Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Ahjossa on reilusti potkua. Tabasco Srirachasta siirtyminen saattaa olla vähän turhan iso hyppäys. Ehkä ensin testaisin Poppamiehen Habaneroa tai jopa Scotch Bonnetia? Tämän jälkeen Naga Jolokiaa ja siitä sitten Ahjoon, jos ei vieläkään potki tarpeeksi.
Kiitos vinkeistä, tuli viikonloppuna ostettua testiin Barbados ja Naga Jolokia-kastikkeet poppamieheltä. Barbados mukavan sinappinen ja täyteläinen, erittäin maukas. Jatkoon ehdottomasti vaikkei tulisuutta juuri olekkaan ( hieman ihmettelin tuota 6/10 tulisuusluokkaa). Naga jolokia taas antaa sopivan potkun ja on myös maultaan mielyttävä :eat: sopii siis mainiosti itselle pöytämausteeksi srirachan ja barbadoksen rinnalle. Erittäin jees kun tuo Jolokian polte hiipii pikkuhiljaa ja potkii sopivasti :smile:
 
Nyt löytyi uusi kukkosoosin korvike. Tabascon sriracha-soosi omasta mielestä melkein alkuperäisen veroista, voittaa nämä pirkan yms versiot 100-0. Iso suositus, pitäisi löytyä ihan pikkukaupoistakin.:tup:



03829---sriracha_pdp_wr.jpg

Komppaan edelleen. Todella maukas soossi. Ei kovin tulinen joten menee vaikka ketsupin korvikkeena.
 
Arvasin että googlella löytyy jotain tällaista... Jos nyt oikein aloitetaan nuss....sitä pilkkua, niin kyllähän chiliin (tai paprikaan) on kuollut ihmisiä. Ja syy usein on allergia tms.
Ja pointtini oli että kukaan ei ole kuollut chiliin. Kyllähän noihin puhtaisiin kapsasiinivalmisteisiin porukka voi reagoida rajustikkin.

Mutta en ole kuullut että Suomessa kukaan olisi kuollut poppamiehen soosseihin, saatika chilin syöntiin. Kyllähän niitä chilin syönti kisojakin on järjestetty ja hengissä ovat kaikki siitä selvinneet.
No vähän nuss ja nuss joo, mutta on se minusta silti vähän väärin sanoa, ettei chilin syömiseen ole kukaan kuollut. Jokaisen elimistö reagoi omalla tavallaan ja etenkin tottumattomalla siitä voi seurata ilman varsinaista allergiaakin anafylaktinen shokki, joka taas voi johtaa helpohkosti tukehtumiskuolemaan. Se taitaa useimmiten olla syynä niissäkin kuolemissa, joissa on käytetty pippurikaasua, jonka SHU:t pyörii yleensä siellä tulisimpien luonnonchilien tienoilla. Näitä kuolemantapauksia löytyy pippurikaasun ihmemaasta tutkittuina kyllä kymmenittäin, mutta jännästi tuolla jenkkilässä asiaan käytännössä aina saadaan liittymään huumeiden käyttö kuolemansyynä.

Itse SM-kisoihin yllätysosallistuneena ja sieltä palkintopokaalin useampien kokonaisien nagojen syömisen jälkeen kotiin kantaneena täytyy sanoa, että seuraavana yönä ensin pelkäsin kuolemaa ja loppuyöstä jo toivoin sitä, kun tuntui, että sisuskaluja syövytetään litkuksi rikkihapolla. Vähänkään huonommassa fyysisessä kunnossa en yhtään ihmettele, jos pumppu olisi hirttänyt kiinni. :D

 
Kiitos vinkeistä, tuli viikonloppuna ostettua testiin Barbados ja Naga Jolokia-kastikkeet poppamieheltä. Barbados mukavan sinappinen ja täyteläinen, erittäin maukas. Jatkoon ehdottomasti vaikkei tulisuutta juuri olekkaan ( hieman ihmettelin tuota 6/10 tulisuusluokkaa). Naga jolokia taas antaa sopivan potkun ja on myös maultaan mielyttävä :eat: sopii siis mainiosti itselle pöytämausteeksi srirachan ja barbadoksen rinnalle. Erittäin jees kun tuo Jolokian polte hiipii pikkuhiljaa ja potkii sopivasti :smile:
Tuo tulisuusluokan ylimitoittaminen tuntuu olevan ongelmana koko Poppamies-mallistossa. Tuntuu että sen numeron voi jakaa kahdella, jos vertaa muiden soosivalmistajien vastaaviin tulisuusasteikkoihin.
 
Jos joku muukin täällä lotraa Tabascon Habaneroa niin nyt irtoaa hyvään hintaan, gallona -20% eli 63,20€, alennus näkyy ostoskorissa. Melkoinen säästö kun vertaa niihin kaupan pikkupulloihin.

Alennus saattaa toimia muihinkin, en kokeillut.


Ai että, tämä olisi ollut kyllä. Nyt on ikävä kyllä parikymppiä kalliimpaa ja postitkin parikymppiä päälle.

Meillä menee tätä leivän päälle, keittoihin ja ihan joka paikkaan. Jos on vinkata muitakin tilauspaikkoja tolkkuun hintaan niin kertokaa toki.
Nyt otetaan Prismasta laatikko kainaloon, toimii se niinkin.
 
Inferno oli juuri niin huono pizza kuin muistinkin muutaman vuoden takaa kun viimeksi kokeilin. Tulinen joo mutta helvetin pahaa. Ei tehnyt edes tiukkaa syödä kokonaan ja olla muutama minsa juomatta mitään perään, enemmän tuskaa kyllä aiheutti maku kuin tulisuus.
 
Tuossa tuli taas tovin tauon jälkeen hommattua ihan kunnon tavaraa, poppamies scorpion ja smokey reaper. En oo tässä hetkeen vetänykkään mitää tulista, ja eilen oli pakko nuita toki testata ihan siltään lusikalla syöden, niin helvetin hyviä soosseja on kyllä, järkyttävä vatsakipu hiipi hetken päästä ja kesti ehkä 10min, siitä sitten vähän huonosti nukuttu yö kun se vaan edelleen potki mahassa aavistuksen. Tänään sitten tein chili con carnen ja tumppasin siihen lopun pullollisen tuota scorpionia josta oli otettu ehkä kaksi t-lusikallista, niin pakko kyllä sanoa että potkii edelleen vallan mainiosti ja jatkoon menee, totuttelen siis taas tauon jälkeen itseäni chilien maailmaan :p

ps: varmaan niin helevetin huonosti kirjotettua suommee vaan en mie paremminkaan ossoo.
 
Tuossa tuli taas tovin tauon jälkeen hommattua ihan kunnon tavaraa, poppamies scorpion ja smokey reaper. En oo tässä hetkeen vetänykkään mitää tulista, ja eilen oli pakko nuita toki testata ihan siltään lusikalla syöden, niin helvetin hyviä soosseja on kyllä, järkyttävä vatsakipu hiipi hetken päästä ja kesti ehkä 10min, siitä sitten vähän huonosti nukuttu yö kun se vaan edelleen potki mahassa aavistuksen. Tänään sitten tein chili con carnen ja tumppasin siihen lopun pullollisen tuota scorpionia josta oli otettu ehkä kaksi t-lusikallista, niin pakko kyllä sanoa että potkii edelleen vallan mainiosti ja jatkoon menee, totuttelen siis taas tauon jälkeen itseäni chilien maailmaan :p

Suosittelen tällaista aloittelijan soosia Poppamies Naga Jolokiamurska 88% 1 kg
 
Tuota ei vain ikävä kyllä saa enää mistään. Oli parasta ja riittoisinta ikinä.

 
Tuli tilattua vitacostasta srirachat kun täällä joku niitä suositteli. Ihan ok hinta siitä huolimatta että puolet on postikuluja. Sen aikaa olen käyttänyt tota poppamiehen srirachaa ja tabascon srirachaa. Molemmat ihan ok
 
Perhana, ovat näköjään tuhonneet tuon kaupan entiseen verrattuna. Kannattaa silti laskea litrahinnat, omaan lähikauppaani verrattuna nykyhinnoilla säästän silti jotain 250€ per gallona, ellen ihan väärin laskenut. Kahta en suosittele ostamaan ellei mene todella paljoa, omassani oli päiväystä vain jotain 5kk. Sähköpostiin tulee usein alennuskoodeja niin kannattaa sekin tilata, juuri tuli -10% valikoiduista tuotteista koodilla YOUREHOT10, en kyllä mitään kenttää nähnyt niille enää kun painelin maksuun asti? :D


Tuo on yksi omituisimpia ruokia mitä olen syönyt, omaan suuhun se on useimmiten helvetin polttavaa ja pahaa, sitten parempi puoliskoni joka ei juuri syö mitään tulista söi puolikkaan ilman mitään ongelmia. Onko se jollain ihmeen kemikaalilla maustettu?
On. Ekstraktia tomaattikastikkeessa, siitä se kaikki tulisuus syntyy siihen. Ei luontaisia chilejä. Mieluummin siis ostan vaikka supremen ja lorotan paremman makuiset nagasoosit itse päälle.
 
Tällaista poppamieheltä tulossa lähiaikoina kauppoihin. 25% soosista Carolina reaperia ja 11/10 tulisuusluokka.
 
Tällaista poppamieheltä tulossa lähiaikoina kauppoihin. 25% soosista Carolina reaperia ja 11/10 tulisuusluokka.
Pitänyt tuokin mennä chiliuutteella pilaamaan. Pitäydyn tuossa Satan's Revengessä, joka on kohtuuhintaista ja sisältää 75% nagaa ilman kemiallisia tinnereitä, sokereita ja ananaksia.
 
Ei ole missään, eikä tule. Kolmea kauppaa olen pyytänyt tilaaman, mutta ei tule ei. On tuosta myös valkosipuliversio. Näyttää olevan vielä hankala tilata ulkomailtakin. :/
Tuon valmistus lienee lopetettu, kun sitä ei ole enää valmistajankaan sivuilla.
 
Kerran ostin Piri Piri -pullon ja meni lopulta roskiin. Oli omaan makuun liian etikkamainen.
 
Tilasit? Mistä? Tuohan on se Lidlin halpissoosi. Toivottavasti et maksanut paljoa.

Ebaysta. Portugalista tulee, mutta mistä näistä tietää. Halpaa oli. En tiedä onko tuota ollut Suomessa myynnissä, mutta jos on ja joku on maistanut niin saa kertoa onko mistään kotoisin.
 
Ebaysta. Portugalista tulee, mutta mistä näistä tietää. Halpaa oli. En tiedä onko tuota ollut Suomessa myynnissä, mutta jos on ja joku on maistanut niin saa kertoa onko mistään kotoisin.

Kania on Lidlin oma merkki. Tuota maistaneena voin sanoa että roskiin lentää samantien.
 
Ebaysta. Portugalista tulee, mutta mistä näistä tietää. Halpaa oli. En tiedä onko tuota ollut Suomessa myynnissä, mutta jos on ja joku on maistanut niin saa kertoa onko mistään kotoisin.
Se on lähinnä kökönmakuista Tabascoa. Yleensä Lidlissä on myyty 0,99 e/plo.
 
Tuli tilattua vitacostasta srirachat kun täällä joku niitä suositteli. Ihan ok hinta siitä huolimatta että puolet on postikuluja. Sen aikaa olen käyttänyt tota poppamiehen srirachaa ja tabascon srirachaa. Molemmat ihan ok
Mulle tuli Vitacostin tilaus kuukaudessa. Annettakoon nyt anteeksi kun korona on sotkenut lentoliikenteen..

Jos tykkää paksusta soossista niin tuolta kannattaa tosiaan tilata srirachan lisäksi tätä:


Huy-Fong-Foods-Chili-Garlic-Sauce-024463061057.jpg



Tai tätä, mutta en ole kokeillut:


Huy-Fong-Foods-Sambal-Oelek-Ground-Fresh-Chili-Paste-024463061088.jpg
 
Onko kellään tietoa mistä sais Frank's red hot kastiketta jonkun isomman purkin tilattua? On ihan helvetin hyvä pöytämauste omaan makuun vaikka ei todellakaan mitään tulista ole.
 
Vahva suositus Poppamiehen uutuudelle, Fire Demonille. Ensin tuntui että ei hirveästi polta, luulin jopa Scorpionia miedommaksi, mutta tässähän olikin tämmöinen todella hiljaa nouseva polte.

Huomattavasti parempi kuin Ahjo.
 
Vahva suositus Poppamiehen uutuudelle, Fire Demonille. Ensin tuntui että ei hirveästi polta, luulin jopa Scorpionia miedommaksi, mutta tässähän olikin tämmöinen todella hiljaa nouseva polte.

Huomattavasti parempi kuin Ahjo.
On kyllä kelvokas tuote jos haluaa lämpöä ruokiin :smuscle:
 
Poirier's louisiana style hot sauce on ollut oma viimeaikainen suosikki kastikkeista. Ei supertulinen, mutta todella maukas. Menee esim. lohen kaveriksi todella hyvin. Toimii myös jauhisjuttujen kanssa hyvin. Ehdottomasti sellainen lopuksi ruuan päälle tuote eikä ruuan sekaan kokatessa. Maku hukkuu ruuan sekaan sotkiessa eikä tee ruokaa tuliseksi. Tuo on pienissä erissä tehtyä gourmet kamaa.


1614355261729.png


1614355297307.png

 
Poppamiehen Smoky Reaper menee kastikkeissa kärkeen itsellä. Todella onnistunut maultaan ja sopii monenlaiseen ruokaan, tosin ihan sellaisenaan käytettynä kyllä itselle liikaa potkua. Poppamiehen Scorpioniakin tullut hommattua, eikä huonoa sekään ja riittoisaa, vaikka ei maultaan kyllä Smoky Reaperin tasolle pääse. Päivittäisessä ruuanlaitossa tulee sitten käytettyä noita bird's eye chilejä, kun niissä on hyvä saatavuus ja säilvyyskin - paperipussissa säilytettynä eivät tunnu mätänevän, vaan kuivuvat, jos ei ehdi tuoreina käyttää. Sopivan kokoisia myös annostelumielessä.
 
Ostin amazonista pari erilaista kiinalaista tulista öljyä.

Tämä on ihan huippumaukasta ja ok. tulista. Seassa mm. setsuaninpippureita joilla on jännä kihelmöivä&turruttava chilejä komplementoiva vaikutus. Superhyvää esim. friteerattujen ruokien, dumplingien ja kananmunien kanssa. Vihreät pavut ja riisi aateloituvat myös tällä kamalla. Olen itse yrittänyt vastaavaa tehdä setsuaninpippureista, mutta ei itsetehdyt öljyt pärjää alkunkaan tälle fly by jing:lle
1614618517506.png


Toinen öljy on perinteisempi ihan supertulinen rypsiöljy missä on maku kohdallaan. Sesaminsiemenet on hieno piste i:n päälle.

1614618614139.png

 
Poppamiehen Smoky Reaper menee kastikkeissa kärkeen itsellä. Todella onnistunut maultaan ja sopii monenlaiseen ruokaan, tosin ihan sellaisenaan käytettynä kyllä itselle liikaa potkua. Poppamiehen Scorpioniakin tullut hommattua, eikä huonoa sekään ja riittoisaa, vaikka ei maultaan kyllä Smoky Reaperin tasolle pääse. Päivittäisessä ruuanlaitossa tulee sitten käytettyä noita bird's eye chilejä, kun niissä on hyvä saatavuus ja säilvyyskin - paperipussissa säilytettynä eivät tunnu mätänevän, vaan kuivuvat, jos ei ehdi tuoreina käyttää. Sopivan kokoisia myös annostelumielessä.

Mä tykkään noista supertulisista, kun teen vaikka jauhiskastiketta. Saa pienellä määrällä ruuan tuliseksi ja muilla komponenteilla makua ruokaan.
 
Smoky Reaper kaipaisi annostelijaa, laitan sen jostakin toisesta soossista, joka ei sitä tarvi. Jotenkin ei unohdu se after death "tomaattikastike" infernossa, kun hieman lipsahti. Sitten kun nuo alkaa olla niin tyhjiä, että ei meinaa irrota niin vähän vettä sisään ja kaataa ruokaa tehdessä mausteeksi.
 
Kyllä se quintan sivuilta löytyy. Vai mitä meinaat?

Edit. Tätä tilasin testimielessä korvikkeeksi. Odotukset eivät ole korkealla..
742CA128-5831-43DF-8C2F-A419D61B6CBA.jpeg

Tulihan se perille. Muuten hyvää, mutta ei maistu piri piri. Potkua tuntuu olevan reilusti, mutta vähän sellainen "keinotekoinen" tulisuus. Samaa tuntuu olevan muissakin Lidlin sooseissa.

Ei tuosta varmaan myyjälle paljoa jäänyt käteen kun postit näytti olevan kalliimmat kuin itse tuote.. Kuori täynnä postimerkkejä. :D
 
Ostin tänään Poppamiehen väkevää sinappia.
Omaan suuhuni se ei maistunut hyvältä.
Poppamiehen tekemänä odotin hieman tulisuutta, mutta turhaan.
Pettymys myös, ei ollut edes väkevää!
 
Ostin tänään Poppamiehen väkevää sinappia.
Omaan suuhuni se ei maistunut hyvältä.
Poppamiehen tekemänä odotin hieman tulisuutta, mutta turhaan.
Pettymys myös, ei ollut edes väkevää!


Ite tykkäsin siitä kun se on semmonen makean puoleinen sinappi pikku twistillä, toki ei kovin väkevä. Varmaan jos väkevää haluaa niin se virolainen pöltsamaa vai mikä nyt olikaan niin on varsin hyvä vaihtoehto.
 
Ite tykkäsin siitä kun se on semmonen makean puoleinen sinappi pikku twistillä, toki ei kovin väkevä. Varmaan jos väkevää haluaa niin se virolainen pöltsamaa vai mikä nyt olikaan niin on varsin hyvä vaihtoehto.
Makeaa oli joo tuo Poppamies, en pidä tuon tyyppisistä sinapeista.
Kiitos vinkistä!
Täytyy kokeilla tuota suosittelemaasi Pöltsämaan sinappia seuraavaksi.
 
Poppamiehen Smoky Reaper menee kastikkeissa kärkeen itsellä. Todella onnistunut maultaan ja sopii monenlaiseen ruokaan, tosin ihan sellaisenaan käytettynä kyllä itselle liikaa potkua. Poppamiehen Scorpioniakin tullut hommattua, eikä huonoa sekään ja riittoisaa, vaikka ei maultaan kyllä Smoky Reaperin tasolle pääse. Päivittäisessä ruuanlaitossa tulee sitten käytettyä noita bird's eye chilejä, kun niissä on hyvä saatavuus ja säilvyyskin - paperipussissa säilytettynä eivät tunnu mätänevän, vaan kuivuvat, jos ei ehdi tuoreina käyttää. Sopivan kokoisia myös annostelumielessä.

Tuli itsekin ostettua ensimmäistä kertaa tuota Smoky Reaperiä kun paikallisessa Halpa-Hallissa näin, piti vähän hieraista silmiä kun yleensä tuolla ei mitään chilikastikkeita ole ja nyt ottaneet valikoimaan jotain ihan oikeaa soossia. :jd:

Tulistahan tuo kyllä on omilla mitta-asteikoilla, mutta pienissä määrin käytettynä aivan loistava lisä pöytämausteena. Esim. perus kanaa + wok-vihannekset + nuudeleita + valmiskastike-comboon kun pikkuisen laittaa tuota lisämausteeksi niin aivan bueno. Wingsien terästykseenkin sopii myös mainiosti tuo savuisuus + tulisuus.
Tätä tulee jatkossa käytettyä varmaan vaikka mihin, kerrankin hyvänmakuinen ja tulinen soossi. :tup:
Poppamiehen Scorppariakin itsellä on pikku pullo jääkaapissa, mutta en oikein koskaan päässyt tuon makuun, kyllä tuo Smoky Reaper on paljon parempaa.
 
Vieläkös sitä alkuperäistä kukkosrirachaa sai jostain tilattua? Sitä missä on naminami e222 tms. myöskin mukana.
 
Vieläkös sitä alkuperäistä kukkosrirachaa sai jostain tilattua? Sitä missä on naminami e222 tms. myöskin mukana.

Minusta melkein saman makuista Flying Goose Srirachaa saa useasta kaupasta. Kannattaa käydä aasialaisissa pikkumarketeista myös katsomassa, voi löytää paljon eri makuisia ja ihan sopuhintaisia.

 

Tampereela tuota vieläkin saa. e222 näyttäisi poistuneen. Tämän tiedon valossa voisi siis kuvitella, että on siis tehty jokin EU-ystävällinenkin versio, jota kaiken järjen mukaan pitäisi löytyä siis muualtakin. Tuolta kun pitää näköjään tilata vähintään kolme pulloa, ennen kuin onnistuu toimitustavan valinta. Viime vuonna sai vielä tilattua yhdenkin pullon.
 
Nyt tarttis tietäjien tietoa :) jotta saadaan vaimolle kastiketta joka polttaa kunnolla. On aikaisemmin käyttänyt Poppamiehen Ahjoa ja jonkun valmistajan Scorpionia (ei ehkä Poppamies), ja nykyään Lidlin Bring the Painia. Ilmeisesti tulisuus on kohtuullisen riittävä mutta ajattelin hommata jotain muuta vaihteeksi, kun tuota Lidlin kamaa on täällä haukuttu maun puolesta. Onko hyviä ideoita mitä ja mistä voisi hommata? Onko kokemuksia Poppamiehen Smoky Reaperista, tätä ei vaan tunnu kaupoissa hirveästi hyllyssä olevan, vain noita lepiskastikkeita jotka riittää itelle. Ja jos jäi epäselväksi niin kunnon poltetta halutaan joten ehdottakaa ihan niitä tulisimpia - alkuperäinen lemppari taisi olla se Poppiksen Naga Chilimurska jonka lopettivat, tai saa sitä hillittömän pömpelin vieläkin jostain mutta kokeillaan jotain muuta ensin.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 440
Viestejä
4 551 246
Jäsenet
74 985
Uusin jäsen
Cactus

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom