Terveyshuolet

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja ohjaaja, 27.10.2016.

 1. ohjaaja

  ohjaaja Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  240
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Leikkasin 6 päivää sitten säilykepurkin kannella oikean peukalon kämmenpuolelta vajaan sentin kärkinivelestä sormen päätä kohti poikittaisen vajaan parin sentin viillon. Verta tuli aika kauan, painamalla loppui, mutta aina kun siteen irrotti alkoi vuotaa, joten annoin siteen olla paikallaan päivän jolloin vuoto oli loppunut. Kävin maanantaina näyttämässä lekurille, jolloin haava oli jo umpeutunut, ja lääkäri totesikin haavan näyttävän hyvältä. Kehotti tulemaan näyttämään mikäli tulee infektion merkkejä. Jäykkäkouristustehosteen otin myös. Alusti asti sormi on ollut turvoksissa, liikkuu kyllä mutta rajoitetusti, eikä kädellä oikeastaan ole voinut tehdä mitään ilman kipua haavassa. Jänteet pitäisi kyllä olla ehjät, koska sormi liikkuu, onko tuossa noin sentin nivelen ihon taitekohdasta sormen päätä kohti edes enää jännettä? Sormen toinen sisäsivu haavasta ylöspäin on vähän tunnoton, joten joku hermo ehkä katkennut.

  Nyt on alkanut helpottaa sen verran, että kynällä kevyesti kirjoittaminenkin onnistuu jo ja muutenkin tuntuu paremmalta. Ei nyt mitään raskasta uskalla kuitenkaan nostaa vielä. Sormi kuitenkin tuntuu vähän kuumottavan, etenkin kun sillä tekee jotain. Haava kuitenkin on siisti eikä sormi punoita mielestäni enempää kuin muutkaan sormet. Lepokipua ei ole. Meneekö vielä paranemisen piikkiin, vai täytyykö lähteä näyttämään taas lääkärille?
   
 2. Alias Hoboimp

  Alias Hoboimp

  Viestejä:
  473
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Voi helvetti millä syillä jengi ravaa lääkärissä. Ei ihme jos on yleisellä puolella jonoa. Jos ihan oikea lääkäri sanoi sinulle, että hyvältä näyttää ja tule takaisin jos tulehtuu, niin mitä neuvoja täältä odotat? Se ei siis ole tulehtunut, tuntuu jo paremmalta eikä lepokipuakaan esiinny ollenkaan. Ei taas voi oikein ymmärtää. Nyt jos joku asiantuntija täällä neuvoo menemään uudestaan lekuriin niin sinähän menet, vaikka tämä ei edes oikean lääkärin alkuperäinen ohje ollut? Hän tuskin neuvoi tulemaan alle viikon päästä takaisin jos muutenkin tuntuu paremmalta?

  Eli ellei käynyt selväksi, niin ei todellakaan ole syytä lähteä taas lääkäriin syyttä. Ihan normaalilta parantumiselta kuulostaa, ja alle viikko on todella lyhyt aika yhtään minkään haaverin täydelliseen paranemiseen. Hyvä jos pintanaarmu kerkeää kadota tuossa ajassa. Ota ihan rauhassa nyt vaan, etenkin kun ei mitään tulehduksen merkkejä ole ja kuvailet itsekin sen olevan jo parempi.
   
  Myrkkysika, Awelonian, Gadus morhua ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 3. ohjaaja

  ohjaaja Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  240
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tulihan sieltä se klassinen murovastaus. Joo, ehkä tässä ollaan vähän turhan huolissaan. On tullut huomattua, että sillä kädellä kun ei ilman peukaloa tee paljon mitään. Joten siksi siellä lääkärissä ehkä kannatti kuitenkin käydä, mieluummin sitten vaikka turhaan kuin jättää menemättä vaikka syytä olisi. Olisi se lekuri tikitkin laittanut, mikäli olisi heti samana päivänä käynyt. Yksityisellä kävin, joten julkisella on tilaa vielä sinullekin. Infektion yksi merkkihän käsittääkseni on kuumotus. Ja eiköhän se haava yleensä tulehdu melko nopeasti, harvemmin se varmaan enää kuukauden päästä tulehtuu. Joten sikäli vähän turha neuvo, että alle viikon sisällä nyt ei ainakaan kannata mennä takaisin näyttämään. Ja kyllä, se lääkärin ohjehan nimenomaan oli, että tule takaisin, mikäli tulee infektion merkkejä. Riittääkö pelkkä kuumotus ilman kipua ja punoitusta, sitä en tiedä. Etkä ilmeisesti sinäkään.
   
 4. Patruuna-Siska

  Patruuna-Siska

  Viestejä:
  108
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eiköhän tuo mene ihan itestään ohi. Jos alkaa haava puskemaan paskaa itestään ulos, niin sitten vähän desinfiointia ja pesua. Ei ne lääkäriä tarvi.
   
 5. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  634
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos haava tulehtuu, niin sen kyllä varmaan luulisi huomaavan aika helposti; punoittaako se? Onko se turvonnut? Kuumotusta nyt taisi olla, paljonkin? Onko kipua, ei tainnut? (Jos syöt tuon takia tulehduskipulääkkeitä, niin nämä toki hieman vaikeuttavat havaintoja; sitten se ehkä on jopa oikeasti tulehtunut jos noita tarvitsee popsia.)

  Jos ei, niin odota vaan.

  Hyvä muuten tuo havainto jäykkäkouristusrokotuksesta, pitääkin muistaa käydä hakemassa tuo taas kohta kun tulee vuosikymmen täyteen edellisestä – ja, se olisi kyllä ehkä pitänyt virallisten ohjeiden mukaan käydä hakemassa muutenkin, kun viime viikonloppuna "hommattua" sellainen kahden–kolmen neliösentin syvä pintahaava jalkaan halonhakkuussa (saippuavedellä vaan alkuun puhtaaksi irtoliasta, desinfiontiainetta perään, ja alkuun joka päivä uusi laastari). Vähän turhan hyvin lensi yksi klapi, kun halkaisukiilalle antoi vauhtia viiden kilon lekalla. Menee varmaan tuollaisessa ainakin joku pari viikkoa ennen kun iho kasvaa takaisin, kun on noin ääreisessä paikassa.
   
 6. DonX

  DonX Tukijäsen Team SER

  Viestejä:
  171
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Migreenilääke väsymykseen joku muu, kuin kofeiini. Onko jotain reseptilääkettä, jota voisi pyytää neurologiltani ?
  Tuli ihan puuntakaa hänen vastaus puhelimitse: " amfetamiini "
  :confused2:
  Taisi olla sarkasmia :D
   
 7. ohjaaja

  ohjaaja Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  240
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kipulääkkeitä en ole ottanut, kun lepokipua ei oikeastaan ole ollut, ajattelin ettei tule sitten lääkkeiden turvin revittyä vahingossa haavaa auki. Tosiaan punoitusta ei mielestäni ole, sormi on kyllä turvonnut ollut alusta asti, mutta eiköhän sekin ole vielä ihan normaalia kun en ole koko kättä edes kauheesti käyttänyt. Kuumotusta, ei nyt mitään polttelua, mutta lämpimämmältä tuntuu. Inflammaatiovaiheeseen tuo varmasti kuuluukin, ehkä se ottaa vähän pidempään kun tuli nyt vedettyä vähän syvemmälle kuin perusnaarmut. En ajatellutkaan, että tuo viikossa tai edes kahdessa kokonaan parantuisi. Odotellaan.

  Mulla tais edellisestä rokotteesta olla juuri se 10 vuotta, että tuli nyt samalla hommattua, muuten olis saattanut jäädä hakematta.
   
 8. Ande

  Ande

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tuskin oli, toimii masennukseen erittäin hyvin.
   
 9. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 067
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kun sulla tulee haava niin totta kai se "tulehtuu" kun iholla olevat bakteerit pääsee kudoksiin ja verenkiertoon, MUTTA sitä varten veressä on valkosoluja jotka käy tuon tulehduksen kimppuun. Tätä kehon omaa tehtävää voi helpottaa puhdistamalla haavan hyvin muutaman kerran päivässä parin päivän ajan, toinen mikä auttaa paranemista on antaa haavan olla ilman laastaria/sidettä jos vain mahdollista. Haava on varmasti muutaman päivän lämmin, punoittava, tykyttää ym. mutta se on normaalia ja sen takia ei tarvitse mennä lääkäriin ja jos on kipua niin särkylääke, 1-2 400mg buranaa tms. ennen nukkumaanmenoa niin ei häritse unta.

  Lekurithan laittaa tikit vaikka ei tarvetta ja antavat antibiottia vaikka ei tarvetta, jos se rupeaa haisemaan ja mätimään niin sitten lääkäriin mutta muuten ei mitään tarvetta mennä, anna elimistön hoitaa homma.
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2016
 10. neoflix

  neoflix

  Viestejä:
  580
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Migreenistä en tiedä mutta onhan niillä apteekissa reseptin takana enemmän ja vähemmän kaikkea amfetamiinin tapaista. Adhd lääkkeet taitaa järestään olla aika lähellä sitä, myös jotkut laihdutuslääkkeet. Joku dexamfetamiini (nimestä en varma) on myös olemassa.

  Mutta sitten oma valitus. Viikon ajan on tullut aamukahvia juodessa sellainen olo että silmät pullistus päästä ja oksettaa todella voimakkaasti. Kestää yleensä noin 1-2h ja menee ohi. Tulee vasta sen kolmannen kahvikupin kohdalla joten mietin voisiko tuo kieliä tyyliin jostain vatsahaavasta?
   
 11. elias

  elias

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Mikä on verikokeissa "B-Monos"? Minulla kyseinen arvo on alle viitearvojen - mistä tämä kertoo?
   
 12. neoflix

  neoflix

  Viestejä:
  580
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
 13. Dechaque

  Dechaque

  Viestejä:
  238
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Ellet ole syönyt suuria määriä tulehduskipulääkkeitä niin todennäkösesti kyse ei ole vatsahaavasta. Korkeintaan joku H. pylori -bakteerin aiheuttama tulehdus. Oireet viittaisi ennemminkin toiminnalliseen dyspepsiaan tai närästykseen. Voit googletella mitä ne tarkoittaa. Jos oireet on häiritseviä niin Rennie saattaa auttaa, tai reseptillä saatavat protonipumppuinhibiittorit. Myös kahvin juonnin vähentäminen auttanee.

  Määritelmän mukaan laboratorioarvo on 5%:lla terveistäkin ihmisistä joko alle tai yli viitearvon, joten tuo voi olla ihan harmiton sattuma. Monosyytit, joihin tuo laboratorioarvo viittaa, on solujen esiasteita, joista kypsyy myöhemmin makrofageja. Miksi sinusta ylipäätänsä mitattiin veriarvoja? Mahdotonta sanoa mikä juuri sinulla aiheuttaa monosyyttien alhaisen määrän ilman lisätietoja.
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2016
  neoflix tykkää tästä.
 14. blurris

  blurris BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  2 237
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Ei AP nyt ihan turhaan siellä lääkärissä käynyt. Kuvassa tetanukseen kuollut, kasvoillaan "onnellinen" ilme, risus sardonicus.

  [​IMG]
   
 15. Patruuna-Siska

  Patruuna-Siska

  Viestejä:
  108
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kolesteroli 7,4 josta 5,3 oli sitä pahempilaatuista. Pitäisköhän tässä huolestua :kahvi:
   
 16. Dechaque

  Dechaque

  Viestejä:
  238
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Sori että kukaan muu ei nyt taaskaan ehdi vastaamaan :D
  Kyllähän nuo lukemat on jo kohtalaisesti koholla ja sitä plakkia saattaa alkaa pikkuhiljaa kertymään sinne sepelvaltimoihin. Pelkästään tuon kolesterolin perusteella hieman vaikea sanoa onko statiinit tarpeen, kun tosiaan ikä, tupakointi ja verenpaine vaikuttaa myös kokonaisriskiin.
   
 17. Patruuna-Siska

  Patruuna-Siska

  Viestejä:
  108
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  34v. ja verenpaineet 125/75. ei tupakkaa. Lepopulssi ~90 ja syönnin jälkeen saattaa pompsahtaa 120 kieppeille. Sain jo betasalpaajia ja siksi nuo rasvat mitattiinkin. Maksa-arvot oli ylirajojen. Eiköhän sieltä tule jotain lisää pilleriä jos uskaltais soittaa takas ja kysellä jatkotoimenpiteistä :cigar:
   
 18. ttppii

  ttppii

  Viestejä:
  179
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Viinaa vaiko läskiä? Jos ei ole kumpaakaan, niin sitä maksaakin pitäisi hiukan selvitellä.
   
 19. Dechaque

  Dechaque

  Viestejä:
  238
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Voisin kuvitella että lääkärisi suosittelee lähinnä elämäntapamuutoksia kun kerta riskitekijöitä ei juurikaan muita ole (verenpaine, tupakka). Tai mistäs sitä tietää. Noista maksa-arvoista vaikea sanoa mitään ilman lisätietoja.
   
 20. ohjaaja

  ohjaaja Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  240
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Muokkasin vähän otsikkoa paremmaksi, eihän Io-techillä taida olla lääkäreitä.. AP:n peukku on parantunut ihan hyvin tässä kuukauden aikana, aika huomaamaton arpi vaikkei tikkejä laitettukaan. Vähän kiristää vielä eikä ihan taivu niin kuin toisen käden peukku. Jatkakaa.
   
 21. Eliasta Pani Karhu

  Eliasta Pani Karhu

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Milloin lekurit alkaa toimeen jos löydetään isompia kalkkeumia? Itsellä tuollainen löytyi samalla kun tehtiin muita tutkimuksia (keuhkoista) kai se sitten tarpeeksi pieni näkymä oli kun siihen ei mitenkään palattu.
   
 22. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 015
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ihan tiedoksi et punatäplähilseily on vain kosmeettinen vaiva ja sen laukaisijan saattaa toimia stressi. Ei mulla muuta. Aina sitä oppii uutta.
   
 23. Dechaque

  Dechaque

  Viestejä:
  238
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Voisitko vähän avata mitä meinaat kalkkeumalla?
   
 24. SuperEgo

  SuperEgo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  722
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tämä nyt on ihan omakohtaiseen kokemukseen perustuvaa mutua, mutta kannattaa ehkä tarkkailla verenpainetta ja pulssia.
   
 25. Eliasta Pani Karhu

  Eliasta Pani Karhu

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Keuhkossa ylälohkossa basaalisesti lateraalisesti 4mm kokoinen kalkkeutuma epäspesifinä.

  Kyseessä TT-kuvaus.
   
 26. blurris

  blurris BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  2 237
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016

  Annan 2 kuukautta, bro. Maksimissaan.
   
  Eliasta Pani Karhu tykkää tästä.
 27. Eliasta Pani Karhu

  Eliasta Pani Karhu

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Diagnoosista jonniverra pidempi aika jote vetelen tääl iha yliajal. Ja vittu töis viel vaik pitäisi nauttia viimeisistä hetkistä.
   
 28. blurris

  blurris BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  2 237
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Luonnollisesti antamani aika alkoi tästä hetkestä.
   
 29. GuntherPrien

  GuntherPrien

  Viestejä:
  633
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tarkempi kaveri kertoisi ajan alkaneen 2 kk ennen viimeistä henkäystä. Näin ei tule virheellistä ennustetta, eikä potilaan tarvitse pelätä turhaan.
   
 30. Dechaque

  Dechaque

  Viestejä:
  238
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Silmien oireilusta tulee mieleen myös silmänpainetauti (mihin voi myös ilmeisesti liittyä pahoinvointia)? Tuo vatsahaava vaan vei ajatukset aluksi närästyksen/dyspepsian suuntaan.

  Tuollaisen löydöksen tulkinta riippuu aika paljon siitä onko taustalla 30vuotta tupakointia vai oletko non-smoker. Voi olla joku muukin kuin kasvain.
   
 31. Eliasta Pani Karhu

  Eliasta Pani Karhu

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Joo eipä tuosta kukaan lääkäri ole tuon jälkeen maininnut joten siellä lepää lausunto. non-smoker toki.
   
 32. elias

  elias

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Kumpikohan on pienempi paha, juurihoito vai hampaan poisto? :eek:
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2017
 33. Coanda

  Coanda Tulinen kastike

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Palstan lääkäreille kutkuttava kysymys:

  Kävin selkäleikkauksessa kolmisen viikkoa sitten. Hakaset poistettiin vajaa viikko sitten.

  Haava on muutoin hyvin parantunut, mutta sen alalaidasta törröttää muutaman millin ulospäin narumainen tappi. Mikä ihme tämä on? Kirurgilla tippunut karkki haavaan, vai onko tuo joku ruumiinosa, jonka olisi syytä olla ihon alla?

  Väri on kuvanmukaisesti hieman violetti.

  [​IMG]
   
 34. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 761
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  tjaa-a mulla jäi aivoleikkauksen jäljiltä nuppiin myös joku ihmeellinen tuollainen juttu kun niitit otettiin pois
  se tuntui ihan sellaiselta metalliselta niitiltä, ei ollut tuollainen violetti
  mutta menin sitten lääkärille joka ronkki kivuliaasti sen jämän sieltä pois
   
 35. adhocz

  adhocz Premium-jäsen

  Viestejä:
  178
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Kuvasta hankala hahmottaa paksuutta, mutta yleensä violetti narumainen pätkä on ihon alempien kerrosten sulkemiseen käytettyä sulavaa lankaa. Ei ehkä irtoa vielä heti hakasten poiston jälkeen, mutta jossain vaiheessa sitten sulaa sieltä ihon sisältä siten, että pinseteillä saa nykäistyä irti. Ihokarvoihin suhteutettuna näyttää kyllä varsin paksulta esim. 2-0 langaksi. Vierasesine se joka tapauksessa on eli koita tuleeko pois.
   
  Coanda tykkää tästä.
 36. taffeli

  taffeli

  Viestejä:
  103
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Näyttäis joo sulavalta ompeleelta. Ei se lähde näin pian leikkauksesta varmaankaan irti, eli anna sen toistaiseksi olla ihan rauhassa.
   
  Coanda tykkää tästä.
 37. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 761
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Minä menisin näyttämään sitä lääkärille enkä luottaisi mihinkään nettifoorumin mutu juttuihin.
  Se on kuitenkin selkäleikkauksen jäljiltä, seuraavaksi tulehtuu selkäranka ja neliraajahalvaus edessä.
   
  KuosiModo tykkää tästä.
 38. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  825
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Tuskin on sulavaa lankaa, ne on kaikki käytännössä väriltään kirkkaita ja tuo on aivan liian paksua ollakseen lankaa.
  En kyllä suoraan sanottuna ymmärrä mikä hemmetti edes olisi tuon väristä, ei ainakaan itselleni tule mieleen että mitä tuo voi olla.'

  Mitä sinne selkään muuten tehtiin?

  Niin ja jokatapauksessa lääkäriin mars.
   
 39. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 761
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016

  Jep ja siis tuohan on jotain törkeän paksua "lankaa" tai mikä ihmeen tappi sieltä sitten törröttääkin. Ei tuollaisella kyllä mitään haavoja ole ommeltu. Varmaan 2-3 milliä paksuudeltaan tuo on?
   
 40. adhocz

  adhocz Premium-jäsen

  Viestejä:
  178
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Paljonkin sulavia lankoja löytyy punottuina violetteina. Mm Suomen suosituimmalta merkiltä Vicryliltä. Paksulta tosiaan näyttää, mutta voisiko olla punos vain löystynyt vedon poistuttua tai sitten joku solmuhässäkkä. Päivitä, kun selviää! http://www.sutureonline.com/vicryl-plus
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2017
  Resetor ja Coanda tykkäävät tästä.
 41. Coanda

  Coanda Tulinen kastike

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä tuo ainakin lähellä kahta milliä on halkaisijaltaan.

  Välilevyn pullistuman korjasivat L4-5 välistä.

  Pitää käydä maanantaina lekurille esittelemässä tappia. Tykkään kyllä luottaa myös atk-foorumeiden neuvoihin!
   
 42. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  825
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Vähemmän noita värillisiä sulavia on kuitenkaan on käytössä, suurelta osin mitä käytetään on kuitenkin ihan tavan Vicryl, muitakin toki on.

  Tuo on jotain vuotojen tyrehdytykseen käytettävää Surgifoam tyyppistä? En tiedä kenellä on tuon väristä... Mitään muuta en keksi että tuo voisi olla.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2017
 43. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 761
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  No siinä onkin sitten uusi leikkaus varmaan edessä jos krapulainen kirurgi on unohtanut jonkun verisen rätin sinne haavan sisälle :D ei se ensimmäinen kerta toki olisi. Suomessakaan.
   
  KuosiModo, Myrkkysika ja Mestaritonttu tykkäävät tästä.
 44. taffeli

  taffeli

  Viestejä:
  103
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Kyllä noita sulavia ja värillisiä lankoja tulee vastaan aika usein. 2mm on kyllä aika paksu langaksi, vaikka olisikin purkautunut, mutta en kyllä keksi mitä muutakaan se voisi olla, langalta se joka tapauksessa näyttää.
   
 45. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  825
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Ei se ole mikään rätti, nuo hemostaasi tyynyt jätetään sinne ihan tarkoituksella, ne sulaa sinne elimistöön aikanaan.
   
 46. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  825
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Ei siellä voi olla noin pinnassa tuon paksuista lankaa, enkä ymmärrä jos se olisi faskian lankaa että miksi se olisi jotain muuta kuin PDS:sää tai vastaavaa.
   
 47. Mestaritonttu

  Mestaritonttu

  Viestejä:
  1 474
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Sairas. Kokeile jos siitä vetämällä alkaa tanssijalka vipattamaan ;)
   
  Uglukman tykkää tästä.
 48. Straiffi

  Straiffi Murtomaahiihtäjä Tukijäsen

  Viestejä:
  108
  Rekisteröitynyt:
  26.12.2016
  Täytynee kysyä täältä palstan lääkäreiltä, kun työterveyslääkärit eivät anna tarkempaa diagnoosia, vaan kirjoittavat kuukaudesta toiseen pelkkiä särkylääkereseptejä.

  Voiko olkapäävaiva parantua itsekseen omia aikojaan vai olisiko leikkauksesta hyötyä?
   
 49. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  825
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Jos hanurissa on metallitanko niin sattuuko se? Riippuu varmaan tangon paksuudesta, kuumuudesta, karheudesta, miten syvälle se tungetaan, väännelläänkö sitä siellä ja jääkö se sinne pidemmäksi aikaa. Jos joku ryskyttää sieltä tangon toisesta päästä, niin varmasti sattuu, mutta jos ohkaisen tangon annetaan olla siellä peräsuolen ja paksusuolen kohtaamispaikkeilla vain lyhyen aikaa, niin tuska ei välttämättä ole elinikäinen. Jos se tanko sensijaan on työnnetty läpi suoliston jostain kohdasta siten että on syntynyt suoliperforaatio, niin yleensä se sattuu viimeistään siinä vaiheessa kun kehittyy peritonistinen vatsakalvontulehdus ja kirurgi alkaa tehdä exploratiivista laparotomiaa Kolumbian viiidakossa ilman puudutusta.

  Kun et nyt yhtään tarkemmin kertonut mistä on kyse, niin jos siellä olkapäässä on jotain rikki, niin osa paranee, osa vaatii leikkaushoitoa. Lähtökohtaisesti en antaisi kenenkään leikellä itseltäni yhtään mitään ennenkuin se on ainut vaihtoehto saada paikat kuntoon. Fysioterapia alkaa olla enemmän tämän päivän juttu.
   
  KuosiModo, Härkönen ja Ryydike tykkäävät tästä.
 50. Straiffi

  Straiffi Murtomaahiihtäjä Tukijäsen

  Viestejä:
  108
  Rekisteröitynyt:
  26.12.2016
  Juu en ihan tosissaan tuota vielä postannut. :)

  Tarkemmin ottaen kyse on viime huhtikuussa alkaneesta vaivasta, jonka tarkkaa syntyaikaa en osaa täysin osoittaa, mutta joka tuli pikkuhiljaa ilmi penkatessa. Kyseessä ei tuntunut olevan mikään kertarysäys vaan mielestäni lähinnä pitkäaikaisesta ärsytyksestä tullut vaiva, joka pikkuhiljaa vaan alkoi ilmoitella olemassaolostaan. Sanomattakin on selvää, että taukoa on tämän jälkeen salilta pidetty, tekniikkaa koitettu korjata mahdollisimman hyväksi ja käyty viime kesän ja syksyn aikana fysioterapeutilla, jossa kyselin, että mikä tämä vaiva on ja miten se paranee, mutta en saanut siihen koskaan mitään kunnollista vastausta, vaan pelkästään faskiamanipulaatiohoitoa. Se hoito sinänsä teki ihan hyvää kropalle, mutta ei se tätä itse vaivaa parantanut. Kyllä se kokoajan on itsestään parempaan suuntaan mennyt, mutta ei se vieläkään täysin normaalilta tunnu, jonka takia olkapään käyttöä tulee edelleen varottua. En tiedä pitäisikö vaan odotella, niin kauan kuin se parempaan suuntaan itsestään menee vai pitäisikö käydä vaatimassa diagnoosia, kun tuleehan tästä jo 9kk, kun vaiva alkoi.