalta toivomaan.
 
Lidlin tulisia pizzoja himoittiin mutta sittemmin lähinnä haukuttiin. Siitä tuli mieleen että jos ötker tekisi yhteistyötä niin voisi tulla oikeasi hyvänmakuinen tulinen pizza. Googlella löytyi että he ovatkin tehneet jo oman semitulisen:

Onko tuosta mihinkään, jos nimeomaan vain semitulista kaipaa? Yleensä ristorantet ovat hyviä, mutta onko tuo tulisuus mitä luokkaa ja istuuko maun kanssa yhteen? Toivoisin että tulisuus olisi nimenomaan noissa vihreissä chileissä, eikä sotkettu irrallisena kiusana esim tomaattikastikkeen sekaan.

Ei siis löydy lähikaupoista, mutta kannattaako lähteä edes kauppiaalta toivomaan.
Sisältöluettelosta selviää, että tuossa on myös chiliuutetta mikä on varmaankin kastikkeen seassa.
 
Tuli ostettua poppamiehen skorpioni. Maistuu yllättävän hyvältä vaikka tulinen se on. Hyvä puoli myös ettei ole hirveästi energiaa ja ei maistu liikaa etikkaa.

Ite tykkään kanssa tuosta soosista. Onhan se tulinen soosi, mutta jännästi siihenkin on tottunut. Ihan mielenkiinnosta tiedustelen, että paljonko mahdat käyttää sitä ja käytätkö kokatessa vai vasta valmiin annoksen maustamisessa?

Ite tiputtelen sitä yleensä 5-6 tippaa esim. perus mama nuudeliannokseen. Liekkisiipien päälle laittelen tipan joka toiseen siipeen.

Harmittaa kun se tulinen hiidenhillo jäi poppamiehen valikoimasta pois. :(
 
Sisältöluettelosta selviää, että tuossa on myös chiliuutetta mikä on varmaankin kastikkeen seassa.
Mutta määrästä ei tietoa ja on viimeisenä luettelossa. Siksi kyselinkin, jos joku olisi maistanut ja tietäisi sanoa onko tuo uutteinen kastike niin v-mäistä ettei nuo näkyvät vihreät chilit edes erotu. Liian monissa tulisissa eineksissä on menty nimenomaan tähän, että tulinen on jossain piilossa uutteena tai vastaavana ja ne näkyvät chilit ovat vain koristeita.
 
@KpaL käytän sitä myös 5-6 tippaa aina kun haluan tulista ruokaa. Yleensä ruoan laiton lopussa tai valmiin ruoan päälle kuten puuro, Raejuusto tai leivän päälle. Tarkoitus on antaa kehon tottuu tulisiin ruokiin.
 
Carolina Reaper Chili makkaraa pääsin popsimaan. Aika rasvaista (25% rasvaa), tulisuuttakin löytyy. Polte hiipi hitaasti kurkkuun ja hieman otsaakin lämmitti. Pikkuisen vaisuksi jäi poltteen määrä mutta kai tuo massatuotteeksi on tarkoitettu. Hyvä tuote silti ja lisää pitää saada, peukku.
 

Liitteet

  • wilreap.png
    wilreap.png
    1,7 MB · Luettu: 71
Poppamieheltä löytyy myös Srirachaa, en ole itse maistanut joten en osaa verrata sitä muihin sriracha versioihin:
Ostin tuota, kun kukko on ollut Prismasta loppu ties kuinka kauan eikä muiden merkkien sriracha ole maistunut. Pidin tästä oikein paljon ja jää todennäköisesti minulla pöytämausteeksi. Ei ole chilipäälle tulista, mutta minulle sopiva, eikä ns. perusmausteen mielestäni kuulukaan olla mitään tajun vievää pippurisumutetta.
 
Carolina Reaper Chili makkaraa pääsin popsimaan. Aika rasvaista (25% rasvaa), tulisuuttakin löytyy. Polte hiipi hitaasti kurkkuun ja hieman otsaakin lämmitti. Pikkuisen vaisuksi jäi poltteen määrä mutta kai tuo massatuotteeksi on tarkoitettu. Hyvä tuote silti ja lisää pitää saada, peukku.
Grillailin näitä itsekin alkuviikosta. Polte oli kyllä pettymys mielikuvaan nähden, sillä itse hädin tuskin huomasin sitä näissä. Maku oli mielestäni hyvä, mutta en usko ostavani toista kertaa. Huomattavasti tulisempiakin tuotteita löytyy kuiten.
 
Pari tuollaista olisi pakastimessa, mutta täytyy myöntää ettei ole kauheasti tehnyt mieli edes kun muistaa sen parin vuoden takaisen tulisuuden.

 
Ostin tuota, kun kukko on ollut Prismasta loppu ties kuinka kauan eikä muiden merkkien sriracha ole maistunut. Pidin tästä oikein paljon ja jää todennäköisesti minulla pöytämausteeksi. Ei ole chilipäälle tulista, mutta minulle sopiva, eikä ns. perusmausteen mielestäni kuulukaan olla mitään tajun vievää pippurisumutetta.

Todella hyvää kyllä tuo poppamies, mutta mielestäni sillä ei ole mitään tekemistä srirachan kanssa.
 
Mutta määrästä ei tietoa ja on viimeisenä luettelossa. Siksi kyselinkin, jos joku olisi maistanut ja tietäisi sanoa onko tuo uutteinen kastike niin v-mäistä ettei nuo näkyvät vihreät chilit edes erotu. Liian monissa tulisissa eineksissä on menty nimenomaan tähän, että tulinen on jossain piilossa uutteena tai vastaavana ja ne näkyvät chilit ovat vain koristeita.
Eipä tuo mitenkään erityisen tulista ole ja pitäisi olla lähes kaikkien syötävissä. Toki jos jo vahvasti maustainen ruoka tuottaa ongelmia tai joku perus Tabasco aiheuttaa ongelmia niin kannattaa jättää ostamatta.

Mitään Lild Inferno tason tulisuutta on turha odottaa ja aika kaukana ollaan siitä.
 
Tabascon Scorpion testailussa nyt tällä viikolla.
Kerrankin voi sanoa pitävänsä Tabascosta. Ei niin etikkainen ja mitäänsanomaton kuin muut Tabascon tuotteet ja poltettakin löytyy kivasti.
Itse sekoittelin Flying Goose Sweet Chili-kastikkeen sekaan reilusti tippoja Tabascon Scorpparia niin johan alkoi maistumaan nuggettien kanssa. :drool:

Tätä voi varmasti käytää muuhunkin jatkossa. :tup:
 
Pitääköhän se lidlin inferno testata kun siitä niin moni sanoo että on tulinen.
 
Pitääköhän se lidlin inferno testata kun siitä niin moni sanoo että on tulinen.
Ettei vaan ois jo syöty loppuun erätuotteena. Mukavasti siinä on sellasta pikku hiljaa syömisen aikana kasvavaa lämpöä, mutta ei se mitään ongelmia tuota, ellei ole tottunut pelkkiin eineslihapulliin ja kalapuikkoihin. Huomaa selvästi, että tulisuus on sekoitettu tomaattikastikkeeseen, eikä tule täytteistä.
 
Grillailin näitä itsekin alkuviikosta. Polte oli kyllä pettymys mielikuvaan nähden, sillä itse hädin tuskin huomasin sitä näissä. Maku oli mielestäni hyvä, mutta en usko ostavani toista kertaa. Huomattavasti tulisempiakin tuotteita löytyy kuiten.
Eilen kanssa grillailtiin paketti näitä kun huomasin kaupassa. Hento kihelmöinti kielellä ja se oli siinä. Vähän semmonen fiilis, että tehty isännille makkara että voi kehuskella syöneensä carolina reaperia. :D
 
Todella hyvää kyllä tuo poppamies, mutta mielestäni sillä ei ole mitään tekemistä srirachan kanssa.

Ostin tätä itsekin testiin. En vielä hyväksi mene sanomaan ensimmäisen maistelun jälkeen mutta eihän tuolla ole mitään tekemistä (Huy Fongin) srirachan kanssa. Saatikka muiden. Turhan vetistä ja etikkaista omaan makuun ja sitten se ruskea sokeri..
Ja ainakin K-Ruoka sivulta löytyvän ravintosisällön mukaan niitä sokereita on kaksi kertaa enemmän verrattuna Huy Fongiin mutten nyt tiedä voiko tuohon numeroon luottaa.

Poppamies: chili (??%), väkiviinaetikka, sokeri ja ruskea sokeri (hiil. 19g/sok. 18g), suola (3.6g), valkosipuli, sakeutusaine
Huy Fong: chili (79%), sokeri (hiil. 16g/sok. 9g), valkosipuli, suola (4.08g), tislattu etikka, säilöntäaineet, sakeutusaine
 
Nykyään on tullut ostettua se "hyvä" pakastepitsa ja lisättyä sopivaa tulista kastiketta siihen päälle. En jaksa vaivautua pelkän tulisuuden takia ostaa mahdollista kuraa.

Ja sitten on näitä pettymyksiä grillatessa. Hoituisiko asia sillä tulisella kastikkeella? Uusavuttoman oloista jos on pettynyt tulisuuteen kun ei viitsi maustaa.

edit: Jarmo yläpuolella näköjään jo ihmetteli samaa.

Suosittelen ostamaan tulisinta mitä löytyy ilman etikkaa ja määrällä säätelemään tulisuuden vaikutusta.
Ravintolassa se vihreäkorkkinen habanerotabasco oli hyvä lisä lounaspihviin. En vaivautunut kuitenkaan kotiin hankkimaan.
 
Viimeksi muokattu:
Noista makkaroista: Lidlin Infernoa olen joskus testannut mutta eipä siitä ole jäänyt mitään muistikuvia. Jos tulee käytyä Lidlissä niin pitää ostaa taas testiin.
Tähän asti olen ostanut pääasiassa Wilhelm chili-sulatejuustoa ja taidan ostaa jatkossakin. Ei se tulista ole nähnytkään mutta mausta olen pitänyt ja jos siltä tuntuu niin on mulla scorpion sinappia...
Mitä tuohon Atrian Reaperiin tulee niin en taida ostaa jatkossa. Ei se nyt huono maku ole mutta on vain jotenkin luotaantyöntävä.
Kabanossin Habanero kutittaa hieman enemmän ja maku on ehkä vähän parempi, jos tämän ja tuon Reaperin väliltä pitäisi valita niin ostanen mieluummin tätä.
Näiden kolmen ainesosaluetteloita tuijotin ja naputtelin mausteet riviin että on helpompi vertailla mutta en kyllä osaa varmasti sanoa mistä en siinä Reaperissä tykkää mutta arvelisin että se on tuo savuaromi. Että jos siitä savuaromista tykkää niin varmaankin hyvä makkara sitten.

Nykyään on tullut ostettua se "hyvä" pakastepitsa ja lisättyä sopivaa tulista kastiketta siihen päälle. En jaksa vaivautua pelkän tulisuuden takia ostaa mahdollista kuraa.

Ja sitten on näitä pettymyksiä grillatessa. Hoituisiko asia sillä tulisella kastikkeella? Uusavuttoman oloista jos on pettynyt tulisuuteen kun ei viitsi maustaa.

edit: Jarmo yläpuolella näköjään jo ihmetteli samaa.

Suosittelen ostamaan tulisinta mitä löytyy ilman etikkaa ja määrällä säätelemään tulisuuden vaikutusta.
Ravintolassa se vihreäkorkkinen habanerotabasco oli hyvä lisä lounaspihviin. En vaivautunut kuitenkaan kotiin hankkimaan.

No näinhän se pitäisi mennä.

Jos makkaran kanssa tykkää siitä sinapista niin kaupasta saa hieman tulisempia sinappeja tai sitten lisää sitä tulisuutta kaupan tahi itse tehtyyn sinappiin juuri sillä millä haluaa (kastike, tuore, kuivattu, murska jne).
Itse olen lisännyt Poppamiehen Scorpion kastiketta sinappeihini ja vampyyrisuolakin on kiva perus suolan tilalla.

P.S. Onko täällä joku testannut tuota Poppamiehen Scotch Bonnet kastiketta?
 
Ostin tätä itsekin testiin. En vielä hyväksi mene sanomaan ensimmäisen maistelun jälkeen mutta eihän tuolla ole mitään tekemistä (Huy Fongin) srirachan kanssa. Saatikka muiden. Turhan vetistä ja etikkaista omaan makuun ja sitten se ruskea sokeri..
Ja ainakin K-Ruoka sivulta löytyvän ravintosisällön mukaan niitä sokereita on kaksi kertaa enemmän verrattuna Huy Fongiin mutten nyt tiedä voiko tuohon numeroon luottaa.

Poppamies: chili (??%), väkiviinaetikka, sokeri ja ruskea sokeri (hiil. 19g/sok. 18g), suola (3.6g), valkosipuli, sakeutusaine
Huy Fong: chili (79%), sokeri (hiil. 16g/sok. 9g), valkosipuli, suola (4.08g), tislattu etikka, säilöntäaineet, sakeutusaine

Poppamies on mainio pöytämauste kun itse tykkään makeasta ja tulisesta kastikkeesta, mutta ei se tosiaan korvaa (oikeata) srirachaa.
 
Paikallisesta itämaisesta ruokakaupasta bongasin "Royal Thai" merkkisen sriracha kastikkeen jonka valmistaja Thai Agri Foods Public Company Limited. Tätä myydään näköjään myös "uni-eagle" merkkisenä.
Royal Thai merkkisenä EAN koodit 475g ja 815g puteleille vastaavasti 8851613005034 ja 8851613005041
chili (56%), valkosipuli, sokeri (hiil. 18g/sok. 18g), suola (5.1g), tislattu etikka, sakeutusaine (E415)
1589477523416.png

Siitä on jo kohtuu kauan kun olen viimeksi käyttänyt kukkosoosia niin en osaa arvioida näiden tulisuus eroa. Ja onhan tässä enemmän valkosipulia sekä makeampi ja suolaisempi. Chiliä saisi olla enemmän mutta..
Parin maistiaisen perusteella sanoisin että maku on hyvä mutta vaatiihan se lisää testausta. Koostumus on kuitenkin oikeanlainen (voisi ehkä olla hieman paksumpi) enkä yhtäkkiä keksi mitään valittamista suutuntumasta.

Aineosaluettelon ja ravintosisällön perusteella olettaisin että tämä on aika lähellä lentävää hanhea mutta siinä enemmän suolaa (7.3g kun go-tanissa 9.1g), vähemmän(?) valkosipulia sekä sitten sitruunahappoa, arominvahvennetta ja kaliumsorbaattia jos niistä välittää.

Ostin muutama pvä sitten Scotch Bonnet-soosin ja hyvää on! Jos tuoreena on maistanut ko. chiliä, niin ihan siltä itseltänsä maistuu.

Kiitos, täytyy testata.
 
Viimeksi muokattu:
Jos makkaran kanssa tykkää siitä sinapista niin kaupasta saa hieman tulisempia sinappeja tai sitten lisää sitä tulisuutta kaupan tahi itse tehtyyn sinappiin juuri sillä millä haluaa (kastike, tuore, kuivattu, murska jne).
Itse olen lisännyt Poppamiehen Scorpion kastiketta sinappeihini ja vampyyrisuolakin on kiva perus suolan tilalla.

P.S. Onko täällä joku testannut tuota Poppamiehen Scotch Bonnet kastiketta?
Siinä melko äreä sinappi. :sdevil:
 
Paikallisesta S-Marketista löysin Carolina Reapereita. Semmoinen noin kymmenen hedelmän rasia.

Aluksi toki kokeilin puraista yhden semmoisenaan. Suussa tuntuvan poltteen osalta ei ole chilien ja soosien osalta ollut kymmeneen vuoteen ongelmaa - kuten ei tämänkään kanssa. Mutta... 20-30min syönnin jälkeen alkoi vatsakipu, joka hellitti vasta vierailemalla posliiniluurilla (sormet kurkkuun).

Olen sittemmin semmoisia puolikkaita tai kolmanneksia pilkkonut burgerin väliin kerrallaan, mikä ei vielä vedä pönttöä sekaisin. Kiva polte tulee eikä tarvitse soosien kassa läträtä. Lämpö riittää kyllä omaan tarpeeseen, eikä makukaan ole hullumpi.

Muilla kommentteja tästä Reaperistä?
 
Paikallisesta S-Marketista löysin Carolina Reapereita. Semmoinen noin kymmenen hedelmän rasia.

Aluksi toki kokeilin puraista yhden semmoisenaan. Suussa tuntuvan poltteen osalta ei ole chilien ja soosien osalta ollut kymmeneen vuoteen ongelmaa - kuten ei tämänkään kanssa. Mutta... 20-30min syönnin jälkeen alkoi vatsakipu, joka hellitti vasta vierailemalla posliiniluurilla (sormet kurkkuun).

Olen sittemmin semmoisia puolikkaita tai kolmanneksia pilkkonut burgerin väliin kerrallaan, mikä ei vielä vedä pönttöä sekaisin. Kiva polte tulee eikä tarvitse soosien kassa läträtä. Lämpö riittää kyllä omaan tarpeeseen, eikä makukaan ole hullumpi.

Muilla kommentteja tästä Reaperistä?
Itselläni on jääkaappi täynnä soosseja, laidasta laitaan ja pidän omaa toleranssia suhteellisen korkeana, mutta jäisi varmaan itseltä noin isot määrät tuoretta reaperiä syömättä. Tuoretta habaneroa on tullut käytettyä joskus ja omasta mielestä ehkä yksi parhaimman makuisistakin.
 
Huomasin tämänkin osion olevan olemassa...
Tiedättekö, miksi viime aikoina (parisen viime vuotta) Blairin Mega Death ja Ultra Death -kastikkeita on ollut hirveän hankala hankkia? Melkein kaikissa verkkokaupoissa ne ovat "back order". Oli se autuutta, kun niitä oli edullisesti citymarketeissa. Ostinkin niitä silloin reilusti varastoon, mutta meillä ei megadath-pullo kauaa pöydässä kestä.
 
Huomasin tämänkin osion olevan olemassa...
Tiedättekö, miksi viime aikoina (parisen viime vuotta) Blairin Mega Death ja Ultra Death -kastikkeita on ollut hirveän hankala hankkia? Melkein kaikissa verkkokaupoissa ne ovat "back order". Oli se autuutta, kun niitä oli edullisesti citymarketeissa. Ostinkin niitä silloin reilusti varastoon, mutta meillä ei megadath-pullo kauaa pöydässä kestä.
Itse kaipaan kanssa blair's pure death kastiketta, oli mahdottoman hyvänmakuista.
 
Onko täällä porukat kokeillut aasiamarketeista löytyviä Samyangin tulinuudeleita? On helkkarin hyvänmakuisia, mutta potkua riittää oikein urakalla. Itellä menee ruokajuomaksi aina se litran maitotölkki niiden kanssa. Vaikka niiden syöminen onkin aika tuskaa, niin jotain koukuttavaa niissä on, kun nytkin tekisi mieli niitä.

Kerran maistoin sitä mikä on 2 kertaa tulisempaa kuin normaalipakkaus, niin rupesi käsi tärisemään. :D

Noin vuosi sitten tuli näihin tutustuttua ja sen jälkeen on ollut pakko säännöllisesti saada. Nuo normi sekä 2x versiot molemmat uppoaa kyllä, vähän sen hetkisen fiiliksen mukaan. Joku valitteli koostumusta ja kokoa, mutta itse pidän näistä kyllä kovasti aina mausta suutuntumaan.
 
Itse kaipaan kanssa blair's pure death kastiketta, oli mahdottoman hyvänmakuista.
Itse en ole noita juurikaan kaipaillut, nuo vahvemmat soosit tuntuivat varsin keinotekoisilta eli pelkkää kapsaisiiinia ja täyteainetta. Muutama miedompi tosin oli ihan ok. Pure death taisi vielä olla ihan ok mutta sitä vahvemmat taisivat vain olla kapsaisiinimäärällä leikkimistä eivätkä enää maistuneet oikein muulta kuin "tuliselta".
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 480
Viestejä
4 558 197
Jäsenet
74 972
Uusin jäsen
Nagi

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom