Terveyshuolet

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja ohjaaja, 27.10.2016.

 1. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 771
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eikös uniapnea tule useammin "kaulan läskistä" myös? Tuo 185cm 100kg on muuten jo ainakin BMI:n mukaan ihan rehellisesti lihava. Toki jos on lihaksia, niin sitten ei kannata tuota niin tarkkaan uskoa :)
  Suosittelen menemään ihan niihin testeihin, kun ollaan yön yli tarkkailussa. Niistä ainakin selviää mikä mahdollisesti salpaa hengitystä nukkuessa.
   
 2. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 010
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kuinka kauan kuhmun katoamisessa pitäisi kestää? Löin sääreni terävän kulmaan 26.9 ja siihen turposi patti, joka on edelleen karviaisen kokoinen. Patti tuntuu todella kiinteältä, luiselta jopa. Sääri kipeytyy pitkään kävellessä. Eikös tämän pitäisi olla jo parempi? Vai olisiko syytä käydä näyttämässä? Murtumaa ei terveyshoitaja puhelimitse osannut epäillä, sillä kivun pitäisi olla suurempi. Selkävaivojen myötä vaan kipukynnys on muuttunut ja esimerkiksi viimeksi varpaan murruttua kävin kyllä koiran kanssa lenkitkin ihan normaalisti.
   
 3. masaf2

  masaf2

  Viestejä:
  490
  Rekisteröitynyt:
  02.05.2017
  Kyllä se sääressä voi kestää kuukausikaupalla / puoli vuotta-vuodenkin helposti. Toki voihan siinä murtumakin olla, käy kuvauttaan niin ei tarvi arpoo. Tosin tuskin sille mitään tehdään vaikka oliskin hiusmurtuma, eli kivun sallimissa rajoissa aktivointia ja pistä jäihin vartiksi joka päivä pari kolme kertaa niin edistää turvotuksen parantumista.
   
  David ":DA" Imodium tykkää tästä.
 4. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  3 058
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo mulla mitattiin kanssa vuositarkistuksessa paineet, ensimmäinen mittaus 155/95, toinen 15min myöhemmin 145/90 ja meinasi ruveta tarjoamaan pillereitä. No sanoin että katson viikon ajan himassa aamusin paineet ja sovittiin soittoaika, viikon aikana ei kertaakan ollut alapaine yli 75 kun aamulla mittasin ja lääkäri totesi ettei mitään järkeä syödä lääkkeitä.
   
 5. gouca

  gouca

  Viestejä:
  672
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Alkaa vihdoin kostautua tää vuosikymmenten tietokonenäpertely huonossa asennossa, viime joulun jälkeen alkaneet jännityspäänsäryt ja niskakivut alkavat viedä voiton psykologisesta hyvinvoinnista. Ei pahemmin auta fysioterapeutin mukaan, vaikka on muuten varsin hyvässä kondiksessa, jos istuma-asento ollut jo pitkään surkea. Nyt toista kuukautta niskan alueen lihastreeniohjelma menossa ja päässä kiertää, kuin olisi aallokossa laivalla. Poskiontelot ja ohimot tulehduskipeät, koko rintalihaksisto kosketusarka ja jatkuva paineen tunne niskassa. Hetkellisen helpotuksen saa tuosta lihastreenistä.

  Mites muut ovat pärjänneet niskojensa kanssa? Vissiin aikamoinen kansantauti ICT-alalla. Viikon päästä olisi tarkoitus kokeilla kinesioteippausta.
   
 6. Manager2k

  Manager2k Tukijäsen Team Ryzen

  Viestejä:
  839
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Sain tos reilu kolmisen viikkoa sit kotia unitutkimuslaitteet yöpolygrafia ja löytähän sieltä vaikea uniapnea. Nyt sit ootellaan kutsua koska pääsis uniapneapolille ja sais sellasen cpap ylipainelaitteen. Ilkee vaiva kyl tää uniapnea kun aamuisin päätä särkee ja koko päivän on sellanen uneliainen olo. Paljon keskittymistä vaativat työtehtävät tuntuu vaativan tuplasti energiaa että pystyy sisäistää asioita. Mutta ehkä tää tästä hyvä että tämäkin vaiva löyty nyt virallisesti.
   
 7. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  2 554
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  Ja tuosta päänsärystä sen verran, että paljonko mahdollisesti juot päivässä ihan vettä? Jollain potilaalla oli ongelmaa aamupäänsäryn kanssa ja lekuri oli lopulta kysyny veden juontia.

  Oli sitten antanut 30päivän ohjeeksi juoda joka päivä sen 2-3l ja huomannu jopa ihon näyttävän paremmalle. Ite ainakin huomannu, että illalla tietokoneen vieressä saattaa mennä helposti se litra vettä vajaassa tunnissa. Vissiin jonkinlaista nestehukkaa ja eikä aamulla minkäänlaista päänsärkyä.
   
 8. Jii85

  Jii85

  Viestejä:
  350
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei liity alkuperäiseen ongelmaa mutta miten diilata sen kanssa kun juot tollasen määrän vettä niin saa juosta 30min välein kusella?
   
 9. Manager2k

  Manager2k Tukijäsen Team Ryzen

  Viestejä:
  839
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Todennäköisesti juon ihan liian vähän vettä. Hyvä jos työpäivän aikana menee osa puolen litran pullosta ja illalla 0,75L pullo vettä koneella ollessa + sit noin 2-4 kuppia kahvia päivään. Sen jälkeen kun sain 2-tyypin diabetes lääkkeet ei ole enää janottanut niin juominenkin vähentynyt.
   
 10. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  2 554
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  No saattaa mennä se tunti puoli toista koneella, niin kauhea kusihätä.
   
 11. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  907
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Just joo...

  Ihmisen ei tarvitse juoda 2–3 litraa vettä päivässä – Lääkärit teilaavat HS:ssa muotihokeman: "Sen hyödystä ei ole mitään näyttöä"
   
 12. teho75

  teho75

  Viestejä:
  504
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Arvon io-techiläiset!

  Kysymys ei ole omasta terveydestä vaan spekulaatiota millä tavalla marsalkka Mannerheimin keuhkokuume hoidettiin huhtikuussa 1943.
  Mannerheim kävi sodan aikana kuoleman porteilla – selkeää seuraajaa sairauksien runtelemalla ylipäälliköllä ei kuitenkaan ollut
  Jos olen oikein ymmärtänyt, keuhkokuume on ainakin bakteerin aiheuttamaa ja se vaatii antibiootit. Sitä en tiedä että onko viruksen aiheuttamaa keuhkokuumetta.
  Penisilliini otettiin Suomessa käyttöön 2. maailmansodan jälkeen.
  Mitähän lääkettä Mannerheimille annettiin koska parani keuhkokuumeesta?
   
 13. IhmeellinenJuttu

  IhmeellinenJuttu

  Viestejä:
  623
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Penisiliiniä käytettiin Suomessa jo tuolloin, varsinkin tuon tason potilailla, joten sitä varmaan. Keuhkokuumeesta voi ihan ilman antibioottejakin tietysti parantua.

  ””Heinrichs on sairas, Airo on sairas, me kaikki päämajassa olemme sairaita”, Mannerheim kuvasi tilannetta Gripenbergille. Marsalkan henkilökohtaisen lääkärin Lauri Kalajan mukaan Mannerheim sairastui 15.10. influenssan tapaiseen tulehdukselliseen katarriin. Vain neljä päivää myöhemmin Kalaja soitti Gripenbergille ja pyysi tätä toimittamaan seuraavan päivän kuriiripostissa penisilliiniä, jota lähettiläs onnistuikin hankkimaan. Marsalkka oli lähinnä vilustunut, mutta Kalaja halusi kaiken varalta varautua, koska tiesi, miten helposti tämän vilustumiset ”iskevät keuhkoihin”.
   
  eba tykkää tästä.
 14. Corex

  Corex

  Viestejä:
  765
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sukurasitete eli korkea kolesteroli alkaa olemaan ongelma. Selvä hyppäys 3v aikana LDL:ssä huonompaan suuntaan. HDL sentään on hyvissä lukemissa.

  Elintapani ovat varmasti siellä terveemmästä päästä ja kuntokin ihan hyvä. Silti tuppaa nousemaan. Ei ihan vielä tekis mieli alkaa syömään nappeja, joten täytyy kääntää kaikki kivet ja kannot miten saisi ruokavaliolla tilanteen hallintaan. Lääkäri ehdotteli jo taannoin nappeja... Tilasinpa ensi töikseni tuollaisen mehustimen...kasvikunnassa on tuotteita jos toisiakin mitkä ihan tutkitusti alentavat tasoja. Eli ei muutakuin joka päivä muki ääntä kohti. Aikamoiseksi terveysfasistiksi pitänee ryhtyä :tdown: Toiset vaan mussuttaa pullaa eikä mitään :itku:
   
 15. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  2 554
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  Joo mitä itellä pari vuotta sitten mitattiin tuo hyvä ja huono kolesteroli, niin mitä itellä ei ole mikään parhaimmat ruokailutottumukset, niin LDL oli yllättävän matala. HDL oli juuri rajalla.

  Mitä lekuri kertoi itelle, että "geenit" vaikuttaa tähänkin asiaan.
   
 16. Raskolnikov

  Raskolnikov

  Viestejä:
  297
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Pyri suosimaan ruokia, jotka sisältävät pehmeitä, tyydyttymättömiä rasvoja, kuitua ja Omega-3 rasvahappoja. Vältä kovia, tyydyttyneitä rasvoja ja transrasvoja.

  Pudota painoa, jos sille on tarvetta. Säännöllinen liikunta, alkoholia kohtuudella, ei tupakointia.

  Koita välttää turhaa stressiä, ja panosta riittävään lepoon ja kunnolliseen yöuneen.
   
 17. Corex

  Corex

  Viestejä:
  765
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näistä seikoista ei hirveästi ole parannettavaa. Ainoa mistä voinee hienosäätää on kovien rasvojen välttely. Tulee vähän kokkailtua ja ehkä olen liikaa mieltynyt paistorasvana voihin :vihellys: Ahvenet paistan varmasti vielä voissa mutta yritetään muuten skarpata. Huonona puolena tulee matkusteltua työn puolesta ja aina noutopöydässä ei ole sitä parasta mahdollista tarjolla vaikka pyrin lappaamaan reilusti kasviksia lautaselle.

  Tarvitaan siis vielä lisäkeinoja ja olen tässä lueskellut mitä luotettavan tutkimustiedon valossa voisi lisätä ruokavalioon kun ei loppujen lopuksi ole paljoa mitä voisi poistaakaan. Katsotaan miten käy vai pitääkö sortua lääkkeisiin. Se hyvä puoli on että olen tietoinen ongelmasta suht nuorella ikää. Ennen lapattiin läskiä, voita ja kermaa naamaan 40 vuotta ennen ensimmäistä verikoetta :lol:
   
  Naape tykkää tästä.
 18. taffeli

  taffeli

  Viestejä:
  326
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Geenit määrittää sen missä välissä kolesterolit heiluu, itse voi vaikuttaa sen minkä voi. Joillain kalaöljy laskee kolesteroliarvoja, oon joskus suositellut kokeitavaksi, jos ei missään nimessä lääkkeitä halua.
   
 19. Dzeeta

  Dzeeta

  Viestejä:
  324
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vähän samaa vikaa tuppaa olemaan. Ruokailutottumukset jokseenkin ok, mutta parannettavaa on. Sukurasite suhteellisen kova..
   
 20. Raskolnikov

  Raskolnikov

  Viestejä:
  297
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Se, että on tietoinen ja kiinnostunut ongelmasta, on hyvä ja olennainen asia.

  Monia alkaa kiinnostaa vasta siinä vaiheessa, kun tulee se ensimmäinen suonen ahtauma, ja siitä seuraavat ongelmat. Joillekin se on kerrasta poikki, eikä tule toista mahdollisuutta korjata asioita.

  Omakin isä sairastui keski-ikäisenä sepelvaltimotautiin; yksi ohitusleikkaus ja muutama pallolaajennus. Verenpaine ja kolesteroliarvot olivat tapissa. Nyttemmin saatu lääkityksellä viitearvoihin.

  Itsekin ollut herkillä aiheen suhteen, ja muutaman vuoden välein tulee otettua verenkuva, ja pyrkinyt tekemään kaikkensa asioiden eteen, mihin voi vaan vaikuttaa.
   
  eba, Corex ja taffeli tykkäävät tästä.
 21. Rokkijani

  Rokkijani

  Viestejä:
  779
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Jalat olleet jo pidempään hirveän raskaat ja tuntuu varsinkin portaissa. Pohkeissa makuulleenkin jotenkin erikoiselle tuntuu. Vaikea kuvailla ihan.

  Ensi kuussa työterveyslääkärillä käynti niin pitää mainita. Vaivaa kyllä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2019
 22. Manager2k

  Manager2k Tukijäsen Team Ryzen

  Viestejä:
  839
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Jotain positiivistakin oli verikokeet sokeri arvoista ja hetki sitten lääkäri soitti että nyt on hyvät arvot jatketaan lääkitystä ja puolen vuoden päästä uusi kontrolli. Ens kuussa pääseekin jo unipolille jos sais cpap laitteen tuohon vaikeaan uniapneaan.
   
 23. ?..

  ?..

  Viestejä:
  990
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Käyt lenkillä niin alkaa veri kiertämään.
   
 24. Rokkijani

  Rokkijani

  Viestejä:
  779
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Kävelen pelkästään töissä päivän aikana jonkun 15 000 askelta ja siihen vielä työmatkat kävellen. Kyllä minulla jalat liikkuu.
   
 25. Zezekärppänen

  Zezekärppänen

  Viestejä:
  358
  Rekisteröitynyt:
  08.04.2017
  Fyysisesti rasittavan päivän jälkeen joskus yöllä jomottaa sydämen kohdalla. Jomotus häviää, kun käännän toiselle kyljelle. Joskus sydämentykytystä. Lääkäri sanoi ettei huolta, kun ei ole puristavaa/ahdistavaa tunnetta ja sydänfilmikin oli ok. Pitäiskö olla huolissaan?
   
 26. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 010
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  En tiedä pitäisikö, mutta oman kokemuksen perusteella sydänongelmat varsinkin nuorilla kuitataan pois sanoilla "se on varmaan vaan jotain".

  Sen sanottuani, voin vielä lisätä että useimmat "sydämessä" tuntuvat kivut on peräisin rintarangan lihaksista. Varsinkin päätetyöskentely ja liikkumattomuus altistaa sille. Tunne voi myös olla puristava. Rintakehän avaaminen, venyttely ja hengitysharjoitukset auttaa näihin.
   
  eba ja Randomizer tykkäävät tästä.
 27. Zezekärppänen

  Zezekärppänen

  Viestejä:
  358
  Rekisteröitynyt:
  08.04.2017
  Näin itsekin olen ajatellut, mutta kummallista että ne kivut on vain vasemmalla puolella ja liittyvät järjestäen aiempaan rasitukseen.
   
 28. Randomizer

  Randomizer

  Viestejä:
  599
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Itse olen huomannut että stressi/ahdistus aiheuttaa/pahentaa noita oireita. Kun voi henkisesti paremmin niin oireetkin häviävät.
   
 29. Artsi_

  Artsi_

  Viestejä:
  533
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tänään alkoi tuntua vasemman puolen lavan / kainalon alla kohdalla kipua tietyssä asennossa helpottaa ja toisissa pahenee. Muita oireita ei oikein ole onko kellään kokemusta tai tietoa? Sydänvikaa? Elintavat aika perus suomalaiset. Ikä 26.

  EDIT: Kävin sitten päivystyksessä ja sydänfilmi hyvä. Hyvä laatuisia rytmihäiriöitä ja muljahtelua, epäilivät että paikat niin jumissa niin sainkin hyvän kuurin nappeja jos sillä lähtis.
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2019
 30. elias

  elias

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Viimeksi muokattu: 18.11.2019
 31. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 151
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Random rintakivut voivat olla myös ihan vaan närästystä.
   
 32. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 216
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuva ei näy.
   
 33. elias

  elias

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  ^Aa, noista imgur-kuvien näkyvyydestä taisikin olla juttua.

  Laitoin nyt suoran linkin kuvaan.
   
 34. teho75

  teho75

  Viestejä:
  504
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Viime päivinä huuleen on noussut patti ja se taitaa olla sylkirauhasen tukkeuma.
  Viimeksi samanlainen oli vuonna 2005 ja kirurgi leikkasi sen auki.
  Hän kertoi että jotkut itse neulalla puhkaisee tuon tukkeuman mutta kun en tiedä miten syvällä se on niin taidan antaa lääkärin hoitaa sen.
   
 35. smartti

  smartti

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Jos nämä jatkuu, niin kinua vaikka Holter-tutkimusta. Kannat sitten vuorokauden tai pari laitetta, joka tallentaa sydämen toiminnan.

  Mulla oli tuossa kuukausi sitten rintakipua, joka osoittautui sydänlihastulehdukseksi. Vielä tämä viikko sairauslomaa. Perjantaina olen viimeksi tarvinnut kipulääkkeitä tämän vuoksi, eli kauan on kyllä jo kiusannut.

  Yleisesti sydän kipuilee juurikin kun makaa vasemmalla kyljellä. Tapauksessasi voi ajatella jotain orastavaa vajaatoimintaa, kun kerran liittyy rasitukseen. Vaikea sitä tietty näillä tiedoilla on kummempaa sanoa. Varsinkaan tietty kun lääkäri on jo tutkinut sinut. Toki herkästi vaatisin sinuna jatkotutkimuksia, jos oireilu jatkuu / pahenee. Kyllä niitä sitten alkaa kiinnostaa tutkiminen, kun haet jatkuvasti saikkua ja kipulääkkeitä.
   
 36. Manager2k

  Manager2k Tukijäsen Team Ryzen

  Viestejä:
  839
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Seurailetko verenpaineita tai sykettä? Hyvä ois välillä mittailla ja kirjata johonkin ylös talteen.
   
 37. Kiinteistönhoitaja

  Kiinteistönhoitaja

  Viestejä:
  176
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2018
  Itsellä 4.12 napsusormen leikkaus. Olen oikea kätinen ja oikean käden keskisormi operoidaan.
  Kuinka monella on kyseinen napsusormi leikkaus takana? Kuinka on parantunut? Tapauskohtaisesti parantuminen, mutta kuinka kauan itselläsi? Yleisellä puolella operoidaan, mutta luotto lääkäriin on. Ei siinä mtn.

  Lääkärin arvio oli ennen leikkaus jonoon laittoa 4-6vk parantuminen. Työkseni teen nimimerkin hommia. Joten kädet on tärkeimmät työkalut. Mielenkiinnosta kyselen. Kunnallisella puolella olen joten työpaikan puolesta ei tarvitse jännittää.
   
 38. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  907
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Mielenkiintoinen tämä sydämen kipu... Miksi se tuntuu nimenomaan vasemmalla kyljellä maatessa ja miten kipu rasituksessa liittyy sydämen vajaatoimintaan?
   
 39. Manager2k

  Manager2k Tukijäsen Team Ryzen

  Viestejä:
  839
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Jos on vajaatoimintaa eikä vielä lääkitystä sille niin rasituksessa syke nousee korkeaksi ja sydän alkaa ikään kuin väpättää eli pumppaus on vajaata. Tää saattaa tuntua kipuna, tykytyksenä ja sellasena tunteena kuin tulis lisälyöntejä. Vajaatoimintaan liittyy myös yleisesti ottaen väsymystä, jalkojen turvotusta ja painon nousua. Ootko huomannut väsymystä ja jalkojen turvotusta?
   
  smartti tykkää tästä.
 40. ReliQ

  ReliQ

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Mikäköhän on kun on tänä syksynä ollut nenä tukkoinen iltaisin? En muista milloin aloin huomata sitä, mutta taisi olla yli 2kk sitten. Välillä on ollut normaaleja jaksoja ja nyt taas sieraimet tuntuvat päästävän ilmaa heikosti läpi. Niistämällä ei tule mitään ulos ja nenästä ei valu räkää. Limakalvot vain tuntuvat turpoavan iltaa kohden.

  Nasolin auttaa siihen, että saa yöt nukuttua ilman suun kautta hengittämistä, mutta olisi kiva, jos tukkoisuuden saisi jotenkin pysyvästi ratkaistua.
   
 41. taffeli

  taffeli

  Viestejä:
  326
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Jos oot pitkään käyttänyt sitä Nasolinia, niin siinä on syy. Muutoin kuiva sisäilma, allergiat yms. voivat aiheuttaa moiset.
   
 42. Zezekärppänen

  Zezekärppänen

  Viestejä:
  358
  Rekisteröitynyt:
  08.04.2017
  Sisäilmaan liittyen homeet voi syksyllä lisääntyä, jos talossa niitä ongelmia. Nenän polyypit voi myös aiheuttaa tukkoisuutta. Nenäsumutteisiin jää muuten todella helposti koukkuun. Kannattaa ehkä ostaa vaan sitä pikkulapsille tarkoitettua suolaliuosta. Silläkin aukenee aika hyvin.
   
 43. Zezekärppänen

  Zezekärppänen

  Viestejä:
  358
  Rekisteröitynyt:
  08.04.2017
  Syke on ollut aina tosi alhainen. Nyt 50, aamulla varmaan lähemmäs 40. Paineet on olleet tavoite arvoissa, mutta viimeksi lääkärillä mitatessa yläpaine oli 150. Kotona päivällä ilman rauhoittumista mitatessa 120. Lääkäri antoikin kortin, johon voisin aamulla noita mittailla, jos vaan joskus ehtisi.

  Käyn vielä otattamassa filmin ja jotain verikokeita. Jos niistä pääsen terveiden kirjoissa läpi, niin alan kyllä kuntoilemaan ihan huolella. Ei noi kivut sillä tavalla haittaa että pitäisi kipulääkkeitä syödä, mutta vähän huoletti.

  Tuohon toiseen vastaukseesi liittyen, kyllä välillä tuntuu sydämmessä sellainen ohimenevä väpätys (ei rasituksen aikana, mutta rasittavan päivän jälkeen). Jalat ei turvoksissa ja paino vähän pudonnut, kun tehnyt aika raskasta remppaa ja yrittänyt kuntoillakin. Ja normipainoinen siis olen.
   
 44. Karppi

  Karppi

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  15.10.2019
  Joku idiootti oli kassajonossa ja yski ihan perkeleesti, ärsyttää tuommoiset kun ei edes kättä laiteta suojaksi kun flunssassa yskitään.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2019
 45. Zacksa

  Zacksa

  Viestejä:
  1 333
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Takareidet tai jokin lihas alaselässä on todella kankea. Jos menen istumaan lattialle niin, että jalat on suoraan eteenpäin, niin selkä suorassa en pääse lähellekkään 90-asteen kulmaan. Ehkä joku 135-astetta jalkoihin nähden, ja alaselässä alkaa tuntua kipua.
  Ja jos istun tuolilla selkä suorana niin jalkoja en saa suoraksi, vaan polvet jää tuonne 135-asteeseen, ja takareisissä tuntuu venytys.
  Mikä on nopein tapa venyttää/pidentää lihasta?
   
 46. smartti

  smartti

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  1) Seiso suorassa
  2) Aktivoi vatsalihakset
  3) Ala taittaa itseäsi kohti lattiaa
  4) Pidä alaselkä suorassa
  5) Voit tehdä staattista pitoa tai edestakaisin liikettä. Mikä nyt tuntuukaan hyvältä. Tämän liikkeen etuna on se, että venytystä auttaa painovoima. Ei tarvise siis ponnistella sen venytyksen eteen.

  Jos alaselkään sattuu tämä liike, niin lopeta. Kokeile sitten vaikka seinää vasten istumista, ja yritä liu'uttaa alaselkää kohti seinää, jotta saavuttaisit sen suorakulman.

  [​IMG]
   
  Zacksa tykkää tästä.
 47. Nor Miskyyr

  Nor Miskyyr

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2017
  Jo jonkin aikaa on ollut pieni patti kivespussissa, selvästi erillään kiveksestä ja enemmänkin pussin reunassa. Olen kuitenkin melko varma että kyseessä on rasvapatti. Myös kaverini sanoi sen näyttävän siltä. Se on kohouman kohdalta jopa hieman valkoinen, mikä viittaisi mielestäni siihen. Nyt viime päivinä se on ollut selvästi kipeä ja jopa hieman tulehtuneen oloinen. Kävi hetken huolestuttamaan niin kuin kaikki oireet yleensäkin "pyhällä alueella", mutta luulisi että jos se kivessyöpää olisi, niin patti ei olisi kipeä ja se olisi tällöin itse kiveksessä kiinni?
   
 48. Hilexx

  Hilexx

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  17.09.2018
  Kun löydät jonkun patin se kannattaa tutkituttaa aina, hus hus lääkäriin!
   
 49. Mictian

  Mictian

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Osaisikos joku osaavampi heittää mielipidettä ns kausi-flunssasta?
  Muksu oli viimeviikon räkätaudissa, (kuumetta, räkää, yskää), sen 5 päivää, kuume poistunut, röhäröhää ja räkää edelleen).
  Emäntä samassa taudissa alkuviikosta, samat oireet.

  Mutta sitten itse kysymys, allekirjoittanut, torstai-aamusta nousi kuume, klo 09 38, eikun kotia nukkumaan, klo 09:30 => pe klo 09:30 tuli nukuttua 19 tuntia, ja mittauksissa kun hereillä oli eilen/yöllä lämmöt 39.5.

  Mutta tänä aamuna paljon parempi, lämmöt 36,7 eli normaali, eikä mitään oireita.

  Eli kysymys tietäville, miten voi olla tuommoinen vuorokauden kärsimys, ja sitten kaikki ok, jos kuitenkin mitä luultavimmin kyseessä tuommoinen tauti mitä muilla aiheuttaa useiden päivien-viikkojen kuumeen/röhäköhän?
   
 50. Artsi_

  Artsi_

  Viestejä:
  533
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ainakun nousee kuume niin tauti menee nopeammin lepäämällä ohi, itsellä ei koskaan tule kuumetta ja flunssa voi kestää kaikista vitamiineista huolimatta sen viikosta kolmeen jopa, tupakkamiehiä niin yskää inhoan yli kaiken kun se kestää ikuisuuden. Nyt vähensin tupakointia ja siirty nuuskaan niin ei ole flunssia tullut puoleen vuoteen.