Terveyshuolet

Jostain syystä Suomessa on diabeetesta (varsinkin 1-tyyppiä) about eniten maailmassa. Rasvan syönnistä se ei voi johtua, koska se on niin demonisoitu. Ihmisethän pääosin karsastaa rasvaa, kun menee suonet tukkoon. Tiedoksi, elävän ihmisen kroppa on yli 35 astetta lämpimän puolella, jossa rasva tuskin jähmettyy suoniin - kuten luullaan. Kiva ois tietää mistä "sokeritauti" johtuu. Nimikin voisi kertoa, mistä se mahdollisesti johtuu? Sairaalassa diabeetikolle annetaan yleensä vain hh-ruokaa. vähän protsua, rasvat minimissä. Pullaa kahvin kanssa, pistetään sitten insuliinia - niin ei hätää.

Ja ykkönenhän tulee yleensä jo nuorena - teini-iässä.
Ykkönenhän onkin kai pitkälti perinnöllinen, kun taas kakkostyypin diabetes johtuu pääasiassa huonoista elintavoista (liikkumattomuus, ylipaino, huono ruoka, liika alkoholi jne.)
 
Ykkönenhän onkin kai pitkälti perinnöllinen, kun taas kakkostyypin diabetes johtuu pääasiassa huonoista elintavoista (liikkumattomuus, ylipaino, huono ruoka, liika alkoholi jne.)
Tyypin 1 diabetes syntyy, kun kehon oma puolustusjärjestelmä hyökkää haiman soluja vastaan, jotka tuottavat insuliiniä. Tarkkaa mekanismiä ei tunneta, mutta sen arvellaan johtuvan perintö- tai ympäristötekijöistä.

Tyypin 2 diabetes on täysin elintapasairaus. Tyypin 2 diabetes on kroonisesti koholla oleva veren sokeripitoisuus. Tämä taas johtuu todennäköisesti liiallisesta hyylihydraattien ja varsinkin fruktoosin syömisestä.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2161831323002223

"Fructose is associated with the biochemical alterations that promote the development of metabolic syndrome (MetS), nonalcoholic fatty liver disease, and type 2 diabetes. Its consumption has increased in parallel with MetS. It is metabolized by the liver, where it stimulates de novo lipogenesis."

"Metabolic syndrome is a cluster of related conditions that increases an individual's risk for developing cardiovascular disease and Type 2 diabetes mellitus (T2DM) [1,2]. The components of metabolic syndrome include abdominal obesity, dyslipidemia, elevated blood pressure, insulin resistance, glucose intolerance, β-cell loss, low-grade chronic inflammation and a prothombotic state"

"Fructose has not been a main focus of glycation research because of the difficulty in measuring its adducts, and, more importantly, because although it is 10 times more reactive than glucose, its plasma concentration is only 1% of that of glucose."
"More than 70% of patients with type 2 diabetes die of cardiovascular causes (3)."
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
261 647
Viestejä
4 537 892
Jäsenet
74 856
Uusin jäsen
KeisariLoL

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom